Saltar al contenido

Dyson V10 Vs V11: de beste stofzuiger uit het middensegment van Dyson?

Dyson V10 Vs V11

Wilt u weten wat de beste middenklasse snoerloze stofzuiger is? In dit artikel analyseren we twee modellen van het referentiemerk bij uitstek, Dyson, om te zien hoe ze verschillen en of het bedrijf zijn eigen versies echt verbetert. We kijken naar de Dyson V10 Vs V11 modellen, die, hoewel ze niet de meest geavanceerde van het merk zijn, wel tot de populairste behoren. De reden daarvoor is dat zij een evenwichtiger kwaliteit-prijsverhouding bieden. Als je alle informatie over hen wilt weten, blijf dan hier!

Dyson V10 Vs V11: de belangrijkste overeenkomsten

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze, omdat ze tot hetzelfde productengamma behoren, enkele belangrijke aspecten gemeen hebben, zoals de aspecten die we hieronder analyseren:

Dyson V10 Vs V11

Bezem en handstofzuigers

Veelzijdigheid in gebruik is een van de aspecten die het meest worden gewaardeerd door gebruikers van dit type stofzuiger. Als u op zoek bent naar een model dat zowel thuis als in de auto kan worden gebruikt, zal elk van de twee Dyson modellen van pas komen. Beide zijn om te bouwen tot zowel staande stofzuigers als handstofzuigers, waardoor ze nog veelzijdiger kunnen worden gebruikt op verschillende plaatsen en in verschillende kamers.

Cyclonische technologie

Na de gelijkenissen komen we bij een ander punt dat ze delen, namelijk de integratie van 14 concentrisch geplaatste cyclonen die schadelijke deeltjes gescheiden houden van de uitgestoten lucht dankzij de centrifugale kracht. Op die manier vermijdt u dat u met hen in contact komt.

Tankinhoud

Zowel de Dyson V10 als de V11 hebben een tankinhoud van 760 ml. Als je bedenkt dat de gemiddelde snoerloze stofzuiger ongeveer 500 ml gebruikt, is dat niet slecht. En beide hebben een gemakkelijk en hygiënisch ledigingssysteem.

Levensduur batterij

Het eerste dat moet worden opgemerkt is dat de levensduur van de batterij kan afnemen afhankelijk van de energie-instelling, die in beide gevallen tot 3 niveaus instelbaar is. Zowel de Dyson V10 als de V11 hebben een werktijd van 60 minuten op de minimale vermogensstand.

Meerlagig filter

Zoals u weet, is de cyclonale technologie in beide stofzuigers aanwezig. Dit versterkt het uitgebreide meerfasige filtratiesysteem dat ze delen, waardoor ze 99,99% deeltjes tot 0,3 micron kunnen tegenhouden. Daarom is geen van beide geschikt voor mensen met een allergie.

Borstels, sproeiers en ander toebehoren

Om heel eerlijk te zijn, de protagonisten van onze bespreking worden niet geleverd met dezelfde accessoires, maar beide zijn uitgerust met een goede set die hun efficiëntie verhoogt.

Ten eerste heeft de Dyson V11 een High Torque borstel met Dynamic Load Sensor (DLS) technologie, die automatisch het vermogen aanpast aan het type oppervlak. Hij beschikt ook over een kleine krachtborstel, een zachte borstel met een roterende borstelkop, een smal mondstuk en een kleine zachte borstel.

De Dyson V10 heeft een direct aangedreven borstel, bestaande uit nylon borstelharen en een motor in de borstelstang. Het heeft ook een roterende zachte borstel, een kleine gemotoriseerde borstel en een kleinere zachte borstel.

Over het algemeen heeft de Dyson V11 een beter presterende borstel, in lijn met de prijsverhoging.

Dyson V10 Vs V11: de verschillen

Laten we nu eens kijken naar de onderscheidende elementen die elk van deze snoerloze stofzuigers onderscheiden:

Verkoopprijs

De waarheid is dat dit een van de belangrijkste aspecten is voor gebruikers. Zij weten dat Dyson een duurder merk is dan andere, maar zelfs bij de eigen producten zijn de verschillen aanzienlijk. De Dyson V11 is ongeveer 40% duurder dan de V10, maar heeft functies die zijn rivaal mist.

Beschikbare modellen

Er kunnen verschillende versies van hetzelfde model zijn met kleine verschillen. In het geval van de Dyson V11 is er alleen het Absolut Extra model, terwijl de V10 Cyclone er in de Absolute versie is. Dit kan echter veranderen, afhankelijk van de veranderingen en updates die door het merk worden geïntroduceerd.

Maximale zuigkracht

Een van de meest relevante aspecten om de prestaties van stofzuigers te meten is de zuigkracht, die verwijst naar hun vermogen om vuil op te zuigen. Het is ook een van de sterke punten van het merk. De Dyson V10 bereikt een zuigkracht van 151 airWatts, terwijl de Dyson V11 tot 220 aW gaat. In beide gevallen kunt u het vermogen op 3 niveaus instellen.

Digitaal display

Dyson heeft een LCD display geïntroduceerd op het V11 model, waarop u de batterijstatus, energiemodus en foutwaarschuwingen kunt controleren. Het geeft het ook een meer high-tech look en feel.

Geluidsniveau

Eerlijk gezegd is er in dit opzicht geen groot verschil, aangezien er in beide gevallen een geluiddempend mechanisme in de motor is ingebouwd. De Dyson V11 haalt echter ongeveer 84 decibel, vergeleken met 87 decibel voor de V10.

Dyson V10 Vs V11_3

Wat moet u weten voordat u een Dyson kiest?

De onderneming heeft een lange staat van dienst die haar heeft geholpen zich boven vele concurrenten te positioneren. In die mate zelfs dat het zijn eigen concepten heeft in termen van accessoires die het zelf heeft ontworpen, of technologieën die het van binnenuit heeft geïmplementeerd. Om u duidelijk te maken wat elk van deze aspecten inhoudt, zullen wij u de meest onderscheidende aspecten van Dyson stofzuigers vertellen:

 • Wortelcycloon: dit is de naam die Dyson heeft gegeven aan de cycloongebaseerde technologie die in de motor is ingebouwd en die deel uitmaakt van het filtratiemechanisme van elke stofzuiger. Wij raden u aan naar deze functie te zoeken onder de alternatieven die u kiest, aangezien dit helpt om de omgeving gezuiverd te houden en de prestaties verbetert.
 • Zuigkracht: Net als andere merken meet Dyson de zuigkracht van zijn stofzuigers in airWatts. De meest geavanceerde modellen halen 240 airWatt, terwijl de meest eenvoudige modellen zelden onder de 120 komen.
 • Hyperdymium motor: dit is het type motor dat in de meeste Dyson stofzuigers zit, ontwikkeld door Dyson zelf. Hij onderscheidt zich door een toerental van 125.000 omw/min.
 • Borstels en accessoires: naast de aanvullende accessoires moet u ook de verschillen kennen tussen de eigen borstels van het merk. U vindt onder andere de Direct-Drive, de High Torque of de Laser Slim Fluffy.
 • Gemakkelijk te legen tank: de overgrote meerderheid van de Dyson snoerloze stofzuigers heeft een zeer eenvoudig mechanisme voor het legen van de tank, dat bestaat uit het indrukken van een knop en het rechtstreeks weggooien van het afval in de vuilnisbak.

 

Dyson V10 Vs V11: welke moeten we kiezen?

Bij deze beslissing spelen een aantal factoren een rol. Naast de technische criteria, die objectiever te vergelijken zijn, zijn er de persoonlijke aspecten, zoals de maximumprijs die u zich kunt veroorloven of het ontwerp dat u het mooist vindt.

Nu u de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee werkpaarden kent, is het tijd om te kiezen welke het best bij uw behoeften past. Naar onze mening is de Dyson V11 een completer en geavanceerder model, met functies die hem in het algemeen efficiënter maken.

Het is echter duurder, en dat kan voor veel gebruikers een obstakel zijn. Als u een goede deal kunt krijgen, is onze aanbeveling om de Dyson V11 te kiezen.

Als dat niet het geval is en u zich zo’n hoge prijs niet kunt veroorloven, is de Dyson V10 een heel goed alternatief, ook al haalt hij niet hetzelfde niveau van uitmuntendheid als zijn grote broer.

Houd er ook rekening mee dat de Dyson kwaliteitsgarantie in beide gevallen aanwezig is, wat in beide gevallen een zekere waarde is.

Uiteindelijk weet alleen u wat uw beperkingen en voorkeuren zijn om de beslissing te nemen, die hoe dan ook een goede zal zijn.

Amazon: de populairste Dyson stofzuigers

Het lijdt geen twijfel dat Amazon vandaag het grootste wereldwijde verkoop- en distributieplatform voor producten is. Om deze reden kan weten welke Dyson stofzuigers het populairst zijn op deze markt u veel helpen bij het maken van een keuze in geval van twijfel.

Aieve Greephouder, schakelaarhouder, startknop-fixatie, accessoires compatibel met Dyson V15 V11 V10 V8 V7 V6 stofzuiger, niet voor V11 Outsize (knop fixeerbaar bij het stofzuigen)
 • Helpt bij het stofzuigen: het vasthouden van de schakelaar tijdens het zuigen is nooit eenvoudig. Met deze handgreep kun je de stofzuiger bedienen, maar hoef je tijdens het stofzuigen niet voortdurend op de inschakelknop te drukken.
 • Eenvoudige montage en toepassing: Knopkop met de rechterwijsvinger indrukken – start. - Druk op de knop naar de gemarkeerde tegenoverliggende plaats van de rechter duim – sluiten
 • Duurzame kwaliteit: De kleur van deze knop past goed bij je draadloze stofzuiger, hij ziet eruit als onderdeel van de stofzuiger, duurzaam en praktisch
 • Compatibiliteit: deze innovatieve schakelaarhouder is compatibel met Dyson V15 V10 V11 V8 V7 V6 Absolute/Animal/Motorhead draadloze stofzuiger, een echte hulp voor de reiniging (opmerking: Niet compatibel met de modellen Dyson V11 Outsize, V11 Outsize Origin en DC-serie)
 • - -
AIEVE Trekkerslot voor Dyson-stofzuiger, trekkerslot aan/uit-knopschakelaar accessoirehouder voor Dyson V11 V10 Absolute/Dier/ Motorhelm-stofzuiger, bevrijd je vinger
 • Geen pijn meer aan je vinger: Deze accessoirehouder is Trigger Lock, waardoor je de dyson-stofzuiger eenvoudig en handig kunt gebruiken door deze op de aan/uit-knop van de Dyson draadloze stofzuiger te installeren, je hoeft niet langer op de knop te drukken tijdens het stofzuigen.
 • Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken: onze knopvergrendeling is gemakkelijk te gebruiken, wanneer je op de knopkop op je rechterwijsvinger drukt, wordt deze bediend; Wanneer je op de knoppenbalk drukt die prominent tegenover de rechterduim staat, is deze uitgeschakeld. Je wijsvinger kan comfortabel op zijn oorspronkelijke positie staan. De positie van de knop is gewijzigd om het je niet lastig te maken terwijl je het vacuüm gebruikt.
 • Premium Design: Het ontwerp en de kleur van deze Trigger Lock zijn goed afgestemd op de stofzuiger om je te laten denken dat het een deel van dyson stofzuiger, en hebben een goede prestaties.
 • Brede compatibiliteit: Deze aan/uit-knop schakelaar is functioneel en ontworpen voor Dyson V10 en V11 Stick Draadloze Stofzuiger, het zal nuttig zijn voor meer handige reiniging. (Let op: Niet compatibel met modellen uit de Dyson V6, V7, V8 en DC-serie.)
 • Service na verkoop: AIEVE biedt vriendelijke after-sale-service, als je vragen hebt, gelieve vrij om contact met ons op, wij bieden je de bevredigende oplossing.
Dyson V8 Absolute Bagless Nickel, Yellow handheld vacuum - Dyson V8 Absolute, Dry, Cyclonic, Auto, 82 dB, HEPA 12, 425 W
 • Soort bodem: parket/laminaat, harde vloer, tapijt.
 • Details zak: zakloos.
 • Filtertype: voormotorfilter wasbaar.
 • Motor: digitale motor V8.
 • Gebruik: droog reinigen.
Dyson V8 Animal 229602-01 stofzuiger voor dierenharen, zonder kabel, ijzer/titanium
 • Kabelos. Probleemloos. Met de sterkste zuigkracht.
 • Je geniet tot 40 minuten van een krachtige, onverminderd zuigvermogen.
 • Dankzij de HEPA-filtering van het hele apparaat worden allergenen opgevangen. De lucht is schoner dan de lucht die je inademt.
 • Alle draadloze stofzuigers van Dyson kunnen worden omgezet in een handstofzuiger om een snelle en nauwkeurige reiniging mogelijk te maken – inclusief dockingstation, combi- en spleetmondstuk, mini-elektrische borstel, zachte stofborstel.
 • Volume van het reservoir: 0,52 liter.