Dyson Vs. Rowenta | Welk snoerloos stofzuigermerk doet het beter?

02/06/2021 - Actualizado: 12/09/2021

Wint de Dyson snoerloze stofzuiger het van de Rowenta ... of andersom?

Een onmisbaar reinigingsapparaat in ieder huishouden: de stofzuiger. Het is wenselijk dat jouw nieuwe stofzuiger zorgt voor een grondig philips zonder je vloer te beschadigen. Voor elk huishouden kan een ander soort stofzuiger het meest wenselijk zijn. In deze vergelijking kijken we naar de merken Dyson en Rowenta.

Daarna komen een aantal snoerloze steelstofzuigers van beiden merken aan de orde. Een draadloze steelstofzuiger heb je altijd bij de hand en is klaar voor gebruik. Een goede stofzuiger houdt je huis stof- en vuilvrij. We gaan ook stap voor stap langs verschillende specificaties van verschillende modellen, waardoor je goed kunt inschatten welke stofzuiger het meest ideaal is voor jou.

inhoudsopgave

Verderop komen de overeenkomsten aan bod, maar eerst bespreken we hieronder de verschillen aan tussen deze twee merken: Dyson en Rowenta. Tot slot worden verschillende modellen van beide merken onder de loep genomen. De voor- en nadelen worden voor je op een rijtje gezet.

1. Het merk 

Het Duitse merk Rowenta heeft sinds 1909 de meest veeleisende gebruikers betoverd met kwalitatief goede producten die perfecte resultaten garanderen. Rowenta biedt een brede waaier aan producten aan die ongeëvenaarde technologische prestaties combineren met verfijnd ontwerp en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. De missie van Rowenta is het dagelijkse welzijn van zijn gebruikers waarborgen dankzij intelligente oplossingen voor diverse elektronica apparaten.

Dysonis een wereldbekende en gerespecteerde Britse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Dit bedrijf staat vooral bekend om zijn indrukwekkende lijn stofzuigers. Het basisidee was om een zakloze stofzuiger te ontwikkelen, die tijdens het reinigen zijn zuigvermogen niet kwijtraakt en dat is gelukt. Natuurlijk is Dyson bekend door het futuristische design en door de technische toepassingen en daardoor een erg innovatieve speler op de markt. Rowenta heeft daarentegen een uitgebreider assortiment en brengt veel meer modellen op de markt in verschillende prijsklassen, zoals de Air Force, X-Force, Dual Force.

2. Technische specificaties 

De meest traditionele stofzuigers komen met zak en worden aangeduid als sledestofzuigers. Kenmerkend is de grote opvangcapaciteit, waardoor je de hele woning vrij kan maken van stof. Steelstofzuigers zijn tegenwoordig doorgaans snoerloos, zonder zak en bieden door de accu veel bewegingsvrijheid. Een nadeel is dat de steelstofzuiger vaak minder accuvermogen heeft om het huis in één keer volledig te kunnen schoonmaken. Ook de opvangcapaciteit is meestal kleiner.

2.1 Maximale zuigkracht

Hoewel sommige Rowenta modellen relatief krachtig zuigvermogen hebben, is de zuigkwaliteit van een Dyson erg moeilijk te evenaren. De meest actuele modellen van de Rowenta hebben al een aanzienlijke zuigkracht, zoals bijvoorbeeld de Rowenta Air Force Flex 760 met haar zuigkracht van 180 Air Watts (aW), net zoals een Dyson V11. De modellen uit de goedkopere prijsklassen bereiken doorgaans niet de 100aW. De krachtigste Dyson V15 Defect heeft een zuigvermogen dat de 230 Air Watts (aW) kan bereiken. Daar kan geen Rowenta maar ook geen ander merk tegenop. Al met al is het krachtige zuigvermogen van een Dyson het beste wat er is.

2.2 Hoe lang gaat een volle accu mee?

Dit kenmerk is vooral relevant voor de grotere woningen. Je wil immers dat de batterij lang genoeg meegaat om je hele woning met 1 acculading te reinigen. Dit aspect wisselt heel erg per model stofzuiger. Van de Dyson stofzuigers kunnen we echter bevestigen dat deze ca. 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen accu. Bij de Rowenta exemplaren hangt het heel erg af van het model. Alle Rowenta modellen zitten sowieso onder de 60 minuten met uitzondering van bijvoorbeeld de Rowenta Air Force Flex 760 met 75 minuten.

2.3 Inhoud stofreservoir

Net als bij het vorige punt hangt de inhoud van het stofreservoir erg af van het gekozen model, vooral bij de Rowenta modellen. Zo zijn er exemplaren met een reservoir van 400ml te vinden tot exemplaren die een stofreservoir van 650ml bieden. De Dyson exemplaren hebben doorgaans een reservoir met een inhoud van 760ml. Hier komt Rowenta verrassend om de hoek kijken. Er zijn een tweetal exemplaren, te weten de Rowenta Air Force Flex 760 en Rowenta Flex 11.50 die respectievelijk de 800ml en 900ml bereiken.

2.4 Wat is normaal geluid?

Stofzuigers tot 70 dB worden aangeduid als stil. Stofzuigers die 75 tot 80 dB tijdens het zuigen produceren worden gezien als normale apparaten. Stofzuigers met meer dan 80 dBworden gezien als luidruchtig. Het gebruiksgemak en de geluidsisolatie zijn een paar van de identiteitskenmerken van een Dyson. Dit is te wijten aan de grote hoeveelheid tijd en technologie die besteed wordt aan de geluidsisolatie. Geen enkel merk wint het op dit punt van Dyson.

3. Mogelijke opties die erbij kunnen zitten

Behalve de standaard specificaties die elke stofzuiger moet hebben, hebben bepaalde Dyson en Rowenta modellen ook enkele bijzondere extra opties, die de schoonmaakbeurt net even iets gebruiksvriendelijker en efficiënter maken. Hierna bespreken we de meest opvallende opties.

3.1 Dweilen en schrobben

Veel steelstofzuiger exemplaren dweilen ook en doen dat dankzij een dweil die zich bevochtigt. Dyson en Rowenta daarentegen kiezen er bewust voor om haar kwalitatieve zuigprestaties niet te 'besmetten' met andere ondergeschikte functies. Dit is de reden dat deze optie bij beide merken buiten beschouwing blijft in het assortiment. Rowenta experimenteert sinds kort echter voorzichtig en heeft als uitzondering op haar 'anti-dweiloptie beleid' de Rowenta X-Force 8.50 Aqua op de markt gebracht. Verder heb je in het assortiment van Rowenta enkele hybride steelstofzuigers, zoals de Rowenta Clean & Steam. Bij Dyson kom je dit soort exemplaren ook niet tegen.

3.2 Flexibel... om overal bij te kunnen

De flexibele slangen zijn samengesteld uit een serie verbindingen c.q. koppelingen die toestaan dat de stofzuiger flexibel is en zo voorkomen kan worden dat je moet bukken om bepaalde lagere plekken te bereiken. Dyson heeft geen steelstofzuigers die als zodanig flexibel zijn. Dit is opgelost door een onderdeel toe te voegen "Low Reach" genaamd die als een koppeling werkt en zich aanpast aan de steelstofzuiger zoals jij dat wilt. Rowenta heeft daarentegen wel de zogenaamde Flex-lijn hiervoor ontwikkeld. Deze kan je dan ook vinden in het assortiment.

3.3  LED Lampen

De LED verlichting staat toe om ruimtes waar minder zicht is te verlichten, zoals bijvoorbeeld onder banken en bedden. Bij de Dyson modellen is dit nooit een optie geweest, maar er zijn meerdere Rowenta exemplaren die deze verlichting wel hebben. Stof, haren en kruimels zijn dan ook gemakkelijk te zien en te verwijderen dankzij de LED-lampen.

3.4 Laser Technologie

Er is slechts één specifiek model waarvan de stofzuiger in het groen oplicht, zodra plekken stoffiger zijn. Dit gebeurt door middel van een speciale laser technologie die wordt toegepast. Zoals je kan begrijpen is dit een erg grote vooruitgang. Alleen de Dyson V15 Detect kan dit.

4. Materiaal gebruik maakt wel degelijk een verschil

Wat dit onderdeel betreft hebben we een duidelijke winnaar: Dyson. Alle modellen zijn vervaardigd uit polycarbonaat en verzekerd van een langere levensduur dan de Rowenta modellen, en wel tot 10 jaar. Het voorgaande is ook aangetoond door verschillende onderzoeken. De Rowenta exemplaren zijn voordeliger en logischerwijs wordt er dan ook op de kwaliteit van de gebruikte materialen bespaard.

5. Prijs

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen zijn zowel de steelstofzuiger als de accessoires van een Dyson een stuk prijziger dan die van een Rowenta. Het is zo goed als onmogelijk een exemplaar te vinden van Dyson die voor minder dan €600,- te koop is.

Nu de verschillen besproken zijn, gaan we verderop kijken naar de overeenkomsten tussen deze twee merken. Welke specificaties en opties zijn identiek en delen zowel de Rowenta als Dyson met elkaar?

1. Het gemak van Snoerloos, Draadloos oftewel Wireless

Alle steelstofzuigers van Dyson y Rowenta  zijn snoerloos. Er bestaat geen groter gemak dan stofzuigen zonder constant op zoek te moeten gaan naar een stopcontact.

2. Handstofzuiger 

Zo goed als bijna alle steelstofzuigers van beide merken zijn voorzien van een 2-in-1 model waarvan de motor in de vorm van een handstofzuiger losgekoppeld kan worden van de rest van de stofzuiger. Erg praktisch, aangezien dit het mogelijk maakt om planken en andere hogere plekken te reinigen zonder je kracht te hoeven gebruiken.

3. Voor elk soort gebruik een andere reinigingsmodus

Elk van beide merken beschikt over verschillende snelheidsniveau's. Gebruikelijk kan je de stofzuiger op twee of drie verschillende snelheden zetten. De intensiteit kan je aanpassen. Vaak zit hier ook een Power Turbo functie bij.

4. Functioneel display 

De display's zijn doorgaans simpel maar erg handig. Je kan er onder meer de volgende gegevens uit afleiden: batterijstatus, reinigingsmodus, de gebruikte zuigkracht. tevens is het mogelijk om de reinigingsmodus aan te passen met de knop op de display. We merken nog op dat de nieuwste modellen van beide merken over een dergelijk display beschikken, zoals bijvoorbeeld de Rowenta X-Force Flex en de Dyson V11.

5. Vergelijkbaar gewicht

Binnen Dyson is het zo goed als onmogelijk een exemplaar te vinden dat zwaarder is dan 3,5 kilo. Onder andere merken is een gewicht van 3,5 kg daarentegen meer uitzondering dan regel. De Rowenta modellen bevinden zich tussen de 2,5 en 4kg.

6. Borstels en overige gemeenschappelijke accessoires 

De meest gebruikelijke accessoires zijn de mondstukken die meegeleverd worden en specifiek zijn voor verschillende gebruikssituaties, zoals hoeken en plekken waar het moeilijker is om bij te komen. Ook komen de stofzuigers met verschillende borstels voor verschillende vloeren (harde vloeren, huisdieren, en vloerkleden) en uitschuifbare buizen. De meeste hulpstukken  voor deze modellen zijn uitwisselbaar. Over het algemeen beschikt elk exemplaar in meer of mindere mate over een set wisselstukken om tot een volledige schoonmaak sessie over te kunnen gaan.

Hieronder worden een aantal Dyson en Rowenta exemplaren nader onder de loep genomen en nader omschreven. De voor- en nadelen worden op een rijtje gezet, zodat het makkelijker voor je wordt om de voor jou meest ideale stofzuiger uit te kiezen. Onderaan de pagina kijken we welk steelstofzuigermerk het beste is en welke model het beste bij j>e past.

Dyson V11 Absolute 

Laten we beginnen met een exemplaar dat waarschijnlijk één van de beste ter wereld is en bovendien erg goed beoordeeld onder haar gebruikers. De eyecatchers van dit exemplaar zijn de efficiënte wijze van verwijdering van stof op vloerkleden. Bovendien kan deze stofzuiger tot 99,97% fijnstof en allergenen verwijderen. Ook niet geheel onbelangrijk: door de dubbele zuigkracht ten opzichte van andere modellen bespaar je heel veel tijd doordat je veel sneller te werk kan gaan.

Bovendien ook voorzien van een LED display met waardevolle informatie over de werking en het onderhoud.  Zolang je de eco-modus gebruikt kan deze lichtgewicht stofzuiger wel tot 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen batterij. Tot slot, de Absolute beschikt over een reservoir dat snel en makkelijk leegt waardoor de handen dus schoon blijven. Het grootste en enige nadeel van dit exemplaar is het prijskaartje dat er aan hangt. Een vrij prijzig model zoals geldt voor elk Dyson exemplaar.

Dyson V11 Absolute Accustofzuiger, 760 ml, blauw
 • Houd je huis brandschoon met de Dyson V11 snoerloze stofzuiger.
 • Met een 40% grotere opvangbak dan de vorige modellen, hoef je voortaan de opvangbak niet meer voortdurend te legen.
 • Wil je weten hoeveel looptijd er nog over is? Wil je weten welke vermogensstand je gebruikt? Het handige lcd-scherm geeft je alle informatie die je nodig hebt, waaronder herinneringen voor filteronderhoud en waarschuwingen bij verstopping.
 • Het hele huis schoonmaken is eenvoudig met een lange looptijd van 60 minuten en een diepere reiniging met een indrukwekkend krachtige zuigkracht.
 • Makkelijk schoon te maken. Eenvoudig ademhalen, praktische functies om je huis schoon en comfortabel te maken.

Dyson Cyclone V10 Absolute

De Dyson Cyclone V10 Absolute is een oudere versie van de V11 Absolute maar dan minder krachtig met 151 aW zuigkracht en heeft geen display. Om deze reden is er sprake van een reeks verschillen tussen beide exemplaren maar ook gelijkenissen. Moet je grondig snel en efficiënt reinigen? Dan is dit exemplaar aan te bevelen en erg praktisch. Voordelen: een lichtgewicht apparaat met haar 2,68kg en maakt bovendien erg weinig geluid. Een erg comfortabele optie voor haar gebruiker met het stofreservoir van 760ml. Dat is 40% meer dan de oudere modellen.  Met haar krachtige digitale motor is het zuigvermogen van dit exemplaar aanzienlijk groot.

Met het speciale filter wordt tot wel 99,99% van fijnstof en allergenen opgenomen en draagt hierdoor ook bij in de verwijdering van huisstofmijt. Ben je allergisch of heb je huisdieren? Dan is dit model dus zeker aan te bevelen. Nadeel: Dit model heeft geen display en raakt sneller leeg bij een volledig opgeladen batterij dan de Dyson V11 Absolute. Ook duurt het vrij lang, te weten 3,5 uur voordat deze weer helemaal opgeladen is. Tot slot is ook de prijs aan de hoge kant als je deze vergelijkt met soortgelijke andere modellen.

DYSON V10 Absolute handstofzuiger Zakloos koper, nikkel
 • Origineel merkproduct.
 • Twee jaar garantie op fabrieksfouten.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474WO

Deze stofzuiger brengt je op plekken die andere modellen onmogelijk kunnen bereiken. Opvallend is de flexibele slang die wel tot 5x zijn bereik vergroot, zodra het aankomt op de moeilijk bereikbare plekken.Laat alle stof verdwijnen en zorgt ervoor dat je je huis in een handomdraai schoon kan maken, dankzij een zuigkracht van 100 Airwatt en een lithium-ionbatterij waarmee je 35 minuten kan reinigen op een volledig opgeladen batterij.

Deze stofzuiger is snel, maar erg handig voor de nauwe hoekjes; De unieke zuigmond, met led-verlichting zodat stof duidelijk zichtbaar is, en de geïntegreerde borstels, zorgen ervoor dat je overal bijkomt en geen centimeter overslaat. Dit model wordt geleverd met verschillende accessoires waaronder een elektrische turboborstel. Heb jij huisdieren? Dan is dit model ook ideaal voor jou. En niet geheel onbelangrijk: inclusief een stofreservoir van 0,6l, een actie-radius van 12m, een gemiddeld geluidsniveau van 82dB gecombineerd met een gewicht van 4,5kg., een oplaadtijd van slechts 3 uur en de Stop & Go-positie om de buis en het hoofd rechtop te houden voor meer bewegingsvrijheid.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 Draadloze steelstofzuiger, Flexibele buis, Hoge zuigkracht 100 Airwatt, 21,9V lithium-ionbatterij, kruimeldief
 • De combinatie van flexibiliteit en zuigkracht maken het mogelijk om effectief stof te verwijderen.
 • Draadloze steelstofzuiger en kruimeldief met krachtig zuigvermogen voor uitzonderlijke schoonmaakresultaten
 • De inventieve, flexibele buis zorgt ervoor dat je overal bij kunt en zelfs niet voorover hoeft te buigen.
 • Indrukwekkende autonomie die je nooit in de steek zal laten: Een 21,9V lithium-ionbatterij die tot wel 35 minuten gebruikt kan worden
 • Ervaar direct onberispelijke schoonmaakresultaten van vloer tot plafond: deze stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, tapijten en vloerkleden

Rowenta XForce Flex 11.50 Animal Care RH9829

We beginnen met de Rowenta XForce Flex 11.50 RH9829-analyse en benadrukken dat dit model met name ontworpen is voor woningen met huisdieren. Dit model bevat allerlei specifieke accessoires zoals een gemotoriseerde miniborstel voor haren en aangekoekt vuil. De krachtige zuigmotor is in staat om 130aW te bereiken. Dit maakt het tot nu toe één van de krachtigste stofzuigers, met een groot zuigvermogen om een ​​99,99%  reiniging te garanderen. De capaciteit van de accu is met 10 minuten verhoogd in vergelijking met andere lagere modellen. Beschikt bovendien over een autonomie van maximaal 45 minuten.

De grootste autonomie wordt bereikt met de ECO-modus, wat overeenkomt met het laagste vermogen in de drie beschikbare reinigingsmodi. Dankzij een display kan je eenvoudig de batterijstatus controleren. Omdat het verwijderbaar is, kan je de autonomie verdubbelen door een extra eenheid te kopen. Deze draadloze stofzuiger van Rowenta heeft een flexibele slang om gemakkelijk en zonder bukken onder meubelair schoon te maken. Daarnaast is de kop voorzien van led-verlichting, zodat er ook op donkere plekken geen stofje blijft liggen. Het onderhoud van deze stofzuiger is ook heel simpel. De 0.9l. tank is makkelijk te openen. Bovendien kunnen zowel de tank als het filter gemakkelijk onder de waterkraan worden gewassen. Als je klaar bent, berg je hem makkelijk op in het laadstation dat aan de wand kan worden bevestigd.

Rowenta XForce Flex 11.50 RH9829 Draadloze bezemstofzuiger, kop met ledverlichting, hoge prestaties, afneembare accu 22 V, looptijd 45 minuten met flexibele slang
 • Draadloze stofzuiger met digitale Force-motor, biedt een maximaal zuigvermogen van maximaal 130 airwatts, voor een grondige reiniging in je hele huis
 • Langere draadloze autonomie: met 7 cellen en 25,2 V vermogen zorgt de gemakkelijk te verwijderen accu voor een krachtige en constante reiniging van maximaal 45 minuten (je kunt de autonomie met maximaal 1 uur 30 minuten verhogen, met een extra batterij)
 • Draadloze stofzuiger met flexibele slang, die tot 4 keer verder reikt onder meubels, voor grondige reiniging zonder bukken en detectie van de laatste stofmand met zijn Deep Power Led Vision-kop met geïntegreerde lampen
 • Eenvoudig onderhoud: 0,9 l tank, voldoende capaciteit voor je hele reinigingssector, gemakkelijke toegang en lediging, geen verwijderen van de slang en 100% wasbaar (zowel tank als EasyWash-filter)
 • Optimale filtratie: biedt hygiëne en filtratie: filtert tot 99% van alle deeltjes met het allergeenfilter; vangt alle deeltjes, zelfs de fijnste deeltjes en geeft zuivere lucht vrij

Rowenta X-Force 8.50 Aqua RH9695

Nu bespreken we de Rowenta X-Force 8.50 Aqua RH9695,  die gelijktijdig vloeren stofzuigt en dweilt. Behalve het Aqua Head mondstuk, bevat deze ook een verwisselbare dweil. Eentje met blauwe strepen voor de dagelijkse viezigheid en de anderen met grijze strepen die perfect is voor het zwaardere vuil. Één van de pluspunten van dit model is de flexibele slang die wel 4x verder komt dan een standaard stofzuiger.  Hiermee kom je makkelijk en snel onder laag meubilair en verkrijg je topresultaten dankzij de LED lampjes waarmee het vuil extra opvalt.

Behalve flexibel heeft dit model ook een ultramodern ergonomisch ontwerp waardoor je deze makkelijk kan gebruiken, zelfs op de hogere plekken. Eenvoudig onderhoud met een tank van 0,55 l. voor een complete dweil-sessie. Meegeleverd wordt de Easy Brush accessoire kit met diverse borstels en mondstukken. Met andere woorden: een 4-in-1 snoerloze stofzuiger bezem, schrob / dweil, verticaal en handheld voor reiniging. Nadelen: bevat geen display en met een autonomie van 35 minuten met een volledig opgeladen batterij  is het net aan om in 1x een volledige schoonmaak te verrichten.

Rowenta XForce 8.50 Aqua RH9695 Draadloze stofzuiger, led-kop en aqua-mop, afneembare 22 V-accu met maximaal 35 minuten looptijd, stop&go positie, Flex-technologie
 • 4-in-1 draadloze stofzuiger met bezemfunctie, schrob-/dweilfunctie, verticaal en met de hand voor een snelle reiniging van vloer tot plafond; het Power LED Vision-systeem maakt het mogelijk om dezelfde zuigkracht op alle soorten vloeren met één kop te behouden
 • Langere draadloze autonomie: met 6 cellen en 22 V vermogen zorgt de gemakkelijk verwijderbare accu voor een krachtige en constante reiniging van maximaal 45 minuten (je kunt de autonomie met maximaal 1 uur 10 minuten verhogen, met een extra accu)
 • Draadloze stofzuiger met flexibele slang, die tot 4 keer verder reikt onder meubels, voor grondige reiniging zonder bukken en detectie van de laatste stofmand met zijn Power Led Vision-kop met geïntegreerde lampen
 • Bewegingsvrijheid: de stop & go positie maakt het mogelijk om de buis en kop tijdens het gebruik van de handstofzuiger vast te houden
 • Eenvoudig onderhoud: 0,55 l tank, voldoende capaciteit voor je hele reinigingssector, gemakkelijke toegang en lediging, geen verwijderen van de slang en 100% wasbaar (zowel tank als EasyWash-filter)

Rowenta Air Force Serenity RH9133

De Air Force Serenity steelstofzuiger is een krachtige en efficiënte draadloze stofzuiger die de extreme stilte van geluiddempende technologie laat samen komen met superieure schoonmaakprestaties. De geluiddempende technologie verlaagt het geluid van deze steelstofzuiger zonder zak tot 72 dB en biedt zo het comfort van een stille stofzuiger. Een comfortabele, lange autonomie van 50 minuten (op de standaard stand) zorgt voor voldoende vermogen voor nog meer veeleisende schoonmaak sessies. Geleverd met een reservoir van 0,5l. Force Extreme geavanceerde cycloontechnologie scheidt voorts lucht en 99,9% stof voor uitstekende schoonmaakprestaties.

Ook de uiterst handige deltazuigmond uitgerust met een actieve gemotoriseerde borstel en een geavanceerd design draagt bij aan deze uitzonderlijke prestaties. Gaat lang genoeg mee gaat voor een complete schoonmaaksessie dankzij de snelle oplaadcapaciteit voor meer gebruiksgemak. Draadloze vrijheid, een toestel zonder zak en verbeterde ergonomie, waaronder een praktische handgreep, komen samen in één stofzuigpakket zonder zorgen. Het nieuwe systeem met een handige en simpele bereikbare uitwerpknop maakt het reinigen van de borstels tot slot ook zeer makkelijk.

Rowenta RH9133 Air Force Serenity draadloze accustofzuiger, zonder zak, 18 V lithiumbatterij, looptijd: 50 min, rood
 • Delta-technologie: maximale stofopname, zelfs in de achterste hoeken dankzij krachtige deltazuigmond met gemotoriseerde borstel
 • Geluidsarme toepassing: de anti-ruistechnologie en akoestische schuimelementen dempen het geluidsniveau van de handstofzuiger tot slechts 72 dB(A)
 • Air Force Extreme cycloontechnologie: de buitengewone scheiding van stof en lucht zorgt voor langdurige reinigingsresultaten
 • Krachtige 18 V lithium-ion batterij: 50 min. Gebruiksduur op de laagste positie met een maximale oplaadtijd van 6 uur.
 • Stressvrij voor optimaal comfort: Stofzuiger in zakloos formaat (stofreservoir volume van 0,5 liter) met een praktische handgreep voor optimale vrijheid

Rowenta Air Force Flex 760 RH9574

Dit betreft een van de krachtigste verticale exemplaren van Rowenta. Ervaar een innovatief design met onverslaanbare kracht: de Air Force™ Flex snoerloze stofzuiger tilt autonome, snoerloze prestaties naar een geheel nieuw niveau. De Air Force™ Flex 760 biedt 180 aW aan zuigkracht en heeft Rowenta's meest krachtige lithium-ion batterij welke een werkingsduur van wel 1 uur en 15 minuten biedt!! Met het slimme, flexibele design van deze stofzuiger, kom je tot wel vijf keer verder onder lage meubels.

Deze steelstofzuiger was zelfs de Beste uit de Test in april 2021 door de Consumentenbond. Maximale werkingsduur bij gebruik van de kruimelzuiger in eco-stand. Daarnaast beschikt deze ook over een Boost en Turbo stand. Het vermogen kan je aanpassen aan elk soort oppervlakte  en bovendien erg geschikt voor grote woningen aangezien een volle batterij 75 minuten mee gaat. Het stofreservoir is ook aanzienlijk met opvang voor 800ml. Tot slot, de geïntegreerde borstels zorgen voor een diepgaande reiniging en de 'Total Care' accessoire-set geeft je de mogelijkheid om overal schoon te maken, van plafond tot vloer; er zit zelfs een klein gemotoriseerde borstel voor dierenharen.

Rowenta Air Force Flex 760 Steelstofzuiger RH9574
 • Air Force Flex 760: de meest krachtige draadloze stofzuiger van Rowenta. Ervaar de kracht van 180 Airwatt aan zuigvermogen
 • Profiteer van een stofzuiger met extreem lange werkingsduur: de krachtige lithium-ion-batterij zorgt voor een uur en 15 minuten aan draadloze autonomie (Maximale werkingsduur bij gebruik van de kruimelzuiger in eco-stand)
 • De flexibele buis zorgt ervoor dat je overal bij kunt: je komt tot wel vijf keer verder onder laag meubilair. Stof maakt geen kans!
 • Effectief stofzuigen van vloer tot plafond: met de veelzijdige nieuwe unieke zuigmond kun je elk oppervlak schoonmaken, van harde vloeren tot tapijten en kleden
 • Diepe reiniging: de nieuwe gemotoriseerde rolborstel bereikt vuil in elke kier of groef. Zelfs het opzuigen van grotere deeltjes zoals pinda's of cornflakes is geen probleem

Conclusie: Gaan we voor een Dyson of toch voor een Rowenta?

Als je op zoek bent naar maximale exclusiviteit, goede reinigingsprestaties en een lange levensduur bevelen wij de Dyson aan. De grotere capaciteit, langere levensduur van de batterij en effectievere filters en de meest optimale geluidsdemping maken het verschil vergeleken met de Rowenta exemplaren.

Daartegenover staat dat het assortiment van Rowenta werkelijk enorm is. Je kan tig verschillende steelstofzuigers vinden en allerlei soorten modellen in verschillende prijscategorieën. En bestaan zelfs exemplaren met een dweil-optie. Wij raden dan ook een Rowenta aan om haar veelzijdigheid, en vooral om haar prijs-kwaliteit verhouding.
Als je onze mening wil weten, voordat je het geld voor een Dyson op tafel legt, raden wij aan eerst een draadloze steelstofzuiger van Rowenta uit te proberen.

De Rowenta Air Force Flex 560 H-Free 500 Hydro Plus versie is zeker een exemplaar om in acht te nemen. De prijs is allesbehalve verkeerd en dit model is bovendien uitgerust met een aanzienlijke zuigkracht, is erg flexibel en heeft ook een groot.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson Vs. Rowenta | Welk snoerloos stofzuigermerk doet het beter? je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir