Echo Pop vs Echo Dot: twee heel verschillend ontworpen Amazon luidsprekers

08/06/2023 - Actualizado: 05/06/2023

Echo Pop vs Echo Dot

De lancering van Amazons nieuwste draadloze speaker vervulde me met verwachtingen en ik kon niet wachten om hem te testen. Tot mijn vreugde was ik erg onder de indruk van de prestaties. Ik kon het echter niet helpen me af te vragen of hij beter presteerde dan zijn voorganger, die ik beschouwde als een game changer in vergelijking met de eerste generatie. Als je dezelfde nieuwsgierigheid hebt, heb ik een uitgebreide vergelijking gemaakt tussen de Echo Pop en de Echo Dot.

In deze gedetailleerde analyse ga ik in op de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de twee speakers. Op basis van mijn observaties geef ik mijn persoonlijke conclusie over welke luidspreker waardevoller is. Het is belangrijk om te onthouden dat deze beoordeling subjectief is en dat jouw perspectief kan verschillen. Desalniettemin hoop ik dat deze vergelijking voor jou als leidraad zal dienen om beide modellen effectief te evalueren.

No products found.

inhoudsopgave

Alle versies van Amazon Echo

Voordat we beginnen met de review die zich richt op de twee meest recente draadloze speakers, wil ik je eerst vertellen wat alle versies van de Amazon Echo zijn. Sinds het bedrijf besloot zijn eigen speaker op de markt te brengen, heeft het nieuwe versies toegevoegd totdat het een echt uitgebreide catalogus heeft:

  • Echo Pop: de meest recente, en nog kleiner dan de Dot.
  • Echo Dot: de compacte en betaalbare slimme speaker.
  • Echo: een standaardversie met verbeterde geluidskwaliteit.
  • Echo Plus: met een geïntegreerde smart home hub voor eenvoudige bediening van apparaten.
  • Echo Show: geïntegreerd scherm voor visuele interacties.
  • Echo Spot: compacter, met een rond scherm voor visuele content.
  • Echo Studio: meeslepende audio en Dolby Atmos-ondersteuning.
  • Echo Flex: aansluitbare minismart speaker voor gemakkelijke stembediening in elke kamer.
  • Echo Auto: ontworpen voor gebruik in voertuigen.
  • Echo Input: voegt Alexa-functies toe aan bestaande speakers.

echo pop vs dot

Echo Pop vs Echo Dot: de belangrijkste verschillen

Laten we nu eens kijken naar alle verschillen tussen de twee modellen, zodat je weet welke het beste bij jouw voorkeuren past:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Marshall vs Bose: Vergelijking tussen twee toonaangevende merken in draadloze speakers.Marshall vs Bose: Vergelijking tussen twee toonaangevende merken in draadloze speakers.

Totale verandering van ontwerp

Het spreekt voor zich dat het op het eerste gezicht makkelijk te zien is dat dit twee verschillende speakers zijn. In feite breekt de Echo Pop met een van de kenmerken van de Echo speakers tot nu toe, namelijk hun bolvorm. Eigenlijk breekt het gedeeltelijk, want de Echo Pop heeft een halfbolvormig ontwerp. Op het eerste gezicht lijkt het op een bol die in tweeën is gesplitst, waardoor het formaat lichter en compacter is.

Daarnaast is de LED-lichtring verplaatst, die bij de Echo Dot aan de onderkant zit en bij de Echo Pop aan de bovenkant. Eerlijk gezegd vind ik het esthetische effect van de Echo Dot aan de onderkant mooier, maar ik erken dat dit geenszins relevant is voor de beslissing.

En wat betreft de beschikbare kleuren: zowel de Echo Pop als de Dot zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Echo Pop is verkrijgbaar in antraciet, wit, lavendel en groenblauw, terwijl de Echo Dot verkrijgbaar is in wit, marineblauw en antraciet. In dit geval kies ik voor de Pop kleuren, die zijn origineler en persoonlijk vind ik ze mooi. Vooral de lavendelkleur verzacht het design van de speaker echt in elke kamer.

Geluidstechnologie

Een ander aspect om rekening mee te houden bij een luidspreker is natuurlijk de geluidskwaliteit. En in dit opzicht zijn de twee behoorlijk vergelijkbaar. De Echo Pop heeft een 49,5 mm speaker, front-facing en high-definition audio.

De Echo Dot daarentegen is uitgerust met een 44 mm luidspreker aan de voorkant, die weliswaar iets kleiner is, maar geen significant gehoorverlies weergeeft. Ik zou zelfs zeggen dat de luidspreker van de Echo Dot iets luider is, hoewel het niet eerlijk zou zijn om te zeggen dat het verschil erg groot is.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:JBL Charge 5 vs Bose Soundlink Color II speakers | Welk exemplaar is het beste?JBL Charge 5 vs Bose Soundlink Color II speakers | Welk exemplaar is het beste?

Sensoren inbegrepen

Een ander verschil tussen de twee draadloze speakers van Amazon is dat de Echo Dot is uitgerust met een temperatuursensor en een versnellingsmeter, waardoor het bepaalde routines en automatiseringen kan aannemen die worden geactiveerd door de temperatuur. Hij kan bijvoorbeeld bepalen wanneer de ventilator automatisch wordt ingeschakeld als de temperatuur boven een bepaalde drempel stijgt.

De Echo Pop heeft deze sensor niet in het eerste generatie model, maar ik sluit niet uit dat Amazon deze in toekomstige generaties en updates zal opnemen.

LED-indicator

We kunnen niet echt zeggen dat de Echo Dot een scherm als zodanig heeft, maar het heeft wel een kleine LED-indicator die de tijd weergeeft en als display fungeert. De Echo Pop daarentegen heeft deze functionaliteit niet, wat meer esthetisch is dan praktisch.

echo pop vs dot 2

Echo Pop vs Echo Dot: overeenkomsten tussen de twee speakers

Je weet wat de verschillen zijn, dus nu is het tijd om te kijken hoe ze overeenkomen:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:JBL Charge 4 vs. JBL Charge 5 | Vergelijking, Beoordelingen en GebruikersreviewJBL Charge 4 vs. JBL Charge 5 | Vergelijking, Beoordelingen en Gebruikersreview

Dezelfde aanraakbediening

Op zowel de Echo Pop als de Echo Dot bevinden de knoppen zich op dezelfde plek, bovenaan de draaiknop. Raak de knop gewoon aan om het muziekvolume harder of zachter te zetten of om de microfoon uit te schakelen.

Privacycontrole

Omdat het allebei geweldige speakers zijn voor in je slaapkamer, is het belangrijk om te weten dat ze allebei knoppen hebben waarmee je de microfoon kunt uitschakelen en meer controle kunt uitoefenen over je privacy als je dat wilt.

Compatibel met Alexa

Het is vermeldenswaard dat beide apparaten zijn uitgerust met Amazons AZ2 Neural Edge-processor. Daardoor kunnen ze allebei worden gesynchroniseerd met Alexa, zodat je ze kunt in- en uitschakelen met alleen je stem. In dit opzicht zijn er geen grote verschillen om op te merken of te benadrukken.

Prijs

Om eerlijk te zijn is de prijs van beide apparaten niet helemaal hetzelfde. Bovendien moet je rekening houden met de mogelijke economische aanbiedingen van beide toestellen. Maar over het algemeen moeten we zeggen dat het prijsverschil tussen de twee niet erg groot is. De Echo Dot is iets duurder, maar vergeet niet dat hij een belangrijke sensor bevat en dat de geluidskwaliteit iets beter is.

Echo Pop vs Echo Dot: wat is mijn conclusie?

Ik heb je alles al verteld wat ik heb geanalyseerd over de twee draadloze speakers van Amazon, en nu moet ik gewoon mijn conclusie uitleggen. Aan de ene kant vind ik de designbreuk van Amazon met de Echo Pop geweldig, omdat het een verandering is die altijd het beeld uitstraalt dat bedrijven blijven innoveren en andere producten blijven aanbieden. Hoewel ik in dit geval moet toegeven dat ik de bolvormige esthetiek van de Echo Dot ook erg mooi vind. Maar ik geef bijvoorbeeld de voorkeur aan het kleurenschema van de Echo Pop, vooral het lavendel.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Echo Dot 4 Vs 3Echo Dot 4 Vs 3 - Nieuwe versie van de slimme luidspreker met een vernieuwd ontwerp

Aan de andere kant is de Echo Pop ontworpen als een speaker die we in onze kamer kunnen zetten, of in een vrij kleine ruimte, terwijl de Echo Dot wat meer geluidskracht heeft om een groter gebied te bestrijken. Bovendien maakt de temperatuursensor het een ideale keuze voor bijvoorbeeld op kantoor.

We verliezen ook het scherm op de Echo Pop, hoewel de knoppen aan de bovenkant en de LED-lichtring blijven, alleen zit het aan de bovenkant in plaats van de onderkant. En qua prijs is het verschil niet al te groot, al is het wel zo dat de Dot iets duurder is dan de Pop zonder rekening te houden met de aanbiedingen.

Dat gezegd hebbende, zal de keuze vooral afhangen van hoe je elk apparaat gaat gebruiken. De Echo Pop is ontworpen voor meer individueel gebruik in kleinere ruimtes, terwijl de Echo Dot iets grotere ruimtes ondersteunt. Bedenk dus wat je gebruiksvoorkeuren zijn en kies het apparaat dat daar het beste bij past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Echo Pop vs Echo Dot: twee heel verschillend ontworpen Amazon luidsprekers je kunt de categorie bezoeken Luidspreker.

gerelateerde berichten

Subir