Jabra Speak 710 Vs 750 - Op zoek naar een innovatieve, technologische en krachtige draagbare luidsprekertelefoon?

05/04/2022 - Actualizado: 25/03/2022

Jabra Speak 710 Vs 750

Een van de gevolgen van de pandemie is de consolidatie van telewerken, die niet meer weg te denken is. Als u erover nadenkt, hoeveel vergaderingen, telefoontjes en conferentiegesprekken voert u dan in de loop van een dag? Waarschijnlijk heel wat. Daarom kiezen steeds meer gebruikers ervoor een draagbare luidsprekertelefoon in hun kantoor op te nemen, waarmee zij deze taken comfortabeler en professioneler kunnen uitvoeren. In dit artikel vergelijken we twee van de beste modellen op de markt: Jabra Speak 710 Vs 750. Mis onze review niet!

inhoudsopgave

Voor we beginnen... Waarom Jabra?

Laten we even bij deze vraag stilstaan, voor het geval u niet erg thuis bent in de wereld van het geluid en dit bedrijf niet kent. Jabra heeft meer dan 150 jaar ervaring in het produceren en op de markt brengen van zeer innovatieve audioproducten en -apparaten door middel van de ontwikkeling van eigen technologie.

Met name de draadloze luidsprekers uit de Jabra Speak-serie behoren tot de beste luidsprekers die u kunt vinden vanuit het oogpunt van geluidskwaliteit. Ze zijn niet de goedkoopste, maar ze behoren tot de best presterende op het gebied van echoreductie, connectiviteit en synchronisatie met meerdere apparaten.

Jabra is ook wereldwijd aanwezig, met een breed netwerk van partners die onderscheid maken tussen professioneel en persoonlijk gebruik. Nu u dit bedrijf wat beter kent, is het tijd om onze vergelijking eens nader te bekijken.

Jabra Speak 710 vs 750

Jabra Speak 710 vs 750: Wat hebben ze gemeen?

Laten we beginnen met te kijken naar wat beide draadloze luidsprekers gemeen hebben, en daar is geen gebrek aan:

1. Connectiviteit: Plug&Play

In de wereld van communicatie van vandaag kunnen we niet begrijpen zonder de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten. Een van de overeenkomsten tussen de twee protagonisten van onze review is de ondersteuning voor Bluetooth 4.2 en USB 2.0, alsmede Bluetooth profielen headset v1.2, handsfree v1.6, A2DP v1.2 en AVRCP v1.5.

In dit verband zijn beide luidsprekers voorzien van Plug & Play-functionaliteit, die een snelle synchronisatie met andere apparaten zoals laptops, smartphones en tablets via Bluetooth of USB mogelijk maakt.

2. Synchronisatie: twee keer zoveel sprekers

Zowel de Jabra Speak 710 als de 750 ondersteunen tot 6 personen tegelijk in elk gesprek. Maar als u dit aantal moet uitbreiden, kunt u dat doen door twee identieke luidsprekers te koppelen.

Met andere woorden, u kunt een Jabra Speak 710 verbinden met een Jabra Speak 710, maar niet met een Jabra Speak 750. Op deze manier kunt u het aantal personen op elk conferentiegesprek verhogen van 6 naar 12.

3. Vermogen

De twee protagonisten van onze bespreking hebben een maximaal uitgangsvermogen van 10 watt, dus in dit opzicht is er geen verschil. Dit betekent echter niet dat ze dezelfde geluidskwaliteit hebben, zoals we hieronder zullen zien.

4. Bereik

Zowel de Jabra Speak 710 als de 750 hebben een draadloos bereik van ongeveer 30 meter, waardoor de luidsprekers in vrijwel elke kamer in huis of in de meeste standaardkantoren kunnen worden gebruikt.

Ze spelen ook muziek af, dus als u uw smartphone op de luidspreker aansluit, is een bereik van 30 meter niet slecht.

5. Microfoonprojectie: 360 graden

Beide luidsprekers zijn voorzien van een omnidirectionele microfoon die geluid in 360 graden opvangt en uitzendt voor gesprekken van betere kwaliteit. Bovendien is hij voorzien van echo-onderdrukking, waardoor de geluidsoverdracht helder en duidelijk is.

6. Oplaadtijd

Hoewel de batterij van de Jabra Speak 710 iets langer meegaat, hebben beide luidsprekers evenveel tijd nodig om volledig op te laden, ongeveer 3 uur.

7. Esthetiek: vorm en ontwerp

Op het eerste gezicht is te zien dat beide luidsprekers dezelfde ronde vorm hebben met een zwarte buitenomtrek gevuld met aanraaktoetsen en een grotere binnenomtrek met het roosterpatroon van de luidspreker, dat wel iets verandert. Wat afmetingen en gewicht betreft, zijn er echter geen veranderingen.

De Jabra Speak 750 heeft daarentegen een speciale toets rechtsonder om verbinding te maken met Teams.

Jabra Speak 710 Vs 750: dit zijn de belangrijkste verschillen

Hoewel het twee luidsprekers in hetzelfde bereik zijn, zijn ze niet precies hetzelfde. Hier zijn de meest relevante variaties:

1. Full duplex audiotechnologie

De belangrijkste verandering die de Jabra Speak 750 een voorsprong geeft op zijn rivaal is full-duplex audio. Met dit systeem kan audio gelijktijdig in beide richtingen worden doorgegeven, zodat de persoon aan de andere kant van de spreker precies zo kan spreken als wanneer zij fysiek bij elkaar zouden zijn, zonder enige audiovertraging of geluidsproblemen.

Het resultaat is dat gesprekken veel natuurlijker verlopen. Met andere woorden, de communicatie is verbeterd ten opzichte van de Jabra Speak 710.

2. Compatibiliteit: Microsoft Teams

Als u de speakerphone voor zakelijk gebruik gaat gebruiken, moet u weten met welke toepassingen hij compatibel is. Beide luidsprekers kunnen worden gesynchroniseerd met veel van de unified communication platforms, zoals Skype for Business, Cisco, Avaya, Mitel, Alcatel en Unify.

Maar als u Microsoft Teams gebruikt, let er dan op dat alleen de Jabra Speak 750 compatibel is met deze app. In feite, als je het ziet, heeft het een speciale Teams knop aan de onderkant rechts. U moet er bij de aankoop wel voor zorgen dat u de voor teams geoptimaliseerde versie selecteert.

3. Levensduur batterij

Aangezien dit draagbare luidsprekers zijn, is het interessant om te weten hoe lang ze kunnen werken tot de beperkte levensduur van de batterij op is. De Jabra Speak 710 gaat ongeveer 15 uur mee, vergeleken met 11 uur voor de Jabra Speak 750. In dit opzicht zien we dus een stap terug in de meest recente versie.

4. Prijs

De Jabra Speak 750 ondersteunt één toepassing meer dan de 710 en beschikt over full-duplex audio, wat een verbetering is ten opzichte van de geluidstechnologie van zijn rivaal. Daarom is het niet verwonderlijk dat de detailhandelsprijs iets hoger ligt. Het verschil is echter niet groot: de 710 kost ongeveer 220 euro, terwijl de 750 oploopt tot ongeveer 250 euro.

Jabra Speak 710 vs 750

Jabra Speak 710 Vs 750: eindoordeel

We gaan ervan uit dat beide luidsprekers van Jabra-kwaliteit zijn en het Jabra-keurmerk hebben, dus de prestaties zullen in beide gevallen uitstekend zijn. Maar de Jabra Speak 750 gaat nog een stap verder als het gaat om geluidstechnologie. Het full duplex audiosysteem biedt een veel duidelijkere en natuurlijkere conferentie- en gesprekskwaliteit dan de Jabra Speak 710, wat de communicatie met uw klanten, collega's en leveranciers duidelijk verbetert.

Een ander belangrijk voordeel voor veel professionals is dat alleen dit model ondersteuning biedt voor Microsoft Teams. Aangezien deze toepassing zich heeft gepositioneerd als een van de meest wijdverbreide communicatiemiddelen, kan dit een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden.

Aan de andere kant is het waar dat de Jabra Speak 710 vier uur meer batterijduur biedt, hoewel de 11 uur van de 750 meer dan genoeg zal zijn voor een werkdag. Tot slot kijken we naar de prijs, en hier is het verschil tussen de twee vrij klein, slechts 30-40 euro.

Al met al raden wij de Jabra Speak 750 aan als u de draadloze speakerphone voornamelijk voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken. De voordelen ten opzichte van de 710 wegen op tegen de nadelen, maar de uiteindelijke beslissing is, zoals altijd, aan u.

Alles wat u moet weten voordat u een draadloze speakerphone koopt

Draagbare luidsprekers bieden een groot gemak in zowel professionele als thuisomgevingen. Telefoongesprekken kunnen voeren zonder de telefoon aan het oor te houden is een belangrijke doorbraak, en een van de belangrijkste redenen voor gebruikers om dergelijke toestellen te kopen. In dit deel vertellen wij u enkele belangrijke aspecten waarnaar u kunt kijken om de prestaties van elk van hen te beoordelen:

 • Connectiviteit: de opties waarmee u de luidspreker kunt synchroniseren met andere apparaten kunnen ook een verschil maken. Over het algemeen ondersteunen de meeste modellen uit de middenklasse Bluetooth en USB, maar zorg er wel voor dat dit het geval is. Ze kunnen ook een jack-ingang of een microSD-kaartsleuf bevatten.
 • Grootte en gewicht: Draagbare luidsprekers worden gekenmerkt door hun lichte gewicht en hanteerbaarheid, zodat ze zonder problemen overal mee naartoe kunnen worden genomen. In die zin kunnen de afmetingen en het gewicht van de verschillende alternatieven u een aanwijzing geven over welke het meest comfortabel zal zijn om te dragen.Jabra Speak 710 vs 750
 • Draadloos bereik: een ander kenmerk om op te letten is het maximale bereik dat elke luidspreker toestaat voordat de verbinding met draadloze apparaten wordt verbroken.
 • Geluidstechnologie: dit is het belangrijkste element van elke luidspreker, en geeft de mate van technische uitmuntendheid en geluidskwaliteit aan die elke luidspreker biedt. In die zin kunt u kijken naar het frequentiebereik, aangezien niet alle luidsprekers de hoogste of laagste frequenties ondersteunen.
 • Autonomie: vergeet niet dat, aangezien het draagbare toestellen zijn, hun batterijduur beperkt is. Naast de autonomie van elke luidspreker is het interessant te vergelijken hoe lang het opladen duurt.
 • Microfoon: om het onderscheid makkelijker te maken, kunnen luidsprekers zijn uitgerust met 360-graden omnidirectionele microfoons, zoals de twee Jabra luidsprekers die we hebben beoordeeld, of bidirectionele microfoons met beperkt bereik.

 

Wat zijn de populairste Jabra-luidsprekers op Amazon?

Wij weten dat het in geval van twijfel vaak nuttig is te weten voor welke modellen andere gebruikers hebben gekozen. Hier is een lijst van de best verkochte draadloze Jabra-luidsprekers op Amazon:

Jabra Speak 510-luidspreker - draagbare Bluetooth-luidspreker, conferentieluidspreker - kan worden aangesloten op laptops, smartphones en tablets - USB-stekker
 • Maak van elke ruimte een vergaderruimte: Ideaal voor een-op-een-gesprekken of telefonische vergaderingen met een paar deelnemers, voor tot 4 personen in een kamer
 • Audioconferenties met uitmuntende audiokwaliteit en bediening: Versta gesprekken gemakkelijker dankzij de omnidirectionele, 360° microfoon, gespreksbediening en aanraakknoppen
 • Draagbare luidspreker, volledig geoptimaliseerd voor flexibiliteit en de beste gebruikservaring: Gewoon in uw computer pluggen met de USB kabel of verbinden met uw smartphone, tablet of headset met behulp van de Bluetooth dongle
 • Leveringsomvang: 1x Jabra Speak 510, lithium-ion-accu inbegrepen, speaker-reishoesje, Quick Start-instructieblad – 120 mm diameter en hoogte van 33 mm, Kleur: zwart
18% korting
Jabra Elite 5 volledig draadloze in-ear Bluetooth-oordopjes met hybride Active Noise Cancellation, 6 microfoons, ergonomische pasvorm en 6 mm luidsprekers - gemaakt voor iPhone - titanium zwart
 • Intelligente ruisbeheersing: blokkeer omgevingsgeluid met hybride Active Noise Cancellation of hoor de wereld met de HearThrough-technologie. 6 microfoons gesprekstechnologie speciaal tegen windruis
 • Gepersonaliseerd geluid: speel muziek af met Spotify Tap Playback via 6 mm luidsprekers en een reeks codecs die eersteklas geluid leveren - verfijn het geluid met een instelbare equalizer
 • Robuust met hoogwaardige batterijduur: stof- en waterbestendig dankzij IP55-classificatie - gebruik elk oortje afzonderlijk in de monomodus - tot 7 uur batterijduur, 28 uur met de oplaadhouder
 • Eenvoudige connectiviteit: koppel 2 apparaten tegelijk met Bluetooth Multipoint, gebruik Google Fast Pair voor Android of vraag Alexa, Siri of Google Assistant (OS 6.0 of hoger) voor hands free hulp
 • In de doos: 1x Jabra Elite 5 draadloze Bluetooth-earbuds, Qi-gecertificeerde oplaadhouder, EarGels in 3 maten, USB-C-kabel, veiligheidsfolder, 5 g, titanium zwart - in een frustratievrije verpakking
Jabra Speak2 75 draadloze Bluetooth speakerphone met USB-A Bluetooth adapter, 4 noise cancelling microfoons, 65 mm luidspreker met volledig bereik - werkt met MS Teams, andere platforms - donkergrijs
 • Maximale prestaties: 65 mm luidsprekers met volledig bereik en super-wideband audio zorgen voor een ongelooflijke geluidskwaliteit - full-duplex audio zorgt voor een natuurlijk verloop van gesprekken
 • 9 beamforming microfoons dempen achtergrondruis en de indicator voor microfoonkwaliteit geeft aan hoe goed jouw stem wordt opgevangen. Stemniveau normalisatie brengt alle stemmen op hetzelfde niveau
 • Plug-and-play connectiviteit: zowel USB C als USB A aansluitingen op dezelfde kabel voor eenvoudige compatibiliteit. Tot 32 uur batterijduur en tot 30 meter Bluetooth bereik
 • De Speak2 75 werkt met Microsoft Teams en alle andere platforms zoals Zoom. Het gehele Speak2-assortiment vormt een ideale aanvulling op de video-oplossingen Jabra PanaCast en PanaCast 20
 • In de doos: 1x Jabra Speak2 75 speakerphone met USB C kabel met USB A adapter en Link 380 USB-A Bluetooth adapter, draagtasje, veiligheidsbrochure - gewicht hoofdapparaat: 466 g - kleur: donkergrijs
Jabra Speak2 75 draadloze Bluetooth speakerphone met 4 noise cancelling microfoons, 65 mm luidspreker, super-wideband audio - MS Teams gecertificeerd, werkt met andere platforms - donkergrijs
 • Maximale prestaties: 65 mm luidsprekers met volledig bereik en super-wideband audio zorgen voor een ongelooflijke geluidskwaliteit - full-duplex audio zorgt voor een natuurlijk verloop van gesprekken
 • 5 beamforming microfoons dempen achtergrondruis en de indicator voor microfoonkwaliteit geeft aan hoe goed jouw stem wordt opgevangen. Stemniveau normalisatie brengt alle stemmen op hetzelfde niveau
 • Plug-and-play connectiviteit: zowel USB C als USB A aansluitingen op dezelfde kabel voor eenvoudige compatibiliteit. Tot 32 uur batterijduur en tot 30 meter Bluetooth bereik
 • De Speak2 75 werkt met Microsoft Teams en alle andere platforms zoals Zoom. Het gehele Speak2-assortiment vormt een ideale aanvulling op de video-oplossingen Jabra PanaCast en PanaCast 20
 • In de doos: 1x Jabra Speak2 75 Bluetooth Luidspreker, USB C kabel met USB A adapter, draagtasje, veiligheidsbrochure - gewicht hoofdapparaat: 466 g - kleur: donkergrijs
Jabra Speak2 75 draadloze Bluetooth speakerphone met USB-C Bluetooth adapter, 4 noise cancelling microfoons, 65 mm luidspreker met volledig bereik - werkt met MS Teams, andere platforms - donkergrijs
 • Maximale prestaties: 65 mm luidsprekers met volledig bereik en super-wideband audio zorgen voor een ongelooflijke geluidskwaliteit - full-duplex audio zorgt voor een natuurlijk verloop van gesprekken
 • 8 beamforming microfoons dempen achtergrondruis en de indicator voor microfoonkwaliteit geeft aan hoe goed jouw stem wordt opgevangen. Stemniveau normalisatie brengt alle stemmen op hetzelfde niveau
 • Plug-and-play connectiviteit: zowel USB C als USB A aansluitingen op dezelfde kabel voor eenvoudige compatibiliteit. Tot 32 uur batterijduur en tot 30 meter Bluetooth bereik
 • De Speak2 75 werkt met Microsoft Teams en alle andere platforms zoals Zoom. Het gehele Speak2-assortiment vormt een ideale aanvulling op de video-oplossingen Jabra PanaCast en PanaCast 20
 • In de doos: 1x Jabra Speak2 75 speakerphone met USB C kabel met USB A adapter en Link 380 USB-C Bluetooth adapter, draagtasje, veiligheidsbrochure - gewicht hoofdapparaat: 466 g - kleur: donkergrijs

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Jabra Speak 710 Vs 750 - Op zoek naar een innovatieve, technologische en krachtige draagbare luidsprekertelefoon? je kunt de categorie bezoeken Luidspreker.

gerelateerde berichten

Subir