Vergelijk: de 3 externe Blu-ray spelers die u niet mag missen

06/05/2022 - Actualizado: 26/04/2022

Externe Blu-ray speler

Als u regelmatig met Blu-ray-apparaten werkt of er thuis een hebt staan die u nodig hebt om te lezen en te spelen, zult u geïnteresseerd zijn in ons artikel. Daarin tonen we u drie van de meest veelzijdige en betaalbare externe Blu-ray spelers op de markt, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken. En ze zijn perfect voor op reis of om mee te nemen in uw tas als u niet thuis werkt. Wilt u weten welke van de drie het beste bij uw behoeften past? Mis dan ons artikel niet!

inhoudsopgave

Welke externe Blu-ray spelers zijn het meest praktisch?

Om u te helpen de juiste te kiezen, concentreren wij ons op drie modellen die met succes aan uw technologiebehoeften kunnen voldoen:

Pioneer BDR-XD07TB: vloeiende weergave met automatische afstelling

We beginnen onze vergelijking met de Pioneer BDR-XD07TB, een speler die veel van dezelfde kenmerken heeft als het hieronder besproken Verbatim-model. Een van de grote voordelen is dat het een draagbare Blu-ray speler en speler is, aangezien de afmetingen en het gewicht vrijwel gelijk zijn aan die van zijn rivaal. Met andere woorden, u kunt hem zelfs in uw zak meenemen.external blu-ray driver

Bovendien is hij door zijn veelzijdigheid niet alleen geschikt voor Blu-ray, maar ondersteunt hij ook verschillende formaten, zoals Blu-Ray, CDXL, DVD en CD. Een ander onderscheidend element is de integratie van technologieën zoals PureRead 3+, dankzij welke het lezen van discs wordt verbeterd, zelfs wanneer zij krassen en vingerafdrukken hebben die in een ander apparaat het lezen en afspelen zouden kunnen bemoeilijken.

In dezelfde geest benadrukken we ook de Power Read functionaliteit, die voorkomt dat de Blu-Ray disc stopt met afspelen als er een complicatie optreedt door een kras, maar in plaats daarvan snel doorspoelt naar de volgende leesbare dataset. Dit maakt het afspelen soepeler en non-stop.

Een ander hoogtepunt is de Auto Quiet-modus, waarmee u de snelheid automatisch kunt aanpassen, afhankelijk van of u een film of een muzieknummer afspeelt. En wat compatibiliteit betreft, ondersteunt het Windows besturingssystemen (Windows 7 en hoger) en Mac OS (Mac OS X 10.11 en hoger). Tenslotte is hij ook compatibel met M-Disc en bevat hij Cyberlink beveiligingssoftware.

Hij heeft ook een nieuw design; in tegenstelling tot zijn twee rivalen, die alleen in zwart verkrijgbaar zijn, kunt u nu kiezen tussen zwart of zilver. En als het op opnamesnelheid aankomt, is het ook 6X.

Pluspunten voor de Pioneer BDR-XD07TB

 • Hoge leesefficiëntie dankzij Power Read en PureRead 3+ functionaliteiten
 • Draagbaar en lichtgewicht
 • Betaalbare prijs
 • Auto stille modus

Verbeterpunten voor de Pioneer BDR-XD07TB

 • Langzamere Blu-Ray opnamesnelheid
 • Slapper omhulsel

Verbatim Slimline: zuinig en praktisch voor onderweg

We gaan verder met de tweede hoofdrolspeler van onze vergelijking: de Verbatim Slimline, een zeer interessante optie vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. In tegenstelling tot de Asus weegt de Verbatim net iets meer dan 200 gram en heeft hij een plat, compact ontwerp dat niet veel ruimte in beslag neemt. Zoals u kunt zien, is het gewicht zeer vergelijkbaar met dat van de Pioneer, die ook dezelfde zakstijl heeft.

Voor iets meer dan 110 euro heb je een superlichte externe blu-ray recorder en speler die perfect is om overal mee naartoe te nemen.

Vergeet echter niet dat het een kleinere speler is, dus de opnamesnelheid is langzamer dan bij de Verbatim, en blijft op 6X. Het interne geheugen is 512 MB groot.

Laten we één positief aspect benadrukken in vergelijking met andere concurrerende modellen, en dat is dat hij is uitgerust met een 25 GB Verbatim Blu-ray disc. Bovendien is hij compatibel met alle CD-, DVD- en Blu-Ray-formaten. En, net als zijn twee rivalen, is hij ook compatibel met M-Disc.

De hardware-interface is USB 3.2 Gen 1, achterwaarts compatibel met USB 2.0. Wat het besturingssysteem betreft dat het verdraagt, moet het Windows XP, Vista, 7 of hoger zijn, en Mac OS X 10.6 of hoger.

Tenslotte heeft het de steun en kwaliteitsgarantie van Verbatim, een van de meest erkende bedrijven in de sector van lezers, recorders en elektronische spelers op de markt.

Voordelen van de Verbatim Slimline:

 • Superkleine afmetingen, perfect voor op reis.
 • Laag gewicht
 • Voordelige prijs
 • Veelzijdigheid en compatibiliteit met meerdere besturingssystemen

Nadelen van de Verbatim Slimline:

 • Weinig intern geheugen
 • Langzamere opnamesnelheid

ASUS BW-16D1H-U Pro: Blu-ray weergave op hoge snelheid

We eindigen met een van de toonaangevende merken op elektronicagebied, Asus. In het bijzonder richten we ons op de ASUS BW-16D1H-U Pro, de blu ray driver met de hoogste prijs van de drie in onze review. Desondanks blijft hij onder de 200 euro, zodat de prijs-prestatieverhouding positief blijft.

Veiligheid is een aspect dat niet mag worden verwaarloosd, en in dit aspect springt de versleuteling van bestanden eruit, evenals Power Backup, zodat u alle noodzakelijke reservekopieën kunt bewaren. Het is ook compatibel met M-Disc zodat u alle gegevens die u wilt langer kunt opslaan, hoewel het 1 GB RAM heeft.

Maar het meest opmerkelijke aan deze speler is zonder twijfel zijn vermogen om af te spelen met een snelheid van 16X, iets waar niet alle externe blu ray spelers toe in staat zijn. Het is niet alleen een blu ray lezer, maar ook een recorder, waardoor het een dubbele functie heeft.

Dankzij het TurboDrive Pro-systeem en SuperSpeed USB 3.0 is het een van de snelste Blu-ray-branders op de markt. U kunt tot 25 GB branden in slechts 8 minuten, omdat de gegevensoverdracht tot 10 keer sneller gaat dan bij andere modellen.

Wat het geluid betreft, is hij voorzien van Dolly en DTS technologie. Bovendien kan het 2D bestanden omzetten naar 3D. Het is compatibel met zowel Windows (Windows 7 en hoger) als Mac OS, dus u kunt het met vrijwel elk besturingssysteem gebruiken. En, voor 6 maanden, kunt u alle bestanden die u wilt in de cloud opslaan.

Wat we goed vinden aan de Asus BW-16D1H-U Pro

 • Hoge lees- en schrijfsnelheden
 • SuperSpeed USB 3.0
 • Compatibiliteit met Windows en MacOS
 • Afneembare standaard

Wat we niet goed vinden aan de Asus BW-16D1H-U Pro

 • Het is de dikste van de drie
 • Niet het meest geschikt voor op reisexternal blu-ray driver

Wat te overwegen bij het kiezen van een externe Blu-ray speler

Wij beseffen dat externe Blu-ray spelers niet de meest voorkomende apparaten zijn die u thuis hebt staan, en dat u dus misschien niet zo veel technische kennis hebt over welke aspecten het belangrijkst zijn. Om u bij deze beslissing te helpen, beantwoorden wij enkele van de meest voorkomende vragen die kopers vaak hebben voordat ze verschillende opties overwegen:

Hoe weet ik met welk apparaat het compatibel is?

Deze informatie wordt door de fabrikant zelf verstrekt. Zorg ervoor dat de externe blu-rayspeler of -speler die u kiest, compatibel is met het besturingssysteem van de computer waarop u hem gaat gebruiken. De meeste van hen ondersteunen gewoonlijk zowel Windows als Mac OS, maar u moet nagaan met welke versie ze compatibel zijn.

Wat is de juiste snelheid?

Er is geen standaardparameter die bepaalt welke snelheid geschikt is, hoewel het gebruikelijk is modellen te vinden waarvan de afspeel- en brandsnelheid van Blu-Ray rond de 6X ligt. U weet dat de meeste externe blu-rayspelers ook kunnen opnemen, maar de afspeelsnelheid en de opnamesnelheid hoeven niet noodzakelijk dezelfde te zijn. De snelheid varieert ook afhankelijk van het formaat, zodat hetzelfde apparaat met verschillende snelheden kan opnemen of afspelen, afhankelijk van of het om een CD, DVD of Blu-ray gaat.

Welke maat is optimaal?

U kunt kiezen voor een speler "in zakformaat" of een iets grotere speler met fysieke media. Externe blu-rayspelers hebben het voordeel dat ze vaak een populaire keuze zijn voor op reis, voor het geval u op reis moet en ze mee moet nemen.

Een andere factor die uw beslissing kan beïnvloeden zijn daarom de afmetingen en de ruimte die het inneemt. In feite zijn, zoals u in deze vergelijking hebt gezien, sommige modellen zeer klein, terwijl andere groter zijn, maar ook meer geavanceerde functies hebben.

Zijn er spelers die ook opnemen?

De drie modellen die wij in dit artikel hebben geanalyseerd, combineren beide functies, maar dat hoeft niet altijd. Het is echter wel zo dat het steeds gebruikelijker wordt om apparaten te vinden die niet alleen blu-ray lezen, maar ook opnemen. In dit geval kunt u kijken of ze opnemen in 4K, Full HD of andere resoluties.

external blu ray driver 1

Welke externe Blu-ray drive moeten we kiezen?

Het eerste waarop wij willen wijzen is dat er geen universeel antwoord op deze vraag bestaat. Het hangt ervan af wat uw belangrijkste behoeften zijn en wat uw budgetplafond is. De beperkingen die u hebt, zullen bepalen welke prioriteit u aan elk beslissingscriterium geeft, en dit kan betekenen dat wat wij denken dat de juiste keuze voor u is, misschien niet de juiste keuze voor u is.

Onze mening is dat de Pioner het meeste waar voor zijn geld biedt. Hoewel hij niet zo'n hoge opname- en afspeelsnelheid haalt als de Asus, bevat hij wel zeer interessante functies die de prestaties van de lezer verbeteren, zoals Power Read of PureRead 3+.

In dit opzicht verslaat hij de Verbatim, die deze geavanceerde functies niet heeft, maar de prijs is nog lager. Bovendien kunt u kiezen uit twee verschillende kleuren, terwijl de Verbatim alleen in zwart verkrijgbaar is.

Maar, zoals gezegd, het kan gebeuren dat u een station nodig hebt dat weliswaar niet zo handig is om mee te nemen, maar wel meer snelheid vereist. In dat geval moet u zeker kiezen voor de Asus, waarvan de snelheid een niveau bereikt dat ongebruikelijk is voor externe Blu-ray drives in deze prijsklasse.

Hoe dan ook, ze zijn allemaal onder de 200 euro, maar het verschil tussen de Asus en zijn twee rivalen is meer uitgesproken. En als u nog twijfelt, raden wij u aan de meningen te lezen die gebruikers over elk model op Amazon hebben achtergelaten.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Vergelijk: de 3 externe Blu-ray spelers die u niet mag missen je kunt de categorie bezoeken Externe Blu-ray speler.

Subir