GHD Gold vs. GHD Platinum+ | Welke stijlstang is beter?

08/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

ghd gold vs ghd platinum +

ghd gold vs ghd platinum +

Als je al tot hier bent gekomen dan is het duidelijk dat je geïnteresseerd bent in een goede stijlstang en je twijfelt tussen twee bestsellers: de GHD Gold en de GHD Platinum+. Daarom gaan we je hierna de verschillen tussen beide exemplaren laten zien en ook of het de moeite waard is om iets meer uit te geven aan de Platinum versie.

Wil je meer weten over de GHD stijlstangen? Blijf dan vooral doorlezen. Onze vergelijking zal je hierbij op weg helpen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Alvorens te beginnen, komen eerst een paar algemene kenmerken van beide exemplaren aan de orde. Hiermee zal het je ook iets duidelijker worden bij welk type gebruiker elke van beide stijlstangen beter past. Daarna zullen we de verschillen tussen deze twee stijlstangen bespreken, de GHD Gold en de GHD Platinum.

inhoudsopgave

De GHD Gold | een veel verkochte stijlstang die hele goede beoordelingen krijgt.

Met het nieuwe elegante ontwerp en de slimme toepassingen bereik je met deze stijlstang het gewenste kapsel. De GHD Gold is perfect voor steiler, gladder en gezonder uitzien haar. Het resultaat prachtig stijl haar met een professionele salon finish.

Dit exemplaar heeft in elke plaat hittesensoren om een consistente stylingtemperatuur van 185 graden te behouden. Deze temperatuur is constant, kan je niet wijzigen, want onderzoek heeft uitgewezen dat het de beste temperatuur is om je haar te stylen zonder deze te beschadigen.

Voorzien van de dual-zone technologie voor een professionele prestatie, beschikt de GHD Gold over twee hittesensoren die de temperatuur vanaf de haaraanzet tot aan de punten controleert teneinde steil haar, krullen danwel waves te creëren. Met de verkorte opwarmtijd van 25 seconden lang je meteen beginnen en gaat vanzelf in de slaapstand na 30 minuten inactiviteit.

Het is de perfecte stijlstang voor dagelijkse styling, ook voor stijl haar zonder complicaties.

De GHD Platinum | Je haar beschermd dankzij de ultra-zone technologie 

De GHD Platinum is een stijlstang die een nog natuurlijkere steile finish van je haar bereikt. Ideaal voor alle haarsoorten, zelfs voor mensen met fijn haar of haar met weinig volume. Net zoals de andere exemplaren, inclusief de GHD Gold is deze voorzien van een consistente temperatuur van 185 graden om zo je haarkleur maar ook de beschadiging van je haar te voorkomen.

De voorspellende ultra-zone technologie herkent de hoeveelheid haar en stemt deze af op jouw stylingsnelheid, zodat het optimale vermogen wordt afgegeven. De resultaten zijn indrukwekkend.

Perfect voor ingewikkelde haarsoorten, zoals krullen, haar met slag, geverfd haar of pluizig haar.

Wat zijn de verschillen tussen de GHD Gold en de GHD Platinum?

Nu komen we aan bij het belangrijkste onderdeel van deze vergelijking: de verschillen

1. Ontwerp

De GHD Gold valt op door haar aerodynamische body met gladde gestroomlijnde zwevende platen in het donkergrijs, afgewerkt met een nieuw zilver glanzend logo van het merk. De  platen hebben een aantrekkelijke oplichtende knop. De kabel is wel 2,7 meter lang en is meedraaibaar waardoor je nog makkelijker je haar kan stylen en de vorm eraan kan geven die jij wenst. De Platinum versie beschikt overigens over dezelfde kabel.

De Platinum+ is daarentegen een stijlstang met een hoogglans finish en mooie elegante ronde afwerkingen met een bredere body. De chique wishbone scharnier zorgt voor optimale controle en flexibiliteit, waardoor deze uitvoering veel luxer oogt. De voorverwarming geschiedt door enige druk op de knop die er is om de optimale temperatuur van 185 graden te bereiken.

Verder moet opgemerkt wordende de GHD Gold 1,1 kg weegt tegenover de 400gr. gewicht die het Platinum+ exemplaar heeft.  We vinden de GHD echt geweldig maar het optimale ontwerp en het lichtgewicht van de Platinum+ is toch echt een pluspunt.

2. Technologie

De Dual-zone technologie maakt het mogelijk om op constante temperatuur van 185 graden te functioneren, terwijl de zwevende platen door je haar glijden zonder vast te blijven zitten. De rondingen van de stijlstang helpen jou maar ook kappers of wie dan ook die je haar moet om een perfect krul en wave resultaat te verkrijgen zonder knikken.

GHD Platinum daarentegen gebruikt de baanbrekende ultra-zone technologie. Deze technologie voorspelt de hoeveelheid haar en stemt deze af op jouw stylingsnelheid. De hittestyling garandeert een consistente temperatuur over de gehele plaat voor een spectaculair en glanzend resultaat in 1 haal. De temperatuur wordt met 250x per seconde gemeten om deze uniform te stylen door de consistente stylingstemperatuur van 185 graden te behouden zonder je haar te beschadigen  en zonder hitte te verliezen. Dit doet de Platinum door de kwaliteit van je haar te beoordelen, zoals de grootte van de pluk, de dikte en de snelheid waarmee je de stijlstang gebruikt, een echte SMART styler.

De geavanceerde zwevende platen van dit laatste exemplaar geven een meer glanzende afwerking van het haar. De GHD Gold laat je haar al glimmen maar de Platinum versie wint het van de Gold. Hierdoor kan je bij elke haal bredere plukken haar stylen, om een nog beter resultaat te bereiken in minder tijd. Wat de technologie betreft wint de GHD Platinum het zeker van de Gold versie.

3. Gebruikerservaring

Bij het gebruik van de GHD Gold is het haar relatief warm bij het aanraken. Dit is niet het geval met de GHD Platinum+. Deze behoudt een optimale temperatuur waardoor het erg fijn is om ermee te werken. Bovendien is het gevoel van laatstgenoemde meer zijdeachtig dan de Gold versie wanneer je de stang lang de haarplukken haalt. Kortom, de Platinum+ is de perfecte stijlstang voor krullend haar.

De Wishbone scharnier geeft bovendien maximale controle over het haar tijdens het stylen en je bereikt sneller resultaat, aangezien de geavanceerde zwevende platen  hun werk op grotere oppervlakten haar kunnen doen. Met de Platinum heb je al een mooi resultaat met 1 haal.

De ronde randen maken het mogelijk de stijlstang te gebruiken om je haar te krullen of te waven. Al moeten we wel toegeven dat de Gold onder dezelfde omstandigheden een gladder en mooier krullend resultaat geeft.

Wat kunnen we vertellen over de overeenkomsten tussen beide stijlstangen?

Er zijn behoorlijk wat overeenkomsten aanwezig zijn tussen beide stijlstangen, ook al zijn de verschillen groot.

1. Universele spanning

In tegenstelling tot andere geavanceerde stijlstangen die te koop zijn op de markt, worden de GHD Gold en de GHD Platinum voorzien van een Europese stekker die verenigbaar is met de Nederlandse stekkers. Met de universele spanning kan je overal ter wereld je stijlstang gebruiken.

2. Aanpassing temperatuur

De temperatuur van 185 graden is niet regelbaar. Het is een constante optimale temperatuur dat garandeert dat je je haar niet beschadigt bij het stylen.

3. Kabellengte

De lengte van de kabel van beide exemplaren is 2,7m, een perfecte lengte voor kappers, professionals of wie dan ook om zo efficiënt mogelijk je haar te stylen met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid.

4. Automatische slaapstand

Als veiligheidsmaatregel en ook om energie te besparen, schakelen beide stijlstangen automatisch uit na 30 minuten inactiviteit.

5. Hitte resistente platenbescherming 

Beide exemplaren zijn voorzien van een praktische bescherming van de platen met een siliconen soft touch, zodat je de stijlstang op een veilige manier kan bewaren en overal op reis mee naartoe kan nemen.

Kortom, welk model is beter? De GHD Gold of gaan we toch voor de GHD Platinum?

Het zijn de twee ultieme SMART stijlstangen met slimme toepassingen. De GHD Platinum+ is dan wel iets geavanceerder en biedt betere resultaten in minder tijd. Om deze reden kiezen we voor deze laatste optie.

De GHD Gold stijlstang geeft een stijle en glanzende finish aan je haar. Heb je echter dikker of pluizig haar dan bereik je betere resultaten met de Platinum versie. Deze geeft een onberispelijkere touch met een hoogglans finish.

Als je nog steeds geen keuze hebt keuze maken, dan kan de keuze wellicht gemaakt worden als je naar je haartype kijkt. Als je dik, krullend, pluizig haar hebt, dan is de beste keuze voor jou de Platinum+, omdat deze ervoor zorgt dat je sneller klaar bent en je kapsel langer zal blijven zitten.

Heb je daarentegen dun haar dat makkelijker te stylen is, dan is de GHD Gold de beste optie voor jou. Deze geeft indrukwekkende resultaten voor dit haartype. Je bespaart bovendien geld ten opzichte van de Platinum versie.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten GHD Gold vs. GHD Platinum+ | Welke stijlstang is beter? je kunt de categorie bezoeken stijltang.

gerelateerde berichten

Subir