Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?

26/02/2023 - Actualizado: 27/02/2023

Kärcher RCV 5 vs RCV 3

Als je aan Kärcher denkt, denk je waarschijnlijk aan alle schoonmaakmiddelen voor buiten, zoals terrassen en tuinen, de sector waarin het Duitse merk een leidende positie heeft verworven. Dit zijn echter niet de enige schoonmaakmiddelen waarover het merk beschikt, en in dit artikel laten we u zien welke dat zijn. We vergelijken de overeenkomsten en verschillen tussen de Kärcher RCV 5 vs RCV 3, twee robotstofzuigers die ons zowel hebben verrast als behaagd. We vertellen je waarom!

inhoudsopgave

Kärcher RCV 5 vs RCV 3: Belangrijkste overeenkomsten

Laten we beginnen met de elementen die ze gemeen hebben. We kunnen u al vertellen dat deze talrijker zijn dan de verschillen, aangezien ze beide van hetzelfde merk zijn:

Ontwerp en esthetiek

Op het eerste gezicht is het moeilijk een onderscheid te maken tussen deze twee robotstofzuigers. Beide hebben een zeer vergelijkbare esthetiek, met een wit ontwerp, een afgeronde vorm en vergelijkbare afmetingen en gewicht. Het valt niet te ontkennen dat ze allebei van Kärcher zijn.

Nat en droog zuigen

Beide robotstofzuigers kunnen zowel droog als nat reinigen, waarvoor ze een gemengd waterreservoir en twee wasbare microvezeldoeken integreren. Zo combineren ze stofzuig- en dweilfuncties in hetzelfde apparaat. In feite kunnen ze worden gebruikt voor alleen droogzuigen, alleen natzuigen of een combinatie van beide.

Lasernavigatie technologie

De twee robots bewegen met behulp van lasertechnologie, meer bepaald LiDAR, een systeem waarmee ze een eerste kartering van de ruimte kunnen maken om de geoptimaliseerde schoonmaakroutes te bepalen.

Batterij: maximale levensduur

Een ander aspect dat beide robots delen is de levensduur van de batterij, die in beide gevallen 120 minuten bedraagt. Opgemerkt moet worden dat de batterij van de RCV 5 een iets grotere capaciteit heeft, maar in de praktijk gaat hij even lang mee als zijn kleinere broer.

Intelligent ruimtebeheer

Dankzij lasernavigatie kunnen beide robotstofzuigers van Kärcher intelligente kaarten van uw woonruimte maken en opslaan. Je kunt ze vervolgens bewerken en bekijken via de app, waarbij je de schoonmaakvolgorde in verschillende kamers, de starttijd, het gekozen vermogensniveau en soortgelijke parameters kunt bepalen.

App-verbinding

Een andere overeenkomst tussen de twee Kärcher-machines is de synchronisatie met de mobiele app Home Robots. Zo kunnen ze worden bediend vanaf de smartphone en zonder dat ze fysiek op dezelfde locatie aanwezig hoeven te zijn. Dit is bijvoorbeeld erg interessant om de robot te activeren als je van huis bent en hem schoon wilt aantreffen als je aankomt.

Spraakbesturing

In lijn met het vorige punt kunnen beide robotstofzuigers worden aangesloten op verschillende spraakassistenten, zodat je de robots directe spraakopdrachten kunt geven.

Kärcher RCV 5 vs RCV 3_4

Kärcher RCV 5 vs RCV 3: alle dingen die ze verschillend maken

Nu je weet hoe ze op elkaar lijken, is het tijd om de verschillen tussen de twee robotstofzuigers te bekijken om je beslissing te nemen:

Hoe krachtig zijn ze?

Een van de duidelijkste verbeteringen die Kärcher heeft aangebracht in zijn robotstofzuigers is de zuigkracht, die is verdubbeld van 2500 Pascals in de RCV 3 tot 5000 Pascals in de RCV 5. Dit komt duidelijk tot uiting bij het gebruik van beide, en er is een duidelijk verschil in prestaties en kracht dat de RCV 5 boven de RCV 3 verheft.

Tapijtdetectiesensor

Een van de nieuwe functies die Kärcher in de RCV 5 heeft ingebouwd, is een sensor waarmee hij kan herkennen of er tapijt in de ruimte ligt, zodat hij kan voorkomen dat er overheen wordt gelopen. Hij doet dit door middel van een ultrasone sensor waarmee hij tapijten kan herkennen.

Als hij alleen stofzuigt zonder schrobfunctie, kan hij bovendien het vermogen verhogen om de reiniging te intensiveren. Het model RCV 3 daarentegen beschikt niet over deze sensor om tapijten te detecteren.

Tankinhoud

Ook het volume van de interne tanks is bij het nieuwe model iets anders dan bij het vorige. De Kärcher RCV 5 robot heeft een capaciteit van 330 ml voor vast afval, tegenover 300 ml voor de RCV 3. Wat de watertank betreft, kan de RCV tot 240 ml bevatten, tegenover 170 ml voor zijn rivaal.

Objectherkenning

De Kärcher RCV 5 beschikt over een aanvullende functie naast de lasernavigatie die de RCV 3 mist, namelijk een camera waarmee hij verschillende voorwerpen kan herkennen en vermijden. Hij kan bijvoorbeeld schoenen, kabels, sokken, enz. detecteren.

Prijs

Een ander wezenlijk verschil tussen de twee robotstofzuigers is de prijs. De Kärcher RCV 5 is ongeveer 40% duurder dan de RCV 3, wat wordt gerechtvaardigd door de bovengenoemde verschillen.

Kärcher RCV 5 vs RCV 3_3

Top 5: de populairste robotstofzuigers van Kärcher

Voordat we eindigen, is hier een lijst van de best verkochte Kärcher-robotzuigers op Amazon:

Ultenic D5s Pro Robotstofzuiger, met dweilfunctie, 3000 Pa sterk zuigvermogen, compatibel met Google Home, Alexa, app, afstandsbediening
  • Sterke zuigkracht voor alle vloeren: het zuigvermogen van 3000 Pa kan probleemloos grote vuil, koffiebonen, dierenharen en kattenbakvulling opnemen. Geschikt voor gezinnen met huisdieren. Deze robotstofzuiger heeft de functie van tapijtherkenning en verhoogt automatisch de zuigkracht, wanneer het een tapijt raakt, verwijdert hij met gemak stof en haren uit tapijten
  • Stofzuigen en dweilen en 2-in-1: je hebt alleen een robotstofzuiger nodig en je kunt meerdere reinigingsmodi gebruiken. Je kunt elke reinigingsmodus naar wens kiezen, wat de reinigingsefficiëntie verhoogt en je bevrijdt van zwaar huishoudelijk werk. Laat onze zuig- en dweilrobot je huishoudelijke hulp worden
  • Intelligente navigatie: de zuigrobot is uitgerust met een geavanceerd navigatiesysteem, maak je geen zorgen dat ze tegen je meubels stoten of de trap vallen, of dat de robotstofzuiger bij het reinigen dode hoeken heeft. De robotstofzuiger kan over obstakels tot 18 mm hoogte springen en ook onder banken heen vegen
  • Eenvoudige bediening: de robotstofzuiger is compatibel met Google Home, Alexa en Ultenic APP. In de app kun je de reinigingsstatus van de robotstofzuiger in real-time zien. Deze robotstofzuiger is ook uitgerust met een afstandsbediening die zonder internettoegang kan worden gebruikt
  • Betrouwbare service: Ultenic biedt u 2 jaar garantie en wij beschikken over een professionele klantenservice in Europa. Als je reserveonderdelen nodig hebt, zijn deze verkrijgbaar in de Ultenic-shop. Als je problemen hebt met je robotstofzuiger, neem dan contact met ons op, wij staan altijd voor je klaar
vhbw 10 x zakken geschikt voor Kärcher A 2120 ME, K 2501, K 2601, K 2601 Plus, K 2501 TE, K 3001 HOT-PLUS stofzuiger - papier bruin
  • Stofzuigerzakken, compatibel met stofzuigers, houdt de prestaties en voorkomt effectief geurvorming
  • Vervangt Kärcher 4002667015317, 6.904-143.0
  • Hoogwaardige compatibele stofzuigerzakken van papier | Dubbellaags voor verhoogde scheurvastheid
  • Materiaal: Papier | Kleur: bruin
  • Omvang levering: 10x stofzuigerzakken | Accessoires en reserveonderdelen voor stofzuiger - van vhbw

Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke moeten we kiezen?

Uiteindelijk wegen we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee af en beslissen we welke optie het beste bij onze behoeften past. De conclusie hangt in wezen af van wat voor u de prioritaire criteria zijn. Als innovatie en technologie het belangrijkst zijn, is de Kärcher RCV 5 een stap voor op de RCV 3.

Hij beschikt over meer geavanceerde functies, zoals de camera voor het herkennen van verschillende voorwerpen of de sensor voor het detecteren van tapijten op afstand. Bovendien heeft hij twee keer zoveel vermogen en ook de interne tankinhoud is iets verbeterd. Qua technische specificaties is de Kärcher RCV 5 dus de duidelijke winnaar.

Het probleem is dat de prijs ook hoger is, en hier komt de tweede veronderstelling om de hoek kijken. Als u zich zo'n hoog budget niet kunt veroorloven en bij uw beslissing liever voorrang geeft aan de prijs, dan is de Kärcher RCV 3 een goed alternatief dat weliswaar niet zo uitstekend is als zijn rivaal, maar wel zeer goed presteert.

Kortom, bedenk welke aspecten voor u het belangrijkst zijn en u zult gemakkelijker een beslissing kunnen nemen. Maar in dit geval kunt u er zeker van zijn dat welke u ook kiest, deze het Kärcher-keurmerk heeft.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir