Create vs Melitta | Welke koffiemachine moet u kiezen?

22/04/2023 - Actualizado: 23/04/2023

Create vs Melitta

Ik ben een van die mensen die niet kan leven zonder een goede koffie om de dag mee te beginnen. Ik ben echter ook erg veeleisend, en dat betekent dat niet alle koffiemachines op de markt mij overtuigen. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe modellen om hoogwaardige koffie mee te zetten, en vandaag wil ik u twee van de merken laten zien die mij de laatste tijd het meest hebben verrast: Create vs Melitta.

De twee hebben verschillende achtergronden; de ene heeft een lange geschiedenis op de markt, terwijl de andere recenter is. Beide hebben echter koffiemachines met een sterke persoonlijkheid en een superstijlvol design dat ze zeer herkenbaar maakt. En de koffie is ongetwijfeld van de hoogste kwaliteit. Wil je weten welke ik kies, lees dan snel verder!

inhoudsopgave

Create vs Melitta: geschiedenis en oorsprong

Create is een merk van koffiemachines dat voorheen bekend stond als Ikohs. Ikohs werd in 2014 opgericht in Spanje en richtte zich aanvankelijk op de productie van robotstofzuigers. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn productlijn echter uitgebreid met andere huishoudelijke apparaten, waaronder koffiemachines, onder het merk Create.

De koffiemachines van Create zijn ontworpen om stijlvol, functioneel en betaalbaar te zijn, en zijn beschikbaar in een reeks verschillende modellen om aan verschillende consumentenvoorkeuren te voldoen. Ze worden ook gekenmerkt door hun goede prijs-kwaliteitverhouding en, in veel gevallen, door hun kenmerkende retro- en vintage-stijl.

Melitta is een Duits koffiebedrijf dat in 1908 werd opgericht door Melitta Bentz in Dresden, Duitsland. Melitta vond de eerste papieren koffiefilter uit en het bedrijf groeide uit deze uitvinding. Zij was op zoek naar een manier om koffie te zetten zonder de bittere smaak die werd veroorzaakt door het gebruik van traditionele methoden zoals stoffen filters of helemaal geen filters.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi vs BrevilleDe'Longhi vs Breville - Het beste professionele koffiezetapparaat

De uitvinding van Melitta Bentz betekende een revolutie in de manier waarop koffie werd gezet en sindsdien is het merk Melitta uitgegroeid tot een van de bekendste en meest gerespecteerde ter wereld. Vandaag de dag produceert Melitta een breed scala aan koffieproducten, waaronder koffiefilters, gemalen koffie en koffiemachines, en wordt het verkocht in meer dan 60 landen over de hele wereld.

Voordelen van Melitta-koffiemachines

Melitta koffiemachines hebben een reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheid en gebruikers noemen de volgende voordelen:

 • Veelzijdigheid: Melitta biedt een reeks koffiemachines voor verschillende zetmethoden, waaronder druppelkoffiemachines, schenkkoffiemachines en espressomachines. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om een machine te vinden die past bij de zetmethode van hun voorkeur.
 • Duurzaamheid: Melitta koffiemachines zijn ontworpen om lang mee te gaan, en veel gebruikers melden dat hun machines vele jaren meegaan bij regelmatig gebruik.
 • Eenvoud: Het eenvoudige, gebruiksvriendelijke ontwerp van Melitta koffiemachines wordt door veel gebruikers gewaardeerd, waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn, zelfs voor degenen die nieuw zijn met koffiemachines.
 • Gelijkmatige bereiding: Melitta koffiemachines staan bekend om hun vermogen om consistent koffie van hoge kwaliteit te zetten, waardoor ze elke keer een rijk en heerlijk kopje koffie leveren.
 • Aanpasbare instellingen: Veel Melitta koffiemachines bieden aanpasbare instellingen zoals sterkte, temperatuur en bereidingstijd, zodat gebruikers hun koffie kunnen aanpassen aan hun individuele voorkeuren.
 • Schoonmaakgemak: Melitta-koffiemachines worden vaak geprezen om hun schoonmaakgemak, waarbij verschillende modellen zijn voorzien van verwijderbare onderdelen die gemakkelijk in de vaatwasser kunnen worden gewassen.

Waarom hou ik van Create koffiemachines?

Het merk Create, voorheen bekend als Ikohs, heeft aan populariteit gewonnen onder consumenten die op zoek zijn naar koffiemachines die zowel stijlvol als betaalbaar zijn. Het merk biedt een grote verscheidenheid aan modellen, van espressomachines tot druppelkoffiemachines en combinatiekoffiemachines die zowel espresso als druppelkoffie kunnen maken.

Create-koffiemachines zijn doorgaans voorzien van programmeerbare instellingen, automatische uitschakeling, geïntegreerde molens en melkopschuimers, zodat gebruikers gemakkelijk cappuccino's en lattes kunnen bereiden. De machines zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en zijn voorzien van intuïtieve bedieningselementen die het gemakkelijk maken om met minimale inspanning een perfect kopje koffie te bereiden.

Bovendien worden Create koffiemachines vaak geprezen om hun robuustheid en betrouwbaarheid, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor koffieliefhebbers die een machine zoeken die jarenlang meegaat.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: vergelijking tussen de beste koffiemachinesPhilips 3200 vs De'Longhi Magnifica S: vergelijking tussen de beste koffiemachines

create vs melitta 2

Create vs Melitta: de beste koffiemachines

Nu ga ik u meer gedetailleerde informatie geven over de modellen die ik van beide merken het mooist vind, zodat u kunt nagaan welke beter is:

Create Thera Classic - Vintage design met hedendaagse functies

Create Thera Classic is een halfautomatische espressomachine in een tijdloos en verfijnd ontwerp met een elegante roestvrijstalen afwerking. Het gebruiksvriendelijke ontwerp omvat intuïtieve bedieningselementen en gemakkelijk af te lezen indicatoren. Met een krachtige drukpomp van 20 bar staat hij garant voor een hoogwaardige bereiding van espressokoffie. En als u van romige koffie houdt, kan de ingebouwde opschuimer melk produceren voor cappuccino's en lattes.

Bovendien is de bovenkant van de machine voorzien van een warmhoudlade voor kopjes, waar maximaal 6 espressokopjes in passen, zodat ze voorverwarmd en klaar voor gebruik zijn. Bovendien is de Thera Classic koffiemachine uitgerust met een dubbel en enkel shotfilter, zodat u één of twee espressoshots tegelijk kunt bereiden.

Ook beschikt de Thera Classic over een waterreservoir van 1,5 liter, waardoor u niet vaak hoeft bij te vullen en meerdere kopjes espresso tegelijk kunt bereiden. Kortom, de Create Thera Classic is een verfijnde en praktische espressomachine die talrijke functies biedt om u te helpen thuis espresso en andere hoogwaardige koffiedranken te bereiden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Delta Q vs Nespresso: twee zeer intuïtieve capsulemachinesDelta Q vs Nespresso: twee zeer intuïtieve capsulemachines

CREATE/THERA CLASSIC/Espressomachine/Halfautomatische espressomachine, met 20 bar drukpomp en 1100W vermogen, voor gemalen koffie en ESE single-dose koffie.
 • Een perfecte machine: om van de ervaring van een goede espresso met alle zintuigen te kunnen genieten, heb je een perfect koffiezetapparaat nodig. Dit is de nieuwe Coffeta Espress van CREATE.

Melitta Avanza F270-100 - Superprofessioneel koffiezetten

Dit is een voorbeeld van een superautomatisch koffiezetapparaat, waarmee het zich onderscheidt van zijn concurrenten, maar er hangt ook een hoger prijskaartje aan. De Melitta Avanza biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, zoals drie instellingen voor de koffiesterkte, vijf maalinstellingen en een instelbare koffietemperatuurfunctie.

Met de One Touch Operation-functie bereidt u eenvoudig uw favoriete koffiedrank met één druk op de knop. Bovendien is de hoogte van de koffietuit verstelbaar, zodat deze geschikt is voor verschillende maten kopjes. Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,5 liter, zodat u meerdere kopjes koffie kunt zetten voordat u deze moet bijvullen.

Dit model bevat ook een geïntegreerde keramische molen met vijf verschillende maalinstellingen om de gewenste maling te bereiken. De geïntegreerde melkopschuimer zorgt voor romig schuim voor cappuccino's en lattes. Een bijzonder hoogtepunt is de energiebesparingsmodus, die helpt energie te besparen wanneer de machine niet wordt gebruikt.

Om het schoonmaken te vereenvoudigen, beschikt de machine over een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma, zodat hij altijd schoon en klaar voor gebruik is. Al met al is de Melitta Avanza een hoogwaardige, veelzijdige koffiemachine met een groot aantal functies voor het maken van hoogwaardige koffiedranken thuis.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Incapto vs Smeg: aanbevelingen voor het kiezen van een koffiezetapparaat uit het topsegmentIncapto vs Smeg: aanbevelingen voor het kiezen van een koffiezetapparaat uit het topsegment

17% korting
Melitta Volautomatische koffiemachine, Avanza Series 600, Art. Nr. 6767843, roestvrij staal, 1450 W, 1,5 liter, Mystic Titiaan
 • Compact volautomatisch koffiezetapparaat met 5 maalstanden, 20 cm breed met keuze uit espresso, café crème, latte macchiato en cappuccino
 • Opslag van uw voorkeuren inclusief grootte/sterkte van koffie en waterhardheid, eenvoudig selectieproces en druk op een knop
 • Auto-cappuccinatore voor eenvoudige bereiding van warme melk, warm water en natuurlijk licht geschuimde melk - alle aanpasbare hoeveelheden, Auto-off functie
 • Ideale contacttijd tussen water en koffie voor smaakoptimalisatie, anti-kras roestvrijstalen lekbak, een schone en compacte machine
 • Inhoud 1x Melitta Volautomatische koffiemachine, Avanza-serie 600, roestvrij staal, 45,5 x 20 x 35,3 cm, Mystic Titiaan, Art. Nr. 6767843

Create vs Melitta: wat is mijn keuze?

Om te bepalen welk merk de betere keuze is, heb ik een analyse gemaakt van de Create en Melitta koffiemachines. Op basis van mijn bevindingen kan ik u vertellen dat Melitta een merk is dat uitzonderlijke kwaliteit en uitmuntendheid biedt, zij het tegen een hogere prijs. Create, daarentegen, is een merk dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt met concurrerende prijzen en indrukwekkende resultaten.

Bij de keuze voor een bepaald merk is het belangrijk rekening te houden met uw persoonlijke voorkeuren, uw budget en de kenmerken die voor u het belangrijkst zijn. Je moet ook rekening houden met factoren als het soort koffie dat je verkiest, het aantal kopjes dat je per keer wilt zetten en het gebruiks- en onderhoudsgemak.

In dit geval kies ik voor de Melitta, omdat ik liever meer geld uitgeef aan een meer geautomatiseerd koffiezetapparaat. Maar, zoals u weet, hangt dit af van iemands prioriteiten. En, net zoals ik dit zeg, zeg ik dat de Create koffiemachines geweldige prestaties leveren en esthetisch mooier zijn dan de Melitta machines. Dus, welke je ook kiest, je krijgt het goed.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Nespresso vs Dolce Gusto | Wat zijn de verschillen? 

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Create vs Melitta | Welke koffiemachine moet u kiezen? je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir