De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria - Waarom kiezen voor een van deze koffiemachines?

07/10/2022

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria

Als u overweegt een professionele, superautomatische koffiemachine met meerdere interessante opties te kopen, bent u waarschijnlijk merken als De'Longhi of Krups tegengekomen. Beide hebben een lange geschiedenis en een mate van specialisatie in de koffiesector die hen als duidelijke benchmarks heeft gepositioneerd. Maar weet u welke van de twee het meest geschikt is voor u? Gezien de grote verscheidenheid aan modellen die zij hebben, zullen wij ons in dit overzicht concentreren op twee van hun belangrijkste reeksen: De'Longhi Dinamica Vs Krups Espresseria. Wilt u nagaan wat hun verschillen zijn? Laten we eens kijken!

inhoudsopgave

Voordat we beginnen, wat moet je weten?

Allereerst moeten we een begrip verduidelijken om misverstanden te voorkomen. De twee hoofdrolspelers van onze beoordeling zijn reeksen koffiemachines, geen specifieke producten. Om het artikel scherp te stellen, vergelijken wij echter een representatief model uit elke reeks, maar er kunnen enkele elementen zijn die van model tot model verschillen:

 • De'Longhi Dinamica LatteCrema
 • Krups LattEspress, ook bekend als Quattro Force

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria: beslissingscriteria

Nu u weet op welke twee modellen u zich moet richten, laten we de prestaties van de gekozen modellen vergelijken op verschillende aspecten die uw beslissing kunnen beïnvloeden:

Technische gegevens

Technisch gezien zijn twee van de gemakkelijkst te vergelijken elementen vermogen en pompdruk. En in dit geval zijn er geen verschillen. Beide koffiemachines hebben een vermogen van 1450 watt.

Daarom zijn de prestaties van beide koffiemachines in dit opzicht zeer vergelijkbaar, aangezien zij beide hetzelfde maximale vermogen bieden. Hetzelfde geldt voor de pompdruk, die 15 bar bedraagt, zoals gebruikelijk voor dit type koffiemachine.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachinesSiemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachines

Instelbare temperatuur en maling

Wij zullen niet ontkennen dat alles wat handmatig kan worden geregeld om koffie te zetten zoals wij dat willen, een zeer positief aspect is. In dit opzicht kunt u bij beide koffiemachines het temperatuurniveau aanpassen, hoewel de De'Longhi 5 niveaus biedt in vergelijking met de 3 van de Krups.

Wat betreft de koffiemaling is De'Longhi opnieuw de winnaar, met 7 niveaus, terwijl de Krups er slechts 3 heeft.

Esthetiek

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk te zien dat de twee koffiemachines verschillend zijn. Het eerste wat we zien is dat, terwijl de De'Longhi een overwegend zwart ontwerp heeft, de Krups zilverkleurig is. Een ander merkwaardig aspect is dat het De'Longhi model de melkopschuimer aan de rechterkant heeft, terwijl die bij de Krups aan de linkerkant zit.

Bovendien is de De'Longhi koffiemachine langer en smaller, en hij is ook iets zwaarder, ongeveer 9 kilo tegen 7,5 kilo voor de Krups.

Het ontwerp van het centrale deel is ook anders. Te beginnen met het feit dat de ene knoppen heeft en de andere niet. De Krups koffiemachine heeft minder knoppen, twee aan elke kant en een centraal wieltje, en geen touchscreen, in tegenstelling tot de De'Longhi, die meer keuzemogelijkheden biedt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips 2200 vs 3200Philips 2200 vs 3200 - Een serie koffieautomaten die steeds beter wordt

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria_4

Vooraf opgenomen opties

We blijven praten over de mate van personalisering die we met elke koffiemachine aan onze koffie kunnen geven, en in dit geval stellen we enkele belangrijke verschillen vast:

 • De'Longhi Dinamica: deze heeft de functie "MY", waarmee u de instelling voor elke drank, de hoeveelheid melk of water en het gewenste type koffie kunt aanpassen.
 • Krups Espresseria: het is mogelijk om te kiezen uit een van de 6 vooraf opgenomen dranken die de koffiemachine heeft, hoewel het niet mogelijk is om buiten deze opties aanpassingen aan te brengen.

Twee koffieautomaten

Zoals gebruikelijk bij veel superautomatische koffiemachines hebben zowel de De'Longhi als de Krups een dubbele koffie-uitloop, zodat u het proces van koffie schenken kunt versnellen als u bijvoorbeeld gasten thuis heeft.

Water- en koffietanks

Professionele koffiemachines hebben twee reservoirs: één voor water en één voor koffiebonen. Kijken we naar het waterreservoir, dan kan de De'Longhi 1,8 liter bevatten, iets meer dan de 1,7 liter van de Krups.

Het verschil is daarentegen iets groter bij het koffiebonenreservoir, dat bij de De'Longhi 300 gram bedraagt en bij de Krups 275 gram.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: twee zeer veelzijdige superautomatische koffiemachines

Soort molen

De molen is een fundamenteel onderdeel van een superautomatische koffiemachine, en is grotendeels verantwoordelijk voor de kwaliteit van de koffie. In dit geval zijn beide modellen uitgerust met een conische molen van roestvrij staal.

Bovendien kun je ook voorgemalen koffie gebruiken als je die hebt, want beide hebben er een vakje voor.

Koffie met melk?

Als u een liefhebber bent van koffie waarin melk de hoofdrol speelt, zal het u interesseren dat beide modellen een extra melkreservoir hebben dat al is inbegrepen. Zij hebben ook een opschuimer, maar het systeem dat zij volgen is niet precies hetzelfde.

De'Longhi heeft het LatteCrema systeem, met een automatische reinigingsfunctie geïntegreerd in de schuimregelknop.

Krups Espressaria daarentegen heeft het One-touch Cappuccinosysteem, waarmee u dankzij het stoompijpje cappuccino's kunt maken, hoewel het de melk niet rechtstreeks verwarmt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt ProCreate Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro: Mijn bijzondere analyse

Waar voor je geld

U weet dat de uiteindelijke prijs kan veranderen afhankelijk van de aanbiedingen van elk merk, hoewel beide in een zeer vergelijkbare economische range liggen. Daarom is het gebruikelijke verschil niet groot, hoewel het kan worden geaccentueerd afhankelijk van seizoensgebonden kortingen.De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria_3

De'Longhi Dinamica Vs Krups Espresseria: Wat zijn de voordelen van elk?

Nu wij een algemene vergelijking hebben gemaakt, vatten wij schematisch samen wat de belangrijkste voordelen van elk van beide zijn.

Hoogtepunten van de De'Longhi Dinamica

 • Modern aanraakscherm
 • Roestvrij stalen molen
 • Hoge mate van maatwerk
 • Goede kracht en druk
 • Dubbele koffie-uitloop
 • Grote tankinhoud
 • LatteCrema
37% korting
De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B Volautomatische Espressomachine met LatteCrema-systeem, Cappuccino, Digitaal Display met Duidelijke Tekst, 2-Kops Functie, Groot 1.8 Liter Waterreservoir, Zwart
 • GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN: De De'Longhi volautomatische espressomachine heeft keuzeknoppen voor espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato
 • LATTECREMA-SYSTEEM: Gepatenteerd melkschuimsysteem voor uitzonderlijk romig melkschuim met microbubbels voor een heerlijke cappuccino - automatische reiniging via bedieningsknop
 • HOOGWAARDIGE MOLEN: De 13-standen kegelvormige molen kan individueel worden ingesteld, er past 200g koffiebonen in de container - de volautomatische espressomachine is ook geschikt voor gebruik met gemalen koffie
 • EENVOUDIGE REINIGING: de compacte zetgroep is onderhoudsarm en kan volledig uit de koffiemachine worden verwijderd, zodat de binnenkant van de machine gemakkelijk kan worden gereinigd
 • INDIVIDUEEL: Sla jouw persoonlijke voorkeuren van aroma, koffie en melkhoeveelheid op voor alle dranken

Krups Espresseria pluspunten

 • Goede pompkracht en druk
 • Compacter ontwerp
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Melkcontainer inbegrepen
 • One-Touch Cappuccino Systeem
 • Waar voor je geld

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria: welke moeten we kiezen?

U weet dat de beslissing in deze vergelijkingen kan variëren afhankelijk van de behoeften van elke gebruiker. In dit geval vinden wij het De'Longhi Dinamica-assortiment een beter alternatief. Toch kunnen wij u verzekeren dat de twee opties die wij hier bespreken uitstekende resultaten opleveren.

Waarom hebben we voor De'Longhi gekozen? Een van de redenen waarom u waarschijnlijk voor een van deze twee koffiezetapparaten zult kiezen, is de mogelijkheid om koffie te maken zoals cappuccino, mokka of dergelijke. En voor deze functie vinden wij het De'Longhi LatteCrema systeem beter.

Aan de andere kant heeft hij meer capaciteit voor zowel water als koffiebonen, en kan hij kiezen uit een groter aantal maalgraden. Wij vinden het ook overtuigender dat het een touch screen heeft waar meer opties zijn, vooral de "MY" personalisatie optie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Create vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteldCreate vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteld

Ten slotte, en rekening houdend met het feit dat er in de meer technische criteria, zoals vermogen, druk en type molen, geen verschillen zijn tussen de twee koffiemachines, slaat onze weegschaal door in het voordeel van De'Longhi.

Maar, zoals we al zeiden, de uiteindelijke beslissing is aan u, en het zal de juiste zijn als u voor een van deze twee alternatieven kiest.

Dit zijn de koffiemachines die het meest gekozen worden door Amazon gebruikers

Als u, alvorens te kiezen, wilt weten welke winkelervaringen andere gebruikers hebben gehad, is Amazon de beste marktplaats om dat te zien. Daarom laten wij u zien welke Krups en De'Longhi koffiemachines de gebruikers het meest kiezen:

Krups

47% korting
Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Mini Me KP123B, Automatische koffiemachine voor capsule, Compacte en geavanceerde hogedrukmachine (15 bar), Snelle en gemakkelijke bereiding, Grijs
 • Compacte automatische koffiemachine (16 cm B x 13 cm H x 24 cm D)
 • Hogedruk-koffiezetter (tot wel 15 bar) voor professionele koffie met een dikke crèmelaag
 • Meer dan 25 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken kunnen met een enkele druk op de knop gemaakt worden met deze koffiecupmachine
 • Het volume van je drankje kan aangepast worden met de Play & Select-functie
 • Ecostand: het apparaat schakelt automatisch uit na 5 minuten Energielabel: A
31% korting
Krups Evidence Eco-Design EA897B Volautomatische koffiemachine, Eco-design - duurzaam ontworpen, 62% gerecycled plastic, Quattro Force, melkdranken, 8 koffierecepten
 • PERFECT KOFFIE: Het Quattro Force-systeem optimaliseert elke stap van het koffiezetproces Geniet van een perfect gezette espresso van boon tot kopje
 • Uitzonderlijke keuze en variatie tot 8 koffierecepten: ristretto, espresso, lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, caffe latte en heet water
 • ECO-DESIGN: een automatische espressomachine die een perfecte koffiesmaak garandeert met een exclusief eco-design
 • ONE-TOUCH CAPPUCCINO: geniet met één druk op de knop van wel twee heerlijke cappuccino's of latte macchiato's tegelijk gezet
 • Reserveonderdelen die lang beschikbaar zijn. Onderdeel van onze bijdrage aan een meer circulaire economie.
35% korting
Krups Excellence koffiezetapparaat KM480D, filterkoffie Timer, Inhoud van 1,25 liter, Tot wel 15 kopjes, Automatische uitschakeling
 • Timer: Dit programmeerbare koffiezetapparaat geeft je de mogelijkheid om 24 uur van tevoren in te stellen
 • Koffie bevochtigingssysteem: dit koffiezetapparaat verdeelt het water gelijkmatig over de gemalen bonen voor een perfecte smaak.
 • Pre-infusie-modus: voor een op maat gemaakt proces, goede smaakextractie en robuuste koffie met een krachtigere smaak.
 • Geschikt voor kleine hoeveelheden: aromatische koffie, perfect afgesteld voor 1-4 kopjes
 • Koffiezetapparaat met filter en druppelstopsysteem: schenk koffie op elk moment uit tijdens het koffiezetten, zonder dat je hierbij morst.
15% korting
Krups Pro Aroma Plus koffiezetapparaat KM3210, filterkoffie, warmhoudfunctie, 1,25 l inhoud voor 10-15 kopjes koffie
 • Absolute keuzevrijheid voor een filterkoffie zoals je het leuk vindt: met de aroma-keuzeschakelaar bereid je een milde of intense en volle koffie
 • De moderne technologie overtuigt met eersteklas koffiegenot en onovertroffen smaak en aroma
 • Perfect voor elke gelegenheid, zowel voor dagelijks gebruik van het hele gezin als voor het verzorgen van je gasten. Met een inhoud van 1,25 liter kookt de machine 10-15 kopjes warme, heerlijke koffie
 • De gemakkelijk toegankelijke filterhouder is ontwikkeld voor moeiteloos en intuïtief koffiegenot.
 • De warmhoudfunctie houdt altijd warme koffie op de juiste temperatuur klaar wanneer je hem nodig hebt.
40% korting
Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Genio S WHITE KP2431 automatische koffiemachine voor capsules, 15 bar - Snelle en gemakkelijke bereiding, Warme & koude dranken, waterreservoir van 0,8 liter - Eco modus
 • KRUPS GENIO S capsulemachine voor meerdere dranken, compact, hoge druk, XL verstelbare maten, perfecte espresso met dikke crema in slechts 30 seconden, automatische stop, KP243110

De'Longhi

15% korting
De'Longhi SoftBalls DLSC551 – antikalk-bolletjes, geschikt voor koffiezetapparaten met watertank, kalkreiniger en waterontharder, accessoires van De'Longhi, 2 zakken
 • Accessoires voor koffiezetapparaten van De'Longhi
 • Kleur: wit
 • Aantal stuks: Twee
 • Meegeleverde componenten: Twee zakken
 • Afmetingen verpakking: 3,0 x 12,2 x 11,8 cm (l x h x b)
De'Longhi Dedica Style, Traditionele Pompdruk Espresso Machine, Koffie en Cappuccino Maker, EC685BK, Zwart
 • 16 BAR DRUK om jouw perfecte espresso te maken met een rijk aroma en een nootkleurige crèmalaag bovenop
 • MELKSCHUIMER: Melk opschuimen of stomen met het instelbare cappuccinosysteem om schuimige cappuccino's, macchiato's of caffè lattes te maken
 • ESPRESSO OP MAAT: dankzij de professionele barista-tech heb je controle over elke stap van het zetproces, van het aanstampen van jouw gemalen koffie tot het instellen van de temperatuur en het volume in het kopje
 • COMFORT VOOR THUIS: Slank en een koffiezetapparaat met elegant design voor koffie van barista-kwaliteit thuis
 • EENVOUDIG TE REINIGEN: Handmatig ontkalkingssysteem zorgt voor een probleemloze werking van jouw machine, zodat je altijd kunt genieten van jouw favoriete drankjes
23% korting
De'Longhi ECAM612.55.SB PrimaDonna Soul Volautomatische Espressomachine, 1450 W, 2 Koppen, LatteCrema-Systeem, BeanAdapt Technology, Staal en Kunststof, Zilver, Zwart
 • De Prima Donna Soul espressomachine kan gebruikt worden met bonen of met gemalen koffie; espresso van boon tot kopje, met één druk op de knop
 • Maal de koffiebonen ter plaatse: de geïntegreerde maaltechnologie biedt een aromatische maling om jou het plezier van een koffie te geven zoals aan de bar; instelbaar tot 13 maalniveaus
 • BEAN ADAPT TECHNOLOGY: de machine herkent automatisch de ingevoerde bonen en stelt de optimale parameters in voor de maling en het infusieniveau
 • LATTECREMA-SYSTEEM: gepatenteerde technologie, cappuccino en melkdranken met één druk op de knop om automatisch romig schuim op te kloppen voor jouw cappuccino
 • AUTOMATISERING EN EENVOUDIGHEID: Groot 4,3 inch TFT-kleurenscherm. Pas de lengte, het aroma, de temperatuur en de maalgraad van de koffie aan; 2 kopjes met één infusie
De'Longhi Primadonna Dynamische Magnifica Intens theezeef, uitneembaar koffiezetapparaat
 • DeLonghi 7313251451 theezeef
 • zeteenheid voor ECAM en ETAM
 • Origineel reserveonderdeel
 • Opmerking: alleen met water wassen. Geen reinigingsmiddel, geen vaatwasser
 • Inhoud: 1 deLonghi groep
6% korting
De'Longhi Eco 311.R Icona Vintage Koffiezetapparaat, Rood
 • DeLonghi ECO311.R Icona Vintage koffiezetapparaat, rood
 • Hoogwaardig
 • Functioneel en krachtig

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria - Waarom kiezen voor een van deze koffiemachines? je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir