Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max - Drie controllers om een Smart TV te krijgen

22/11/2022

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max

Smart TV's zijn tegenwoordig een van de belangrijkste eisen van veel gebruikers, die eraan gewend zijn geraakt te kiezen naar welke inhoud ze kijken. Niet iedereen heeft echter een Smart TV, of kan zich de hoge kosten daarvan niet veroorloven. In zulke gevallen is het installeren van een systeem waarmee je van een TV een Smart TV kunt maken erg interessant. In dit artikel vergelijken we de prestaties van drie afstandsbedieningen die hiertoe in staat zijn: Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max. Kijk welke beter is!

inhoudsopgave

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max: Analyse en beoordelingen

In dit deel gaan we de belangrijkste verschillen tussen de aankoopaspecten toelichten die uw beslissing kunnen bepalen. Wij zullen ook de belangrijkste overeenkomsten vergelijken.

Processor: prestaties en vermogen

We kunnen ook de processor analyseren die elke firestick heeft. Zowel de Fire TV Stick als de Stick 4K hebben een quad-core, 1,7 GHz processor en een 650 MHz GPU.

De Fire TV Stick 4K Max is uitgerust met een 1,8 GHz quad-core processor en een 750 MHz GPU. Hierdoor is het 4K Max-model tot 40% krachtiger dan het 4K-model.

Intern geheugen en opslag

Een andere factor om naar te kijken is de opslagcapaciteit en het interne geheugen dat elke firestick heeft, en er is een interessant ding om op te merken. Alle drie de modellen hebben dezelfde opslagcapaciteit van 8GB.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG C3 vs C2LG C3 vs C2 - Welke LG Smart TV is de moeite waard?

Aan de andere kant volgt het interne geheugen een stijgende trend: de Fire TV Stick heeft 1 GB, de Stick 4K, 1,5 GB, en de Stick 4K Max bereikt 2 GB.

Type gespeelde inhoud

Een van de meest opvallende verschillen tussen de drie firesticks is het scala aan content dat ze kunnen afspelen. Terwijl de Fire TV Stick perfect is voor het afspelen van HD streaming, speelt de Stick 4K streaming 4K cinematografische content af met Dolby Vision.

In het geval van de Stick 4K Max voegt het WiFi 6 synchronisatie toe aan deze functionaliteit. Daarnaast maakt deze firestick live video weergave met image overlay mogelijk.

Fire TV Stick vs Stick 4k Vs Stick 4k max_2

Welke beeldresolutie ondersteunt het?

De drie door ons gekozen modellen zijn compatibel met een Full HD-resolutie van 1080 pixels, zodat ze beelden in dit formaat kunnen afspelen. Als het gaat om Ultra HD 4K-resolutie, Dolby Vision en HDR, zijn echter alleen de Fire TV Stick 4K en 4K Max-modellen compatibel.

Ingebouwde Alexa

Een ander bijzonder kenmerk van de drie Fire Sticks is de integratie van het virtuele Alexa-apparaat, waardoor je met je stem de gewenste content kunt selecteren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7Hisense 40A4K vs CHiQ Smart TV LED L40G7: Twee goedkope maar functionele Smart TV's

Synchronisatie met WiFi

Alle drie de geteste apparaten zijn compatibel met een WiFi-netwerk, maar in het geval van de Fire TV Stick en Stick 4K ondersteunen ze tot WiFi-versie 5, terwijl de 4K Max tot versie 6 gaat.

Beschikbare platforms

Het grote doel van het veranderen van een standaard TV in een Smart TV is om toegang te hebben tot inhoud van verschillende platforms vanaf één enkel apparaat, en om te weten te komen welke TV je favoriete film of serie vertoont.

In die zin hebben de drie hoofdrolspelers van onze review toegang tot Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO en andere toonaangevende contentplatforms.

Waar voor je geld

De drie controllers hebben niet dezelfde prijs, zoals je zou verwachten, omdat ze niet precies dezelfde functionaliteiten hebben. Het verschil is echter niet erg groot. Afgezien van eventuele koopjes variëren ze van ongeveer 35 tot 65 euro.

Fire TV Stick vs Stick 4k vs Stick 4k max

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Cecotec vs Samsung: twee verschillende, maar interessante Smart TV'sCecotec vs Samsung: twee verschillende, maar interessante Smart TV's

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max: onze aanbeveling is...

Nu je de overeenkomsten en verschillen tussen de twee toestellen hebt gezien, is het tijd om het toestel te kiezen dat het beste bij ons past. Aangezien het hier niet om grote economische investeringen gaat, zijn wij van mening dat de prijs geen criterium is dat bij de beslissing even zwaar weegt als andere. Daarom is onze aanbeveling om voor de meest complete te gaan, de Fire TV Stick 4K Max.

Zo krijg je toegang tot een firestick met WiFi 6 compatibiliteit en een processor met een prestatie die 40% beter is dan het vorige model. Dit vertaalt zich dan weer in een groter intern geheugen en een betere beeldvloeiendheid.

We merken ook op dat de processor die erin zit, ondanks het feit dat het een quad-core processor is, krachtiger is dan zijn rivalen, wat zich vertaalt in een betere beeldverwerking en dus meer vloeiende bewegingen.

In dit geval is onze aanbeveling dus om voor de Fire Stick 4K Max te gaan, hoewel de beslissing helemaal aan jou is. Waar u zeker van kunt zijn is dat elk van de drie, van het bedrijf Amazon, waar voor zijn geld biedt, zoals blijkt uit de beoordelingen die ze hebben verzameld.

De populairste Fire Sticks op Amazon

Voordat we eindigen, tonen we je de ranglijst van de populairste fire sticks op Amazon, zodat je kunt controleren welke meningen ze over elk hebben:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:LG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LGLG QNED vs Nanocell: twee zeer interessante Smart TV-technologieën van LG
Fire TV Stick Internationale versie met Alexa Voice Remote | HD-streamingapparaat
 • Fire TV Stick biedt snelle streaming in Full HD en eenvoudigtoegang tot Prime Video, Netflix, YouTube, NLZIET, Disney+ en meer. Apps dienen te worden gedownload en kunnen een abonnement vereisen.
 • Meer eenvoud voor betere controle: met de Alexa Voice Remote kun je met je stem in verschillende apps programma's zoeken en starten. De voorgeprogrammeerde knoppen brengen je snel naar je favoriete apps. Je kunt je compatibele tv en soundbar ook aan- en uitzetten en het volume regelen zonder dat je een andere afstandsbediening nodig hebt.
 • Home cinema audio met ondersteuning voor Dolby Atmos: voel hoe scènes tot leven komen met meeslepende Dolby Atmos audio. Dolby Atmos is beschikbaar voor geselecteerde titels met een compatibel home-audiosysteem.
 • Amazon Prime-leden krijgen onbeperkt toegang tot duizenden films en tv-series via Prime Video.
 • Live tv-kijken: bekijk je favoriete programma’s live, volg het laatste nieuws en blijf up-to-date over sport via een abonnement op kanalen zoals Eurosport.
33% korting
Fire TV Stick 4K Max Internationale versie | streamingapparaat, wifi 6, Alexa Voice Remote (inclusief tv-besturing), 1e generatie
 • Ondersteuning voor de volgende generatie wifi 6: geniet van snellere 4K-streaming op meerdere wifi 6-apparaten.
 • Bioscoopervaring: geniet van levendige beelden in 4K Ultra HD met ondersteuning voor Dolby Vision, HDR, HDR10+ en meeslepende Dolby Atmos-audio.
 • Eindeloos entertainment: stream duizenden films en tv-afleveringen van Netflix, Prime Video, Youtube, Disney+ en meer, plus luister naar miljoenen nummers. Abonnementskosten kunnen van toepassing zijn.
 • Alexa Voice Remote: zoek en start content met je stem. Ga snel naar je favoriete apps met vooraf ingestelde knoppen. Schakel je apparaat aan of uit en regel het volume met één afstandsbediening.
 • Doe meer met je compatibele smart home apparaten: bekijk de camera van de voordeur zonder het programma te stoppen met behulp van Live View Picture-in-Picture. Vraag Alexa om het weerbericht te bekijken of de lichten te dimmen.
32% korting
Xiaomi TV-stick 4K XM310009 Zwart
 • Xiaomi 4K tv-stick
 • XM310009
 • Duurzaam
 • Xiaomi
3e generatie vervangende afstandsbediening voor Smart TV Stick (4K, 4K Max, Lite), Smart TV Stick (2e gen, 3e generatie), Smart TV-kubus (1e gen, 2e gen), Smart TV Stick 4K Kit
 • Niet compatibel met: houd er rekening mee dat deze afstandsbediening niet met Fire Smart tv's (1e en 2de generatie), Fire Smart TVs Stick (1e gen) of Fire Smart TVs Edition Smart TV's compatibel is. Als je product niet werkt, stuur dan je bericht naar ons, we moeten je uiteindelijk de beste oplossing geven.
 • Compatibel met: deze spraakvervangingsafstandsbediening is alleen geschikt voor Fire Smart TVs Stick (4K, 4K Max, Lite), Fire Smart TVs Stick (2nd Gen, 3rd Gen), Fire Smart TVs Cube (1e generatie, 2e generatie), Fire Smart TVs Stick 4K Bundle.
 • Met spraakfunctie: deze afstandsbediening met spraakfunctie kun je snel je favoriete programma's via de microfoonknop vinden. Met 4 sneltoetsen, Netflix, Prm-Vide, Disney+ en Hulu heb je snel toegang tot je favoriete inhoud.
 • Eenvoudige koppeling: koppel het apparaat voor gebruik met de tv. Stappen om te koppelen: 1. Houd de Home-knop ca. 10-15 seconden ingedrukt en laat hem los als de led snel begint te knipperen. 2de Wacht ca. 30-60 seconden (inschakelen in de koppelingsmodus, led knippert), dan wordt de afstandsbediening automatisch gekoppeld aan je apparaat en je kunt hem normaal gebruiken.
 • Overdrachtsafstand: de vervanging voor tv-afstandsbediening kan signalen over grote afstanden (≥ 8 meter) overdragen, zorg ervoor dat er geen obstakels tussen de afstandsbediening en de speler zijn, die de signaaloverdracht blokkeren, het is ideaal als je een oude afstandsbediening of een beschadigde afstandsbediening nodig hebt. Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op, wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden
URCheers Fire TV Stick L5B83H 4K spraakafstandsbediening voor Fire TV met TV bedieningsknoppen - Compatibel Fire TV apparaat vereist
 • 【Compatibiliteit】Alexa-kennis en -kanalen – inclusief Netflix, YouTube, Prime Video, Sky Ticket, Disney+, ARD, ZDF, ProSieven, DAZN en meer. Er kunnen abonnementskosten aanvallen
 • 【Premium materiaal】 Deze afstandsbediening bestaat uit hoogwaardig ABS-kunststof, is slijtvast en duurzaam en biedt een betere ervaring. Uitgerust met power- en dempingsknoppen is dit een hoogwaardige afstandsbediening, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over problemen met de afstandsbediening
 • 【Wifi- en HD-design】De krachtigste streaming-media-afstandsbediening met een nieuw wifi-antennedesign, dat geoptimaliseerd is voor 4K Ultra HD-streaming
 • Uitstekende prestaties: geniet van een briljant beeld met toegang tot 4K Ultra HD, Dolby Vision, HDR en HDR10+. Ervaar indrukwekkend geluid met Dolby Atmos bij geselecteerde Prime videotitels
 • 【Comfortabele sensatie】 Met populaire apps van ARD, ZDF, DAZN en anderen kun je je favoriete programma's live zien. Als je een zending hebt gemist, kun je deze later op aanvraag heel eenvoudig bekijken

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max - Drie controllers om een Smart TV te krijgen je kunt de categorie bezoeken TV.

gerelateerde berichten

Subir