Saltar al contenido

De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: op zoek naar de krachtigste koffiemachine

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200

Bij koffie denken we aan kwaliteit, smaak, aroma en intensiteit. En de beste manier om dit thuis te bereiken is de aanschaf van een professionele superautomatische koffiemachine die alle kwaliteiten heeft van de koffiemachine in uw favoriete bar. Maar weet u welke aspecten essentieel zijn en welke oppervlakkig? In deze vergelijking analyseren we de verschillen en overeenkomsten tussen twee modellen die, zoals u zult zien, de moeite waard zijn. We hebben het over De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200. Lees helemaal tot het einde!

De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: voor- en nadelen

Laten we eerst kort de belangrijkste sterke en zwakke punten van elke koffiemachine samenvatten, en daarna zullen we ze in detail analyseren.

Wat belichten we aan de De’Longhi koffiemachine?

Dit zijn de kwaliteiten die we willen benadrukken over het De’Longhi model:

 • Verschillende maten
 • Meerdere maalinstellingen
 • Thermoblock technologie
 • Goede druk en kracht
 • Het heeft een melkopschuimer

Wat zouden we veranderen?

De prijs. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding goed is, wordt het economische verschil wat groter als we geen economische aanbieding krijgen die het verschil verkleint, terwijl de technische kenmerken praktisch gelijk zijn.

Hoogtepunten van het Philips-model

Hieronder volgen de meest overtuigende kenmerken van het Philips-model:

 • Aqua Clean systeem
 • 12 maalinstellingen
 • Touch bedieningspaneel
 • Hiermee kunt u de grootte van uw koffie onthouden
 • Schuimer inbegrepen

Punten voor verbetering

Wij zouden graag zien dat het bedieningspaneel aanraakgevoelig is, omdat het moderner en technologischer oogt, in overeenstemming met de tijd. Het is ook een beetje zwaarder dan zijn rivaal.

29% korting
Philips Espressomachine Series 2200 - 2 Koffiespecialiteiten - Met klassieke melkopschuimer - Touchdisplay - 12 Maalstanden - 1.8 l Waterreservoir - 275 g Bonenreservoir - Mat zwart - EP2220/10
 • Zijdezacht schuim: De Panarello melkopschuimer zorgt voor perfect melkschuim - Bestaat uit slechts twee onderdelen, voor eenvoudige reiniging
 • Moeiteloze bediening: Met het intuïtieve touchdisplay van deze koffiemachine selecteer je de koffie waar je op dat moment zin in hebt
 • Personaliseer je koffie-ervaring: In het My Coffee Choice menu pas je de sterkte en de hoeveelheid van jouw koffie aan. Kies eenvoudig jouw favoriet uit drie verschillende standen
 • Krachtig filter en eenvoudig onderhoud: Dankzij het AquaClean-filter geniet je van helder, gezuiverd water - het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden en kan met een nieuw filter 5000 kopjes lang zonder ontkalken
 • Krachtige molen: 100% keramisch - Met 12 standen maal je jouw bonen van ultrafijn tot supergrof en alles ertussenin

De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: De opvallendste verschillen

Nu is het tijd om alle verschillen tussen de twee protagonisten van onze recensie nader toe te lichten:

Ontwerp en visuele lijn

Op het eerste gezicht kunnen we zien hoe elke koffiemachine zijn eigen karakteristieke visuele lijn heeft:

 • De’Longhi Magnifica S: dit model heeft een zilverkleurig bedieningspaneel dat contrasteert met het zwart van het koffiezetapparaat en waarop verschillende knoppen kunnen worden bediend om de belangrijkste parameters van het apparaat in te stellen. Hij is ook iets zwaarder dan de Philips koffiemachine.
 • Philips 2200: deze koffiemachine is helemaal zwart, zonder gedifferentieerd deel op de bedieningsknop. Bovendien is het display in dit geval aanraakgevoelig. Met andere woorden, er zijn geen knoppen, maar de instellingen worden gemaakt door aanraking.

Waaier van maalniveaus

Niet iedereen houdt van dezelfde koffiemaling, en niet alle koffiesoorten vereisen dezelfde fijnheid. Daarom is het raadzaam te kiezen voor koffiezetapparaten met verschillende maalgraden.

Bij deze vergelijking moet worden opgemerkt dat het verschil vrij klein is. We geven echter een licht voordeel aan De’Longhi, die koffie maalt op 13 niveaus, tegenover 12 voor Philips. Voor liefhebbers van diepe L is zelfs de kleinste millimeter van belang. Natuurlijk accepteren beide machines gemalen koffie, als u die al heeft.

Volume koffietank

Een van de verschillen die we hebben gevonden is de grootte van de koffiebonenreservoirs. Het De’Longhi model heeft een compartiment van 250 gram, wat een zeer gebruikelijke capaciteit is voor dit type koffiemachine. De Philips 2200 heeft echter een iets grotere capaciteit van 275 gram.

Wat is de molen?

De koffiemolen is essentieel voor het verkrijgen van een goede textuur bij het malen van de koffie, en het is ook een van de verschillende elementen in deze twee superautomatische koffiemachines.

De De’Longhi Magnifica S heeft een roestvrijstalen molen, terwijl de molen van de Philips 2200 keramisch is.

Waterverwarming

Water verwarmen is niet zo eenvoudig als het lijkt. In feite is de watertemperatuur een van de belangrijkste factoren die het koffieresultaat beïnvloeden. Als hij te laag staat, komt de koffie er niet goed uit, en als hij te hoog staat, verbrandt hij. En hoewel beide koffiemachines de mogelijkheid hebben om het te regelen, doen ze dat op verschillende manieren.

Ten eerste verwarmt het De’Longhi model met het Thermoblock systeem, dat, afhankelijk van de bestelde koffiesoort, alleen de hoeveelheid water verwarmt die nodig is om de koffie te zetten.

De Philips 2200 daarentegen houdt de watertemperatuur meestal tussen 90 en 98ºC, waarbij het debiet wordt geregeld aan de hand van het bestelde type koffie.

De'Longhi Magnifica S Vs Philips 2200_3

De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: De belangrijkste overeenkomsten

Laten we tenslotte eens kijken naar de gewone aspecten of die waarbij het verschil zo gering is dat het nauwelijks opvalt:

Druk en kracht

De meer technische informatie stelt ons in staat de prestaties te vergelijken tussen twee koffiemachines die ogenschijnlijk hetzelfde zijn.

Een van de gemeenschappelijke kenmerken is dat beide koffiemachines een pomp hebben met een maximale druk van 15 bar, zoals gebruikelijk is voor dit type koffiemachine.

Wat het vermogen betreft, moet worden opgemerkt dat zij in feite niet hetzelfde vermogen hebben, maar het verschil is zo klein dat het praktisch onmerkbaar is. De De’Longhi koffiemachine heeft een vermogen van 1450 watt, tegenover 1500 watt voor de Philips 2200.

Korte en lange koffie

Traditioneel wordt koffie gedronken met een shot of met melk. Dat wil zeggen, met meer koffie of meer melk. Het is dan ook niet ongewoon om koffiezetapparaten te vinden, zoals de twee die wij analyseren, waarbij het mogelijk is de hoeveelheid koffie in het kopje te kiezen.

Bij zowel de De’Longhi als de Philips kunnen we kiezen uit twee verschillende maten koffie: espresso (of kort) en lungo (of lang). Bovendien hebben beide koffiemachines twee verschillende koffie-uitlopen, zodat u twee koffiesoorten tegelijk kunt bereiden.

Volume van het watercompartiment

Terwijl er verschillen waren in de koffietank, geldt dat niet voor de watertank. In beide gevallen is het 1,8 liter. De hoeveelheid koffie die met die capaciteit kan worden gezet, zal dus zeer vergelijkbaar zijn, hoewel het zal afhangen van hoe lang u ze lekker vindt. Maar in ieder geval zou het bij beide koffiemachines hetzelfde zijn.

Accessoires voor het opschuimen van melk

Wat is een goede cappuccino zonder romig melkschuim? Hoewel het een extra accessoire is, integreren steeds meer koffiemachines standaard een metalen opschuimstaaf om de melk op te schuimen en die fantastische crema in elke koffie te krijgen. In dit geval doen ze dat allebei.

Eenvoudige reiniging

Als u het koffiezetapparaat gebruikt hebt, is het een goed idee om het na elk gebruik schoon te maken. Zo voorkomt u dat koffieresten in het apparaat achterblijven en de volgende koffie die u zet bevuilen.

Onze twee protagonisten hebben een eenvoudig schoonmaaksysteem, want in beide gevallen kunnen zowel het uitneembare bakje als de container in de vaatwasser. Bovendien kunt u in beide gevallen om de zoveel tijd een speciaal ontkalkingsmiddel gebruiken, hoewel u dat apart moet kopen.

Meest verkochte superautomatische koffiemachines op Amazon

Het lijdt geen twijfel dat Amazon het grootste verkoop- en distributiepunt van producten wereldwijd is, waardoor het een goede referentie is als u wilt zien welke meningen elk product heeft. Dit is de lijst van de best verkochte koffiemachines:

8% korting
Ufesa Supreme Barista, Superautomatische koffiemachine met ingebouwde koffiemolen, voor Koffiebonen of Gemalen koffie, Touch paneel, 20 Bar druk, 1550W Vermogen, 300g Koffie bonen reservoir
 • Superautomatische Koffiemachine voor gemalen koffie of koffie bonenElegante machine voor espresso, cappuccino en infusies waarmee je de echte authentieke italiaanse aroma kan proeven. Met geïntegreerde roestvrijstalen maal molen en de mogelijkheid om de hoogte van de tuit aan te passen van 85 mm tot 145 mm. Je kan het ook vullen met gemalen koffie dankzij de kleine opslag in de koffie molen
 • Hoogwaardige prestaties 20 Bar druk, 1550W vermogen, 2 liter waterreservoir en 300 gram opslag voor koffiebonen met aroma besparende deksel. Thermoblock-waterverwarmingssysteem waardoor alleen het water verwarmt dat nodig is. Een kopje koffie in slechts 20 a 30 seconden. Super snel en energiesparend. Automatische uitschakeling systeem
 • Pas je koffie aan Met de Supreme Barista Espressomachine kun je de koffie bereiden zoals jij dat wilt, precies aangepast aan jou smaak. Stel de fijnheid van de gemalen koffie, de intensiteit van het aroma, de hoeveelheid water in elke koffie, de temperatuur en zuiverheid van water
 • Gebruiksvriendelijke en intuïtieve technologie Eenvoudig te gebruiken via de Touch-paneel. Intuitief digitaal LED-scherm waarmee je alle functies van de machine met een druk op de knop kunt gebruiken. Meerdere koffievariaties; Espresso of Long coffee voor een of twee, meer of minder sterk van smaak, stoom, heet water, reinigen en ontkalken etc. Dit allemaal door de intuïtieve knoppen op het bedieningspaneel aan te raken
 • Innovatieve reinigingssysteem Dankzij het innovatieve systeem is de afneembare zet groep eenvoudig te reinigen, hierdoor gaat de koffiemachine veel langer mee. Bovendien reinigt het geïntegreerde zelfreinigende systeem altijd bij het gebruik na het in- en uitschakelen. Tot 14 kopjes en een lekbak van 1 liter
Superautomatische koffiemachine EQ700 Home Connect
 • 13 speciale programma's voor de bereiding van de koffiespecialiteit die je altijd wenst
 • Eenvoudig en intuïtief display: je hebt maar één vinger nodig
 • Keramische molens waarmee je perfect maalt
 • Met één druk op de knop kun je een cappuccino, flat white, latte macchiato of een vlekkenmelk bereiden
 • De accessoires voor het melkschuim zijn vaatwasmachinebestendig
Solac - CA4810 Automatische koffiemachine, superautomatische koffiemachine, 19 bar, 1470 W, compact design 18 cm, koffie in 40 seconden, cappuccino, zelfwasbaar, espresso, zacht en voorkeur, zwart
 • Compacte volautomatische koffie; breedte 18 cm; koffiebeker 160 g; afneembaar waterreservoir van 1,2 l; touch-display-schakelaar voor eenvoudige bediening
 • Ultrasnel systeem; koffie in 40 seconden. 3 modi: eco, snel en vooraf ingesteld, snelle en gelijkmatige waterverwarming door thermoblock; prefusiesysteem: intensiveert de essentie en het aroma van de koffie
 • Personaliseerbare koffie; mycoffee systeem maakt de individuele aanpassing van de koffie mogelijk na lange en favoriete espresso (optie bestcoffe); instelbaar aroma: instelling van de maalgraad van de koffie
 • Instelbare koffieuitgang en opschuimer, instelbare koffieuitgang voor grote kopjes tot 160 mm, stoom voor het opschuimen en/of opwarmen van melk, warmwaterdispenser voor infusie
 • Eenvoudige reiniging en onderhouds; zelfreinigende optie, koffiegroep, opvangbak en gemakkelijk afneembare frame-lade; onderhoudsindicator met led; energiebesparing: automatische uitschakeling en programmering; inclusief borstel, doek en ontkalkingszak
BKWJ Koffiemachines, Super-automatische espressomachines, Coffeeapparaatcombinaties met koffiezetsysteem voor thuiskantoor, 1300W
 • ESPRESSO MACHINES HIGH CAPPACITEITEN - Afvalresten van de grote capaciteit Afvalstoffen Afvalwaterinsluitingsbasis, kunnen continu 100 kopjes zonder druk zetten, waardoor de moeite van het gieten van afvalwaterresiduen wordt vermeden.
 • Grootte: 45 * 27 * 35cm / 17.7 × 10.6 × 13.7 inch. Nominale spanning: 110-24 0V-, 1300W, 50 Hz.
 • Koffie Making One-button: koffievolume, temperatuur, slijpvolume, maal bonendikte, melkschuimtijd is instelbaar.
 • Automatische watervoorziening: ondersteuning voor automatische watertoevoer, optionele directe verbinding met gebotteld water, het elimineren van de noodzaak van frequente handmatige watering.
 • Anti-druppelfunctie: 19bar ITALIË geïmporteerde pomp, hogere pompdruk 25 seconden Snelle extractie-extractie completer, vol, alcohol positief.
Koffiemachine Melk Buis - 2 M Melk Buis Siliconen Pijp Automatische Koffiemachine, Melkbuis Zuig Met Reinigingsborstel Van toepassing op 3 Mm Superautomatische Espresso Koffiemachine
 • ✩【Hoogwaardig materiaal】 De 2 m melkbuis is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en hoogwaardige PP-materialen. Het is veilig en kan worden hergebruikt, wat een zeer hoogwaardige standaard heeft.
 • ✩【Handig te reinigen】Melkslangen zijn gemakkelijk schoon te maken, wat de vorming van hechting kan voorkomen en de vettige dingen kunnen blijven stromen. U kunt het dus gemakkelijk schoonmaken.
 • ✩【Segmenteerbare melkslangen】 Deze melkslang is gemakkelijk in lengte te snijden om aan uw verschillende behoeften te voldoen. Met een binnendiameter van 3 mm/0.11 inch en een diameter van 6 mm/0.23 Inchoter is het geschikt voor de meeste koffiemachines.
 • ✩【Koffiezetapparaat moet hebben】(zoals of Easy Fine Foam Cappuccino) compatibel, 2m Milk Tube Zuig met Impressa Ena Giga en andere apparaten met schuimend mondstuk is de perfecte accessoirepartner voor uw volautomatische koffiemachine.
 • ✩【Op grote schaal gebruik】 Alle systemen met 3 mm siliconen slang binnendiameter. Espressomachine melkbuis 2m melkslang voor volautomatische koffiemachine met reinigingsborstel

De’Longhi Magnifica S vs Philips 2200: belangrijkste conclusie

Dus, welke superautomatische koffiemachine zouden wij aanbevelen? Wij gaan ervan uit dat de beslissing zeer persoonlijk is, omdat deze afhangt van subjectieve criteria zoals esthetische smaak of het maximale budget dat we hebben. Kijken we echter naar de meest objectieve en meetbare aspecten, dan zouden we kiezen voor de De’Longhi Magnifica S.

Het ziet er weliswaar niet zo technologisch uit als zijn rivaal, maar het heeft een intelligenter waterverwarmingssysteem, biedt een hoger niveau van koffiemaling en staat wat betreft andere belangrijke kenmerken op gelijke voet met de Philips.

Ten gunste van dit laatste model moet worden opgemerkt dat de koffieafdeling iets groter is, hoewel het verschil niet substantieel is.

Hoewel de prijs zeer vergelijkbaar is, is hij bovendien iets goedkoper, waardoor hij iets meer waar voor zijn geld biedt. Maar, zoals we al zeiden, dit is een van de meest gelijkwaardige vergelijkingen die we hebben gedaan, dus beide modellen zullen meer dan aan uw behoeften voldoen.