Dyson V15 Vs Dyson V11 - Welke Dyson stofzuiger wint de strijd?

10/01/2023

Dyson V15 Vs Dyson V11

Voordat we met de vergelijking beginnen, moeten we vooropstellen dat, aangezien dit twee Dyson-modellen zijn, de prestaties bij beide uitstekend zijn. Ze hebben echter niet dezelfde prijs, dus het komt erop aan duidelijk te zijn over uw behoeften en vervolgens uw prioriteiten te stellen. Om u te helpen is hier onze mening over twee van de populairste modellen van het merk: de Dyson V15 vs Dyson V11.

inhoudsopgave

Welke versies vindt u?

Voordat we ingaan op de details, is het de moeite waard op te merken dat u kunt kiezen tussen verschillende versies van elk model:

 • Dyson V15: u kunt kiezen tussen de versies Detect Absolute, Detect Absolute Extra en Detect Complete Extra. De belangrijkste verschillen zijn het aantal accessoires (respectievelijk 9, 11 en 13) en het toepassingsgebied.
 • Dyson V11: in dit geval is er slechts één versie, Dyson V11 Absolute.

Dyson V15 Vs Dyson V11: koopgids

We belichten eerst de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze twee snoerloze stofzuigers, zodat u kunt nagaan welke het beste bij uw behoeften past:

Maximaal haalbaar vermogen

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste kenmerken die Dyson heeft verbeterd, de zuigkracht.
In het geval van de twee door ons geanalyseerde stofzuigers zien we het eerste verschil. De zuigkracht van de Dyson V15 bereikt een niveau van 240 airWatts (aW) dankzij de Hyperdymium motor, tegenover 185 aW van de Dyson V11. Merk op dat deze parameter kan variëren afhankelijk van het V11-model dat u kiest (Animal Plus of Absolute).

Het vermogen verwijst naar de kracht die de motor zelf uitoefent om te werken, en wordt gewoonlijk gemeten in watt. De zuigkracht daarentegen meet de kracht van de buis om het vuil op te zuigen. De relatie tussen beide is niet noodzakelijkerwijs evenredig, d.w.z. het zuigvermogen kan zeer hoog zijn, ook al is het nominaal vermogen niet zo hoog.

Wat ten slotte de motor betreft, deze draait in beide gevallen met maximaal 125.000 tpm, zodat het echte verschil zal worden waargenomen in de zuigcapaciteit.

Regelbaar vermogen en goede autonomie

De gebruiksautonomie is een van de belangrijkste elementen van een snoerloze stofzuiger. In dit opzicht bieden zowel de Dyson V15 als de Dyson V11 een zeer vergelijkbare looptijd van ongeveer 60 minuten.

De looptijd is echter afhankelijk van het gekozen vermogen. Beide stofzuigers bieden 3 standen: standaard, turbo en eco. De 60 minuten looptijd komt overeen met de eco-stand, de meest efficiënte stand.

Dyson V15 Vs Dyson V11_5

Totale tankinhoud

Snoerloze stofzuigers hebben doorgaans een kleinere tankinhoud dan andere soorten stofzuigers, omdat de behuizing dunner is en minder oppervlakte heeft. Dyson is in dit opzicht echter bovengemiddeld goed.

Als u een verschil verwacht in de grootte van de opvangbak van de Dyson V15 ten opzichte van de Dyson V11, dan is dat niet het geval. Het bedrijf heeft ook in dit opzicht geen wijzigingen aangebracht en heeft de capaciteit van de twee tanks op 760 milliliter gehouden.
Voor een bezemzuiger is dit niet slecht, aangezien het een veel groter formaat is dan andere merken zoals Conga of Rowenta, waar men gemakkelijker 500-600 ml reservoirs kan vinden.

Esthetiek en ontwerp

Dyson behoudt een zeer gelijkaardige look voor al zijn modellen, die zich vaak onderscheiden door de kleur van de metalen buis te veranderen. De meeste ontwerpen zijn helder en levendig gekleurd, bijna altijd met een metaaltoets.
De twee stofzuigers wegen daarentegen ongeveer 3 kilogram en hebben zeer homogene afmetingen.

Verscheidenheid aan borstels

Vergeet niet dat we te maken hebben met twee 2-in-1 stofzuigers. Dat wil zeggen dat ze werken als bezemzuiger en ook als handstofzuiger, wat getuigt van hun enorme veelzijdigheid. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen als het gaat om hun belangrijkste accessoires.

De hoofdkop is in beide gevallen de High Torque, die wordt aangedreven door DLS-technologie (Dynamic Load Sensor). Dit systeem kan het vermogen dat nodig is voor elk type vloer automatisch aanpassen aan de kenmerken ervan en de mate van vervuiling.

De Dyson V15 daarentegen heeft opnieuw een voorsprong op zijn kleinere broertje met de toevoeging van Slim Fluffy Laser, een lens die laserlicht verspreidt in een waaiervormig patroon om fijne deeltjes op harde vloeren beter zichtbaar te maken.

Daardoor breidt de laser het gezichtsveld naar beneden uit met 1,5° en een lengte van 7,3 mm. De groene kleur verhoogt het contrast binnen het bereik van de door het oog waargenomen tinten, zodat u fijne deeltjes ziet die u anders zou missen.

Daar houden de voordelen van de Dyson V15 niet op. Naast de laserkop voegt de Dyson V15 nog een kegelvormige borstelkop toe die ontworpen is om haren van huisdieren op te zuigen. Ten slotte verbetert hij de bestaande hoekverlichting van de Dyson V11 door een LED-lampje toe te voegen om de donkerste hoekjes te verlichten.

Scherm toevoeging

Een ander kenmerk dat ze delen is de aanwezigheid van een digitaal display, een van de meest herkenbare factoren van de Dyson, hoewel we hier enkele verschillen zien.

De Dyson V11 heeft een LCD-scherm waarop je de batterijstatus, het gekozen vermogensniveau en updates en onderhoudswaarschuwingen kunt zien.

Het display van de Dyson V15 is daarentegen meer verfijnd. Naast de elementen die je ook op de Dyson V11 kunt zien, kun je bij de nieuwe versie ook zien wat voor deeltjes hij heeft opgezogen, dankzij een ingebouwde sensor. Deze informatie wordt weergegeven in een vergelijkend staafdiagram dat ook de deeltjesgrootte meet.


Toegevoegde functies

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat beide een groot aantal technologische kenmerken hebben die hen onderscheiden van hun concurrenten. Maar nogmaals, we kiezen tussen het goede en het uitstekende.

De Dyson V15 behoudt veel van de extra functies die de Dyson V11 al heeft. Dit is het geval met de afneembare accu, het gemakkelijke ledigingssysteem dat fysiek contact met vuil voorkomt en de aanwezigheid van een oplaadbasis en een muurbeugel om de stofzuiger op te bergen.

De Dyson V15 voegt echter een aantal extra functies toe die hem over het algemeen een grotere technologische precisie geven. Het nieuwste model bevat bijvoorbeeld de piëzosensor, een akoestische sensor die de deeltjesgrootte 15.000 keer per seconde kan meten.
Het doet dit door de akoestische trillingen van de deeltjes om te zetten in elektrische signalen. Dit systeem vergemakkelijkt de automatische aanpassing van het zuigvermogen bij hogere stofconcentraties, waardoor de prestaties en de energie-efficiëntie worden geoptimaliseerd.

Filtratiesysteem

Last but not least, het filtersysteem. Het type filter dat een stofzuiger heeft is altijd belangrijk, maar vooral als er thuis mensen zijn die gevoelig zijn voor allergenen.

Zowel de Dyson V15 als de Dyson V11 hebben een HEPA-filter met hoog rendement, dat 99% van de microdeeltjes tot 0,3 micron kan tegenhouden. En, zoals het merk zelf aanbeveelt, moet u het filter ongeveer één keer per maand wassen.

Waar voor je geld

Het zal u niet verbazen dat het Britse bedrijf een van de duurste merken op de markt is, vanwege de uitstekende kwaliteit en prestaties van zijn producten.

Wanneer u de twee modellen die wij analyseren vergelijkt met andere soortgelijke modellen van de concurrentie, zult u zien dat zij in beide gevallen duurder zijn.

Bovendien vertaalt de technologische superioriteit van de Dyson V15 ten opzichte van de V11 zich ook in de prijs, die aanzienlijk hoger ligt.

Dyson V15 Vs Dyson V11_3

Wat zijn de populairste Dyson stofzuigers?

Als u nog steeds niet zeker weet welke Dyson u moet kopen, vindt u hier een ranglijst van de vijf best verkochte modellen op Amazon, 's werelds grootste winkelplatform. Hier ziet u de koopervaringen van andere gebruikers.

21,6 V 4600 mAh vervangende accu voor Dyson V8 SV10 accu Li-ion batterij voor Dyson V8 Absolute V8 Animal V8 Fluffy V8 Motorhead SV10 snoerloze stofzuiger
 • 【Opgewaardeerde 4600 mAh vervangende batterij voor Dyson V8】 Batterijtype: Li-Ion, spanning: 21,6 V, capaciteit: 4,6 Ah. Premium lithium batterij levert super power. Geen geheugeneffect, kan indien nodig zonder verlies van capaciteit worden opgeladen of ontladen.
 • Uitstekend compatibel: volledig compatibel met je Dyson V8-serie: Dyson V8 SV10, V8 Absolute, V8 Animal, V8 Fluffy, V8 Motorhead, V8 Total Clean, V8 Car+ Boet, V8 Extra enz. Past niet compatibel met Dyson V8 Absolute serie, beginnend met serienummer YH5, H5F, H5P.
 • Meervoudige bescherming: ingebouwde chip met meerdere beveiligingssystemen voor overbelasting, overontlading, overstroom en kortsluiting om veiligheid en stabiliteit te garanderen. Eenvoudige montage, perfecte zuigkracht, lange looptijd en laag stroomverbruik zijn de sterktes van de Bonadget V8 batterij.
 • Veilig te gebruiken: onze batterijen zijn allemaal getest op FCC, CE en RoHS. De batterij beschikt over een temperatuurregelingsfunctie, die de beschermingsfunctie bij een bepaalde hoge temperatuur automatisch kan inschakelen. Anti-oxidatie coating ABS-schaal, mooi, slijtvast, valbestendig.
 • Zorgeloos kopen: Bonadget biedt 30 dagen volledige terugbetaling en retour, 365 dagen beperkte garantie, 24 uur warme service. 💌Neem contact met ons op: klik op "Vraag stellen" in onze shop of in de opties "UW BESTELLING" op "Contact opnemen met verkoper".
Greenote Steelstofzuiger Draadloos, 23000PA stofzuiger 4 in 1, 200W met dubbele digitale motor LED koplampen, 35 minuten gebruiksduur, draagbare lichtgewicht stofzuiger voor thuis harde vloertapijt
 • 🌀【Maak je hele huis schoon】: Dankzij de krachtige borstelloze motor heeft deze oplaadbare stofzuiger 2 niveaus van zuigkracht Standaardmodus (12.000Pa kan 160㎡ reinigen, batterijduur tot 35 minuten) en Sterke modus (23.000Pa kan 100㎡ reinigen, batterijduur tot 18 minuten), en functies Afneembare batterij (2200mAh*6), volledig opladen duurt slechts 4 uur. Ideaal voor harde vloeren, tapijt, trappen, parket of tegels.
 • 💡【Makkelijk schoonmaken van haren van huisdieren in het donker】: Het nettogewicht van deze snoerloze stofzuiger is slechts 2,64 pond, u kunt de snoerloze stofzuiger gemakkelijk meenemen om trappen te beklimmen en auto-interieurs en smalle, vlakke trappen schoon te maken. De elektrische vloerborstel van de snoerloze stofzuiger heeft heldere LED-lampjes die donkere hoekjes verlichten en gemakkelijk stof en haren van huisdieren onder banken en bedden verwijderen.
 • 🏠【Geluidsarme stofzuiger】: Zeer laag geluidsniveau (<65 db) wanneer de stofzuiger snoerloos werkt in de standaardmodus, waardoor huisgenoten en gezinsleden in dezelfde kamer niet worden gestoord. Dankzij de aparte parkeerfunctie. Stofzuiger op een stokje Hij kan overal worden opgeborgen zonder de muren te beschadigen. Bevrijdt u van vervelende kabelstoringen.
 • 🌐【Ideaal voor multifunctionele reiniging】: De Greenote GSC50 snoerloze stofzuiger is uitgerust met meerdere borstelkoppen die kunnen worden gecombineerd tot verschillende handstofzuigers, zodat u gemakkelijk plafonds, gordijnen, banken, bedden, bekleding, auto's en alle andere hoekjes en gaatjes kunt schoonmaken. De lengte van de telescoopstok kan worden aangepast aan uw lengte, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is voor zowel kinderen als volwassenen.
 • 👪【Gemak voor uw huis】: Deze snoerloze stofzuiger is uitgerust met een 5-traps cycloon en een H11 HEPA-filtersysteem en filtert moeiteloos 99,98% van stof, bacteriën, pollen, luchtvervuiling en huidschilfers, waardoor stofophoping effectief wordt voorkomen en frisse lucht ontstaat. Deze snoerloze stofzuiger wordt geleverd met twee wasbare Hepa-filters, die indien nodig kunnen worden vervangen. Wij bieden ook 2 jaar garantie en een uitgebreide en probleemloze dienst na verkoop.
Ultenic FS1 Draadloze stofzuiger met zelflegingsstation, krachtige bezemstofzuiger, 30 kPA, looptijd 60 minuten, 3 l stofzak, touchscreen, tapijten en dierenharen
 • Super sterke zuigkracht, 450 W en 30 kpa: met een 450 W digitale motor produceert de draadloze Ultenic FS1 stofzuiger een hoog zuigvermogen van 30.000 Pa, de 4 snelheidsmodi (laag/hoog/auto/turbo) voldoet aan alle reinigingsbehoeften van je huis. In de auto-modus past de FS1-stofzuiger zich automatisch aan hogere prestaties in tapijten aan om hardnekkige resten te verwijderen.
 • 【Zelflegende basis】De FS1-bezemstofzuiger is uitgerust met een automatisch afvoerstation, waarin het afval wordt geleegd, het apparaat wordt opgeladen en uv-licht heeft om je huis en je handen schoon te houden. Je hoeft het afval niet vaak met een 3 liter stofzak te legen. Bestel nu en geniet van een moeiteloze reiniging
 • 60 minuten: zorgt voor een grondige reiniging van het hele huis, een lading houdt tot 60 minuten (standaardmodus). Met de afneembare accu en het dubbele laadstation kun je probleemloos twee batterijen in slechts 3,5 uur tegelijkertijd opladen. Opmerking: de tweede reservebatterij wordt apart aangeschaft.
 • 5-laags filtersysteem: vangt 99,99% van het stof op: fijnstof en pollen tot 0,3 micron. De 5 filtratielagen zijn ontwikkeld om deeltjes en stof van alle soorten en afmetingen te verwijderen. Of het nu zichtbaar of onzichtbaar is, niets ontsnapt uit het FS1-filtersysteem en laat een schoon en opgeruimd huis en een gezonde en frisse lucht achter.
 • Ergonomisch design en licht: telescopische stofzuiger met touchscreen, eenvoudig te hanteren en perfect voor mensen van alle leeftijden. Een 180° draaibare kop, een ledlicht op het hoofd en een ultralicht gewicht. Met zijn verschillende borstelkoppen (combi, sleuven, reiniging) kan hij in alle soorten stofzuigers worden veranderd om het hele huis te reinigen.
V8 accu voor Dyson V8 6000mAh 21,6V Li-ion reserveaccu voor Dyson V8 Dyson SV10 V8 Absolute V8 Animal V8 Motorhead V8 Fluffy V8 Animal Exclusive snoerloze stofzuiger handstofzuiger
 • Reserveaccu met hoge capaciteit van 6000 mAh voor Dyson V8-accu: onze accu voor Dyson v8 biedt een hoge capaciteit van 6000 mAh en een spanning van 21,6 V voor een lange gebruiksduur en sterke zuigkracht
 • Uitstekend compatibel: volledig compatibel met je Dyson V8-serie: Dyson V8 SV10, Dyson V8 Absolute, V8 Animal, V8 Fluffy, V8 Motorhead, V8 Total Clean, V8 Car+ Boet, V8 Extra enz. Niet voor V6, V7, V10, V11, DC45. Onze reserveaccu voor Dyson v8 kan net zo goed werken als je Dyson v8 accu origineel
 • Veilig en betrouwbaar: onze reserveaccu voor Dyson V8 Original is intelligent en efficiënt, met bescherming tegen overbelasting, kortsluiting, hoge temperatuur, overstroom en zijn vuurvaste constructie biedt extra veiligheid. Hoogwaardige accucellen, veilig, stabiel
 • Goed design: de installatie van onze accu voor Dyson v8 is goed als de vervangende accu v8 voor Dyson Original, die zeer eenvoudig is en slechts ongeveer 2 minuten nodig heeft om te vervangen. ABS-schaal met antioxidatiecoating, mooi, slijtvast, druppelbestendig. Led-laad- en werkindicator, alles is eenvoudiger
 • 【Zorgeloos kopen】Wij bieden een 30 dagen geld-terug-garantie en een 12 maanden beperkte garantie. Als je vragen of problemen hebt, neem dan contact met ons op via de opties "Vraag stellen" of "Contact opnemen met de verkoper"
Bonadget 4600 mAh reserveaccu voor Dyson V8 accu Li-ion batterij compatibel met V8 Absolute V8 Animal V8 Fluffy SV10 snoerloze stofzuiger handstofzuiger
 • 【2023 verbeterde versie 4600 mAh】 V8 vervangende batterij type: Li-Ion, spanning: 21,6 V, capaciteit: 4600 mAh. Premium lithium batterij levert super power. De verbeterde 4,6 Ah reserveaccu biedt een langere levensduur.
 • Uitstekend compatibel met V8-batterij: volledig compatibel met je Dyson V8-serie: Dyson V8 SV10, V8 Absolute, V8 Animal, V8 Fluffy, V8 Motorhead, V8 Total Clean, V8 Car+ Boet, V8 Extra enz. Niet compatibel met Dyson V8 Absolute serie, beginnend met serienummer YH5, H5F, H5P.
 • Meerdere beschermingsfuncties: ingebouwde bescherming tegen overbelasting, overontlading, overstroom en oververhitting, biedt kortsluitbeveiliging en continuspanningscircuit. Raak veilig met overbelasting, overbelastings- en kortsluitbeveiliging, zonder geheugeneffect.
 • Goed ontworpen reserveaccu voor Dyson SV10: anti-oxidatiecoating, ABS-schaal, mooi, slijtvast, valbestendig. En de batterij beschikt over een temperatuurregelingsfunctie, die de beschermingsfunctie bij een bepaalde hoge temperatuur automatisch kan inschakelen, wat veiliger is.
 • 【Zorgeloos kopen】 Bonadget biedt 30 dagen volledige terugbetaling en terugbetaling, 365 dagen beperkte garantie, 24 uur hartelijke service. 💌Neem contact met ons op: als je vragen hebt, klik op "Vraag stellen" in onze winkel of in de opties "UW BESTELING" op "Contact opnemen met de verkoper".

Dyson V15 Vs Dyson V11: Eindconclusie

De Dyson V15 is in elk opzicht beter dan zijn kleine zusje. Hoewel ze enkele kenmerken delen, zoals de levensduur van de batterij en de grootte van de tank, biedt de V15 meer geavanceerde opties. Bijvoorbeeld de LED-lichtkop voor het bekijken van onzichtbare deeltjes of de akoestische sensor die de grootte van stofdeeltjes meet.

In termen van verfijning en innovatie zou de Dyson V15 de strijd winnen. Maar dat betekent niet dat het de meest waardevolle is. Zoals gezegd, welke voor u geschikt is, hangt af van uw zoekcriteria en uw behoeften.

Als u het budget niet zo hoog kunt leggen, is de Dyson V11 een uitstekend model dat betere prestaties levert dan veel concurrerende stofzuigers.

Maar als u het niet erg vindt het verschil te betalen om te profiteren van de meer geavanceerde functies van het merk, zou de beslissing overhellen naar de V15. Wat we wel kunnen zeggen is dat wat je ook kiest, het goed komt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson V15 Vs Dyson V11 - Welke Dyson stofzuiger wint de strijd? je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir