Kärcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Snoerloos - Vergelijking en koopgids

24/02/2022 - Actualizado: 17/02/2022

Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_2

De markt van de elektrische moppen is minder concurrerend dan die van de stofzuigers, omdat er niet zo'n breed gamma van modellen bestaat. Toch zijn er steeds meer merken die hun activiteiten diversifiëren en dit soort producten op de markt brengen. Een voorbeeld hiervan is Kärcher, een van de merken met de hoogste gebruikersperceptie. Vandaag richten we ons op drie elektrische dweilen die u niet onverschillig zullen laten: Kärcher FC 7 vs 5 vs 3 Cordless. Ontdek al hun kenmerken!

inhoudsopgave

Kärcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless: drie zeer complete elektrische dweilen

Hoewel ze van hetzelfde merk zijn en bepaalde gelijkenissen vertonen, zijn er toch een paar verschillen die u moet kennen om uw beslissing te oriënteren. Hieronder bekijken we hoe elk van hen presteert op de relevante gebieden:

1. Tankinhoud

Het eerste wat u moet weten is dat alle drie de modellen een dubbele tank hebben, zodat u kunt reinigen met schoon water. De Kärcher FC 3 heeft een capaciteit van 360 ml in de schoonwatertank en 140 ml in de vuilwatertank. De Kärcher FC 5 en FC 7 daarentegen verhogen hun capaciteit tot respectievelijk 400 ml en 200 ml.

Winnaars: Kärcher FC 5 en FC 7

2. Levensduur batterij

Alle drie de elektrische dweilen in deze test zijn snoerloos, wat betekent dat ze worden aangedreven door een batterij met een beperkte levensduur. Dit is misschien een van de aspecten waar het verschil het meest uitgesproken is. De Kärcher 7 heeft een batterijlevensduur van maximaal 45 minuten, die voor de andere twee modellen is teruggebracht tot 20 minuten. Ze hebben allemaal ongeveer 4 uur nodig om op te laden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Proscenic P11 vs P10 Pro vs M8 ProProscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro - De beste stofzuiger van Proscenic

Winnaar: Kärcher FC 7Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_3

3. Vermogensregeling

De mogelijkheid om het vermogen in 3 niveaus in te stellen is een gemeenschappelijk kenmerk van alle drie de Kärcher-moppen, zodat u met elk van deze moppen het water- en energieverbruik kunt optimaliseren, zoals vereist voor elk oppervlak.

Winnaar: Gelijkspel

4. LED-scherm

Ook hier is het een gelijkspel, want ze hebben allemaal een LED-display op de bovenkant van de behuizing. Via dit display kunt u het resterende batterijpercentage, het energieniveau en eventuele onderhoudsstoringen controleren.

Winnaar: Gelijkspel

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dreame T20 Pro vs Xiaomi G10 vs Roidmi X30Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30 - Drie vergelijkbare maar verschillende snoerloze stofzuigers

5. Gewicht en omvang

Lichtgewicht is een belangrijk aspect voor het gemakkelijk hanteren van een elektrische mop. Er zij op gewezen dat het gewicht kan toenemen wanneer de tank vol is, zodat het niet raadzaam is de 4,5 kilo te overschrijden. In dit geval gaat het voordeel naar de Kärcher FC 3, die 2,4 kilo weegt, tegenover 4,3 kilo voor de Kärcher FC 5 en FC 7.

Winnaar: Kärcher FC 3

6. Geluidsniveau

De enige tijd dat u uw elektrische mop kunt gebruiken is 's morgens vroeg of 's avonds als u thuis bent. Het is dus belangrijk te weten hoeveel lawaai ze maken om te vermijden dat uw buren er last van hebben. En in dit opzicht wint de FC 7 het met 71 decibel, een heel verschil met de 86 decibel van de FC 3 en FC 5.

Winnaar: Kärcher FC 7

7. Opsporing van het vulniveau

We hebben hierboven reeds vermeld dat de Kärcher FC 7 een meerwaarde biedt op het vlak van innovatie ten opzichte van zijn rivalen. Een van de aspecten waar dit duidelijk naar voren komt is de intelligente vulstandcontrole, een functie die ontbreekt bij de modellen FC 3 en FC 5. De Kärcher FC 7 geeft visuele en akoestische signalen wanneer de tank vol is. Bovendien schakelt hij automatisch uit om te voorkomen dat het water overloopt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dyson V10 Vs V11Dyson V10 Vs V11: de beste stofzuiger uit het middensegment van Dyson?

Winnaar: Kärcher FC 7

8. Soorten rollen

De accessoires hebben een directe invloed op de veelzijdigheid van de mops. Het is ook belangrijk dat ze geschikt zijn voor verschillende soorten harde vloeren, een kenmerk dat alle drie de modellen in dit overzicht gemeen hebben. Er is echter een verschil in het aantal rollen. De Kärcher FC5 en FC 3 worden geleverd met twee microvezelrollen, terwijl de FC 7 is uitgerust met vier rollen, wat een hogere schrobintensiteit betekent.

Winnaar: Kärcher FC 7

9. Eén-vulling oppervlak

De Kärcher FC 3 en FC 5 kunnen met één vulling een oppervlakte van ongeveer 60 vierkante meter reinigen. De Kärcher FC 7 daarentegen verdubbelt dit tot ongeveer 135 vierkante meter.

Winnaar: Kärcher FC 7

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Jashen V16 Vs V18 - Waarin verschillen de twee Jashen stofzuigers?Jashen V16 Vs V18 - Waarin verschillen de twee Jashen stofzuigers?

10. Opslag- en droogtijd voor accessoires

Dit zijn twee van de kenmerken waarbij alle drie de modellen even goed presteren. Ze zijn allemaal zo ontworpen dat de accessoires in de basis zelf kunnen worden opgeborgen, zodat ze niet meer ruimte innemen en verloren raken. Ook hebben alle drie de elektrische mops een droogtijd van ongeveer 2 minuten.

Winnaar: Gelijkspel

11. Prijs

Tenslotte is dit voor veel gebruikers een van de belangrijkste bepalende factoren bij het nemen van een beslissing. De Kärcher FC 7 is de duurste van de drie, met een prijs die, zonder aanbiedingen, rond de 500 euro ligt. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de Kärcher FC 3, die ongeveer 300 euro kost. De prijzen kunnen echter variëren naargelang de seizoensaanbiedingen.

Winnaar: Kärcher FC 3

Kärcher FC 7 vs 5 vs 3 Cordless: Welk model moeten we kiezen?

Het antwoord op deze vraag zal afhangen van wat voor u de belangrijkste criteria zijn. Vanuit een objectief oogpunt, en zoals u in deze recensie hebt gezien, is de Kärcher FC 7 de meest complete van de drie. Daarom is hij degene met de hoogste prijs, hoewel het een gerechtvaardigd verschil is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga Rockstar 2000 Vs 1500 Vs 1200 Vs 900 Vs 800Conga Rockstar 2000 Vs 1500 Vs 1200 Vs 900 Vs 800 - Cecotec breidt zijn assortiment snoerloze stofzuigers uit om te concurreren met Dyson

Kortom, als u liever meer geld investeert voor een completer en geavanceerder model, raden wij u aan om te kiezen voor de Kärcher FC 7. Als daarentegen een eenvoudiger model voor u voldoende is, is het verschil in prestaties tussen de Kärcher FC 3 en FC 5 kleiner dan het verschil in prijs.

Denk na over uw behoeften, de specifieke kenmerken van uw huis en welk van de drie modellen het best bij uw behoeften past.

Veel gestelde vragen bij de keuze van een elektrische mop

Wij begrijpen dat het kopen van een elektrische mop niet zo gebruikelijk is als het kopen van een stofzuiger, dus het kan verwarrend zijn om verschillende modellen te vergelijken. Hieronder beantwoorden wij enkele van de meest voorkomende vragen die gebruikers die voor deze beslissing staan vaak hebben:

 • Wat is de minimum tankinhoud?: Dit hangt af van de grootte van uw huis. Hoe kleiner hij is, hoe vaker u hem zult moeten legen. Een tank van ongeveer 300-400 ml is echter meestal voldoende voor een huis van standaardafmetingen.Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_1
 • Hoe moet de rol eruit zien?: Het is het beste als hij gemaakt is van zachte microvezels en geschikt is voor alle soorten harde vloeren. Anders moet u er voor elk type vloer een kopen, wat niet erg economisch is.
 • Hebben alle dweilen twee reservoirs?: Niet alle, hoewel dit een steeds gebruikelijker kenmerk wordt. In dit verband is het belangrijk te verduidelijken dat een elektrische mop niet hetzelfde is als een stofzuiger met een dweilfunctie. Mops hebben vaker twee reservoirs, omdat hun belangrijkste functie het dweilen is, en dat doen met schoon water is aantrekkelijker en hygiënischer.
 • Is er een minimum autonomie van gebruik?: Neen, maar hoe langer het is, hoe meer oppervlakte en uitbreiding u zult kunnen reinigen. In die zin zou de bedrijfstijd idealiter ten minste 30 minuten moeten bedragen, hoewel dit afhankelijk is van de grootte van uw huis.

Wat zijn de populairste Kärcher stofzuigers op Amazon?

Amazon is 's werelds bekendste en wijdst verspreide marktplaats. Daarom kan het nuttig zijn om te weten welke de best verkochte producten zijn op dit platform als u nog twijfelt:

Kärcher 6.900-425.0 – Accessoires voor stofzuigers uit de serie Pro NT/T, universele vloerzuigmond DN35
 • Accessoires voor stofzuigers uit de serie Pro NT/T.
 • Afmetingen: 120 x 45 mm, harde borstelharen.
Karcher 26331000 Aspirapolvere Veeg copertura
 • Gloednieuw -
 • 2 x Microvezel Reinigingspad Doek voor Karcher
 • vervangt 26331000
 • Geschikt voor: WV50 WV55 WV60 WV65 WV70 WV75
 • Kleur: Wit
31% korting
Kärcher CVH 2 accu-handstofzuiger, compacte en lichte kruimelzuiger voor snel gebruik, stofreservoir: 0,15 l, gewicht: 0,65 kg, incl. 7.2 V oplaadbare accu, USB oplader, 2-in-1 spleetmondstuk
 • Gedaan met stof en kruimels: De Kärcher CVH 2 stofzuiger verwijdert moeiteloos kruimels, stof en licht vuil van oppervlakken, gestoffeerde meubels en uit spleten met een zuigkracht van maximaal 8 W
 • Licht en compact: De kruimeldief is een voltreffer met zijn compacte vorm en lage gewicht van 0.65 kg. Het is erg handig en zeer geschikt voor snel gebruik tussendoor
 • Gemakkelijk onderhoud: De CVH 2 zonder zak heeft een stofreservoir met een filtersysteem in 2 fasen. Na het stofzuigen is het gemakkelijk om het reservoir te legen en het filtersysteem te reinigen
 • Snoerloos schoonmaken: De stofzuiger heeft een 7.2 V accu die met een USB-kabel kan worden opgeladen. Eén oplaadbeurt is voldoende om tot 10 minuten onafgebroken met het apparaat te stofzuigen
 • Omvang van de levering: De Kärcher CVH 2 accu handstofzuiger, een 2-in-1 spleetmondstuk, een HEPA 12 hygiënefilter (EN 1822:1998), een 7.2 V oplaadbare accu en een USB lader met adapter
13% korting
Kärcher Nat-/Droogzuiger WD 2 Plus V-12/4/18 / C, blaasfunctie, vermogen: 1000 W, kunststof tank: 12 l, zuigslang: 1,8 m, inclusief patroonfilter, vliesfilterzak, mondstukken
 • Krachtige zuigkracht: de nat-/droogzuiger heeft een vermogen van 1000 W en zuigt fijn en grof vuil volledig op. Hij heeft bovendien een blaasfunctie om fijn vuil van oppervlakken weg te blazen
 • Patroonfilter: dankzij het eendelige patroonfilter kan de WD 2 Plus V-12/4/18/C zowel nat als droog vuil opzuigen zonder dat het filter tussendoor vervangen hoeft te worden
 • Onderdelen: de nat-/droogzuiger beschikt over een kunststof tank van 12 liter, een zuigslang van 1,8 meter en heeft opbergmogelijkheden voor accessoires, de kabel en de slang
 • Multifunctioneel: de nat-/droogzuiger kan op veel plekken gebruikt worden: in huis, in de garage en op het terras, maar ook bij renovaties en voor het schoonmaken van de binnenkant van de auto
 • Levering: bij de Kärcher nat-/droogzuiger WD 2 Plus V-12/4/18 / C zijn een patroonfilter, een vliesfilterzak, mondstukken, de zuigslang en 2 zuigbuizen inbegrepen
Kärcher Nat-/Droogzuiger WD 6 P S V -30/6/22/T, blaasfunctie, vermogen: 1300 W, tank van roestvrij staal: 30 l, zuigslang: 2,2m, met stopcontact, gereedschapsslang & adapter, vlakfilter, mondstukken
 • Nat-/droogzuiger: De WD 6 P S V-30/6/22/T zuigt droog, vochtig, fijn en grof vuil volledig op. Hij heeft bovendien een blaasfunctie om fijn vuil van oppervlakken weg te blazen
 • Vlakfilter: dankzij de vlakfilter kan nat en droog vuil in één keer worden opgezogen. Door de filterreinigingsfunctie kan de zuigkracht snel worden hersteld
 • Onderdelen: De nat-/droogzuiger heeft een tank van roestvrij staal (30 l), een zuigslang van 2,2 meter, een opbergruimte voor kabels en accessoires en een stopcontact voor elektrisch gereedschap
 • Multifunctioneel: in de garage, in huis, op het terras, in de auto of bij renovaties - de nat-en droogzuiger is een betrouwbaar apparaat om schoon te maken en is op vele plaatsen te gebruiken
 • Leveringsomvang: De nat-/droogzuiger WD 6 P S V-30/6/22/T wordt geleverd met een vlakfilter en vliesfilterzak, mondstukken, zuigslang, twee buizen van roestvrij staal, gereedschapsslang en adapter

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Kärcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Snoerloos - Vergelijking en koopgids je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir