De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: op zoek naar de krachtigste koffiemachine

30/09/2022

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200

Bij koffie denken we aan kwaliteit, smaak, aroma en intensiteit. En de beste manier om dit thuis te bereiken is de aanschaf van een professionele superautomatische koffiemachine die alle kwaliteiten heeft van de koffiemachine in uw favoriete bar. Maar weet u welke aspecten essentieel zijn en welke oppervlakkig? In deze vergelijking analyseren we de verschillen en overeenkomsten tussen twee modellen die, zoals u zult zien, de moeite waard zijn. We hebben het over De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200. Lees helemaal tot het einde!

inhoudsopgave

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: voor- en nadelen

Laten we eerst kort de belangrijkste sterke en zwakke punten van elke koffiemachine samenvatten, en daarna zullen we ze in detail analyseren.

Wat belichten we aan de De'Longhi koffiemachine?

Dit zijn de kwaliteiten die we willen benadrukken over het De'Longhi model:

 • Verschillende maten
 • Meerdere maalinstellingen
 • Thermoblock technologie
 • Goede druk en kracht
 • Het heeft een melkopschuimer

Wat zouden we veranderen?

De prijs. Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding goed is, wordt het economische verschil wat groter als we geen economische aanbieding krijgen die het verschil verkleint, terwijl de technische kenmerken praktisch gelijk zijn.

16% korting
De'Longhi Magnifica S, Automatische Koffiezetapparaat van Bonen tot Kopje Koffie, Espresso en Cappuccino Apparaat, ECAM22.110.B, Zwart
 • EENVOUDIGE TOUCH BEDIENING: Automatisch koffiezetapparaat Espresso en Cappuccino met Bean-to-cup kwaliteit en een soft touch bedieningspaneel; zet twee kopjes tegelijk met deze De'Longhi machine
 • MELKKLOPPER: De Magnifica S combineert stoom, lucht en melk om een rijk, romig schuim te produceren voor geweldige cappuccino's of lattes
 • STILLE MOLEN: Dit koffiezetapparaat heeft een stille geïntegreerde molen met 13 standen; kan worden gebruikt met zowel koffiebonen als gemalen koffie
 • COMFORT VOOR THUIS: Koffiezetapparaat met slank en elegant design voor koffie van barista-kwaliteit thuis
 • EENVOUDIGE REINIGING: De karaf heeft een geïntegreerde reinigingsfunctie; na de bereiding van de drank worden alle onderdelen die in contact komen met melk automatisch gewassen met heet water en stoom

Hoogtepunten van het Philips-model

Hieronder volgen de meest overtuigende kenmerken van het Philips-model:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Dinamica vs Krups EspresseriaDe'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria - Waarom kiezen voor een van deze koffiemachines?
 • Aqua Clean systeem
 • 12 maalinstellingen
 • Touch bedieningspaneel
 • Hiermee kunt u de grootte van uw koffie onthouden
 • Schuimer inbegrepen

Punten voor verbetering

Wij zouden graag zien dat het bedieningspaneel aanraakgevoelig is, omdat het moderner en technologischer oogt, in overeenstemming met de tijd. Het is ook een beetje zwaarder dan zijn rivaal.

Philips 2200 Serie Volautomatische Espressomachine - Klassieke Melkopschuimer, Ingebouwde Molen, Intuïtief Touchdisplay, Matzwart (EP2220/10)
 • Zijdezacht schuim: De Panarello melkopschuimer zorgt voor perfect melkschuim - bestaat uit slechts twee onderdelen, voor eenvoudige reiniging
 • Moeiteloze bediening: met het intuïtieve touchdisplay van deze koffiemachine selecteer je de koffie waar je op dat moment zin in hebt
 • Personaliseer je koffie-ervaring: In het My Coffee Choice menu pas je de sterkte en de hoeveelheid van jouw koffie aan. Kies eenvoudig jouw favoriet met drie verschillende standen
 • Krachtig filter en eenvoudig onderhoud: dankzij het AquaClean-filter geniet je van helder, gezuiverd water - het apparaat geeft zelf aan wanneer het filter vervangen moet worden en kan met een nieuw filter 5000 kopjes lang zonder ontkalken
 • Krachtige molen: 100% keramisch - met 12 standen maal je jouw bonen van ultrafijn tot supergrof en alles ertussenin

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: De opvallendste verschillen

Nu is het tijd om alle verschillen tussen de twee protagonisten van onze recensie nader toe te lichten:

Ontwerp en visuele lijn

Op het eerste gezicht kunnen we zien hoe elke koffiemachine zijn eigen karakteristieke visuele lijn heeft:

 • De'Longhi Magnifica S: dit model heeft een zilverkleurig bedieningspaneel dat contrasteert met het zwart van het koffiezetapparaat en waarop verschillende knoppen kunnen worden bediend om de belangrijkste parameters van het apparaat in te stellen. Hij is ook iets zwaarder dan de Philips koffiemachine.
 • Philips 2200: deze koffiemachine is helemaal zwart, zonder gedifferentieerd deel op de bedieningsknop. Bovendien is het display in dit geval aanraakgevoelig. Met andere woorden, er zijn geen knoppen, maar de instellingen worden gemaakt door aanraking.

Waaier van maalniveaus

Niet iedereen houdt van dezelfde koffiemaling, en niet alle koffiesoorten vereisen dezelfde fijnheid. Daarom is het raadzaam te kiezen voor koffiezetapparaten met verschillende maalgraden.

Bij deze vergelijking moet worden opgemerkt dat het verschil vrij klein is. We geven echter een licht voordeel aan De'Longhi, die koffie maalt op 13 niveaus, tegenover 12 voor Philips. Voor liefhebbers van diepe L is zelfs de kleinste millimeter van belang. Natuurlijk accepteren beide machines gemalen koffie, als u die al heeft.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachinesSiemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachines

Volume koffietank

Een van de verschillen die we hebben gevonden is de grootte van de koffiebonenreservoirs. Het De'Longhi model heeft een compartiment van 250 gram, wat een zeer gebruikelijke capaciteit is voor dit type koffiemachine. De Philips 2200 heeft echter een iets grotere capaciteit van 275 gram.

Wat is de molen?

De koffiemolen is essentieel voor het verkrijgen van een goede textuur bij het malen van de koffie, en het is ook een van de verschillende elementen in deze twee superautomatische koffiemachines.

De De'Longhi Magnifica S heeft een roestvrijstalen molen, terwijl de molen van de Philips 2200 keramisch is.

Waterverwarming

Water verwarmen is niet zo eenvoudig als het lijkt. In feite is de watertemperatuur een van de belangrijkste factoren die het koffieresultaat beïnvloeden. Als hij te laag staat, komt de koffie er niet goed uit, en als hij te hoog staat, verbrandt hij. En hoewel beide koffiemachines de mogelijkheid hebben om het te regelen, doen ze dat op verschillende manieren.

Ten eerste verwarmt het De'Longhi model met het Thermoblock systeem, dat, afhankelijk van de bestelde koffiesoort, alleen de hoeveelheid water verwarmt die nodig is om de koffie te zetten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips 2200 vs 3200Philips 2200 vs 3200 - Een serie koffieautomaten die steeds beter wordt

De Philips 2200 daarentegen houdt de watertemperatuur meestal tussen 90 en 98ºC, waarbij het debiet wordt geregeld aan de hand van het bestelde type koffie.

De'Longhi Magnifica S Vs Philips 2200_3

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: De belangrijkste overeenkomsten

Laten we tenslotte eens kijken naar de gewone aspecten of die waarbij het verschil zo gering is dat het nauwelijks opvalt:

Druk en kracht

De meer technische informatie stelt ons in staat de prestaties te vergelijken tussen twee koffiemachines die ogenschijnlijk hetzelfde zijn.

Een van de gemeenschappelijke kenmerken is dat beide koffiemachines een pomp hebben met een maximale druk van 15 bar, zoals gebruikelijk is voor dit type koffiemachine.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: twee zeer veelzijdige superautomatische koffiemachines

Wat het vermogen betreft, moet worden opgemerkt dat zij in feite niet hetzelfde vermogen hebben, maar het verschil is zo klein dat het praktisch onmerkbaar is. De De'Longhi koffiemachine heeft een vermogen van 1450 watt, tegenover 1500 watt voor de Philips 2200.

Korte en lange koffie

Traditioneel wordt koffie gedronken met een shot of met melk. Dat wil zeggen, met meer koffie of meer melk. Het is dan ook niet ongewoon om koffiezetapparaten te vinden, zoals de twee die wij analyseren, waarbij het mogelijk is de hoeveelheid koffie in het kopje te kiezen.

Bij zowel de De'Longhi als de Philips kunnen we kiezen uit twee verschillende maten koffie: espresso (of kort) en lungo (of lang). Bovendien hebben beide koffiemachines twee verschillende koffie-uitlopen, zodat u twee koffiesoorten tegelijk kunt bereiden.

Volume van het watercompartiment

Terwijl er verschillen waren in de koffietank, geldt dat niet voor de watertank. In beide gevallen is het 1,8 liter. De hoeveelheid koffie die met die capaciteit kan worden gezet, zal dus zeer vergelijkbaar zijn, hoewel het zal afhangen van hoe lang u ze lekker vindt. Maar in ieder geval zou het bij beide koffiemachines hetzelfde zijn.

Accessoires voor het opschuimen van melk

Wat is een goede cappuccino zonder romig melkschuim? Hoewel het een extra accessoire is, integreren steeds meer koffiemachines standaard een metalen opschuimstaaf om de melk op te schuimen en die fantastische crema in elke koffie te krijgen. In dit geval doen ze dat allebei.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt ProCreate Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro: Mijn bijzondere analyse

Eenvoudige reiniging

Als u het koffiezetapparaat gebruikt hebt, is het een goed idee om het na elk gebruik schoon te maken. Zo voorkomt u dat koffieresten in het apparaat achterblijven en de volgende koffie die u zet bevuilen.

Onze twee protagonisten hebben een eenvoudig schoonmaaksysteem, want in beide gevallen kunnen zowel het uitneembare bakje als de container in de vaatwasser. Bovendien kunt u in beide gevallen om de zoveel tijd een speciaal ontkalkingsmiddel gebruiken, hoewel u dat apart moet kopen.

Meest verkochte superautomatische koffiemachines op Amazon

Het lijdt geen twijfel dat Amazon het grootste verkoop- en distributiepunt van producten wereldwijd is, waardoor het een goede referentie is als u wilt zien welke meningen elk product heeft. Dit is de lijst van de best verkochte koffiemachines:

Superautomatische Koffiemachine EQ700 Home Connect
 • Superautomatische koffiemachine EQ700 Home Connect
Krups Compact Cappucino EA8165 superautomatische koffiemachine, 15 bar, LCD-display, 3 intensiteitsniveaus van 20 ml tot 220 ml, geïntegreerde maalwerk, melkkannetje
 • Volautomatische koffiemachine met gemakkelijk leesbaar lcd-display en menu voor het aanpassen van de parameters; maakt de keuze van 3 intensiteitsniveaus en instelbare hoeveelheden koffie van 20 ml tot 220 ml; de geheugenmodus maakt het mogelijk om je dranken optimaal op te bergen
 • Geniet van een goede espresso met heel lichtheid; uitgerust met de beste Krups-technologie, het gepatenteerde thermoblock-systeem, vangt de pure essentie van echte koffie in om je overvolle aroma- en smaakresultaten te bieden
 • Geïntegreerde molen en warmhoudplaat; maalregeling maakt het mogelijk om de optimale consistentie afhankelijk van het gewenste drankje te produceren, van espresso tot lungo-koffie, met onvermijdelijke temperatuurregeling voor optimale resultaten
 • Automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma; inclusief reinigingstabletten en ontkalkingen; inclusief stoommondstuk voor het verwarmen van melk en opschuimen als water voor je favoriete infusies
 • Auto-cappuccino-opzetstuk van roestvrij staal, XS6000, bij de levering is de machine voor heerlijke cappuccino en perfect bereide latte macchiato dranken. Eenvoudige reiniging voor optimale hygiëne maakt opwarmen, opschuimen en bewaren in de koelkast mogelijk
Ufesa Supreme Barista, Superautomatische koffiemachine met ingebouwde koffiemolen, voor Koffiebonen of Gemalen koffie, Touch paneel, 20 Bar druk, 1550W Vermogen, 300g Koffie bonen reservoir
 • VOLAUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE VOOR GEMALEN KOFFIE OF KOFFIEBONEN. Vervaardigd in Spanje, deze elegante espressomachine, cappuccinomaker en theemaker laat je genieten van alle aroma's van koffie. Met geïntegreerde conische roestvrijstalen molen en verstelbare hoogte van 85 tot 145 cm. Het bevat ook gepatenteerde technologie waarmee je gemalen koffie kunt gebruiken dankzij het kleine reservoir bovenaan met de exacte dosis voor één kopje koffie. Ideaal voor incidenteel gebruik voor cafeïnevrije koffie of gewoon een ander type koffie dan die in het hoofdreservoir.
 • HOOGWAARDIGE PRESTATIES. 20 bar druk, 1550W vermogen, een waterreservoir van 2 liter en een koffiebonenreservoir van 300 gram met een aroma beschermende deksel. Thermoblock verwarmingssysteem dat het mogelijk maakt om koffie of hete infusies in de kortst mogelijke tijd te bereiden, wat resulteert in koffie binnen 20/30 seconden en energiebesparing oplevert. Het heeft ook een automatische uitschakelfunctie, kan tot 14 koffiekoekjes bevatten en heeft een restwaterbak van 1 liter capaciteit.
 • PAS JE KOFFIE AAN. Met de Supreme Barista kun je koffie maken precies zoals jij het wilt, precies naar jouw smaak aanpassen. Je kunt de koffiedikte aanpassen door de molen aan te passen dankzij de gepatenteerde safe and grind-technologie, evenals de intensiteit van het aroma, de hoeveelheid water in elke koffie, de temperatuur en de waterhardheid om de smaak aan te passen.
 • MAKKELIJK TE GEBRUIKEN EN INTUÏTIEVE TECHNOLOGIE. Eenvoudige bediening via het aanraakgevoelige paneel met intuïtieve pictogrammen, waarmee je met één klik alle functies van de machine kunt gebruiken. Espresso of lungo, sterker of minder sterk, 1 of 2 kopjes koffie, heet water, stoompijpje, reiniging of ontkalking - allemaal met één aanraking.
 • INNOVATIEF REINIGINGSSYSTEEM. Met gepatenteerde vriendelijke clean care-technologie waarmee de infusiegroep eenvoudig volledig kan worden verwijderd, wat grondig reinigen gemakkelijk maakt en een langere levensduur biedt dan gemiddeld. Bovendien zal het geïntegreerde zelfreinigingssysteem de machine altijd automatisch reinigen voor en na gebruik bij het inschakelen en uitschakelen.
Cecotec Koffiemachine Superautomatica Cremmaet Compactccino Black Rose, 19 bar, Melktank, Thermoblock-systeem, 5 maalniveaus, 150 g koffiecontainer
 • Compact superautomatisch koffiezetapparaat, dat espresso en Amerikanen vers gemalen koffiebonen met één druk op de knop bereidt dankzij plug & play.
 • 18 bar drukpomp voor de beste crème en de maximale geur in elke koffie.
 • Het snelverwarmingssysteem van Thermoblock garandeert perfecte koffie in slechts enkele seconden.
 • Geschikt voor elke smaak, je kunt de hoeveelheid en intensiteit van de koffie gemakkelijk aanpassen en opmerken.
 • Koffiereservoir van 150 g koffie met geïntegreerde conische molen met 5 maalniveaus. Uitneembaar waterreservoir van 1,1 L en melkreservoir van 400 ml. Automatische reiniging om het altijd in optimale staat te houden.
Cecotec Koffiemachine Superautomatica Cremmaet Compact. 1350 W, 19 bar, Thermoblock-verwarmingssysteem, Koffiereservoir met molen en 1,1 L, Automatische reiniging
 • Compacte volautomatische koffiemachine die met één druk op de knop espresso's en americanos van vers gemalen koffiebonen bereidt, dankzij het plug&play-systeem.
 • Een 19-bar drukpomp zorgt voor de beste crema en het maximale aroma in elke koffie. Snel opwarmen door het thermoblock-verwarmingssysteem, dat in slechts enkele seconden perfecte koffie garandeert.
 • Past zich aan alle voorkeuren aan, je kunt de hoeveelheid en intensiteit van de koffie eenvoudig aanpassen en opslaan.
 • 150 g koffiebonendepot met geïntegreerde conische molen met 5 maalstanden. Afneembaar waterreservoir met een inhoud van 1,1 liter. Automatische reiniging om ze altijd in perfecte staat te houden.
 • Espressomachine, espresso, superautomatisch, malen, koffiebonen, gemalen, kopjes, vermogen, bar, liter, capaciteit, opwarmtijd.

De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: belangrijkste conclusie

Dus, welke superautomatische koffiemachine zouden wij aanbevelen? Wij gaan ervan uit dat de beslissing zeer persoonlijk is, omdat deze afhangt van subjectieve criteria zoals esthetische smaak of het maximale budget dat we hebben. Kijken we echter naar de meest objectieve en meetbare aspecten, dan zouden we kiezen voor de De'Longhi Magnifica S.

Het ziet er weliswaar niet zo technologisch uit als zijn rivaal, maar het heeft een intelligenter waterverwarmingssysteem, biedt een hoger niveau van koffiemaling en staat wat betreft andere belangrijke kenmerken op gelijke voet met de Philips.

Ten gunste van dit laatste model moet worden opgemerkt dat de koffieafdeling iets groter is, hoewel het verschil niet substantieel is.

Hoewel de prijs zeer vergelijkbaar is, is hij bovendien iets goedkoper, waardoor hij iets meer waar voor zijn geld biedt. Maar, zoals we al zeiden, dit is een van de meest gelijkwaardige vergelijkingen die we hebben gedaan, dus beide modellen zullen meer dan aan uw behoeften voldoen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: op zoek naar de krachtigste koffiemachine je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir