Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame

21/10/2022 - Actualizado: 20/10/2022

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10

Wij kunnen ons weinig vergelijkingen herinneren waarbij twee robotstofzuigers van hetzelfde merk zo verschillend zijn. Maar, heb je ooit gestopt om te evalueren hoe de Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 robots verschillen? Om u te helpen, tonen wij u in deze vergelijking alle elementen waarop u moet letten als u overweegt een van de twee te kopen. We vertellen je al dat je je zoekprioriteiten heel duidelijk moet hebben. Blijf lezen!

inhoudsopgave

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10: Gemeenschappelijke punten

We beginnen met het benadrukken van de aspecten waar ze geen verschillen hebben, of waar de verschillen zo klein zijn dat ze nauwelijks opvallen.

Type navigatie

U weet al dat het type navigatie van elke robot nauw samenhangt met zijn intelligentie en precisie in oriëntatie. Onze twee protagonisten bewegen zich intelligent dankzij de LiDAR-lasersensor, waarmee ze de hele ruimte in 360º en in real time kunnen scannen.

Kaarten maken en opslaan

In overeenstemming met het vorige punt stelt de lasernavigatie hen in staat kaarten van de ruimte te maken en op te slaan, zodat zij de kaarten kunnen bewaren voor de volgende keer en het scannen niet opnieuw hoeven te doen.

De twee robots bieden u dus de mogelijkheid tot intelligent ruimtebeheer. Om de kaarten aan te passen, hoeft u ze alleen maar te bekijken in de app, van waaruit u de schoonmaakvolgorde per kamer kunt wijzigen, beperkte gebieden kunt definiëren of kunt markeren welk gebied binnen een kamer u door de robot wilt laten schoonmaken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

Ingebouwd schrobben, zij het op een andere manier

Als u andere modellen robotstofzuigers hebt bekeken, zult u gemerkt hebben dat het steeds gebruikelijker wordt om robots te vinden die stofzuigen en schrobben combineren. In dit geval is dat zo, behalve dat er een paar variaties zijn tussen de twee robots:

 • Dreame Z10 Pro: deze heeft een interne tank van 400 ml voor vast afval en een tank van 150 ml voor water. Bovendien kunt u de watertoevoer in 3 niveaus regelen, zodat u voor elk oppervlak slechts zoveel water gebruikt als u nodig hebt.
 • Dreame W10: in dit geval is de tank 450 ml voor vast afval. Het waterreservoir bevindt zich niet in de robot, maar maakt gebruik van twee vochtige dweilen die vervolgens op de basis worden gewassen en gedroogd.

Maximale zuigkracht

Zoals u weet, is een van de criteria die wij in een robotstofzuiger zoeken het maximale vermogen dat hij kan bereiken.

Om u een idee te geven: de meeste robotstofzuigers op instapniveau zijn ongeveer 2000-3000 Pascal, terwijl onze twee hoofdrolspelers het opvoeren tot 4000 Pascal.

Een andere zeer belangrijke kwaliteit is dat in beide Dreame het vermogen in 4 standen kan worden ingesteld, zodat u alleen het vermogen gebruikt dat u op een bepaald moment nodig hebt.

Centrale borstel

Beide modellen hebben een centrale V-vormige rolborstel, waarmee ze alle soorten vuil, inclusief dierenhaar, kunnen opnemen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

Afstandsbediening

Tot slot kunnen beide robots worden bediend via een mobiele app, en zijn ze compatibel met de virtuele assistent Alexa.

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10_3

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10: Waarin verschillen ze?

Nu is het tijd om te kijken wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee robotstofzuigers:

Mop functies

Zoals we u al hebben verteld, kunnen beide robots tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. De Dreame W10 is echter veel beter geschikt voor deze taak dan zijn rivaal. Hoe weten we dat?

Dankzij de twee roterende moppen die met 180 toeren per minuut draaien, verwijdert hij het vuil beter en gemakkelijker. De Z10 Pro heeft daarentegen een klassieke afneembare mop, die eerder wordt gebruikt om met een vochtige doek af te vegen dan om te schrobben.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?

Esthetiek: vorm en kleur

Het ontwerp is een ander verschil dat ons op het eerste gezicht opvalt. Ten eerste vanwege de kleur, want de Dreame Z10 Pro is zwart en de W10 is wit. Maar ze hebben ook niet dezelfde vorm.

De Dreame Z10 Pro heeft de traditionele ronde vorm, maar de W10 is een beetje anders. Het D-vormige ontwerp is ontworpen om randen en hoeken grondiger te reinigen, dus het heeft een rechte kant om stof uit deze gebieden te houden.

Welke basis hebben ze allemaal?

Dit is ongetwijfeld een van de opvallendste aspecten op het eerste gezicht: de basis. Beide robots hebben een basis, maar hun doel is niet hetzelfde.

De Dreame Z10 Pro heeft een zelflozende basis, waarbij hij zijn interne tank leegt telkens als hij wordt gevuld. In feite kun je er tot 10 weken mee doen zonder hem te legen, want hij heeft een capaciteit van 4 liter.

De Dreame W10 daarentegen heeft een zelfreinigende bodem, geen zelfreinigende bodem. Met andere woorden, na elk gebruik wast hij automatisch de moppen in de basis om ze opnieuw te gebruiken. Daarom heeft hij twee tanks, één voor schoon water en één voor vuil water, beide met een volume van 4 liter.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:roborock s7 vs s8_1Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

Batterijprestaties

Technisch gezien is het gemakkelijk te zien dat ze niet dezelfde autonomie hebben, aangezien ze elk een batterij met een verschillende capaciteit hebben. De Dreame Z10 Pro heeft een 5200 mAh batterij, terwijl de Dreame W10 een 6400 mAh batterij heeft.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de W10 een batterijduur van 210 minuten haalt, ver verwijderd van de 150 minuten die zijn rivaal haalt. U weet natuurlijk dat de levensduur van de batterij afneemt naarmate de zuigkracht toeneemt.

Sensor voor obstakel- en objectdetectie

U hebt al gezien dat beide robots bewegen dankzij lasertechnologie, maar ze hebben niet dezelfde precisie bij het herkennen van voorwerpen.

Alleen de Dreame Z10 Pro heeft een 3D-camera om de objecten en obstakels die hij met de laser detecteert te reproduceren, wat de precisie waarmee hij door het huis beweegt zonder er tegenaan te botsen sterk verbetert.

Prijs

Ten slotte is het aanzienlijke prijsverschil tussen de twee robots opvallend. Het is waar dat de prijs kan variëren afhankelijk van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn, maar als we naar de oorspronkelijke prijs kijken, is de Dreame W10 bijna dubbel zo duur als zijn rivaal. Anderzijds blijkt dit verschil niet uit de kenmerken die beide hebben.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 vs Roomba i5Roborock S7 vs Roomba i5: Hoe te kiezen tussen twee high-end robotstofzuigers

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10_1

Dit zijn de topverkopers van Dreame op Amazon

Als u op zoek bent naar verschillende modellen robotstofzuigers en u weet niet welke u moet kiezen, is het de moeite waard te weten welke modellen het populairst zijn onder Amazon-gebruikers, omdat deze informatie u kan helpen beslissen als u twijfelt:

Dreame Stofzak x3 voor D10Plus Stofzuiger Robot Stofzuigerzak Stofzuigerzak 2.5L Robot Stofzuiger Onderdelen
 • Inhoud 2,5 liter: de stofopvangzak is ontworpen voor een inhoud van 2,5 liter en biedt een grote opvangcapaciteit; hiermee kunt u een hoeveelheid stof en vuil opzuigen zonder dat u de zak vaak hoeft te legen
 • Hoge filtratie-efficiëntie: de zak is uitgerust met een geavanceerd filtersysteem dat fijnstof, allergenen en andere deeltjes in de lucht effectief opvangt; dit helpt om schone lucht en een gezonde thuisomgeving te behouden
 • Veilige sluiting: de stofopvangzak heeft een veilige sluiting die voorkomt dat er stof naar buiten lekt tijdens gebruik en verwijdering; de sluiting zorgt ervoor dat het vuil in de zak verzegeld blijft, waardoor het gemakkelijker is om de zak schoon te maken en te verwisselen
 • Eenvoudig te installeren: de tas is ontworpen om eenvoudig te worden geïnstalleerd in Dreame L10 Ultra- en L10s Ultra-robots. Volg gewoon de bijgeleverde instructies en plaats de tas in het daarvoor bestemde compartiment. De vorm en afmetingen zijn speciaal ontworpen om perfect op de stofzuiger te passen
 • Hygiëne en gemak: het gebruik van een stofopvangzak biedt voordelen op het gebied van hygiëne en gemak; als de zak eenmaal vol is, kan deze gemakkelijk worden verwijderd en weggegooid zonder het verzamelde stof te hoeven manipuleren, waardoor direct contact met het vuil wordt vermeden en het schoonmaken van de stofzuiger wordt vereenvoudigd.
13% korting
Dreame D10 Plus Robotstofzuiger en dweil met 2.5L zelflozend station, LiDAR navigatie obstakeldetectie bewerkbare kaart, zuigkracht 4000Pa, 170min bedrijfstijd, WiFi/APP/Alexa, Helder Wit
 • [45 dagen handenvrij] Na elke schoonmaaksessie keert de D10 Plus Robot automatisch terug naar de 2,5 liter opvangbak om het verzamelde stof rustig en nauwkeurig te legen. Het legen van de robot in slechts 10 seconden minimaliseert onderbrekingen en optimaliseert de schoonmaaktijd. DualBoost technologie verzamelt efficiënt stof zonder verstoppingen dankzij twee luchtcirculatiepaden om vuil te verwijderen, geurtjes tegen te houden en verstoppingen te voorkomen. Leeg de opvangbak om de 45 dagen en voorkom zo dagelijks contact met stof en secundaire vervuiling.
 • [Intelligente LiDAR-navigatie laser] De D10 Plus kan het huis nauwkeurig in kaart brengen in slechts 8 minuten (100m²) en obstakels vermijden voor een efficiënte en effectieve reiniging, vooral in kamers met meubels dicht bij elkaar. U kunt binnen een straal van 8 meter en LiDAR-navigatie en een SLAM-algoritme gebruiken voor dynamische kartering en intelligente routeplanning: Nauwkeurige detectie, nauwkeuriger in kaart brengen. Bredere scanradius, sneller in kaart brengen. Betere navigatie, minder hobbels.
 • [Schoonmaakplanning en -aanpassing] Neem de controle via de app om de schoonmaaklocaties en -tijden van de robot in te stellen, evenals welke plekken moeten worden vermeden. Met spraakopdrachten kun je de robot starten, pauzeren of stoppen door Google Assistent of Alexa te integreren, waardoor automatisch schoonmaken nog handiger wordt. Bewerkingen kunnen worden aangepast in de app om schoonmaakmodi te selecteren, gekozen kamers schoon te maken, een virtuele muur in te stellen, gebieden te definiëren die vermeden moeten worden en meer.
 • [Krachtige 4000 Pa zuigkracht] De krachtige, zelfaanpassende zuigkracht dringt diep door in tapijten en reinigt harde oppervlakken grondig om vuil, puin, haar, haren van huisdieren en meer te verwijderen; het is ideaal voor huizen met huisdieren. Dankzij de intelligente tapijtdetectiefunctie kan de zuigdruk worden aangepast tot 4000 Pa, terwijl het rolontwerp van de hoofdborstel een diepe en effectieve reiniging bevordert.
 • [2-in-1 Stofzuigen en wassen] Het waterverbruik voor het reinigen van de vloer naar wens instellen is nog nooit zo handig geweest, kies gewoon uit drie verschillende watervolume-opties om het waterverbruik en de vochtigheid van de vloerreiniger te regelen op basis van het vuil op de vloer, voor een efficiënte en grondige reiniging. De 5.200 mAh batterij met hoge capaciteit levert een hoog vermogen voor continu reinigen op grote schaal, tot 190 minuten zonder onderbreking.
Dreame L10s Ultra Robot Stofzuiger en Dweil met Zelfreinigend Station (Automatische Stofverzameling) 3D Obstakeldetectie, 210min bedrijfstijd, Zuigkracht 5300Pa, WiFi/APP/Alexa, Zilver Wit
 • [Geavanceerde Technologie] DreameBot L10s Ultra is een perfecte combinatie van de meest populaire robot schoonmaaktechnologieën, een volledig geautomatiseerde robot stofzuiger die vloeren schoonmaakt en zichzelf reinigt. Dit state-of-the-art model integreert automatisch stof legen, automatisch dweilen reinigen en drogen, geavanceerde en aanpasbare navigatie met obstakeldetectie en AI-gebaseerde camera om indrukwekkende, handsfree schoonmaakprestaties te leveren. Automatiseer je dagelijkse schoonmaak en kom thuis met fris gereinigde en geurende vloeren: begin te genieten van je huis.
 • [Volautomatische reiniging] Het automatische legen maakt gebruik van de unieke DualBoost 2.0 technologie, ontworpen met een laag geluidsniveau om het robotstof in enkele seconden autonoom te legen in een grote 3L stofzak: je krijgt tot 60 dagen automatische reiniging zonder de hulp van je handen, het enige wat je hoeft te doen is de zak weggooien als hij vol is. Na een vloerreinigingssessie tilt de L10s Ultra de dweilen op wanneer ze terugkeren naar de basis om ervoor te zorgen dat de vloeren brandschoon blijven, terwijl de dweil eerst wordt gereinigd met hogesnelheidsborstels en vervolgens worden gedroogd met hete lucht om geurtjes, schimmel en bacteriën te voorkomen.
 • [Sterke Zuigkracht] Dreame L10s Ultra heeft een 5200mAh batterij, verwijdert vuil met een krachtige 5.300Pa zuigkracht en dubbele roterende borstels met een sterke 180rpm druk. Het intelligente borstelontwerp tilt fijne deeltjes op en maakt het gemakkelijk om haren van huisdieren en haar te ontwarren. De automatische zuigkrachtregeling maakt verschillende krachtinstellingen mogelijk afhankelijk van het oppervlak voor laminaat, tapijt of harde vloeren. Geavanceerde technologie met automatische tapijtdetectie wanneer de dweil geïnstalleerd is: met de watertank van 2,5 liter van de basis kun je parket, tegels, vinyl pvc of andere oppervlakken tot 200 m² wassen.
 • [AI 3D-navigatie aanpasbaar met apps en stemcommando's] AI-navigatie zorgt voor efficiënt en effectief schoonmaken in het hele huis. De L10s Ultra gebruikt een RGB-camera en gestructureerd 3D-licht om reinigingsstrategieën te scannen en aan te passen en automatisch paden te genereren op basis van het type obstakel, de vloer en de ruimte. Neem de controle via de app om de reiniging aan te passen aan je huis en schema. Pauzeer of stop het schoonmaken met spraakopdrachten of houd toezicht op uw huis met videocontrole in de Dreamehome app. Je hebt alle macht met slechts een vinger of je stem.
 • [Specificaties] Inbegrepen in het pakket: Robot met zelfreinigend laadstation x1, Zijborstel x1, Schoonmaaktool x1, Netsnoer x1, Stofopvangzak x2, Dweil met houders x2, Multi-oppervlakreiniger x1, Gebruiksaanwijzing x1. Specificaties: Robotafmetingen 350*350*97mm; Gewicht 3,7kg; Wi-Fi-verbinding IEEE 802.11b/g/n 2,4GHz; Nominaal ingangsvermogen 100-240 V ~ 50 / 60 Hz 0,5A; Geluidsniveau 59 db; Zuigkracht 5300 Pa; Volume robotstofzak 350ml; Batterijcapaciteit 5200 mAh. Compatibel met Alexa, Siri, Google Assistant. Basis 303x403x399mm.
13% korting
Dreame D10s robotstofzuiger en dweil met LDS-navigatie 5000Pa zuigkracht 280-min bedrijfstijd een borstelloze rubberen borstel en gedetailleerde app-bediening voor tapijt en meer
 • Veelzijdige reiniging voor het hele huis:Kom thuis met schonere vloeren dankzij een enorme zuigkracht van 5.000Pa. De veelzijdige borstelvrije rubberen borstel dringt diep door in tapijten om onderliggend stof op te schudden en voorkomt het in de war raken van haren.
 • Kaarten, navigeert, reinigt: Met LDS-mapping leert de D10s de indeling van uw huis om routes te plannen en overal schoon te maken. Een gevoelige bumper helpt uw robot veilig obstakels te omzeilen om efficiënt door uw huis te navigeren.
 • Reinigt van hoek tot hoek: Een 5.200mAh batterij levert tot 280 min. (*gebaseerd op testen in het Dreame lab). Als de stroom opraakt, keert je robot terug om op te laden en gaat dan verder waar hij gebleven was.
 • Pas uw schoonmaakwerk aan: Stel je dagelijkse schoonmaak eenvoudig af met de Dreamehome app. . Een telefoon maakt het gemakkelijk om kaarten te maken voor meerdere verdiepingen, reinigingsmodi aan te passen, no-go zones in te stellen en meer.
 • Schoonmaken met een woord: Start je schoonmaakwerk met je stem. Met Siri, Alexa en Google Assistant kan je robot naadloos worden geïntegreerd in je slimme huis om je geautomatiseerde schoonmaak nog meer handenvrij te maken.
18% korting
Dreame D9 Max Robot Stofzuiger
 • 【Verbeterde zuigkracht】: de maximale zuigkracht van de stofzuiger kan 4000Pa bereiken, wat zeer geschikt is voor gezinnen met huisdieren en huizen die last hebben van haar. Deze robotstofzuiger met dweil heeft een watertank van 270 ml en een stofbak van 570 ml, die gemakkelijk uitstekende reinigingsresultaten kan bieden.
 • 【Lidar-navigatie】: Met een laserscanner die 360 graden kan detecteren, kan Dreame D9 Max robotstofzuigers dweil automatisch de kaart van uw huis onthouden. Via App kunt u niet alleen het pad zien dat de robotstofzuiger uitvoert, maar ook de gebieden selecteren die u wilt reinigen.
 • 【Krachtige batterij】: dankzij de 5200 mAh batterij met grote capaciteit kunnen de stofzuigers tot 150 minuten meegaan. De reinigingsrobot keert automatisch terug naar het laadstation om zichzelf op te laden wanneer de batterij bijna leeg is, en hij zal doorgaan met schoonmaken vanaf de plaats waar de laatste reiniging eindigde nadat hij volledig is opgeladen.
 • 【Reinigingsmodus】: de vacuümrobot heeft 4 niveaus van zuigkracht om uit te kiezen. Nadat de robotmop het tapijt vanaf de harde vloer binnenkomt, verhoogt deze automatisch de zuigkracht en reinigt hij krachtiger. Via de app kunt u de watertank bedienen om het waterniveau te regelen.
 • 【APP & Alexa】: Om alle functies van de Dreame robots te gebruiken, raden we je aan om App te downloaden. Naast de hierboven beschreven functies kunt u in de app ook het reinigingsschema vooraf instellen, virtuele grenzen instellen en OTA online upgraden. De robot ondersteunt ook Alexa-spraakbesturing.

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10: Ons oordeel is...

We moeten eerlijk zijn, en we moeten toegeven dat beide robots zeer positieve resultaten bieden, gezien het feit dat het een onbekender merk is en aanvankelijk meer terughoudendheid kan opwekken. De beslissing hangt echter af van uw zoekvoorkeuren.

Het is waar dat de prijs een zeer belangrijk gewicht heeft in deze beslissing, en het is waar dat het economische verschil vrij uitgesproken is. Nog verrassender is het om te zien dat er niet zoveel verschil is in termen van intelligentie of prestaties.

Hiermee rekening houdend, is de Dreame Z10 Pro naar onze mening meer waar voor zijn geld. Bovendien is hij voorzien van een zelflozende bodem, wat meer comfort voor u betekent, omdat u de tank niet voortdurend hoeft te legen.

Anderzijds vinden wij het mechanisme van objectherkenning zeer interessant, dat zeer nuttig is om de navigatie te perfectioneren. Weliswaar is hij bij het schrobben niet zo uitstekend als de Dreame W10, maar bij het algemene rekenwerk vinden wij hem interessanter.

Maar welke beslissing u ook neemt, het zal de juiste zijn, omdat ze beantwoordt aan de meest dringende behoeften die u hebt. Zoals op bijna elk gebied van het leven heeft iedereen verschillende smaken en behoeften. Het belangrijkste is dat je weet hoe je ze tevreden kunt stellen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir