LG C3 vs C2 - Welke LG Smart TV is de moeite waard?

18/02/2023 - Actualizado: 20/02/2023

LG C3 vs C2

Het feit dat een bedrijf een nieuw model apparaat of elektronisch apparaat lanceert, betekent niet altijd dat het beter is dan het vorige, of dat het de moeite waard is om te veranderen als je het al hebt. Dat is waar we naar gaan kijken in deze review, waarin we vergelijken wat er nieuw is in de nieuwe Smart TV-serie van LG: LG C3 vs C2. We hebben je al verteld dat, hoewel er enkele veranderingen zijn, de line-up vrijwel hetzelfde is. Zullen ze genoeg zijn om het de moeite waard te maken om in te zetten op de nieuwe smart TV? We zullen het ontdekken!

No products found.

inhoudsopgave

LG C3 vs C2: wat is het verschil?

Laten we beginnen met een analyse van de aspecten waarin onze twee protagonisten verschillen:

Geïntegreerd besturingssysteem

In lijn met het vorige punt is een ander aspect waarin LG een upgrade heeft doorgevoerd het besturingssysteem. De LG C3 bevat het webOS 23 systeem, waarvan de grafische interface is vernieuwd. Het bevat ook nieuwe functies voor het synchroniseren met andere toestellen en debuteert de functie waarbij je snel het geluid en beeld kunt aanpassen.

De LG C2 daarentegen heeft het webOS22-besturingssysteem, een oudere versie die niet slecht is, hoewel de nieuwe smart TV het een update heeft gegeven.

Welke processor hebben ze?

Het nieuwe model, LG C3, vernieuwt de processor die het vorige model, de C2, had. We gaan dus van de Alpha a9 Gen 5 chip naar Gen 6, wat betere beeldverwerking betekent. Het verschil is echter niet zo groot dat de verandering duidelijk is. Er lijkt een lichte verbetering in helderheid te zijn, hoewel misschien minder dan aanvankelijk verwacht.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7: Twee goedkope maar functionele Smart TV's

Er is ook een lichte verbetering van de interne opslagcapaciteit van 2 GB naar 3 GB RAM als gevolg van de upgrade van de processor.

Snelle mediaschakeling

Een van de nieuwe functies in de LG C3 is de Quick Media Switching functie, dankzij welke we de framerate en refresh rate automatisch kunnen aanpassen. Hierdoor zijn er minder schadelijke effecten bij een abrupte beeldovergang.

Geluidssysteem

Een van de functies die de verbeterde processor met zich meebrengt zijn twee nieuwe geluidsgerelateerde functies. Namelijk adaptieve regeling en automatische balans. Daarnaast bevat de LG C3 TV Wowcast Orchestra technologie, die een meer immersieve omgeving creëert dankzij een betere synchronisatie met de soundbars.

LG C3 vs C2_2

LG C3 vs C2: de meest opvallende overeenkomsten

In dit deel vertellen we je de belangrijkste overeenkomsten tussen de twee tv's:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Cecotec vs Samsung: twee verschillende, maar interessante Smart TV'sCecotec vs Samsung: twee verschillende, maar interessante Smart TV's

Dezelfde beschikbare formaten

De smart TV's van LG zijn meestal beschikbaar in verschillende maten om uit te kiezen, en in dit geval zijn ze geen uitzondering. Zo zijn zowel de LG C3 als de LG C2 beschikbaar in de volgende formaten: 42, 48, 55, 65, 77 en 83 inch. Uiteraard varieert de prijs afhankelijk van het formaat.

De technologie is OLED

Een andere belangrijke overeenkomst is de beeldtechnologie, die in beide gevallen OLED is. In die zin zijn de beeldkwaliteitsprestaties zeer vergelijkbaar omdat de technologie hetzelfde is.

Soortgelijk ontwerp

Als we kijken naar het ontwerp, dan is het zo dat er geen grote verschillen zijn tussen de twee tv's. De LG C3 Smart TV behoudt hetzelfde design als de C2, behalve dat hij iets lichter is. Voor de rest gaat het verder met LG's kenmerkende dun-rand esthetiek.

Connectiviteit en ingangen

Vanuit het oogpunt van connectiviteit zijn er ook geen grote veranderingen. Beide tv's hebben 4 HDMI-poorten, 2 USB-poorten, optische ingang, WiFi en Bluetooth 5.0-ondersteuning.

LG C3 vs C2_1

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LGLG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LG

Gids en ranglijst van de beste LG Smart TV's

We willen niet eindigen zonder je de ranglijst te tonen van de LG Smart TV's die het meest gekozen zijn door Amazon-gebruikers. Als je twijfelt, ben je misschien geïnteresseerd om te weten:

LG C3 vs C2: is de nieuwe LG de moeite waard?

Zodra we de gemeenschappelijke en differentiële elementen hebben geanalyseerd, is het tijd om te kiezen welke we moeten kiezen. Het zal echter cruciaal zijn om de verkoopprijs te kennen zodra hij op de markt komt, dus voorlopig houden we het bij de technische aspecten die we al kennen.

En vanuit dat oogpunt moeten we toegeven dat er weinig vernieuwing in de LG C3 zit ten opzichte van het C2-model. Tenminste, minder dan we hadden verwacht. Er is enige verbetering in rekenkracht en helderheid, maar er zijn geen baanbrekende functies zoals het geval was bij de overgang van de C1 naar de C2.

Het klopt dat we moeten afwachten wat de uiteindelijke verkoopprijs is. Als er niet veel verschil is, zouden we kunnen overwegen om de LG C3 TV direct te kopen. Maar als het verschil groot is, lijkt het ons niet de moeite waard om voor het nieuwe model te kiezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Amazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Analyse en vergelijkingAmazon Fire TV 2-serie vs 4-serie vs Omni-serie: Analyse en vergelijking

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten LG C3 vs C2 - Welke LG Smart TV is de moeite waard? je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir