Dyson Airwrap vs Dyson Corrale: Wat is het meest complete haarbehandelingstoestel op de markt?

19/05/2022 - Actualizado: 09/05/2022

Dyson Airwrap Vs Dyson Corrale

In dit artikel richten we ons op de twee meest recente innovaties die Dyson heeft aangekondigd in het segment haarbehandeling en haargezondheid. We hebben het over de Dyson Airwrap vs Dyson Corrale, een haarstyler en een stijltang uitgerust met de meest geavanceerde verwarmingstechnologie en een reeks functies die hen boven andere concurrerende modellen verheffen. Wil je ze bekijken? Mis dan ons artikel niet!

inhoudsopgave

Dyson Airwrap vs Dyson Corrale: Vergelijking en review

Om u te laten zien wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de twee hoofdrolspelers van ons overzicht, analyseren wij hun prestaties op elk van de belangrijkste aspecten die uw keuze zullen beïnvloeden:

Dyson Airwrap Vs Dyson Corrale_3

1) Veelzijdigheid: krullen, golven, steilen en föhnen

U zult wellicht verbaasd zijn over de hoge prijs van beide modellen, vooral als u kijkt naar andere merken waarvan de gereedschappen aanzienlijk goedkoper zijn. Maar er is een reden voor deze prijs.

De Dyson Corrale is een stijltang waarmee u met specifieke technieken ook golven en krullen kunt creëren. Maar de Dyson Airwrap gaat verder.

Het kan worden gebruikt als styler, stijltang of haardroger, waardoor het een 4-in-1 toestel is. Een ander voordeel is dat het kan worden gebruikt op zowel nat als droog haar, terwijl de Dyson Corrale alleen geschikt is voor droog haar.

Het enige nadeel is dat het, door zijn veelzijdigheid, langer zal duren om alle gebruiksmogelijkheden onder de knie te krijgen.

Hij is compatibel met in totaal 12 opzetstukken, waaronder een reeks borstels en stylers. Als u het potentieel van dit model ten volle wilt benutten, kunt u het het beste kopen met zoveel mogelijk hulpstukken.

Winnaar: Dyson Airwrap

2) Warmteverdelingstechnologie

Een van de belangrijkste kenmerken die Dyson heeft geïntroduceerd in haar nieuwe generatie stylers is de Coanda aerodynamische en cyclonische technologie. Dit betekent dat het geen extreme hitte uitoefent die het haar verbrandt, maar werkt op basis van zachtere hete lucht om dezelfde resultaten te garanderen.

Het effect van de Coanda technologie wordt gecombineerd met de Dyson V9 digitale motor, zodat lucht wordt gebruikt om het haar rond de styler of borstel te wikkelen zonder het te verbranden. Om dit te doen heeft de Dyson V9 digitale motor een 13-bladige waaier die tot 110.000 tpm draait en een vermogen van 3,2 kPa bereikt.

Winnaar: Dyson Airwrap

3) Veiligheid: automatische uitschakeling

De Dyson Corrale is uitgerust met een groot aantal technologische functies die hem een modernere look en feel geven. Een van de meest geavanceerde functies die u alleen op de Dyson Corrale zult vinden is de optie om automatisch uit te schakelen na meer dan 10 minuten van inactiviteit.

Veiligheid is van het grootste belang bij de bediening van elk elektrisch apparaat. De mogelijkheid om automatisch uit te schakelen zorgt dus niet alleen voor een maximale bedrijfstijd, maar ook voor extra veiligheid, want als u vergeet hem uit te zetten, blijft hij niet aan.

Winnaar: Dyson Corrale

4) Draagbaar en snoerloos gebruik

Je kunt je stijltang overal mee naartoe nemen, en zelfs in de auto gebruiken, is een echte bonus. De Dyson Corrale heeft één belangrijke innovatie ten opzichte van andere stijltangen, en dat is de optie om hem een half uur draadloos te gebruiken.

De Dyson Airwrap daarentegen moet worden aangesloten op het stopcontact om te kunnen worden gebruikt, net als de meeste andere stijltangen.

Winnaar: Dyson Corrale

5) Extra uitrusting

De multifunctionaliteit waar we het over hadden, is vooral te danken aan de reeks accessoires die u kunt gebruiken. Het is echter de moeite waard om uit te leggen welke soorten hulpstukken u kunt vinden als u de Dyson Airwrap koopt, waarvan er geen enkele op de Dyson Corrale zit.

U kunt kiezen uit vijf verschillende formaten stylingapparaten, afhankelijk van de lengte van uw haar, en zes verschillende borstels. Deze omvatten een kleine ronde borstel, drie rechtmakende borstels, een grotere ronde borstel en een stylingborstel. U kunt ook het hulpstuk kopen dat ontworpen is om uw haar te drogen.

Winnaar: Dyson AirwrapDyson Airwrap Vs Dyson Corrale_1

6) Slimme temperatuurregeling

Laten we eerlijk zijn, zowel de Dyson Airwrap als de Dyson Corrale hebben een systeem dat de warmte automatisch controleert en regelt, zodat deze nooit boven de optimale temperatuur komt.

Het belangrijkste verschil is dat de Dyson Airwrap ook een constante stroom van koele lucht bevat. De Dyson Airwrap meet de temperatuur van de luchtstroom meer dan 40 keer per seconde, nooit boven de 150 graden. In het geval van de Dyson Corrale is de meting ongeveer 100 keer per seconde, dus de temperatuurregeling is totaal.

Hoewel de Dyson Corrale meer tijden per seconde meet, is het de Dyson Airwrap die meer niveaus van warmte-instelling biedt. Er zijn er 4 voor de Dyson Airwrap en 3 voor de Dyson Corrale (165°, 185° en 210°).

Winnaar: Dyson Airwrap

7) Digitaal display

Het wordt steeds gebruikelijker om apparaten te vinden met digitale displays, hoe klein ze ook zijn. Dysons stijltang bevat iets meer hightech functies dan de styler, zoals een klein OLED-scherm waarop je het resterende batterijniveau en de temperatuurregeling kunt controleren.

Winnaar: Dyson Corrale

8) Beschikbare kleuren

Het lijdt geen twijfel dat Dyson toestellen gemakkelijk te herkennen zijn aan de esthetiek van hun producten. Het is dan ook geen verrassing dat zowel de Dyson Airwrap styler als het Dyson Corrale strijkijzer verkrijgbaar zijn in levendige kleuren.

De styler is verkrijgbaar in drie combinaties: nikkel/koper, fuchsia/nikkel en blauw/koper. De Dyson Corrale is verkrijgbaar in 5 uitvoeringen: koper, paars, rood, fuchsia en blauw.

Winnaar: Dyson Corrale

9) Prijs

Het is waar dat geen van beide toestellen de goedkoopste op de markt is, maar dat is een van de belangrijkste kenmerken van Dyson. Dit merk brengt producten van hoge kwaliteit op de markt, maar concurreert niet op prijs.

Tussen de twee modellen heeft de Dyson Corrale een lagere prijs, 450-500 euro vergeleken met 550 euro voor zijn rivaal, hoewel het waar is dat zijn veelzijdigheid minder is.

Bovendien is de Dyson Airwrap compatibel met verschillende accessoires, maar deze worden niet allemaal meegeleverd. Daarom zou de prijs ervan duurder kunnen worden.

Winnaar: Dyson CorraleDyson Airwrap Vs Dyson Corrale_2

Dyson Airwrap Vs Dyson Corrale: Welk model is beter?

Wij hebben de neiging de prijs als het belangrijkste beslissingscriterium te beschouwen. Soms is het echter beter om het economische plafond wat op te trekken als de prestatie het waard is. Dat is hier het geval.

De Dyson Corrale is een stijltang die ook kan krullen, maar hij biedt niet de immense veelzijdigheid van de Dyson Airwrap, die niet alleen stijlt, maar ook golft, steilt en droogt.

De tweede factor om te overwegen is de gebruikte warmtetechnologie, en hier vermindert Dyson schade aan het haar dankzij het verbeterde Coanda effect dat in de Dyson Airwrap is ingebouwd.

Het haar wordt zachter verhit, waardoor dezelfde resultaten worden bereikt zonder dat het haar verbrandt, zodat het haar minder lijdt. De temperatuur kan ook op vier niveaus worden ingesteld, hoewel het toestel zelf in staat is om deze automatisch te regelen, net als de Dyson Corrale.

De stijltang is uitgerust met meer technologische functies en functionaliteiten, zoals een OLED-display en automatische uitschakeling. Hij kan ook draadloos worden gebruikt, wat hem mobieler maakt.

De aspecten waarin de Dyson Corrale beter presteert dan zijn rivaal zijn echter van meer oppervlakkige aard, terwijl de sterke punten van de Dyson Airwrap een meer structurele implicatie hebben en daarom relevanter zijn.

Zoals u weet, wordt de aankoopbeslissing bepaald door een aantal criteria die variëren naar gelang van de individuele behoeften en beperkingen. Dus het eerste wat we aanraden is om na te denken over wat voor soort product je nodig hebt, afhankelijk van de gezondheid van je haar, je levensstijl en het maximale budget dat je hebt.

De prijs zou een doorslaggevend criterium kunnen zijn, maar het is de moeite waard om te bedenken dat het verschil minder dan 100 euro bedraagt, de mogelijkheid om hetzelfde apparaat te hebben dat uw haar krult, steilt, golft en droogt is meer de moeite waard. Dus, in dit geval, gaan we voor de Dyson Airwrap. Voor iets meer geld krijg je een styler die kan steilen, drogen, krullen en golven in één toestel.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dyson Airwrap vs Dyson Corrale: Wat is het meest complete haarbehandelingstoestel op de markt? je kunt de categorie bezoeken stijltang.

gerelateerde berichten

Subir