Dyson vs. Philips | Welke snoerloze stofzuiger is beter?

02/06/2021 - Actualizado: 12/09/2021

dyson vs philips

dyson vs philips Draadloze stofzuiger

Wint de Dyson snoerloze stofzuiger het van de Philips ... of andersom?

Een onmisbaar reinigingsapparaat in ieder huishouden: de stofzuiger. Het is wenselijk dat jouw nieuwe stofzuiger zorgt voor een grondig schoonmaakresultaat zonder je vloer te beschadigen. Voor elk huishouden kan een ander soort stofzuiger het meest wenselijk zijn. In deze vergelijking kijken we naar de merken Dyson en Philips.

Daarna komen een aantal snoerloze steelstofzuigers van beiden merken aan de orde. Een draadloze steelstofzuiger heb je altijd bij de hand en is klaar voor gebruik. Een goede stofzuiger houdt je huis stof- en vuilvrij. We gaan ook stap voor stap langs verschillende specificaties van verschillende modellen, waardoor je goed kunt inschatten welke stofzuiger het meest ideaal is voor jou.

inhoudsopgave

Verderop komen de overeenkomsten aan bod, maar eerst bespreken we hieronder de verschillen aan tussen deze twee merken: Dyson en Philips. Tot slot worden verschillende modellen van beide merken onder de loep genomen. De voor- en nadelen worden voor je op een rijtje gezet.

1. Het merk 

Philips is een Nederlands elektronicaconcern wat zich bezighoudt met het verbeteren en maken van elektrische apparaten en bestaat al meer dan 100 jaar. Philips begon met het produceren van  gloeilampen, waarna ze steeds verder uitbreiden naar gebruiksartikelen en medische apparaten. Philips is Europa's grootste producent van consumentenelektronica. De onderneming behoort tot de grootste drie spelers op wereldniveau.

Dyson is een bekende en gerespecteerde Britse fabrikant van huishoudelijke apparaten. Dit bedrijf staat vooral bekend om zijn indrukwekkende lijn stofzuigers. Het basisidee was om een zakloze stofzuiger te ontwikkelen, die tijdens het reinigen zijn zuigvermogen niet kwijtraakt en dat is gelukt. Natuurlijk is Dyson bekend door het futuristische design en door de technische toepassingen en daardoor een erg innovatieve speler op de markt. Philips heeft daarentegen een uitgebreider assortiment en brengt veel meer modellen op de markt, zoals de Speed Pro of de Power Pro.

2. Technische specificaties 

De meest traditionele stofzuigers komen met zak en worden aangeduid als sledestofzuigers. Kenmerkend is de grote opvangcapaciteit, waardoor je de hele woning vrij kan maken van stof. Steelstofzuigers zijn tegenwoordig doorgaans snoerloos, zonder zak en bieden door de accu veel bewegingsvrijheid. Een nadeel is dat de steelstofzuiger vaak minder accuvermogen heeft om het huis in één keer volledig te kunnen schoonmaken. Ook de opvangcapaciteit is meestal kleiner.

dyson vs philips

2.1 Maximale zuigkracht

Hoewel veel Philips modellen relatief krachtig zuigvermogen hebben, is de zuigkwaliteit van Dyson erg moeilijk te evenaren. De Dyson V15 Detect heeft bijvoorbeeld een zuigvermogen dat de 230 Air Watts (aW) kan bereiken. Daar kan geen Philips maar ook geen ander merk tegenop.

2.2 Hoe lang gaat een volle accu mee?

Hoewel beide merken een lithium-ion batterij gebruiken voor de snoerloze stofzuigers, zijn het toch de Dyson stofzuigers die 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen accu. Bij de Philips exemplaren hangt het heel erg af van het model waarvan de batterij van 30 tot 80 minuten gaan op een volle batterij.

2.3 Inhoud stofreservoir

Net als bij het vorige punt hangt de inhoud van het stofreservoir erg af van het gekozen model, vooral bij de Philips modellen. Zo zijn er exemplaren met een reservoir van 450ml te vinden tot exemplaren die een stofreservoir van 600ml bieden. De Dyson exemplaren hebben doorgaans een reservoir met een inhoud van 760ml. 

2.4 Wat is normaal geluid?

Stofzuigers tot 70 dB worden aangeduid als stil. Stofzuigers die 75 tot 80 dB tijdens het zuigen produceren worden gezien als normale apparaten. Stofzuigers met meer dan 80 dB worden gezien als luidruchtig. Het gebruikersgemak en het stille geluidsniveau zijn een paar van de identiteitskenmerken van een Dyson. Dit is te wijten aan de grote hoeveelheid technologie die besteed wordt aan de geluidsisolatie.

3. Mogelijke opties die erbij kunnen zitten

Behalve de standaard specificaties die elke stofzuiger moet hebben, hebben meerdere modellen Dyson en Philips ook enkele bijzondere extra opties, die de schoonmaakbeurt net even iets gebruiksvriendelijker en efficiënter maken.

3.1 Dweilen en schrobben

Veel steelstofzuigers exemplaren dweilen ook en doen dat dankzij een dweil die zich bevochtigt. In dit geval is het alleen Philips die deze optie aanbiedt, zoals bijvoorbeeld bij Philips model SpeedPro MAX Aqua+. Dyson daarentegen kiest er bewust voor om haar kwalitatieve zuigprestaties niet te 'besmetten' met andere ondergeschikte functies. Dit is de reden dat deze optie bij Dyson buiten beschouwing blijft in haar assortiment, bij al haar modellen.

3.2 Flexibel... om overal bij te kunnen

De flexibele slangen zijn samengesteld uit een serie verbindingen c.q. koppelingen die toestaan dat de stofzuiger flexibel is en zo voorkomen kan worden dat je moet bukken om bepaalde lagere plekken te bereiken. Dyson heeft geen steelstofzuigers die als zodanig flexibel zijn. Dit is opgelost door een onderdeel toe te voegen "Low Reach" genaamd die als een koppeling werkt en zich aanpast aan de steelstofzuiger zoals jij dat wilt. Het Philips assortiment heeft geen enkele flexibele steelstofzuiger in haar assortiment.dyson vs philips

3.3 – LED Lampen

De LED verlichting staat toe om ruimtes waar minder zicht is te verlichten, zoals bijvoorbeeld onder banken en bedden. Bij de Dyson modellen is dit nooit een optie geweest, maar er zijn meerdere Philips exemplaren die deze verlichting wel hebben. Stof, haren en kruimels zijn dan ook gemakkelijk te zien en te verwijderen dankzij de LED-lampen.

3.4 Laser Technologie

Er is slechts één specifiek model waarvan de stofzuiger in het groen oplicht, zodra plekken stoffiger zijn. Di gebeurt door middel van een toegepaste laser technologie. Zoals je kan begrijpen is dit een grote vooruitgang. Alleen de Dyson V15 Detect kan dit.

4. Materiaal gebruik maakt wel degelijk een verschil

Wat dit onderdeel betreft hebben we een duidelijke winnaar: Dyson. alle modellen zijn vervaardigd uit polycarbonaat en verzekerd van een lange levensduur, wel tot 10 jaar. Het voorgaande is ook aangetoond door verschillende onderzoeken. En toch is de veroudering van dit merk trager. Elke twee jaar wordt ongeveer van model veranderd en deze raken dan ook minder snel verouderd. Zeker mooi meegenomen slecht als je op zoek bent naar onderdelen of reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren.

De Philips exemplaren zijn voordeliger en logischerwijs wordt er dan ook op de kwaliteit van de gebruikte materialen bespaard. Echter, de duurdere modellen van Philips zijn wat de kwaliteit van de gebruikte materialen betreft ook van zeer goede kwaliteit.

5. Prijs

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen is een steelstofzuiger van Dyson een stuk prijziger dan een Philips exemplaar. Het is zo goed als onmogelijk een nieuwer exemplaar te vinden die voor minder dan €600,- te koop is. Philips beschikt over steelstofzuigers in een prijscategorie onder de €150,- tot €500,- .

Nu de verschillen besproken zijn, gaan we verderop kijken naar de overeenkomsten tussen deze twee merken. Welke specificaties en opties zijn identiek en delen zowel de Philips als Dyson met elkaar?

1. Het gemak van Snoerloos, Draadloos oftewel Wireless

Alle steelstofzuigers van Dyson y Philips zijn snoerloos. Er bestaat geen groter gemak dan stofzuigen zonder constant op zoek te moeten gaan naar een stopcontact.

2. Handstofzuiger 

Zo goed als bijna alle steelstofzuigers van beide merken hebben een motor in de vorm van een handstofzuiger die verder losgekoppeld is van de rest van de stofzuiger. Erg praktisch, aangezien dit het mogelijk maakt om planken en andere hogere plekken te reinigen zonder je kracht te hoeven gebruiken.

3. Vergelijkbaar gewicht

Binnen Philips en Dyson is het zo goed als onmogelijk een exemplaar te vinden dat zwaarder is dan 3,5 kilo. Onder andere merken is een gewicht van 3,5 kg daarentegen meer uitzondering dan regel.

4. Voor elk soort gebruik een andere reinigingsmodus

Elk van beide merken beschikt over verschillende intensiteitsniveau's. Gebruikelijk kan je de stofzuiger op twee of drie verschillende snelheden zetten.

5. Functioneel display 

De display's zijn doorgaans simpel maar erg handig. Je kan er onder meer de volgende gegevens uit afleiden: batterijniveau, reinigingsmodus, de gebruikte zuigkracht. tevens is het mogelijk om de reinigingsmodus aan te passen met de knop op de display. We merken nog op dat de nieuwste modellen van beide merken over een dergelijk display beschikken

6. Borstels en overige gemeenschappelijke accessoires 

De meest gebruikelijke accessoires zijn de mondstukken die meegeleverd worden en specifiek zijn voor verschillende gebruikssituaties, zoals hoeken en plekken waar het moeilijker is om bij te komen. Ook komen de stofzuigers met verschillende borstels voor verschillende vloeren (harde vloeren, huisdieren, en vloerkleden) en uitschuifbare buizen. De meeste hulpstukken  voor deze modellen zijn uitwisselbaar. Over het algemeen beschikt elk exemplaar in meer of mindere mate over een set wisselstukken om tot een volledige schoonmaak sessie over te kunnen gaan.

Hieronder worden een aantal Philips en Dyson exemplaren nader onder de loep genomen en nader omschreven. De voor- en nadelen worden op een rijtje gezet, zodat het makkelijker voor je wordt om de voor jou meest ideale stofzuiger uit te kiezen.

Dyson V11 Absolute

Laten we beginnen met een exemplaar dat waarschijnlijk één van de beste ter wereld is en bovendien erg goed beoordeeld onder haar gebruikers.  De eyecatchers van dit exemplaar zijn de efficiënte wijze van verwijdering van stof op vloerkleden. Bovendien kan deze stofzuiger tot 99,97% fijnstof en allergenen verwijderen. Ook niet geheel onbelangrijk: door de dubbele zuigkracht ten opzichte van andere modellen bespaar je heel veel tijd doordat je veel sneller te werk kan gaan.

Bovendien ook voorzien van een LED display met waardevolle informatie over de werking en het onderhoud.  Zolang je de eco-modus gebruikt kan deze lichtgewicht stofzuiger wel tot 60 minuten meegaan op een volledig opgeladen batterij. Tot slot, de Absolute beschikt over een reservoir dat snel en makkelijk leegt waardoor de handen dus schoon blijven.

Dyson V11 Absolute Accustofzuiger, 760 ml, blauw
 • Houd je huis brandschoon met de Dyson V11 snoerloze stofzuiger.
 • Met een 40% grotere opvangbak dan de vorige modellen, hoef je voortaan de opvangbak niet meer voortdurend te legen.
 • Wil je weten hoeveel looptijd er nog over is? Wil je weten welke vermogensstand je gebruikt? Het handige lcd-scherm geeft je alle informatie die je nodig hebt, waaronder herinneringen voor filteronderhoud en waarschuwingen bij verstopping.
 • Het hele huis schoonmaken is eenvoudig met een lange looptijd van 60 minuten en een diepere reiniging met een indrukwekkend krachtige zuigkracht.
 • Makkelijk schoon te maken. Eenvoudig ademhalen, praktische functies om je huis schoon en comfortabel te maken.

Dyson Cyclone V10 Absolute

De Dyson Cyclone V10 Absolute is een oudere versie dan de V11 Absolute. Om deze reden is er sprake van een serie verschillen tussen beide exemplaren maar ook gelijkenissen. Moet je grondig snel en efficiënt reinigen? Dan is dit exemplaar aan te bevelen en erg praktisch. Voordelen: een lichtgewicht apparaat met haar 2,68kg en maakt bovendien erg weinig geluid. Een erg comfortabele optie voor haar gebruiker met haar stofreservoir van 750ml.

Dat is 40% meer dan de oudere modellen.  Met haar krachtige digitale motor is het zuigvermogen van dit exemplaar aanzienlijk groot.  Met het speciale filter wordt tot wel 99,97% van fijnstof en allergenen opgenomen en draagt hierdoor ook bij in de verwijdering van huisstofmijt. Ben je allergisch of heb je huisdieren? Dan is dit model dus zeker aan te bevelen. Nadeel: Dit model heeft geen display en raakt sneller leeg bij een volledig opgeladen batterij dan de Dyson V11 Absolute.

DYSON V10 Absolute handstofzuiger Zakloos koper, nikkel
 • Origineel merkproduct.
 • Twee jaar garantie op fabrieksfouten.

Philips FC6823/01 Speedpro Max

Deze stofzuiger levert grandioze prestaties af en kan zeer snel schoonmaken. Perfect apparaat voor de veeleisende gebruiker. Met de standaard snelheid kan deze wel 65 minuten mee met een volledig opgeladen batterij en meer dan 20 minuten op de Turbo stand met een volle batterij.

Verder heeft deze Speedpro Max een 360°-mondstuk met LED-lampjes, een digitaal display, de PowerCyclone 8 oftewel de beste technologie voor stofzuigers zonder zak en een digitale PowerBlade-motor voor een ongeëvenaarde luchtstroom. Bovendien geschikt voor zowel harde vloeren als tapijten.

Philips Speedpro Max Steelstofzuiger - 2-In-1 Snoerloze Kruimelzuiger, met 360°-Mondstuk, Accuduur tot 65 Min (XC7042/01)
 • Snelle snoerloze stofzuigerervaring: 360°-mondstuk met ledverlichting maakt verborgen stof zichtbaar en zuigt vuil van alle kanten op om meer schoon te maken in minder tijd
 • 2-in-1 steel - en kruimelzuiger: afneembare kruimelzuiger met spleetmondstuk en borstelhulpstuk gaat overal mee naartoe - Perfecte meubel - en autostofzuige r
 • Schoonmaken zonder onderbrekingen: maak tot 65 minuten non-stop schoon, een slim digitaal display vertelt u hoelang u uw snoerloze stofzuiger nog kunt gebruiken
 • Onze krachtigste zakloze stofzuigertechnologie: PowerCyclone 8 met digitale PowerBlade-motor en drievoudige filtratie zorgt voor een sterke, langdurige luchtstroom met 5 jaar motorgarantie
 • In de verpakking: steelstofzuiger, 360°-mondstuk, geïntegreerde borstel, wandhouder, AC-stroomadapter, uitwasbaar filter

Philips SpeedPro MAX Aqua+

Én van de parels van het assortiment van Philips, je verwijdert er viezigheid, stof, vlekken, en tot 99% bacterien mee. Met deze steelstofzuiger haal je de snelste manier van snoerloos schoonmaken in huis. Met het unieke dweilsysteem kun je tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. Dweil tot wel 125m2 met één reservoir en tot wel 80 minuten zonder onderbreking.
Gebruik de AquaBoost-technologie om hardnekkige vlekken in één keer te verwijderen. De SpeedPro MAX Aqua+ is extreem goed gebalanceerd, flexibel en eenvoudig te manoeuvreren met haar 360 mondstuk en haar ergonomisch ontwerp. De stofemmer zit aan de bovenkant, zodat je met deze draadloze stofzuiger in een lagere hoek en zelfs helemaal plat op de vloer kunt reinigen.
Philips FC6902/01 SpeedPro Max Aqua, 0,6 liter, 84 decibel, kunststof
 • 360° zuigborstel
 • 18 V, tot 55 minuten
 • 3 in 1: bezem, doek en
 • turbopet borstel

Philips PowerPro Duo (met PowerCyclone)

Anderzijds raden we de 2-in-1 steelstofzuiger PowerPro Duo aan van Philips. Deze levert grondige reinigingsresultaten op harde vloeren en tapijt. PowerCyclone-technologie zorgt voor blijvende zuigkracht voor uitstekende prestaties. Het TriActive Turbo-mondstuk neemt meer stof en pluisjes op.

Ondanks haar 2,9kg lichtgewicht heeft de PowerPro een stofreservoir van 0,6liter.  lichtgewicht. Met een geluidsniveau van 83dB maakt deze stofzuiger een gemiddeld lawaai.
Verder kan je met dit model tot 40 minuten op een volledig opgeladen batterij zuigen. Tot slot neemt dit apparaat niet veel ruimte in beslag nu je deze thuis of op je werk verticaal kan opbergen.

Philips FC6823/01 SpeedPro Max Draadloze stofzuiger (met accu, 360 graden zuigmond, 65 min. batterijduur, turbo-douchekop voor dierenhaar, rood.
 • De unieke 360°-zuigmond neemt meer vuil en stof van alle kanten op, voor reiniging in minder tijd.
 • De PowerBlade digitale motor is voor een ongelooflijke luchtsnelheid (> 1000 l/min.) ontwikkeld en maakt de zuigkracht rondom het mondstuk mogelijk
 • De 25,2 volt Li-ion batterij biedt tot 65 minuten looptijd, voor reiniging zonder laadonderbrekingen.
 • Schoonheid overal in huis met de afneembare handstofzuiger en de geïntegreerde spleetzuigmond en borstel om moeiteloos ook moeilijk te bereiken plaatsen te reinigen. Extra gemotoriseerde turbomondstuk voor kussens, auto en dierenharen.
 • De 360°-zuigmond is ontworpen voor zowel harde vloeren als tapijt. De ledverlichting op het mondstuk toont zelfs het verborgen stof

Kortom: Kiezen we een Dyson óf toch een Philips steelstofzuiger.

Als je op zoek bent naar maximale exclusiviteit, goede reinigingsprestaties en een lange levensduur bevelen wij de Dyson aan. De grotere capaciteit, langere levensduur van de batterij en effectievere filters en de meest optimale geluidsdemping maken het verschil vergeleken met de Philips exemplaren.

Daartegenover staat dat het Philips assortiment werkelijk waar enorm is. Je kan verschillende steelstofzuigers vinden in verschillende prijscategorieën en uiteenlopende modellen. Wij raden Philips aan om haar veelzijdigheid. Vele modellen hebben ook een dweil-optie en de haar prijs-kwaliteit verhouding is niet te weerstaan.

Als je onze mening wil weten, voordat je het geld voor een Dyson op tafel legt, raden wij aan eerst een draadloze steelstofzuiger van Hoover uit te proberen. Model Philips SpeedPro
MAX Aqua+ is zeker een exemplaar om in acht te nemen. De prijs is allesbehalve verkeerd en dit model is bovendien uitgerust met 4 verschillende snelheden, dweil-functie en LED lampen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson vs. Philips | Welke snoerloze stofzuiger is beter? je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir