Huawei Watch 4 vs 3: Wat is er nieuw in de smartwatchreeks van Huawei?

07/07/2023 - Actualizado: 09/07/2023

Huawei Watch 4 vs 3

De wereld van smartwatches blijft fans en enthousiastelingen krijgen, net als ik, die de verleiding niet kan weerstaan om na elke training mijn voortgang te controleren. Om dit te bereiken heb ik een apparaat nodig waarmee ik mijn activiteit en prestaties kan volgen en dat de informatie in realtime opslaat. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe smartwatches, die een essentieel onderdeel van mijn leven zijn geworden.

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met het nieuwste van Huawei, iets waar ik naar heb uitgekeken en nu eindelijk is aangekomen. En om te controleren of het Aziatische merk echte verbeteringen heeft doorgevoerd, laten we hem vergelijken met het vorige model. In deze complete vergelijking tussen de Huawei Watch 4 vs 3 analyseren we twee smartwatches die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding delen. Mis het niet en ontdek welke de betere optie is!

inhoudsopgave

Huawei Watch 4 vs 3: Verschillende aspecten

Allereerst zal ik je vertellen wat de differentiële elementen zijn die we hebben geïdentificeerd. Maar allereerst moet je weten dat er twee versies van de Huawei Watch 4 zijn, de standaard en de Pro. Voor deze vergelijking heb ik me gericht op de Pro-versie, die het meest compleet is.

Scherm

Een van de eerste verschillen die je opvalt is de grootte van het scherm. De Huawei Watch 3 heeft een 1,43-inch AMOLED-kleurenscherm met een resolutie van 466 x 466 pixels. De Huawei Watch 4 daarentegen houdt dezelfde resolutie, alleen is het scherm AMOLED LTPO en is het 1,5 inch, wat iets groter is.

Geïntegreerde sensoren

De set sensoren die elke smartwatch heeft, is een van de dingen waardoor we kunnen raden hoe nauwkeurig ze zullen zijn als het gaat om fysieke metingen en monitoring. In dit geval is het verschil dat de Huawei Watch 4 twee sensoren meer heeft dan de 3, de elektrocardiogramsensor en de dieptesensor.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Fossil Gen 5 Vs 5eFossil Gen 5 Vs 5e - Twee smartwatches die design en functionaliteit combineren

Batterijlevensduur

Om verder te gaan met het bespreken van de verschillen, kijken we nu naar de batterijduur van beide smartwatches. De Huawei Watch 4 Pro kan tot 4,5 dag meegaan bij standaardgebruik, vergeleken met de gebruikelijke 3 dagen batterijduur van de Huawei Watch 3. Als we kijken naar de batterijduur in de ultralange gebruiksmodus, dan loopt die van het model 4 op tot 12 dagen en die van het model 3 tot 14 dagen.

Compatibiliteit met andere apparaten

Als we kijken naar het besturingssysteem dat ze tolereren als het gaat om compatibiliteit met andere apparaten, is er een klein verschil dat de tijd weerspiegelt die tussen de twee is verstreken. Hoewel beide compatibel zijn met apparaten met Android 6.0 of hoger, verandert de iOS-versie. De Huawei Watch 4 tolereert iOS 13.0 of latere apparaten, terwijl het model 3 terugvalt naar versie 9.0.

Huawei Watch 4 vs 3 2

Huawei Watch 4 vs. 3: belangrijkste overeenkomsten

Zoals je weet, vertonen de direct opeenvolgende modellen veel overeenkomsten met de vorige, en hier pikken we de overeenkomsten eruit die we hebben gevonden tussen de twee smartwatches:

Ontwerp en kleuren

Het ontwerp is wat ons het meest opvalt op het eerste gezicht, dus het is altijd het eerste waar we naar kijken. De standaardversie van de Huawei Watch 4 heeft een zwart fluorelastomeer bandje, terwijl de Pro-versie een titanium bandje heeft dat hem een meer klassieke, minder sportieve look geeft. De Huawei Watch 3 is verkrijgbaar in zwart (siliconen bandje), bruin (leren bandje) of aluminium (titanium bandje).

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:amazfit GTS 2 vs 2e vs 2miniAmazfit GTS 2 Vs 2e Vs 2 Mini - Welke smartwatch heb je nodig?

Het ontwerp volgt echter in beide gevallen een vrij consistente lijn, met een slanke rand, een enkele knop aan de zijkant en een diameter van ongeveer 47 mm. In feite zijn beide modellen ontworpen voor polsen met een diameter van 140 tot 210 mm.

Mate van waterdichtheid

Een ander kenmerk dat beide Huawei smartwatches delen is hun waterdichtheid. Beide hebben een waterdichtheid van 5 ATM, wat overeenkomt met ongeveer 50 meter water. Dat wil zeggen, op voorwaarde dat het horloge niet in diep water wordt gebruikt, maar in zwembaden.

Sport- en gezondheidsprestaties

De mogelijkheid om sportprestaties te volgen is nog iets dat beide smartwatches delen. Op beide kun je een van de 100 beschikbare trainingsmodi kiezen, inclusief buiten trainen. Ze integreren ook de SpO2-sensor, die de zuurstofverzadiging in het bloed meet, om te controleren of het zuurstofniveau in het bloed voldoende is.

Ze zijn ook uitgerust met TruSeen hartslagmonitoringtechnologie, waarvan de algoritmen een nauwkeurigere hartslagmeting mogelijk maken. En als je hartslag op wat voor manier dan ook wordt gewijzigd, geeft de smartwatch zelf een melding.

Naast de meer geavanceerde functies beschikken beide smartwatches over basismonitoringfuncties zoals afgelegde afstand, verbrande calorieën en hartslag. Beide kunnen ook de slaap monitoren en de slaapkwaliteit analyseren over verschillende cycli.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy Watch 4 vs Fitbit SenseSamsung Galaxy Watch 4 Vs Fitbit Sense - Wat is de betere smartwatch?

Slimme functies

Smartwatches worden niet voor niets zo genoemd, omdat ze meer kunnen dan alleen de tijd aangeven. In beide gevallen zijn ze praktisch hetzelfde: telefoongesprekken voeren en ontvangen, berichten en Whatsapps beantwoorden, naar muziek luisteren of apps downloaden. Daarnaast fungeert de smartwatch in beide gevallen als GPS voor het geval je verdwaalt, iets wat erg handig is als je sporten beoefent zoals mountainbiken.

Synchronisatie met een app

Om je trainingsvoortgang bij te houden is er geen betere optie dan dit te doen via een app op je eigen telefoon. En wat dat betreft kunnen zowel de Huawei Watch 4 als de Huawei Watch 3 gesynchroniseerd worden met de Huawei gezondheidsapp. Hier zie je niet alleen de gegevens van elke training, maar ontvang je ook meldingen en waarschuwingen om je conditie te verbeteren.

Huawei Watch 4 vs 3 1
Huawei Watch 4 vs 3: welke smartwatch is interessanter?

Tot slot moet ik gewoon de voor- en nadelen van elk van hen afwegen om je te vertellen wat mijn uiteindelijke mening is. Natuurlijk, zoals ik altijd zeg, kan ieders beslissing verschillen, afhankelijk van hun prioriteiten. Wat zeker is, is dat in dit geval het prijsverschil ons hoger lijkt dan het zou moeten zijn gezien de praktische functionaliteiten.

Het is waar dat de Huawei Watch 4 een nieuwe smartwatch is en dat verhoogt altijd de prijs, die de neiging zal hebben om naar beneden te gaan. Maar het is ook waar dat het verschil in functionaliteit minder groot is dan we eerst dachten toen we het prijsverschil zagen. De Huawei Watch 4 is een zeer geavanceerde en uitgebreide smartwatch, maar we vinden dat de Huawei Watch 3 meer waar voor zijn geld biedt.

Qua design zijn er geen grote variaties of onderbrekingen die dit verschil rechtvaardigen, maar Huawei houdt vast aan een doorlopende lijn. Daarom lijkt de Huawei Watch 3 ons een meer economische en betaalbare optie, terwijl we erkennen dat de Huawei Watch 4 zeer interessante functies heeft, zoals de twee extra sensoren of de langere batterijduur.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022Apple Watch Series 7 Vs Garmin Fenix 7: de meest complete Smartwatch van 2022

Bedenk dus welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn en kies op basis daarvan de smartwatch die het dichtst in de buurt komt - beide hebben dezelfde kwaliteitsgarantie!

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Huawei Watch 4 vs 3: Wat is er nieuw in de smartwatchreeks van Huawei? je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir