Saltar al contenido

Echo Dot 4 Vs 3 – Nieuwe versie van de slimme luidspreker met een vernieuwd ontwerp

Echo Dot 4 Vs 3

Ben je een Amazon fan? Dan zult u geïnteresseerd zijn in dit artikel waarin we de verschillen en overeenkomsten analyseren tussen twee van zijn meest karakteristieke slimme luidsprekers: Echo Dot 4 Vs 3. Op het eerste gezicht is het gemakkelijk om de verandering in het ontwerp te zien waarvoor het bedrijf heeft gekozen, door zijn platte vormen om te zetten in modernere bollen. Het is echter interessant om te analyseren of de veranderingen oppervlakkig blijven of dat er wijzigingen zijn die de innerlijke werking van de toestellen beïnvloeden. Mis onze vergelijking niet!

Echo Dot 4 Vs 3: Kenmerken, verschillen en overeenkomsten

De slimme luidsprekers van Amazon zijn gebaseerd op het Alexa-besturingssysteem, een gemeenschappelijk kenmerk van de twee protagonisten van deze recensie. Bovendien kan de prijs van elk model veranderen naargelang van de resterende voorraad of de economische aanbiedingen die op een bepaald moment van kracht zijn. Van hieruit beginnen we onze analyse:

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Technologiegiganten hebben een morele verplichting tegenover hun gebruikers om een duurzamer beleid te voeren. Amazon ontsnapt niet aan deze verbintenis, en dit blijkt uit zijn meest recente toevoegingen. Een van de nieuwigheden van Amazons Echo Dot 4 is zijn milieubewuste houding. Volgens het bedrijf heeft de Echo Dot 4 50% gerecycled plastic, 100% hergebruikte stof en 100% gerecycled aluminium.

Nieuw ontwerp

In het begin van de vergelijking hebben wij dit reeds vermeld, en de waarheid is dat dit de eerste verandering is die opvalt. Amazon heeft, in deze vierde generatie, een totale ontwerpwijziging doorgevoerd. De Amazon Echo Dot 3 heeft een meer afgeplatte rechthoekige vorm, met een cirkel van LED-licht rondom de bovenkant. De Echo Dot 4, daarentegen, verandert van vorm en kiest voor een bolvormig ontwerp, met de lichtcirkel aan de onderkant.

Een tip: als u hem op uw nachtkastje wilt zetten, is het nieuwe model groter dan het vorige, maar moderner van uitstraling. Ronde vormen zijn meestal aantrekkelijker voor gebruikers, hoewel dit afhangt van persoonlijke criteria. Tot slot is de Echo Dot 4 verkrijgbaar in antraciet, blauwgrijs en wit, terwijl de Echo Dot 3 verkrijgbaar is in antraciet, donkergrijs en mauve.

Echo Dot 4 Vs 3

Audio en geluid

Het belangrijkste aspect van een slimme luidspreker is zonder twijfel de kwaliteit van het geluid dat hij levert. Zowel de Echo Dot 4 als de Echo Dot 3 hebben een 41 mm luidspreker, met het verschil dat de Echo Dot 4 naar voren gericht is. Dit kan de geluidskwaliteit enigszins verbeteren, hoewel het in de praktijk een moeilijk waarneembaar verschil is. De Echo Dot 4 presteert iets beter in basweergave, maar het maakt geen groot verschil. Bovendien hebben beide een 3,5 mm audio-uitgang voor het aansluiten van een hoofdtelefoon.

Luidspreker met geïntegreerde klok

Opgemerkt moet worden dat de Echo Dot 3 tot een paar maanden geleden een versie op de markt had met een ingebouwde klok, maar die is nu uit de handel genomen. De Echo Dot 4 daarentegen heeft twee versies, een standaardversie en een waarin de speaker een geïntegreerde klok heeft. Dit is het belangrijkste verschil ten opzichte van de Echo Dot 4, want de rest van de functies zijn hetzelfde. Het model met klok is echter iets duurder, en is alleen verkrijgbaar in blauwgrijs en wit.

Processor upgrade

Beide speakers delen Alexa-integratie, dus de assistent zal in beide gevallen hetzelfde zijn. De Echo Dot 4 heeft een bijgewerkte versie van de processor, die overgaat van de MediaTek MT516 naar de AZ1 Neural Edge. Hierdoor is dit model iets sneller in het uitvoeren van commando’s, hoewel het verschil niet erg relevant is.

LED-ring

De LED-lichtring is een belangrijk kenmerk van de slimme luidsprekers van Amazon. Zoals we al zeiden, beiden hebben het, maar in een verschillende positie. De Echo Dot 4 heeft het aan de onderkant, terwijl de Echo Dot 3 het in het bovenste gedeelte heeft.

Home intelligence

De aanduiding «slimme luidspreker» houdt in dat de luidsprekers niet alleen geluid kunnen projecteren, maar ook andere functies kunnen uitvoeren. Zo kunnen beide weerinformatie en actueel nieuws weergeven, en commando’s uitvoeren met betrekking tot domotica, zoals het uitschakelen van de verlichting.

Als je meerdere Echo Dots in je huis hebt, kun je Drop-In activeren, een functie waarmee je met elke kamer in je huis of met gezinsleden kunt communiceren. Beide kunnen met de bijbehorende beugel aan de muur worden bevestigd, maar u moet wel een aparte beugel kopen.

Wat als je muziek wilt spelen? Beide luidsprekers kunnen inhoud afspelen van toepassingen zoals Spotify, Amazon Music, enz. Sterker nog, als u meerdere Echo Dot-apparaten hebt, wordt de muziek in verschillende kamers afgespeeld.

WiFi en Bluetooth

De Echo Dot 4 en Echo Dot 3 delen hetzelfde besturingssysteem, dus het is logisch dat een andere gemeenschappelijke functie de mogelijkheid is om de speaker te verbinden met een WiFi-netwerk, evenals Bluetooth. In feite ondersteunen beide modellen dezelfde versie van deze verbindingen, zodat er in dit opzicht geen verschil is.

Prijs

Bij sommige vergelijkingen kan het prijsverschil een doorslaggevende factor zijn, maar in dit geval is dat niet zo erg. De Echo Dot 4 heeft een iets hogere prijs dan de Echo Dot 3, met een verschil van ongeveer 10 euro. Dit wordt echter groter als u kiest voor de Echo Dot 4 met klok, waarmee het verschil rond de 20 euro ligt.

 

Welke slimme luidspreker moeten we kiezen?

Op dit punt zult u zich gerealiseerd hebben dat ze technisch en functioneel praktisch hetzelfde zijn. De belangrijkste verschillen tussen de twee modellen zijn van esthetische aard. Beide luidsprekers hebben dezelfde functionaliteiten, er is geen wezenlijk verschil dat merkbaar is.

Daarom zal de aankoopbeslissing gebaseerd zijn op persoonlijke criteria en, meer bepaald, uw esthetische smaak. De Echo Dot 4 heeft een modernere processor, maar om eerlijk te zijn is het erg moeilijk om de verbetering in dit opzicht op te merken.Echo Dot 4 Vs 3

Bedenk of u de bolvormige of de meer rechthoekige luidspreker mooi vindt, of welke kleur u het mooist vindt, als u geen grote verschillen vindt in de andere functionaliteiten. Een ander doorslaggevend criterium kan de prijs zijn, hoewel het verschil tussen beide zeer klein is.

Onze mening is dat het ontwerp van de Echo Dot 4 echt onderscheidend is, en we denken dat het een moderne en technologische lijn volgt die er goed uitziet in elke kamer. Toch moet u er rekening mee houden dat hij groter is, wat een probleem kan zijn als u veel spullen op uw nachtkastje hebt staan. Maar als esthetiek geen prioriteit voor u is, zijn de functionaliteiten in beide gevallen hetzelfde en is de Echo Dot 3 goedkoper.

 

Hoe kiest u de beste Echo Dot-luidspreker?

Weet u nog steeds niet zeker op welke aspecten u zich moet richten bij het vergelijken van luidsprekerprestaties? Hier volgen enkele interessante tips, maar het eerste wat wij u aanraden is te bepalen wat uw belangrijkste behoeften zijn.

 • Ingebouwde klok: als een van uw eisen bijvoorbeeld is dat de speaker een ingebouwde klok heeft, moet u de Echo Dot 3 meteen uitsluiten.
 • Aantal luidsprekers: sommige toestellen hebben slechts één luidspreker, terwijl andere er twee hebben, die kunnen bestaan uit een woofer en een tweeter. Kijk behalve naar het nummer ook naar de grootte van de luidsprekers, die meestal in millimeters of inches wordt aangegeven. Interessant is ook of ze naar voren gericht zijn, zoals de Echo Dot 4, wat helpt het geluid duidelijker te projecteren.
 • Ontwerp: afgezien van uw esthetische voorkeuren, is het interessant te weten hoe groot elk model is en hoe hoog het is. Vooral als u het op een kleiner oppervlak gaat plaatsen, zoals een nachtkastje.
 • Intelligente functies: de meeste luidsprekers kunnen u informeren over het weer, het actuele nieuws, muzieklijsten afspelen, enz. Toch kan het een onderscheidend element zijn als de rest van de kenmerken hetzelfde zijn.
 • Processor en besturingssysteem: de meest gebruikte systemen zijn meestal Apple, Alexa of Google. Als u trouw bent aan het Apple universum, raden wij u aan te kiezen voor de bijbehorende luidsprekers. De apparaten die Alexa of Google Assistant integreren, zijn echter iets opener en kunnen compatibel zijn met meer apparaten.
 • Scherm: voor het geval u het nog niet wist, sommige luidsprekers bevatten ook een scherm, in welk geval u moet kijken naar de grootte en resolutie van het scherm. Dit is niet het geval met de Echo Dot-reeks.

 

Topverkopers: de populairste Echo Dot-luidsprekers

Als u weet wat andere gebruikers die deze producten hebben geprobeerd, te zeggen hebben, kunt u helpen een keuze te maken. Om het u gemakkelijk te maken, vindt u hier een lijst met de bestverkochte Echo Dot-luidsprekers op Amazon:

Echo Dot (4e generatie) Internationale versie | Smart luidspreker met Alexa | Antraciet | Nederlandse taal niet beschikbaar
 • Maak kennis met Echo Dot – Echo Dot (4e generatie) maakt verbinding met Alexa, een in de cloud gebaseerde spraakdienst, om muziek af te spelen, timers en alarmen in te stellen, compatibele Smart Home-apparaten te bedienen en meer.
 • Aanbevolen taal – Engels UK is de aanbevolen taal om toegang te krijgen tot Skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-app en klantenservice zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands is niet beschikbaar.
 • Beheer je entertainment met je stem - Stream muzieknummers van Amazon Music Unlimited, Spotify en TuneIn. Koppel met een andere Echo Dot (4e generatie) voor stereogeluid of stream muziek van andere populaire audiodiensten via Bluetooth met je smartphone of tablet (vereist een Bluetooth-verbinding vanaf een compatibel apparaat, spraakbesturing wordt niet ondersteund).
 • Klaar om te helpen – vraag Alexa om muziek af te spelen, vragen te beantwoorden, het NOS-nieuws en internationale zenders af te spelen, het weer te delen, alarmen in te stellen en meer.
 • Beheer je smart home – Gebruik je stem om lichten aan te zetten en stekkers in te schakelen bij compatibele apparaten.
Echo Dot Muurbevestigingshouder, Echo Dot Mount 4e generatie ruimtebesparende accessoires voor Dot (4e generatie) slimme luidsprekers, slimme Echo Dot accessoires met ingebouwd kabelbeheer verbergen rommelige draden
 • Bespaar uw ruimte en elegant versier uw huis. Geïntegreerd kabelbeheer en afscheid nemen van lang lelijk snoer.
 • Houd uw luidspreker stevig vast en beïnvloedt nooit de audio-uitgang. Past perfect op uw slimme luidspreker.
 • Op maat gemaakt ontwerp zorgt ervoor dat het haakgedeelte beter past bij de stekker, waardoor uw apparaat stevig aan de muur wordt bevestigd.
 • Eenvoudig te installeren en geschikt voor de slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer en alle plaatsen in uw huis.
 • Als er een probleem met onze dot 4e luidspreker mount, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u binnen 24 uur antwoorden en u een bevredigend antwoord geven.
Echo Dot (4e generatie) | Slimme luidspreker met Alexa | (houtskool)
 • Bedien je entertainment: stream nummers van Amazon Music, Apple Music, Spotify, Deezer en meer. Speel muziek, audioboeken en podcasts in uw huis af met multi-room muziek.
 • Ondersteunt verliesloze HD-audio die beschikbaar is op geselecteerde streamingdiensten zoals Amazon Music HD.
 • Klaar om te helpen: vraag Alexa om een grap te vertellen, muziek af te spelen, vragen te beantwoorden, het nieuws te controleren, alarmen in te stellen en meer.
 • Maak contact met anderen - bel bijna iedereen handvrij. Kom direct langs op andere kamers of kondig aan het hele huishouden aan dat het diner klaar is.
 • Bedien uw slimme huis - gebruik uw stem om lichten aan te zetten, thermostaten aan te passen en deuren te vergrendelen met compatibele apparaten.
Muurbevestigingsstandaard voor Echo Dot 2e Generatie, Muurbevestigingsbeugel voor Slimme Luidspreker voor Alexa, Ruimtebesparende Perfecte Accessoires, Zonder Rommelige Draden of Schroeven(zwart)
 • Het stijlvolle en onopvallende ontwerp vormt een esthetische aanvulling op elke muur, kast of meubel.
 • Praktisch ontwerp, het apparaat staat niet direct tegen de muur, wat de geluidskwaliteit effectief kan garanderen.
 • Praktisch en handig, u kunt uw luidsprekerapparatuur plaatsen waar u maar wilt.
 • Het aan de muur gemonteerde ontwerp kan rommelige draden netjes achter de montagebeugel verbergen, wat effectief bureauruimte kan besparen.
 • Het is gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal, met een sterke duurzaamheid en een lange levensduur.
Slimme Luidspreker Tafelstandaard, 360 °Roterend Ontwerp Luidsprekerstandaard compatibel met de Geheel Nieuwe Echo Dot (4e generatie) Smart Speaker,Aluminium Houder,Accessoires voor Dot 4 (Zwart)
 • 【Uniek ontwerp】: speciaal ontworpen voor de geheel nieuwe Echo Dot (4e generatie) Smart Speaker (apparaat niet inbegrepen), het kan u helpen uw luidsprekers beter te plaatsen en ze beter voor gebruik te maken.
 • 【360 graden verstelbaar】: dankzij het ontwerp met meerdere hoeken kan Echo Dot 360 graden draaien, zodat u gemakkelijk met Dot in elke richting kunt communiceren, wat zorgt voor een betere kijk- en klankhoek.
 • 【Stabiel en veilig】: Het siliconen kussen aan de onderkant kan de Echo Dot 4 stevig op de tafel bevestigen, het tafeloppervlak beschermen tegen krassen en uitglijden op een glad oppervlak voorkomen. Een ring van siliconen kussentje aan de bovenkant voorkomt ook dat Echo Dot 4 krast.
 • 【Betere geluidservaring】: De standaard legt de luidspreker volledig bloot om de geluidskwaliteit te verbeteren, zonder dat enig object het signaal belemmert, waardoor het geluid luider en duidelijker kan worden, zodat u kunt genieten van een betere muziekervaring.
 • 【Eenvoudig te installeren】: Bestaat uit 4 kleine onderdelen, namelijk Dot 4-basis, bevestigingsschroef, roterende stents en onderste steunplaat, u kunt hem eenvoudig en met succes monteren.