Dyson Airwrap vs Supersonic: hoe je je haar moet verzorgen

14/07/2023

Dyson Airwrap vs Supersonic 2

Als het op haarstyling aankomt, zijn de Dyson Airwrap en Dyson Supersonic haardrogers belangrijke spelers. Eén ervan, de Dyson Airwrap Multi-Styler, werd in 2022 bekroond met de prestigieuze Allure Best of Beauty award voor zijn verbazingwekkende droog- en stylingtechnologie.

Gezien de uitmuntendheid van beide apparaten kan het een uitdaging zijn om te kiezen welke het beste bij je past. Ik begrijp dit dilemma volledig, want ik heb mezelf ook in deze situatie bevonden. Daarom deel ik in dit artikel de belangrijkste verschillen tussen de Dyson Airwrap en de Supersonic - blijf kijken!

inhoudsopgave

Dyson Airwrap vs Supersonic: De belangrijkste verschillen

We beginnen met het bekijken van de belangrijkste verschillen tussen de twee haardrogers, hoewel we moeten toegeven dat de term 'haardroger' geen recht doet aan de verschillende functionaliteiten van elk apparaat.

Maximaal vermogen

In theorie is een van de aspecten waar we altijd als eerste naar kijken het maximale vermogen dat de twee hoofdrolspelers van deze recensie bereiken. In dit geval moet je weten dat de Dyson Airwrap een vermogen heeft van ongeveer 1.200 watt, terwijl de Supersonic 1.600 watt haalt, wat iets hoger is. De prestaties zijn echter in beide gevallen gelijk, en de veelzijdigheid is nog beter met de Airwrap.

Waar wordt elk voor gebruikt?

In het verlengde van de vorige paragraaf is het belangrijk om de aard van elk apparaat te definiëren, omdat we dan de verschillen tussen de twee beter kunnen begrijpen. De Dyson Supersonic is een haardroger die is uitgerust met meerdere hulpstukken voor veelzijdigheid, maar zijn primaire functie is het drogen van haar.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic - Wat is de beste haardroger?Dyson Supersonic vs Bellissima My Pro Ceramic - Wat is de beste haardroger?

De Dyson Airwrap daarentegen kan worden beschouwd als een haarstyler, die droog-, styling- en zelfs stijlfuncties combineert. Met andere woorden, naast het drogen van haar richt de Airwrap zich op het creëren van verschillende stijlen, zoals krullen, golven en volume.

Temperatuurregeling

Zoals je je kunt voorstellen, laat Dyson geen detail aan het toeval over en een van de kenmerken van al zijn producten is technologische innovatie. Deze innovatie wordt weerspiegeld in de Dyson Airwrap, die 3 temperatuurniveaus biedt om uit te kiezen, terwijl de Dyson Supersonic 4 niveaus heeft. Omdat het een haardroger is, is de luchtstroom natuurlijk groter en zijn er meer temperatuurinstellingen mogelijk. Beide modellen hebben echter 3 snelheden.

Ontwerp en esthetiek

Als ze niet dezelfde functionaliteit hebben, is het logisch dat ze ook niet hetzelfde design hebben. De Dyson Supersonic is een van de meest herkenbare haardrogers op de markt, dankzij de donutvormige behuizing. Daarmee onderscheidt hij zich van zijn concurrenten, dus dat is vanuit zakelijk oogpunt een hele prestatie.

Het ontwerp van de Dyson Airwrap lijkt meer op dat van een styler of stijltang. Het is niet zomaar een haardroger, maar een multifunctioneel haarverzorgingsapparaat. Beide modellen hebben de kenmerkende fuchsia kleur van Dyson, hoewel er ook andere kleuren verkrijgbaar zijn. De tinten zijn echter altijd hetzelfde.

Accessoireset

Een van de meest interessante aspecten in beide gevallen zijn de meegeleverde accessoires, die ons helpen te bepalen voor welk haartype elk apparaat het meest effectief is en hoeveel verschillende stijlen we kunnen bereiken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs FireCecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire | Hoe kies je de beste haardroger?

De Dyson Airwrap wordt geleverd met acht opzetstukken, waaronder vier krultrommels, een pre-styling droger, een ronde borstel, een gladmakende borstel en een zachte gladmakende borstel. De Dyson Supersonic wordt daarentegen geleverd met vijf opzetstukken, waaronder een stijltang, een kam met brede tanden, een opzetstuk voor weerbarstig haar, een diffuser en een opzetstuk voor zacht haar.

Dyson Airwrap vs Supersonic 1

Dyson Airwrap vs Supersonic: Wat zijn de overeenkomsten?

Hier zijn de belangrijkste overeenkomsten tussen de twee hoofdrolspelers van deze review:

Coanda-effect

Als je een Dyson fan bent, ben je waarschijnlijk bekend met deze unieke Dyson technologie. En als je niet op de hoogte bent van dit concept, zal ik het je nu uitleggen. Coanda technologie in Dyson drogers, zoals de Dyson Supersonic™ en Dyson Airwrap™, maakt gebruik van een aerodynamisch fenomeen dat bekend staat als het 'Coanda Effect' om efficiënt drogen en vormgeven te bereiken zonder de noodzaak van extreme hitte. Het Coanda-effect verwijst naar de neiging van een vloeistof, in dit geval lucht, om naar een oppervlak naast zijn pad te worden getrokken.

In het geval van de Dyson drogers wordt dit effect gebruikt om lucht met een gebalanceerde snelheid en druk voort te stuwen, waardoor het inslaat en zich vasthecht aan een gebogen oppervlak. Hierdoor kan het haar zich om het oppervlak wikkelen en het gewenste kapsel bereiken, of het nu golven, krullen, steilen of föhnen is, zonder dat er extreme hitte voor nodig is.

Kortom, de Coanda-technologie in Dyson drogers maakt gebruik van het aerodynamische effect met dezelfde naam om het haar efficiënt te drogen en in vorm te brengen zonder dat er extreme hitte nodig is, wat resulteert in glad, glanzend en verzorgd haar.

Ionen

Een andere eigenschap die de Dyson Airwrap en Supersonic delen is dat ze allebei gebruik maken van ionische technologie, essentieel voor het voorkomen van pluizig haar. Tegenwoordig is het zelfs moeilijk om haardrogers, stylers of stijltangen te vinden die geen ionische technologie gebruiken, wat het stylingproces zoveel makkelijker maakt en professionelere resultaten geeft.

Drie temperatuursnelheden

Zoals hierboven vermeld, hebben beide modellen een onafhankelijke temperatuurregeling. Beide hebben 3 snelheden en bieden de mogelijkheid om de intensiteit, luchtsnelheid en temperatuur aan te passen aan je haartype en de stijl die je wilt bereiken.

dyson airwrap vs supersonic 4

Dyson Airwrap vs Supersonic: Welk Dyson apparaat is beter?

Tot slot komen we bij de beslissing welk van de twee haardrogers interessanter is als je overweegt er een aan te schaffen. Het belangrijkste verschil, en wat je keuze zal bepalen, is echter weten welke functionaliteit je zoekt in dit type apparaat. De Dyson Airwrap is een multifunctioneel apparaat dat, naast drogen, ook gebruikt kan worden om het haar op verschillende manieren te stylen, steilen, krullen en in model te brengen.

Aan de andere kant is de Dyson Supersonic een van de meest complete haardrogers van dit moment, maar zijn functie is beperkt tot drogen. Het is waar dat de verschillende opzetstukken het een uitstekende keuze maken voor het creëren van verschillende stijlen op verschillende haartypes, maar het kan niet tippen aan de veelzijdigheid van de Airwrap.

Het is duidelijk dat de veelzijdigere functionaliteit van de Airwrap het een duurder apparaat maakt, hoewel geen van beide apparaten bijzonder zuinig is, zoals typisch is voor Dyson-producten. Overweeg dus welk type apparaat je nodig hebt, afhankelijk van hoeveel verzorging je haar nodig heeft, want dat zal je beslissing bepalen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson Airwrap vs Supersonic: hoe je je haar moet verzorgen je kunt de categorie bezoeken haardroger.

gerelateerde berichten

Subir