iPad Pro Vs Samsung Galaxy Tab S7 - Wat zijn de verschillen?

02/11/2021

iPad Pro Vs Samsung Galaxy Tab S7

Apple heeft de iPad Pro lange tijd gepositioneerd als een laptopvervanger, en afhankelijk van je behoeften is die belofte grotendeels nagekomen. Maar hoe zit het met Android-gebruikers?

Met de nieuwe Samsung Galaxy Tab S7 hebben zij misschien eindelijk een levensvatbare optie. Er zijn enkele significante verschillen tussen de twee merken, met name de prijs, maar welke biedt de beste prestaties voor uw geld? Laten we de twee vergelijken om erachter te komen.

inhoudsopgave

Ontwerp en Weergave

De Samsung Galaxy Tab S7 ziet eruit als een traditionele slate. Het chassis en de achterkant zijn gemaakt van aluminium en er is een kleine camera stack en magnetische strip voor de S-Pen aan de linkerbovenkant. De Tab S7 is voorzien van vier door AKG getunede luidsprekers en wordt geleverd in brons, zwart en zilver.

De Galaxy Tab S7 heeft een 11-inch LTPS TFT-scherm met een variabele vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. De schermresolutie bedraagt 2.560 bij 1.600 pixels. De grotere Tab S7+ heeft een 12,9-inch Super AMOLED-scherm met een variabele vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en een vingerafdruksensor in het scherm. De schermresolutie bedraagt 2.800 bij 1.752 pixels.

Met uitzondering van een grotere camerabump lijkt de iPad Pro sterk op de Tab S7. Het aluminium frame herbergt ook een krachtige quad speaker setup. Verkrijgbaar in zilver of grijs. Beide iPad Pro's zijn voorzien van lcd-schermen met True Tone-technologie, een breed kleurengamma en een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Het 11-inch model heeft een schermresolutie van 2.388 bij 1.668 pixels, terwijl het 12,9-inch model 2.732 bij 2.048 pixels heeft.

iPad Pro Vs Samsung Galaxy Tab S7

Aangezien we het scherm van de Tab S7 nog niet hebben gezien, is het moeilijk om een uitspraak te doen in deze categorie, maar we hopen dat het net zo goed is als het LCD-scherm van de iPad Pro. Voor de rest beschikken beide tablets over een buitengewone bouwkwaliteit en solide beeldschermen, dus deze ronde is een gelijkspel.

Connectiviteit

De Galaxy Tab S7 van Samsung is de eerste Amerikaanse tabletreeks die naast LTE- en Wi-Fi-modellen ook een versie met 5G-verbinding heeft. Samsung heeft nog geen exacte details gegeven over de 5G-connectiviteit en het zal waarschijnlijk per regio en provider verschillen.
Apple biedt een Wi-Fi- en LTE-versie van de iPad Pro. De LTE-versie werkt met alle grote Amerikaanse providers en er is een E-SIM voor internationale reizigers.

De 5G-connectiviteit van de Galaxy Tab S7 zal een groot succes worden, vooral voor T-Mobile-klanten. Hoewel zowel de Tab S7 als de iPad Pro uitstekende LTE-snelheden kunnen halen in goede netwerkomstandigheden, is 5G een mooie optie, dus geven we deze ronde aan de Galaxy Tab S7.

Hardware

De Samsung Galaxy Tab S7 is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 865+ chipset en biedt de snelste snelheden die je op een Android tablet kunt vinden. Hij is verkrijgbaar in twee configuraties: 6 GB RAM met 128 GB opslag of 8 GB RAM met 256 GB opslag. Beide ondersteunen tot 1TB extra externe opslag met een microSD-kaart.

De Tab S7 heeft een batterij met een capaciteit van 8.000 mAh, terwijl de S7+ een batterij van 10.900 mAh heeft. Beide ondersteunen 45W snelladen met een optionele voedingsadapter.

De iPad Pro draait op de A12Z-chipset met 6 GB RAM, en hoewel de Snapdragon 865+-chipset meer dan genoeg kracht biedt voor de meeste mensen, blaast het silicium van Apple het uit het water. De iPad Pro is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB.

De 11-inch iPad Pro heeft een batterij van 7.812 mAh, terwijl het 12,9-inch model een batterij heeft van 9.720 mAh. Deze accu's zijn aanmerkelijk kleiner dan die van het Tab S7-duo, maar iPadOS heeft een efficiënter energiebeheer, dus het zou geen probleem moeten zijn om de batterij de hele dag te gebruiken. De iPad Pro wordt geleverd met een 18 W-lader in de doos en ondersteunt snelladen, hoewel Apple geen maximale stroomtoevoer bekendmaakt.

iPad Pro Vs Samsung Galaxy Tab S7

Zowel de Galaxy Tab S7 als de iPad Pro zijn ongelooflijk krachtige tablets die zowat elke taak aankunnen. Dat gezegd hebbende, de iPad Pro biedt meer opslagopties en een aanzienlijk krachtigere chipset, dus die neemt deze ronde.

Camera's

De Samsung Galaxy Tab S7 duo beschikt over een dubbele camerastack met een 13MP primaire lens en 5MP ultrabrede sensor. De frontcamera klokt af op 8MP.

Op de iPad Pro vind je een flinke camerabult met een 12MP primaire lens, een 10MP ultragroothoeklens en een LiDAR-scanner. Aan de voorkant van de tablet vind je een 7MP sensor en een TrueDepth-camera voor Face ID.

De LiDAR-scanner wordt vooral gebruikt om de afstand rond objecten te bepalen en de meetnauwkeurigheid te verbeteren. Dit gezegd hebbende, zal het waarschijnlijk ook een belangrijk onderdeel zijn van Apple's meer dan tien jaar durende AR-onderzoek, dat in het komende jaar of zo naar consumentenproducten moet komen. Voor een diepgaande duik in wat Apple mogelijk van plan is met LiDAR, is dit bericht een goede plek om te beginnen.

Hoewel het moeilijk is om voor deze ronde een uitspraak te doen totdat we de camera's op de Galaxy Tab S7 hebben getest, heeft de iPad Pro veel geavanceerdere technologie geïntegreerd in zijn vlaggenschiptablet. Om die reden geven we de iPad Pro voor deze ronde de overwinning.

Software

De Samsung Galaxy Tab S7 wordt geleverd met Android 10 samen met de Samsung One UI. De nieuwste versie van de One UI voegt een aantal zeer nuttige functies zoals draadloze DeX Mode, automatische synchronisatie tussen apparaten, en geïntegreerde synchronisatie met Microsoft OneDrive, OneNote, en Outlook. Dat gezegd hebbende, is er geen woord over wanneer het een Android 11-update krijgt, die een aantal verbeterde privacy-, chat-, en meldingsfuncties zou brengen.

iPad Pro Vs Samsung Galaxy Tab S7

De iPad Pro wordt geleverd met iPadOS en zou in september een update naar iPadOS 14 moeten krijgen, die functies toevoegt zoals het automatisch omzetten van handschrift naar tekst, verbeterde widgets en een bijgewerkte zoek- en menufunctie.
Het is kantje boord, maar wij geven de voorkeur aan de iPad Pro vanwege het verfijndere en veiligere besturingssysteem, de allereerste updates en de garantie dat het besturingssysteem nog minstens een paar jaar wordt bijgewerkt.

Het vonnis

De winnaar hangt af van wat je nodig hebt. Als je een creatieveling bent of gewoon een krachtige laptopvervanger wilt en bereid bent om een flinke duit in het zakje te doen, is de iPad Pro de beste keus. Het biedt een verfijnder besturingssysteem, meer creatieve app-opties, en het Magic Keyboard - hoewel duur - is zonder meer het beste toetsenbord dat je op een tablet kunt vinden.

Als je alleen geïnteresseerd bent in productiviteit, de mogelijkheid om notities te maken, en 5G-connectiviteit wilt, is de Samsung Galaxy Tab S7+ een solide keuze. Het biedt een prachtig Super AMOLED-scherm, veel paardenkracht voor multitasking en de mogelijkheid om Samsung's productiviteitsapps te synchroniseren met Microsoft Office is zeker een pluspunt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten iPad Pro Vs Samsung Galaxy Tab S7 - Wat zijn de verschillen? je kunt de categorie bezoeken Tablet.

gerelateerde berichten

Subir