Incapto vs Smeg: aanbevelingen voor het kiezen van een koffiezetapparaat uit het topsegment

25/08/2023 - Actualizado: 21/08/2023

Incapto vs Smeg

Als jij, net als ik, je dag niet kunt beginnen zonder te genieten van een kopje vers gezette koffie, dan zul je geïnteresseerd zijn in deze review. Zoals je weet, test ik altijd de populairste koffiemachines van de grote merken om te bepalen welke het beste presteert. Deze keer presenteer ik je een vergelijking die me heeft geboeid: Incapto vs Smeg.

Esthetisch gezien konden deze twee koffiemachines niet meer van elkaar verschillen, en om eerlijk te zijn maakte de Smeg op het eerste gezicht meer indruk op me vanwege zijn retro charme. Maar zoals ik heb geleerd tijdens mijn vele vergelijkingen, is het altijd essentieel om grondig te testen. Ben je benieuwd naar de resultaten en mijn conclusies?

inhoudsopgave

Welke koffiemachines zijn er op de markt?

Allereerst wil ik je vertellen dat de koffiemachines waar ik me op ga richten superautomatisch zijn, maar ze zijn niet de enige op de markt. Hier is een overzicht van de koffiemachines die je kunt vinden:

 • Druppelkoffiemachines: Dit zijn de traditionele koffiemachines die een papieren of permanent filter gebruiken om koffie te zetten. Heet water druppelt langzaam over de gemalen koffie en gaat dan door het filter in een karaf.
 • Espressomachines: Deze machines gebruiken hoge druk om heet water door fijngemalen koffie te persen, waardoor een geconcentreerde, aromatische koffie wordt geproduceerd die espresso wordt genoemd. Het kunnen handmatige, halfautomatische of automatische machines zijn.
 • Koffiezetapparaten met capsules: Deze maken gebruik van voorverpakte koffiecapsules, waardoor het niet nodig is om de koffie te malen en te doseren. Je stopt gewoon een capsule in de machine en je krijgt een kopje koffie.
 • French press brouwmachines: Deze brouwmachines, ook bekend als French press brouwmachines, maken gebruik van een mengsel van koffie en heet water dat gemengd wordt en dan gescheiden wordt door een zuiger met een filter.
 • Koffiezetapparaten met één zuiger: Deze zijn vergelijkbaar met Franse persen, maar ontworpen om één kopje koffie te zetten. Ze zijn draagbaar en handig.
 • Moka- of percolatorkoffiezetapparaten: Deze Italiaanse koffiezetapparaten werken met stoom die door de gemalen koffie in een onderste kamer naar boven stroomt, waar de koffie wordt opgevangen.

incapto vs smeg 8

Incapto vs Smeg: Algemene context

Weten waar elk merk vandaan komt, helpt ons altijd om de koffiemachines die ze ontwerpen beter te begrijpen. Smeg is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van huishoudelijke apparaten en designproducten voor in huis. Het merk staat bekend om zijn focus op het esthetische design en de functionaliteit van zijn producten, wat heeft geleid tot de creatie van producten met een kenmerkende retro en vintage stijl.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Nespresso vs Dolce Gusto | Wat zijn de verschillen? 

Smeg werd opgericht in 1948 in Italië en richtte zich oorspronkelijk op de productie van huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten en wasmachines. Na verloop van tijd diversifieerde het merk en begon het een breed scala aan keuken- en huishoudelijke producten te produceren, waaronder fornuizen, ovens, afzuigkappen, vaatwassers en nog veel meer.

Incapto is daarentegen een heel jong merk, dat in 2020 op de markt kwam met een duidelijk doel: een echt alternatief zijn voor capsulekoffie en de consumptiegewoonten van consumenten in de 21e eeuw veranderen. Een van de meest bepalende kwaliteiten van Incapto is duurzaamheid en het vermogen om op een zeer zorgvuldige manier met het milieu om te gaan, waarbij het ontstaan van afval dat het milieu bederft wordt vermeden.

incapto vs smeg 2

Incapto vs Smeg: Onze aanbevolen modellen

Ik heb je al verteld waar elk merk vandaan komt en nu gaan we in detail uitleggen hoe hun koffiemachines zijn. Eerlijk gezegd was ik aangenaam verrast door Incapto, omdat het een nieuwer merk is en ik niet zulke hoge verwachtingen had als bij Smeg. En nu ik het geprobeerd heb, kan ik zeggen dat het een van mijn topfavorieten is.

Incapto superautomatische koffiemachine

Ik zal beginnen met het vertellen van de meest interessante functies van dit model superautomatische koffiemachine. Ik heb de machine zonder opschuimer geprobeerd, maar er is ook een optie met een opschuimer. In dit geval is het vermogen 1470 watt en de druk 19 bar, een van de geheimen waarom de koffie zo lekker is. En zoals je kunt zien, zijn er meerdere koffievariëteiten om uit te kiezen. Mijn favoriet tot nu toe is de Brasil, maar ik heb nog geen tijd gehad om ze allemaal te proberen, omdat het er zo veel zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:DELONGHI VS KRUPSDeLonghi vs. Krups | Welke volautomaat koffiemachine is beter?

Het apparaat heeft 3 standen, waaronder ECO (weet je nog dat ik je vertelde dat Incapto een voorstander is van duurzaamheid)? Er zijn ook 3 soorten koffie waaruit je kunt kiezen, kort, lang of heet water voor infusies. In het model met opschuimer kun je ook cappuccino-achtige koffies maken door de melk te verwarmen, maar dit is niet het model dat ik heb geprobeerd.

Het reservoir heeft een inhoud van 1,1 liter en het bonenreservoir heeft een capaciteit van 160 gram. Met de molen kun je de maalgraad aanpassen, maar ik laat hem altijd ongeveer op medium staan.

Het scherm is aanraakgevoelig, maar zoek het niet aan de voorkant, want daar zit het niet. Eigenlijk is dit een van mijn favoriete functies, omdat het scherm aan de bovenkant zit, dus meer op ooghoogte. En het is ook een onderscheidend element dat het een schoner esthetisch gevoel geeft.

Jura ENA4 Incapto

Het Jura-assortiment is een van de zeer interessante assortimenten Incapto-koffiemachines, hoewel de prijs hoger ligt dan die van de andere koffiemachines. Het heeft echter meer functies. Hoewel ik moet toegeven dat ik verbaasd ben dat zowel de druk als het vermogen lager zijn, respectievelijk 1450 watt en 15 bar. Oké, het verschil is niet enorm, maar het is meer dan twee keer zo duur.

De belangrijkste reden voor deze variatie is de 3D-infusietechnologie van deze koffiemachine, waarbij het water gelijkmatiger in de gemalen koffie stroomt en nog meer aroma en smaak extraheert. Is het echt gemakkelijk te controleren? Nee, want het resultaat met de Incapto superautomatic is ook spectaculair.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Nespresso Vertuo Next vs Plus - Op zoek naar de beste Nespresso capsule koffiemachine?Nespresso Vertuo Next vs Plus - Op zoek naar de beste Nespresso capsule koffiemachine?

Bovendien heeft dit koffiezetapparaat een pulsextractiesysteem, wat betekent dat de extractietijd ervoor zorgt dat de espressokoffie gelijk is aan die van een professioneel koffiezetapparaat. Het is ook slimmer omdat het een WiFi-verbinding heeft en een container voor voorgemalen koffie.

Hoe zit het met de koffiemachines van Smeg?

De eerste van de twee Smeg koffiemachines die we hebben getest heeft een opschuimer, in tegenstelling tot de volgende. Dit is eigenlijk het grootste verschil. Voor de rest is het vrijwel dezelfde koffiemachine, met 1350 watt. Ze hebben een reservoir van 1,4 liter voor water en een reservoir van 150 gram voor koffiebonen.

In dit geval kan de maalgraad ook worden aangepast en bij de koffiemachine met opschuimer wordt het assortiment aangevuld met cappuccino's. De cappuccino kan niet worden opgeschuimd. De cappuccino komt niet rechtstreeks uit de machine, maar we verwarmen de melk en gieten deze er vervolgens bij. Het goede is dat het een heel eenvoudig systeem is om te gebruiken, en dit maakt het minder ingewikkeld; uiteindelijk gebruiken we de koffiemachine dagelijks.

incapto vs smeg 9

Alle tips om je te helpen bij het kiezen van een koffiezetapparaat

Voordat ik afsluit, wil ik je enkele tips geven waarvan ik uit ervaring denk dat ze je kunnen helpen bij het kiezen van de beste superautomatische koffiemachine. Hier gaan ze:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create Ikohs vs Smeg vs Russell HobbsCreate Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs - Welk koffiezetapparaat maakt de beste espresso?
 • Maalgraad- en doseringsinstellingen: Zoek naar een superautomatische koffiemachine waarmee je de fijnheid van de maling en de hoeveelheid koffie kunt aanpassen aan je voorkeuren. De mogelijkheid om deze factoren aan te passen beïnvloedt de smaak en sterkte van je koffie.
 • Capaciteit bonenreservoir: Kies voor een koffiezetapparaat met een bonenreservoir dat groot genoeg is, zodat je het niet constant hoeft bij te vullen. Met een grotere capaciteit kun je van meerdere kopjes koffie genieten zonder dat je de bonen vaak moet bijvullen.
 • Eenvoudig onderhoud: Kies een superautomatisch koffiezetapparaat met automatische reinigings- en ontkalkingsfuncties. Deze functies maken regelmatig onderhoud eenvoudig en zorgen ervoor dat de machine goed werkt en koffie van hoge kwaliteit produceert.
 • Melk- en opschuimfuncties: Als je je drankjes graag met melk drinkt, zorg er dan voor dat de koffiemachine een efficiënte melkopschuimer of stoomsysteem heeft. Sommige superautomatische machines bieden ook opties om de schuimtextuur aan te passen, wat essentieel is voor dranken zoals lattes en cappuccino's.
 • Personalisatie en gebruikersprofielen: Zoek naar een machine die de mogelijkheid biedt om gebruikersprofielen met verschillende koffie-instellingen op te slaan. Dit is handig als meerdere mensen in je huishouden verschillende koffievoorkeuren hebben.

smeg vs incapto

Incapto vs Smeg: wat is mijn keuze?

Zoals ik in het begin al zei, was ik meer verrast door Incapto dan door Smeg. Als ik naar het prijsverschil kijk, vraag ik me zelfs af of het niet overdreven is, want de Incapto koffiemachine heeft dezelfde of betere functies (basis, natuurlijk) dan de Smeg, waarvan de belangrijkste waarde technologisch is.

Maar is het voor dagelijks koffiezetten niet beter om voor het goedkopere model te kiezen als het in staat is om koffie van topkwaliteit te zetten. Het laatste woord is natuurlijk aan jou, en het is waar dat Smeg's staat van dienst op de markt het een reputatie geeft en een vertrouwen wekt dat Incapto op dit moment niet heeft.

Maar als je het mij vraagt, denk ik dat Incapto koffiemachines qua prijs-kwaliteitverhouding tot de beste van dit moment behoren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:nespresso vs lavazza_2Nespresso vs Lavazza - Twee van de beste capsule koffiezetapparaten op de markt

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Incapto vs Smeg: aanbevelingen voor het kiezen van een koffiezetapparaat uit het topsegment je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir