Saltar al contenido

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: Waarin verschillen de twee draagbare luidsprekers?

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3

Bij een vergelijking tussen twee opeenvolgende modellen die tot hetzelfde gamma behoren, is het onvermijdelijk te kijken naar de kleine details die het verschil maken om na te gaan of het al dan niet de moeite loont voor het nieuwe model te kiezen. Dat is precies wat we gaan doen in deze review, waarin we twee van de populairste draagbare luidsprekers op de markt tegen elkaar uitspelen: JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3. Wil je weten hoe de twee modellen van elkaar verschillen? Mis dan onze review niet!

Hoogtepunten van elke draagbare luidspreker

Wij beginnen het overzicht met een korte uiteenzetting van de belangrijkste sterke punten van beide modellen, alsmede van hun belangrijkste voor- en nadelen:

1) JBL Xtreme 2, perfect voor gebruik in zwembaden

Het oudste van de twee hier besproken modellen biedt tot 15 uur stereomuziekweergave op een enkele lading. En als u uw smartphone of tablet wilt opladen terwijl u muziek afspeelt, kan dat, hoewel de batterij dan minder lang meegaat.

Om het geluid van de luidspreker te verveelvoudigen, kunt u kiezen voor JBL Connect+, een functie waarmee u de luidspreker kunt synchroniseren met een andere JBL-luidspreker die er ook compatibel mee is. Anderzijds is het een luidspreker met beschermingsniveau IPX7, wat aangeeft dat hij zeer goed bestand is tegen spatwater. Beide eigenschappen maken de JBL Xtreme 2 een goede optie om mee te nemen naar plaatsen zoals een zwembad.

Het is een luidspreker die Bluetooth versie 4.2 ondersteunt. Bovendien beschikt hij als extra functies over een automatisch uitschakelsysteem en integratie van spraakassistent. Hij is ook uitgerust met een flesopener aan de draagriem, een merkwaardig extraatje.

Voordelen

 • Handenvrij
 • Betaalbare prijs
 • Hiermee kunt u tegelijkertijd uw smartphone opladen
 • JBL Connect+ functie

Nadelen

 • Niet beschermd tegen stof
 • Alleen Bluetooth versie 4.2 ondersteund
JBL Xtreme 2 muziekbox in zwart – waterdichte, draagbare stereo Bluetooth speaker met geïntegreerde powerbank – met slechts één batterijlading tot 15 uur muziekgenot
 • Extreem basgenot: de krachtige bluetooth-luidspreker produceert indrukwekkend geluid met krachtige bas in ultieme kwaliteit - thuis in de woonkamer, buiten en op elk feest
 • Muziek om te gaan? Met 10.000 mAh accuvermogen tot 15 uur van je favoriete muziek genieten - opladen en aan de slag: naar wens kunnen tablet of smartphone tegelijkertijd via de USB-poort worden opgeladen
 • Geschikt voor alle schanddaden: de droom om met de soundbox op het strand of zwembad te liggen, wordt eindelijk waar – de JBL is waterdicht en houdt zelfs probleemloos in water onderdompelen
 • Voor indrukwekkend stereogeluid kun je eenvoudig tot twee apparaten met de bluetooth-box verbinden – muziek streaming bij elke gelegenheid / kristalheldere telefoons dankzij handsfree functie
 • Inhoud: 1 x Boombox Xtreme 2 van JBL incl. voeding, kabel en draagriem, met JBL Connect+ tot 100 luidsprekers koppelen met de Boom Box, waterdicht conform IPX7, lange batterijduur, 40 watt

2) JBL Xtreme 3, meer stofbescherming

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste kwaliteiten van de JBL Xtreme 3, een draagbare luidspreker die zonder enig probleem mee naar het strand kan worden genomen. De IP67-beschermingsgraad geeft aan dat de luidspreker niet alleen bestand is tegen waterspatten, maar ook tegen stof dat de luidspreker kan binnendringen.

De batterij gaat 15 uur mee, maar dat wordt korter als u uw smartphone in de tussentijd aansluit om hem op te laden. Deze luidspreker heeft 2,5 uur nodig om volledig op te laden, een kortere tijd dan zijn rivaal met 3,5 uur.

JBL heeft de Party Boost-functie in deze luidspreker ingebouwd, dankzij welke u twee verschillende JBL-luidsprekers kunt synchroniseren om het bereik van de muziek te verveelvoudigen. Bovendien kunt u kiezen voor Bluetooth-synchronisatie, op voorwaarde dat de versie 5.1 op zijn laatst is.

In dit geval is er ook een flesopener ingebouwd in de draagriem, en een cilindrisch ontwerp waarbij het metalen gaas wordt beschermd door twee rubberen doppen aan de zijkanten.

Wat we het leukst vinden

 • Party Boost functie
 • Water- en stofbescherming
 • Snel opladen
 • Goede levensduur van de batterij

Wat we het minst leuk vinden

 • Hogere prijs
 • Geen handsfree
23% korting
JBL Xtreme 3 draadloze, draagbare waterdichte luidspreker met Bluetooth, met oplaadkabel, blauw
 • De JBL Xtreme 3 is een draadloze speaker voor feestjes bij het zwembad, op het strand of in het park dankzij de water; en stofdichte constructie en het draagbare ontwerp
 • Deze luidspreker biedt een krachtig geluid met 4 drivers, 2 JBL-basradiatoren en PartyBoost-functie waarmee u meerdere JBL-luidsprekers kunt aansluiten voor een meeslepende geluidservaring
 • Deze draadloze speaker wordt geleverd met een handige draagriem en een ingebouwde flesopener, waardoor u het feest gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen
 • Met tot 15 uur afspeeltijd na één keer opladen, Bluetooth-koppeling met maximaal 2 apparaten en een geïntegreerde powerbank om op te laden, hoeft de muziek nooit te stoppen met de JBL Xtreme 3
 • In de doos inbegrepen: JBL Xtreme 3-luidspreker in het blauw, adapter met stroomkabel en regionale stekker, JBL Xtreme 3-riem, snelstartgids en veiligheidsblad

Wat zijn de verschillen tussen JBL Xtreme 3 en JBL Xtreme 2?

Hieronder geven wij een overzicht van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de twee modellen, zodat u ze functie per functie kunt bekijken. Wij beginnen met een analyse van de aspecten waarin zij verschillen:

Esthetiek en beschikbare kleuren

Op het eerste gezicht lijken de twee luidsprekers erg op elkaar, maar JBL heeft de esthetiek van de Xtreme 3 aanzienlijk gewijzigd ten opzichte van het vorige model.

De JBL Xtreme 3 is iets groter dan de Xtreme en Xtreme 2, maar hij is ook lichter en weegt minder dan 2 kilo. Het merklogo is groter op het laatste model. Anderzijds is de Xtreme 2 slechts verkrijgbaar in één kleur, grijs metallic, terwijl de Xtreme 3 verkrijgbaar is in drie verschillende kleuren.

Aansluitingen en oplaadtijd

Beide versies kunnen een telefoon of ander USB-apparaat opladen met hun batterij, hoewel de Xtreme 2 slechts een USB-uitgang van 2 ampère heeft en de Xtreme 3 een standaard oplaaduitgang heeft en een USB-C-poort die tot 2,5 ampère oplaadt. Zo kan de Xtreme 3 een uur sneller opladen tot een volledige lading in 2,5 uur.

Handenvrij

De Xtreme 3 is een bluetooth handsfree speakerphone met ruisonderdrukking, die niet is opgenomen in het vorige model. Hiermee kunt u gesprekken rechtstreeks beluisteren via uw speakerphone.

Mate van weerstand tegen externe agentia

Dit is een van de belangrijkste functies, omdat het bepaalt waar u de luidsprekertelefoon wel en niet mee naartoe kunt nemen als hij beschadigd raakt. De JBL Xtreme 2 is IPX7 waterbestendig, dus u kunt hem tot 1 meter diep in totaal een half uur onder water houden.

De Xtreme 3 is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat hij ook bestand is tegen stof. Het is veel veiliger op het strand, tijdens wandelingen in de natuur of in om het even welke omgeving waar de kans groter is dat er stof wordt opgeworpen.

Geluid en technologie

Als het op geluid aankomt, overtreft de nieuwe JBL Xtreme 3 ruimschoots zijn voorganger. Het levert betere definitie in de hoge tonen en meer kracht in de diepste bassen. De meer geprononceerde hoge tonen maken de hoge frequenties duidelijker, vooral buitenshuis. Hij heeft ook een dieper basbereik met meer aanwezigheid en diepte.

Hij bereikt een hoger uitgangsvermogen, tot 50W RMS in vergelijking met de 40W van de Xtreme 2. De nieuwe generatie Xtreme 3 biedt een nog meeslepender stereogeluid met een minder richtingsgevoelig geluid.

Binnenin de JBL Xtreme 3 bevinden zich 4 verbeterde drivers en 2 verbeterde en krachtige subwoofers. Er zijn 2 passieve radiatoren aan de zijkanten. Hoewel de laatste een beter geluid heeft, zijn beide perfect voor feestgebruik.

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3_2

Geluidsbereik

Met de Xtreme 2 kunt u meer luidsprekers aansluiten met de JBL Connect+ technologie, terwijl u dat met de Xtreme 3 kunt doen met de nieuwe Party Boost functie. Zoals u ziet wordt het bereik in het geval van het nieuwe model nog verveelvoudigd, aangezien het niet noodzakelijk is dat beide apparaten compatibel zijn met JBL Connect+, maar alleen dat ze van hetzelfde merk zijn.

Prijs

Een ander verschil tussen de JBL Xtreme 3 en de Xtreme 2 is de prijs. De vorige generatie luidsprekers is veel goedkoper dan de vorige, hoewel het prijsverschil de moeite waard is als u op zoek bent naar uitstekende kwaliteit.

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: Hoe zijn ze vergelijkbaar?

Laten we nu eens kijken naar de meest opvallende overeenkomsten tussen de twee modellen:

Beide zijn draadloos

Beide draagbare luidsprekers zijn draadloos, dus met beide kunt u buitenshuis genieten van het beste geluid. Ze kunnen verbinding maken met elk Wi-Fi-apparaat.

De Bluetooth op de JBL Xtreme 3 is echter 5.1, terwijl de versie van het vorige model 4.2 is. Aan de andere kant, geen van beide heeft NFC.

Levensduur batterij

De batterijduur is voor beide luidsprekers gelijk, tot 15 uur. Dit hangt af van het volume waarop u ze beluistert. Bij maximaal volume kan hij 6-7 uur meegaan, hoewel dit niet typisch is, tenzij u zich in een groot gebied bevindt.

Bij de nieuwe Xtreme 3 duurt het opladen 2,5 uur, bij de Xtreme 2 ongeveer 3,5 uur.

Powerbank

Deze functie verwijst naar de mogelijkheid om andere apparaten, zoals smartphones of tablets, op te laden terwijl de JBL-luidsprekers muziek afspelen, die op beide modellen beschikbaar is, en omdat ze zoveel batterijcapaciteit hebben, kunnen ze u in noodgevallen helpen wanneer de batterij van uw mobiele apparaat leeg is.

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3_3

De bestverkochte draadloze JBL-luidsprekers

Als u weet voor welke modellen andere kopers kiezen, kunt u een keuze maken tussen de alternatieven waarover u het meest aarzelt. Daarom tonen wij u welke de best verkochte draadloze JBL luidsprekers zijn op Amazon, de grootste marktplaats die vandaag bestaat.

8% korting
JBL GO 3 draadloze, draagbare Bluetooth luidspreker met geïntegreerde lus voor onderweg, USB C-oplaadkabel, zwart
 • De JBL Go 3 is de perfecte draagbare, draadloze luidspreker voor mee naar het zwembad, het park of onderweg dankzij de duurzame, waterdichte constructie en het compacte ontwerp
 • Deze mini Bluetooth luidspreker biedt JBL Pro Sound; een luide en indrukwekkende bas, waardoor u het feest in de palm van uw hand kunt dragen
 • Deze gedurfde en stijlvolle luidspreker heeft een water; en stofdicht ontwerp, compleet met een geïntegreerde lus; Dit maakt reizen met muziek gemakkelijk en leuk, waar u ook bent
 • De JBL Go 3 is dé luidspreker voor muziekliefhebbers die veel onderweg zijn; met 5 uur afspeeltijd na één keer opladen en Bluetooth 5-1 om connectiviteit met uw mobiele apparaten te garanderen
 • In de doos inbegrepen: JBL Go 3 draagbare luidspreker in zwart, type-C-kabel, snelstartgids en veiligheidsblad
JBL Charge 5 Bluetooth luidspreker in roze ; Draagbare, draadloze luidspreker met diepe bas, IP67-waterbestendig en stofdicht, 20 uur afspeeltijd, ingebouwde powerbank
 • Geniet overal van het kenmerkende JBL geluid, zowel binnen als buiten; Met een geoptimaliseerde driver, een aparte tweeter en dubbele JBL-basradiatoren levert de JBL Charge 5 een rijk en helder geluid
 • Het draagbare ontwerp van de draadloze JBL luidspreker betekent dat u overal van uw favoriete muziek kunt genieten; Dankzij een batterijduur van 20 uur, kunt u dag en nacht feesten met de JBL Charge 5
 • Stream draadloos muziek vanaf uw telefoon, tablet of een ander bluetooth-apparaat; De bluetooth luidspreker heeft een ingebouwde powerbank voor uw apparaten, zodat u het feest nooit hoeft te pauzeren
 • Naar het zwembad of naar het park: de opties zijn eindeloos; De JBL Charge 5 is volledig IP67-waterbestendig en stofdicht, zodat u de draagbare JBL speaker veilig en zorgeloos overal mee naartoe neemt
 • In de doos inbegrepen: 1 x JBL Charge draadloze bluetooth speaker in het roze, 1 x type C USB-kabel, 1 x garantie, 1 x veiligheidsinformatieblad en 1 x beknopte handleiding
17% korting
JBL Charge 5 Bluetooth luidspreker in rood ; Draagbare, draadloze luidspreker met diepe bas, IP67-waterbestendig en stofdicht, 20 uur afspeeltijd, ingebouwde powerbank
 • Geniet overal van het kenmerkende JBL geluid, zowel binnen als buiten; Met een geoptimaliseerde driver, een aparte tweeter en dubbele JBL-basradiatoren levert de JBL Charge 5 een rijk en helder geluid
 • Het draagbare ontwerp van de draadloze JBL luidspreker betekent dat u overal van uw favoriete muziek kunt genieten; Dankzij een batterijduur van 20 uur, kunt u dag en nacht feesten met de JBL Charge 5
 • Stream draadloos muziek vanaf uw telefoon, tablet of een ander bluetooth-apparaat; De bluetooth luidspreker heeft een ingebouwde powerbank voor uw apparaten, zodat u het feest nooit hoeft te pauzeren
 • Naar het zwembad of naar het park: de opties zijn eindeloos; De JBL Charge 5 is volledig IP67-waterbestendig en stofdicht, zodat u de draagbare JBL speaker veilig en zorgeloos overal mee naartoe neemt
 • In de doos inbegrepen: 1 x JBL Charge draadloze bluetooth speaker in het rood, 1 x type C USB-kabel, 1 x garantie, 1 x veiligheidsinformatieblad en 1 x beknopte handleiding
5% korting
JBL GO 3 draadloze, draagbare Bluetooth luidspreker met geïntegreerde lus voor onderweg, USB C-oplaadkabel, blauw
 • Deze mini Bluetooth-luidspreker biedt JBL Pro Sound; een luide en indrukwekkende bas, waardoor u het feest in de palm van uw hand kunt dragen
 • Deze gedurfde en stijlvolle luidspreker heeft een water- en stofdicht ontwerp, compleet met een geïntegreerde lus. Dit maakt reizen met muziek gemakkelijk en leuk, waar u ook bent
 • De JBL Go 3 is dé luidspreker voor muziekliefhebbers die veel onderweg zijn; met 5 uur afspeeltijd na één keer opladen en Bluetooth 5.1 om connectiviteit met uw mobiele apparaten te garanderen
 • In de doos inbegrepen: JBL Go 3 draagbare luidspreker in blauw, type-C-kabel, snelstartgids en veiligheidsblad
 • In geval van problemen: reset het product, u moet de luidspreker inschakelen. Houd de volumeknop + en de Bluetooth-knop samen 3-5 seconden ingedrukt totdat de luidspreker wordt uitgeschakeld. Na het uitschakelen is de speaker teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
19% korting
JBL Xtreme 3 draadloze, draagbare waterdichte luidspreker met Bluetooth, met oplaadkabel, zwart
 • De JBL Xtreme 3 is een draadloze speaker voor feestjes bij het zwembad, op het strand of in het park dankzij de water; en stofdichte constructie en het draagbare ontwerp
 • Deze luidspreker biedt een krachtig geluid met 4 drivers, 2 JBL-basradiatoren en PartyBoost-functie waarmee u meerdere JBL-luidsprekers kunt aansluiten voor een meeslepende geluidservaring
 • Deze draadloze speaker wordt geleverd met een handige draagriem en een ingebouwde flesopener, waardoor u het feest gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen
 • Met tot 15 uur afspeeltijd na één keer opladen, Bluetooth-koppeling met maximaal 2 apparaten en een geïntegreerde powerbank om op te laden, hoeft de muziek nooit te stoppen met de JBL Xtreme 3
 • In de doos inbegrepen: JBL Xtreme 3-luidspreker in het zwart, adapter met stroomkabel en regionale stekker, JBL Xtreme 3-riem, snelstartgids en veiligheidsblad

JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: definitieve conclusie

Het is tijd om te kiezen welke draadloze luidspreker het meest geschikt is. De waarheid is dat als u de JBL Xtreme 2 al hebt, het volgens ons niet de moeite waard is om deze weg te gooien en de nieuwe te kopen, aangezien de Xtreme 2 een zeer goede luidspreker is en een geweldige geluidskwaliteit heeft. Maar als u geen van beide heeft, raden wij u aan de Xtreme 3 te kopen.

Hij is beter beschermd tegen stof, heeft een iets beter uitgangsvermogen en een geïntegreerde Party Boost-functie, waarmee u hem kunt synchroniseren met een groter aantal luidsprekers dan zijn rivaal.

Het is iets duurder, maar het kostenverschil is ook niet al te groot. Vooral als je kunt profiteren van een goed koopje. Bovendien is het nieuwe model iets lichter, ook al is het groter dan de Xtreme 2.

Maar met twee modellen van JBL zal de beslissing hoe dan ook een goede zijn