Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: wat is de beste Google-smartphone?

06/12/2022 - Actualizado: 09/12/2022

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we de verschillen en de meest opvallende overeenkomsten geanalyseerd tussen de drie meest innovatieve en recente modellen die het technologiebedrijf binnen zijn smartphonegamma heeft gelanceerd. Voor het geval u niet wist dat het bestond, het doet dat onder de naam Google Pixel. Maar welke nieuwe functies heeft Google in de nieuwe serie verwerkt in vergelijking met de vorige? We analyseren alle kenmerken van de Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro zodat je de juiste voor jou kunt kiezen. Mis de details niet!

inhoudsopgave

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Allereerst zullen we de verschillen tussen de drie protagonisten van ons overzicht belichten:

Andere processor

De Google Pixel 6a bevat de Google Tensor-processor, waarmee het bedrijf zijn reeks smartphones begon. Deze processor wordt gekenmerkt door zijn kracht, maar Google heeft besloten hem te verbeteren in de 7 en 7 Pro modellen, die de Google Tensor 2 hebben.

Het belangrijkste verschil ligt in de kunstmatige intelligentie en de integratie van efficiëntere kernen.

Wat het besturingssysteem betreft, is de 6a ontworpen op basis van Android 12, terwijl de 7- en 7 Pro-modellen Android 13 hebben, omdat ze nieuwer zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Samsung Galaxy S23 vs S22: Wat is er nieuw aan de nieuwste smartphone van Samsung?Samsung Galaxy S23 vs S22: Wat is er nieuw aan de nieuwste smartphone van Samsung?

Het scherm verandert

Het eerste waar we naar kijken bij een smartphone is de grootte van het scherm, het belangrijkste element van de telefoon. En in dit geval is het een van de duidelijkste onderscheidende aspecten. De Google Pixel 6a heeft een 6,1-inch display met een Full HD+ resolutie van maximaal 60 Hz.

De Google Pixel 7 vergroot het formaat iets naar 6,3 inch, met een Full HD+ display tot 90 Hz. De Pixel 7 Pro ten slotte is degene met het grootste scherm, met 6,7 inch, OLED QHD+ en LTPO vloeiende weergave, tot 120 Hz.

Hoeveel geheugen hebben ze?

Een ander verschil tussen de drie protagonisten van onze beoordeling is het geheugen dat ze hebben voor het opslaan van documenten. De Google Pixel 6a heeft 6GB RAM, wat stijgt naar 8GB in de Google Pixel 7 en tot 12GB in de 7 Pro.

Meer en betere camera's

Een andere must-have in smartphones is de achtercamera of camera's, en in dit geval ligt het verschil in de Google Pixel 7 Pro. Deze smartphone heeft een drievoudige achtercamera, terwijl zijn twee kleinere broertjes en zusjes een dubbele camera hebben. Alle drie de modellen hebben groothoek- en ultragroothoeklenzen. De 7 Pro voegt echter een telelens toe.

Bovendien zijn er ook verschillen tussen de camera's die zij delen. De groothoekcamera is bijvoorbeeld 12,2 MP in het geval van de Google Pixel 6a, terwijl deze 50 MP bereikt in de 7 en 7 Pro modellen. Ook het gezichtsveld van de 7-serie smartphones is groter.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:POCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G - Xiaomi-merk vernieuwt zijn smartphone line-upPOCO X5 Pro 5G vs X4 Pro 5G - Xiaomi-merk vernieuwt zijn smartphone line-up

De frontcamera verandert ook. De Pixel 6a heeft een 8 MP camera, die oploopt tot 10,8 MP op de Google Pixel 7 en 7 Pro.

Winkelprijs

Zoals u hebt gezien, zijn de verschillen tussen de drie modellen meer dan merkbaar. Het is dus niet verwonderlijk dat deze variatie doorwerkt in de prijs. De Google Pixel 6a is te koop voor tussen de €400 en €450. De Google Pixel 7 is verkrijgbaar vanaf 600 euro, terwijl de Pixel 7 Pro tot ruim 850 euro gaat.

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro_2

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: alles wat ze delen

Hieronder analyseren we de elementen die onze drie protagonisten gemeen hebben:

Beveiliging en ontgrendeling

Beveiliging is een van de grote troeven van Google's toestellen, en zijn eigen smartphones vormen daarop geen uitzondering. Alle drie de modellen hebben de Titan M2-chip, dus ze delen dezelfde beveiligingskern. Bovendien bevatten ze een ontgrendelingssysteem voor vingerafdrukken. Alleen de modellen 7 en 7 Pro voegen gezichtsherkenning toe aan dit systeem.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:OPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4 - Twee super innovatieve smartphonesOPPO Find N2 Flip vs Samsung Galaxy Z Flip4 - Twee super innovatieve smartphones

Ruisonderdrukking

De ruisonderdrukking is in alle drie de toestellen aanwezig. Toch is het vermeldenswaard dat de Google Pixel 6a twee microfoons heeft, één minder dan de 7 en 7 Pro modellen. In de praktijk is het verschil echter niet merkbaar.

Batterijprestaties

Hoewel de drie smartphones niet over dezelfde batterij beschikken, aangezien de capaciteit geleidelijk toeneemt van de 6a tot de 7 Pro, kondigt het bedrijf in alle drie de gevallen een batterijduur van meer dan 24 uur aan. Hij kan zelfs 72 uur duren in de extreme batterijbesparingsmodus. Maar alleen de modellen 7 en 7 Pro hebben snel draadloos opladen (de 6a heeft snelladen, maar niet in draadloos formaat).

HDR-ondersteuning

Een andere overeenkomst die we vonden tussen de drie smartphones is dat ze het HDR-formaat ondersteunen, dus het helderheidsniveau van de beelden is in alle drie de gevallen hetzelfde. In HDR-formaat hebben ze alle drie een helderheid tot 1000 nits.

Niveau van bescherming tegen externe agentia

Om eerlijk te zijn hebben ze niet precies hetzelfde beschermingsniveau, maar het verschil is praktisch onmerkbaar. De Google Pixel 6a heeft namelijk een IP67-classificatie, terwijl de modellen uit de 7-serie een IP68-classificatie hebben. In de praktijk is de bescherming tegen water en stof dus gelijk.

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro_1

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:OnePlus 11 vs Samsung Galaxy S23OnePlus 11 vs Samsung Galaxy S23 - Welke smartphone heeft betere functies?

Google's best verkochte smartphones op Amazon

Ter afsluiting van het artikel tonen wij u een lijst van de populairste Google-smartphones op Amazon. Zo kun je zien wat andere gebruikers vinden:

Google Pixel 7 – Smartphone Android 5G débloqué avec Objectif Grand Angle et 24 Heures d'autonomie – 128GB – Noir Volcanique
  • Google Tensor G2 maakt Pixel 7 sneller, efficiënter en veiliger — met de beste foto- en videokwaliteit tot nu toe op Pixel.
  • De adaptieve batterij gaat meer dan 24 uur mee. Zet Extreme Battery Saver aan en de batterij gaat tot 72 uur mee.
  • De Pixel 7-camera maakt ongelooflijke, authentieke foto's met Real Tone en verbluffende, dramatische video met Cinematic Blur.
  • Met Google Tensor G2 en de Titan M2-beveiligingschip is je Pixel gebouwd met meerdere beveiligingslagen om je persoonlijke gegevens veilig te houden.
  • Met de ingebouwde VPN van Google One helpt Pixel je online activiteiten te beschermen, ongeacht welke app of webbrowser je gebruikt.
Google Pixel 6 Pro - Android 5G-smartphone zonder SIM-lock met 50 megapixel camera en groothoeklens - [256 GB/128 GB] - stormachtig zwart
  • Pixel-power als nooit tevoren. Dankzij Google Tensor, de eerste door Google ontwikkelde processor, is Pixel 6 Pro de intelligentste en snelste pixelphone die er tot nu toe bestond [1]
Google Pixel 6a green unlocked without Branding
  • Scherm: 6,1", 1080 x 2400 pixels
  • Processor: Google Tensor 2,8 GHz
  • Camera: dubbel, 12,2 MP + 12 MP
  • Batterij: 4410 mAh

Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: welke Google-smartphone raden we aan?

Nu we de verschillen en overeenkomsten tussen de drie smartphones hebben vergeleken, is het tijd om te beslissen welke we gaan kiezen. En, zoals ze zeggen, er is deugd in het midden. Het kiezen van je perfecte smartphone hangt af van je behoeften en beperkingen, maar wij denken dat de Google Pixel 7 een goed alternatief is.

Hij vertoont grote overeenkomsten met de 7 Pro, maar de prijs is aanzienlijk lager. Aan de andere kant verbetert hij belangrijke aspecten van de 6a, zoals processorprestaties, opslagcapaciteit, schermgrootte en besturingssysteem.

Dus als je niet veel geld wilt uitgeven en op zoek bent naar een smartphone die efficiënt is, met de garantie van Google en hoge prestaties biedt, is de Pixel 7 een prima optie. Wil je genieten van de meest complete functies, zoals een groter schermformaat of een drievoudig camerasysteem, dan kun je kiezen voor de Google Pixel 7 Pro, maar de prijs daarvan loopt flink op.

Kortom, denk na over wat uw beperkingen en behoeften zijn en het zal gemakkelijker voor u zijn om het perfecte model voor u te kiezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Realme GT3 vs GT2Realme GT3 vs GT2: wat zijn de hoogtepunten van de nieuwe Realme-smartphone?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Google Pixel 6a vs 7 vs 7 Pro: wat is de beste Google-smartphone? je kunt de categorie bezoeken mobiele telefoons.

gerelateerde berichten

Subir