Echo Dot 4 Vs 3 - Nieuwe versie van de slimme luidspreker met een vernieuwd ontwerp

15/03/2022 - Actualizado: 11/03/2022

Echo Dot 4 Vs 3

Ben je een Amazon fan? Dan zult u geïnteresseerd zijn in dit artikel waarin we de verschillen en overeenkomsten analyseren tussen twee van zijn meest karakteristieke slimme luidsprekers: Echo Dot 4 Vs 3. Op het eerste gezicht is het gemakkelijk om de verandering in het ontwerp te zien waarvoor het bedrijf heeft gekozen, door zijn platte vormen om te zetten in modernere bollen. Het is echter interessant om te analyseren of de veranderingen oppervlakkig blijven of dat er wijzigingen zijn die de innerlijke werking van de toestellen beïnvloeden. Mis onze vergelijking niet!

No products found.

inhoudsopgave

Echo Dot 4 Vs 3: Kenmerken, verschillen en overeenkomsten

De slimme luidsprekers van Amazon zijn gebaseerd op het Alexa-besturingssysteem, een gemeenschappelijk kenmerk van de twee protagonisten van deze recensie. Bovendien kan de prijs van elk model veranderen naargelang van de resterende voorraad of de economische aanbiedingen die op een bepaald moment van kracht zijn. Van hieruit beginnen we onze analyse:

Verantwoordelijkheid voor het milieu

Technologiegiganten hebben een morele verplichting tegenover hun gebruikers om een duurzamer beleid te voeren. Amazon ontsnapt niet aan deze verbintenis, en dit blijkt uit zijn meest recente toevoegingen. Een van de nieuwigheden van Amazons Echo Dot 4 is zijn milieubewuste houding. Volgens het bedrijf heeft de Echo Dot 4 50% gerecycled plastic, 100% hergebruikte stof en 100% gerecycled aluminium.

Nieuw ontwerp

In het begin van de vergelijking hebben wij dit reeds vermeld, en de waarheid is dat dit de eerste verandering is die opvalt. Amazon heeft, in deze vierde generatie, een totale ontwerpwijziging doorgevoerd. De Amazon Echo Dot 3 heeft een meer afgeplatte rechthoekige vorm, met een cirkel van LED-licht rondom de bovenkant. De Echo Dot 4, daarentegen, verandert van vorm en kiest voor een bolvormig ontwerp, met de lichtcirkel aan de onderkant.

Een tip: als u hem op uw nachtkastje wilt zetten, is het nieuwe model groter dan het vorige, maar moderner van uitstraling. Ronde vormen zijn meestal aantrekkelijker voor gebruikers, hoewel dit afhangt van persoonlijke criteria. Tot slot is de Echo Dot 4 verkrijgbaar in antraciet, blauwgrijs en wit, terwijl de Echo Dot 3 verkrijgbaar is in antraciet, donkergrijs en mauve.

Echo Dot 4 Vs 3

Audio en geluid

Het belangrijkste aspect van een slimme luidspreker is zonder twijfel de kwaliteit van het geluid dat hij levert. Zowel de Echo Dot 4 als de Echo Dot 3 hebben een 41 mm luidspreker, met het verschil dat de Echo Dot 4 naar voren gericht is. Dit kan de geluidskwaliteit enigszins verbeteren, hoewel het in de praktijk een moeilijk waarneembaar verschil is. De Echo Dot 4 presteert iets beter in basweergave, maar het maakt geen groot verschil. Bovendien hebben beide een 3,5 mm audio-uitgang voor het aansluiten van een hoofdtelefoon.

Luidspreker met geïntegreerde klok

Opgemerkt moet worden dat de Echo Dot 3 tot een paar maanden geleden een versie op de markt had met een ingebouwde klok, maar die is nu uit de handel genomen. De Echo Dot 4 daarentegen heeft twee versies, een standaardversie en een waarin de speaker een geïntegreerde klok heeft. Dit is het belangrijkste verschil ten opzichte van de Echo Dot 4, want de rest van de functies zijn hetzelfde. Het model met klok is echter iets duurder, en is alleen verkrijgbaar in blauwgrijs en wit.

Processor upgrade

Beide speakers delen Alexa-integratie, dus de assistent zal in beide gevallen hetzelfde zijn. De Echo Dot 4 heeft een bijgewerkte versie van de processor, die overgaat van de MediaTek MT516 naar de AZ1 Neural Edge. Hierdoor is dit model iets sneller in het uitvoeren van commando's, hoewel het verschil niet erg relevant is.

LED-ring

De LED-lichtring is een belangrijk kenmerk van de slimme luidsprekers van Amazon. Zoals we al zeiden, beiden hebben het, maar in een verschillende positie. De Echo Dot 4 heeft het aan de onderkant, terwijl de Echo Dot 3 het in het bovenste gedeelte heeft.

Home intelligence

De aanduiding "slimme luidspreker" houdt in dat de luidsprekers niet alleen geluid kunnen projecteren, maar ook andere functies kunnen uitvoeren. Zo kunnen beide weerinformatie en actueel nieuws weergeven, en commando's uitvoeren met betrekking tot domotica, zoals het uitschakelen van de verlichting.

Als je meerdere Echo Dots in je huis hebt, kun je Drop-In activeren, een functie waarmee je met elke kamer in je huis of met gezinsleden kunt communiceren. Beide kunnen met de bijbehorende beugel aan de muur worden bevestigd, maar u moet wel een aparte beugel kopen.

Wat als je muziek wilt spelen? Beide luidsprekers kunnen inhoud afspelen van toepassingen zoals Spotify, Amazon Music, enz. Sterker nog, als u meerdere Echo Dot-apparaten hebt, wordt de muziek in verschillende kamers afgespeeld.

WiFi en Bluetooth

De Echo Dot 4 en Echo Dot 3 delen hetzelfde besturingssysteem, dus het is logisch dat een andere gemeenschappelijke functie de mogelijkheid is om de speaker te verbinden met een WiFi-netwerk, evenals Bluetooth. In feite ondersteunen beide modellen dezelfde versie van deze verbindingen, zodat er in dit opzicht geen verschil is.

Prijs

Bij sommige vergelijkingen kan het prijsverschil een doorslaggevende factor zijn, maar in dit geval is dat niet zo erg. De Echo Dot 4 heeft een iets hogere prijs dan de Echo Dot 3, met een verschil van ongeveer 10 euro. Dit wordt echter groter als u kiest voor de Echo Dot 4 met klok, waarmee het verschil rond de 20 euro ligt.

 

Welke slimme luidspreker moeten we kiezen?

Op dit punt zult u zich gerealiseerd hebben dat ze technisch en functioneel praktisch hetzelfde zijn. De belangrijkste verschillen tussen de twee modellen zijn van esthetische aard. Beide luidsprekers hebben dezelfde functionaliteiten, er is geen wezenlijk verschil dat merkbaar is.

Daarom zal de aankoopbeslissing gebaseerd zijn op persoonlijke criteria en, meer bepaald, uw esthetische smaak. De Echo Dot 4 heeft een modernere processor, maar om eerlijk te zijn is het erg moeilijk om de verbetering in dit opzicht op te merken.Echo Dot 4 Vs 3

Bedenk of u de bolvormige of de meer rechthoekige luidspreker mooi vindt, of welke kleur u het mooist vindt, als u geen grote verschillen vindt in de andere functionaliteiten. Een ander doorslaggevend criterium kan de prijs zijn, hoewel het verschil tussen beide zeer klein is.

Onze mening is dat het ontwerp van de Echo Dot 4 echt onderscheidend is, en we denken dat het een moderne en technologische lijn volgt die er goed uitziet in elke kamer. Toch moet u er rekening mee houden dat hij groter is, wat een probleem kan zijn als u veel spullen op uw nachtkastje hebt staan. Maar als esthetiek geen prioriteit voor u is, zijn de functionaliteiten in beide gevallen hetzelfde en is de Echo Dot 3 goedkoper.

 

Hoe kiest u de beste Echo Dot-luidspreker?

Weet u nog steeds niet zeker op welke aspecten u zich moet richten bij het vergelijken van luidsprekerprestaties? Hier volgen enkele interessante tips, maar het eerste wat wij u aanraden is te bepalen wat uw belangrijkste behoeften zijn.

 • Ingebouwde klok: als een van uw eisen bijvoorbeeld is dat de speaker een ingebouwde klok heeft, moet u de Echo Dot 3 meteen uitsluiten.
 • Aantal luidsprekers: sommige toestellen hebben slechts één luidspreker, terwijl andere er twee hebben, die kunnen bestaan uit een woofer en een tweeter. Kijk behalve naar het nummer ook naar de grootte van de luidsprekers, die meestal in millimeters of inches wordt aangegeven. Interessant is ook of ze naar voren gericht zijn, zoals de Echo Dot 4, wat helpt het geluid duidelijker te projecteren.
 • Ontwerp: afgezien van uw esthetische voorkeuren, is het interessant te weten hoe groot elk model is en hoe hoog het is. Vooral als u het op een kleiner oppervlak gaat plaatsen, zoals een nachtkastje.
 • Intelligente functies: de meeste luidsprekers kunnen u informeren over het weer, het actuele nieuws, muzieklijsten afspelen, enz. Toch kan het een onderscheidend element zijn als de rest van de kenmerken hetzelfde zijn.
 • Processor en besturingssysteem: de meest gebruikte systemen zijn meestal Apple, Alexa of Google. Als u trouw bent aan het Apple universum, raden wij u aan te kiezen voor de bijbehorende luidsprekers. De apparaten die Alexa of Google Assistant integreren, zijn echter iets opener en kunnen compatibel zijn met meer apparaten.
 • Scherm: voor het geval u het nog niet wist, sommige luidsprekers bevatten ook een scherm, in welk geval u moet kijken naar de grootte en resolutie van het scherm. Dit is niet het geval met de Echo Dot-reeks.

 

Topverkopers: de populairste Echo Dot-luidsprekers

Als u weet wat andere gebruikers die deze producten hebben geprobeerd, te zeggen hebben, kunt u helpen een keuze te maken. Om het u gemakkelijk te maken, vindt u hier een lijst met de bestverkochte Echo Dot-luidsprekers op Amazon:

Echo Dot (5e generatie, 2022-release) Internationale versie | Slimme luidspreker met Alexa | Antraciet | Nederlandse taal niet beschikbaar
 • Onze best klinkende Echo Dot tot dusver: geniet van een verbeterde audio-ervaring vergeleken met elke vorige Echo Dot met Alexa voor duidelijkere zang, diepere bas en levendig geluid in elke kamer.
 • Aanbevolen taal: Engels UK is de aanbevolen taal om toegang te krijgen tot Skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-app en klantenservice zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands is niet beschikbaar.
 • Je favoriete muziek en content: speel in je hele huis muziek, audioboeken en podcasts af van Amazon Music Unlimited, Spotify en TuneIn of verbind via Bluetooth.
 • Alexa staat klaar om te helpen: vraag Alexa het weer, stel handsfree timers in, krijg antwoord op je vragen en luister zelfs naar moppen. Heb je een paar minuten extra nodig ’s ochtends? Tik gewoon op je Echo Dot om je wekker te sluimeren.
 • Houd je huis comfortabel: bedien compatibele smart home-apparaten met je stem en routines die worden geactiveerd door binnentemperatuur sensoren. Maak routines om automatisch een slimme ventilator te starten als de binnentemperatuur boven je comfortzone komt.
Echo Dot (5e generatie, 2022-release) met klok | Internationale versie | Slimme luidspreker met klok en Alexa | Wit | Nederlandse taal niet beschikbaar
 • Onze best klinkende Echo Dot tot dusver: geniet van een verbeterde audio-ervaring vergeleken met elke vorige Echo Dot met Alexa voor duidelijkere zang, diepere bas en levendig geluid in elke kamer.
 • Aanbevolen taal: Engels UK is de aanbevolen taal om toegang te krijgen tot Skills en voor een optimale muziekervaring. Aanbieders van muziekstreams, de Alexa-app en klantenservice zijn alleen beschikbaar in het Engels. Nederlands is niet beschikbaar.
 • Kijk hoe laat het is en meer in één oogopslag: het verbeterde LED-display toont je de tijd, wekkers, het weer en meer.
 • Je favoriete muziek en content: speel in je hele huis muziek, audioboeken en podcasts af van Amazon Music Unlimited, Spotify en TuneIn of verbind via Bluetooth.
 • Alexa staat klaar om te helpen: vraag Alexa het weer, stel handsfree timers in, krijg antwoord op je vragen en luister zelfs naar moppen. Heb je een paar minuten extra nodig ’s ochtends? Tik gewoon op je Echo Dot met klok om je wekker te sluimeren.
voor Amazon Echo Dot 4 / Echo Dot 5 houders met luminescentie desktop standaard houder accessoires met geïntegreerd kabelbeheer, geen schroeven nodig, (Amazon Echo Dot 4 / Echo Dot 5, zwart) WL808
 • Wandhouder voor Alexa Echo dot 4: de eerste speciaal ontwikkelde stekkerhouder voor de Alexa Echo Dot 4 generatie op de markt (apparaat en stekker zijn niet inbegrepen), let op: wij bevestigen de moer van de Alexa Echo Dot 4 voornamelijk op de draagarm. De dubbelzijdige band is slechts een hulpfunctie. Bekijk onze tweede foto. Wij garanderen dat de correcte werking volledig kan worden verholpen
 • Speciaal design: basis en aan de muur gemonteerde twee-in-één dual-gebruik, speciaal ontwikkeld voor Alexa Echo Dot 4 generatie. Installeer je luidsprekers aan de muur en het tafelblad en geniet overal in de kamer.
 • Ruimtebesparend: geweldige optie om je Alexa Echo dot 4 generatie direct aan de muur te monteren. Geeft ruimte op je aanrecht en verbergt de oorspronkelijke lange kabel. Maak je geen zorgen dat je acties door storende kabels worden geblokkeerd
 • Eenvoudig te installeren: je hoeft niet te stansen, de installatie zal je luidspreker in enkele minuten installeren. De weerhaken zijn aan de zijkant bevestigd om te voorkomen dat de luidspreker eraf valt, ook als je de luidspreker ondersteboven installeert.
 • Ruimtebesparend: geschikt voor keuken, werkkamer, woonkamer, badkamer en andere gelegenheden. Productnaam, speciale basis en aan de muur gemonteerde 2-in-1 stopcontactenhouder, compatibel met 3e generatie
Wandmontagehouder voor Echo Dot 3e 4e Generatie, Ruimtebesparende Luidsprekerbeugelhouder Multifunctionele Luidspreker Wandmontage voor Dot 3e 4e Generatie Smart Home-luidspreker (Zwart)
 • Praktisch in gebruik: de muurbeugel voor de luidspreker vergrendelt uw slimme luidspreker veilig, kan het netsnoer aan de achterkant verbergen en zeg maar dag tegen rommelige netsnoeren.
 • Hoogwaardig materiaal: de muurbeugels voor luidsprekers zijn gemaakt van hoogwaardig ABS-materiaal, dat duurzaam, corrosiebestendig en een lange levensduur heeft.
 • Eenvoudig te gebruiken: muurbeugels voor luidsprekers beschermen uw slimme luidspreker, eenvoudig te verwijderen en te installeren.
 • Volledige kit: pakket bevat voor Dot-luidspreker wandmontagehouder x 1, schroeven x 2, plastic schroefbout x 2.
 • Op grote schaal gebruikt: muurbeugels voor luidsprekers zijn geschikt voor overal, van keukens, woonkamers, badkamers en slaapkamers.
Echo Dot Muurbevestigingshouder, Echo Dot Mount 4e generatie ruimtebesparende accessoires voor Dot (4e generatie) slimme luidsprekers, slimme Echo Dot accessoires met ingebouwd kabelbeheer verbergen rommelige draden
 • Bespaar uw ruimte en elegant versier uw huis. Geïntegreerd kabelbeheer en afscheid nemen van lang lelijk snoer.
 • Houd uw luidspreker stevig vast en beïnvloedt nooit de audio-uitgang. Past perfect op uw slimme luidspreker.
 • Op maat gemaakt ontwerp zorgt ervoor dat het haakgedeelte beter past bij de stekker, waardoor uw apparaat stevig aan de muur wordt bevestigd.
 • Eenvoudig te installeren en geschikt voor de slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer en alle plaatsen in uw huis.
 • Als er een probleem met onze dot 4e luidspreker mount, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u binnen 24 uur antwoorden en u een bevredigend antwoord geven.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Echo Dot 4 Vs 3 - Nieuwe versie van de slimme luidspreker met een vernieuwd ontwerp je kunt de categorie bezoeken Luidspreker.

gerelateerde berichten

Subir