DeLonghi vs. Krups | Welke volautomaat koffiemachine is beter?

09/07/2021 - Actualizado: 12/09/2021

DELONGHI VS KRUPS

DELONGHI VS KRUPS

DeLonghi vs Krups | Waar vinden we de beste volautomaat koffiemachine?

Loont het om te investeren in een volautomaat koffiemachine? Beiden merken bieden professionele prestaties, maar welke bereidt het meest lekkere kopje koffie?

Om je al het zoekwerk te besparen en te voorkomen dat je genoegen moet nemen met een waterig bakje koffie hebben we van de exemplaren van beide merken die ons het meest overtuigen een vergelijking gemaakt.

Hierna volgen de belangrijkste specificaties met als doel jou te helpen bij het maken van de keuze die het beste bij jou past. Laten we de vergelijking tussen DeLonghi en Krups nader bekijken.

inhoudsopgave
 • DeLonghi vs. Krups - Verschillen en Overeenkomsten
 • In het vervolg analyseren we de meest populaire automaat koffiemachines van zowel DeLonghi als Krups.
 • Kortom... voor welke kiezen we uiteindelijk? een DeLonghi of gaan we toch voor de Krups?
 • DeLonghi vs. Krups - Verschillen en Overeenkomsten

  Als er een koffiemachine internationale naamsbekendheid geniet, is het wel de DeLonghi koffiemachine en vooral wat de volautomaat machines betreft. Het doorlopen traject is niet vergelijkbaar met die van de concurrentie, ook het aantal verkochte eenheden ten opzichte van Krups is niet vergelijkbaar. Komt dat door aanzien, of omdat er werkelijk duidelijke verschillen zijn?

  In het algemeen geldt dat de ontwerpen van DeLonghi doorgaans compacter zijn en minder ruimte innemen. Dit kan een beslissende factor zijn als je geen eigenaar bent van een MasterChef keuken. Desalniettemin zijn de Krups machines iets voordeliger en zijn er uiteenlopende modellen waar je uit kan kiezen. Laten we eerst naar de kernverschillen kijken.

  DeLonghi's Tubeless systeem

  Het grootste gedeelte van de DeLonghi koffiemachines is voorzien van het Tubeless systeem. Alvorens uit te leggen wat dit systeem inhoudt, leggen we je eerst uit wat dit dat alle superautomatische koffiemachines voorzien zijn van een geïntegreerde koffiemolen. Je weet wat ze zeggen: Een bakkie met versgemalen bonen smaakt het lekkerst!

  Wat houdt het Tubeless systeem nu werkelijk in? Misschien klinkt het meer als een onderdeel voor een fiets, maar het is allesbehalve dat. DeLonghi's iconische metalen koffiemolen garandeert de beste extractie van smaak en aroma. Het Tubeless System zorgt ervoor dat er nauwelijks gemalen koffie achterblijft in de molen zodat je elke keer weer versgemalen koffie hebt. Zoal je waarschijnlijk al door hebt, blijft er altijd koffie achter. Door dit geavanceerde systeem zal de koffiemachine altijd nieuwe verse bonen gebruiken en niet die van de dag ervoor, wat zich op haar beurt weer vertaalt in een versere koffie.

  Volautomaat assortiment en algemene termen

  Krups of DeLonghi? Welke is beter? Als we ons laten leiden door het aantal koffiemachines die elk merk heeft dan zouden we gek worden. Hoewel het assortiment van DeLonghi het meest uitgebreid is van dit moment, houdt Krups ze aardig bij met een paar van de meest gezochte koffiemachines van het moment.

  Ook kunnen we niet duidelijke verschillen vaststellen wat de voordeligere prijs van Krups betreft, aangezien het verschil zo minimaal is dat het bijna niet vermeldenswaardig is. Al is dit natuurlijk wel afhankelijk van het exemplaar, meer of minder geavanceerd. dus...waar letten we dan op bij het kopen van een volautomaat koffiemachine. Hierna volgen een paar aanknopingspunten.

  Het ontwerp: het oog wil ook wat

  Het ontwerp is een van de dingen die je je niet moet laten ontgaan. Houd er rekening mee dat de volautomaat koffiemachines niet altijd even compact zijn. Er zit een mechanisme in die de nodige plek in beslag neemt. Je ziet dat de nieuwere modellen steeds compacter worden. Hopelijk komen ze ooit in de buurt van een cup koffiemachine.

  Wat wel opvalt zijn kleine details die het verschil maken. DeLonghi zoekt de vergelijking op me de klassieke professionele koffiemachines: Ontwerpen met strakke rechte lijnen. Krups daarentegen kiest duidelijk voor avant-gardistische lijnen die verder gaan dan het minimalisme wat leidt tot originelere exemplaren, om het zo maar te benoemen.

  Temperatuurcontrole, mate van malen en overige specificaties

  Wat de prestaties betreft, noch Krups noch DeLonghi zullen je teleurstellen. Beide merken gaan niet alleen voor apparaten die makkelijk te reinigen zijn, maar ook in het geval van de volautomatische, voor een mate van malen waarvan de precisie voor de volle 100% wordt gegarandeerd. Maar om heel eerlijk te zijn, de machines van DeLonghi bieden een maalgraad aan die duidelijk beter af te meten is.

  Het filter en de waterafgifte krijgen ook een goede beoordeling. Bovendien bieden deze machines oplossingen  met bijvoorbeeld een hogedruk systemen die de hoeveelheid kalk beperkt. En uiteraard geven beide machines, zowel de DeLonghi als de Krups, allerlei waarschuwingslichtjes af die je erop attenderen dat het onder meer noodzakelijk is dat je tot ontkalking overgaat.

  De temperatuurcontrole en het ultra snelle opwarmen van het water zijn toch wel de grootste pluspunten van deze twee koffiemachines. Uiteindelijk zoekt iedereen toch een machine waarmee je tijd bespaart in de ochtend, nietwaar? Deze twee merken  voldoen ruimschoots aan deze vereisten. Ook kunnen we het aantal bar niet onbesproken laten, met andere woorden de druk waarmee het water opwarmt en circuleert door de machine. Om van een goede espresso te genieten moet er sprake zijn van 15 tot 21 bar. Ook wat dit betreft zit je goed bij beide merken en bevindt het aantal bar binnen voornoemde marges.

  Verschil in prijs moet er zijn tussen de DeLonghi en de Krups koffiemachines

  Dit is doorgaans de beslissende factor, want het is een duidelijke zaak! Als je geld kan besparen zonder dat de kwaliteit van je koffie achteruit gaat, dan doe je dat, nietwaar? Bij beide merken beginnen de prijzen rond de €300,-  maar kunnen ook de €2000,- bereiken.

  Waar hangt dit prijsverschil vanaf? Uiteraard van de prestaties die ze leveren. De één heeft een ingebouwde melkopschuimer waarmee je een lekkere crème laagje kan creëren. De ander heeft een display waarmee je diverse programma's kan selecteren, zodat je meteen de juiste variëteit koffie krijgt. Des te makkelijker en sneller de koffie wordt gemaakt, des te duurder de machine is.

  In het vervolg analyseren we de meest populaire automaat koffiemachines van zowel DeLonghi als Krups.

  De belangrijkste specificaties van beide machines hebben we voor je op een rijtje gezet. Alleen zo zul je begrijpen wat een volautomaat koffiemachine voor je huishouden kan betekenen en wat ze voor je kunnen doen dag in dag uit. Het koffiezetten bij een volautomatische koffiemachine geschiedt volledig automatisch. Met de One Touch knop zet je een kop koffie van versgemalen bonen naar keuze. De kwaliteit is op deze manier maximaal zonder in te leveren op het gemak.

  DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B – Een kleine compacte koffiemachine met instelbare koffiesterkte

  Onderschat dit exemplaar niet om haar omvang. De DeLonghi koffiemachine Magnifica S doet recht aan haar naam. Weinig toeters en bellen, zoals een multifunctioneel display of chrome decoraties, maar laten we eerlijk zijn. Als je weinig geld uit wil geven, dan is dit jouw koffiemachine.

  Het beste pluspunt is zonder twijfel dat je de hoeveelheid millimeters die je voor je espresso wenst, kan instellen. Door te draaien aan het wiel kan je de intensiteit van de sterkte bepalen. Het zal je verbazen dat je deze optie vaak niet eens vindt bij de meest geavanceerde exemplaren. Ook de koffiemaling zal je verbazen met 13 niveau's, wat aan de hoge kant is voor deze categorie koffiemachine. De koffiemolen is bovendien van kegelvormig staal hetgeen meer nauwkeurigheid garandeert.

  De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 656.55.MS – Volautomatische koffiemachine met 13 maalgraden

  Met DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 656.55.MS bereiken we een ander level, een luxe uitvoering wasar je u tegen zegt. Je eigen gepersonaliseerde kopje koffie. Instelbaar zijn de aromasterkte, de hoeveelheid melk en de temperatuur van het water, maar ook de maalgraad van de bonen..... Dit zijn een paar van de voordelen van de dit fraaie metallic exemplaar van de DeLonghi. Je kan er een grote hoeveelheid koffiebonen mee malen, maar je kan er ook met reeds gemalen koffie uit een pak van de supermarkt aan de slag en koffie mee maken. Een erg handige optie als je bijvoorbeeld een decaf of andere koffiespecialiteit wil maken. En nu komt het beste van alles en wat ook het prijsverschil terecht verklaart ten opzichte van andere exemplaren binnen hetzelfde merk. Ook op letterlijke afstand van je koffiemachine kan je met deze machine je koffies maken en dus de machine bedienen. Stel je voor: je staat s'ochtends op en de heerlijke geur aan verse koffie komt je slaapkamer binnen. De machine is voorzien van een Bluetooth en werken met een app waarmee je op afstand via je smartphone de koffiemachine eenvoudig kan bedienen. Interessant nietwaar?

  Ontworpen om maximaal genot te bieden. Eén van de extra opties is de mogelijkheid om een heerlijke chocolademelk te maken. Deze functie en alle kleine details waarmee deze koffiemachine voorzien zijn maken dat de prijs gerechtvaardigd wordt. Zoals jullie weten is dit geen standaard koffiezet-apparaat.

  De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM 656.55.MS Volautomatische espressomachine met LatteCrema melksysteem, cappuccino & espresso, 3,5 inch TFT touchscreen kleurendisplay en app-bediening, roestvrijstalen
  • Intuïtieve bediening: geniet van een breed scala aan klassieke koffiespecialiteiten en speciale dranken met een vingertip – dankzij het gepatenteerde latteCrema melkopschuim bereid je goede cappuccino of latte macchiato met een bijzonder crèmige, fijnporiën melkschuim.
  • Mijn koffie: naast 15 vooraf geïnstalleerde koffie- en melkdranken kun je tot zes lievelingsrecepten maken en voor de volgende keer opslaan, door de hoeveelheid aroma, koffie en melk en nog veel meer heel eenvoudig te programmeren – bovendien biedt de gratis Coffee Link App voor iOS en Android veelzijdige personalisatiemogelijkheden en een interactieve gebruikershandleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands).
  • Auto-Clean-functie: dankzij de geïntegreerde reinigingsfunctie worden alle delen van het koffiezetapparaat die in contact komen met melk, na het bereiden van dranken met heet water en stoom gereinigd.
  • Geperfectioneerd: de aparte, dubbelwandige melktank garandeert langer optimaal getemperde melk en houdt deze in de koelkast meerdere dagen vers – na elk gebruik wordt de reiniging automatisch per draaiknop.
  • Inhoud: 1 x PrimaDonna Elite ECAM 656.55.MS, volautomatische espressomachine in zilver met geïntegreerd latteCrema melksysteem incl. starterset (ontkalker, waterfilter en reinigingsborstel) van De'Longhi.

  Krups EA8108 –  Een geruisloos volautomatische koffiemachine, snel en eenvoudig te bedienen

  De Krups Essential EA8108 is ongetwijfeld een van de meest populaire volautomatische koffiemachines, maar ook een van de meest voordelige. Dit exemplaar is ideaal voor de kleinere keuken met ruimtegebrek met haar 36,5x26x32cm. Ook erg aan te bevelen voor alleenwonenden of stellen die niet zoveel koffie drinken. Hoewel de watertank best groot is met 1,8l hebben we het hier wel over de wereld van de volautomatische koffiemachines. 

  Het heeft alles wat je nodig hebt voor een goede kop koffie, drie maalgraden die je kan aanpassen met de draaischijf. Een molen met een inhoud van 275 gram, melkschuim pijpje om je melk op te warmen. Zo kan je ook meerdere koffiespecialiteiten bereiden die voorzien zijn van een crème laagje. Daarnaast uiteenlopende mogelijkheden waar je uit kan kiezen voor het onderhoud en de ontkalking. Tot slot ook nog even verleden dat deze koffiemachine 15bar druk heeft en daarmee binnen de marges valt die benodigd zijn om een echte kop koffie te zetten.

  28% korting
  Krups EA8108 Volautomatische Espressomachine, Automatische Reiniging, 2-Kopjesfunctie, Melkopsysteem met Cappuccinoplus-Mondstuk, Zwart
  • Volautomatisch espressomachine voor heerlijke koffie en espresso
  • Gepatenteerd KRUPS Compact Thermoblock systeem
  • Compact ontwerp voor gemakkelijk opbergen in elke keuken, zonder afbreuk te doen aan capaciteit (1,7 liter waterreservoir, 260 gram bonen reservoir)
  • Easy-to-use controlepaneel met LED indicatoren
  • 3 temperatuurniveaus + 3 maalschijven

  Krups EA8948 Evidence Plus – Volautomatische koffiemachine voorzien van 15bar druk

  We zijn nu beland bij de koffiemachine die onder de middenmoot categorie valt binnen deze vergelijking, de Krups EA8948 Evidennce Plus. Je kan rekenen op een mooi design van zeer goede kwaliteit en ergonomisch model, waarbij op elk detail wordt gelet. Erg geschikt voor de meest veeleisende koffieliefhebber. van een evenwichtige kop cappuccino  tot een aromatische espresso of een koffie intense. Dit staat nog los van de drie temperatuur niveau's en intensiteiten die tot je beschikking staan om zo je eigen gepersonaliseerde koffie te maken.

  Met 16 koffiespecialiteiten en 3 theespecialisten (zwart-, groene- en kruidenthee)  beschikbaar. Als je twee verschillende uitkiest, kan je er ook twee tegelijkertijd maken, want deze heeft twee uitgangen, niet slecht! Ook voorzien van een fraaie RVS melkopschuimer, net zoals een koffiemolen met een inhoud van 260gr.

  Ook al heeft de koffiemachine een druk van 15bar, deze is robuust. Dit exemplaar weegt meer dan 8 kilo en de afmetingen zijn als volgt: 24x37,2x36,3cm. Dit wordt volledig gecompenseerd door de enorme snelheid waarmee de koffie wordt gezet. Daar komt nog een automatische reinigingsbeurt bij gericht op het stoompijpje en een ontkalkingsprogramma. Deze twee voordelen garanderen een optimaal onderhoud, los nog van het vergemakkelijken van de reiniging op zich. tot slot willen we nog vermelden dat dit innovatieve exemplaar ook een koffiemolen heeft van kegelvormig staal hetgeen tot meer nauwkeurigheid leidt.

  Krups Evidence Plus EA8948 volautomatische espressomachine - Kleurendisplay - 19 warme dranken en aanpasbare instellingen
  • Deze espressomachine heeft een praktische interface die breed is opgezet, met een hellend OLED-scherm dat, mede dankzij een extra grote kijkhoek, voor een duidelijke weergave zorgt
  • Het touchscreen van de espressomachine is eenvoudig te gebruiken. Het is speciaal ontworpen om je door alle stappen heen te leiden voor de bereiding van de perfecte drankjes. Hierbij kunnen er zes dranken met één druk op de knop gemaakt worden (espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd en thee) en zijn er voorgeprogrammeerde instellingen beschikbaar — geniet van resultaten waar een barista nog jaloers op zou zijn
  • Het Quattro Force systeem van de automatische espressomachine verzekert je van topkwaliteit voor perfecte espresso bij elke stap: optimale maling, perfecte tamping, bereiding en automatisch schoonmaken
  • 19 voorgeprogrammeerde dranken voor een grote keuze aan dranken zoals de One-Touch cappuccino, klassieke espresso, latte macchiato en 3 nieuwe recepten: flat white, espresso macchiato en koffie verkeerd
  • AutoClean systeem voor minder onderhoud, verbeterde hygiëne en een perfecte koffiesmaak

  Kortom... voor welke kiezen we uiteindelijk? een DeLonghi of gaan we toch voor de Krups?

  Als we de prestaties en toepassingen van beide merken en exemplaren in acht nemen, is de conclusie dat we het over vier uiteenlopende kwaliteiten hebben besproken. Het kan ook niet anders nu we hier te maken hebben met twee bedrijven met een onberispelijke staat van dienst. Elk van de vier exemplaren zal voor een heerlijke koffie zorgen. De keuze zal dan ook afhankelijk zijn van de toepassingen die je wenst en je portemonnaie.

  Als je al eerder een volautomatische koffiemachine gekocht hebt, dan raden we je aan om een DeLonghi aan te schaffen. Echter, als het je eerste keer is, kan je ook met een Krups beginnen. Ook dan zal je goede resultaten krijgen.

  Voorts willen we benadrukken dat de DeLonghi koffiemachines meer uiteenlopende koffiespecialiteiten biedt en vooral ook meer gepersonaliseerd. Dus als je ervan houdt om te experimenteren met smaaksensaties, als je van een professionele afwerking houdt en je het fijn vindt om in het bezit te zijn van een koffiemachine van een wereldmerk, kies dan voor een DeLonghi.

  Daarentegen, als je over een beperkter budget beschikt en je keuze afhankelijk is van de prijs, kies dan voor één van de vele exemplaren van Krups. In dit geval zal je ook uit een scala aan ontwerpen kunnen kiezen. Alle assortimenten van Krups zijn ontzettend divers. Voor iedereen iets wilds.

  Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten DeLonghi vs. Krups | Welke volautomaat koffiemachine is beter? je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

  gerelateerde berichten

  Subir