
Het feit dat een bedrijf een nieuw model apparaat of elektronisch apparaat lanceert, betekent niet altijd dat het beter is dan het vorige, of dat het de moeite waard is om te veranderen als je het al hebt. Dat is waar we naar gaan kijken in deze review, waarin we vergelijken wat er nieuw is in de nieuwe Smart TV-serie van LG: LG C3 vs C2. We hebben je al verteld dat, hoewel er enkele veranderingen zijn, de line-up vrijwel hetzelfde is. Zullen ze genoeg zijn om het de moeite waard te maken om in te zetten op de nieuwe smart TV? We zullen het ontdekken!
LG C3 vs C2: wat is het verschil?
Inhoudsopgave
Laten we beginnen met een analyse van de aspecten waarin onze twee protagonisten verschillen:
Geïntegreerd besturingssysteem
In lijn met het vorige punt is een ander aspect waarin LG een upgrade heeft doorgevoerd het besturingssysteem. De LG C3 bevat het webOS 23 systeem, waarvan de grafische interface is vernieuwd. Het bevat ook nieuwe functies voor het synchroniseren met andere toestellen en debuteert de functie waarbij je snel het geluid en beeld kunt aanpassen.
De LG C2 daarentegen heeft het webOS22-besturingssysteem, een oudere versie die niet slecht is, hoewel de nieuwe smart TV het een update heeft gegeven.
Welke processor hebben ze?
Het nieuwe model, LG C3, vernieuwt de processor die het vorige model, de C2, had. We gaan dus van de Alpha a9 Gen 5 chip naar Gen 6, wat betere beeldverwerking betekent. Het verschil is echter niet zo groot dat de verandering duidelijk is. Er lijkt een lichte verbetering in helderheid te zijn, hoewel misschien minder dan aanvankelijk verwacht.
Er is ook een lichte verbetering van de interne opslagcapaciteit van 2 GB naar 3 GB RAM als gevolg van de upgrade van de processor.
Snelle mediaschakeling
Een van de nieuwe functies in de LG C3 is de Quick Media Switching functie, dankzij welke we de framerate en refresh rate automatisch kunnen aanpassen. Hierdoor zijn er minder schadelijke effecten bij een abrupte beeldovergang.
Geluidssysteem
Een van de functies die de verbeterde processor met zich meebrengt zijn twee nieuwe geluidsgerelateerde functies. Namelijk adaptieve regeling en automatische balans. Daarnaast bevat de LG C3 TV Wowcast Orchestra technologie, die een meer immersieve omgeving creëert dankzij een betere synchronisatie met de soundbars.
LG C3 vs C2: de meest opvallende overeenkomsten
In dit deel vertellen we je de belangrijkste overeenkomsten tussen de twee tv’s:
Dezelfde beschikbare formaten
De smart TV’s van LG zijn meestal beschikbaar in verschillende maten om uit te kiezen, en in dit geval zijn ze geen uitzondering. Zo zijn zowel de LG C3 als de LG C2 beschikbaar in de volgende formaten: 42, 48, 55, 65, 77 en 83 inch. Uiteraard varieert de prijs afhankelijk van het formaat.
De technologie is OLED
Een andere belangrijke overeenkomst is de beeldtechnologie, die in beide gevallen OLED is. In die zin zijn de beeldkwaliteitsprestaties zeer vergelijkbaar omdat de technologie hetzelfde is.
Soortgelijk ontwerp
Als we kijken naar het ontwerp, dan is het zo dat er geen grote verschillen zijn tussen de twee tv’s. De LG C3 Smart TV behoudt hetzelfde design als de C2, behalve dat hij iets lichter is. Voor de rest gaat het verder met LG’s kenmerkende dun-rand esthetiek.
Connectiviteit en ingangen
Vanuit het oogpunt van connectiviteit zijn er ook geen grote veranderingen. Beide tv’s hebben 4 HDMI-poorten, 2 USB-poorten, optische ingang, WiFi en Bluetooth 5.0-ondersteuning.
Gids en ranglijst van de beste LG Smart TV’s
We willen niet eindigen zonder je de ranglijst te tonen van de LG Smart TV’s die het meest gekozen zijn door Amazon-gebruikers. Als je twijfelt, ben je misschien geïnteresseerd om te weten:
LG C3 vs C2: is de nieuwe LG de moeite waard?
Zodra we de gemeenschappelijke en differentiële elementen hebben geanalyseerd, is het tijd om te kiezen welke we moeten kiezen. Het zal echter cruciaal zijn om de verkoopprijs te kennen zodra hij op de markt komt, dus voorlopig houden we het bij de technische aspecten die we al kennen.
En vanuit dat oogpunt moeten we toegeven dat er weinig vernieuwing in de LG C3 zit ten opzichte van het C2-model. Tenminste, minder dan we hadden verwacht. Er is enige verbetering in rekenkracht en helderheid, maar er zijn geen baanbrekende functies zoals het geval was bij de overgang van de C1 naar de C2.
Het klopt dat we moeten afwachten wat de uiteindelijke verkoopprijs is. Als er niet veel verschil is, zouden we kunnen overwegen om de LG C3 TV direct te kopen. Maar als het verschil groot is, lijkt het ons niet de moeite waard om voor het nieuwe model te kiezen.