Saltar al contenido

Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix: welke smartwatch kies jij?

Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix

Het assortiment smartwatches van Garmin is een van de breedste en meest gevarieerde op de markt, dus je moet weten op welke functies je moet letten om de juiste te kiezen. In deze review vergelijken we drie van de populairste series van het merk: Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix. Afhankelijk van uw lichamelijke activiteit zult u meer geïnteresseerd zijn in het ene of het andere model. Om erachter te komen welke, lees onze recensie!

Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix: Verschillende modellen in elke reeks

Allereerst is het belangrijk om te weten welke modellen je in elke serie vindt, want ze bieden niet allemaal dezelfde variatie.

 • Forerunner: deze serie is de grootste van de drie, met in totaal 13 modellen. Eigenlijk zijn er 7 modellen met elk verschillende versies. Je kunt kiezen uit de Forerunner 45, 55, 245 (standaard en Music), 255 (standaard, S, Music, SMusic), 745, 945 (standaard en LTE) en 955 (standaard en Solar).
 • Vivoactive: in dit geval zijn er slechts twee modellen beschikbaar, de Vivoactive 4 en 4S.
 • Fenix: de derde reeks bestaat uit 8 modellen, dat zijn er eigenlijk drie met verschillende varianten. Dit zijn de Garmin Fenix 7 (standaard, solar en solar saffier), Fenix 7S (solar, saffier en standaard) en 7X (solar en solar saffier).

Om de vergelijking objectief te maken, nemen we drie basismodellen uit elke serie als referentie: Garmin Forerunner 245, Garmin Vivoactive 4 en Garmin Fenix 7.

Garmin Forerunner vs vivoactive vs fenix_3

Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix: vergelijkbare functies

Hoewel het drie verschillende series zijn, behoren ze tot hetzelfde merk, waardoor ze de volgende kwaliteiten delen:

Meting van basisfuncties.

Naast de meer geavanceerde functies die we al hebben gezien, delen de drie Garmins ook andere meer elementaire functies. Zo kunt u oproepen en berichten beantwoorden, de agenda of het weerbericht controleren, de muziek bedienen of de functie gebruiken waarmee u uw telefoon of horloge kunt terugvinden.

Alle drie kunnen ze ook de genomen stappen, verbrande calorieën, afgelegde afstand of minuten intensiteit voor elke training tellen.

Bloedzuurstofsaturatie

Laten we nu de overeenkomsten analyseren vanuit een functioneel oogpunt, en het eerste dat opvalt is dat onze drie protagonisten in staat zijn de zuurstofverzadiging van het bloed te meten.

Ze kunnen ook de hartslag analyseren en de resultaten in real time weergeven. In feite geven ze alle drie een waarschuwing als ze in dit opzicht een afwijking ontdekken.

Kleurenscherm, en touchscreen?

We praten verder over het scherm, om er in dit geval aan toe te voegen dat alle drie de smartwatches een kleurenscherm hebben, waardoor je alle gegevens die erop worden verzameld comfortabeler kunt zien. Maar alleen de Vivoactive en Fenix modellen hebben een touchscreen, de Forerunner niet. Anderzijds zijn alle drie de schermen transflectief en zichtbaar in zonlicht.

Beschermend glas

Een van de overeenkomsten is dat alle drie de smartwatches zijn voorzien van Corning Gorilla Glass, zodat ze dezelfde bescherming hebben tegen schokken van buitenaf. Opmerkelijk is dat de Forerunner en de Vivoactive versie 3 hebben, maar in de praktijk zijn de prestaties zeer vergelijkbaar. Ook hebben alle drie de modellen de standaard siliconen band.

Ingebouwde sensoren

Een andere overeenkomst tussen de drie modellen is dat ze beschikken over GPS, Glonass en Galileo sensoren, alsmede een kompas en versnellingsmeter. Alleen de Vivoactive- en Fenix-modellen hebben een gyroscoop en barometrische hoogtemeter, maar elk van de drie is nuttig voor activiteiten zoals wandelen.

Connectiviteitsopties

Als je je smartwatch wilt synchroniseren met je smartphone, kan dat via Bluetooth of via de mobiele app van Garmin. Het is ook vermeldenswaard dat de Vivoactive en Fenix ook WiFi-compatibel zijn.

Garmin Forerunner vs vivoactive vs fenix_4

Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix: wat is het verschil?

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de drie Garmin smartwatches:

Controleerbare fysieke activiteit

Beide bieden niet dezelfde uitmuntendheid wat betreft de geanalyseerde gegevens voor elk van de meest voorkomende sportactiviteiten. Kort samengevat geven wij u de volgende gegevens:

 • Als u meestal in de sportschool sport, is uw beste bondgenoot de Garmin Vivoactive. Het is namelijk degene die de grootste verscheidenheid aan aspecten analyseert, waaronder ademhalingstechnieken, iets wat zijn concurrenten niet bieden.
 • Voor sporters is de beste keuze de Garmin Fenix. Het is de enige van de drie die is ontworpen om prestaties op een ultramarathon te meten, en het is degene die de meeste functies voor deze sport integreert.
 • Hetzelfde geldt als u golf speelt, in welk geval u ook voor de Fenix moet kiezen. Het is de enige van de drie die gepersonaliseerde doelen, handicapscores of gegevens over de windsnelheid biedt.
 • Buitenactiviteiten vereisen een gedetailleerd meetniveau van een smartwatch, iets wat de Garmin Fenix meer dan waarmaakt.
 • Voor fietsen en zwemmen is de situatie hetzelfde, hoewel het vermeldenswaard is dat het verschil tussen de Garmin Fenix en de Vivoactive niet zo uitgesproken is als bij de eerder genoemde sporten.

Slaapanalyse en prestaties

Meer dan een paar mensen kiezen ervoor om de kwaliteit van hun slaap te monitoren dankzij de meting die smartwatches kunnen uitvoeren. In dit opzicht is de Garmin Fenix de meest uitgebreide, want het is de enige van de drie die volledige informatie en een uitgebreide controle biedt.

Kijken we daarentegen naar de ontspanningsherinneringen, dan communiceert alleen de Garmin Vivoactive deze actief op het display.

Levensduur van de batterij

Een van de belangrijkste verschillen is ongetwijfeld de levensduur van de batterij. In dit opzicht kan de Garmin Forerunner 7 dagen lopen, wat wordt teruggebracht tot 24 uur als u de GPS-modus activeert. Onder dezelfde omstandigheden gaat de Garmin Vivoactive respectievelijk 8 dagen en 6 uur mee (combinatie van GPS-modus met muziek).

De Garmin Fenix daarentegen biedt de meeste opties voor de batterijduur. Bij normaal gebruik gaat hij tot 18 dagen mee zonder opladen. Het is ook de enige van de drie met een batterijbesparende modus, die de levensduur van de batterij verlengt tot 57 dagen. Als je GPS activeert, gaat de batterij 57 uur mee.

Beeldscherm: grootte en resolutie

Om eerlijk te zijn is het verschil in dit opzicht minimaal, maar het is het vermelden waard. De Garmin Forerunner heeft een scherm van 1,2 inch, iets kleiner dan de Vivoactive en de Fenix met 1,3 inch. Qua resolutie heeft de Vivoactive een resolutie van 240 x 240, tegenover 260 x 260 pixels voor de Fenix en de Vivoactive.

Waterbestendigheid

Ook kunnen de drie smartwatches niet tegen water. In dit geval gaat het voordeel naar de Fenix, die dankzij zijn weerstand van 10 ATM tot 100 meter kan worden ondergedompeld. De Forerunner en Vivoactive hebben een 5 ATM rating, waardoor ze tot maximaal 50 meter onder water kunnen.

Contactloze betalingen

Als u gewend bent te betalen met uw toestellen, zoals uw smartphone of smartwatch, is het misschien interessant om te weten dat de Garmin Forerunner geen verbinding kan maken met Garmin Pay, de officiële betalingsgateway van Garmin. Dat kan met de Vivoactive- en Fenix-modellen.

Prijs

Tot slot wijzen wij op een belangrijk verschil voor veel gebruikers: de prijs. Het ligt voor de hand dat de Garmin Forerunner 245 de goedkoopste is, terwijl de Garmin Fenix de duurste is. Houd er echter rekening mee dat dit kan variëren, want binnen de Forerunner- en Fenix-serie zijn er zeer uiteenlopende prijsklassen.

Garmin Forerunner vs Vivoactive vs Fenix: welke moeten we kiezen?

Tenslotte moeten we beslissen welke van de drie Garmin-series het beste bij ons past, hoewel u weet dat dit een zeer persoonlijke beslissing is die afhangt van de individuele behoeften van elke gebruiker. In feite bieden ze, zoals je hebt gezien, niet allemaal dezelfde prestaties, afhankelijk van de sport die je beoefent.

Over het algemeen is de Garmin Fenix het meest complete model; of tenminste, het model dat de meeste verschillende functionaliteiten integreert. Maar dat betekent niet dat het voor jou het meest geschikt is. Als u bijvoorbeeld van fitness en sportschooltrainingen houdt, bent u misschien ook geïnteresseerd in de Garmin Vivoactive, een goedkopere optie.

En als je een budget hebt waarmee je niet voor de Fenix kunt kiezen, biedt de Garmin Forerunner echt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en zijn resultaten zijn interessant, ook al zijn ze minder gedetailleerd.

Zoals u ziet, is er een smartwatch voor iedereen; u moet alleen uw belangrijkste behoeften vaststellen en uw beperkingen kennen om de smartwatch te kiezen die daar het beste bij past. Natuurlijk worden alle drie de modellen geleverd met de kwaliteitsgarantie van Garmin, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

Ranglijst: de populairste smartwatches

Voordat we eindigen, laten we je vertellen welke de best verkochte Garmin smartwatches op Amazon zijn, zodat je de ervaringen van andere gebruikers kunt vergelijken en er zelf achter kunt komen:

39% korting
GARMIN Vívoactive 4, Health Smartwatch, GPS, Waterdicht, Trainingsschema's en Oefeningen, Hartslagmeting, 20 Sport-Apps, 8 Dagen Batterijduur, Contactloos Betalen
 • VOOR FITNESS: Meer dan 40 trainingsschema's beschikbaar met verschillende moeilijkheidsgraden. Op het display worden geanimeerde oefeningen voor krachttraining, cardio, yoga en Pilates getoond. Garmin Coach helpt je hardloopdoel te bereiken
 • VOOR SPORT: Verbeter jezelf in je sport en laat je inspireren voor nieuwe dingen. Meer dan 20 sport-apps geïnstalleerd op je Garmin - hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, wandelen, golf, SUP en nog veel meer
 • VOOR JE GEZONDHEID: De gezondheids- en fitnesstracking geeft informatie voor een gezond leven. Zuurstofsaturatie en hartslagmeting geven informatie over je conditie. Herinneringen voor een ideale waterbalans en een gezonde slaap bevorderen je activiteit
 • VOOR MUZIEK & AANKOPEN: Je horloge - een slimme metgezel: Betaal voor aankopen contactloos met Garmin Pay. Geniet van je muziek. De Garmin Connect app evalueert je activiteit en geeft je een overzicht van je persoonlijke conditie
 • VOOR JE STIJL: De Vívoactive 4 Smartwatch - persoonlijke levensstijl onderweg. Ontwerp je horloge met display designs, widgets en apps direct of via de Connect IQ Store. Geef het horloge een nieuwe look met de praktische snelwisselarmbanden
27% korting
GARMIN Forerunner 45, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Uitgebreide Hardloopfuncties, Hartslagmeting
 • INDRUKWEKKENDE HARDLOOPEIGENSCHAPPEN: De Forerunner 45 helpt je beter te rennen en fitter te worden; Uitgebreide loopfuncties met snelheid, rondetijden en routeregistratie verhogen je motivatie; Elke dag beter worden
 • TRAIN SUCCESVOL: Ren effectiever dan ooit en houd altijd je hartslagmeting en VO2max in de gaten; De Body Battery-waarde geeft je huidige energieniveau weer en vertelt je of je fit genoeg bent voor de volgende training
 • TRAININGSPLANNEN VOOR JE DOEL: Plan je optimale training; Van hardlopen na het werk tot marathons; Download je persoonlijk trainingsplan; De Garmin hardloopcoach helpt je je doelen te bereiken; Individueel en Motiverend
 • GEMAAKT VOOR VEEL SPORTEN: Je bent actief in meerdere disciplines; Naast hardlopen zijn er veel andere sportprofielen voorgeïnstalleerd, bijvoorbeeld fietsen, loopband, crosstrainer of yoga; Kies je favoriete sport en ga direct aan de slag
 • ALTIJD UP-TO-DATE: Evalueer trainingsgegevens met Garmin Connect; Met slimme meldingen en live tracking blijf je altijd verbonden en dankzij de automatische ongevalsmelding kun je snel hulp krijgen in geval van nood
20% korting
GARMIN Venu Sq, Health Smartwatch, Waterdicht, GPS, 1,3" Touchscreen, Sport-Apps, Hartslagmeting & Slaapanalyse, Batterijduur van 6 Dagen, Contactloos betalen
 • 500 FAVORIETE NUMMERS ALTIJD BIJ JE: Laat muziek je vergezellen. Met je nummers van Spotify, Amazon Music en Deezer. Koppel een Bluetooth-hoofdtelefoon en je kunt aan de slag. Betaal je aankopen contactloos met je smartwatch
 • DE HELE SPORTDIVERSITEIT: Vind uw sport en kies uit meer dan 20 sport-apps op uw Garmin Smartwatch: hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, wandelen, golf, SUP en nog veel meer. Laat je inspireren.
 • MET INSTRUCTIES VOOR HET DOEL: Gebruik vooraf geïnstalleerde trainingen voor krachttraining, cardio, yoga en Pilates rechtstreeks via uw smartwatch. Met Garmin Coach ontvang je ook adaptieve trainingsschema's om je individueel gestelde hardloopdoelen te bereiken.
 • EEN SLIMMERE METGEZEL IN HET DAGELIJKS LEVEN: Betaal uw aankopen contactloos met uw smartwatch. Ontvang slimme meldingen en meer veiligheid door automatische ongevalmeldingen en noodhulp.
 • LEVENSSTIJL OM DE POLS: Ontwerp uw Garmin horloge met individuele display-ontwerpen en apps via de Garmin Connect IQ Store. Geef je Garmin de juiste look met de praktische snelwissel polsbandjes.
13% korting
GARMIN Venu 2 Plus, Health Smartwatch, GPS, 1,3-inch AMOLED-Scherm, Fitness en Gezondheidsfuncties, 25 Sport-Apps, Muziekopslag, Garmin Pay, Ongevallendetectie, Zwart, Slate
 • BELLEN VANAF JE POLS: Voer telefoongesprekken vanaf je pols wanneer je verbonden bent met je compitabele smartphone
 • VOICE ASSISTANT: Gebruik de Voice assistant van je verbonden iOS of Android toestel (Siri, Google Assistant of Bixby) om berichten te beantwoorden, berichten in te spreken (zoals Whatssapp), vragen te stellen (bijv. wordt het mooi weer vandaag?) en meer
 • VOOR JE FAVORIETE SPORT: Vind je sport en kies uit meer dan 25 vooraf geïnstalleerde sport-apps op uw smartwatch: hardlopen, fietsen, yoga, Pilates, krachttraining, golf, HIIT en nog veel meer
 • 24/7 DAY-TO-DAY GEZONDHEIDSSTATISTIEKEN: ken je lichaam beter met uitgebreide gezondheidsmonitoringfuncties, waaronder de Health Snapshot-functie, Body Battery-energieniveaus, slaapscore, fitnessleeftijd, stresstracking en meer
 • SLIM EN VERBONDEN: Betaal contactloos met Garmin Pay. Luister naar je favoriete muziek zonder smartphone. De Venu 2 Plus smartwatch kan tot 650 favoriete nummers of afspeellijsten opslaan. De Garmin Connect app evalueert je activiteiten en geeft je een grafisch overzicht van je persoonlijke conditie, prestaties en gezondheid. Nu met veel nieuwe functies
15% korting
GARMIN Forerunner 55, Health Smartwatch, GPS Hardloophorloge, Ingebouwde Sportapps, Hartslagmeting
 • ZIE JEZELF ALS HARDLOPER: Deze gebruiksvriendelijke GPS-smartwatch is ontworpen voor mensen van alle vaardigheidsniveaus. Hiermee kunnen ze hun statistieken bijhouden en hun fitnessdoelen nastreven
 • PACEPRO TECHNOLOGIE: Deze functie biedt op GPS gebaseerde tempobegeleiding voor een geselecteerde afstand of route in de Garmin Connect app om je te helpen je wedstrijdstrategie te plannen. Zo kun jij je inspanningen afstemmen op wat er nog voor je ligt
 • TRAININGSPLANNEN VOOR JE DOEL: Plan je optimale training; Van hardlopen na het werk tot marathons; Download je persoonlijk trainingsplan; De Garmin hardloopcoach helpt je je doelen te bereiken; Individueel en Motiverend
 • INGEBOUWDE SPORTAPPS: Geef je workout een boost met activiteitenprofielen voor hardlopen op de baan of virtueel hardlopen, zwemmen in een zwembad, pilates, HIIT en zelfs ademhalingsoefeningen
 • SMARTPHONE MELDINGEN: Ontvang e-mails, sms-berichten en waarschuwingen rechtstreeks op je smartwatch wanneer deze is gekoppeld met een compatibele smartphone