Google Pixel 7 vs 7 Pro: verbetert Google zijn eigen smartphone?

02/04/2023 - Actualizado: 03/04/2023

Google Pixel 7 vs 7 Pro

Ik wacht altijd gretig en nerveus op de grote techbedrijven om me te verrassen met hun nieuwe releases. Ik geef toe dat toen ik zag dat Google zijn assortiment smartphones had uitgebreid, ik verwachtingen had die misschien hoger waren dan ze hadden moeten zijn. Is het de moeite waard om te kiezen voor de Google Pixel 7 Pro in plaats van de Google Pixel 7? Dat is de vraag die ik in dit artikel probeer te beantwoorden, dus als je geïnteresseerd bent, lees dan snel verder!

inhoudsopgave

Google Pixel 7: voor- en nadelen

Gericht op de Google Pixel 7, laten we de voor- en nadelen samenvatten die je volgens mij moet weten.

Voordelen van de Google Pixel 7

 • Het scherm is beter hanteerbaar en heeft dezelfde water- en stofbestendigheid als het Pro-model, IP68-classificatie. Het ondersteunt ook HDR en heeft een helderheid die ongeveer gelijk is aan die van de andere smartphone.
 • Ontgrendeling met vingerafdruk of gezichtsherkenning.
 • Android 13 besturingssysteem.
 • Het heeft snel opladen en de batterijduur is gelijk aan die van de Pixel 7 Pro ondanks dat het minder capaciteit heeft.
 • Ik hou van de aquagroene kleur waarin hij wordt geleverd.
 • De prijs is betaalbaarder.

Nadelen van de Google Pixel 7

 • De camera's ontbreken een beetje, aangezien de meeste nieuwe smartphones tegenwoordig 3 achtercamera's hebben, en dit is merkbaar als je, zoals ik, de neiging hebt om veel audiovisuele content te maken.
 • Het heeft minder opslagmogelijkheden van verschillende capaciteiten dan de Pro-versie.

Google Pixel 7 Pro: wat zijn de voor- en nadelen?

Nu zal ik hetzelfde doen met de Google Pixel 7 Pro, waarbij ik de voor- en nadelen belicht en deze steeds vergelijk met de vorige versie.

Welke vind ik beter?

 • De drievoudige achtercamera set is van hoge kwaliteit, want de resolutie van alle camera's is erg hoog en de opties en modi om de beelden te verbeteren maken de foto's en video's perfect.
 • Voeg daarbij een macrofocus die de Pixel 7 niet heeft.
 • Het schermformaat voor slechtzienden is perfect.
 • Verbeterde batterijcapaciteit.
 • De schermresolutie is hoger en de maximale piekhelderheid die hij kan bereiken is ook iets hoger.

Wat we zouden veranderen

 • Ik vind de kleuren waarin hij verkrijgbaar is minder aantrekkelijk, ze zijn soberder dan die van zijn kleinere broer.
 • De prijs is hoger dan ik had verwacht gezien het feit dat, hoewel er verbeteringen zijn, de lijn vrij vergelijkbaar is met de Pixel 7.

Google Pixel 7 vs 7 Pro 2

De belangrijkste verschillen tussen de smartphones van Google

Ik begin met het verschil dat op het eerste gezicht te zien is, en dat is dat de Pixel 7 Pro een groter scherm heeft. Bij dit type smartphone maken een paar millimeter een groot verschil in de diameter van het scherm. In dit geval gaan we van 6,3 inch op de Pixel 7 naar 6,7 inch op het Pro-model. Persoonlijk ben ik meer fan van kleinere schermen, omdat ik de te grote schermen oncomfortabeler en minder draagbaar vind (vooral als ik mijn minitassen 's nachts meeneem). Ik erken echter dat het voor het visualiseren van dingen comfortabeler is.

Toch heeft het verschil dat mij het meest is opgevallen tussen deze twee smartphones te maken met de camera's. De Google Pixel 7 heeft twee achtercamera's: een 50 MP groothoekcamera en een 12 MP ultra-groothoekcamera. Plus natuurlijk de 10,8 MP selfiecamera. De Google Pixel 7 Pro, daarentegen, voegt één extra achtercamera toe, een 48 MP telelens. De rest is hetzelfde, dus het heeft een extra camera die erg handig is voor het maken van visuele content. Het bevat ook een nieuw macromodel voor het maken van foto's.

De batterij is een ander aspect dat duidelijk is verbeterd in de Pixel 7 Pro, hoewel we moeten bekennen dat ik het niet veel heb gemerkt in termen van batterijduur, omdat het in beide gevallen even lang duurde. Natuurlijk heeft de batterij in het Pro-model meer capaciteit. Afgezien van deze verschillen zijn de rest van de specificaties hetzelfde, zowel wat betreft de processor, luidsprekers en opslagcapaciteit, als de functies en sensoren die ze hebben.

Google Pixel 7 vs 7 Pro: wat is mijn conclusie?

Na beide smartphones te hebben geanalyseerd, is mijn conclusie dat Google met de Pixel 7 Pro een zeer continuistische trend heeft gevolgd, misschien wel te veel. Ik had meer vernieuwingen verwacht in het nieuwe model, maar echt, behalve de camera aan de achterkant, die wel een belangrijk verschil maakt, is de rest niet zo belangrijk. Het scherm is groter, ja, maar ik vind het 6,3-inch scherm prettiger. Misschien valt de lagere resolutie een beetje op, maar de beleving is vrij minimaal. Zeker niet genoeg om zo'n hoge prijsverhoging tussen de twee modellen te rechtvaardigen.

Hoewel, om eerlijk te zijn, onlangs uitgebrachte smartphones hebben altijd een hoger prijspunt dat de neiging heeft om naar beneden te komen, dus we zullen moeten afwachten of de Google Pixel 7 Pro het gat naar de Pixel 7 verkleint, en als dat zo is, zal ik overwegen om het aan te bevelen. Maar voor nu denk ik dat de Google Pixel 7 meer waar voor zijn geld biedt, en de nieuwe functies van de Pixel 7 Pro zijn niet zo veel dat de prijs zo omhoog moet.

Natuurlijk is dit mijn mening, maar het betekent niet dat je niet voor de Pixel 7 Pro moet gaan als voor jou bijvoorbeeld de drie achtercamera's essentieel zijn. Kortom, bedenk wat je prioriteiten en verschillen zijn voordat je een beslissing neemt. Beide smartphones worden geleverd met dezelfde merkgarantie, dus maak je geen zorgen over de prestaties, want die zijn in beide gevallen goed.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Google Pixel 7 vs 7 Pro: verbetert Google zijn eigen smartphone? je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir