Saltar al contenido

Dreame V11 Vs V10 Vs V9 – Vergelijking, analyse en meningen

Dreame V11 Vs V10 Vs V9_2

Dit is een van de bedrijven die de afgelopen jaren de meest opmerkelijke groei heeft doorgemaakt. Zozeer zelfs dat hij vergeleken wordt met de grote referenties uit de sector, zoals Dyson of Rowenta. Om na te gaan of de functionaliteit even hoog is, analyseren wij drie snoerloze stofzuigers die u niet onverschillig zullen laten: Dreame V11 Vs V10 Vs V9.

Dreame V11 Vs V10 Vs V9: Welke heeft betere prestaties?

Allereerst willen wij verduidelijken dat de firma Dreame haar Europese modellen bij de bijnaam «Mistral» noemt. Als u deze achternaam op een van de producten aantreft, denk dan niet dat de functionaliteiten veranderen.

1. Tankinhoud

Het tankvolume is in alle drie de gevallen gelijk. Er is geen verschil tussen de drie protagonisten van onze review in termen van tankgrootte. Ze hebben allemaal een tank van een halve liter die, hoewel niet overdreven groot, binnen de gemiddelde grootte valt. Ze delen ook het easy-drain systeem.

Winnaar: Gelijkspel

Dreame V11 Vs V10 Vs V9_1
2. Zuigkracht

Deze parameter houdt rechtstreeks verband met de prestaties en het vermogen om vuil op te nemen, en is een van de nuttigste bij de beoordeling van de prestaties van stofzuigers. In de eerste plaats moet worden opgemerkt dat ze alle drie een digitale motor hebben, en dat in alle drie de gevallen het vermogen kan worden aangepast. Maar er zijn een paar dingen die verduidelijkt moeten worden.

Voor het geval u het niet weet, zuigkracht wordt gemeten in Pascals of AirWatts. De Dreame V9 bereikt 20000 Pascals en 120 airWatts, evenals 100.000 omwentelingen per minuut (rpm). De Dreame V10 verbetert lichtjes tot 22000 Pascals en 140 airWatts, maar blijft ook op 100.000 tpm. Tenslotte is de Dreame V11 in staat tot 25000 Pascal, 140 luchtWatt en 150000 tpm. Ook de Dreame V9 heeft slechts twee bedieningsstanden, waaraan de Dreame V10 en V11 er nog één aan toevoegen.

Winnaar: Dreame V11

3. Levensduur batterij: levensduur batterij

Naast de zuigkracht kan ook de levensduur van de batterij van elk model een belangrijk verschil maken bij de uiteindelijke keuze. De Dreame V9 en V10 staan op gelijke voet, beide bieden tot 60 minuten batterijduur. De Dreame V11 verbetert dit cijfer met 50% tot 90 minuten. Houd er echter rekening mee dat de levensduur van de batterij kan afnemen, afhankelijk van de energie-instelling.

Winnaar: Dreame V11

4. Digitaal display

Alle stofzuigers in deze selectie zijn entry-level, dus geen van hen heeft een zeer uitgesproken technologische innovatie. Toch onderscheidt de Dreame V11 zich van zijn concurrenten door de aanwezigheid van een digitaal LCD-kleurenscherm waarop u het resterende batterijpercentage, onderhoudswaarschuwingen of het gekozen vermogen kunt aflezen. Bovendien kunt u de trekkerblokkering op het display zelf activeren.

Winnaar: Dreame V11

5. Geluid

Geluidsvermogen kan een probleem zijn als u in een slecht geïsoleerde flat woont, hoewel u moet weten dat geen van deze modellen erg luidruchtig is. De Dreame V9 haalt 68 decibel, terwijl de V10 en V11 tot 72 decibel gaan. Hoewel het akoestisch vermogen niet exact hetzelfde is, is het verschil minimaal.

Winnaar: Gelijkspel

6. Filter in 5 niveaus

De omgeving schoon en hygiënisch houden is alleen mogelijk met een krachtig en versterkt filtersysteem, en dat is wat de drie stofzuigers die we analyseren hebben. Ze hebben allemaal 5 filterlagen, waaronder een HEPA filter. Ze zijn ook versterkt met cyclonale technologie, hoewel de Dreame V9 en V10 8 cyclonen hebben, vergeleken met 12 voor de Dreame V11.

Winnaar: Gelijkspel

7. 2-in-1 stofzuigers

Veelzijdigheid in het gebruik is essentieel voor veel gebruikers; en in dit opzicht kunnen zij gerust zijn. Alle drie de modellen zijn 2-in-1, d.w.z. ze kunnen worden gebruikt als stofzuiger of als handstofzuiger. Bovendien kan de set accessoires de veelzijdigheid van het gebruik vergroten en de stofzuiger in staat stellen verschillende oppervlakken te reinigen: bekleding, hoge meubelen, delicate vloeren, enz. Wat de accessoires betreft, hebben ze allemaal een multifunctionele borstel, een 2-in-1 platte borstel en een anti-mijt borstel. De Dreame V10 en V11 voegen echter een verlengbare buis toe die de flexibiliteit van de stofzuiger verbetert.

Winnaar: Dreame V11 en V10

8. Prijs

We komen bij wat, voor velen, het fundamentele element in de beslissing zal zijn. Het lijdt geen twijfel dat de prijs een van de factoren is die de aankoopbeslissing van gebruikers het meest bepalen. Hoe meer functies een stofzuiger echter heeft, hoe hoger de prijs zal zijn, wat meestal betekent dat veel gebruikers kiezen voor een evenwicht tussen beide aspecten. Toch is het goedkoopste model de Dreame V9.

Winnaar: Dreame V9

Welke Dreame stofzuiger kan ik het beste kopen?

Wat we je nu gaan vertellen is een cliché, maar heel echt. Nu u weet wat de sterke punten en de verbeterpunten van elk van hen zijn, is het aan u om de beslissing te nemen. De reden hiervoor is dat iedereen zijn eigen omstandigheden en behoeften heeft, in veel gevallen op een persoonlijk niveau.

Als we alleen naar de technische aspecten kijken, doet de Dreame V11 het duidelijk beter dan zijn concurrenten. Het is de enige met een digitaal display en degene met de grootste zuigkracht, maar hij is ook het duurst. Het is echter niet het meest recente en geavanceerde model in het gamma, want het bedrijf heeft ook al de Dreame V12 op de markt gebracht.

Als deze de economische limiet overschrijdt die u voor uzelf had gesteld, is ons advies om te kiezen voor de Dreame V10, die iets goedkoper maar krachtiger is dan de V9. U hebt de informatie al, maar de beslissing is geheel aan u.

De meest populaire Dreame stofzuigers

Zoals u waarschijnlijk al weet, is Amazon een van de grootste distributieplatforms ter wereld, en weten wat andere kopers denken kan heel nuttig zijn als u twijfelt tussen verschillende modellen. Hier zijn de best verkochte Dreame stofzuigers:

43% korting
Hoover H-Free 500 HF522NPW, draadloze multifunctionele steelstofzuiger, limoengroen en grijs, 69dB
 • HOGE PERFORMANTIE De compacte motor biedt een constante en uitstekende zuigkracht om fijn stof, vuil en haren op te zuigen. De combinatie van de krachtige motor, luchtstromen en mondstuk garandeert een uitstekende reinigingsresultaat met snoerloze wendbaarheid en comfort.
 • ZICHTBAARHEIR LED-lampjes vooraan op het vloermondstuk van de H-FREE 500 verlichten donkere hoeken of onder meubels voor een beter zicht op de reiniging, zodat er geen stof wordt gemist.
 • VERWIJDERBARE LITHIUMBATTERIJ 22V looptijd tot 40min; stille modus 35min en Turbo modus 8min
 • GEMOTORISEERD MONDSTUK met Intense Floor Roller en Deep Care Roller, mini-mondstuk voor dierenhaar, geïntegreerd spleetmondstuk, 2-in-1 accessoires aan boord, accessoiretas en wandhouder
 • ALLE SOORTEN VLOEREN Uitgerust met 2 rollen om vloeren te onderhouden. De Intense Floor Roller zorgt voor resultaten op harde vloeren en tapijten. De Deep Care Roller is de oplossing voor het voorzichtig reinigen van harde vloeren en kwetsbare oppervlakken zoals parket en houten vloeren.
12% korting
Hoover 39400928 H-Free 100 Home Accustofzuiger, Meerkleurig
 • Grote stofreservoir (0,9 l) en praktische accessoires aan boord
 • Vloermondstuk met ledverlichting verhoogt de zichtbaarheid in donkere hoeken en onder meubels
 • Afneembare 22 V lithium-ion-accu voor maximaal 40 min Looptijd, turbo-modus 18 min
 • Prestatieregeling: turbo-modus, continue modus met aan/uit-knop
 • Accessoires: gemotoriseerd mondstuk met Intense Floor Roller, meubelborstel geïntegreerd, voegmondstuk aan boord, wandhouder
Sweet Dreamers - Ewan the dream sheep/het droomschaap - grijs
 • Effectieve slaaphulp voor baby's
 • Oppervlak wasbaar
 • Te gebruiken tot ver in de kleuterleeftijd
 • Volumeregeling
 • Werkt op batterijen 3 x AAA
Hoover H-Free 500 Lite HF522LHM stofzuiger, draadloos, opslag 69 cm, afneembare accu 45 min, inverter-motor, cycloon, complete set, rood, 0,45 l
 • Multifunctionele stofzuiger: draadloze bezem of afneembare handstofzuiger, met complete boordaccessoires voor alle superfices.
 • Zeer lichte stofzuiger van 2,2 kg met ligpositie tot 180, kan onder meubels en banken met een hoogte van 8,5 cm worden gebruikt.
 • Kan worden opgeborgen in ruimtes van 69 cm, geschikt voor elke ruimte, zorgt voor een schoon en verzameld huis.
 • Afneembare lithiumbatterij (met aparte oplading) tot 45 min. Looptijd en invertermotor, duurzaam en stil.
 • Cycloonstofzuiger zonder zak met voormotorfilter (0,45 l reservoir): vermindert de filterhouding en verliest de zuigkracht niet.
Dreame V11 SE Mistral, draadloze accustofzuiger, Europees model, 125.000 rpm, 450 W, 60 min. batterijduur, LCD-kleurenscherm met toetsenblokkering, grijs
 • Krachtige digitale motor: de hogesnelheidsmotor Dreame Space 4.0 met 450 W bereikt tot 125.000 omwentelingen per minuut en een zuigvermogen van 150 AW en 24.000 Pa.
 • Krachtige accu: In de standaardmodus bedraagt de batterijduur 60 minuten. Door de lange gebruiksduur van de accu is de zakloze stofzuiger ideaal voor het reinigen van grote oppervlakken die meestal met één acculading kunnen worden uitgevoerd.
 • LCD-scherm met toetsvergrendeling: Het LCD-scherm met hoge resolutie (HD) van Dreame V11 SE Mistral geeft informatie over de reinigingsstatus en het apparaat in realtime weer. Bovendien is het mogelijk om de toetsvergrendeling direct via het scherm te activeren/uit te schakelen, waardoor een comfortabelere reiniging wordt gewaarborgd.
 • 5-voudig filtersysteem met cycloontechnologie: de cycloonstofzuiger beschikt over een innovatief 5-voudige filtersysteem met 12 cycloons, dat een grondiger netheid en een hoge zuiverheid van de afvoerlucht garandeert en tot 99,99% van de huisstofmijten verwijdert.
 • Europees model: Dreame V11 SE Mistral is een voor Europa ontworpen model. Bovendien staat de klant een uitstekende, persoonlijke klantenservice ter beschikking.

Dreame V12 Vs V11 Vs V10_3

Aanbevelingen voor het kopen van de beste snoerloze stofzuiger

Er zijn veel concepten die verband houden met de prestaties van een stofzuiger, maar ze zijn niet allemaal even belangrijk. Hieronder verduidelijken wij enkele van de meest voorkomende twijfels die kunnen rijzen bij het maken van een keuze:

Autonomie van gebruik: extra batterij?

Wij beschouwen gewoonlijk een minimum van 40 minuten als referentie, maar er zijn modellen die dit ruimschoots overschrijden. Als uw huis erg groot is en u denkt dat één enkele batterij niet volstaat om het hele schoonmaakproces te dekken, moet u misschien overwegen een extra batterij aan te schaffen. Op deze manier verdubbelt u de autonomie, hoewel het een extra kostenpost betekent.

Zuigkracht: altijd instelbaar

Energie-optimalisering betekent dat alleen de hoeveelheid energie wordt gebruikt die op een bepaald moment nodig is. Zorg er daarom voor dat u een model kiest waarvan het vermogen kan worden aangepast. Zo kunt u niet alleen het energieverbruik optimaliseren, maar ook de levensduur van de batterij verlengen. Elke stofzuiger heeft een andere motor en bereikt dus een andere zuigkracht. Deze parameter kan worden gemeten in luchtWatt of Pascals, en er is geen vast minimum.

Filter: beter als het HEPA is

Het filtersysteem is belast met het zuiver houden van de omgeving. Het is het beste om verschillende filtertypes te combineren met een cyclonale technologie die als eerste barrière fungeert. Als de stofzuiger bovendien een hoogrendements HEPA-filter heeft, is dat des te beter.