Dyson vs Xiaomi | Wint de Dyson snoerloze stofzuiger het van de Xiaomi (Dreame en Roidmi) ... of juist andersom?

02/06/2021 - Actualizado: 12/09/2021

DYSON VS XIAOMI VS DREAME VS ROIDMI

DYSON VS XIAOMI VS DREAME VS ROIDMI

Een onmisbaar reinigingsapparaat in ieder huishouden: de stofzuiger. Het is wenselijk dat jouw nieuwe stofzuiger zorgt voor een grondige reiniging zonder je vloer te beschadigen. Voor elk huishouden kan een ander soort stofzuiger het meest wenselijk zijn. In deze vergelijking kijken we naar de meest succesvolle exemplaren van de merken Dyson en Xiaomi.

Daarna komen een aantal snoerloze steelstofzuigers van beiden merken aan de orde. Een draadloze steelstofzuiger heb je altijd bij de hand en is klaar voor gebruik. Een goede stofzuiger houdt je huis stof- en vuilvrij. We gaan ook stap voor stap langs verschillende specificaties van meerdere modellen, waardoor je goed kunt inschatten welke stofzuiger het meest ideaal is voor jou.

inhoudsopgave

Verderop komen de overeenkomsten aan bod, maar eerst bespreken we hieronder de verschillen aan tussen de meest succesvolle exemplaren ter wereld. Deze zijn afkomstig van Dyson en Xiaomi en enkele van Xiaomi haar dochterondernemingen, zoals Dreame, Roidmi of Roborock die onder een eigen naam handelen. Tot slot worden verschillende succesvolle exemplaren van beide merken onder de loep genomen. De voor- en nadelen worden voor je op een rijtje gezet.

1. Het merk

Op dit moment we komen vele merken stofzuigers tegen. Er zijn ook bedrijven die aanwezig zijn op de technologiemarkt, die uiteindelijk hun eigen stofzuigers in de winkels brengen. Xiaomi is een van hen. Het bedrijf is vooral bekend om zijn telefoons, hoewel het een breed scala aan producten heeft. Nu vinden we ook Xiaomi stofzuigers. Wij zullen ze hieronder bespreken, zodat je meer te weten kunt komen over wat zij op dit gebied te bieden hebben. Hoewel de Dreame, Roidme en Roborock zijn 'echte' stofzuigermerken en hoewel ze onder een andere naam worden geproduceerd, vallen deze bedrijven ook onder het Xiaomi concern. Het assortiment is dan ook erg uitgebreid, zeker als we deze laatste exemplaren ook meenemen. Laatst uitgebrachte modellen: Xiaomi Mi Vacuum G10, Dreame T20 of de  Roidmi X30 Storm.

Dysonis al meer dan drie decennia een wereldbekende en gerespecteerde Britse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Dit bedrijf staat vooral bekend om zijn indrukwekkende lijn stofzuigers. Het basisidee was om een zakloze stofzuiger te ontwikkelen, die tijdens het reinigen zijn zuigvermogen niet kwijtraakt en dat is gelukt. Natuurlijk is Dyson bekend door het futuristische design en door de technische toepassingen en daardoor een erg innovatieve speler op de markt. Het assortiment is niet heel uitgebreid. Ze brengen om de twee jaar een nieuw model uit. Het laatste exemplaar is de Dyson V15 Detect.

2. Technische specificaties 

De meest traditionele stofzuigers komen met zak en worden aangeduid als sledestofzuigers. Kenmerkend is de grote opvangcapaciteit, waardoor je de hele woning vrij kan maken van stof. Steelstofzuigers zijn tegenwoordig doorgaans snoerloos, zonder zak en bieden door de accu veel bewegingsvrijheid. Een nadeel is dat de steelstofzuiger vaak minder accuvermogen heeft om het huis in één keer volledig te kunnen schoonmaken. Ook de opvangcapaciteit is meestal kleiner.

DYSON VS ROIDMI VS DREAME

2.1 Maximale zuigkracht

Hoewel sommige Xiaomi modellen een relatief krachtig zuigvermogen hebben, is de zuigkwaliteit van een Dyson erg moeilijk te evenaren. Dit vertaalt zich dan ook in excellente schoonmaakresultaten. De meest actuele modellen van de Xiaomi hebben desalniettemin al een aanzienlijke zuigkracht, zoals bijvoorbeeld de Xiaomi Vacuum G10, de Dreame T20 of de Roidmi X30 Pro met een zuigkracht van 150 Air Watts (aW), net zoals een Dyson V11. De modellen uit de goedkopere prijsklassen zitten doorgaans tussen de 100 en 150 aW. De krachtigste Dyson V15 Defect kan een zuigvermogen van 230 Air Watts (aW) bereiken. Daar kan geen Xiaomi, maar ook geen ander merk tegenop. Al met al is het krachtige zuigvermogen van een Dyson tot op de dag van vandaag niet te overtreffen.

2.2 Inhoud stofreservoir

Net als bij het vorige punt hangt de inhoud van het stofreservoir erg af van het gekozen model, vooral bij de Xiaomi modellen. Alle reservoirs zijn sowieso kleiner en hebben meestal een reservoir van ca. 500ml. De Dyson exemplaren hebben doorgaans een groter reservoir met een inhoud van 760ml.

2.3 Hoe lang gaat een volle accu mee?

Dit kenmerk is vooral van belang voor de grotere woningen. Je wil immers dat de batterij lang genoeg meegaat om je hele woning met 1 acculading te reinigen. Dit aspect wisselt heel erg per model stofzuiger. Van de Dyson stofzuigers kunnen we echter bevestigen dat deze ca. 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen accu. Bij de Xiaomi exemplaren hangt het heel erg af van het model. Deze zijn te vinden vanaf 20 minuten tot exemplaren die wel tot 890 minuten kunnen meegaan op een volledig opgeladen batterij, zoals de Dreame V11.

2.4 Wat is normaal geluid?

Stofzuigers tot 70 dB worden aangeduid als stil. Stofzuigers die 75 tot 80 dB tijdens het zuigen produceren worden gezien als normale apparaten. Stofzuigers met meer dan 80 dB worden gezien als luidruchtig. Het gebruiksgemak en de geluidsisolatie zijn een paar van de identiteitskenmerken van een Dyson. Dit is te wijten aan de grote hoeveelheid tijd en technologie die besteed wordt aan de geluidsisolatie. Geen enkel merk wint het op dit punt van Dyson. En toch doet Xiaomi het niet slecht met onder andere de Dreame exemplaren, waar wel  7 lagen geluidsisolatie  zijn toegevoegd. Desaniettemin vinden wij de Dyson modellen geruislozer.

3. Mogelijke opties die erbij kunnen zitten

Behalve de standaard specificaties die elke stofzuiger moet hebben, hebben bepaalde Dyson en Xiaomi modellen uiteraard ook enkele bijzondere extra opties, die de schoonmaakbeurt net even iets gebruiksvriendelijker en efficiënter maken. Hierna bespreken we de meest opvallende opties.

3.1 Flexibel... om overal bij te kunnen

De flexibele slangen zijn samengesteld uit een serie verbindingen c.q. koppelingen die toestaan dat de stofzuiger flexibel is en zo voorkomen kan worden dat je moet bukken om bepaalde lagere plekken te bereiken. Dyson heeft geen steelstofzuigers die als zodanig flexibel zijn. Dit is opgelost door een onderdeel toe te voegen "Low Reach" genaamd die als een koppeling werkt en zich aanpast aan de steelstofzuiger zoals jij dat wilt. Xiaomi heeft daarentegen geen mogelijkheid ontwikkeld om flexibel te kunnen schoonmaken. Deze kan je dan ook niet vinden in het assortiment.

3.2 Dweilen en schrobben

Veel steelstofzuiger exemplaren dweilen ook en doen dat dankzij een dweil die zich bevochtigt. Dyson daarentegen kiest er bewust voor om haar kwalitatieve zuigprestaties niet te 'besmetten' met andere ondergeschikte functies. Dit is de reden dat deze optie bij Dyson buiten beschouwing blijft in het gehele assortiment. Xiaomi en de partners waarmee ze samenwerkt hebben daarentegen wel  verschillende stofzuigers met dweiloptie in het assortiment, zoals de Xiaomi Mi Vacuum G10, de Roidmi x30 Storm en de Dreame T20…

3.3 LED Lampen

De LED verlichting staat toe om ruimtes waar minder zicht is te verlichten, zoals bijvoorbeeld onder banken en bedden. Bij de Dyson modellen is dit nooit een optie geweest en bij Xiaomi is het ook alles behalve gebruikelijk. De Roidmi X30 bevat deze verlichting bijvoorbeeld wel. Stof, haren en kruimels zijn dan ook gemakkelijk te zien en te verwijderen dankzij de LED-lampen.

3.4 Laser Technologie

Er is slechts één specifiek model van Dyson waarvan de stofzuiger in het groen oplicht, zodra plekken stoffiger zijn. Dit gebeurt door middel van een speciale laser technologie die wordt toegepast. Zoals je kan begrijpen is dit een erg grote vooruitgang. Alleen de Dyson V15 Detect kan dit.

4. Materiaal gebruik maakt wel degelijk een verschil

Wat dit onderdeel betreft hebben we een duidelijke winnaar: Dyson. Alle modellen zijn vervaardigd uit polycarbonaat en verzekerd van een langere levensduur dan de Xiaomi modellen, en wel tot 10 jaar. Het voorgaande is ook aangetoond door verschillende onderzoeken. Dyson komt gemiddeld om de twee jaar met een nieuw exemplaar. Een Dyson is dus niet snel verouderd waardoor je als consument steeds achter de feiten aanloopt. Erg handig als je op zoek moet naar onderdelen of reparatiewerkzaamheden moet verrichten. De Xiaomi exemplaren zijn voordeliger en logischerwijs wordt er dan ook op de kwaliteit van de gebruikte materialen bespaard. Normaal gesproken wordt verschillende soorten plastic gebruikt alsook aluminium. Het is wel zo dat Xiaomi meer nieuwe modellen op de markt brengt en de oudere exemplaren daardoor sneller achterhaald zijn.

5. Prijs

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen is de steelstofzuiger van Dyson een stuk prijziger dan die van een Xiaomi. Het is zo goed als onmogelijk een exemplaar te vinden van Dyson die voor minder dan €600,- te koop is. Xiaomi en haar samenwerkingspartners beschikken echter over een uiteenlopend assortiment van simpele tot meer geavanceerde modellen. Hierbij moet je denken aan prijzen tussen de €100,- en 500,- .

Nu de verschillen besproken zijn, gaan we verderop kijken naar de overeenkomsten tussen deze twee merken. Welke specificaties en opties zijn identiek en delen zowel de Xiaomi als Dyson met elkaar?

1. Het gemak van Snoerloos, Draadloos oftewel Wireless

Alle steelstofzuigers van Dyson y Xiaomi zijn snoerloos. Er bestaat geen groter gemak dan stofzuigen zonder constant op zoek te moeten gaan naar een stopcontact.

2. Handstofzuiger 

Zo goed als bijna alle steelstofzuigers van beide merken zijn voorzien van een 2-in-1 model waarvan de motor in de vorm van een handstofzuiger losgekoppeld kan worden van de rest van de stofzuiger. Erg praktisch, aangezien dit het mogelijk maakt om planken en andere hogere plekken te reinigen zonder je kracht te hoeven gebruiken.

3. Vergelijkbaar gewicht

Binnen Dyson is het zo goed als onmogelijk een exemplaar te vinden dat zwaarder is dan 3,5 kilo. Onder andere merken is een gewicht van 3,5 kg daarentegen meer uitzondering dan regel. De Xiaomi modellen zijn dan ook een stukje zwaarder.

4. Voor elk soort gebruik een andere reinigingsmodus

Elk van beide merken beschikt over verschillende snelheidsniveau's. Gebruikelijk kan je de stofzuiger op twee of drie verschillende snelheden zetten. De intensiteit kan je aanpassen. Vaak zit hier ook een Power Turbo functie bij.

5. Automatische modus

Onder beide merken vind je modellen met de mogelijkheid om de potentie automatisch te laten aanpassen aan het soort vloer dat je op dat moment aan het reinigen bent. Als de stofzuiger bijvoorbeeld een vloerkleed tegenkomt zal je stofzuiger intensiever aan de slag gaan om het kleed goed schoon te krijgen. Deze optie is onder meer te vinden bij de Dyson V15 Detect, Dyson V11,
Dreame T20 en de Xiaomi Mi Vacuum G1

6. Functioneel display 

De display's zijn doorgaans simpel maar erg handig. Je kan er onder meer de volgende gegevens uit afleiden: batterijstatus, reinigingsmodus, de gebruikte zuigkracht. tevens is het mogelijk om de reinigingsmodus aan te passen met de knop op de display. We merken nog op dat de nieuwste modellen van beide merken over een dergelijk display beschikken.

7. Borstels en overige gemeenschappelijke accessoires 

De meest gebruikelijke accessoires zijn de mondstukken die meegeleverd worden en specifiek zijn voor verschillende gebruikssituaties, zoals hoeken en plekken waar het moeilijker is om bij te komen. Ook komen de stofzuigers met verschillende borstels voor verschillende vloeren (harde vloeren, huisdieren, en vloerkleden) en uitschuifbare buizen. De meeste hulpstukken  voor deze modellen zijn uitwisselbaar. Over het algemeen beschikt elk exemplaar in meer of mindere mate over een set opzetstukken en borstels om tot een volledige schoonmaak sessie over te kunnen gaan.

Hieronder worden een aantal Dyson én Xiaomi, inclusief de Dreame, Roidmi y Roborock exemplaren, nader onder de loep genomen en omschreven. De voor- en nadelen worden op een rijtje gezet, zodat het makkelijker voor je wordt om de voor jou meest ideale stofzuiger uit te kiezen. Onderaan de pagina kijken we welk steelstofzuigermerk als beste uit de bus komt en welk model het beste bij jou past.

Dyson V11 Absolute 

Laten we beginnen met een exemplaar dat waarschijnlijk één van de beste ter wereld is en bovendien erg goed beoordeeld onder haar gebruikers.  De eyecatchers van dit exemplaar zijn de efficiënte wijze van verwijdering van stof op vloerkleden. Bovendien kan deze stofzuiger tot 99,97% fijnstof en allergenen verwijderen. Ook niet geheel onbelangrijk: door de dubbele zuigkracht van 180aW  ten opzichte van andere modellen bespaar je heel veel tijd doordat je veel sneller te werk kan gaan.

Bovendien ook voorzien van een LED display met waardevolle informatie over de werking en het onderhoud en komt met een accessoire set waar je verschillende kanten mee op kan.  Zolang je de eco-modus gebruikt kan deze lichtgewicht stofzuiger wel tot 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen batterij. Daardoor een erg geschikt model voor grotere woningen. Tot slot, de Absolute beschikt over een stofreservoir van 760ml. dat snel en makkelijk leegt waardoor de handen dus schoon blijven. Het grootste en enige nadeel van dit exemplaar is het prijskaartje dat er aan hangt. Een vrij prijzig model zoals geldt voor elk Dyson exemplaar, vooral als je deze vergelijkt met andere exemplaren in dezelfde klasse.

Dyson V11 Absolute Accustofzuiger, 760 ml, blauw
 • Houd je huis brandschoon met de Dyson V11 snoerloze stofzuiger.
 • Met een 40% grotere opvangbak dan de vorige modellen, hoef je voortaan de opvangbak niet meer voortdurend te legen.
 • Wil je weten hoeveel looptijd er nog over is? Wil je weten welke vermogensstand je gebruikt? Het handige lcd-scherm geeft je alle informatie die je nodig hebt, waaronder herinneringen voor filteronderhoud en waarschuwingen bij verstopping.
 • Het hele huis schoonmaken is eenvoudig met een lange looptijd van 60 minuten en een diepere reiniging met een indrukwekkend krachtige zuigkracht.
 • Makkelijk schoon te maken. Eenvoudig ademhalen, praktische functies om je huis schoon en comfortabel te maken.

Dyson Cyclone V10 Absolute

De Dyson Cyclone V10 Absolute is een oudere versie van de V11 Absolute maar dan minder krachtig met 151 aW zuigkracht en heeft geen display. Om deze reden is er sprake van een reeks verschillen tussen beide exemplaren maar zijn er ook gelijkenissen. Moet je grondig snel en efficiënt reinigen? Dan is dit exemplaar aan te bevelen en erg praktisch. Aangekoekt vuil wordt met deze stofzuiger in één keer meegenomen. Voordelen: een lichtgewicht apparaat met haar 2,68kg en maakt bovendien erg weinig geluid. Een erg comfortabele optie voor haar gebruiker met het stofreservoir van 760ml. Dat is 40% meer dan de oudere modellen.

Met haar krachtige digitale motor is het zuigvermogen van dit exemplaar aanzienlijk groot en kan hij tot 60 minuten onafgebroken haar werk doen. Met het speciale filter wordt tot wel 99,9% van fijnstof en allergenen opgenomen en draagt hierdoor ook bij in de verwijdering van huisstofmijt. Ben je allergisch of heb je huisdieren? Dan is dit model dus zeker aan te bevelen. Nadeel: Dit model heeft geen display en raakt sneller leeg bij een volledig opgeladen batterij dan de Dyson V11 Absolute. Ook duurt het vrij lang, te weten 3,5 uur voordat deze weer helemaal opgeladen is. Tot slot is ook de prijs aan de hoge kant als je deze vergelijkt met soortgelijke andere modellen.

DYSON V10 Absolute handstofzuiger Zakloos koper, nikkel
 • Origineel merkproduct.
 • Twee jaar garantie op fabrieksfouten.

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner

Deze Xiaomi beschikt over een krachtig 100 aW zuigvermogen met 9-cycloon technologie. Met dit exemplaar profiteer je van een aerodynamische structuur die een 9-cycloon motor gebruikt. Hierdoor worden de stofdeeltjes effectief gescheiden wanneer deze worden opgezogen. Stof wordt opgevangen zonder dat de stofzuiger verstopt raakt. De 5-staps filtratie vangt tot wel 99.97% van de fijnstof en allergenen op. Er is kwalitatief gezien zeer goed plastic en aluminium gebruikt met als gevolg dat het ontwerp zeer verzorgd en strak oogt.

Eén van de pluspunten is dat deze door haar lichtgewicht van 1,5kg zeer handzaam en makkelijk in het gebruik is, zelfs met 1 hand. Diverse borstels en opzetstukken worden meegeleverd waardoor je alle soorten oppervlakten kan reinigen, van harde vloeren tot vloerkleden, meubels en banken. De extra zachte borstel met ingebouwde motor kan gebruikt worden om bijvoorbeeld  vloeren en  tegels mee te reinigen. Een paar minpunten waar je echt rekening mee moet houden: dit is het minst krachtige besproken exemplaar van deze post met slechts 350aW aan zuigvermogen. Onhandig is ook de autonomie van 30 minuten. Voor een grotere woning dus veel minder geschikt.

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner SKV4060GL
 • Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner SKV4060GL

Xiaomi Mi Vacuum G10

Verdubbel je de prestaties met de helft van de moeite. Dit kan dankzij 150 aW zuigkracht. De Mi Vacuum Cleaner G10 is 25% sterker dan zijn voorgangers en gaat langer mee op een batterij, tot wel 65 minuten. De batterij is los te koppelen en laadt op in 3,5 uur via de meegeleverde adapter of aan de muurbevestiging die tevens dient als opberger. Het 5-stage filtratie systeem heeft een 12-cyclonisch ontwerp en filtert tot wel 99,97% van de stofdeeltjes uit de lucht. Het 0,6l stofreservoir is bovendien los te koppelen.

Met de verschillende standen (eco, standaard, max en automatisch) kan je deze op elke gebruikssituatie toepassen. Verder komt deze met een complete steelstofzuiger met 4 opzetstukken. Gaat op de laagste stand tot wel 65 minuten mee en de ingebouwd full-color display geeft de modus, batterijstatus en nog veel meer weer. Om deze reden erg functioneel te noemen. Een slimme vloerborstel die de ondergrond automatisch detecteert en zich daaraan aanpast. Bovendien is dit exemplaar voorzien van een bijgevoegde magnetische watertank waarmee je kunt stofzuigen en dweilen tegelijkertijd. Dit maakt dit exemplaar erg veelzijdig.

Xiaomi Mi Stofzuiger G10 draadloze stofzuiger (4 modi: Eco, Standard, Max, Auto; 79db; 5-traps wasbaar filter; TFT-kleurendisplay) Wit
 • Meegeleverde componenten - handstofzuiger, laadstation, netsnoer, stofzuigercontainer, wisser, korte handleiding
 • LED-display toont realtime status van modi, batterij, opladen, taal en standaardwaarden tot 65 minuten gebruikstijd tot 3 zuigmodi: standaard - gemiddeld - sterk
 • Volledige filtersnelheid van 99,97 procent
 • Het kan de zuigkracht aanpassen aan de vloertypes in de automatische modus
 • Update vóór gebruik de firmware door de Xiaomi-app te downloaden

Xiaomi Mi Vacuum G9

Een reinigingsefficiëntie die de gebruiker in de overgrote meerderheid van de situaties tevreden stelt met mooie beoordelingen. Het geluidsniveau is ook uitstekend, met een piek van slechts 68 dB, wat beslist stil is en daarom ook 's nachts snel kan worden gebruikt. Al het vuil wordt getransporteerd naar een stofreservoir met een inhoud van 0,6 liter die volledig kan worden geleegd met een simpele klik. een pluspunt is verder het ergonomisch lichtgewicht ontwerp.

Al moet gezegd worden dat het lagere vermogen van 120aW in vergelijking met andere producten in dezelfde categorie enigszins merkbaar is, misschien net te licht. Andere minpunten zijn: geen LED verlichting, geen display en geen dweil-optie. Of je nu op zoek bent naar een tweede snoerloze bezem of direct een snoerloze cycloonstofzuiger om niet meer te worstelen met de bezem, maar je hebt een zeer beperkt budget, dan is deze Xiaomi zeker een goede optie.

No products found.

Dreame V11

De volgende snoerloze stofzuiger is er eentje met een grote snelheid dankzij Space 4.0 en een zuigkracht van 150aW, wat een maximale efficiënte schoonmaakbeurt garandeert. Ten opzichte van andere exemplaren beschikt deze over een full-color display om de gebruiker te voorzien van allerlei informatie. Voorts merken we op dat de Dreame V11 kan rekenen op een Sony batterij van 3000mah, oftewel millieampère, die wel tot 90 minuten meegaat op een volledig opgeladen batterij.

Voorts wordt deze geleverd met een accessoire kit om uiteenlopende oppervlakten mee te reinigen, zoals vloeren, banken, meubels, kleden etc... Wat de geluidsdemping betreft hebben we hier één van de het meest geruisloze exemplaren van Xiaomi, dankzij een 7-laags geluidsreductie. Hierbij is gebruik gemaakt van een nieuw soort katoen Gedebao Noise Reducer genaamd, die allerlei geluiden blokkeert en het gebruiksgemak enorm verbetert.

Dreame V11 450 W et 125.000 tr/min Rood
 • Digitale motor met 125.000 omw/min: Dreame heeft een van de krachtigste stofzuigers op de markt ontwikkeld, ontwikkeld met de nieuwste technologieën. De digitale motor bereikt 125.000 rpm en 450 W, produceert duurzame en sterke prestaties.
 • 90 minuten looptijd: de accu is verbeterd om een hoger vermogensniveau te bereiken. De accustofzuiger Dreame V11 Mistral werkt continu 90 minuten in de normale modus, 30 minuten in de tussenmodus en 10 minuten in de turbo-modus.
 • Digitaal display met vergrendeling van de trekker: Dreame V11 Mistral beschikt over een display waarmee je de trekker kunt vergrendelen en de toestand van het product kunt controleren. Het biedt real-time informatie over de batterijstatus en het filter, de prestaties die het werkt, en waarschuwt je wanneer het nodig is om onderhoud aan het product uit te voeren.
 • Systeem met 5 filters met HEPA-filter en 12 cycloonen: het beschikt over een systeem met 5 geavanceerde filters die een HEPA-filter en een systeem met 12 cycloonen, wat de belasting van het filter met 63% vermindert, wat de levensduur verdubbelt.
 • Europees model: Dreame V11 Mistral is een exclusief model voor Europa, dat een garantie van 2 jaar omvat en een hoogwaardige en individuele klantenservice

Dreame V10

We gaan door met onze selectie steelstofzuigers, de Dreame V10 Boreas. Een exemplaar met 140aW aan zuigvermogen en met een autonomie van 60 minuten. Ook al is dit minder dan bij de  Dreame V11, je houdt voldoende tijd over om onafgebroken tot een volledige schoonmaakbeurt over te gaan. De batterij doet er ongeveer 3.5 uur over om volledig op te laden. Dit model valt op door de uitgebreide set accessoires. Dit exemplaar wordt geleverd met verschillende handige opzetstukken. Voor elke plek in huis is er een geschikt opzetstuk zodat je overal makkelijk bij kunt en alles hygiënisch schoon kunt maken.

Dit is de stang en het mondstuk voor het stofzuigen van harde vloeren. Er zit een draaiende zachte rol in die ervoor zorgt dat al het vuil snel opgezogen wordt.Het korte platte opzetstuk zorgt ervoor dat je deze Xiaomi stofzuiger kan omtoveren tot kruimeldief. Een anti-huismijt borstel zorgt er voor dat 99,99% van de allergenen worden opgespoord. Bovendien maakt het handzame en ergonomische ontwerp dat je overal makkelijk bij kunt en is er ook nagedacht over goede geluidsisolatie. Dit model scoort minder goed op de inhoud van het stofreservoir. Met z'n halve liter reservoir ontkom je er niet aan regelmatig te legen.

Dreame V10 Accustofzuiger, draadloze stofzuiger, accu-handstofzuiger met (22.000 Pa sterke zuigkracht, gebruiksduur tot 60 minuten, licht geluidsarm) (Dreame V10)
 • Technologiepatent Space3.0: borstelloze digitale hogesnelheidsmotor Space3.0, die binnen 0,3 s voor een bliksemschuif zorgt. Een zuigvermogen van 140 AW, een motor met tot 100.000 omw/min en een winddruk van 22000 PA zorgen voor een fatsoenlijke zuigkracht en zorgen voor probleemloze prestaties.
 • 5-traps, volledig afgedichte filtersysteem: neemt 99,99% van de 0,3 micrometer fijne deeltjes efficiënt op, waardoor frisse lucht wordt uitgestoten en een veilige en comfortabele omgeving wordt gecreëerd. Was de filteraccessoires regelmatig om betere resultaten te bereiken. Geen kabel nodig en eenvoudig te installeren. Past in elke woonkamer, kantoor, slaapkamer of voertuig met een groot aantal accessoires. Kan eenvoudig in ÃÃn.
 • 2500 mAh Samsung-accu: Samsung-lithium-accu. Geschikte balans tussen gewicht en energie. Tot 60 minuten looptijd in spaarstand. In de standaardmodus zijn nog 28 minuten voor het stofzuigen beschikbaar. De MAX-modus biedt een super power-zuigvermogen van 8 minuten voor moeilijk schoonmaken.
 • Ergonomische binnenstructuur: het zwaartepunt is naar achteren gericht, de grip is verbeterd. Het hoofdlichaam weegt slechts 5 kg en de interne structuur van de hoofdcomponent is geoptimaliseerd. Het is lichter en intelligenter bij het drukken, trekken, dragen en tillen. Een fluisterstille werking met 68 dB (A), ondersteund door een borstelloze motor. Geen storende geluiden meer, die je baby en huisdier goed doen.
 • High Torque Power Brush: de veelzijdige stofzuiger is uitgerust met een elektrische rolborstel met onafhankelijke motor. Reinig alle soorten vuil zoals deeltjes, stof, haren, borstelharen en vuildeeltjes. Het kan ook voorkomen dat het haar verstrikt raakt, om een extreem grondige reiniging te bereiken.

Dreame T20

Een upgrademodel van zijn voorganger V11 dat nauwelijks wensen onvervuld laat. Een van de krachtigste binnen dit merk met een zuigvermogen van 150aW wat fantastische prestaties levert door een intensieve reiniging. Met een volledig opgeladen batterij gaat deze 70 minuten mee en daarom ook zeer geschikt voor grote woningen. Anders kun je ook de tweede accu gebruiken.
Daarnaast wordt deze meegeleverd met een uitgebreide accessoire kit met allerlei borstels geschikt voor uiteenlopende oppervlakten, zoals harde vloeren, vloerkleden en textiel. Dankzij het ergonomische lichtgewicht ontwerp kom je ook met het grootste gemak op hogere plekken, van vloeren tot plafonds.

Zo kan de gebruiker zelf bepalen of hij de aan/uit-knop ingedrukt wil houden om het stofzuigproces actief te houden of deze vastzetten. Groot voordeel:  display biedt een verscheidenheid aan informatie voor de gebruiker. Van het laadniveau tot de
vier zuigniveaus (Eco, Med, Auto, Turbo), maar ook diverse foutmeldingen worden vermeld, zoals lage batterijspanning, rol moet worden gereinigd, filter niet goed geplaatst, etc. Tot slot is deze Dreame ook voorzien van een dweil-functie die maakt dat er sprake is van een grondige schoonmaaksessie.

Dreame T20 Mistral Draadloze stofzuiger, Europees model, 125.000 rpm, met LCD-kleurendisplay en afneembare accu, rood, 0,6 l
 • Digitale motor tot 125.000 omw/min: altijd probeert de prestaties van zijn producten te verbeteren, heeft Dreame het model T20 Mistral ontwikkeld, een draadloze stofzuiger die 125.000 rpm en 25.000 PA bereikt, met een zuigvermogen van 150 AW.
 • Afneembare krachtige accu: Dreame T20 Mistral beschikt over een krachtige accu, die het mogelijk maakt om continu tot 70 minuten in de normale modus te werken. Je kunt ook de middelgrote of turbomodus afhankelijk van de reinigingsbehoeften kiezen. Het nieuwe model bevat de mogelijkheid om de batterij te verwijderen. De oplaadtijd van de Dreame T20 Mistral bedraagt 4 uur.
 • Kleuren-lcd-display met vergrendeling van de ontspanner: Dreame T20 Mistral beschikt over een lcd-kleurenscherm dat de sluiterknop vergrendelt, de status van het product bewaakt, biedt informatie in real-time over de batterijstatus en de filter, de prestaties die het werkt en je waarschuwt wanneer het nodig is om onderhoudswerkzaamheden aan het product uit te voeren.
 • Diepe filtratie in 5 standen en wasbaar HEPA-filter: het filtersysteem met 12 cyclonen en 5 niveaus van Dreame T20 Mistral verwijdert microscopische stofdeeltjes en geeft lucht met een reiniging van 99,9% vrij. Bovendien is het HEPA-filter wasbaar, wat de prestaties van de Dreame T20 Mistral verbetert en de levensduur van het product verhoogt.
 • Geïntegreerde intelligente kop: de intelligente Dreame T20 Mistral identificeert tapijten en verhoogt de zuigkracht voor een grondige reiniging. Bovendien is de borstel voor meerdere oppervlakken in V-vorm vormgegeven, voorkomt klitten en verbetert de efficiëntie van de zuigkracht.

Roidmi X30 Storm

De verticale Roidmi X30 Storm steelstofzuiger heeft een zuigkracht van 150aW en kan op een volledig opgeladen batterij 70 minuten meegaan als deze op de standaard-modus staat.  Zoals we al eerder vermeld hebben heeft dit exemplaar een uittrekbare dweil die het mogelijk maakt de vloer te dweilen na het stofzuigen. Een volledige schoonmaakbeurt! .
Om het schoonmaken te vergemakkelijken is het vloermondstuk voorzien van LED verlichting die zich automatisch activeren zodra de stofzuiger donkere plekken tegenkomt.

Nieuw bij dit exemplaar is de Xiaomi My Home App die via bluetooth werkt. Hiermee kan je onder andere de batterijstatus maar ook zien of het filter aan vervanging toe is. Vermeldenswaardig is ook het ergonomisch ultramodern  lichtgewicht ontwerp. Winnaar van diverse prijzen op internationaal niveau!! Je hoeft de knop niet ingedrukt te houden en bedienbaar met één hand. Ook aan dit exemplaar zit een nadeel dat we willen benadrukken: een relatief klein stofreservoir van slechts 0,55l. wat neerkomt op iets meer dan een halve liter.

ROIDMI X30 Storm - Europees model - 120.000 rpm, led-display, ZIWEI-sterilisatiesysteem, wit
 • Grenzeloze prestaties en batterij: De Roidmi X30 Storm draadloze stofzuiger heeft zijn digitale motor verbeterd met 120.000 rpm en 435 W en een zuigvermogen van 26500 Pa.
 • LED-SCHERM: Roidmi heeft een LED-scherm in zijn nieuwe model geïntegreerd dat real-time productinformatie biedt, zoals zuigkracht, filterstatus, resterende batterij en verbrande calorieën.
 • 6 FILTRATIELEN EN DUBBELE ANTIBACTERIEFILTER: Het zestraps filtersysteem van de Roidmi X30 Storm bevat een dubbel antibacterieel filter dat bacteriën verwijdert. Het biedt ook een zeer hoog filterniveau en maakt de lucht volledig schoon.
 • ZIWEI STERILISATIESYSTEEM: Roidmi X30 Storm bevat een antibacteriële coating met sterilisatietechnologie. Dit geavanceerde systeem voorkomt dat bacteriën zich ontwikkelen en zich voortplanten in de stofzuiger, waardoor allergieën en huidproblemen ontstaan.
 • 5 JAAR GARANTIE MET OFFICIËLE DISTRIBUTOR: Roidmi heeft een officiële distributeur in Spanje; koop Roidmi in officiële kanalen om 5 jaar garantie op de motor en 2 jaar op componenten met afhaling en levering aan huis te krijgen

Roidmi F8 Storm Pro

Dit exemplaar kan tot 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen batterij en heeft een zuigkracht van 23500 Pascal. Het uiterlijk is mooi strak en degelijk gemaakt zoals we van andere Xiaomi apparaten gewend zijn. De stofzuiger heeft één groot handvat en kan je eenvoudig met één hand bedienen. Bij de stofzuiger krijg je ook heel wat onderdelen om op moeilijke plekken te stofzuigen. Onder meer een kleine roller en een borstel (rechtstreeks op te zetten of eventueel op de meegeleverde flexibele buis) Bij het stofzuigen op donkere plekken gaat automatisch de LED-strook aan. Op die manier gaat geen stukje vuil verloren, ook onder laag meubilair niet.

Een van de pluspunten: de connectie met de Xiaomi My Home App wordt via bluetooth gemaakt en niet via wifi. Heb je een succesvolle connectie tussen je smartphone en deze stofzuiger, dan brandt er dus een blauw lichtje en wordt de schoonmaaksessie nog efficiënter. Om het toestel optimaal op te laden is er een magnetische wall mount. Dit is een soort van magnetische puk die je op de muur bevestigt, zodat je bij elke oplaadbeurt enkel de stofzuiger moet bevestigen, lipje open en oplaadkabel erin. Klaar voor een volgend gebruik!

ROIDMI F8 Storm Pro-stofzuiger draadloos met app, versie EU, 435W, 110.000 tpm, batterij tot 60 minuten, witte kleur min
 • Digitale motor 110. 000 rpm: de digitale motor 435 W met 110. 000 rpm verhoogt de zuigdruk en verlengt de levensduur.
 • Batterij met hoge capaciteit: de Roidmi F8 Storm Pro bevat een SAMSUNG-batterij die 60 minuten in normale modus heeft, in de middelste modus 40 minuten en in turbo 10 minuten uithoudingsvermogen heeft.
 • Draadloos opladen: de stofzuiger wordt dankzij het draadloze laadsysteem automatisch opgeladen wanneer hij in de magnetische houder wordt geplaatst.
 • 5 jaar bij dealers: ROIDMI heeft een officiële distributeur in Spanje. Koop ROIDMI met behulp van de officiële kanalen om de . van 5 jaar op de motor en 2 jaar op de componenten bij afhalen en leveren.

Roborock H6

De laatste snoerloze steelstofzuiger die we aan je presenteren in dit rijtje is de Roborock H6. Een exemplaar dat de 150aW aan zuigvermogen heeft. Je kan gebruik maken van drie reinigingsmodi, stand Eco, Automatic en Max en deze valt op door haar Boost-knop die automatisch aangaat zodra meer vuil en viezigheid wordt gedetecteerd. Onafgebroken kan deze Roborock wel een schoonmaaksessie tot 90 minuten verrichten.  Bezit bovendien een 5-laags filtersysteem waardoor 99,97% van alle huisstofmijt en fijnstof wordt opgezogen.

Vandaar dat deze Roborock ook zeer geschikt is voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Dankzij het OLED display kan je meerdere gegevens aflezen zoals de batterijstatus, onderhoud reminders, de geselecteerde snelheid etc... Door het strakke en ergonomische ontwerp is deze stofzuiger voorzien van alle gebruiksgemakken, zonder dat het nodig is om de aan-knop ingedrukt te blijven houden. Minpunt: de inhoud van het stofreservoir, slechts een kleine 500ml. Daar staat tegenover dat het onderhoud en het legen van het reservoir erg simpel is.

No products found.

Conclusie: Gaan we voor een Dyson óf toch voor een Xiaomi?

Elk van beide merken vertegenwoordigt geheel iets anders. Als je op zoek bent naar maximale exclusiviteit, goede reinigingsprestaties en een lange levensduur bevelen wij de Dyson aan. De grotere capaciteit, langere levensduur van de batterij en effectievere filters en de meest optimale geluidsdemping maken het verschil vergeleken met de Xiaomi exemplaren.
Daartegenover staat dat het assortiment van Xiaomi, inclusief die van de Dreame, Roidmi of Roborock, werkelijk enorm is. Je kan tig verschillende steelstofzuigers vinden en allerlei soorten modellen in uiteenlopende prijscategorieën.

En bestaan zelfs exemplaren met een dweil-optie. Wij raden dan ook een Xiaomi aan om haar veelzijdigheid, en vooral om haar prijs-kwaliteit verhouding.
Als je onze mening wil weten, voordat je het geld voor een Dyson op tafel legt, raden wij aan eerst een draadloze steelstofzuiger van Xiaomi uit te proberen. De Xiaomi Mi Vacuum G10 is net op de markt gebracht en zeker een exemplaar om in acht te nemen. De prijs is allesbehalve verkeerd en dit model is bovendien uitgerust met een behoorlijk aantal opties die maximale prestaties leveren. Met andere woorden een compleet model, waar alles op- en aanzit.

Is je keuze gevallen op de Xiaomi Mi Vacuum G10… Bekijk hier de laatste aanbiedingen van Amazon!

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson vs Xiaomi | Wint de Dyson snoerloze stofzuiger het van de Xiaomi (Dreame en Roidmi) ... of juist andersom? je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir