Saltar al contenido

Jashen V16 Vs V18 – Waarin verschillen de twee Jashen stofzuigers?

Jashen V16 Vs V18

De modelupdates die door de merken worden gelanceerd, worden niet altijd gekenmerkt door een grote mate van innovatie. Soms worden gewoon kleine verbeteringen aangebracht die tot een bevredigender gebruikerservaring leiden, terwijl in de basis het oorspronkelijke model behouden blijft. Deze kleine veranderingen kunnen echter een groot verschil maken voor de consument. In dit artikel bekijken we een geval waarin Jashen er met slechts twee veranderingen in slaagt een stofzuiger met een hoger automatiseringsniveau op de markt te brengen. We analyseren de veranderingen tussen de Jashen V16 Vs V18 modellen. Mis het niet!

Jashen V16 Vs V18: overeenkomsten en verschillen tussen de twee stofzuigers

Om de prestaties van deze twee hoofdrolspelers beter te kunnen vergelijken, zullen wij hun prestaties analyseren op de verschillende relevante aspecten die bepalend kunnen zijn voor uw aankoopbeslissing.

Jashen V16 Vs V18

Vermogen: nominaal en zuigvermogen

Een van de factoren waar er geen grote verschillen zijn, is het vermogen dat de twee stofzuigers bieden. Beide hebben een digitale borstelloze motor met een nominaal vermogen van 350 watt en een zuigcapaciteit van 22.000 Pascals. Om u een idee te geven, bij 20.000 Pascal vinden we meestal dat een stofzuiger een goede zuigkracht heeft. Qua vermogen is hij niet slecht in vergelijking met vergelijkbare modellen van de concurrentie.

Instelling vermogen: drie snelheden, maar verschillend

Een van de belangrijkste veranderingen tussen de Jashen V16 en V18 heeft betrekking op het vermogen. Beide hebben 3 vermogensniveaus, zodat u het meest geschikte kunt kiezen, maar ze zijn niet hetzelfde. In het geval van de Jashen V16 kunt u kiezen tussen Min, Med en Max snelheden (minimum, medium en maximum).

De Jashen V18, daarentegen, heeft de standen Min, Auto en Max. Het verschil is dat deze stofzuiger is uitgerust met een stof- en oppervlaktedetectiesensor, waardoor de zuigkracht automatisch wordt aangepast bij het werken in complexere ruimten, zoals tapijten, of ruimten met een grotere hoeveelheid vuil.

Batterijlevensduur: varieert naargelang het vermogen

U weet al dat de levensduur van de batterij varieert naargelang het gekozen energieniveau. Beide stofzuigers hebben echter een 7-cells lithium-ion batterij die u een batterijduur van tussen de 15 en 40 minuten geeft.

Tankinhoud: een halve liter

Een ander gemeenschappelijk aspect in beide gevallen is de maximale capaciteit van het afvalreservoir, die bij beide stofzuigers 500 ml bedraagt. Dit volume, binnen het gebruikelijke industriegemiddelde, is gewoonlijk voldoende voor een standaardwoning.

Filtratie: 4-traps systeem

Ze delen ook het 4-fase filtratiesysteem, dat een wasbaar en herbruikbaar HEPA-filter omvat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je met allergische mensen samenwoont.

LED-display: een kleine verbetering

We zullen niet ontkennen dat het feit dat er een LED-display is, ons erg bevalt, omdat het de stofzuigers een modernere en technologische look geeft. Op beide stofzuigers kunt u het resterende batterijpercentage, onderhoudswaarschuwingen en de geselecteerde snelheid zien. Op de Jashen V18 kunt u echter ook de zuigkracht van de stofzuiger in real time zien, informatie die het display van de V16 niet biedt.

Hoofdborstel: 2-in-1 borstel

De accessoires bepalen voor een groot deel de efficiëntie van de stofzuiger. Beide onderzochte modellen kunnen worden omgebouwd tot een handstofzuiger en worden geleverd met een uitgebreide accessoirekit, inclusief een kleine elektrische borstel voor het reinigen van uw auto, een smalle zuigmond en een zachte borstel. Bovendien bestaat de hoofdborstel uit twee borstels die samenwerken.

Ene is zachter en ontworpen voor harde vloeren, terwijl de andere, stijvere borstel de werking op tapijten intensiveert. De borstelkop heeft ook LED-lampjes aan de voorkant om de donkerste hoekjes te verlichten.

Uitvoering: verschillende kleuren

Als esthetiek belangrijk voor u is, is de Jashen V16 verkrijgbaar in paars, terwijl de V18 verkrijgbaar is in blauw.

Prijs: lichte stijging

Het is niet vreemd dat de Jashen V18 iets duurder is dan de V16, aangezien hij niet alleen alle functies van zijn kleinere broer bevat, maar ook beter is in automatisering en informatieweergave op het LED-scherm. Denk echter niet dat het verschil buitensporig is. Hoewel de uiteindelijke prijs kan veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid in elk land of van economische aanbiedingen, ligt hij meestal rond de 30-40 euro.

Jashen V16 Vs V18

5 dingen om te weten bij het vergelijken van snoerloze stofzuigers

De behoeften van elke gebruiker zijn verschillend, aangezien zij afhangen van de kenmerken van het huis, het maximale budget dat u hebt of het ontwerp dat u het mooist vindt. Zodra u ze hebt vastgesteld, zult u gemakkelijker weten aan welke criteria u meer belang moet hechten, afhankelijk van de behoeften waarin moet worden voorzien. Dit zijn echter enkele van de belangrijkste voor gebruikers, waarmee u de prestaties van verschillende apparaten kunt meten:

 • Batterijlevensduur: dit is een van de belangrijkste beperkingen van snoerloze stofzuigers, aangezien de batterijlevensduur beperkt is. Gemiddeld gaan de batterijen van dit type toestel tussen 35 en 45 minuten mee in de Eco-stand, hoewel dit een van de meest variabele aspecten is tussen de verschillende merken.
 • Instelling van het vermogen: de mogelijkheid om het vermogen in te stellen is belangrijk bij alle stofzuigers, maar vooral bij snoerloze. Op die manier gebruikt u slechts zoveel stroom als u op een bepaald moment nodig hebt, waardoor uw batterij langer meegaat.
 • Zuigkracht: Zoals u weet, is zuigkracht niet hetzelfde als motorvermogen. Bij snoerloze stofzuigers wordt meestal gekeken naar de zuigcapaciteit, die wordt gemeten in Pascal of airWatts. En, ter referentie, modellen met meer dan 20.000 Pascals zijn het meest efficiënt in het opzuigen van vuil.Jashen V16 Vs V18
 • Rechte stofzuiger en handstofzuiger: de meeste modellen die momenteel op de markt zijn, zijn dubbel of zelfs drievoudig veelzijdig. Met andere woorden, zij kunnen worden gebruikt als bezemzuigers, maar ook als handstofzuigers en als stofzuigers voor plafonds, gordijnen en andere hoge oppervlakken.
 • Extra toebehoren: Het is juist de bewegingsvrijheid die snoerloze stofzuigers bieden, die vaak de aankoopbeslissing motiveert. Het is echter zinvol om stofzuigers uit te rusten met een goede set accessoires om de veelzijdigheid van hun gebruik verder te vergroten.

 

Waarom kiezen voor een Jashen?

We zullen niet ontkennen dat het grootste nadeel van dit merk is dat het onbekender is. Een verminderde bekendheid van het merk in vele landen maakt het voor de gebruikers moeilijker om het te vertrouwen, hoewel het waar is dat de algemene neiging van velen opener wordt.

Als we echter kijken naar de meningen van gebruikers die de stofzuigers van Jashen al hebben geprobeerd, dan zien we dat het algemene gevoel zeer positief is. Misschien helpt het dat de verwachtingen die we hebben van goedkopere merken lager zijn, en in dit geval zijn de prestaties van de stofzuigers zeer bevredigend.

Anderzijds zijn de kleuren waarin u de Jashen V16 en V18 kunt vinden aantrekkelijker dan gewoonlijk, waarbij zwart, wit of grijs achterwege zijn gelaten ten gunste van vrolijker kleuren zoals paars of blauw.

Jashen V16 Vs V18: vonnis

U hebt al gezien dat er niet veel verschillen zijn tussen de twee modellen in onze review. Beide bieden zeer goede prestaties, aangezien ze de meeste basiskenmerken zoals zuigkracht, tankinhoud en autonomie gemeen hebben.

De belangrijkste verschillen zijn teruggebracht tot een grotere automatisering in het geval van de Jashen V18, en gezien het feit dat het prijsverschil vrij klein is, denken wij dat het de moeite waard is om te kiezen voor de bijgewerkte versie van de Jashen snoerloze stofzuigers.

Dankzij de toevoeging van de automatische stofsensor kunt u het stroomverbruik optimaliseren en de levensduur van de batterij verlengen, terwijl het proces voor u gemakkelijker wordt gemaakt doordat u het niet zelf hoeft te doen. Hij biedt ook een extra stukje informatie op het LED-display, hoewel er niet veel verschil is in de rest van de functies.

Dit zijn twee kleine verbeteringen die bijdragen tot een betere gebruikerservaring voor een beetje meer geld. Als u echter de voorkeur geeft aan het paarse ontwerp of de verschillen in functies niet zo groot vindt dat u van het ontwerp wilt afzien, kunt u ook tevreden zijn met de Jashen V16.

Wat zijn de best verkochte Jashen stofzuigers?

Om u een duidelijker idee te geven van welke Jashen stofzuigers de meeste gebruikers op Amazon kiezen, vindt u hier een lijst van de best verkochte stofzuigers op dit platform.

JASHEN V16 accu stofzuiger, zeer sterke zuigkracht 22.000 Pa, tot 40 min, zakloos, HEPA 13, XL stofreservoir 600ml, afneembare accu, steel- en handstofzuiger voor dierenharen, auto, tapijten, Paars
 • Zeer krachtige zuigkracht: Met zijn 350 W motor overtuigt de JASHEN V16 door een compromisloze hoge zuigkracht (tot 22.000 Pa) in 3 instelbare niveaus. Het reinigt betrouwbaar tapijten en harde vloeren van alle soorten.
 • Hoog uithoudingsvermogen: Dankzij de lichtgewicht, vervangbare Li-Ion batterij van 2.500 mAh, gaat de V16 lang mee met een constante reinigingsprestatie en een hoge runtime van maximaal 40 minuten.
 • XL stofreservoir: Dankzij het grote stofreservoir van 600 ml is de JASHEN V16 ook geschikt voor grote appartementen en huizen met harige medebewoners (bijv. huisdieren). Het vervelende opnieuw kopen van zakken vervalt.
 • HEPA 13 Filter: Met de verzegelde 4-traps HEPA 13 filtering worden 99,99% van het fijnstof, pollen en bacteriën uit de lucht gefilterd.
 • Lichtgewicht: Met het lichte gewicht van slechts 2,75 kg (als steelstofzuiger) wordt het schoonmaken van het huis een snelle en aangename taak - zelfs op meerdere verdiepingen.
JASHEN S18X accu stofzuiger, 22.000 Pa sterke zuigkracht, tot 40 min,stofsensor, zakloos,uitgebreide accessoires,afneembare accu,600ml stofreservoir, handstofzuiger voor dierenhaar, auto, tapijt,Paars
 • Zeer krachtige zuigkracht: Met zijn 350 W motor overtuigt de JASHEN S18X door een compromisloze hoge zuigkracht (tot 22.000 Pa) in 3 instelbare niveaus. Het reinigt betrouwbaar tapijten en harde vloeren van alle soorten.
 • Groot uithoudingsvermogen: Dankzij de lichtgewicht, vervangbare Li-Ion batterij van 2.500 mAh, gaat de S18X lang mee met een constante reinigingsprestatie en een hoge runtime van maximaal 40 min.
 • Snoerloos en altijd klaar voor gebruik: Kleine ongelukjes met vuil in het dagelijks leven gebeuren snel en onverwacht. Gelukkig is de praktische muurbevestiging zowel een oplaadstation als een opbergruimte voor accessoires in één, zodat de S18X altijd klaar is voor de volgende rit.
 • HEPA 13 filter: Met de verzegelde 4-traps HEPA 13 filtratie worden 99,95% van het fijnstof, pollen en bacteriën grondig uit de lucht gefilterd.
 • Een voor alles: Met de uitgebreide accessoireset wordt de S18X snoerloze steelstofzuiger in een handomdraai een praktische handstofzuiger voor de auto, trappen, matrassen of oppervlakken.
TOP CHARGEUR * Voeding voor stofzuiger Jashen Cordless Vacuum V16 JS-AV02A02
 • ✅ CE- en RoHS-gecertificeerd
 • ✅ Veiligheidsbescherming: overspanningsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, kortsluitbeveiliging, overbelastingsbeveiliging, multiveiligheidsontwerp voor veilig gebruik.
 • ✅ Externe voeding 230 V AC-DC – ingang 100 ~ 240 V AC, 50 – 60 Hz ✅ Externe voeding 230 V AC DC – ingang 100 ~ 240 V AC, 50 – 60 Hz
 • ✅ Kabellengte: 120 cm
 • Merk: TopChargeur
TOP CHARGEUR * AC-adapter oplader 30 V voor stofzuiger Jashen S16E S16X S18X 25,2 V
 • ✅ CE- en RoHS-gecertificeerd
 • ✅ Veiligheidsbescherming: overspanningsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, kortsluitingsbeveiliging, overbelastingsbeveiliging, multi-veiligheidsontwerp voor veiliger gebruik.
 • Externe stroomvoorziening 230 V AC-DC – ingang 100 ~ 240 V AC, 50-60 Hz
 • ✅ Kabellengte: 120 cm
 • ⚡ Merk: TopChargeur