Saltar al contenido

Dyson V15 Vs Dyson V11 – Welke Dyson stofzuiger wint de strijd?

Dyson V15 Vs Dyson V11

Voordat we met de vergelijking beginnen, moeten we vooropstellen dat, aangezien dit twee Dyson-modellen zijn, de prestaties bij beide uitstekend zijn. Ze hebben echter niet dezelfde prijs, dus het komt erop aan duidelijk te zijn over uw behoeften en vervolgens uw prioriteiten te stellen. Om u te helpen is hier onze mening over twee van de populairste modellen van het merk: de Dyson V15 vs Dyson V11.

Welke versies vindt u?

Voordat we ingaan op de details, is het de moeite waard op te merken dat u kunt kiezen tussen verschillende versies van elk model:

 • Dyson V15: u kunt kiezen tussen de versies Detect Absolute, Detect Absolute Extra en Detect Complete Extra. De belangrijkste verschillen zijn het aantal accessoires (respectievelijk 9, 11 en 13) en het toepassingsgebied.
 • Dyson V11: in dit geval is er slechts één versie, Dyson V11 Absolute.

Dyson V15 Vs Dyson V11: koopgids

We belichten eerst de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen deze twee snoerloze stofzuigers, zodat u kunt nagaan welke het beste bij uw behoeften past:

Maximaal haalbaar vermogen

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste kenmerken die Dyson heeft verbeterd, de zuigkracht.
In het geval van de twee door ons geanalyseerde stofzuigers zien we het eerste verschil. De zuigkracht van de Dyson V15 bereikt een niveau van 240 airWatts (aW) dankzij de Hyperdymium motor, tegenover 185 aW van de Dyson V11. Merk op dat deze parameter kan variëren afhankelijk van het V11-model dat u kiest (Animal Plus of Absolute).

Het vermogen verwijst naar de kracht die de motor zelf uitoefent om te werken, en wordt gewoonlijk gemeten in watt. De zuigkracht daarentegen meet de kracht van de buis om het vuil op te zuigen. De relatie tussen beide is niet noodzakelijkerwijs evenredig, d.w.z. het zuigvermogen kan zeer hoog zijn, ook al is het nominaal vermogen niet zo hoog.

Wat ten slotte de motor betreft, deze draait in beide gevallen met maximaal 125.000 tpm, zodat het echte verschil zal worden waargenomen in de zuigcapaciteit.

Regelbaar vermogen en goede autonomie

De gebruiksautonomie is een van de belangrijkste elementen van een snoerloze stofzuiger. In dit opzicht bieden zowel de Dyson V15 als de Dyson V11 een zeer vergelijkbare looptijd van ongeveer 60 minuten.

De looptijd is echter afhankelijk van het gekozen vermogen. Beide stofzuigers bieden 3 standen: standaard, turbo en eco. De 60 minuten looptijd komt overeen met de eco-stand, de meest efficiënte stand.

Dyson V15 Vs Dyson V11_5

Totale tankinhoud

Snoerloze stofzuigers hebben doorgaans een kleinere tankinhoud dan andere soorten stofzuigers, omdat de behuizing dunner is en minder oppervlakte heeft. Dyson is in dit opzicht echter bovengemiddeld goed.

Als u een verschil verwacht in de grootte van de opvangbak van de Dyson V15 ten opzichte van de Dyson V11, dan is dat niet het geval. Het bedrijf heeft ook in dit opzicht geen wijzigingen aangebracht en heeft de capaciteit van de twee tanks op 760 milliliter gehouden.
Voor een bezemzuiger is dit niet slecht, aangezien het een veel groter formaat is dan andere merken zoals Conga of Rowenta, waar men gemakkelijker 500-600 ml reservoirs kan vinden.

Esthetiek en ontwerp

Dyson behoudt een zeer gelijkaardige look voor al zijn modellen, die zich vaak onderscheiden door de kleur van de metalen buis te veranderen. De meeste ontwerpen zijn helder en levendig gekleurd, bijna altijd met een metaaltoets.
De twee stofzuigers wegen daarentegen ongeveer 3 kilogram en hebben zeer homogene afmetingen.

Verscheidenheid aan borstels

Vergeet niet dat we te maken hebben met twee 2-in-1 stofzuigers. Dat wil zeggen dat ze werken als bezemzuiger en ook als handstofzuiger, wat getuigt van hun enorme veelzijdigheid. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen als het gaat om hun belangrijkste accessoires.

De hoofdkop is in beide gevallen de High Torque, die wordt aangedreven door DLS-technologie (Dynamic Load Sensor). Dit systeem kan het vermogen dat nodig is voor elk type vloer automatisch aanpassen aan de kenmerken ervan en de mate van vervuiling.

De Dyson V15 daarentegen heeft opnieuw een voorsprong op zijn kleinere broertje met de toevoeging van Slim Fluffy Laser, een lens die laserlicht verspreidt in een waaiervormig patroon om fijne deeltjes op harde vloeren beter zichtbaar te maken.

Daardoor breidt de laser het gezichtsveld naar beneden uit met 1,5° en een lengte van 7,3 mm. De groene kleur verhoogt het contrast binnen het bereik van de door het oog waargenomen tinten, zodat u fijne deeltjes ziet die u anders zou missen.

Daar houden de voordelen van de Dyson V15 niet op. Naast de laserkop voegt de Dyson V15 nog een kegelvormige borstelkop toe die ontworpen is om haren van huisdieren op te zuigen. Ten slotte verbetert hij de bestaande hoekverlichting van de Dyson V11 door een LED-lampje toe te voegen om de donkerste hoekjes te verlichten.

Scherm toevoeging

Een ander kenmerk dat ze delen is de aanwezigheid van een digitaal display, een van de meest herkenbare factoren van de Dyson, hoewel we hier enkele verschillen zien.

De Dyson V11 heeft een LCD-scherm waarop je de batterijstatus, het gekozen vermogensniveau en updates en onderhoudswaarschuwingen kunt zien.

Het display van de Dyson V15 is daarentegen meer verfijnd. Naast de elementen die je ook op de Dyson V11 kunt zien, kun je bij de nieuwe versie ook zien wat voor deeltjes hij heeft opgezogen, dankzij een ingebouwde sensor. Deze informatie wordt weergegeven in een vergelijkend staafdiagram dat ook de deeltjesgrootte meet.


Toegevoegde functies

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat beide een groot aantal technologische kenmerken hebben die hen onderscheiden van hun concurrenten. Maar nogmaals, we kiezen tussen het goede en het uitstekende.

De Dyson V15 behoudt veel van de extra functies die de Dyson V11 al heeft. Dit is het geval met de afneembare accu, het gemakkelijke ledigingssysteem dat fysiek contact met vuil voorkomt en de aanwezigheid van een oplaadbasis en een muurbeugel om de stofzuiger op te bergen.

De Dyson V15 voegt echter een aantal extra functies toe die hem over het algemeen een grotere technologische precisie geven. Het nieuwste model bevat bijvoorbeeld de piëzosensor, een akoestische sensor die de deeltjesgrootte 15.000 keer per seconde kan meten.
Het doet dit door de akoestische trillingen van de deeltjes om te zetten in elektrische signalen. Dit systeem vergemakkelijkt de automatische aanpassing van het zuigvermogen bij hogere stofconcentraties, waardoor de prestaties en de energie-efficiëntie worden geoptimaliseerd.

Filtratiesysteem

Last but not least, het filtersysteem. Het type filter dat een stofzuiger heeft is altijd belangrijk, maar vooral als er thuis mensen zijn die gevoelig zijn voor allergenen.

Zowel de Dyson V15 als de Dyson V11 hebben een HEPA-filter met hoog rendement, dat 99% van de microdeeltjes tot 0,3 micron kan tegenhouden. En, zoals het merk zelf aanbeveelt, moet u het filter ongeveer één keer per maand wassen.

Waar voor je geld

Het zal u niet verbazen dat het Britse bedrijf een van de duurste merken op de markt is, vanwege de uitstekende kwaliteit en prestaties van zijn producten.

Wanneer u de twee modellen die wij analyseren vergelijkt met andere soortgelijke modellen van de concurrentie, zult u zien dat zij in beide gevallen duurder zijn.

Bovendien vertaalt de technologische superioriteit van de Dyson V15 ten opzichte van de V11 zich ook in de prijs, die aanzienlijk hoger ligt.

Dyson V15 Vs Dyson V11_3

Wat zijn de populairste Dyson stofzuigers?

Als u nog steeds niet zeker weet welke Dyson u moet kopen, vindt u hier een ranglijst van de vijf best verkochte modellen op Amazon, ‘s werelds grootste winkelplatform. Hier ziet u de koopervaringen van andere gebruikers.

Fabuletta 24 Kpa snoerloze stofzuiger - 6 in 1 lichtgewicht steelstofzuiger met krachtige zuigkracht 250W Brushless Motor, voor huisdierhaar tapijt harde vloer, Max 45 Min Runtime, Led Display, Blauw
 • KRACHTIGE ZUIGING & ULTRA STIL BEDIENING: Met 250W borstelloze motor, Fabuletta snoerloze steelstofzuiger biedt 24.000Pa krachtige zuigkracht op MAX-modus, zodat het direct kan vangen vuil, stof, kruimels, haren van huisdieren, en andere rotzooi met gemak. De borstelloze motor produceert minder warmte en geluid (63db), wat resulteert in meer energiebesparing en een langere levensduur, vergeleken met andere reguliere borstelmotoren.
 • ZELFSTANDIG & MULTI-FUNCTIE & LICHTGEWICHT: Met het zelfstaande ontwerp, kunt u de Fabuletta FSV001 hardhouten vloer stofzuiger neerzetten waar u maar wilt. Bovendien weegt het slechts 3,3 pond, uiterst geschikt voor reiniging met één hand. Met een overvloed aan accessoires, waaronder een afstofborstel en een lange kierenzuiger, kan deze draadloze stofzuiger worden samengesteld tot 6 combinaties, voldoet aan al uw dagelijkse schoonmaakbehoeften en biedt u een uitstekende schoonmaakervaring.
 • AFNEEMBARE BATTERIJ & LANGDURIGE RUNTIME: Met 7 x 2200 oplaadbare batterij met grote capaciteit, biedt de draadloze steelstofzuiger uitstekende reinigingsprestaties tot 45 minuten (lage modus gedurende 45 minuten, standaardmodus voor 30 minuten, MAX voor 15 minuten), die zorgt voor een grondige reiniging van het hele huis. De afneembare batterij kan afzonderlijk of op het hoofdgedeelte worden opgeladen.
 • FLEXIBELE LED MOTORISCHE VLOERBORSTEL & LED DISPLAY:Flexibel 180° zijwaarts draaibaar en 90° op en neer zodat u uw huis in alle richtingen kunt schoonmaken. 3 LED-lampjes helpen stofzuiger draadloos verlichten elke donkere gebied track stof en vuil. Met LED-display kunt u gemakkelijk de informatie van deze snoerloze steelstofzuiger controleren, zoals zuigkrachtniveau, reinigingsindicatie borstelrol, reinigingsindicatie HEPA-filter.
 • HOOGWAARDIG FILTRATIESYSTEEM: Met geheel nieuwe cycloontechnologie en meshing met hoge dichtheid helpt de draadloze stofzuiger tot 99,97% van de microscopisch kleine stofdeeltjes zo klein als 0,3 micron op te ruimen, dus deze oplaadbare stofzuiger levert de gezuiverde lucht voor uw gezin . Let op: HEPA is wasbaar en er is een extra Hepa. Regelmatige reiniging van het filter voorkomt zwakke zuigkracht en verstopping. Geen zorgen over after sales, wij bieden een 100% bevredigende after-sales service van 12 maanden.
MAKBOS Reserveaccu voor Dyson V7 V8 21,6 V accu, adapter voor Makita omrekeningen voor Dyson V7V8 Absolute V7V8 Animal V7V8 Fluffy V7V8 Motorhead snoerloze stofzuiger
 • Reserveaccu voor Dyson V7V8 accu: adapter voor het omzetten van voor Makita 18V lithium-accu's in accu's voor Dyson V7 V8 stofzuiger, compatibel met Makita accumodellen: BL1815, BL1820, BL1830, BL1830B, BL1840, BL1840B, BL1850, BL1850B. etc. (Het pakket bevat geen batterijen)
 • Uitstekende compatibiliteit: accuadapter compatibel met Dyson v7 SV11 Aspirator, V7 Absolute / V7 Fluffy / V7 Animal Pro + / V7 Car + Boat / V7 Allergy / V7 Motörhead Pro / V7 Mattress / V7 Cordfree / V7 Trigger met HEPA / V7 Extra / V7 PA, / 96 8670/229687
 • Volledige compatibiliteit: de Dyson V8 vervangende accuadapter is volledig compatibel met Dyson V8 Absolute Vacuum, V8 Animal Vacuum, V8 Fluffy Vacuum, V8 Motorhead Vacuum, Dyson V8 handstofzuiger. Ondersteunt ook Dyson wandlader/staand apparaat.
 • Eenvoudig te installeren en veilig te gebruiken: het kan beschermen tegen overbelasting, overontlading, overstroom en kortsluiting. De adapter laadt de accu niet op, gebruik de originele oplader voor het opladen van de accu
 • Inhoud levering: 1 x adapter + 1 x borstel + 3 schroeven. Als je problemen ermee hebt, neem dan contact met ons op via Amazon.
6% korting
Dyson Cyclone V10 226319-01, dier, violet
 • Sterke zuigkracht voor een grondige reiniging overal. 55% meer zuigvermogen dan de Dyson V7
 • Dyson Technologie helpt om een schoner en gezonder huis te creëren – onze stofzuigers en luchtreinigers zijn wetenschappelijk bewezen dat deeltjes zo klein als allergenen en bacteriën vastleggen.
 • Ontworpen voor het hele huis, dieptereiniging. zuigkracht, looptijd en gereedschap ontwikkeld om je hele huis diep te reinigen.
 • 3 reinigingsmodi voor de juiste prestaties waar je ze nodig hebt.
 • Tot 60 minuten looptijd. De werkelijke looptijd varieert afhankelijk van de vermogensmodus en/of de gebruikte bevestigingen. Koppel aandrijving reinigingskop. Vangt borstelharen diep in het tapijt om binnengekomen vuil te verwijderen. Geavanceerde filtratie. Vangt 99,99% van de deeltjes, stof en allergenen vanaf 0,3 micrometer. 4 gereedschappen van Dyson voor veelzijdige reiniging in het hele huis en in de auto. Inclusief mini-gemotoriseerd gereedschap voor het verwijderen van dierenharen van gestoffeerde meubels en nauwe ruimtes. Kan worden veranderd in een handheld voor het reinigen van auto's, trappen en kussens. 14-cycloon-concentrische array. Cyclonen produceren centrifugale krachten tot 79.000 gram, die fijn stof en vuil in de emmer bevatten, zodat je stofzuiger nooit aan zuigkracht verliest.
21,6 V 4600 mAh reserveaccu voor Dyson V8 SV10 accustofzuiger V8 Absolute, V8 Animal, V8 Fluffy, V8 Motorhead snoerloze stofzuiger (2 filters)
 • Hogere capaciteit en betaalbare prijs: Dyson V8 batterij lithium-ionen, spanning 21,6 V, upgrade 4600 mAh, de Dyson reservebatterij heeft een hogere capaciteit voor betere kwaliteit en langere werktijden. Nieuw design Dyson V8 reserveaccu voor stofzuiger uit de Dyson V8-serie.
 • Compatibiliteit: 100% compatibel met Dyson Animal Vakuum V8-serie, V8 SV10, V8 Absolute, V8 Animal, V8 Fluffy handstofzuiger, compatibel met alle stofzuigers uit de V8-serie. Als je model absoluut is, controleer dan de compatibiliteit met het originele batterijmodel. Opmerking: onze accu's zijn niet compatibel met YH5, H5F, H5P
 • Meervoudig bescherm- en veiligheidssysteem: door de fabrikant meervoudig gecertificeerd, getest en gevalideerd zijn om aan de specificaties van OEM-producten te voldoen. Ingebouwde hoogwaardige cellen die beschermen tegen overbelasting, overontlading, overstroom, overspanning en kortsluiting, perfecte vervanging voor Dyson V8-dierbatterijen.
 • 4600 mAh reserveaccu: onze absolute V8-accu met hoge capaciteit kan je stofzuiger een langere levensduur bieden en het aantal ladingen verminderen, waardoor de levensduur van je V8-accu wordt verlengd. De installatie was zeer eenvoudig en duurde ca. 2 minuten te vervangen. Premium lithium batterijcellen leveren super power voor verbeterde pick-up prestaties. Hoge capaciteit vervanging voor je V8-machine om langer te werken.
 • 🎄🎄【Vriendelijke service】30 dagen geld terug, 12 maanden productgarantie en 24 uur goede klantenservice. Als u vragen heeft over onze producten, neem dan contact met ons op, wij zullen ons best doen om u van dienst te zijn.

Dyson V15 Vs Dyson V11: Eindconclusie

De Dyson V15 is in elk opzicht beter dan zijn kleine zusje. Hoewel ze enkele kenmerken delen, zoals de levensduur van de batterij en de grootte van de tank, biedt de V15 meer geavanceerde opties. Bijvoorbeeld de LED-lichtkop voor het bekijken van onzichtbare deeltjes of de akoestische sensor die de grootte van stofdeeltjes meet.

In termen van verfijning en innovatie zou de Dyson V15 de strijd winnen. Maar dat betekent niet dat het de meest waardevolle is. Zoals gezegd, welke voor u geschikt is, hangt af van uw zoekcriteria en uw behoeften.

Als u het budget niet zo hoog kunt leggen, is de Dyson V11 een uitstekend model dat betere prestaties levert dan veel concurrerende stofzuigers.

Maar als u het niet erg vindt het verschil te betalen om te profiteren van de meer geavanceerde functies van het merk, zou de beslissing overhellen naar de V15. Wat we wel kunnen zeggen is dat wat je ook kiest, het goed komt.