Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro: Mijn bijzondere analyse

26/03/2023 - Actualizado: 27/03/2023

Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro

Ik kan mijn dag niet beginnen zonder een goede koffie, maar ik geef toe dat ik niet van zomaar een koffie hou. Ik ben gewend geraakt aan koffie van hoge kwaliteit, alsof ik in mijn favoriete koffiehuis ben, en dat is waar ik thuis naar op zoek ga. Daarom zijn automatische koffiezetapparaten een goede optie, en ik heb onlangs een merk ontdekt waar ik dol op ben: Create by Ikohs. Als je het niet kent, moedig ik je aan om deze review te bekijken. Daarin vertel ik je de verschillen en overeenkomsten tussen de Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro koffiemachines.

En, zodat je alle informatie hebt, laat ik je zien welke ik zou kiezen op basis van mijn behoeften. Dit maakt het voor jou makkelijker om de juiste keuze te maken. Hier gaan we!

inhoudsopgave

Wat kenmerkt elke koffiemachine?

Laat ik eerst de belangrijkste kenmerken van elke koffiemachine samenvatten:

Create Thera Retro Gloss

Het Create Thera Retro Gloss koffiezetapparaat heeft een retro-stijl ontwerp met een glanzende afwerking waar we van houden, en je kunt het in verschillende kleuren kiezen: groen, rood, mosterd en zwart. Zoals u kunt zien, kan het een aantrekkelijke aanvulling op elke keuken worden.

Het waterreservoir van de machine heeft een capaciteit van 1,25 liter, en u kunt kiezen voor gemalen koffie of pods. De drukpomp is 15 bar en zorgt voor maximale extractie van smaken uit de koffiebonen, wat resulteert in een rijk en smakelijk shot espresso.

Aan de andere kant verwarmt de koffiemachine het water snel en houdt de temperatuur tijdens het zetten constant, zodat de koffie op de optimale temperatuur wordt bereid. Met de handmatige, stuurbare opschuimer kan eenvoudig melk worden opgeschuimd, waardoor verschillende koffiespecialiteiten zoals lattes en cappuccino's kunnen worden bereid.

De bedieningsinterface is eenvoudig en gebruiksvriendelijk met knoppen voor power, brew en stoomfunctie, waardoor het apparaat gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van espressomachines. Het Create Thera Retro Gloss koffiezetapparaat kan worden geleverd met een filterhouder, filtermandjes voor één en twee shots, tamper en een koffielepel, waardoor je alles hebt om geweldige shots espresso te maken.

Create Thera Classic

Het voordeligste model van allemaal is de Thera Classic. Dit is een espressomachine die gemalen koffie of capsules met één dosis gebruikt om espresso te zetten. Hij heeft een hogedrukpomp van 20 bar die de maximale smaak uit de koffiebonen haalt.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,25 liter en heeft twee koffie-uitgangen. De machine heeft een thermoblokverwarming, die ervoor zorgt dat het water snel opwarmt en tijdens het zetten een constante temperatuur behoudt.

De machine heeft een eenvoudig bedieningspaneel met knoppen voor power-, zet- en stoomfuncties. Het bevat ook een handmatige opschuimer waarmee u melk kunt opschuimen voor cappuccino's en lattes. De behuizing van de machine is gemaakt van roestvrij staal en de filterhouder is van messing. De Create Thera Classic koffiemachine wordt geleverd met een filterhouder, enkele en dubbele filtermanden, een tamper en een koffielepel.

Create Thera Retro Mat

In werkelijkheid is de Matte versie vrijwel hetzelfde als de Gloss versie, alleen heeft het ontwerp niet zoveel glanzende details, maar is de afwerking mat. Er zijn ook een paar kleine veranderingen, zoals de afwerking van het hout. Wat de kleur betreft: de Matte versie is verkrijgbaar in zwart, wit, pistache en pastelkleuren (blauw, roze en groen), dus we hebben wat meer opties om uit te kiezen dan bij de Gloss.

Een ander verschil is dat het Matte model een kopjeswarmer toevoegt aan de uitrusting, iets wat naar mijn mening overbodig is omdat ik mijn koffie niet graag te heet heb. Verder is het dezelfde koffiemachine, alleen met een hoger prijskaartje.

Create Thera Matt Pro 

Het belangrijkste verschil tussen deze koffiemachine en het vorige model is dat het een 500 ml melkreservoir heeft met een automatische opschuimer, zodat het proces voor het maken van cappuccino's of koffiespecialiteiten automatischer en handiger verloopt. Het verbetert ook de druk, die 20 bar bereikt, en het vermogen, dat met 1250 watt het hoogste is van de vier opties. De capaciteit van het waterreservoir is ook iets groter, namelijk 1,5 liter in plaats van de 1,25 liter van de andere modellen.

Met een automatische opschuimer kunnen we kiezen uit 3 automatisch vooraf ingestelde modi, waarin hij verschilt van andere koffiemachines. Eigenlijk is de Matt Pro een niveau hoger qua automatisering en heeft hij iets meer vermogen, maar het resultaat is zeer vergelijkbaar met de standaard Thera Matt. In feite zijn de voordelen eerder een kwestie van gemak dan van kwaliteit.

Het nadeel is dat deze automatisering een prijs heeft, waardoor de Matt Pro de duurste van de vier machines is.

cafeteras create 1

Wat zijn de verschillen die u moet weten?

Laten we tot de kern komen, de verschillen. Dit zijn de verschillen die ons het meest helpen bij onze keuze, dus ik zal de belangrijkste in dit deel samenvatten.

De Thera Retro Classic, Gloss, Matt en Matt Pro koffiemachines hebben verschillende ontwerpen en afwerkingen. Het Retro Classic-model heeft een retro-stijl ontwerp met een gepolijste roestvrijstalen afwerking, terwijl de Gloss- en Matt-modellen een moderner ontwerp hebben met een glanzende of matte afwerking. Het Matt Pro-model heeft een professioneel ontwerp met een matte afwerking.

Deze modellen kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals de capaciteit van het waterreservoir en de bonencontainer, het type melkopschuimer en het bedieningspaneel. Zo kunnen de modellen Retro Classic en Gloss een handmatige opschuimer hebben, terwijl de modellen Matt en Matt Pro een automatische melkopschuimer hebben.

Een belangrijk verschil is ten slotte de prijs. De koffiemachines die ik bedoel kunnen verschillend geprijsd zijn, afhankelijk van hun functies en ontwerp.

Welke koffiemachine raad ik aan?

Laten we ervan uitgaan dat ik esthetisch gezien verliefd ben op retro koffiemachines. Maar als ik me op de praktijk richt, denk ik dat de Create Thera Retro Gloss de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft, want voor minder dan 100 euro heb ik een koffiemachine waarvan de kenmerken niet veel verschillen van die van de Matt of de Classic.

En hoewel hij niet zo automatisch is als de Matt Pro, is het resultaat praktisch hetzelfde, en voor mij is het niet zo'n grote handicap om geen automatische opschuimer te hebben, want ik drink meestal geen cappuccino. En als ik dat wel doe, kost het me geen enkele tijd om de melk handmatig op te schuimen. Anderzijds bespaar ik bijna 50 euro, dus volgens mij is dit het meest interessante model.

Maar, zoals ik altijd zeg, de beste optie voor mij hoeft niet hetzelfde te zijn voor jou. Denk na over uw voorkeuren, behoeften en smaken, en het zal gemakkelijker voor u zijn om de beste koffiemachine voor u te kiezen. Elk van de vier is een goede keuze, want Ikohs Create koffiemachines presteren erg goed, zoals je kunt zien aan de reviews op Amazon.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Create Thera Retro Classic vs Gloss vs Matt vs Matt Pro: Mijn bijzondere analyse je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir