Create vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteld

06/04/2023 - Actualizado: 10/04/2023

Create vs Sage

Het is voor mij echt moeilijk om een hele dag geen koffie te drinken, en ik neem geen genoegen met zomaar een koffie. De koffie die ik lekker vind moet een bepaalde intensiteit hebben, de juiste hoeveelheid water en een smaak die ver verwijderd is van de verbrande smaak van sommige slecht gezette koffiesoorten. Kortom, ik heb een eersteklas koffiezetapparaat nodig om koffie te zetten zoals ik het lekker vind. En daarvoor heb ik twee van de meest interessante getest van twee toonaangevende merken in dit segment: Create vs Sage. Wil je mijn conclusie en mijn favoriet weten (want die heb ik)? Lees dan verder!

inhoudsopgave

Create vs Sage: wat zijn de belangrijkste verschillen?

Allereerst wil ik je in context plaatsen en vertellen waar elk merk vandaan komt en wat de belangrijkste verschillen tussen hen zijn. Het merk Create is ontstaan in 2014, hoewel het niet als zodanig op de markt kwam, maar als onderdeel van Ikohs. Dit Spaanse bedrijf is begonnen in de wereld van robotstofzuigers, en heeft zijn markt onlangs ook uitgebreid naar andere huishoudelijke apparaten. In het geval van koffiemachines opereert het onder het merk Create.

Het merk Sage heeft daarentegen een veel langere geschiedenis. Het werd in 1932 opgericht in Sydney, Australië, door een man genaamd Bill O'Brien. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich op de productie en verkoop van elektrische dekens, maar uiteindelijk breidde het uit naar andere huishoudelijke apparaten, waaronder koffiezetapparaten.

Sage koffiezetapparaten staan bekend om hun hoogwaardige constructie en geavanceerde functies, zoals nauwkeurige temperatuurregeling en programmeerbare instellingen. Het bedrijf gebruikt innovatieve technologie om koffiezetapparaten te maken die gemakkelijk te gebruiken zijn en uitstekende koffie produceren.

Een van de belangrijkste kenmerken van Sage koffiemachines is hun veelzijdigheid. Een ander belangrijk kenmerk van Sage koffiemachines is hun slanke en stijlvolle ontwerp. Het merk gebruikt hoogwaardige materialen, zoals geborsteld roestvrij staal en hoogwaardige kunststoffen, om machines te creëren die er geweldig uitzien op het aanrecht. Sage-machines zijn ook relatief compact, waardoor ze ideaal zijn voor thuisgebruikers die niet veel ruimte hebben.

Wie is de doelgroep?

Sage-koffiemachines zijn geschikt voor een breed scala aan mensen, afhankelijk van hun koffiebehoeften en -voorkeuren. Ze zijn populair bij mensen die thuis koffie willen zetten alsof ze in de coffeeshop zijn. Het merk biedt een reeks machines die passen bij verschillende vaardigheidsniveaus en budgetten, dus er is voor elk wat wils. De Sage Barista Express is bijvoorbeeld een geweldige optie voor thuisgebruikers die willen experimenteren met verschillende koffiedranken, terwijl de Sage Oracle Touch een meer geavanceerde machine is voor koffieliefhebbers.

In het geval van Create biedt het merk een reeks koffiemachines die geschikt zijn voor verschillende soorten koffiedrinkers. Create koffiemachines staan erom bekend een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Ze zijn vaak betaalbaarder dan sommige van de duurdere merken, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor mensen die van goede koffie willen genieten zonder failliet te gaan.

Create koffiezetapparaten zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en handig te zijn. Ze bieden functies zoals programmeerbare instellingen en automatische uitschakeling, waardoor ze een goede keuze zijn voor drukke thuisgebruikers die snel en gemakkelijk koffie willen zetten. Ze zijn ook vaak compact en gemakkelijk op te bergen, waardoor ze een goede keuze zijn voor kleine kantoren of werkplekken waar weinig ruimte is. Ze kunnen een goede manier zijn om werknemers te voorzien van een snelle en gemakkelijke manier om de hele dag door koffie te zetten.

Kortom, Create koffiemachines zijn een goede keuze voor iedereen die waarde hecht aan betaalbaarheid, gemak en gebruiksgemak in een koffiemachine. Sage koffiemachines daarentegen zijn geschikt voor iedereen die waarde hecht aan koffie van hoge kwaliteit en een machine wil die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is en consistente resultaten levert.

Create vs Sage: de meest relevante modellen

Nu ga ik je meer vertellen over twee modellen die mij zeer kenmerkend lijken voor beide merken:

Create Thera Advance

De Thera Advance automatische espressomachine van Create biedt een aantal functies die het een veelzijdige en handige keuze maken voor liefhebbers van diepe L. Hier zijn enkele van zijn belangrijkste kenmerken:

 • Compact ontwerp: de Thera Advance heeft een strak, compact ontwerp dat niet te veel ruimte inneemt op het werkblad. Hij is ook gemakkelijk schoon te maken, met afneembare onderdelen die in de gootsteen of vaatwasser kunnen worden gewassen.
 • Automatische drankjes: De Thera Advance is een automatische espressomachine die met één druk op de knop espresso, cappuccino en andere koffiedranken kan bereiden. Het biedt programmeerbare instellingen waarmee u de koffiesterkte en het volume kunt aanpassen.
 • Tankvolume: Deze koffiemachine heeft een grote afneembare watertank met een capaciteit van 1,5 liter water. Dit betekent dat u het minder vaak hoeft bij te vullen, waardoor het een goede keuze is voor drukke huizen of kantoren.
 • Geïntegreerde maler: Dit koffiezetapparaat is voorzien van een geïntegreerde maler die voor elk kopje verse koffiebonen maalt, waardoor een maximale versheid en smaak wordt gegarandeerd. De molen heeft 13 verschillende instellingen, zodat u de maling kunt aanpassen aan uw voorkeuren.
 • Melkopschuimer: De Thera Advance heeft een geïntegreerde melkopschuimer waarmee u eenvoudig lattes en cappuccino's kunt bereiden. De opschuimer biedt instelbare instellingen, zodat u de textuur en temperatuur van de melk kunt aanpassen.
CREATE/THERA ADVANCE/Automatische Espressomachine / 20 Bars, Krachtig en Precies
 • Krachtig en nauwkeurig: Met 1620 W levert u echte 20 bar aan uw Italiaanse Plump-motor, dubbele temperatuurregeling en instant-verwarming Smart PID, die de koffie bij 92 °C bereidt.
 • Geïntegreerde conische molen, maalt 250 g koffiebonen met 8 maalniveaus, zodat vers gemalen koffie direct in de pers komt, zonder te roesten of verlies van aroma's te verliezen.
 • Geïntegreerde Perfect espressomachine voor een nauwkeurige controle van het drukvolume bij het opzetten van de koffie en voor een perfecte bereiding van alle bereidingen. De draaibare stomer kan melk opschuimen en water koken.
 • Robuust en duurzaam: Body en delen van roestvrij staal. Warmte- en energie-efficiëntie van 90% ten opzichte van andere halfautomatische koffieautomaten
 • Een volautomatische koffiemachine ontwikkeld voor koffieliefhebbers om van een authentieke koffieervaring te genieten.

Sage De Barista Pro

De Sage Barista Pro is een high-end espressomachine die een aantal geavanceerde functies biedt voor liefhebbers die gepassioneerd zijn over het maken van het perfecte kopje koffie. Hier zijn enkele van zijn belangrijkste kenmerken:

 • LCD-touchscreen: De machine heeft een gebruiksvriendelijk LCD-display dat real-time feedback geeft over maalgraad, watertemperatuur en shottijd, waardoor het gemakkelijker wordt om elke keer het perfecte shot espresso te maken.
 • Ingebouwde maler: De Sage Barista Pro heeft een ingebouwde conische wortelmolen die verse koffiebonen maalt voor elk kopje, wat zorgt voor maximale versheid en smaak. De molen biedt 30 verschillende instellingen, zodat u de maling kunt aanpassen aan uw voorkeuren.
 • Thermische aanpassing: Dit koffiezetapparaat biedt een nauwkeurige digitale temperatuurregeling, waarmee u de watertemperatuur tot op één graad Celsius kunt instellen. Dit kan ervoor zorgen dat uw koffie op de optimale temperatuur wordt gezet voor maximale smaak en aroma.
 • Melk met meer structuur: De Sage Barista Pro heeft een automatisch stoompijpje dat geavanceerde technologie gebruikt om melk naar wens te structureren, of u nu een latte of cappuccino verkiest.
 • Snelle opwarmtijd: De Sage Barista Pro heeft een snelle opwarmtijd, zodat u niet lang hoeft te wachten voordat u koffie kunt zetten.
 • Handmatige en automatische modi: Dit koffiezetapparaat biedt handmatige en automatische modi, zodat u uw koffiezetervaring kunt aanpassen aan uw voorkeuren. Het apparaat beschikt ook over een pre-infusiefunctie die de gemalen koffie bevochtigt vóór de extractie, wat bijdraagt aan een gelijkmatige extractie en een betere smaak.
Sage - The Barista Pro, Zwarte Truffel
 • Supersnelle opwarmtijd: slechts 3 seconden
 • Intuïtief bedieningspaneel: LCD-display met maal- en extractieanimaties; het display levert alle belangrijke informatie snel en overzichtelijk
 • Druk: met een eenvoudige druk levert het ingebouwde maalwerk precies de juiste hoeveelheid voor je perfecte koffie
 • Barista-kwaliteit: met de juiste hoeveelheid krijg je een soepel fluweel espresso; de 54 mm portafilter voor 19-22 g is de sleutel voor volle smaak en koffie in barista-kwaliteit
 • PID-temperatuurcontrole: levert het water op precies de juiste temperatuur (+/- 2 °C) voor de optimale espresso-extractie; de voorzetfunctie onder lage druk en het gelijkmatige verhogen van de druk voor de extractie zorgen voor vol koffiegenot

Create vs Sage: welke koffiemachine kies ik?

Sage heeft een veel langere geschiedenis dan Create, maar Create biedt meer waar voor zijn geld. Zowel Sage als Create zijn gerenommeerde merken die een reeks koffiemachines aanbieden die geschikt zijn voor verschillende soorten koffiedrinkers en budgetten. Welk merk het beste bij u past, hangt uiteindelijk af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Naar onze mening zijn Sage koffiemachines geavanceerder dan Create, hoewel ik positief verrast was door de uitmuntendheid van sommige Create modellen.

Als u een koffieliefhebber bent die waarde hecht aan precisie en controle over het zetproces, en u bent bereid te investeren in een high-end espressomachine, dan kan de Sage Barista Pro de juiste keuze zijn. Hij biedt geavanceerde functies zoals een nauwkeurige temperatuurregeling en een automatische opschuimer, waarmee u elke keer weer het perfecte kopje koffie kunt zetten.

Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een meer betaalbare en praktische optie die u voorziet van koffie van goede kwaliteit, dan is het Create koffiezetapparaat wellicht de beste keuze voor u. Ze bieden een aantal functies zoals automatisch zetten, geïntegreerde molens en melkopschuimers, die u kunnen helpen uitstekende koffie te bereiden met minimale inspanning.

U moet echter het beste koffiezetapparaat en het beste merk kiezen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. Elk van de twee staat garant voor goede modellen, maar bij Create gaat het meer om waar voor je geld en bij Sage om kwaliteit.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Create vs Sage - Twee koffietitanen op de proef gesteld je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir