HONOR 90 vs 70: wat is er nieuw aan de nieuwste smartphone van HONOR?

25/07/2023 - Actualizado: 30/07/2023

HONOR 90 vs 70

Een paar weken geleden waren we getuige van de lancering van de HONOR 90, de gloednieuwe smartphone van het Chinese bedrijf. Na enige tijd van gebruik en testen, willen we nu de belangrijkste verschillen die we hebben ontdekt ten opzichte van zijn voorganger, de HONOR 70, met jullie delen. Het doel van deze vergelijking is om te bepalen of het de moeite waard is om te upgraden naar het nieuwe model, rekening houdend met de verschillen in prijs, functies en algemene prestaties.

Het is relevant om op te merken dat beide modellen verschillende versies hebben, waaronder de standaardversie, de Pro-versie en de compactere Lite-versie. Voor een eerlijke vergelijking richten we ons echter op de 5G-versies van elke smartphone: HONOR 90 vs 70. Wil je er meer over weten? Lees dan verder!

inhoudsopgave

HONOR 90 vs 70: waarin verschillen ze?

Allereerst vertel ik je de meest relevante verschillen die ik heb gevonden tussen de twee smartphones:

Opties in verschillende kleuren

Esthetisch gezien is het duidelijk dat we kijken naar twee smartphones uit dezelfde serie. In feite zijn er nauwelijks verschillen qua formaat, hoewel het waar is dat de HONOR 90 iets meer weegt dan de HONOR 70. Wat wel verschilt is de verscheidenheid aan kleuren.

Wat wel verschilt, is de verscheidenheid aan kleuren waarin elke smartphone verkrijgbaar is. De HONOR 70 is verkrijgbaar in zwart, smaragdgroen en zilvergrijs, terwijl de HONOR 90 in dezelfde drie kleuren verkrijgbaar is, plus felblauw.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Hoe verandert Samsung zijn opvouwbare telefoon?Samsung Galaxy Z Flip 5 vs Flip 4: Hoe verandert Samsung zijn opvouwbare telefoon?

Resolutie en schermgrootte

Als we kijken naar het scherm, het element dat het meest in het oog springt bij een smartphone, zien we iets merkwaardigs. Hoewel ze hetzelfde formaat scherm hebben (de HONOR 90 is 6,7 inch en de HONOR 70 is 6,67 inch), is de resolutie anders.

De HONOR 90 heeft een beeldscherm met 2664 × 1200 pixels, vergeleken met het beeldscherm met 2400 x 1080 pixels van de HONOR 70. Bovendien heeft het beeldscherm van de HONOR 90 AMOLED-technologie, terwijl dat van de HONOR 70 OLED is. In dit opzicht zien we dus een lichte verbetering bij de HONOR 90.

Type besturingssysteem en processor

Nu je weet wat de belangrijkste esthetische verschillen zijn, laten we het hebben over wat voor ons intern het belangrijkste verschil is. Het is de processor die elk model heeft, wat in het geval van de HONOR 90 een bijgewerkte versie is. Deze smartphone heeft de Snapdragon 7 Gen 1 processor, terwijl de HONOR 70 de Snapdragon 778G+ heeft. Beide zijn 8-core, maar de processor in de HONOR 90 biedt iets snellere prestaties.

Dit resulteert onder andere in iets ander geheugen en interne opslagmogelijkheden. De HONOR 90 is verkrijgbaar in varianten met 12 of 16 GB RAM, terwijl de HONOR 70 het moet doen met 8 en 12 GB. Aan de andere kant heeft deze smartphone het Android 13 besturingssysteem, maar de HONOR 70 blijft steken op Android 12.

De hoofdcamera, een grote stap vooruit

Naast het scherm zijn de camera's een ander belangrijk element van een smartphone. En ook op dit gebied is de HONOR 90 een verbetering ten opzichte van de HONOR 70. Het oudere model heeft drie camera's aan de achterkant: een 54 MP IMX800 hoofdlens, een 50 MP ultragroothoek- en macrolens en een 2 MP dieptelens. Het heeft ook een 32 MP camera aan de voorkant.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 LiteXiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Xiaomi Mi 11 Lite | Hier komen de verschillen

De HONOR 90 heeft ook drie camera's aan de achterkant, maar met verschillende resoluties. In dit geval zien we een 200 MP ultra-scherpe camera als hoofdcamera, een 12 MP ultra-groothoek en macro camera en een 2 MP scherptediepte camera. De camera aan de voorkant is 50 MP.

HONOR 90 VS 70 1

HONOR 90 vs 70: alle manieren waarop ze op elkaar lijken

Nu zal ik uitleggen op welke punten ze hetzelfde zijn gebleven:

Batterijduur en -capaciteit

Om eerlijk te zijn heeft de batterij van de HONOR 90 iets meer capaciteit dan die van de HONOR 70, namelijk 5000 mAh tegenover 4800 mAh. Praktisch gezien is het verschil echter niet merkbaar. In feite zijn beide uitgerust met een 66 watt snellaadsysteem, wat in de praktijk betekent dat ze net zo lang meegaan. Dit is, zoals je weet, afhankelijk van de toepassingen die je open hebt staan, maar de mogelijkheid is in beide gevallen hetzelfde.

Dezelfde Bluetooth-versie

Een van de kwaliteiten die beide smartphones delen is compatibiliteit met Bluetooth versie 5.2, dus er is geen groot verschil als het gaat om de mogelijkheid om te synchroniseren met andere apparaten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Poco X3 Pro | Wat is het verschil?Xiaomi Redmi Note 10 Pro vs. Poco X3 Pro | Wat is het verschil?

Sensorset

Smartphones bevatten vaak verschillende sensoren voor meer intelligentie bij het gebruik. In dit geval zijn ze hetzelfde in beide smartphones. Zowel de HONOR 90 als de HONOR 70 hebben een versnellingsmeter, een nabijheidssensor, een omgevingslichtsensor, een gyroscoop en een digitaal kompas. Ze hebben ook een vingerafdruklezer en een sensor die de kenmerken van je gezicht kan herkennen met behulp van kunstmatige intelligentie om het scherm te ontgrendelen.

NFC-ondersteuning

NFC-technologie (Near Field Communication) maakt contactloze betalingen tussen twee verschillende apparaten mogelijk. In dit geval is het in beide smartphones geïntegreerd, maar hoe het werkt hangt af van de regio.

HONOR 90 VS 70 3

HONOR 90 vs 70: Mijn eindconclusie

Nadat ik de prestaties van beide smartphones heb vergeleken en getest, is het tijd om te beslissen welke ik ga kiezen wat betreft prijs-kwaliteitverhouding. De waarheid is dat de HONOR 90 vrijwel alle belangrijke functies verbetert ten opzichte van de HONOR 70, ondanks het feit dat er een jaar verschil is tussen de twee. We benadrukken vooral de vernieuwde processor en het besturingssysteem, maar ook het verschil in camera's.

De hoofdcamera van de HONOR 90 heeft vier keer de resolutie van de hoofdcamera van de HONOR 70, waardoor beelden veel scherper zijn. We zagen ook een grote verbetering in de selfiecamera, van 32 MP naar 50 MP. Ook de resolutie van het scherm is hoger bij de HONOR 90.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:REDMI NOTE 10 PRO VS REALME 8 PROXiaomi Redmi Note 10 Pro vs Realme 8 Pro | De verschillen

Dus als je de HONOR 70 al hebt, kun je misschien beter even wachten, want de verversingssnelheid van de nieuwe modellen is erg hoog. Maar als je geen van beide hebt, is de HONOR 90 een completere, geavanceerde smartphone met betere technologische functies. Dat gezegd hebbende, is het laatste woord aan jou.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten HONOR 90 vs 70: wat is er nieuw aan de nieuwste smartphone van HONOR? je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir