Fossil Gen 5 Vs 5e - Twee smartwatches die design en functionaliteit combineren

15/04/2022 - Actualizado: 13/04/2022

Fossil Gen 5 Vs 5e

U bent waarschijnlijk wel bekend met het horlogemerk Fossil, aangezien het een van de bedrijven is die al het langst horloges vervaardigt en op de markt brengt. Om concurrerend te blijven en zich aan te passen aan de nieuwe eisen van gebruikers, is het nu in het smartwatch-segment gestapt. Opdat u zelf het resultaat kunt zien, vergelijken wij twee zeer interessante modellen: Fossil Gen 5 Vs 5e. Wil je weten hoe ze verschillen om de juiste te kiezen? Lees dan onze review!

inhoudsopgave

Fossil Gen 5 Vs 5e: een koopgids om de beste smartwatch voor u te kiezen

Zoals we in de inleiding hebben vermeld, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee hoofdrolspelers van ons overzicht. Als u dus niet zeker weet welke u moet kiezen, raden wij u aan de vergelijking aandachtig te lezen.

Verschillende aspecten tussen de Fossil Gen 5 Vs 5e smartwatches

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee Fossil smartwatches:

1) Ontwerp: kleine details die ertoe doen

Esthetisch is het gemakkelijk om te zien dat er duidelijke verschillen zijn tussen de twee smartwatches. In beide gevallen is het mogelijk de band te verwisselen en af te wisselen tussen siliconen en lederen banden.

De visuele lijn van de Fossil Gen 5 is echter iets sportiever dan die van zijn kleinere broer, hoewel ze niet zo sportief zijn als de Garmin-horloges.

Een ander belangrijk verschil is dat de Fossil Gen 5e is omgeven door een tandwiel, dat ontbreekt bij de Gen 5. De Gen 5 heeft drie knoppen op de linker lus, twee meer dan de Gen 5e, die slechts één knop heeft. Op de Gen 5 kunt u de instellingen wijzigen en aanpassen met de draaibare kroon.

2) Schermgrootte: lite of standaard model?

De Fossil Gen 5e is het kleinere broertje van de Gen 5, de mini versie. Zo heeft het scherm van de Fossil Gen 5 een diameter van 1,28 inch, vergeleken met 1,19 inch voor de 5e. Een verschil in grootte dat voor sommige gebruikers doorslaggevend kan zijn, afhankelijk van hun voorkeur voor de grotere of kleinere wijzerplaat.Fossil Gen 5 Vs 5e_1

Ook is het belangrijk om op te merken dat, terwijl de Fossil Gen 5e kan worden gekocht in twee verschillende wijzerplaat maten (44 en 42 mm), de Fossil Gen 5 is alleen beschikbaar in 44 mm.

3) Geïntegreerde GPS: exclusieve functionaliteit

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee protagonisten heeft te maken met navigatie. De Fossil Gen 5 heeft een geïntegreerde GPS, en stelt u in staat de routes bij te houden die u dagelijks aflegt, een functie die sportliefhebbers vaak aanspreekt.

De Fossil Gen 5e heeft daarentegen geen ingebouwde GPS, dus u zult uw smartphone bij u moeten hebben als u uw route wilt volgen.

4) Intern geheugen: grote broer verdubbelt zijn kleine broer

Als we nu kijken naar de interne opslagcapaciteit van beide smartwatches, zien we een ander duidelijk verschil. Terwijl de Fossil Gen 5 tot 8 GB kan bevatten, is de Fossil Gen 5e beperkt tot 4 GB. Dit kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor het opslaan van muziek voor automatisch afspelen.

5) Prijs: meer functies, duurder

Ongeacht de goedkope aanbiedingen die van tijd tot tijd beschikbaar zijn, kost de Fossil Gen 5 bijna 300 euro, vergeleken met iets meer dan 200 euro voor de 5e. Vergeet echter niet dat de Fossil Gen 5 wordt geleverd met GPS en een groter scherm heeft, wat het verschil in prijs maakt.

Overeenkomsten tussen de Fossil Gen 5 Vs 5e smartwatches

In de volgende sectie bespreken we de gelijkenissen tussen beide smartwatches

1) Slimme functies: stembesturing en sensoren

Als u uw slaapfasen wilt volgen of uw hartslag wilt controleren, kunt u dat met beide smartwatches doen. En als je Google Assistant hebt, kun je die synchroniseren op zowel de Fossil Gen 5 als 5e.

2) Display technologie: AMOLED

We hebben al eerder gezegd dat de wijzerplaatgrootte niet hetzelfde is op de twee smartwatches, maar er is één ding dat ze wel delen.

Zowel de Fossil Gen 5 als 5e hebben een AMOLED-scherm, dus qua beeldkwaliteit zult u geen verschil merken.

3) Batterij-optimalisatie: verschillende modi

Wat de batterij betreft, is het van belang drie aspecten te belichten. Ten eerste hebben beide een batterijlevensduur van ongeveer 1 dag, zonder grote verschillen. Bovendien beschikken beide over snelladen, zodat u de batterij in een uur voldoende kunt opladen om hem te blijven gebruiken.

De derde gemeenschappelijke factor met betrekking tot de batterij is dat je deze kunt optimaliseren door een van de 4 beschikbare batterijmodi te kiezen, die in beide smartwatches hetzelfde zijn. Dus, je kunt kiezen tussen:

 • Dagelijkse modus, zodat je hem overdag normaal draagt en 's nachts oplaadt.
 • Uitgebreide modus, die bestaat uit het alleen gebruiken van bepaalde functies gedurende de dag, zonder continu gebruik, en het om de paar dagen opladen.
 • Horloge: als je de smartwatch alleen als traditioneel horloge gebruikt, zonder gebruik te maken van de extra functies, gaat de batterij enkele dagen mee.
 • Gepersonaliseerde modus: je kunt kiezen welke functies voor jou belangrijk zijn, zodat de smartwatch alleen de functies activeert die jij kiest.

4) Waterbestendigheid: 3 ATM

Voor het geval u het nog niet wist: een van de manieren om de waterbestendigheid van horloges en andere elektronische toestellen te meten is in atmosfeer (ATM), wat verwijst naar de hoeveelheid druk die het horloge kan weerstaan.

In dit geval bereiken zowel de Fossil Gen 5 als de 5e 3 ATM. Om u een idee te geven, dat komt overeen met een onderdompeling van ongeveer 30 meter.

5) Contactloze betaling: NFC ingebouwd

Als u gewend bent contactloze betalingen te verrichten, moet u weten dat beide beschikken over Near Field Communication (NFC), de technologie die dit soort betalingen mogelijk maakt. U kunt dus op beide betalen met Google Pay.

Fossil-Gen-5-vs-5e

Fossil Gen 5 Vs 5e: conclusie en definitieve keuze

U weet al dat de uiteindelijke beslissing over het algemeen van meer subjectieve factoren afhangt, en in dit geval moet u nadenken over waar u de smartwatch voornamelijk voor gaat gebruiken.

Vanuit ons oogpunt is de Fossil Gen 5 meer geschikt voor mensen die meestal aan sport doen en de smartwatch gebruiken om hun activiteit te monitoren of om zich te oriënteren op de routes die ze buiten afleggen. En omdat hij meer opslagcapaciteit heeft, kunt u meer nummers opslaan dan zijn kleinere broer.

Aan de andere kant, als u niet echt het onderste uit de kan wilt halen wat betreft GPS, is de Fossil Gen 5e een goedkoper alternatief. Net als de Gen 5 monitort hij ook slaap en hartslag, en hoewel hij geen GPS heeft, is hij lichter en handzamer als u de voorkeur geeft aan kleinere wijzerplaten.

Kortom, denk na over het soort gebruik dat u het meest gaat maken, en u zult het gemakkelijker vinden om tussen de twee te kiezen. Wat wij u kunnen verzekeren is dat beide een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en dat u met beide tevreden zult zijn.

Top 5: de best verkochte Fossil smartwatches op Amazon

Als u weet welke modellen de gebruikers van 's werelds grootste verkoop- en distributieplatform kiezen, kunt u eventuele twijfels wegnemen. Bekijk de meningen en ervaringen van andere kopers om de smartwatch te kiezen die het beste past bij wat u zoekt.

60% korting
Fossil Gen 6 Smartwatch Zwart Siliconen
 • Wear OS by Google werkt met telefoons die de nieuwste versie van Android hebben (met uitzondering van de Go-editie en telefoons zonder de Google Play Store) of die iOS gebruiken. Ondersteunde functies kunnen per platform en land verschillen. De compatibiliteit ervan kan veranderen.
 • 24 uur + meerdaagse verlengde modus **Varieert afhankelijk van gebruik en na installatie van updates**. USB-datakabel met magnetische dock klikt vast aan splitringen op de achterkant van de horlogekast en draait 360 graden voor gebruiksgemak. Ongeveer een half uur om 80% op te laden.
 • Een display dat altijd aan staat, nu helderder met meer kleuren. Duizenden wijzerplaten om je look te personaliseren en altijd de tijd te kunnen zien. Honderden apps van assistent tot fitness, betalingen, muziek, sociaal, nieuws, games, stopwatches en meer. Met een 3 ATM-ontwerp en opladen in ongeveer een half uur, is het perfect voor al je activiteiten.
 • Houdt automatisch activiteitsdoelen, stappen, slaap, hartslag, cardio-niveau, SPO2 (bloedzuurstof) en meer bij. Activiteitsmodi met GPS houden je op koers qua afstand en traject. Geavanceerde sensoren leveren de gegevens voor al je gezondheids- en fitness-apps.
 • Blijf verbonden met meldingen voor oproepen, tekstberichten, apps en automatische tijd-, tijdzone- en agendasynchronisatie. Mis nooit meer een oproep: bel rechtstreeks met je horloge wanneer je telefoon buiten bereik is. Optimaliseer de levensduur van je batterij met nieuwe vereenvoudigde slimme batterijmodi.
60% korting
Fossil Machine Gen 6 Hybride Zwartkleurige Roestvrijstalen Smartwatch met Zwartkleurige Roestvrijstalen Armband voor Heren, FTW7062
 • Geniet van een batterijduur van meer dan 2 weken op één enkele lading.
 • Hartslag, activiteit en slaappatroon volgen, met diepgaande wellness-statistieken.
 • Ontvang en bekijk smartphonemeldingen en -waarschuwingen, bekijk kalender- en weerupdates, bedien je muziek en meer.
 • Hybride Smartwatch HR werkt met iPhone- en Android-telefoons.
Fossil Gen 6 Smartwatch Roestvrij staal
 • Wear OS by Google werkt met telefoons die de nieuwste versie van Android hebben (met uitzondering van de Go-editie en telefoons zonder de Google Play Store) of die iOS gebruiken. Ondersteunde functies kunnen per platform en land verschillen. De compatibiliteit ervan kan veranderen.
 • 24 uur + meerdaagse verlengde modus **Varieert afhankelijk van gebruik en na installatie van updates**. USB-datakabel met magnetische dock klikt vast aan splitringen op de achterkant van de horlogekast en draait 360 graden voor gebruiksgemak. Ongeveer een half uur om 80% op te laden.
 • Een display dat altijd aan staat, nu helderder met meer kleuren. Duizenden wijzerplaten om je look te personaliseren en altijd de tijd te kunnen zien. Honderden apps van assistent tot fitness, betalingen, muziek, sociaal, nieuws, games, stopwatches en meer. Met een 3 ATM-ontwerp en opladen in ongeveer een half uur, is het perfect voor al je activiteiten.
 • Houdt automatisch activiteitsdoelen, stappen, slaap, hartslag, cardio-niveau, SPO2 (bloedzuurstof) en meer bij. Activiteitsmodi met GPS houden je op koers qua afstand en traject. Geavanceerde sensoren leveren de gegevens voor al je gezondheids- en fitness-apps.
 • Blijf verbonden met meldingen voor oproepen, tekstberichten, apps en automatische tijd-, tijdzone- en agendasynchronisatie. Mis nooit meer een oproep: bel rechtstreeks met je horloge wanneer je telefoon buiten bereik is. Optimaliseer de levensduur van je batterij met nieuwe vereenvoudigde slimme batterijmodi.
60% korting
FOSSIL Digitaal dameshorloge met touchscreen, geïntegreerde Alexa en siliconen band FTW6080
 • Wear OS by Google werkt met telefoons die de nieuwste versie van Android hebben (met uitzondering van de Go-editie en telefoons zonder de Google Play Store) of die iOS gebruiken. Ondersteunde functies kunnen per platform en land verschillen. De compatibiliteit ervan kan veranderen.
 • 24 uur + meerdaagse verlengde modus **Varieert afhankelijk van gebruik en na installatie van updates**. USB-datakabel met magnetische dock klikt vast aan splitringen op de achterkant van de horlogekast en draait 360 graden voor gebruiksgemak. Ongeveer een half uur om 80% op te laden.
 • Een display dat altijd aan staat, nu helderder met meer kleuren. Duizenden wijzerplaten om je look te personaliseren en altijd de tijd te kunnen zien. Honderden apps van assistent tot fitness, betalingen, muziek, sociaal, nieuws, games, stopwatches en meer. Met een 3 ATM-ontwerp en opladen in ongeveer een half uur, is het perfect voor al je activiteiten.
 • Houdt automatisch activiteitsdoelen, stappen, slaap, hartslag, cardio-niveau, SPO2 (bloedzuurstof) en meer bij. Activiteitsmodi met GPS houden je op koers qua afstand en traject. Geavanceerde sensoren leveren de gegevens voor al je gezondheids- en fitness-apps.
 • Blijf verbonden met meldingen voor oproepen, tekstberichten, apps en automatische tijd-, tijdzone- en agendasynchronisatie. Mis nooit meer een oproep: bel rechtstreeks met je horloge wanneer je telefoon buiten bereik is. Optimaliseer de levensduur van je batterij met nieuwe vereenvoudigde slimme batterijmodi.
40% korting
Fossil Watch voor dames Gen 6 touchscreen smartwatch met luidspreker, hartslag, NFC en smartphonemeldingen FTW6082
 • Wear OS van Google is compatibel met smartphones met de nieuwste versie van Android (met uitzondering van de Go-editie en smartphones zonder Google Play Store) of iOS. Ondersteunde functies kunnen per platform en land verschillen en de compatibiliteit kan veranderen.
 • Batterijduur van 24 uur of zelfs meerdere dagen in de geavanceerde modus**De levensduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik en de installatie van updates**. De USB-kabel met inductielader kan aan de ringen aan de achterkant van de hoes worden bevestigd en 360 graden worden gedraaid. Tot 80% opgeladen in ongeveer 30 minuten
 • Always-on display nu nog helderder en met meer kleuren. Altijd zichtbaar display met duizenden wijzerplaten voor uw individuele look, waarbij de tijd altijd zichtbaar is. Honderden apps, waaronder Google Assistant, Fitness, Betalingen, muziek, sociale media, nieuws, games, stopwatches en meer. Het waterdichte ontwerp tot 3 ATM en de snelle oplaadtijd van minder dan een uur maken hem de perfecte metgezel voor al je activiteiten.
 • Houd automatisch activiteitsdoelen, stappen, slaap, hartslag, cardioniveaus, SpO2 (bloedzuurstofsaturatie) en meer bij. De activiteitsmodus met GPS registreert de afstand die je hebt afgelegd en je pad. Geavanceerde sensoren verzamelen gegevens voor al je gezondheids- en fitnessapps.
 • Blijf altijd verbonden Meldingen voor gesprekken, sms'jes en apps, en automatische synchronisatie van tijd, tijdzone en agenda. Mis nooit meer een oproep rechtstreeks vanaf je horloge als je smartphone niet binnen bereik is. Geoptimaliseerde batterijduur met de nieuwe vereenvoudigde slimme batterijmodi.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Fossil Gen 5 Vs 5e - Twee smartwatches die design en functionaliteit combineren je kunt de categorie bezoeken smartwatch.

gerelateerde berichten

Subir