Dyson vs. Tineco - Op zoek naar de beste steelstofzuiger

11/06/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Dyson Vs Tineco

Dyson Vs Tineco

Een onmisbaar reinigingsapparaat in ieder huishouden: de stofzuiger. Het is wenselijk dat jouw nieuwe stofzuiger zorgt voor een grondig schoonmaakresultaat zonder je vloer te beschadigen. Voor elk huishouden kan een ander soort stofzuiger het meest wenselijk zijn.  In deze vergelijking kijken we naar de merken Tineco en Dyson. Daarna komen een aantal snoerloze stofzuigers van beide merken aan de orde. Een goede stofzuiger houdt je huis fijn stof- en vuilvrij. We gaan ook stap voor stap langs verschillende specificaties van diverse modellen van zowel Dyson als Tineco, waardoor je goed kunt inschatten welke stofzuiger het meest ideaal is voor jouw gebruikssituatie.

inhoudsopgave

Verderop komen de overeenkomsten aan bod, maar eerst tref je hieronder een analyse aan van de verschillen tussen de steelstofzuigers van Tineco en Dyson

 

1. Het merk

Tineco is een  jong bedrijf in de wereld van stofzuigers. De oprichting geschiedde in 2018 met de steun van het concern Ecovacs Robotics Group. Na meer dan 20 jaar research te hebben gedaan, brengt Tineco vandaag de dag eigentijdse nieuwe stofzuigers.

Dyson is een bekende en gerespecteerde Britse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Dit bedrijf staat vooral bekend om zijn indrukwekkende lijn stofzuigers. Het basisidee was om een zakloze stofzuiger te ontwikkelen, die tijdens het reinigen zijn zuigvermogen niet kwijtraakt en dat is gelukt en hoe!!! Natuurlijk is Dyson bekend door het futuristische design en door de technische toepassingen en daardoor een erg innovatieve speler op de markt. Tineco is dan wel een nieuwe speler, maar heeft al best een uitgebreid assortiment en brengt veel meer en vooral ook slimme, modellen op de markt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dyson Vs ProscenicDyson vs. Proscenic - Is het alsnog de moeite waard om een Dyson aan te schaffen?

2. Technische specificaties

De meest traditionele stofzuigers zijn met zak en worden aangeduid als sledestofzuigers. Kenmerkend is de grote opvangcapaciteit, waardoor je de hele woning vrij kan maken van stof. Steelstofzuigers daarentegen zijn tegenwoordig doorgaans snoerloos en bieden door de accu veel bewegingsvrijheid. Minpunten: doorgaans minder accuvermogen en ook de opvangcapaciteit is meestal kleiner.

2.1 Maximale zuigkracht

Hoewel veel Tineco modellen relatief krachtig zuigvermogen hebben en zelfs de 145aW halen, is de zuigkwaliteit van een Dyson moeilijk te evenaren. De Dyson V15 Detect heeft bijvoorbeeld een zuigvermogen dat de 230 Air Watts (aW) kan bereiken.

2.2 Hoe lang gaat een volle accu mee?

Hoewel beide merken een lithium ion-batterij gebruiken voor de snoerloze stofzuigers, zijn het toch de Dyson stofzuigers die in het algemeen 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen accu. Dit is bij Tineco weer heel erg afhankelijk van het model dat je kiest. De batterijen van Tineco gaan hoe dan ook - bij lange na-  niet zolang mee.

Een oplossing is hiervoor gevonden in de reserve accu, die doorgaans bij een Tineco stofzuiger wordt meegeleverd, Hiermee wordt de autonomie verdubbeld. De modellen Tineco One S12 of de Tineco One S12 Plus zijn voorbeelden van exemplaren die met een extra batterij worden verkocht.

2.3 Inhoud stofreservoir

De inhoud van het stofreservoir hang erg af van het gekozen model, vooral bij de Tineco modellen. Zo zijn er exemplaren met een reservoir van 400ml, zoals de Tineco A10. De nieuwste exemplaren komen met een stofreservoir van 600ml bieden. De Dyson exemplaren hebben doorgaans een reservoir met een inhoud van 760ml.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 30 Vs 500_1Hoover H-Free 100 Vs 200 Vs 300 Vs 500: Koopgids

2.4 Wat is normaal geluid?

Stofzuigers tot 70 dB worden aangeduid als stil. Stofzuigers die 75 tot 80 dB tijdens het zuigen produceren worden gezien als normale apparaten. Stofzuigers met meer dan 80 dB worden gezien als luidruchtig. Het gebruiksgemak en het 'stille' geluidsniveau zijn een paar van de kenmerkende prestaties van een Dyson. Dit is te wijten aan de grote hoeveelheid research die besteed is aan de geluidsisolatie. Tineco doet het ook niet slecht. De Tineco Pure One Pure S12 heeft bijvoorbeeld een geluidsniveau van slechts 71 dB.

2.5 Trigger wel/niet ingedrukt houden

Met uitzondering van de Dyson V15 Direct, moet je de trigger van een Dyson constant ingedrukt houden, wil je dat deze voor je aan de slag blijft. Bij de Tineco exemplaren kan je de trigger vastzetten met als voordeel meer gebruiksgemak.

3. Mogelijke opties die erbij kunnen zitten

Opties die niet essentieel zijn voor het stofzuigen op zich, maar het stofzuigen wel een stuk leuker en vooral gebruiksvriendelijker maken. hierna volgen een vijftal extra's die erbij kunnen zitten.

3.1 Dweilen en schrobben

Veel steekstofzuigers exemplaren dweilen ook en dat doen ze dankzij een dweil die zich bevochtigt. Slechts Tineco biedt deze dweil-optie aan, bijvoorbeeld met de stofzuigers Tineco iFLOOR 3 of de Tineco FLOOR ONE S3.   Dyson daarentegen kiest er bewust voor om de kwalitatieve zuigprestaties niet te 'besmetten' met andere ondergeschikte functies. Dit is de reden dat deze optie bij Dyson buiten beschouwing blijft, bij alle modellen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dreame V11 Vs V10 Vs V9 - Vergelijking, analyse en meningenDreame V11 Vs V10 Vs V9 - Vergelijking, analyse en meningen

3.2 Altijd handig om overal bij te kunnen

De flexibele slangen zijn samengesteld uit een serie verbindingen c.q. koppelingen die toestaan dat de stofzuiger flexibel is en zo voorkomen kan worden dat je moet bukken om bepaalde lagere plekken te bereiken. Dyson heeft geen steelstofzuigers die als zodanig flexibel zijn. Dit is opgelost door een onderdeel toe te voegen "Low Reach" genaamd die als een koppeling werkt en zich aanpast aan de steelstofzuiger zoals jij dat wil.  Het Tineco assortiment heeft geen enkele flexibele steelstofzuiger.

3.3 LED Lampen

De LED verlichting staat toe om de ruimtes waar minder zicht is te verlichten, zoals bijvoorbeeld onder banken en bedden. Bij de Dyson modellen is dit nooit een optie geweest, maar bij Tineco kan je deze mogelijkheid vinden bij diverse modellen.

3.4  Laser technologie

Er is slechts één bepaald model waarvan de stofzuiger in het groen oplicht zodra deze plekken tegenkomt die stoffiger zijn door middel van een toegepaste laser technologie. zoals je kan begrijpen is dit een grote innovatie. Alleen de Dyson V15 Detect kan dit.

3.5 Opzuigen van vloeistoffen

In het assortiment van Tineco vind je stofzuigers zoals de Tineco iFLOOR 3 o Tineco FLOOR ONE S3, die in staat zijn vloeistoffen te zuigen, maar ook vaster voedsel zoals je melk met cornflakes en yoghurt.

4. Materiaal gebruik maakt wel degelijk een verschil 

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master: Welke Tineco snoerloze stofzuiger is de beste?Tineco One S3 vs One S12 vs A10 Hero vs A11 Master: Welke Tineco snoerloze stofzuiger is de beste?

Wat dit onderdeel betreft hebben we een duidelijke winnaar: Dyson. Alle modellen zijn vervaardigd uit polycarbonaat en verzekerd van een lange levensduur, wel tot 10 jaar. Het voorgaande is ook aangetoond door verschillende onderzoeken. En toch is de veroudering van dit merk trager. Elke twee jaar wordt ongeveer van model veranderd en raken dus minder snel verouderd. Allerminst slecht als je op zoek bent naar onderdelen of reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren.

De Tineco exemplaren zijn allesbehalve slecht, al zijn ze natuurlijk wel voordeliger en logischerwijs wordt er dan ook op de kwaliteit van de gebruikte materialen bespaard. Over het algemeen zijn de stofzuigers samengesteld uit verschillende soorten plastic en aluminium en kan je spreken over kwalitatief goede materialen, zeker bij de meer geavanceerde modellen. Tot slot zijn deze minder achterhaald, omdat er geregeld nieuwe modellen worden gepresenteerd.

5. Prijsverschil moet er zijn

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen is een steelstofzuiger van Dyson een stuk prijziger dan een Bosch exemplaar. Het is zo goed als onmogelijk een nieuw exemplaar te vinden die voor minder dan €600,- te koop is. Tineco beschikt daarentegen over steelstofzuigers in een uiteenlopende prijscategorie onder de €100,- tot ca. €500,- .

Nu de verschillen besproken zijn, gaan we verderop kijken naar de overeenkomsten tussen deze twee merken. Welke specificaties en opties zijn hetzelfde en delen zowel de Tineco als Dyson met elkaar?

 

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Karcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Cordless_2Kärcher FC 7 Vs 5 Vs 3 Snoerloos - Vergelijking en koopgids

1. Het gemak van snoerloos ofwel wireless 

De steelstofzuigers van Dyson en Tineco zijn snoerloos. Er bestaat geen groter gemak dan stofzuigen zonder constant op zoek te moeten gaan naar een stopcontact.

2. Handstofzuiger 

Zo goed als bijna alle steelstofzuigers van beide merken hebben een motor in de vorm van een handstofzuiger die verder losgekoppeld is van de rest van de stofzuiger. Erg praktisch, aangezien dit 2 in 1-model het mogelijk maakt om planken en andere hogere plekken te reinigen zonder je kracht te hoeven gebruiken.

3. Vergelijkbaar gewicht

Er zijn een hele hoop merken waar de stofzuigers behoorlijk zwaar wegen, maar zowel binnen Dyson en Tineco is het erg zeldzaam exemplaren te vinden die meer dan 3,5kg wegen.  Echter, er zijn wel een paar modellen zoals de iFLOOR 3  en de FLOOR ONE S3 die boven de 4kg uitkomen.

4. Voor elk soort gebruik een andere reinigingsmodus

Elk van beide merken beschikt over verschillende intensiteitsniveau's. Gebruikelijk kan je de stofzuiger veranderen op twee of drie verschillende snelheden.

5. Automatische modus

Bij beide merken tref je de automatische modus aan. Dit houdt in dat de reiningsmodi aixh automatisch aanpast aan de soort vloer die de stofzuiger tegenkomt. Als dit bijvoorbeeld een vloerkleed is wordt meteen de intensievere modus geactiveerd om om het kleed beter te reinigen.

Enkele modellen met een dergelijke modus zijn de Dyson V15 Detect, Dyson V11 en de Tineco One S12.

6. Functioneel display 

De display's zijn doorgaans simpel maar erg handig. Je kan er onder meer de volgende gegevens uit afleiden: batterijniveau, reinigingsmodus, de gebruikte zuigkracht. Tevens is het mogelijk om bepaalde prestaties aan te passen met de knop op de display. We merken nog op dat alle nieuwere modellen van beide merken over een dergelijk display beschikken.

7. Borstels en overige gemeenschappelijke accessoires 

De meest gebruikelijke accessoires zijn de hulpstukken die meegeleverd worden en specifiek zijn voor verschillende gebruikssituaties, zoals hoeken en plekken waar het moeilijker is om bij te komen. Ook komen de stofzuigers met verschillende borstels voor verschillende vloeren en uitschuifbare buizen. De meeste mondstukken voor deze modellen zijn uitwisselbaar. Over het algemeen beschikt elk exemplaar in meer of mindere mate over een set hulpstukken om tot een volledige schoonmaaksessie over te kunnen gaan.

Hieronder worden een serie Tineco en Dyson exemplaren onder de loep genomen en nader omschreven. De voor- en nadelen worden op een rijtje gezet, zodat het makkelijker voor je wordt om de voor jou meest ideale stofzuiger uit te kiezen.

 

Dyson V11 Absolute

Laten we beginnen met een exemplaar dat waarschijnlijk één van de beste ter wereld is en bovendien erg betrouwbaar onder haar gebruikers.  De eyecatchers van dit exemplaar zijn de efficiënte wijze van verwijdering van stof op vloerkleden. Bovendien kan deze stofzuiger tot 99,97% van de kleinste fijnstof verwijderen. Ook niet geheel onbelangrijk: door de dubbele zuigkracht van maar liefst 180 aW ten opzichte van andere modellen bespaar je heel veel tijd doordat je veel sneller te werk kan gaan.  de resultaten zijn verbluffend!! Zolang je de eco-modus gebruikt kan deze lichtgewicht stofzuiger wel tot 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen batterij. Een goede optie voor middelgrote tot grote woningen.

Deze Dyson beschikt bovendien over een display en 7 praktische accessoires, waaronder de High Torque borstel die het moeilijkste vuil loslaat, de gemotoriseerde miniborstel en de hoekborstel.

Dyson V11 Absolute Accustofzuiger, 760 ml, blauw
 • Houd je huis brandschoon met de Dyson V11 snoerloze stofzuiger.
 • Met een 40% grotere opvangbak dan de vorige modellen, hoef je voortaan de opvangbak niet meer voortdurend te legen.
 • Wil je weten hoeveel looptijd er nog over is? Wil je weten welke vermogensstand je gebruikt? Het handige lcd-scherm geeft je alle informatie die je nodig hebt, waaronder herinneringen voor filteronderhoud en waarschuwingen bij verstopping.
 • Het hele huis schoonmaken is eenvoudig met een lange looptijd van 60 minuten en een diepere reiniging met een indrukwekkend krachtige zuigkracht.
 • Makkelijk schoon te maken. Eenvoudig ademhalen, praktische functies om je huis schoon en comfortabel te maken.

Dyson Cyclone V10 Absolute

Moet je grondig snel en efficiënt reinigen? Dan is dit exemplaar aan te bevelen en erg praktisch.  Met haar krachtige digitale motor is het zuigvermogen van dit exemplaar aanzienlijk groot. Dit gecombineerd met de welbekende Root Cyclonen-Technologie van Dyson  maakt dat allerlei soorten vuil stof en viezigheid en restjes worden meegezogen.  Net zoals de Dyson V11 kan deze tot 60 minuten mee op een volledig opgeladen batterij.  Met het speciale filter wordt meer dan 99% van alle fijnstof en allergenen verwijderd en draagt hierdoor ook bij in de verwijdering van huisstofmijt. Ben je allergisch of heb je huisdieren? Dan is dit model dus zeker aan te bevelen.

Ook niet geheel onbelangrijk, de Cyclone beschikt over een knop waarmee je in één keer het stofreservoir van 760ml leegt en de handen dus schoon blijven en weegt niet meer dan 2,68kg. Minpunten: deze Dyson beschikt niet over de dweilfunctie, heeft geen LED  lampen en ook geen display om bepaalde functionaliteiten uit af te leiden.

DYSON V10 Absolute handstofzuiger Zakloos koper, nikkel
 • Origineel merkproduct.
 • Twee jaar garantie op fabrieksfouten.

Tineco Pure One S12

Deze lichtgewicht stofzuiger wordt geleverd met een enorme zuigkracht van maar liefst 145aW en een reeks accessoires die eenvoudig verwisselbaar zijn. een ander pluspunt is de tweede batterij die het mogelijk maakt langer te stofzuigen op een volledig opgeladen batterij. Je hebt er nu immers twee. Het gebruik in de automatische modus wordt hiermee verlengd tot 100 minuten. Verder is het een erg slim exemplaar, de iLoop, oftewel de automatische zuiging past zich aan op basis van de hoeveelheid vuil en viezigheid die het aantreft.

De trigger is handig om niet steeds de knop ingedrukt te houden. Het grote kleurendisplay die je van allerlei informatie voorziet is toch wel de grootste eyecatcher. Hieruit kan je onder andere de volgende gegevens uit afleiden: batterijstatus, de huidige zuigkracht, blauw licht indicator om hoeveelheid vuil aan te geven. Er is ook een App beschikbaar voor de she smartphone die je verder assisteert en van informatie voorziet.

Tot slot beschikt deze verticale stofzuiger over zo een degelijke geluidsisolatie dat het geluidsniveau wordt verminderd tot 71dB.

Tineco PURE ONE S12 slimme accustofzuiger, Geoptimaliseerde en ultra sterke zuigkracht met een lange gebruikstijd, Uitstekend voor verschillende ondergronden en het verwijderen van dierenhaar
 • Geoptimaliseerde zuigkracht voor een diepere reiniging. PURE ONE S12 detecteert verborgen vuil met iLoop slimme sensortechnologie, de zuigkracht wordt automatisch en onmiddellijk aangepast, geniet van probleemloos en moeiteloos reinigen.
 • Zeer stille optimalisatie. PURE ONE S12 accusteelstofzuiger werkt op een geluidsniveau van slechts 71dB(A), uw gezin en huisdieren worden niet langer gestoord.
 • Intelligent batterijbeheer zorgt voor een runtime van maximaal 50 minuten met een afneembare en gelijktijdig oplaadbare lithium-ion batterij met 2500 mAh. Wordt ook geleverd met een zorgeloze garantie van 2 jaar.
 • Het alles-in-één led-display toont de complete werkstatus op één scherm zodat u alles in één oogopslag kunt bekijken.
 • Totale app-integratie. Verbind met de Tineco App voor de meest geavanceerde schoonmaakervaring. Bekijk de prestaties in real-time, ontvang herinneringen, en krijg automatisch technische ondersteuning zodra er een probleem optreedt.

Tineco A11 Master

We gaan door met de beschrijving van de Tineco A11 Master, een snoerloos exemplaar dat iets simpeler is dan het vorige model maar desalniettemin ook erg efficiënt. Met twee snelheden op modus Normaal en Turbo en maximaal zuigkracht van 120aW levert deze goede prestaties. verder beschikt deze over een autonomie van 50 minuten en helaas geen display. 

Maar dan nog betreft dit een veelzijdig model met een uitgebreide accessoire set. Er zit zelfs een borstel bij dit vastgekoekt vuil in kleden verwijdert en een zachte borstel voor delicate vloeren, beiden voorzien van LED verlichting om ook in het donker goed te kunnen zien. Heb jij huisdieren? dan is dit een goede optie met een speciale haremborstel. Dankzij het 4-staps filter verkrijg je een schonere lucht, vrij van fijnstof. 

Groot pluspunt voor de liefhebber is het moderne strakke ontwerp, met een blauw/witte metallic uitvoering.

Tineco A11 Master+ Snoerloze steelstofzuiger, 3 vermogensstanden, Lichtgewicht, krachtige zuigkracht, om te bouwen tot handstofzuiger met meerdere hulpstukken
 • 3 KRACHTMODIES - Gebruik de Trigger-modus voor kleine klusjes en snel, stil schoonmaken; de Continuous Power-modus is veelzijdig, voor dagelijkse en grote schoonmaakklussen; de Max Power-modus levert een ultrakrachtige zuigkracht van 120 W, 5x krachtiger dan gewone stofzuigers
 • DUBBELE BORSTELS - Twee verschillende borsteltypes leveren de beste prestaties in hun klasse op alle oppervlakken; Multi-Task Power Brush is ideaal voor een diepe reiniging van tapijten en vloerkleden, Soft-Roller Power Brush is perfect voor delicaat hardhout, tegels, en stenen oppervlakken.
 • LANGE LOOPTIJD - Dubbele krachtige batterijen voor een ononderbroken werktijd tot 50 minuten, of tot 24 minuten in de Max Power-modus; geavanceerde technologie zorgt voor een 20% langere totale werktijd dan standaard batterijen
 • GEAVANCEERD DESIGN - Grote LED-lamp verlicht uw werkoppervlak, voor beter zicht en betere resultaten; extra grote stofbak is eenvoudig te legen; om te bouwen tot een draagbare handstofzuiger voor gebruik overal, met meerdere handige reinigingshulpstukken
 • BETERE REINIGING - 4-traps, volledig gesloten, hypoallergeen filtersysteem vangt fijne deeltjes op, waaronder 99% van stof, pollen en allergenen tot 0,3 micron grootte, voor een veiligere en betere reiniging

Tineco FLOOR ONE S3

Dit is het eerste Tineco model van onze selectie die het stofzuigen combineert met een dweil-functie. dit is mogelijk dankzij de verwisselbare dweil en twee onafhankelijke water-reservoirs (de ene voor vies water en de ander voor schoon water), waardoor de schoonmaak nog professioneler wordt.

Een ander pluspunt van dit exemplaar is dat deze voorzien is van vuil-sensoren, die langer blijft stilstaan bij de meest vieze plekken om intensiever te kunnen reinigen. Daarnaast kan je ook je smartphone erop aansluiten, is er spraakbesturing, alsook een display.

Aan dit slimme apparaat zitten ook de nodige minpunten. De autonomie is aan de lage kant, slechts 35 minuten gaat deze stofzuiger mee op een volledig opgeladen batterij. Verder beschikt dit model niet over LED lampen en is ook niet los te koppelen als handstofzuiger.

Tineco Floor One S3 Slimme Snoerloze Alles-in-één Stofzuiger | Oplaadbare Nat-Droog Stofzuiger en Dweil met Dual-Tank Design, Zelfreinigend, LED Display, App Controle | Krachtig, Lichtgewicht, Stil
 • ALL IN-ONE ONTWERP - Het is een hoogwaardige snoerloze combinatie van een nat-droog stofzuiger en mop voor tegels, laminaat, marmer en hardhouten vloeren; lichtgewicht en handig, met een laag geluidsniveau en een krachtige zuigkracht
 • INNOVATIEF - iLoop Smart Sensor-technologie detecteert vuil en past de zuigkracht en watertoevoer automatisch aan voor een optimale reiniging; twee reservoirs houden schoon en vuil water gescheiden, voor een betere reiniging
 • EENVOUDIG - De automatische zelfreinigende functie is handenvrij; alle functies met één druk op de knop, het LED-display is intuïtief in gebruik, en de aangesloten spraakgestuurde app helpt de prestaties te controleren
 • AANBEVOLEN - Lithium-ion batterij laadt volledig op in ongeveer 2 uur, tot 35 minuten werktijd; geniet van de snelste, stilste, handigste, beste schoonmaakervaring, met één apparaat dat het werk van twee doet
 • Robuust - Dit snoerloze en draagbare apparaat is ontworpen voor langdurig gebruik en een optimale levensduur, zelfs bij dagelijks gebruik; het is het perfecte schoonmaakhulpmiddel om overal mee naartoe te nemen en elke zware puinhoop schoon te maken, voor ultiem gemak

Kortom: Kiezen we een Dyson óf gaan we toch voor een Tineco?

Elk van beide merken zijn zo verschillend dat ze dan ook mikken op een andere doelgroep. Als je op zoek bent naar maximale exclusiviteit, goede reinigingsprestaties en een lange levensduur bevelen wij de Dyson aan. De grotere capaciteit, langere levensduur van de batterij en effectievere filters en de meest optimale geluidsdemping maken het verschil vergeleken met de Tineco exemplaren.
Daartegenover staat dat het assortiment van Tineco werkelijk enorm is. Je kan tig verschillende steelstofzuigers vinden en allerlei soorten modellen in verschillende prijscategorieën. Wij raden dan ook een Tineco aan om haar veelzijdigheid, en vooral om haar prijs-kwaliteit verhouding.

Als je onze mening wil weten, voordat je het geld voor een Dyson op tafel legt, raden wij aan eerst een draadloze steelstofzuiger van Tineco uit te proberen. De Tineco Floor One S3 is zeker een exemplaar om in acht te nemen. De prijs is allesbehalve verkeerd en deze uitvoering heeft bovendien een dweilfunctie, goede zuigkracht en kan zelfs vloeistoffen absorberen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson vs. Tineco - Op zoek naar de beste steelstofzuiger je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir