Dyson V15 Vs Dyson V11 - Welke Dyson stofzuiger wint de strijd?

10/01/2023

Dyson V15 Vs Dyson V11

Voordat we met de vergelijking beginnen, moeten we vooropstellen dat, aangezien dit twee Dyson-modellen zijn, de prestaties bij beide uitstekend zijn. Ze hebben echter niet dezelfde prijs, dus het komt erop aan duidelijk te zijn over uw behoeften en vervolgens uw prioriteiten te stellen. Om u te helpen is hier onze mening over twee van de populairste modellen van het merk: de Dyson V15 vs Dyson V11.

inhoudsopgave

Welke versies vindt u?

Voordat we ingaan op de details, is het de moeite waard op te merken dat u kunt kiezen tussen verschillende versies van elk model:

 • Dyson V15: u kunt kiezen tussen de versies Detect Absolute, Detect Absolute Extra en Detect Complete Extra. De belangrijkste verschillen zijn het aantal accessoires (respectievelijk 9, 11 en 13) en het toepassingsgebied.
 • Dyson V11: in dit geval is er slechts één versie, Dyson V11 Absolute.

Dyson V15 Vs Dyson V11: koopgids

We belichten eerst de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze twee snoerloze stofzuigers, zodat u kunt nagaan welke het beste bij uw behoeften past:

Maximaal haalbaar vermogen

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste kenmerken die Dyson heeft verbeterd, de zuigkracht.
In het geval van de twee door ons geanalyseerde stofzuigers zien we het eerste verschil. De zuigkracht van de Dyson V15 bereikt een niveau van 240 airWatts (aW) dankzij de Hyperdymium motor, tegenover 185 aW van de Dyson V11. Merk op dat deze parameter kan variëren afhankelijk van het V11-model dat u kiest (Animal Plus of Absolute).

Het vermogen verwijst naar de kracht die de motor zelf uitoefent om te werken, en wordt gewoonlijk gemeten in watt. De zuigkracht daarentegen meet de kracht van de buis om het vuil op te zuigen. De relatie tussen beide is niet noodzakelijkerwijs evenredig, d.w.z. het zuigvermogen kan zeer hoog zijn, ook al is het nominaal vermogen niet zo hoog.

Wat ten slotte de motor betreft, deze draait in beide gevallen met maximaal 125.000 tpm, zodat het echte verschil zal worden waargenomen in de zuigcapaciteit.

Regelbaar vermogen en goede autonomie

De gebruiksautonomie is een van de belangrijkste elementen van een snoerloze stofzuiger. In dit opzicht bieden zowel de Dyson V15 als de Dyson V11 een zeer vergelijkbare looptijd van ongeveer 60 minuten.

De looptijd is echter afhankelijk van het gekozen vermogen. Beide stofzuigers bieden 3 standen: standaard, turbo en eco. De 60 minuten looptijd komt overeen met de eco-stand, de meest efficiënte stand.

Dyson V15 Vs Dyson V11_5

Totale tankinhoud

Snoerloze stofzuigers hebben doorgaans een kleinere tankinhoud dan andere soorten stofzuigers, omdat de behuizing dunner is en minder oppervlakte heeft. Dyson is in dit opzicht echter bovengemiddeld goed.

Als u een verschil verwacht in de grootte van de opvangbak van de Dyson V15 ten opzichte van de Dyson V11, dan is dat niet het geval. Het bedrijf heeft ook in dit opzicht geen wijzigingen aangebracht en heeft de capaciteit van de twee tanks op 760 milliliter gehouden.
Voor een bezemzuiger is dit niet slecht, aangezien het een veel groter formaat is dan andere merken zoals Conga of Rowenta, waar men gemakkelijker 500-600 ml reservoirs kan vinden.

Esthetiek en ontwerp

Dyson behoudt een zeer gelijkaardige look voor al zijn modellen, die zich vaak onderscheiden door de kleur van de metalen buis te veranderen. De meeste ontwerpen zijn helder en levendig gekleurd, bijna altijd met een metaaltoets.
De twee stofzuigers wegen daarentegen ongeveer 3 kilogram en hebben zeer homogene afmetingen.

Verscheidenheid aan borstels

Vergeet niet dat we te maken hebben met twee 2-in-1 stofzuigers. Dat wil zeggen dat ze werken als bezemzuiger en ook als handstofzuiger, wat getuigt van hun enorme veelzijdigheid. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen als het gaat om hun belangrijkste accessoires.

De hoofdkop is in beide gevallen de High Torque, die wordt aangedreven door DLS-technologie (Dynamic Load Sensor). Dit systeem kan het vermogen dat nodig is voor elk type vloer automatisch aanpassen aan de kenmerken ervan en de mate van vervuiling.

De Dyson V15 daarentegen heeft opnieuw een voorsprong op zijn kleinere broertje met de toevoeging van Slim Fluffy Laser, een lens die laserlicht verspreidt in een waaiervormig patroon om fijne deeltjes op harde vloeren beter zichtbaar te maken.

Daardoor breidt de laser het gezichtsveld naar beneden uit met 1,5° en een lengte van 7,3 mm. De groene kleur verhoogt het contrast binnen het bereik van de door het oog waargenomen tinten, zodat u fijne deeltjes ziet die u anders zou missen.

Daar houden de voordelen van de Dyson V15 niet op. Naast de laserkop voegt de Dyson V15 nog een kegelvormige borstelkop toe die ontworpen is om haren van huisdieren op te zuigen. Ten slotte verbetert hij de bestaande hoekverlichting van de Dyson V11 door een LED-lampje toe te voegen om de donkerste hoekjes te verlichten.

Scherm toevoeging

Een ander kenmerk dat ze delen is de aanwezigheid van een digitaal display, een van de meest herkenbare factoren van de Dyson, hoewel we hier enkele verschillen zien.

De Dyson V11 heeft een LCD-scherm waarop je de batterijstatus, het gekozen vermogensniveau en updates en onderhoudswaarschuwingen kunt zien.

Het display van de Dyson V15 is daarentegen meer verfijnd. Naast de elementen die je ook op de Dyson V11 kunt zien, kun je bij de nieuwe versie ook zien wat voor deeltjes hij heeft opgezogen, dankzij een ingebouwde sensor. Deze informatie wordt weergegeven in een vergelijkend staafdiagram dat ook de deeltjesgrootte meet.


Toegevoegde functies

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat beide een groot aantal technologische kenmerken hebben die hen onderscheiden van hun concurrenten. Maar nogmaals, we kiezen tussen het goede en het uitstekende.

De Dyson V15 behoudt veel van de extra functies die de Dyson V11 al heeft. Dit is het geval met de afneembare accu, het gemakkelijke ledigingssysteem dat fysiek contact met vuil voorkomt en de aanwezigheid van een oplaadbasis en een muurbeugel om de stofzuiger op te bergen.

De Dyson V15 voegt echter een aantal extra functies toe die hem over het algemeen een grotere technologische precisie geven. Het nieuwste model bevat bijvoorbeeld de piëzosensor, een akoestische sensor die de deeltjesgrootte 15.000 keer per seconde kan meten.
Het doet dit door de akoestische trillingen van de deeltjes om te zetten in elektrische signalen. Dit systeem vergemakkelijkt de automatische aanpassing van het zuigvermogen bij hogere stofconcentraties, waardoor de prestaties en de energie-efficiëntie worden geoptimaliseerd.

Filtratiesysteem

Last but not least, het filtersysteem. Het type filter dat een stofzuiger heeft is altijd belangrijk, maar vooral als er thuis mensen zijn die gevoelig zijn voor allergenen.

Zowel de Dyson V15 als de Dyson V11 hebben een HEPA-filter met hoog rendement, dat 99% van de microdeeltjes tot 0,3 micron kan tegenhouden. En, zoals het merk zelf aanbeveelt, moet u het filter ongeveer één keer per maand wassen.

Waar voor je geld

Het zal u niet verbazen dat het Britse bedrijf een van de duurste merken op de markt is, vanwege de uitstekende kwaliteit en prestaties van zijn producten.

Wanneer u de twee modellen die wij analyseren vergelijkt met andere soortgelijke modellen van de concurrentie, zult u zien dat zij in beide gevallen duurder zijn.

Bovendien vertaalt de technologische superioriteit van de Dyson V15 ten opzichte van de V11 zich ook in de prijs, die aanzienlijk hoger ligt.

Dyson V15 Vs Dyson V11_3

Wat zijn de populairste Dyson stofzuigers?

Als u nog steeds niet zeker weet welke Dyson u moet kopen, vindt u hier een ranglijst van de vijf best verkochte modellen op Amazon, 's werelds grootste winkelplatform. Hier ziet u de koopervaringen van andere gebruikers.

5% korting
Akitas V8 22.2v 150w 3in1 Draadloze Rechtopstaande Handheld Stick Stofzuiger draadloos steelstofzuiger Lichtgewicht Oplaadbare Lithium Batterij
 • Krachtig - 22.2V LI-ION accu met 40 minuten autonomie, 150W vermogen, 17.000pa zuigkracht.
 • Lichtgewicht - 2 kg machine, gemakkelijk te vervoeren en te verplaatsen
 • Gemotoriseerde vloerborstel en LED-lampjes - 6 LED-lampjes op de vloerborstel voor betere zichtbaarheid en een klopperbalk voor het reinigen van verschillende oppervlakken.
 • Afneembare handzuigmodus - kan worden gebruikt als snoerloze steelstofzuiger of handstofzuiger.
 • Wasbaar HEPA-filter
21,6 V 4600 mAh vervangende accu voor Dyson V8 SV10 accu Li-ion batterij voor Dyson V8 Absolute V8 Animal V8 Fluffy V8 Motorhead SV10 snoerloze stofzuiger
 • 【Opgewaardeerde 4600 mAh vervangende batterij voor Dyson V8】 Batterijtype: Li-Ion, spanning: 21,6 V, capaciteit: 4,6 Ah. Premium lithium batterij levert super power. Geen geheugeneffect, kan indien nodig zonder verlies van capaciteit worden opgeladen of ontladen.
 • Uitstekend compatibel: volledig compatibel met je Dyson V8-serie: Dyson V8 SV10, V8 Absolute, V8 Animal, V8 Fluffy, V8 Motorhead, V8 Total Clean, V8 Car+ Boet, V8 Extra enz. Past niet compatibel met Dyson V8 Absolute serie, beginnend met serienummer YH5, H5F, H5P.
 • Meervoudige bescherming: ingebouwde chip met meerdere beveiligingssystemen voor overbelasting, overontlading, overstroom en kortsluiting om veiligheid en stabiliteit te garanderen. Eenvoudige montage, perfecte zuigkracht, lange looptijd en laag stroomverbruik zijn de sterktes van de Bonadget V8 batterij.
 • Veilig te gebruiken: onze batterijen zijn allemaal getest op FCC, CE en RoHS. De batterij beschikt over een temperatuurregelingsfunctie, die de beschermingsfunctie bij een bepaalde hoge temperatuur automatisch kan inschakelen. Anti-oxidatie coating ABS-schaal, mooi, slijtvast, valbestendig.
 • Zorgeloos kopen: Bonadget biedt 30 dagen volledige terugbetaling en retour, 365 dagen beperkte garantie, 24 uur warme service. 💌Neem contact met ons op: klik op "Vraag stellen" in onze shop of in de opties "UW BESTELLING" op "Contact opnemen met verkoper".
Dyson V8 Animal draadloze stofzuiger
 • Direct aangedreven reinigingskop: trekt de borstelharen dieper in het tapijt om nog meer vuil te verwijderen. 150 procent meer borstelvermogen dan de Dyson V6 Animal stofzuiger.
 • Filtratie van de hele machine: detecteert allergenen en voert schonere lucht af dan de lucht die je inademt.
 • Tot 40 minuten zuigvermogen: aangedreven door een nieuwe nikkel-kobalt-aluminium accu voor maximaal 40 minuten zuigvermogen (tot 25 minuten met gemotoriseerd grondgereedschap).
 • Hygiënische vuilverwijderaar: met slechts één hand stof uit de vuilnisbak.
 • V8 Animal wordt geleverd met: direct aangedreven reinigingskop, mini gemotoriseerde tool, docking station, combi tool, stijf mondstuk voor kieren.
Inwee Trigger Lock voor Dyson Stofzuigers, Knopvergrendeling, Schakelaar houder voor Dyson V15 V11 V10 V8 V7 V6 Absolute/Animal/Motorhead Stofzuigers, Niet nodig om steeds op de knop te drukken
 • Onnodig om op de knop te blijven drukken: Inwee Schakelaar Houder zorgt ervoor dat je de Dyson snoerloze stofzuiger gemakkelijk en handig gebruikt, omdat deze op de aan/uit-knop van de Dyson stofzuiger wordt geïnstalleerd, je hoeft niet meer op de knop te blijven drukken tijdens het stofzuigen. Ontspan je vinger.
 • Eenvoudige installatie en gebruik: Inwee knopvergrendeling is een handig accessoire voor Dyson stofzuiger. Monteer de Trigger Lock direct op de aan/uit-knop, en duw het vast. Wanneer je drukt op de knop op je rechter wijsvinger, gaat deze in werking. Als je op knop drukt die tegenover de rechterduim ligt, gaat deze uit.
 • Veelzijdig toepasbaar: Upgrade trigger lock geschikt voor de meeste Dyson stofzuigers, zoals V15 V11 V10 V8 V7 V6 Series Stick Cordless Vacuum Cleaner. (Opmerking: niet compatibel met Dyson V11 Outsize, V11 Outsize Origin, en DC Series modellen).
 • Ergonomisch ontwerp: Deze Switch Control Clamp is een gepatenteerd ontwerp van Inwee. Je wijsvinger kan comfortabel op zijn oorspronkelijke positie staan terwijl je de Switch Control Clamp gebruikt. Het innovatieve ontwerp waarbij zowel de linker- als de rechterknop worden gebruikt, is zeer gebruiksvriendelijk.
 • Topkwaliteit: Inwee knop trigger lock is vervaardigd van premium ABS materiaal. De rode kleur van het schakelslot is vergelijkbaar met de aan/uit-knop zoals een onderdeel van de Dyson stofzuiger. Dankzij het volledig gepolijste ontwerp ziet het er geweldig, duurzaam, veilig en praktisch uit.
Dyson V8 21,6 V 6,0 Ah reserveaccu compatibel met Dyson V8 accu voor Dyson V8 Absolute V8 Animal V8 Fluffy Dyson SV10 handstofzuiger zonder snoer met 2 voorfilters snoerloze stofzuiger
 • Batterijtype: accu compatibel met Dyson V8, spanning: 21,6 V capaciteit: 6000 mAh. V8 Batterij voor Dyson met hoogwaardige batterijcellen en loodvrije SMT-technologie. Na volledig opladen kunnen 40 minuten in de standaardmodus worden gebruikt.
 • Perfecte compatibiliteit: de accu v8 heeft dezelfde grootte als de OEM-batterij en past perfect bij alle Dyson V8-stofzuigers, zoals Dyson V8 Absolute, Dyson V8 Animal en Dyson V8 Fluffy. De SV10 accu voor Dyson kan alle series van originele Dyson V8 accu vervangen, inclusief V8 accu VE6, V8 accu YH5, V8 accu RA9 enz., net zo goed als Dyson v8 accu origineel.
 • Eenvoudig te installeren: om te vervangen moet je drie kleine kruiskopschroeven verwijderen en dan kan de oude accu ook al worden verwijderd en de nieuwe weer worden geïnstalleerd. De batterijvervanging is zeer eenvoudig. Je hebt alleen een kleine kruiskopschroevendraaier en ca. 5 minuten tijd. Geïntegreerde laadindicator: staat van de batterij, blauw = opladen/werken, licht uit = laden beëindigd, knipperend blauw = geen stroom aanwezig, rood licht = laadfout (neem onmiddellijk contact met ons op).
 • Superieure bescherming en stabiliteit: de V8-reserveaccu voor Dyson beschikt over een geïntegreerde intelligente besturingchip om overbelastingsbeveiliging, overontladingsbeveiliging, kortsluitbeveiliging, overstroombeveiliging, overspanningsbeveiliging en hoge temperatuurbescherming te voorkomen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de batterij de machine beschadigt. Het heeft geen geheugeneffect en een extreem lage zelfontladingssnelheid, waardoor de accu een lange levensduur heeft.
 • Inhoud levering: 1 x V8-accu, 2 x V8 voorfilter, 1 x handleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands). Opmerking: laad de batterij niet direct na gebruik op, maar laat hem 10 tot 20 minuten afkoelen, vooral nadat je hem in de Max-modus hebt gebruikt.

Dyson V15 Vs Dyson V11: Eindconclusie

De Dyson V15 is in elk opzicht beter dan zijn kleine zusje. Hoewel ze enkele kenmerken delen, zoals de levensduur van de batterij en de grootte van de tank, biedt de V15 meer geavanceerde opties. Bijvoorbeeld de LED-lichtkop voor het bekijken van onzichtbare deeltjes of de akoestische sensor die de grootte van stofdeeltjes meet.

In termen van verfijning en innovatie zou de Dyson V15 de strijd winnen. Maar dat betekent niet dat het de meest waardevolle is. Zoals gezegd, welke voor u geschikt is, hangt af van uw zoekcriteria en uw behoeften.

Als u het budget niet zo hoog kunt leggen, is de Dyson V11 een uitstekend model dat betere prestaties levert dan veel concurrerende stofzuigers.

Maar als u het niet erg vindt het verschil te betalen om te profiteren van de meer geavanceerde functies van het merk, zou de beslissing overhellen naar de V15. Wat we wel kunnen zeggen is dat wat je ook kiest, het goed komt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson V15 Vs Dyson V11 - Welke Dyson stofzuiger wint de strijd? je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir