Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ - Welke robotstofzuiger wint de strijd?

18/02/2022 - Actualizado: 11/02/2022

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

Als u op zoek bent naar een high-end robotstofzuiger, maar niet zo'n groot budget hebt als merken als Roomba vereisen, dan hebt u geluk! In dit artikel bekijken we twee robotstofzuigers van het merk Ecovacs, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van innovatieve en intelligente robotstofzuigers. We vergelijken de Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ modellen. Mis de details niet!

inhoudsopgave

Ecovacs Deebot N8 - Geoptimaliseerde reinigingspaden en goede zuigkracht

Het eerste van de twee modellen in onze beoordeling wordt gekenmerkt door een goede combinatie van zuigkracht en intelligente navigatie. Het is vermeldenswaard dat u de Deebot N8+ versie kunt vinden, waarvan het belangrijkste verschil is dat het een zelfledigende basis bevat. De robot beschikt over geavanceerde functies zoals die welke wij hieronder zullen analyseren:

Autonomie van gebruik: automatisch oplaadbare batterij

Zodat u hem niet in het oog hoeft te houden, kan de Deebot N8 110 minuten lang autonoom werken, bijna twee uur, hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat hij een "Opladen en hervatten"-functie heeft. Op deze manier gaat het apparaat, wanneer het merkt dat de batterij bijna leeg is en nog niet klaar is met schoonmaken, uit zichzelf naar de oplaadbasis. Zodra hij voldoende is opgeladen, hervat hij het proces waar hij was gebleven. Zoals eerder vermeld, kunt u kiezen voor de Deebot N8+ versie, uitgerust met een zelfledigende basis.

Verplaatsing: True Mapping-technologie en DToF-sensoren

De Deebot N8 heeft een zeer goede balans, en een van de hoogtepunten is het True Mapping scroll- en navigatiesysteem. Deze technologie maakt het mogelijk om onmiddellijk kaarten van de omgeving te maken, zodat u zich op een ordelijke en coherente manier kunt verplaatsen en de best mogelijke route kunt nemen. Bovendien kan hij in real time scannen dankzij DToF-sensoren (Direct Time of Flight), die veel worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie vanwege hun extreme nauwkeurigheid en snelheid bij het in kaart brengen van elke ruimte.Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

Slaat kaarten op tot 2 verdiepingen hoog

De navigatie-intelligentie van de robot geeft hem nog een groot concurrentievoordeel: hij kan verschillende kaarten maken en opslaan om zijn routes in toekomstige sessies te onthouden. De Deebot N8 kan tot 2 plattegronden van verschillende verdiepingen van uw huis opslaan. Bovendien zijn de kaarten interactief, zodat u ze aan uw eigen wensen kunt aanpassen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Proscenic P11 vs P10 Pro vs M8 ProProscenic P11 Vs P10 Pro Vs M8 Pro - De beste stofzuiger van Proscenic

Uitstekende zuigkracht

U weet dat de prestaties van een robot ook worden afgemeten aan zijn zuigkracht. En dit is zeker een van de factoren waarmee Ecovacs zijn eigen robots heeft verbeterd. De Deebot N8 haalt 2300 Pascal, wat 53% meer is dan de vorige robot van het merk. En om bij te dragen tot een verantwoord verbruik, kan het vermogen in drie verschillende niveaus worden geregeld om het energieverbruik te optimaliseren.

Afstandsbediening

Als je veel van huis weg bent, maak je dan geen zorgen. U kunt op elk moment en via uw smartphone controleren hoe de Deebot N8 werkt. Hij kan namelijk worden gesynchroniseerd met een mobiele app, zodat u hem rechtstreeks vanaf uw smartphone kunt configureren. Zo kunt u met dit toestel virtuele slagbomen op de plattegronden plaatsen, de kamers intelligent beheren, de schoonmaak plannen of gewoon de geschiedenis bekijken. Tot slot moet worden opgemerkt dat het compatibel is met smart home-apparaten zoals Amazon Echo of Google Home.

Stofzuigen en dweilen tegelijk

Een ander belangrijk voordeel van deze robot is zijn vermogen om tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Daartoe bevat het een vloeistoftank van 240 ml, naast de tank voor vast afval van 420 ml. Opgemerkt zij dat de N8+ versie de capaciteit vergroot tot 2,5 liter dankzij de zelfledigende bodem. En om waterverspilling te voorkomen, regelt de Deebot N8 de watertoevoer elektronisch in 4 niveaus.

Ecovacs Ozmo T8+ - Leider op het gebied van intelligente obstakelherkenning

Het is moeilijk om een robotstofzuiger te vinden die zo accuraat is als het op deze functionaliteit aankomt als de Ozmo T8+:

Combinatie van True Detect en True Mapping

Het navigatiesysteem van deze robot is een van de meest uitgebreide op de markt. Het combineert True Detect, een navigatiesysteem dat 3D-laser- en cameratechnologie omvat, met True Mapping-navigatie, waardoor het een stap verder gaat in het veel nauwkeuriger detecteren van obstakels. Dankzij de True Detect-technologie herkent de camera allerlei soorten voorwerpen, zoals schoenen, maar ook donkere oppervlakken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Vs CongaRoomba Vs Conga - Wat is de beste robotstofzuiger op de markt?

Op afstand kijken

Een andere nieuwe functie in dit model is de optie om de camera's te gebruiken om uw huis in real time te bekijken. AIVI Artificial Intelligence and Visual Interpretation technologie maakt dit mogelijk dankzij de geïntegreerde camera's. Bovendien kunt u het op afstand bedienen via de mobiele app, of als het is gesynchroniseerd met Amazon Echo of Google Home thuisapparaten.

Zelfledigende basis

Net zoals de Deebot N8 een versie had met een zelfledigende basis, heeft de T8+ er in dit geval al een. Hij heeft een inhoud van ongeveer 2 liter, naast de 420 ml van de robot zelf. Op die manier leegt de Ozmo T8+ zichzelf in de basis telkens als hij klaar is met schoonmaken, zodat u zich wekenlang geen zorgen hoeft te maken over het legen van de basis. Het is ook vermeldenswaard dat de batterij van deze robot 180 minuten kan werken. Net als het vorige model, heeft het ook een "Opladen en hervatten" optie.

4 niveaus van waterstroming

De twee hoofdrolspelers van onze bespreking zijn gebaseerd op de Ozmo-technologie, gepatenteerd door Ecovacs, die het mogelijk maakt tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Maar het doet dat ook op een intelligente manier dankzij het 4-traps waterdebiet-doseersysteem. Ook zeer nuttig is het ingebouwde drukbehoudsysteem, dat de reinigingsefficiëntie verbetert.

Multi-level en aanpasbare kaarten

Voor het geval u het nog niet wist: robots die met lasertechnologie bewegen, kunnen interactieve kaarten maken. In dit geval kan de Ozmo T8+ meerdere interactieve plattegronden maken en tot 2 plattegronden met meerdere niveaus opslaan, waarop u elke kamer kunt identificeren en naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Zuigkracht is precies goed

Zuigkracht is, samen met navigatietechnologie, een van de belangrijkste aspecten van de efficiëntie van een robotstofzuiger. En in dit geval kunnen we niet zeggen dat dit het meest opmerkelijke element van de Ozmo T8+ is. Hij bereikt een maximum van 1500 Pascals en kan in 3 niveaus worden ingesteld. Het is niet slecht, maar het valt niet zo op als je zou verwachten voor zijn prijs.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga 1990 Connected Vs 1090 Connected Vs 999 Vital - Drie veelzijdige en voordelige robots om aan uw schoonmaakbehoeften te voldoenConga 1990 Connected Vs 1090 Connected Vs 999 Vital - Drie veelzijdige en voordelige robots om aan uw schoonmaakbehoeften te voldoen

Belangrijkste factoren bij het kiezen van de beste Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+_2
Wij zijn er om u te helpen, en daarom bekijken wij in dit gedeelte enkele van de belangrijkste elementen voor de keuze van een uiterst geavanceerde robotstofzuiger, aangezien de financiële investering die u gaat doen aanzienlijk is:

 • Verbeterde lasernavigatie: de beste scrolltechnologie is die waarbij laser en camera's worden gecombineerd, zoals in deze gevallen. Als het bovendien over een geavanceerd sensorsysteem beschikt, zal de nauwkeurigheid nog veel groter zijn.
 • Objectherkenning: niet alle robots met een lasersysteem hebben de doelherkenningscapaciteit van Ecovacs, dus ook dit is een concurrentievoordeel ten opzichte van andere merken.
 • Interactieve cartografie: robots die met lasers bewegen, kunnen meestal interactieve kaarten maken die u vanuit de mobiele toepassing naar wens kunt aanpassen en configureren. Met andere woorden, het stelt u in staat om op intelligente wijze kamers te beheren.
 • Zelfledigende basis: het is gebruikelijk dat high-end robots een versie hebben die, naast het apparaat zelf, een zelfledigende basis bevat. Dit verhoogt echter de prijs en is in het algemeen niet essentieel voor de meeste gebruikers.

Top 5: de best verkochte Ecovacs robots op Amazon

Amazon is de grote marktplaats van het moment, en steeds meer gebruikers delen hun mening. Dit zijn de best verkochte robotstofzuigers van het merk Ecovacs:

12 Stuks Stofzakken Voor ECOVACS DEEBOT X2/X2 Omni/X2 Pro/DEX86 Stofzuiger Robot Vervangende Onderdelen, Auto-Leeg Station DDB030025
 • 👍 Compatibele modellen: 12 stofzakken voor ECOVACS DEEBOT X2 / X2 Omni / X2 Pro / DEX86 stofzuigers. Controleer uw apparaatmodel voordat u koopt.
 • 👍 Duurzame stofzak: de X2 Omni-stofzak is gemaakt van hoogwaardige stof en kan effectief 99,7% van het ultrafijne stof tot 0,3 kleine deeltjes opvangen, waardoor de levensduur van uw stofzuiger wordt verlengd.
 • 👍 Zelfsluitend ontwerp: elke X2-stofzak voor Deebot is uitgerust met een zelfsluitende kraag die de zuigprestaties verbetert, stofverstoppingen in uw stofzuigers voorkomt en eenvoudig in een stofzuiger kan worden geplaatst, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 • 👍 Eenvoudig te vervangen: het kan eenvoudig worden verwijderd en vervangen als onderdeel van normaal onderhoud. Het wordt aanbevolen om de X2 Pro-stofzak elke 2 tot 3 maanden te vervangen om de beste prestaties van de robotstofzuiger te behouden.
 • 👍 Pakket inbegrepen: het pakket bevat 12 vervangende stofzakken voor stofzuigers. Voldoet aan uw vervangingsbehoeften op de lange termijn.
ECOVACS Robotics Deebot N8 (model 2021) Stofzuigerrobot met dweilfunctie (OZMO), 2300 PA, robotstofzuiger intelligente navigatie (dToF laserscanning), Alexa, wit
 • ➤【Expertise met robots & 2 jaar garantie】Ecovacs gebruikt meer dan 23 jaar expertise en innovatie in het onderzoek van robots. Meer dan 20 miljoen gezinnen over de hele wereld hebben Ecovacs stofzuigrobots. Ecovacs missie is: een robot voor elk gezin. (Elke Deebot beschikt over 2 jaar garantie en lokale hotline ondersteuning).
 • ➤【Nauwkeurige laserkaart en navigatie】TrueMapping combineert precisielasertechnologie en geavanceerde dTOF-sensoren. Dit helpt om je huis 4 keer sneller te karren dan met standaard lasermapping, met een dubbele toename van het detectiebereik en het vermogen om objecten tot 2 mm nauwkeurig te herkennen. Met de gedetailleerde interactieve kaart die wordt gemaakt, zijn nieuwe niveaus van reinigingsefficiëntie en aanpassing met de Ecovacs Home app mogelijk.
 • ➤【Zuigen en vegen tegelijkertijd】Met een innovatieve elektronische waterpomp en een watertank veeg en zuigt je robotstofzuiger tegelijkertijd en laat je vloer perfect schoon. Door het gebruik van de nauwkeurige microbesturing van de waterpomp ondersteunt de robotstofzuiger 4 standen van de waterstroominstelling (ultrahoog/hoog/middel/laag), perfect voor verschillende behoeften en soorten vloeren.
 • ➤【Max+-modus met verbeterd zuigvermogen van 2300 Pa】Met het geoptimaliseerde zuigkanaalmateriaal en -design optimaliseert het revolutionaire drukhoudsysteem de energie-efficiëntie en zorgt voor een hoge vacuümdruk bij een verrassend laag geluidsniveau. Het zuigvermogen is verhoogd tot 2300 Pa, wat overeenkomt met een toename van 53%. (*vergeleken met de serie Deebot Ozmo 950)
 • ➤【Krachtige individuele reiniging】Met de Ecovacs-app kun je gebieden onderdelen of opvouwen en ruimtes beschrijven, verschillende reinigingsfrequenties en reinigingstijden instellen, evenals het zuigvermogen en de waterstroom voor verschillende gebieden aanpassen. Bovendien kun je no-Go-zones en no-mop zones instellen, zodat bepaalde gebieden niet worden gereinigd of afgeveegd. Reinig helemaal naar jouw wensen.
NIXOOT 20 stuks accessoireset voor Ecovacs Deebot X2 Omni stofzuiger robot afzuigstation, reserveonderdelen 1 hoofdborstel 4 dweilpads 4 stofzakken 4 actieve koolfilters 6 zijborstels 1
 • Compatibele modellen: reserveaccessoires zijn alleen geschikt voor het Ecovacs Deebot X2 OMNI zuigstation, controleer het modelnummer voor de aankoop.
 • Hoofdborstel en zijborstel: geselecteerde hoofdborstel van hoogwaardig ABS-rubber, vuil efficiënt reinigt, soepel geruisloos werkt, zonder in wol te verwarren. De zijborstel kan diep in de hoeken doordringen om afval te verwijderen en zorgt zo voor een schone woonomgeving.
 • Dweilpad en filter: de wisdoeken bestaan uit 100% microvezelweefsel met dicht genaaide randen, dat water efficiënt kan opnemen en vlekken krachtig kan verwijderen. Het filter bestaat uit actief koolfilterkatoen en zeer sterke milieuvriendelijke HEPA-materialen, die bacteriën effectief kunnen verwijderen en dierenharen, stof, allergenen enz. kunnen filteren.
 • Antibacteriële stofzak: de zak bestaat uit een laag actieve koolgranulaat, twee lagen smeltgeblazen vezels en een laag vliesstof. Het vierlaagse filtersysteem werkt samen met het reinigingsstation om 99% van de stofdeeltjes effectief op te vangen en 2,5 µm allergenen.
 • Inhoud van de verpakking: het pakket bevat 1 hoofdborstel, 4 dweilpads, 4 actieve koolfilters, 4 stofzakken, 6 zijborstels, 1 reinigingsaccessoires, in totaal 20 stuks. Het wordt aanbevolen om de accessoires elke 1-2 maanden te vervangen. Dit hangt af van je gebruiksfrequentie en de reinigingsomgeving.
CHAIN PEAK (12 stuks) HEPA-filter voor stofzuiger robot Ecovacs DEEBOT OZMO 920 950 T8 AIVI Max T9 T5 N5 N7 N8+ N8 Pro Plus DX55 DX93 DJ65, robotstofzuiger filter kit, reserveonderdelen 12 filters
 • Speciaal ontwikkeld: de reserve-robotvacuümfilteronderdelen zijn speciaal ontwikkeld voor Ecovacs DEEBOT OZMO 920 950 T8 AIVI Max T9 T5 N5 N7 N8+ N8 Pro Plus DX55 DX93 DJ65 Zorg ervoor dat je model correct is voordat je bestelt.
 • 【Geweldige prijs-kwaliteitsverhoudingspakket】 Dit pakket wordt geleverd met 12 hoogwaardige robotvacuümfilters. Het is een voordelige keuze als aanvulling op de HEPA-vervangingsfilters voor je ECOVACS-robotstofzuiger.
 • Eenvoudige installatie: de filters zijn perfect op elkaar afgestemd en de installatiemethode is dezelfde als bij de originele onderdelen, die eenvoudig te installeren en eenvoudig te bedienen is.
 • Uitstekende prestaties: de HEPA-filters van de nieuwste versie zijn uitgerust met sterkere mogelijkheden om tot 99,9% van het vuil, pollen, kleine stofdeeltjes en stoffen te filteren. Het wordt aanbevolen om het filter elke 1-2 maanden te vervangen om het binnendringen van stof in de motor effectief te voorkomen en de levensduur van de robotstofzuiger te verlengen.
 • Premium materialen: de filters zijn gemaakt van hoogwaardige, milieuvriendelijke materialen en vervuilen. En ze zijn ook met uitstekende afwerking. Het HEPA-filter heeft afgeronde hoeken om letsel aan de handen te voorkomen en wordt geleverd met een absorberende spons om betere prestaties te bereiken.

Conclusie: Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

U zult inmiddels wel gemerkt hebben dat deze twee robots qua technologische eigenschappen aan elkaar gewaagd zijn. Beide hebben zeer geavanceerde navigatie-intelligentie en zijn voorzien van functies die alleen zijn voorbehouden aan topmodellen. De Ozmo T8+ heeft een licht voordeel als het gaat om objectherkenning, hoewel de prijs aanzienlijk hoger is. Dit wordt ook beïnvloed door de toevoeging van de zelflozende basis.

Toch presteert de Deebot N8 beter dan zijn concurrent als het op zuigkracht aankomt. Anderzijds kunnen beide modellen worden bediend via de mobiele app of worden gesynchroniseerd met smart home-apparaten. Daarom zal de beslissing in de eerste plaats gebaseerd zijn op economische criteria en op de vraag of meer zuigkracht dan wel het gemak van visuele weergave en interpretatietechnologie voor u belangrijker is.

Daarom zullen wij in dit geval de beslissing aan u alleen overlaten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9Roomba j7 Vs i3 Vs i7 Vs s9 - Op zoek naar de meest innovatieve robotstofzuiger?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ - Welke robotstofzuiger wint de strijd? je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir