Saltar al contenido
TV

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max – Drie controllers om een Smart TV te krijgen

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max

Smart TV’s zijn tegenwoordig een van de belangrijkste eisen van veel gebruikers, die eraan gewend zijn geraakt te kiezen naar welke inhoud ze kijken. Niet iedereen heeft echter een Smart TV, of kan zich de hoge kosten daarvan niet veroorloven. In zulke gevallen is het installeren van een systeem waarmee je van een TV een Smart TV kunt maken erg interessant. In dit artikel vergelijken we de prestaties van drie afstandsbedieningen die hiertoe in staat zijn: Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max. Kijk welke beter is!

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max: Analyse en beoordelingen

In dit deel gaan we de belangrijkste verschillen tussen de aankoopaspecten toelichten die uw beslissing kunnen bepalen. Wij zullen ook de belangrijkste overeenkomsten vergelijken.

Processor: prestaties en vermogen

We kunnen ook de processor analyseren die elke firestick heeft. Zowel de Fire TV Stick als de Stick 4K hebben een quad-core, 1,7 GHz processor en een 650 MHz GPU.

De Fire TV Stick 4K Max is uitgerust met een 1,8 GHz quad-core processor en een 750 MHz GPU. Hierdoor is het 4K Max-model tot 40% krachtiger dan het 4K-model.

Intern geheugen en opslag

Een andere factor om naar te kijken is de opslagcapaciteit en het interne geheugen dat elke firestick heeft, en er is een interessant ding om op te merken. Alle drie de modellen hebben dezelfde opslagcapaciteit van 8GB.

Aan de andere kant volgt het interne geheugen een stijgende trend: de Fire TV Stick heeft 1 GB, de Stick 4K, 1,5 GB, en de Stick 4K Max bereikt 2 GB.

Type gespeelde inhoud

Een van de meest opvallende verschillen tussen de drie firesticks is het scala aan content dat ze kunnen afspelen. Terwijl de Fire TV Stick perfect is voor het afspelen van HD streaming, speelt de Stick 4K streaming 4K cinematografische content af met Dolby Vision.

In het geval van de Stick 4K Max voegt het WiFi 6 synchronisatie toe aan deze functionaliteit. Daarnaast maakt deze firestick live video weergave met image overlay mogelijk.

Fire TV Stick vs Stick 4k Vs Stick 4k max_2

Welke beeldresolutie ondersteunt het?

De drie door ons gekozen modellen zijn compatibel met een Full HD-resolutie van 1080 pixels, zodat ze beelden in dit formaat kunnen afspelen. Als het gaat om Ultra HD 4K-resolutie, Dolby Vision en HDR, zijn echter alleen de Fire TV Stick 4K en 4K Max-modellen compatibel.

Ingebouwde Alexa

Een ander bijzonder kenmerk van de drie Fire Sticks is de integratie van het virtuele Alexa-apparaat, waardoor je met je stem de gewenste content kunt selecteren.

Synchronisatie met WiFi

Alle drie de geteste apparaten zijn compatibel met een WiFi-netwerk, maar in het geval van de Fire TV Stick en Stick 4K ondersteunen ze tot WiFi-versie 5, terwijl de 4K Max tot versie 6 gaat.

Beschikbare platforms

Het grote doel van het veranderen van een standaard TV in een Smart TV is om toegang te hebben tot inhoud van verschillende platforms vanaf één enkel apparaat, en om te weten te komen welke TV je favoriete film of serie vertoont.

In die zin hebben de drie hoofdrolspelers van onze review toegang tot Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, HBO en andere toonaangevende contentplatforms.

Waar voor je geld

De drie controllers hebben niet dezelfde prijs, zoals je zou verwachten, omdat ze niet precies dezelfde functionaliteiten hebben. Het verschil is echter niet erg groot. Afgezien van eventuele koopjes variëren ze van ongeveer 35 tot 65 euro.

Fire TV Stick vs Stick 4k vs Stick 4k max

Fire TV Stick vs Stick 4K vs Stick 4K Max: onze aanbeveling is…

Nu je de overeenkomsten en verschillen tussen de twee toestellen hebt gezien, is het tijd om het toestel te kiezen dat het beste bij ons past. Aangezien het hier niet om grote economische investeringen gaat, zijn wij van mening dat de prijs geen criterium is dat bij de beslissing even zwaar weegt als andere. Daarom is onze aanbeveling om voor de meest complete te gaan, de Fire TV Stick 4K Max.

Zo krijg je toegang tot een firestick met WiFi 6 compatibiliteit en een processor met een prestatie die 40% beter is dan het vorige model. Dit vertaalt zich dan weer in een groter intern geheugen en een betere beeldvloeiendheid.

We merken ook op dat de processor die erin zit, ondanks het feit dat het een quad-core processor is, krachtiger is dan zijn rivalen, wat zich vertaalt in een betere beeldverwerking en dus meer vloeiende bewegingen.

In dit geval is onze aanbeveling dus om voor de Fire Stick 4K Max te gaan, hoewel de beslissing helemaal aan jou is. Waar u zeker van kunt zijn is dat elk van de drie, van het bedrijf Amazon, waar voor zijn geld biedt, zoals blijkt uit de beoordelingen die ze hebben verzameld.

De populairste Fire Sticks op Amazon

Voordat we eindigen, tonen we je de ranglijst van de populairste fire sticks op Amazon, zodat je kunt controleren welke meningen ze over elk hebben:

Fire TV Stick Internationale versie met Alexa Voice Remote | HD-streamingapparaat
 • Fire TV Stick biedt snelle streaming in Full HD en eenvoudigtoegang tot Prime Video, Netflix, YouTube, NLZIET, Disney+ en meer. Apps dienen te worden gedownload en kunnen een abonnement vereisen.
 • Meer eenvoud voor betere controle: met de Alexa Voice Remote kun je met je stem in verschillende apps programma's zoeken en starten. De voorgeprogrammeerde knoppen brengen je snel naar je favoriete apps. Je kunt je compatibele tv en soundbar ook aan- en uitzetten en het volume regelen zonder dat je een andere afstandsbediening nodig hebt.
 • Home cinema audio met ondersteuning voor Dolby Atmos: voel hoe scènes tot leven komen met meeslepende Dolby Atmos audio. Dolby Atmos is beschikbaar voor geselecteerde titels met een compatibel home-audiosysteem.
 • Amazon Prime-leden krijgen onbeperkt toegang tot duizenden films en tv-series via Prime Video.
 • Live tv-kijken: bekijk je favoriete programma’s live, volg het laatste nieuws en blijf up-to-date over sport via een abonnement op kanalen zoals Eurosport.
Fire TV Stick 4K Max Internationale versie | streamingapparaat, wifi 6, Alexa Voice Remote (inclusief tv-besturing)
 • Onze krachtigste streamingstick: 40% krachtiger dan Fire TV Stick 4K, met apps die sneller starten en navigeren
 • Ondersteuning voor de volgende generatie wifi 6: geniet van snellere 4K-streaming op meerdere wifi 6-apparaten.
 • Bioscoopervaring: geniet van levendige beelden in 4K Ultra HD met ondersteuning voor Dolby Vision, HDR, HDR10+ en meeslepende Dolby Atmos-audio.
 • Eindeloos entertainment: stream duizenden films en tv-afleveringen van Netflix, Prime Video, Youtube, Disney+ en meer, plus luister naar miljoenen nummers. Abonnementskosten kunnen van toepassing zijn.
 • Alexa Voice Remote: zoek en start content met je stem. Ga snel naar je favoriete apps met vooraf ingestelde knoppen. Schakel je apparaat aan of uit en regel het volume met één afstandsbediening.
ANDTOBO Micro USB OTG Adapter met Power voor Fire Stick/Host Apparaten etc - 2 Pack
 • ✔ Toepasselijk:Micro Usb OTG aanpassen voor hostapparaten, TV Media sticks Geschikt voor Android, Windows en andere systemen
 • ✔ Voordeel: Zorg voor stroom voor USB-randapparatuur. Zorg ervoor dat de batterij van uw apparaat niet zo snel leeg raakt als andere gewone OTG-kabels.
 • ✔ Kenmerken: randapparatuur toevoegen aan uw hostapparaat.als toetsenborden, muis, flashdrives(Formaat moet FAT32 zijn), externe harde schijven, USB-kaartlezers。
 • ✔ OPMERKING: Controleer of uw apparaat de OTG-functie ondersteunt. zal geen telefoons of tablets opladen.
 • ✔ Service:Levenslange garantie, die 24-uurs service biedt.
OcioDual OTG-adapter met micro-USB B 2.0 voor AMZ Firestick Fire TV Stick mobiele telefoon muis
 • Deze adapter maakt de aansluiting van een USB-stick (U-disk) op je Fire TV Stick met micro-USB-ingangsaansluiting mogelijk voor extra ruimte op de firestick
 • Opmerking: Niet compatibel met harde schijven. Dit apparaat werkt alleen in FAT32-formaat, het werkt niet met het NTFS-gegevensformaat. Dit product is niet geschikt voor het opladen van apparaten
 • Bovendien maakt deze adapter de aansluiting van toetsenborden, muizen, flashdrives en andere apparaten die USB 2.0 ondersteunen, op mobiele telefoons en tablets met 6 mm micro-USB-poort en On The Go-technologie (OTG)
 • Opmerking: niet compatibel met micro-USB-poorten van meer dan 6 mm. Je kunt controleren of je mobiele telefoon de OTG-functie ondersteunt door de app "OTG CHECKER te downloaden. Controleer op het internet of je apparaat compatibel is met deze adapter en of de installatie van een bepaald programma op het apparaat voor de juiste werking nodig is
 • Voor het opladen en overdragen van gegevens tussen het apparaat en de USB-stick (Fire TV Stick). Herkent ook de meeste USB-apparaten zoals USB-sticks, muis of toetsenbord (smartphones/tablets)
SUYAMA USB OTG Adapter for Fire TV Stick 4K,All-New Fire TV (2017), Classic Mini,Sony PlayStation Classic - Micro USB HUB Adaptor met Voeding
 • 【Multifunctioneel】Micro USB Host OTG HUB is ontworpen voor Fire TV Stick, Fire TV Stick 4K, Entertainment System NES Classic Edition,Sony PlayStation Classic en het kan worden gebruikt om de batterij op te laden en gegevens over te dragen. (NIET ondersteunen voor Fire Stick Gen 1 (FCCID: 2ABDU-0509), Roku Stick / Express, Fire HD 10 of een andere tablet of mobiele telefoon.
 • 【Uitbreidingscapaciteit】Voeg alle USB-randapparatuur zoals toetsenborden, muis, flashdrives, externe harde schijven, USB-kaartlezers, USB-ethernetadapter, gamecontrollers of wat dan ook toe aan uw Host-apparaten met deze perfecte USB OTG-adapter.
 • 【Plug & Play】Zonder stuurprogramma, u hoeft geen stuurprogramma voor de OTG-adapter te installeren, gewoon plug and play; Je sluit hem gewoon aan, dan werkt het. Geen kanaalproblemen, geen frequentieproblemen, geen interferentieproblemen, geen problemen met het beveiligingstype.
 • 【Hoge kwaliteit】Milieuvriendelijk ABS + PC-materiaal en 0,3 mm bronzen kabel; Door de toepassing van nikkelcoating zijn de plug en poorten zelfs na langdurig gebruik bestand tegen roest.
 • 【Super Klantenservice】Eersteklas garantieondersteuning zonder extra kosten. Snelle en gemakkelijk te bereiken klantenservice om uw problemen binnen 24 uur op te lossen. Opmerking: "" TUSITA Go "" is de exclusieve distributeur die gemachtigd is om dit TUSITA-product te verkopen, bestel dit product NIET bij andere namaakverkopers.