JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6 - Wat is de beste draadloze luidspreker?

09/08/2022

JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6

Als u denkt aan een toonaangevend merk in de geluidstechnologiesector, is het waarschijnlijk dat het eerste dat in u opkomt JBL is. Het is een bedrijf met een lange geschiedenis in deze nichemarkt, dat erin geslaagd is zich te positioneren als een benchmark en wordt gezien als een gespecialiseerd kwaliteitsbedrijf. Maar hebt u de sterproducten vergeleken om te zien welke de beste is? In dit artikel analyseren we twee van zijn populairste draadloze luidsprekers: JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6. Mis het niet!

inhoudsopgave

JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6: dit zijn de belangrijkste verschillen

Wij weten dat de verschillen meer helpen dan de gelijkenissen om tussen twee alternatieven te kiezen, vooral wanneer deze van grote kwaliteit en prestatie zijn. Dus, blijf kijken voor de meest opvallende variaties tussen deze twee luidsprekers:

Levensduur batterij

Een van de belangrijkste aspecten bij draadloze elektronische toestellen is de gebruiksautonomie die zij bieden, om te kunnen beslissen welk toestel het meest de moeite waard is. In dit geval moeten we zeggen dat het verschil opmerkelijk is.

De JBL Charge 5 kan tot 20 uur muziek afspelen op een enkele lading, een heel verschil met de 12 uur die de JBL Flip 6 kan meegaan.

Wat de oplaadtijd betreft, zijn de rollen echter omgedraaid: de JBL Flip 6 heeft slechts 2,5 uur nodig om zijn batterij volledig op te laden, tegenover 4 uur voor de Charge 5.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3JBL Xtreme 2 Vs Xtreme 3: Waarin verschillen de twee draagbare luidsprekers?

Vermogen en geluidsfrequentie

Een ander belangrijk punt is de kwaliteit van het geluid dat elke luidspreker weergeeft, aangezien dit het hoofddoel van de luidspreker is. In dit opzicht heeft de JBL Charge 5 een hoger uitgangsvermogen van 30 watt, in vergelijking met de 20 watt van de Flip 6. Bijgevolg is de geluidskwaliteit beter in de Charge 5.

Bovendien bereikt deze luidspreker een breder sonisch frequentiebereik. Beide bereiken een maximum van 20 kHz, maar de Charge 5 bestrijkt frequenties vanaf 60 Hz, terwijl de Flip 6 frequenties vanaf 63 Hz bestrijkt.

Ingebouwde telefoonoplader

We geven toe dat een van de verwachtingen die we hadden met de Flip 6 is dat JBL, ook in deze serie, de poort voor het opladen van de telefoon op het apparaat zelf zou introduceren, een functionaliteit die de JBL Charge 5 wel heeft. Dit heeft het echter niet gedaan, en dit blijft een concurrentienadeel ten opzichte van zijn rivaal.

Prijs

Gezien het feit dat de JBL Charge 5 meer geluidskracht en autonomie heeft en het opladen van de telefoon als extra functie mogelijk maakt, is het consequent om te zien dat hij een iets hogere prijs heeft dan de Flip 6, ondanks het feit dat dit model recenter is.

JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6_3

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:JBL Boombox 3 vs Boombox 2JBL Boombox 3 Vs Boombox 2 - Verbetert JBL haar draadloze luidspreker?

JBL Charge 5 vs JBL Flip 6: Hoe zijn ze vergelijkbaar?

Laten we eens kijken wat beide sprekers gemeen hebben. Vergeet niet dat het twee producten van dezelfde onderneming zijn, zodat het logisch is te denken dat zij bepaalde gelijkenissen vertonen.

Ontwerp en esthetiek

Als je beide luidsprekers bekijkt, is er geen twijfel mogelijk dat ze van hetzelfde merk zijn, aangezien hun ontwerp erg op elkaar lijkt. De JBL Flip 6 is iets smaller en lichter, maar ze hebben beide dezelfde cilindrische vorm, boller in het midden en met twee uiteinden die eindigen met rubberen doppen. Het belangrijkste verschil is dat de JBL Charge 5 horizontaal zit, terwijl de Flip 6 verticaal zit.

Het kleurengamma is in beide gevallen zeer ruim en u kunt de luidsprekers onder meer kopen in zwart, wit, donkerblauw, turkooisblauw, rood, roze, groen of grijs.

Bestand tegen water en stof

Een andere van de duidelijkste overeenkomsten tussen de twee sprekers is hun weerstand tegen externe middelen. Om dit te meten gebruiken zij de IP-klasse gevolgd door twee cijfers, waarvan het ene de waterbestendigheid en het andere de stofbestendigheid meet. Zowel de JBL Charge 5 als de Flip 6 hebben een IP67-classificatie, dus ze zijn even goed bestand tegen zweet als stof.

PartyBoost Systeem

Een van de bijzondere kenmerken van JBL is het PartyBoost-systeem waarmee het bedrijf sommige van zijn luidsprekers uitrust. Dankzij dit systeem kunt u twee verschillende JBL-luidsprekers aansluiten om het geluidsbereik te verveelvoudigen, een zeer handige functie als u bijvoorbeeld op een zwembadfeest bent.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Logitech Z906 vs Z506_1Logitech Z906 vs Z506 - Twee speakers met veel kracht en kwaliteit

Bluetooth-compatibiliteit

Tot slot zijn beide luidsprekers compatibel met Bluetooth 5.1, dus als u een extern apparaat wilt aansluiten, kunt u dat in beide gevallen doen.

JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6_1

JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6: eindconclusie

Nu is het tijd om een conclusie te trekken. We zijn altijd graag eerlijk en transparant, en in dit geval moeten we toegeven dat we meer verbeteringen en vernieuwingen hadden verwacht in de JBL Flip 6. Het is waar dat het een aantal aspecten heeft verbeterd ten opzichte van de Flip 5, maar het was een kans om het op gelijke hoogte te brengen met de Charge 5 in termen van functionaliteit en functies, maar dat heeft het niet gedaan.

De JBL Charge 5 is nog altijd krachtiger dan de Flip 6, speelt geluid van betere kwaliteit en biedt een langere batterijlevensduur. Het bevat ook een poort om uw telefoon op te laden terwijl u de luidspreker gebruikt, een functie die de Flip 6 mist.

Esthetisch gezien lijkt de Flip 6 meer op het ontwerp van de Charge 5 dan op dat van zijn voorganger, en in beide gevallen kunt u kiezen uit een leuke reeks kleuren. Een voordeel voor de Flip 6 in dit opzicht is dat hij lichter is, waardoor hij comfortabeler te dragen is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Echo Pop vs Echo Dot: twee heel verschillend ontworpen Amazon luidsprekersEcho Pop vs Echo Dot: twee heel verschillend ontworpen Amazon luidsprekers

En als we naar de prijs kijken, is het logisch dat de JBL Charge 5 duurder is, aangezien deze meer geavanceerde functies heeft. Toch is het economische verschil niet buitensporig groot, en in dit geval denken wij dat het nog steeds de moeite waard is om voor de JBL Charge 5 te kiezen, dankzij de betere prestaties die deze biedt.

Maar, zoals we altijd zeggen, de uiteindelijke beslissing is aan u.

Meest verkochte JBL-luidsprekers op Amazon

Weet u nog niet zeker welke luidsprekers voor u geschikt zijn? Wij tonen u de lijst van de best verkochte modellen op de markt, zodat u kunt nagaan welke beoordelingen ze hebben en welk model de favoriet is van de meeste kopers:

13% korting
JBL GO 3 draadloze, draagbare Bluetooth luidspreker met geïntegreerde lus voor onderweg, USB C-oplaadkabel, blauw
 • Deze mini Bluetooth-luidspreker biedt JBL Pro Sound; een luide en indrukwekkende bas, waardoor u het feest in de palm van uw hand kunt dragen
 • Deze gedurfde en stijlvolle luidspreker heeft een water- en stofdicht ontwerp, compleet met een geïntegreerde lus. Dit maakt reizen met muziek gemakkelijk en leuk, waar u ook bent
 • De JBL Go 3 is dé luidspreker voor muziekliefhebbers die veel onderweg zijn; met 5 uur afspeeltijd na één keer opladen en Bluetooth 5.1 om connectiviteit met uw mobiele apparaten te garanderen
 • In de doos inbegrepen: JBL Go 3 draagbare luidspreker in blauw, type-C-kabel, snelstartgids en veiligheidsblad
 • In geval van problemen: reset het product, u moet de luidspreker inschakelen. Houd de volumeknop + en de Bluetooth-knop samen 3-5 seconden ingedrukt totdat de luidspreker wordt uitgeschakeld. Na het uitschakelen is de speaker teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
20% korting
JBL Flip 6 draagbare Bluetooth luidspreker met oplaadbare batterij, water; en stofdicht, compatibel met PartyBoost, tot 12 uur speeltijd ; Roze
 • JBL Sound: de Flip 6 beschikt over een nieuwe audioconfiguratie met dubbele passieve radiatoren, krachtige racetrack-vormige woofer en een aparte tweeter; Geniet van muziek tot in verbluffende details
 • 12 uur speeltijd: maak u niet druk om kleine dingen zoals het opladen van uw batterij; De JBL Flip 6 geeft u tot wel 12 uur speeltijd op een enkele lading
 • IP67: of u nu naar het strand of de werkplaats gaat, dankzij IP67 is de speaker waterdicht en stofdicht; Koppel één of meerdere PartyBoost-compatibele speakers met elkaar en laat het feest beginnen
 • Milieuvriendelijk: de Flip 6 is verpakt in een recyclebare doos op papierbasis, inclusief de binnenlade; Het plastic hanglabel is voor meer dan 90% gerecycled en de buitenkant is bedrukt met soja-inkt
 • In de doos inbegrepen: JBL Flip 6 Bluetooth luidspreker in roze, USB type-C oplaadkabel, garantie/waarschuwing (W/!), beknopte handleiding/veiligheidsinformatieblad (S/i)
13% korting
JBL GO 3 draadloze, draagbare Bluetooth luidspreker met geïntegreerde lus voor onderweg, USB C-oplaadkabel, roze
 • De JBL Go 3 is de perfecte draagbare, draadloze luidspreker voor mee naar het zwembad, het park of onderweg dankzij de duurzame, waterdichte constructie en het compacte ontwerp
 • Deze mini Bluetooth luidspreker biedt JBL Pro Sound; een luide en indrukwekkende bas, waardoor u het feest in de palm van uw hand kunt dragen
 • Deze gedurfde en stijlvolle luidspreker heeft een water; en stofdicht ontwerp, compleet met een geïntegreerde lus; Dit maakt reizen met muziek gemakkelijk en leuk, waar u ook bent
 • De JBL Go 3 is dé luidspreker voor muziekliefhebbers die veel onderweg zijn; met 5 uur afspeeltijd na één keer opladen en Bluetooth 5-1 om connectiviteit met uw mobiele apparaten te garanderen
 • In de doos inbegrepen: JBL Go 3 draagbare luidspreker in roze, type-C-kabel, snelstartgids en veiligheidsblad
11% korting
JBL GO 3 Eco draadloze Bluetooth-luidspreker in groen - Draagbare speaker met geïntegreerde lus voor onderweg, USB C-oplaadkabel en tot 5 uur batterijduur
 • Compact ontwerp: de JBL Go 3 is de perfecte draagbare, draadloze luidspreker om mee te nemen naar het zwembad, het park of onderweg dankzij de duurzame, waterdichte constructie en het compacte ontwerp
 • JBL Pro Sound: deze mini Bluetooth-luidspreker biedt JBL Pro Sound; een luide en indrukwekkende bas, waardoor u het feest in de palm van uw hand kunt dragen
 • IP67 water- en stofdicht: deze gedurfde en stijlvolle luidspreker heeft een water- en stofdicht ontwerp, compleet met een geïntegreerde lus. Dat maakt reizen met muziek gemakkelijk, waar u ook bent
 • Draadloze muziek, zoals u het liefst gebruikt: deze luidspreker biedt tot 5 uur batterijduur na één keer opladen en laat u uw muziek afspelen via Bluetooth 5.1-, USB- of AUX-connectiviteit
 • Meegeleverd: JBL Go 3 Eco Bluetooth-luidspreker in groen - Met IP67 waterdicht ontwerp, USB-C-oplaadkabel, snelstartgids, authenticiteitsblad en veiligheidsblad
13% korting
JBL GO 3 draadloze, draagbare Bluetooth luidspreker met geïntegreerde lus voor onderweg, USB C-oplaadkabel, zwart
 • De JBL Go 3 is de perfecte draagbare, draadloze luidspreker voor mee naar het zwembad, het park of onderweg dankzij de duurzame, waterdichte constructie en het compacte ontwerp
 • Deze mini Bluetooth luidspreker biedt JBL Pro Sound; een luide en indrukwekkende bas, waardoor u het feest in de palm van uw hand kunt dragen
 • Deze gedurfde en stijlvolle luidspreker heeft een water; en stofdicht ontwerp, compleet met een geïntegreerde lus; Dit maakt reizen met muziek gemakkelijk en leuk, waar u ook bent
 • De JBL Go 3 is dé luidspreker voor muziekliefhebbers die veel onderweg zijn; met 5 uur afspeeltijd na één keer opladen en Bluetooth 5-1 om connectiviteit met uw mobiele apparaten te garanderen
 • In de doos inbegrepen: JBL Go 3 draagbare luidspreker in zwart, type-C-kabel, snelstartgids en veiligheidsblad

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Marshall vs Bose: Vergelijking tussen twee toonaangevende merken in draadloze speakers.Marshall vs Bose: Vergelijking tussen twee toonaangevende merken in draadloze speakers.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten JBL Charge 5 Vs JBL Flip 6 - Wat is de beste draadloze luidspreker? je kunt de categorie bezoeken Luidspreker.

gerelateerde berichten

Subir