Saltar al contenido

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ – Welke robotstofzuiger wint de strijd?

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

Als u op zoek bent naar een high-end robotstofzuiger, maar niet zo’n groot budget hebt als merken als Roomba vereisen, dan hebt u geluk! In dit artikel bekijken we twee robotstofzuigers van het merk Ecovacs, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van innovatieve en intelligente robotstofzuigers. We vergelijken de Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ modellen. Mis de details niet!

Ecovacs Deebot N8 – Geoptimaliseerde reinigingspaden en goede zuigkracht

Het eerste van de twee modellen in onze beoordeling wordt gekenmerkt door een goede combinatie van zuigkracht en intelligente navigatie. Het is vermeldenswaard dat u de Deebot N8+ versie kunt vinden, waarvan het belangrijkste verschil is dat het een zelfledigende basis bevat. De robot beschikt over geavanceerde functies zoals die welke wij hieronder zullen analyseren:

Autonomie van gebruik: automatisch oplaadbare batterij

Zodat u hem niet in het oog hoeft te houden, kan de Deebot N8 110 minuten lang autonoom werken, bijna twee uur, hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat hij een «Opladen en hervatten»-functie heeft. Op deze manier gaat het apparaat, wanneer het merkt dat de batterij bijna leeg is en nog niet klaar is met schoonmaken, uit zichzelf naar de oplaadbasis. Zodra hij voldoende is opgeladen, hervat hij het proces waar hij was gebleven. Zoals eerder vermeld, kunt u kiezen voor de Deebot N8+ versie, uitgerust met een zelfledigende basis.

Verplaatsing: True Mapping-technologie en DToF-sensoren

De Deebot N8 heeft een zeer goede balans, en een van de hoogtepunten is het True Mapping scroll- en navigatiesysteem. Deze technologie maakt het mogelijk om onmiddellijk kaarten van de omgeving te maken, zodat u zich op een ordelijke en coherente manier kunt verplaatsen en de best mogelijke route kunt nemen. Bovendien kan hij in real time scannen dankzij DToF-sensoren (Direct Time of Flight), die veel worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie vanwege hun extreme nauwkeurigheid en snelheid bij het in kaart brengen van elke ruimte.Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

Slaat kaarten op tot 2 verdiepingen hoog

De navigatie-intelligentie van de robot geeft hem nog een groot concurrentievoordeel: hij kan verschillende kaarten maken en opslaan om zijn routes in toekomstige sessies te onthouden. De Deebot N8 kan tot 2 plattegronden van verschillende verdiepingen van uw huis opslaan. Bovendien zijn de kaarten interactief, zodat u ze aan uw eigen wensen kunt aanpassen.

Uitstekende zuigkracht

U weet dat de prestaties van een robot ook worden afgemeten aan zijn zuigkracht. En dit is zeker een van de factoren waarmee Ecovacs zijn eigen robots heeft verbeterd. De Deebot N8 haalt 2300 Pascal, wat 53% meer is dan de vorige robot van het merk. En om bij te dragen tot een verantwoord verbruik, kan het vermogen in drie verschillende niveaus worden geregeld om het energieverbruik te optimaliseren.

Afstandsbediening

Als je veel van huis weg bent, maak je dan geen zorgen. U kunt op elk moment en via uw smartphone controleren hoe de Deebot N8 werkt. Hij kan namelijk worden gesynchroniseerd met een mobiele app, zodat u hem rechtstreeks vanaf uw smartphone kunt configureren. Zo kunt u met dit toestel virtuele slagbomen op de plattegronden plaatsen, de kamers intelligent beheren, de schoonmaak plannen of gewoon de geschiedenis bekijken. Tot slot moet worden opgemerkt dat het compatibel is met smart home-apparaten zoals Amazon Echo of Google Home.

Stofzuigen en dweilen tegelijk

Een ander belangrijk voordeel van deze robot is zijn vermogen om tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Daartoe bevat het een vloeistoftank van 240 ml, naast de tank voor vast afval van 420 ml. Opgemerkt zij dat de N8+ versie de capaciteit vergroot tot 2,5 liter dankzij de zelfledigende bodem. En om waterverspilling te voorkomen, regelt de Deebot N8 de watertoevoer elektronisch in 4 niveaus.

Ecovacs Ozmo T8+ – Leider op het gebied van intelligente obstakelherkenning

Het is moeilijk om een robotstofzuiger te vinden die zo accuraat is als het op deze functionaliteit aankomt als de Ozmo T8+:

Combinatie van True Detect en True Mapping

Het navigatiesysteem van deze robot is een van de meest uitgebreide op de markt. Het combineert True Detect, een navigatiesysteem dat 3D-laser- en cameratechnologie omvat, met True Mapping-navigatie, waardoor het een stap verder gaat in het veel nauwkeuriger detecteren van obstakels. Dankzij de True Detect-technologie herkent de camera allerlei soorten voorwerpen, zoals schoenen, maar ook donkere oppervlakken.

Op afstand kijken

Een andere nieuwe functie in dit model is de optie om de camera’s te gebruiken om uw huis in real time te bekijken. AIVI Artificial Intelligence and Visual Interpretation technologie maakt dit mogelijk dankzij de geïntegreerde camera’s. Bovendien kunt u het op afstand bedienen via de mobiele app, of als het is gesynchroniseerd met Amazon Echo of Google Home thuisapparaten.

Zelfledigende basis

Net zoals de Deebot N8 een versie had met een zelfledigende basis, heeft de T8+ er in dit geval al een. Hij heeft een inhoud van ongeveer 2 liter, naast de 420 ml van de robot zelf. Op die manier leegt de Ozmo T8+ zichzelf in de basis telkens als hij klaar is met schoonmaken, zodat u zich wekenlang geen zorgen hoeft te maken over het legen van de basis. Het is ook vermeldenswaard dat de batterij van deze robot 180 minuten kan werken. Net als het vorige model, heeft het ook een «Opladen en hervatten» optie.

4 niveaus van waterstroming

De twee hoofdrolspelers van onze bespreking zijn gebaseerd op de Ozmo-technologie, gepatenteerd door Ecovacs, die het mogelijk maakt tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Maar het doet dat ook op een intelligente manier dankzij het 4-traps waterdebiet-doseersysteem. Ook zeer nuttig is het ingebouwde drukbehoudsysteem, dat de reinigingsefficiëntie verbetert.

Multi-level en aanpasbare kaarten

Voor het geval u het nog niet wist: robots die met lasertechnologie bewegen, kunnen interactieve kaarten maken. In dit geval kan de Ozmo T8+ meerdere interactieve plattegronden maken en tot 2 plattegronden met meerdere niveaus opslaan, waarop u elke kamer kunt identificeren en naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Zuigkracht is precies goed

Zuigkracht is, samen met navigatietechnologie, een van de belangrijkste aspecten van de efficiëntie van een robotstofzuiger. En in dit geval kunnen we niet zeggen dat dit het meest opmerkelijke element van de Ozmo T8+ is. Hij bereikt een maximum van 1500 Pascals en kan in 3 niveaus worden ingesteld. Het is niet slecht, maar het valt niet zo op als je zou verwachten voor zijn prijs.

Belangrijkste factoren bij het kiezen van de beste Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+_2
Wij zijn er om u te helpen, en daarom bekijken wij in dit gedeelte enkele van de belangrijkste elementen voor de keuze van een uiterst geavanceerde robotstofzuiger, aangezien de financiële investering die u gaat doen aanzienlijk is:

 • Verbeterde lasernavigatie: de beste scrolltechnologie is die waarbij laser en camera’s worden gecombineerd, zoals in deze gevallen. Als het bovendien over een geavanceerd sensorsysteem beschikt, zal de nauwkeurigheid nog veel groter zijn.
 • Objectherkenning: niet alle robots met een lasersysteem hebben de doelherkenningscapaciteit van Ecovacs, dus ook dit is een concurrentievoordeel ten opzichte van andere merken.
 • Interactieve cartografie: robots die met lasers bewegen, kunnen meestal interactieve kaarten maken die u vanuit de mobiele toepassing naar wens kunt aanpassen en configureren. Met andere woorden, het stelt u in staat om op intelligente wijze kamers te beheren.
 • Zelfledigende basis: het is gebruikelijk dat high-end robots een versie hebben die, naast het apparaat zelf, een zelfledigende basis bevat. Dit verhoogt echter de prijs en is in het algemeen niet essentieel voor de meeste gebruikers.

Top 5: de best verkochte Ecovacs robots op Amazon

Amazon is de grote marktplaats van het moment, en steeds meer gebruikers delen hun mening. Dit zijn de best verkochte robotstofzuigers van het merk Ecovacs:

(5 stuks) HEPA Filter voor Robot Stofzuiger ECOVACS DEEBOT X1 Omni/X1 Omni/T10/T10 Plus/T10 Turbo/T10 Omni, Robot Stofzuiger Filter Kit, Vervangende Onderdelen 5 Filters
 • 【Speciaal ontworpen】 De vervangende robotstofzuigfilteronderdelen zijn speciaal ontwikkeld voor ECOVACS DEEBOT X1 Omni/X1 Omni (Wit)/T10/T10 Plus/T10 Turbo/T10 Omni. Zorg ervoor dat je model correct is voordat je bestelt.
 • 【Groot voordeelpakket】Dit pakket wordt geleverd met 5 stuks hoogwaardige robotstofzuigers. Het is een kosteneffectieve keuze om de vervangende HEPA-filters voor uw ECOVACS-robotstofzuiger aan te vullen.
 • 【Eenvoudige installatie】 De filters zijn perfect op elkaar afgestemd en de installatiemethode is hetzelfde als de originele onderdelen, die eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken zijn.
 • 【Uitstekende prestaties】 Het HEPA-filter van de nieuwste versie heeft sterkere mogelijkheden om tot 99,9% van het vuil, pollen, kleine stofdeeltjes en stoffen te filteren. Het wordt aanbevolen om het filter elke 1-2 maanden te vervangen om effectief te voorkomen dat stof in de motor komt en de levensduur van de robotstofzuiger te verlengen.
 • 【Premium materialen】 De filters zijn gemaakt van hoogwaardige milieuvriendelijke materialen en hebben geen vervuiling voor het milieu. En ze zijn ook uitstekend afgewerkt. De HEPA-filter is ontworpen met afgeronde hoek om pijn aan handen te voorkomen.
Moupaa 12 Pack Stofzak Accessoires voor ECOVACS DEEBOT X1 Omni Turbo Robot Stofzuiger Deel
 • 12 Pack Stofzak Accessoires voor ECOVACS DEEBOT X1 Omni Turbo Robot Stofzuiger Deel
 • Geschikt voor ECOVACS DEEBOT X1 omni turbo robot stofzuiger, pakket hebben 12* Stofzak
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen, het is duurzaam en kan eenvoudig worden gedemonteerd en vervangen als onderdeel van het dagelijkse onderhoud.
 • De aanbevolen vervangingsperiode is 1 maand om de machine op zijn beste prestaties te houden
 • Inhoud van de verpakking: 12* Stofzak
DingGreat Vervangende Onderdelen Kit Compatibel met ECOVACS DEEBOT T8 T8 AIVI N8+ Robot Stofzuiger - Rolborstel, Filter, Zijborstel, Mop Doek Accessoire Kit
 • Vervangende onderdelen compatibel voor ECOVACS DEEBOT OZMO T8/Ecovacs DEEBOT OZMO T8 AIVI / ECOVACS DEEBOT N8+ robotstofzuiger. (Bevestig uw robot model voordat u koopt)
 • Filters verminderen infiltratie van stof, helpen om de lucht van stof, allergenen en andere deeltjes te ontdoen. Zijborstel reikt diep in hoeken en randen om meer vuil, stof en puin te verwijderen.
 • De microfiber dweilpad heeft een sterke waterabsorptie, het kan grondig worden verwijderd vuil op harde vloeren gemakkelijk.
 • Onderhoud: Om uw huisrobot op een topprestaties te laten werken en de batterijafvoer te verminderen, moeten filters, borstels elke 2-3 maanden worden vervangen.
 • Pakket bevat: 1x hoofdborstel, 3x filter, 3x microvezel dweildoek, 5x wegwerp dweildoek, 6x zijborstels, 1x reinigingsgereedschap.
Chuancheng Chuancheng Vervangende accessoires Kit voor Ecovacs Deebot X1 Turbo/Omni Robot Stofzuiger Onderdelen 1 Hoofdborstel 6 Zijborstel 3 Hepa Filter 4 Mop Doek 4 Stofzak
 • Vervangende accessoireset voor Ecovacs Deebot X1 TURBO/OMNI Robotstofzuigeronderdelen, 1 hoofdborstel, 6 zijborstel, 3 Hepa-filter, 4 dweildoek, 4 stofzak
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen, duurzamer. Uitstekend en delicaat, past goed bij de apparatuur.
 • Zijborstel kan diep in de hoeken en randen gaan om meer vuil, stof en vuil te verwijderen. Filter kan stof verwijderen, stof in de lucht verminderen die u inademt.
 • Het wordt aanbevolen om de reserveonderdelen elke 2 tot 3 maanden te vervangen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie om de machine optimaal te laten werken
 • Inhoud van de verpakking: 1* Roller borstel 3* Filters 6* Zijborstels 4* Mop doek 4* Stofzak

Conclusie: Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

U zult inmiddels wel gemerkt hebben dat deze twee robots qua technologische eigenschappen aan elkaar gewaagd zijn. Beide hebben zeer geavanceerde navigatie-intelligentie en zijn voorzien van functies die alleen zijn voorbehouden aan topmodellen. De Ozmo T8+ heeft een licht voordeel als het gaat om objectherkenning, hoewel de prijs aanzienlijk hoger is. Dit wordt ook beïnvloed door de toevoeging van de zelflozende basis.

Toch presteert de Deebot N8 beter dan zijn concurrent als het op zuigkracht aankomt. Anderzijds kunnen beide modellen worden bediend via de mobiele app of worden gesynchroniseerd met smart home-apparaten. Daarom zal de beslissing in de eerste plaats gebaseerd zijn op economische criteria en op de vraag of meer zuigkracht dan wel het gemak van visuele weergave en interpretatietechnologie voor u belangrijker is.

Daarom zullen wij in dit geval de beslissing aan u alleen overlaten.