Saltar al contenido

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 – Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10

Wij kunnen ons weinig vergelijkingen herinneren waarbij twee robotstofzuigers van hetzelfde merk zo verschillend zijn. Maar, heb je ooit gestopt om te evalueren hoe de Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 robots verschillen? Om u te helpen, tonen wij u in deze vergelijking alle elementen waarop u moet letten als u overweegt een van de twee te kopen. We vertellen je al dat je je zoekprioriteiten heel duidelijk moet hebben. Blijf lezen!

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10: Gemeenschappelijke punten

We beginnen met het benadrukken van de aspecten waar ze geen verschillen hebben, of waar de verschillen zo klein zijn dat ze nauwelijks opvallen.

Type navigatie

U weet al dat het type navigatie van elke robot nauw samenhangt met zijn intelligentie en precisie in oriëntatie. Onze twee protagonisten bewegen zich intelligent dankzij de LiDAR-lasersensor, waarmee ze de hele ruimte in 360º en in real time kunnen scannen.

Kaarten maken en opslaan

In overeenstemming met het vorige punt stelt de lasernavigatie hen in staat kaarten van de ruimte te maken en op te slaan, zodat zij de kaarten kunnen bewaren voor de volgende keer en het scannen niet opnieuw hoeven te doen.

De twee robots bieden u dus de mogelijkheid tot intelligent ruimtebeheer. Om de kaarten aan te passen, hoeft u ze alleen maar te bekijken in de app, van waaruit u de schoonmaakvolgorde per kamer kunt wijzigen, beperkte gebieden kunt definiëren of kunt markeren welk gebied binnen een kamer u door de robot wilt laten schoonmaken.

Ingebouwd schrobben, zij het op een andere manier

Als u andere modellen robotstofzuigers hebt bekeken, zult u gemerkt hebben dat het steeds gebruikelijker wordt om robots te vinden die stofzuigen en schrobben combineren. In dit geval is dat zo, behalve dat er een paar variaties zijn tussen de twee robots:

 • Dreame Z10 Pro: deze heeft een interne tank van 400 ml voor vast afval en een tank van 150 ml voor water. Bovendien kunt u de watertoevoer in 3 niveaus regelen, zodat u voor elk oppervlak slechts zoveel water gebruikt als u nodig hebt.
 • Dreame W10: in dit geval is de tank 450 ml voor vast afval. Het waterreservoir bevindt zich niet in de robot, maar maakt gebruik van twee vochtige dweilen die vervolgens op de basis worden gewassen en gedroogd.

Maximale zuigkracht

Zoals u weet, is een van de criteria die wij in een robotstofzuiger zoeken het maximale vermogen dat hij kan bereiken.

Om u een idee te geven: de meeste robotstofzuigers op instapniveau zijn ongeveer 2000-3000 Pascal, terwijl onze twee hoofdrolspelers het opvoeren tot 4000 Pascal.

Een andere zeer belangrijke kwaliteit is dat in beide Dreame het vermogen in 4 standen kan worden ingesteld, zodat u alleen het vermogen gebruikt dat u op een bepaald moment nodig hebt.

Centrale borstel

Beide modellen hebben een centrale V-vormige rolborstel, waarmee ze alle soorten vuil, inclusief dierenhaar, kunnen opnemen.

Afstandsbediening

Tot slot kunnen beide robots worden bediend via een mobiele app, en zijn ze compatibel met de virtuele assistent Alexa.

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10_3

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10: Waarin verschillen ze?

Nu is het tijd om te kijken wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee robotstofzuigers:

Mop functies

Zoals we u al hebben verteld, kunnen beide robots tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. De Dreame W10 is echter veel beter geschikt voor deze taak dan zijn rivaal. Hoe weten we dat?

Dankzij de twee roterende moppen die met 180 toeren per minuut draaien, verwijdert hij het vuil beter en gemakkelijker. De Z10 Pro heeft daarentegen een klassieke afneembare mop, die eerder wordt gebruikt om met een vochtige doek af te vegen dan om te schrobben.

Esthetiek: vorm en kleur

Het ontwerp is een ander verschil dat ons op het eerste gezicht opvalt. Ten eerste vanwege de kleur, want de Dreame Z10 Pro is zwart en de W10 is wit. Maar ze hebben ook niet dezelfde vorm.

De Dreame Z10 Pro heeft de traditionele ronde vorm, maar de W10 is een beetje anders. Het D-vormige ontwerp is ontworpen om randen en hoeken grondiger te reinigen, dus het heeft een rechte kant om stof uit deze gebieden te houden.

Welke basis hebben ze allemaal?

Dit is ongetwijfeld een van de opvallendste aspecten op het eerste gezicht: de basis. Beide robots hebben een basis, maar hun doel is niet hetzelfde.

De Dreame Z10 Pro heeft een zelflozende basis, waarbij hij zijn interne tank leegt telkens als hij wordt gevuld. In feite kun je er tot 10 weken mee doen zonder hem te legen, want hij heeft een capaciteit van 4 liter.

De Dreame W10 daarentegen heeft een zelfreinigende bodem, geen zelfreinigende bodem. Met andere woorden, na elk gebruik wast hij automatisch de moppen in de basis om ze opnieuw te gebruiken. Daarom heeft hij twee tanks, één voor schoon water en één voor vuil water, beide met een volume van 4 liter.

Batterijprestaties

Technisch gezien is het gemakkelijk te zien dat ze niet dezelfde autonomie hebben, aangezien ze elk een batterij met een verschillende capaciteit hebben. De Dreame Z10 Pro heeft een 5200 mAh batterij, terwijl de Dreame W10 een 6400 mAh batterij heeft.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de W10 een batterijduur van 210 minuten haalt, ver verwijderd van de 150 minuten die zijn rivaal haalt. U weet natuurlijk dat de levensduur van de batterij afneemt naarmate de zuigkracht toeneemt.

Sensor voor obstakel- en objectdetectie

U hebt al gezien dat beide robots bewegen dankzij lasertechnologie, maar ze hebben niet dezelfde precisie bij het herkennen van voorwerpen.

Alleen de Dreame Z10 Pro heeft een 3D-camera om de objecten en obstakels die hij met de laser detecteert te reproduceren, wat de precisie waarmee hij door het huis beweegt zonder er tegenaan te botsen sterk verbetert.

Prijs

Ten slotte is het aanzienlijke prijsverschil tussen de twee robots opvallend. Het is waar dat de prijs kan variëren afhankelijk van de economische aanbiedingen die op een bepaald moment beschikbaar zijn, maar als we naar de oorspronkelijke prijs kijken, is de Dreame W10 bijna dubbel zo duur als zijn rivaal. Anderzijds blijkt dit verschil niet uit de kenmerken die beide hebben.

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10_1

Dit zijn de topverkopers van Dreame op Amazon

Als u op zoek bent naar verschillende modellen robotstofzuigers en u weet niet welke u moet kiezen, is het de moeite waard te weten welke modellen het populairst zijn onder Amazon-gebruikers, omdat deze informatie u kan helpen beslissen als u twijfelt:

DingGreat Accessoires voor Dreame D9 Robot Stofzuiger/Dreame L10 Pro Robot Stofzuiger, Inclusief 1 Hoofdborstel, 6 Zijborstels, 4 Filters, 4 Mop Doeken, 2 Reinigingsborstels
 • Vervangende onderdelen compatibel met Xiaomi Mijia Dreame D9 Robot Stofzuiger/Dreame L10 pro Robot Stofzuiger. (Bevestig uw robot model voordat u koopt).
 • De zijborstel: gierst mechanische stofzuiger praktische zijborstel, nylon borstel, zal niet krassen op de vloer en meubels, uniek ontwerp, gemakkelijk te verzamelen haar. HEPA-filters: vermindert stof, stuifmeel en andere allergenen in de lucht die je ademt en geef je gezonde lucht.
 • Hoofdborstel: gierst mechanische stofzuiger praktische rolborstel, drijvende structuur, diepe reiniging, nylon borstel, krassen niet op de vloer, verwijderbaar ontwerp, gemakkelijk te reinigen.
 • De microfiber mop pad heeft een sterke wateropname, het kan gemakkelijk en grondig worden verwijderd van vuil op harde vloeren.
 • Verpakking bevat: 1 hoofdborstel, 4 HEPA-filter, 6 zijborstel, 4 dweildoek, 2 reinigingsborstel.
Dreame D9 Max Robot Stofzuiger
 • 【Verbeterde zuigkracht】: de maximale zuigkracht van de stofzuiger kan 4000 Pa bereiken, wat zeer geschikt is voor gezinnen met huisdieren en huizen die last hebben van haar. Deze robotstofzuiger met mop heeft een watertank van 270 ml en een stofbak van 570 ml, die gemakkelijk uitstekende reinigingsresultaten kan opleveren.
 • 【Lidar-navigatie】: Het effect van een laserscanner die 360 graden kan detecteren, kan Dreame D9 Max robotstofzuigers mop automatisch de kaart van uw huis onthouden. Via App kunt u niet alleen het pad zien dat de robotstofzuiger uitvoert, maar ook de gebieden selecteren die u wilt opschonen.
 • 【Krachtige batterij】: dankzij de 5200 mAh batterij met grote capaciteit kunnen de stofzuigers tot 150 minuten meegaan. De reinigingsrobot keert automatisch terug naar het oplaadstation om zichzelf op te laden wanneer de batterij bijna leeg is, en hij blijft schoonmaken vanaf de plaats waar de laatste reiniging is beëindigd nadat hij volledig is opgeladen.
 • 【Reinigingsmodus】: de vacuümrobot heeft 4 niveaus van zuigkracht om uit te kiezen. Nadat de robotdweil vanaf de harde vloer het tapijt binnenkomt, zal deze automatisch de zuigkracht verhogen en krachtiger reinigen. Via de app kunt u de watertank regelen om het waterniveau te regelen.
 • 【APP & Alexa】: Om alle functies van de Dreame-robots te gebruiken, raden we je aan om App te downloaden. Naast de hierboven beschreven functies kunt u in de app ook het reinigingsschema vooraf instellen, virtuele grenzen instellen en OTA online upgraden. De robot ondersteunt ook Alexa-spraakbesturing.
Hoofd Zijborstel Filter Mop Doek Houder Met Afneembare Velcro Mop Pads Compatibel Met Xiaomi Dreame Bot W10 W10 Pro Robot Stofzuiger Vervanging
 • Vervangende onderdelen voor Dreame Bot W10 W10 PRO Stofzuiger Robots. rand nieuwe, hoogwaardige materialen, goed gemaakt, duurzaam, en hoge matching met de apparatuur.
 • De dweildoek heeft een sterke en langdurige reinigingskracht, die gemakkelijk kan reageren op verschillende vlekken zoals voetafdrukken op de vloer, sapresten en olievlekken. De vervangende dweil met zijn flexibele, absorberende microvezels zorgt voor glanzende resultaten. Het bereikt zelfs gebieden die moeilijk toegankelijk zijn.
 • Microfiber & Water Lock Mop Absorbeer water en ontsmetting, één doek om het te doen, om een zorgvuldige reiniging te bereiken. De gesleepte grond is net zo schoon als met de hand afvegen met een doek. Het filter houdt de robot schoon en vermindert de penetratie van stof en anderen in de lucht die u inademt.
 • Één scheur en één stok, gemakkelijk te demonteren: Klittenbanddop, hoge adhesie, kan herhaaldelijk scheuren weerstaan. Alleen nodig om de mop in de toekomst te vervangen, Geen behoefte om de veeghouder te vervangen, economisch en betaalbaar!
 • Verpakkingsinhoud: 1 x hoofdborstel 6 x zijborstel 4 x filter 2 x dweilpads 2 x dweildoekhouder met klittenband

Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10: Ons oordeel is…

We moeten eerlijk zijn, en we moeten toegeven dat beide robots zeer positieve resultaten bieden, gezien het feit dat het een onbekender merk is en aanvankelijk meer terughoudendheid kan opwekken. De beslissing hangt echter af van uw zoekvoorkeuren.

Het is waar dat de prijs een zeer belangrijk gewicht heeft in deze beslissing, en het is waar dat het economische verschil vrij uitgesproken is. Nog verrassender is het om te zien dat er niet zoveel verschil is in termen van intelligentie of prestaties.

Hiermee rekening houdend, is de Dreame Z10 Pro naar onze mening meer waar voor zijn geld. Bovendien is hij voorzien van een zelflozende bodem, wat meer comfort voor u betekent, omdat u de tank niet voortdurend hoeft te legen.

Anderzijds vinden wij het mechanisme van objectherkenning zeer interessant, dat zeer nuttig is om de navigatie te perfectioneren. Weliswaar is hij bij het schrobben niet zo uitstekend als de Dreame W10, maar bij het algemene rekenwerk vinden wij hem interessanter.

Maar welke beslissing u ook neemt, het zal de juiste zijn, omdat ze beantwoordt aan de meest dringende behoeften die u hebt. Zoals op bijna elk gebied van het leven heeft iedereen verschillende smaken en behoeften. Het belangrijkste is dat je weet hoe je ze tevreden kunt stellen.