Saltar al contenido

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ – Welke robotstofzuiger wint de strijd?

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

Als u op zoek bent naar een high-end robotstofzuiger, maar niet zo’n groot budget hebt als merken als Roomba vereisen, dan hebt u geluk! In dit artikel bekijken we twee robotstofzuigers van het merk Ecovacs, dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van innovatieve en intelligente robotstofzuigers. We vergelijken de Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+ modellen. Mis de details niet!

Ecovacs Deebot N8 – Geoptimaliseerde reinigingspaden en goede zuigkracht

Het eerste van de twee modellen in onze beoordeling wordt gekenmerkt door een goede combinatie van zuigkracht en intelligente navigatie. Het is vermeldenswaard dat u de Deebot N8+ versie kunt vinden, waarvan het belangrijkste verschil is dat het een zelfledigende basis bevat. De robot beschikt over geavanceerde functies zoals die welke wij hieronder zullen analyseren:

Autonomie van gebruik: automatisch oplaadbare batterij

Zodat u hem niet in het oog hoeft te houden, kan de Deebot N8 110 minuten lang autonoom werken, bijna twee uur, hoewel het belangrijk is om in gedachten te houden dat hij een «Opladen en hervatten»-functie heeft. Op deze manier gaat het apparaat, wanneer het merkt dat de batterij bijna leeg is en nog niet klaar is met schoonmaken, uit zichzelf naar de oplaadbasis. Zodra hij voldoende is opgeladen, hervat hij het proces waar hij was gebleven. Zoals eerder vermeld, kunt u kiezen voor de Deebot N8+ versie, uitgerust met een zelfledigende basis.

Verplaatsing: True Mapping-technologie en DToF-sensoren

De Deebot N8 heeft een zeer goede balans, en een van de hoogtepunten is het True Mapping scroll- en navigatiesysteem. Deze technologie maakt het mogelijk om onmiddellijk kaarten van de omgeving te maken, zodat u zich op een ordelijke en coherente manier kunt verplaatsen en de best mogelijke route kunt nemen. Bovendien kan hij in real time scannen dankzij DToF-sensoren (Direct Time of Flight), die veel worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie vanwege hun extreme nauwkeurigheid en snelheid bij het in kaart brengen van elke ruimte.Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

Slaat kaarten op tot 2 verdiepingen hoog

De navigatie-intelligentie van de robot geeft hem nog een groot concurrentievoordeel: hij kan verschillende kaarten maken en opslaan om zijn routes in toekomstige sessies te onthouden. De Deebot N8 kan tot 2 plattegronden van verschillende verdiepingen van uw huis opslaan. Bovendien zijn de kaarten interactief, zodat u ze aan uw eigen wensen kunt aanpassen.

Uitstekende zuigkracht

U weet dat de prestaties van een robot ook worden afgemeten aan zijn zuigkracht. En dit is zeker een van de factoren waarmee Ecovacs zijn eigen robots heeft verbeterd. De Deebot N8 haalt 2300 Pascal, wat 53% meer is dan de vorige robot van het merk. En om bij te dragen tot een verantwoord verbruik, kan het vermogen in drie verschillende niveaus worden geregeld om het energieverbruik te optimaliseren.

Afstandsbediening

Als je veel van huis weg bent, maak je dan geen zorgen. U kunt op elk moment en via uw smartphone controleren hoe de Deebot N8 werkt. Hij kan namelijk worden gesynchroniseerd met een mobiele app, zodat u hem rechtstreeks vanaf uw smartphone kunt configureren. Zo kunt u met dit toestel virtuele slagbomen op de plattegronden plaatsen, de kamers intelligent beheren, de schoonmaak plannen of gewoon de geschiedenis bekijken. Tot slot moet worden opgemerkt dat het compatibel is met smart home-apparaten zoals Amazon Echo of Google Home.

Stofzuigen en dweilen tegelijk

Een ander belangrijk voordeel van deze robot is zijn vermogen om tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Daartoe bevat het een vloeistoftank van 240 ml, naast de tank voor vast afval van 420 ml. Opgemerkt zij dat de N8+ versie de capaciteit vergroot tot 2,5 liter dankzij de zelfledigende bodem. En om waterverspilling te voorkomen, regelt de Deebot N8 de watertoevoer elektronisch in 4 niveaus.

Ecovacs Ozmo T8+ – Leider op het gebied van intelligente obstakelherkenning

Het is moeilijk om een robotstofzuiger te vinden die zo accuraat is als het op deze functionaliteit aankomt als de Ozmo T8+:

Combinatie van True Detect en True Mapping

Het navigatiesysteem van deze robot is een van de meest uitgebreide op de markt. Het combineert True Detect, een navigatiesysteem dat 3D-laser- en cameratechnologie omvat, met True Mapping-navigatie, waardoor het een stap verder gaat in het veel nauwkeuriger detecteren van obstakels. Dankzij de True Detect-technologie herkent de camera allerlei soorten voorwerpen, zoals schoenen, maar ook donkere oppervlakken.

Op afstand kijken

Een andere nieuwe functie in dit model is de optie om de camera’s te gebruiken om uw huis in real time te bekijken. AIVI Artificial Intelligence and Visual Interpretation technologie maakt dit mogelijk dankzij de geïntegreerde camera’s. Bovendien kunt u het op afstand bedienen via de mobiele app, of als het is gesynchroniseerd met Amazon Echo of Google Home thuisapparaten.

Zelfledigende basis

Net zoals de Deebot N8 een versie had met een zelfledigende basis, heeft de T8+ er in dit geval al een. Hij heeft een inhoud van ongeveer 2 liter, naast de 420 ml van de robot zelf. Op die manier leegt de Ozmo T8+ zichzelf in de basis telkens als hij klaar is met schoonmaken, zodat u zich wekenlang geen zorgen hoeft te maken over het legen van de basis. Het is ook vermeldenswaard dat de batterij van deze robot 180 minuten kan werken. Net als het vorige model, heeft het ook een «Opladen en hervatten» optie.

4 niveaus van waterstroming

De twee hoofdrolspelers van onze bespreking zijn gebaseerd op de Ozmo-technologie, gepatenteerd door Ecovacs, die het mogelijk maakt tegelijkertijd te stofzuigen en te dweilen. Maar het doet dat ook op een intelligente manier dankzij het 4-traps waterdebiet-doseersysteem. Ook zeer nuttig is het ingebouwde drukbehoudsysteem, dat de reinigingsefficiëntie verbetert.

Multi-level en aanpasbare kaarten

Voor het geval u het nog niet wist: robots die met lasertechnologie bewegen, kunnen interactieve kaarten maken. In dit geval kan de Ozmo T8+ meerdere interactieve plattegronden maken en tot 2 plattegronden met meerdere niveaus opslaan, waarop u elke kamer kunt identificeren en naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Zuigkracht is precies goed

Zuigkracht is, samen met navigatietechnologie, een van de belangrijkste aspecten van de efficiëntie van een robotstofzuiger. En in dit geval kunnen we niet zeggen dat dit het meest opmerkelijke element van de Ozmo T8+ is. Hij bereikt een maximum van 1500 Pascals en kan in 3 niveaus worden ingesteld. Het is niet slecht, maar het valt niet zo op als je zou verwachten voor zijn prijs.

Belangrijkste factoren bij het kiezen van de beste Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+_2
Wij zijn er om u te helpen, en daarom bekijken wij in dit gedeelte enkele van de belangrijkste elementen voor de keuze van een uiterst geavanceerde robotstofzuiger, aangezien de financiële investering die u gaat doen aanzienlijk is:

 • Verbeterde lasernavigatie: de beste scrolltechnologie is die waarbij laser en camera’s worden gecombineerd, zoals in deze gevallen. Als het bovendien over een geavanceerd sensorsysteem beschikt, zal de nauwkeurigheid nog veel groter zijn.
 • Objectherkenning: niet alle robots met een lasersysteem hebben de doelherkenningscapaciteit van Ecovacs, dus ook dit is een concurrentievoordeel ten opzichte van andere merken.
 • Interactieve cartografie: robots die met lasers bewegen, kunnen meestal interactieve kaarten maken die u vanuit de mobiele toepassing naar wens kunt aanpassen en configureren. Met andere woorden, het stelt u in staat om op intelligente wijze kamers te beheren.
 • Zelfledigende basis: het is gebruikelijk dat high-end robots een versie hebben die, naast het apparaat zelf, een zelfledigende basis bevat. Dit verhoogt echter de prijs en is in het algemeen niet essentieel voor de meeste gebruikers.

Top 5: de best verkochte Ecovacs robots op Amazon

Amazon is de grote marktplaats van het moment, en steeds meer gebruikers delen hun mening. Dit zijn de best verkochte robotstofzuigers van het merk Ecovacs:

ABC life 18 stuks reserveonderdelen accessoireset voor Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI T8MAX N8+ stofzuiger robot, 1 hoofdborstel, 3 filters, 6 zijborstels, 6 doeken, 1 reinigingsborstel, 1 schroevendraaier
 • ✅【 Perfect compatibel 】 Reserveonderdelen compatibel met Ecovacs Deebot OZMO T8 AIVI T8MAX N8+ stofzuigerrobot. (Bevestig je robotmodel voor de aankoop.)
 • ✅【 Innovatief design 】 Rolborstel V-vormig verzamelt geen as, verbetert de reinigingsefficiëntie. Het wordt aanbevolen om zijborstels en filters elke drie maanden te vervangen en de rolborstel om de zes maanden te vervangen. Zorgt voor een moeiteloze verzorging en sterke prestaties van je Ecovacs OZMO T8.
 • ✅【Hoge kwaliteit en effectieve reiniging】Gemaakt van zeer sterk materiaal, verwijder haren, vuil of deeltjes en helpt je om de lucht van stof en andere deeltjes te ontdoen. De doek bestaat uit ultrafijne handdoekvezeldoek, die een sterke reinigingskracht heeft en duurzaam is.
 • ✅【 Value Kit 】 1 rolborstel, 3 filters, 6 zijborstels, 6 wissers, 1 reinigingsborstel, 1 schroevendraaier, houd je Ecovacs Deebot OZMO stofzuiger in gebruik van piekvermogen.
 • ✅【Eenvoudig te installeren】 Geen gereedschap nodig, filter en borstel gemakkelijk verwisselbaar. ABClife accessoires zijn eenvoudig te installeren en duurzaam, maakt de effectieve verwijdering van vuil en stof in hoeken en randen mogelijk.
QAQGEAR Accessoires Kit Vervanging voor Ecovacs Deebot T9 T9+T9 AIVI T9 AIVI+T9 MAX T9 Power Robot Stofzuiger, 6 Zijborstels, 4 Filters, 3 Mop Doek, 5 Wegwerp Pads
 • ★ Vervanging accessoire kit geschikt voor ECOVACS Deebot T9/T9+/T9 AIVI/T9 AIVI+/T9 MAX/T9 POWER Robot Stofzuiger.
 • ★ Hoge kwaliteit: de borstelharen van de zijborstels zijn gemaakt van nylon, helpen je efficiënt te reinigen.
 • ★ De HEPA-filters verhogen de hoeveelheid stof, huidschilfers van huisdieren aanzienlijk door het innovatieve filterontwerp.
 • ★ 2 soorten dweilpads: Microfiber Mop doek gemaakt van hoogwaardig zacht microfiber materiaal voor effectieve reiniging, sterke wateropname, ontsmetting en geurverwijdering, dweilen en droog onmiddellijk, sterk ademend vermogen, duurzaam. Wegwerp Pads, verandering na gebruik, handig en snel.
 • ★ Pakket bevat: 6 x zijborstels, 4 x filter & schuim, 3 x dweildoek, 5 x wegwerppads, 1 x reinigingsborstel.
KEEPOW Vervanging Kit voor Ecovacs Deebot N79 N79S Robot Stofzuiger, Hoofdborstel HEPA Filter Zijborstel Accessoire voor Eufy RoboVac 11 Cecotec Conga Excellence 990, Pack van 12
 • 【Compatibiliteit】 - Vervangende onderdelen accessoires kits zijn compatibel met Ecovacs Deebot N79S N79 (DN622) 500 N79SE N79W N79T DN620 DN621 DN622, Yeedi K600 K700, Eufy RoboVac 11 Robotic Stofzuiger serie, Cecotec Conga Excellellell ence 990.
 • Hoogwaardig materiaal: Deebot n79s vervangende onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, professioneel en duurzaam in gebruik, lange levensduur. Zachte borstel en dweilende vodden die de vloer en meubels niet krassen.
 • 【 HOGE PRESTATIE】 - Hebben sterke filtermogelijkheden om kleine deeltjes zoals voedsel, haar, vuil en huidschilfers van huisdieren op te vangen en te voorkomen dat meer dan 0,1 micron klein stof je borstelloze motor binnendringt, waardoor de levensduur van je RoboVac wordt verlengd.
 • Moeiteloos onderhoud: het is beter om de vervangingsonderdelen van Ecovacs n79s gedurende 1-3 maanden te vervangen, zodat je stofzuiger in de beste staat is.
 • 【Zorgeloos winkelen】- Als de Ecovacs Deebot N79S N79, Eufy RoboVac 11 zijborstels gebogen door verzending, herstel ze door simpelweg te weken met warm water (ongeveer 75 ℃) voor een tijdje om te herstellen. Het heeft geen invloed op kwaliteit en prestaties. Neem vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft.
ECOVACS DEEBOT N8 PRO Care (2022), Robot Stofzuiger met dweilfunctie + Accessoire Kit & 3 Extra Mop Overtrekken, met 3D obstakeldetectie, laserfunctie, 2600 PA zuigkracht, Alexa, wit
 • ENORME ZUIGKRACHT: De meermaals bekroonde robotstofzuiger heeft 73% meer zuigkracht bij 2600 Pa in vergelijking met zijn voorganger, de OZMO 950. Het langdurige drukbehoud zorgt voor een stabiele en efficiënte zuigkracht op elk moment.
 • BELONING: De N8 Pro behaalde uitstekende resultaten in producttests: CONNECT (09/2021) zeer goed, CHIP (06/2021) navigatie zeer goed, TESTLABOR.EU (06/2021) zeer goed
 • MET OZMO DWEILFUNCTIE: Stofzuigen, vegen en dweilen in één stap - de zuig-dweilrobot ondersteunt vier niveaus van precieze waterregeling voor verschillende dweilbehoeften en harde vloertypes (laminaat, PVC, parket, tegels) respectievelijk.
 • KRACHTIG REINIGEN OP TAPIJTEN: Dankzij de combinatie van het nieuwe materiaal en ontwerp van het zuigkanaal, de beweegbare zijborstels en de Max+ modus verwijdert de vloerreinigingsrobot haren van huisdieren en diepgeworteld stof uit tapijten. Perfect geschikt voor huisdiereigenaren.
 • INTELLIGENTE OBJECTDETECTIE: Met realtime TrueDetect 3D-obstakeldetectie kan de N8 PRO CARE kleine objecten zoals pantoffels, speelgoed of kabels tot op de millimeter nauwkeurig detecteren. Efficiënt reinigen zonder botsen, haken of verwarring.
iAmoy Vervanging Zijborstel en Filter Kit Compatibel met Ecovacs Deebot OZMO 950 Robot Stofzuiger
 • Compatibele onderdelen compatibel met Ecovacs Deebot OZMO 950 OZMO 920 stofzuigerrobot. (Controleer uw robot model voordat u koopt)
 • Hoge prestaties klikken op zijn plaats voor snel en moeiteloos. Geen gereedschap nodig, gewoon de filterborstel.
 • Onderhoud: laat je robot op maximaal vermogen draaien door de verbruiksartikelen elke 2 tot 3 maanden te vervangen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie.
 • Pakket bevat 6 x filters, 6 x zijborstels. Als de borstels worden gebogen door , herstel ze dan door ze eenvoudig een tijdje met warm water te weken.
 • Fabricage Het ment wordt geleverd met 60 dagen. Antwoord binnen 24 uur als u vragen heeft over de vervanging.

Conclusie: Ecovacs Deebot N8 vs Ozmo T8+

U zult inmiddels wel gemerkt hebben dat deze twee robots qua technologische eigenschappen aan elkaar gewaagd zijn. Beide hebben zeer geavanceerde navigatie-intelligentie en zijn voorzien van functies die alleen zijn voorbehouden aan topmodellen. De Ozmo T8+ heeft een licht voordeel als het gaat om objectherkenning, hoewel de prijs aanzienlijk hoger is. Dit wordt ook beïnvloed door de toevoeging van de zelflozende basis.

Toch presteert de Deebot N8 beter dan zijn concurrent als het op zuigkracht aankomt. Anderzijds kunnen beide modellen worden bediend via de mobiele app of worden gesynchroniseerd met smart home-apparaten. Daarom zal de beslissing in de eerste plaats gebaseerd zijn op economische criteria en op de vraag of meer zuigkracht dan wel het gemak van visuele weergave en interpretatietechnologie voor u belangrijker is.

Daarom zullen wij in dit geval de beslissing aan u alleen overlaten.