Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30 - Drie vergelijkbare maar verschillende snoerloze stofzuigers

07/03/2022 - Actualizado: 01/03/2022

Dreame T20 Pro vs Xiaomi G10 vs Roidmi X30

Van de drie merken waarnaar in de titel van het artikel wordt verwezen, kent u er waarschijnlijk maar één. Xiaomi heeft zijn activiteiten sterk uitgebreid, niet alleen geografisch maar ook in termen van diversificatie. Xiaomi heeft niet alleen zijn mondiale bereik uitgebreid, maar heeft ook een niche in andere markten veroverd, zoals de markt voor draadloze stofzuigers. Dreame en Roidmi zijn twee van zijn dochterondernemingen die gespecialiseerd zijn in dit soort apparaten, en daarom willen we de prestaties van de drie bedrijven vergelijken en de verschillen en overeenkomsten tussen hun producten evalueren. Mis onze vergelijking niet!

inhoudsopgave

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30: Hoe zijn ze vergelijkbaar?

Laten we beginnen met te bespreken wat de drie snoerloze stofzuigers in dit artikel gemeen hebben:

Vermogen: tot 150 airWatts

Alle drie de modellen bereiken een zuigkracht van 150 airWatts, waaruit blijkt dat hun prestaties in alle gevallen zeer vergelijkbaar zijn. Echter, om eerlijk te zijn, zijn er kleine verschillen als het gaat om de Pascals die ze bereiken, als de Dreame T20 Pro bereikt 25000 Pascals en een snelheid van 120.000 tpm, terwijl de Roidmi X30 het opvoert tot 26500 Pascals en 125000 tpm.

Instelbare snelheid: 3 snelheden

Om de levensduur van de batterij en het energieverbruik zo veel mogelijk te optimaliseren, bieden alle drie de snoerloze stofzuigers de mogelijkheid om het vermogen in te stellen op 3 niveaus: Eco, Auto en Max. Op die manier kunt u alleen de hoeveelheid energie gebruiken die op een bepaald moment nodig is.

Filtratiesysteem: cyclonaal en met HEPA filter

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van de drie stofzuigers die we hebben geanalyseerd, is dat ze allemaal een HEPA-filter hebben als onderdeel van hun complete filtratiesysteem, verdeeld in fasen en versterkt met cyclonale technologie. In het geval van de Xiaomi G10 en Dreame T10 Pro modellen gebeurt het filteren in 5 fasen, voorafgegaan door 12 cyclonen. De Roidmi X30 heeft 6 filterfasen en 8 cyclonen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dyson V10 Vs V11Dyson V10 Vs V11: de beste stofzuiger uit het middensegment van Dyson?

Tankinhoud: meer dan een halve liter

Hoewel het volume van de tank in de drie gevallen niet precies gelijk is, is het verschil niet erg groot. Er zij op gewezen dat alle drie de stofreservoirs verwijderbaar zijn. In het geval van de Dreame T20 Pro en de Xiaomi G10 bedraagt het totale volume 600 ml, wat in de Roidmi X30 is teruggebracht tot 550 ml. Zoals u kunt zien, is de variatie nauwelijks waarneembaar.

Schrobfunctie: verwijderbare mop

Naast stofzuigen bieden de hoofdrolspelers van ons overzicht ook de mogelijkheid tot dweilen. Daartoe hebben zij een specifieke verwijderbare mop om te schrobben tijdens het stofzuigen. Bovendien vindt u bij de Xiaomi G10 en de Roidmi X30, naast de mop, een extra tank van 230 ml en 250 ml voor het opvangen van water.

LCD-kleurenscherm

Als u in één oogopslag kunt zien hoe lang de batterij van de stofzuiger nog meegaat, op welk energieniveau hij werkt en of er onderhoudswaarschuwingen zijn, wordt de gebruikerservaring aanzienlijk verbeterd. Welnu, in alle drie stofzuigers kunt u dit doen dankzij de integratie van digitale LCD- of LED-schermen, waarop u deze informatie snel kunt bekijken.

Veelzijdig: meerdere bevestigingen en converteerbaar

Snoerloze stofzuigers zijn vaak uitgerust met meerdere hulpstukken, gezien hun veelzijdigheid in gebruik. U kunt ze gebruiken voor het reinigen van de vloer en andere voorwerpen, zoals sofa's, bekleding, gordijnen, meubelen en zelfs de auto. In die zin kunnen alle door ons geanalyseerde stofzuigers worden omgebouwd tot handstofzuigers. Bovendien zijn zij uitgerust met een reeks praktische accessoires, zoals smalle sproeiers, kleine elektrische borstels, zachte borstels, enz.

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30_3

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Jashen V16 Vs V18 - Waarin verschillen de twee Jashen stofzuigers?Jashen V16 Vs V18 - Waarin verschillen de twee Jashen stofzuigers?

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30: Wat zijn hun verschillen?

Nu je de aspecten hebt gezien die de drie stofzuigers van Dreame, Xiaomi en Roidmi delen, is het tijd om de punten te analyseren waarop ze verschillen:

LED licht hoofdborstel

De toevoeging van LED-lampjes op de hoofdborstelkop is handig om de zichtbaarheid in donkere gebieden te verbeteren, zodat u duidelijk kunt zien hoeveel vuil er is. Maar alleen de Roidmi X30 heeft deze functionaliteit. De Dreame T20 Pro heeft echter twee verschillende koppen, één voor harde vloeren en één voor tapijten.

Levensduur van de batterij en oplaadtijd

Laten we nu eens kijken naar de levensduur van de batterij en de oplaadtijd van elk toestel. In dit opzicht heeft de Dreame T20 Pro een voordeel dat moeilijk te verslaan is, en dat is dat hij is uitgerust met twee accu's die standaard worden meegeleverd. Elk van deze verwijderbare batterijen heeft een batterijlevensduur van 70 minuten, waardoor de Dreame T20 Pro een totale batterijlevensduur heeft van 140 minuten.

De Xiaomi G10 en Roidmi X30 daarentegen kunnen ongeveer 65-70 minuten werken, omdat ze maar met één batterij worden geleverd. In termen van oplaadtijd is de winnaar de Roidmi X30, die een volledige lading herstelt in 2,5 uur, vergeleken met 3,5 uur voor de Xiaomi G10 en 4 uur voor de Dreame T20 Pro.

Synchronisatie met mobiele app: alleen op de Roidmi

Een van de redenen waarom de Roidmi zijn rivalen qua prijs verslaat, is dat alleen dit model Bluetooth-connectiviteit biedt en dus alleen deze stofzuiger kan worden gesynchroniseerd met een mobiele app. Met andere woorden, als u op zoek bent naar een model dat u op afstand via uw smartphone kunt configureren, zou de Roidmi X30 uw alternatief zijn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Conga Rockstar 2000 Vs 1500 Vs 1200 Vs 900 Vs 800Conga Rockstar 2000 Vs 1500 Vs 1200 Vs 900 Vs 800 - Cecotec breidt zijn assortiment snoerloze stofzuigers uit om te concurreren met Dyson

Prijs: de Roidmi X30 wordt duurder

Wij gaan ervan uit dat geen van de drie modellen het duurste op de markt is. Een van hun voornaamste kenmerken is dat het vrij goedkope merken zijn, gezien het hoge niveau van hun kenmerken. Maar terwijl de Dreame T20 Pro en Xiaomi G10 tussen de 300 en 350 euro kosten, ligt de Roidmi X30 rond de 500 euro.

Geluidsniveau

Tenslotte merken we kleine verschillen op wat betreft het maximale geluidsvermogen dat elk model bereikt. De Xiaomi G10 en Dreame T20 Pro blijven in een bereik tussen 73 en 75 decibel, terwijl de Roidmi X30 boven de 80 decibel komt, een referentie waarvan we gewoonlijk de luidruchtigste stofzuigers beschouwen. Dit kan te wijten zijn aan zijn iets krachtigere motor.

Beslissingscriteria die van invloed kunnen zijn

Als u nog nooit voor een dergelijke keuze hebt gestaan, is het u waarschijnlijk niet helemaal duidelijk welke factoren het meest relevant zijn. De persoonlijke en subjectieve component is belangrijk en zal uiteindelijk de beslissing beïnvloeden. Hier zijn echter enkele aspecten waarmee u de prestaties van snoerloze stofzuigers het best kunt vergelijken:

Zuigkracht

Zuigkracht wordt gedefinieerd als het vermogen van de stofzuiger om vuil op te zuigen. Hoewel dit nauw verband houdt met de efficiëntie van de motor, is het niet precies hetzelfde als het vermogen, d.w.z. de hoeveelheid energie waarmee de stofzuiger opstart. De zuigkracht wordt gewoonlijk gemeten in Pascal of in luchtWatt. Hij moet ook regelbaar zijn, zodat u slechts zoveel vermogen gebruikt als u nodig hebt, afhankelijk van de hoeveelheid vuil.

Veelzijdigheid van gebruik

Een van de belangrijkste kenmerken van snoerloze stofzuigers is dat ze super veelzijdig zijn. In de meeste gevallen zijn het handstofzuigers; en bij sommige, zoals de drie modellen die wij onderzochten, hebben ze ook een schrobfunctie. In die zin geldt: hoe diverser het assortiment accessoires, hoe veelzijdiger de stofzuiger.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dyson V10 Absolute Vs Motorhead_2Dyson V10 Absolute Vs Motorhead: Welke snoerloze stofzuiger is beter?

Type batterij

U weet al dat snoerloze stofzuigers worden aangedreven door een batterij met een beperkte levensduur. De grootte van uw huis is een van de factoren die zullen bepalen welke minimale looptijd u nodig hebt, hoewel wij gewoonlijk niet minder dan 45 minuten aanbevelen. Een alternatief waartoe steeds meer mensen zich wenden, is de aankoop van een tweede extra batterij, zodat u er altijd één bij de hand hebt.

Filtratie

Het filtersysteem van de stofzuiger is nog belangrijker voor mensen die lijden aan stof- of huisstofmijtallergieën. Als minimum adviseren wij een stofzuiger te kiezen met een hoogrendement HEPA filter, een type filter dat een hoger percentage microdeeltjes tegenhoudt. En, indien mogelijk, moet het versterkt worden met cyclonale technologie.

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30_2

Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30: Welk model moeten we kiezen?

Zoals u zich kunt voorstellen, hangt de uiteindelijke keuze uitsluitend af van uw behoeften. De meest opvallende verschillen zijn tussen de Xiaomi G10 en Dreame T20 Pro en de Roidmi X30. De eerste twee lijken meer op elkaar, terwijl de derde zich in verschillende opzichten onderscheidt van zijn concurrenten. Het is de duurste van de drie, maar biedt de beste prestaties in termen van absorptiecapaciteit, draadloze connectiviteit en efficiëntie van de hoofdkop dankzij de toevoeging van LED-verlichting.

Als de functies van de Xiaomi en Dreame stofzuigers echter voldoende zijn om aan uw specifieke behoeften te voldoen, kunt u beter kiezen tussen twee modellen die functioneel meer op elkaar lijken. In dit geval, als uw belangrijkste beslissende factor de prijs is, is de Xiaomi G10 degene die de meest betaalbare prijs biedt. Aan de andere kant, als je prioriteit geeft aan de levensduur van de batterij, zou de Dreame T20 Pro zeker je keuze moeten zijn, omdat het de enige is die twee batterijen bevat.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dyson V15 Vs Dyson V11Dyson V15 Vs Dyson V11 - Welke Dyson stofzuiger wint de strijd?

Zoals u ziet, moet de uiteindelijke beslissing gebaseerd zijn op meer persoonlijke en subjectieve criteria. Daarom geven wij u de informatie, zodat u kunt beslissen welk model het beste is.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Dreame T20 Pro Vs Xiaomi G10 Vs Roidmi X30 - Drie vergelijkbare maar verschillende snoerloze stofzuigers je kunt de categorie bezoeken Draadloze stofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir