Saltar al contenido

De’Longhi Dinamica vs Krups Espresseria – Waarom kiezen voor een van deze koffiemachines?

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria

Als u overweegt een professionele, superautomatische koffiemachine met meerdere interessante opties te kopen, bent u waarschijnlijk merken als De’Longhi of Krups tegengekomen. Beide hebben een lange geschiedenis en een mate van specialisatie in de koffiesector die hen als duidelijke benchmarks heeft gepositioneerd. Maar weet u welke van de twee het meest geschikt is voor u? Gezien de grote verscheidenheid aan modellen die zij hebben, zullen wij ons in dit overzicht concentreren op twee van hun belangrijkste reeksen: De’Longhi Dinamica Vs Krups Espresseria. Wilt u nagaan wat hun verschillen zijn? Laten we eens kijken!

Voordat we beginnen, wat moet je weten?

Allereerst moeten we een begrip verduidelijken om misverstanden te voorkomen. De twee hoofdrolspelers van onze beoordeling zijn reeksen koffiemachines, geen specifieke producten. Om het artikel scherp te stellen, vergelijken wij echter een representatief model uit elke reeks, maar er kunnen enkele elementen zijn die van model tot model verschillen:

 • De’Longhi Dinamica LatteCrema
 • Krups LattEspress, ook bekend als Quattro Force

De’Longhi Dinamica vs Krups Espresseria: beslissingscriteria

Nu u weet op welke twee modellen u zich moet richten, laten we de prestaties van de gekozen modellen vergelijken op verschillende aspecten die uw beslissing kunnen beïnvloeden:

Technische gegevens

Technisch gezien zijn twee van de gemakkelijkst te vergelijken elementen vermogen en pompdruk. En in dit geval zijn er geen verschillen. Beide koffiemachines hebben een vermogen van 1450 watt.

Daarom zijn de prestaties van beide koffiemachines in dit opzicht zeer vergelijkbaar, aangezien zij beide hetzelfde maximale vermogen bieden. Hetzelfde geldt voor de pompdruk, die 15 bar bedraagt, zoals gebruikelijk voor dit type koffiemachine.

Instelbare temperatuur en maling

Wij zullen niet ontkennen dat alles wat handmatig kan worden geregeld om koffie te zetten zoals wij dat willen, een zeer positief aspect is. In dit opzicht kunt u bij beide koffiemachines het temperatuurniveau aanpassen, hoewel de De’Longhi 5 niveaus biedt in vergelijking met de 3 van de Krups.

Wat betreft de koffiemaling is De’Longhi opnieuw de winnaar, met 7 niveaus, terwijl de Krups er slechts 3 heeft.

Esthetiek

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk te zien dat de twee koffiemachines verschillend zijn. Het eerste wat we zien is dat, terwijl de De’Longhi een overwegend zwart ontwerp heeft, de Krups zilverkleurig is. Een ander merkwaardig aspect is dat het De’Longhi model de melkopschuimer aan de rechterkant heeft, terwijl die bij de Krups aan de linkerkant zit.

Bovendien is de De’Longhi koffiemachine langer en smaller, en hij is ook iets zwaarder, ongeveer 9 kilo tegen 7,5 kilo voor de Krups.

Het ontwerp van het centrale deel is ook anders. Te beginnen met het feit dat de ene knoppen heeft en de andere niet. De Krups koffiemachine heeft minder knoppen, twee aan elke kant en een centraal wieltje, en geen touchscreen, in tegenstelling tot de De’Longhi, die meer keuzemogelijkheden biedt.

De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria_4

Vooraf opgenomen opties

We blijven praten over de mate van personalisering die we met elke koffiemachine aan onze koffie kunnen geven, en in dit geval stellen we enkele belangrijke verschillen vast:

 • De’Longhi Dinamica: deze heeft de functie «MY», waarmee u de instelling voor elke drank, de hoeveelheid melk of water en het gewenste type koffie kunt aanpassen.
 • Krups Espresseria: het is mogelijk om te kiezen uit een van de 6 vooraf opgenomen dranken die de koffiemachine heeft, hoewel het niet mogelijk is om buiten deze opties aanpassingen aan te brengen.

Twee koffieautomaten

Zoals gebruikelijk bij veel superautomatische koffiemachines hebben zowel de De’Longhi als de Krups een dubbele koffie-uitloop, zodat u het proces van koffie schenken kunt versnellen als u bijvoorbeeld gasten thuis heeft.

Water- en koffietanks

Professionele koffiemachines hebben twee reservoirs: één voor water en één voor koffiebonen. Kijken we naar het waterreservoir, dan kan de De’Longhi 1,8 liter bevatten, iets meer dan de 1,7 liter van de Krups.

Het verschil is daarentegen iets groter bij het koffiebonenreservoir, dat bij de De’Longhi 300 gram bedraagt en bij de Krups 275 gram.

Soort molen

De molen is een fundamenteel onderdeel van een superautomatische koffiemachine, en is grotendeels verantwoordelijk voor de kwaliteit van de koffie. In dit geval zijn beide modellen uitgerust met een conische molen van roestvrij staal.

Bovendien kun je ook voorgemalen koffie gebruiken als je die hebt, want beide hebben er een vakje voor.

Koffie met melk?

Als u een liefhebber bent van koffie waarin melk de hoofdrol speelt, zal het u interesseren dat beide modellen een extra melkreservoir hebben dat al is inbegrepen. Zij hebben ook een opschuimer, maar het systeem dat zij volgen is niet precies hetzelfde.

De’Longhi heeft het LatteCrema systeem, met een automatische reinigingsfunctie geïntegreerd in de schuimregelknop.

Krups Espressaria daarentegen heeft het One-touch Cappuccinosysteem, waarmee u dankzij het stoompijpje cappuccino’s kunt maken, hoewel het de melk niet rechtstreeks verwarmt.

Waar voor je geld

U weet dat de uiteindelijke prijs kan veranderen afhankelijk van de aanbiedingen van elk merk, hoewel beide in een zeer vergelijkbare economische range liggen. Daarom is het gebruikelijke verschil niet groot, hoewel het kan worden geaccentueerd afhankelijk van seizoensgebonden kortingen.De'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria_3

De’Longhi Dinamica Vs Krups Espresseria: Wat zijn de voordelen van elk?

Nu wij een algemene vergelijking hebben gemaakt, vatten wij schematisch samen wat de belangrijkste voordelen van elk van beide zijn.

Hoogtepunten van de De’Longhi Dinamica

 • Modern aanraakscherm
 • Roestvrij stalen molen
 • Hoge mate van maatwerk
 • Goede kracht en druk
 • Dubbele koffie-uitloop
 • Grote tankinhoud
 • LatteCrema
De'Longhi Dinamica Ecam 350.55.B Volautomatische Espressomachine, Met Melksysteem, Digitaal Display Met Duidelijke Tekst, 2-Kopjesfunctie, Zwart
 • Eenvoudige bediening: het De'Longhi koffiezetapparaat beschikt over knoppen voor espresso, koffie, cappuccino en latte macchiato
 • Lattecrema-systeem: gepatenteerd melkopschuimsysteem voor bijzonder romig, melkschuim met fijne poriën voor de ideale cappuccino, de reiniging gebeurt automatisch via draaiknop
 • Hoogwaardig maalwerk: het 13-traps kegelmaalwerk kan individueel worden ingesteld, er passen 200 g koffiebonen in het reservoir – de volautomatische machine is ook geschikt voor gebruik met koffiepoeder
 • Eenvoudige reiniging: de compacte zetgroep is onderhoudsarm, kan volledig uit het koffiezetapparaat worden verwijderd en maakt zo een eenvoudige reiniging van het interieur van de machine mogelijk
 • Individueel: bewaar je persoonlijke voorkeuren van aroma, koffie en melk voor alle dranken

Krups Espresseria pluspunten

 • Goede pompkracht en druk
 • Compacter ontwerp
 • Gemakkelijk te bedienen
 • Melkcontainer inbegrepen
 • One-Touch Cappuccino Systeem
 • Waar voor je geld

De’Longhi Dinamica vs Krups Espresseria: welke moeten we kiezen?

U weet dat de beslissing in deze vergelijkingen kan variëren afhankelijk van de behoeften van elke gebruiker. In dit geval vinden wij het De’Longhi Dinamica-assortiment een beter alternatief. Toch kunnen wij u verzekeren dat de twee opties die wij hier bespreken uitstekende resultaten opleveren.

Waarom hebben we voor De’Longhi gekozen? Een van de redenen waarom u waarschijnlijk voor een van deze twee koffiezetapparaten zult kiezen, is de mogelijkheid om koffie te maken zoals cappuccino, mokka of dergelijke. En voor deze functie vinden wij het De’Longhi LatteCrema systeem beter.

Aan de andere kant heeft hij meer capaciteit voor zowel water als koffiebonen, en kan hij kiezen uit een groter aantal maalgraden. Wij vinden het ook overtuigender dat het een touch screen heeft waar meer opties zijn, vooral de «MY» personalisatie optie.

Ten slotte, en rekening houdend met het feit dat er in de meer technische criteria, zoals vermogen, druk en type molen, geen verschillen zijn tussen de twee koffiemachines, slaat onze weegschaal door in het voordeel van De’Longhi.

Maar, zoals we al zeiden, de uiteindelijke beslissing is aan u, en het zal de juiste zijn als u voor een van deze twee alternatieven kiest.

Dit zijn de koffiemachines die het meest gekozen worden door Amazon gebruikers

Als u, alvorens te kiezen, wilt weten welke winkelervaringen andere gebruikers hebben gehad, is Amazon de beste marktplaats om dat te zien. Daarom laten wij u zien welke Krups en De’Longhi koffiemachines de gebruikers het meest kiezen:

Krups

6% korting
Krups F30908 Krups Proaroma Koffiezetapparaat, 10 Kopjes, 1.050 W, Zwart
 • Warmtebrouwsysteem: optimale afstemming van de brouwtemperatuur en doorloopsnelheid voor een volledige ontvouwing van het aroma
 • Waterpeilaanduiding met vergrootglaseffect
 • Druppelstop en aromaafsluitdeksel
 • Voor maximaal 10 kopjes
41% korting
KRUPS EA897B Evidence Eco-Design koffiezetapparaat, Eco-design minder impact op het milieu, perfecte koffiesmaak, 62% gerecycled plastic, 90% recyclebaar, Quattro Force, melkdranken, 8 koffierecepten
 • Krups EA897B Evidence Eco-Design koffiezetapparaat, 62% gerecycled plastic, 90% recyclebaar, Eco-design minder impact op het milieu, perfecte koffiesmaak, Quattro Force, melkdranken, 8 koffierecepten
 • PERFECT KOFFIE: Het Quattro Force-systeem optimaliseert elke stap van het koffiezetproces: malen, aanstampen, extraheren en zetten, Geniet van een perfect gezette espresso van boon tot kopje
 • ONE-TOUCH CAPPUCCINO: geniet met één druk op de knop van wel twee heerlijke cappuccino's of latte macchiato's tegelijk gezet. Heerlijke koffie met luchtig melkschuim, eenvoudig gezet
 • 8 KOFFIERECEPTEN: Uitzonderlijke keuze en variatie met directe toegang tot 8 koffierecepten: ristretto, espresso, lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, caffe latte en heet water voor thee
 • GEPERSONALISEERDE DRANKEN: stel de koffiesterkte in naar wens, pas het volume aan, voeg een extra shot espresso toe en bewaar tot twee favorieten instellingen
50% korting
Krups Nescafe Dolce Gusto Infinissima KP173B koffiezetapparaat voor warme en koude dranken, 1,2 l waterreservoir, automatische uitschakeling
 • Geniet van vrijwel eindeloze koffiemogelijkheden met de gestroomlijnde Infinissima koffiezetter met een waterreservoir van 1,2 liter (15 cm B x 37 cm H x 28 cm D)
 • Compatibel met hermetisch afgesloten NESCAFÉ Dolce Gusto capsules
 • Hogedruk-koffiemachine (tot wel 15 bar) voor koffie van professionele kwaliteit met een dikke crèmelaag
 • Ecostand koffiezetapparaat: automatische uitschakeling na 5 minuten. Label energielabel: A
 • Meer dan 30 koffiecreaties en andere heerlijke warme en koude dranken kunnen met een enkele beweging van de hendel gemaakt worden
Krups KM442D Control Line koffiezetapparaat, Warmhooudfunctie, Waterniveau-indicator, Modern design, RVS behuizing
 • 2 programmafuncties voor automatisch inschakelen overdag en in het weekend. Warmhoudfunctie met automatische uitschakeling, 30 minuten na het opzetten
 • Dubbele waterniveau-indicator voor meer gebruiksgemak
 • Druppelstopfunctie voor het verwijderen van koffie tijdens het brouwproces
 • Uitneembare filterhouder: eenvoudig te gebruiken en te reinigen
 • Modern design: behuizing volledig van roestvrij staal
33% korting
Krups Nescafé Dolce Gusto Mini Me KP1201 koffiezetapparaat voor warme en koude dranken, 15 bar pompdruk, automatische waterdosering, flow-stoptechnologie, 0,8 l watertank) wit/grijs
 • Veelzijdig: geniet dankzij ons intelligente Nescafé Dolce Gusto capsulesysteem van een grote verscheidenheid aan warme en koude dranken in meer dan 30 verschillende lekkere soorten
 • Snel: dankzij ons aluminium thermoblok kun je snel en zonder lange wachttijden van onze lekkere Nescafé Dolce Gusto warme dranken eenvoudig en praktisch direct genieten
 • Intelligent: met behulp van de schuifmaat kun je volgens de aanbeveling op de capsule de hoeveelheid water instellen en je favoriete drank met maximaal 15 bar pompdruk heel eenvoudig bereiden
 • Chique: uitstekend design voor keuken of kantoor – onze Mini Me is bekroond met de IF Design Award en de Red Dot Award (2015) voor hun compacte, krachtige en dynamische uitstraling
 • Eenvoudig: de capsuleautomaat is dankzij de magnetische capsulehouder niet alleen comfortabel in de bediening, maar door de vaatwasserbestendige en in hoogte verstelbare afdruipbak ook bijzonder eenvoudig en snel te reinigen

De’Longhi

33% korting
De'Longhi Perfetto Magnifica Evo Superatomatic koffiezetapparaat voor koffie en cappuccino, ECAM292.33.SB, zilver
 • Veel dranken: 5 knoppen voor espresso, koffie, lange koffie en Americano van vers gemalen bonen met één druk op de knop
 • Hoogwaardig maalwerk met 13 maalgraden, er passen 250 g koffiebonen in het reservoir – de volautomatische is ook geschikt voor gebruik met koffiepoeder
 • Melkschuimer handmatige melkopschuimer voor melkbereidingen, of heet water voor thee en kratten
 • Bedieningscomfort dankzij het nieuwe bedieningspaneel met gekleurde symbolen met ledverlichting
 • Eenvoudige reiniging: eenvoudig onderhoud van de compacte zetgroep en automatische ontkalkings- en reinigingsfunctie en vaatwasmachinebestendige componenten
Aquafloow Waterfilter Vervanging voor DeLonghi DLSC002, SER3017 & 5513292811 Koffiezetapparaten - Inclusief Versies Van De ECAM, ESAM, ETAM Serie (6 Stuks)
 • Reserveonderdeel voor DeLonghi DLS C002, SER3017, 5513292811, 8004399327252 en identieke
 • Hoogwaardig filtergranulaat van krachtige ionenwisselaars en verzilverde actieve kool, puur organisch: er worden geen chemische toevoegingen gebruikt
 • Vermindert smaak- en geurverstorende stoffen zoals chloor, kalk en zware metalen
 • Directe aansluiting in het waterreservoir/ronde sleuf
 • Werkingsduur: ca. 2 maanden (ongeveer 60 liter water)
De'Longhi Eco 311.R Icona Vintage Koffiezetapparaat, Rood
 • DeLonghi ECO311.R Icona Vintage koffiezetapparaat, rood
 • Hoogwaardig
 • Functioneel en krachtig