Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs - Welk koffiezetapparaat maakt de beste espresso?

22/04/2022 - Actualizado: 15/04/2022

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs

Er zijn weinig dingen aangenamer dan 's morgens vroeg een goede koffie te drinken om de dag goed te beginnen. Of u nu de voorkeur geeft aan een klein kopje goedgevulde koffie of een groot kopje, u hebt een goed koffiezetapparaat in uw keuken nodig. Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan, zodat de keuze moeilijker kan zijn. Daarom willen wij u helpen door de espressomachines van drie toonaangevende merken te analyseren: Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs. Klaar? Laten we aan de slag gaan!

inhoudsopgave

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs: de ultieme koopgids

Allereerst moet u weten dat niet alle koffiemachines van deze merken hetzelfde zijn. Russell Hobbs heeft bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment koffiezetapparaten, terwijl die van Smeg professioneler van aard zijn. In deze vergelijking gaan we ons echter richten op automatische espressokoffiemachines die in elke keuken te vinden zijn.

Wat dit type koffiezetapparaat onderscheidt, is dat er geen capsules worden gebruikt: in plaats daarvan wordt versgemalen koffie gebruikt voor de meest intense smaak. U hebt dus een goede automatische espressomachine nodig als u van koffie houdt en koffie van de beste kwaliteit wilt drinken.

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_3

1) Create Ikohs: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Het eerste merk waar we het over hebben is Create Ikohs, dat ook gekenmerkt wordt door een zeer aantrekkelijk design met een meer vintage visuele lijn. De Thera Retro-lijn is een reeks espressomachines die u in verschillende kleuren kunt kopen (zwart, rood, pastelgroen, enz.), maar waarvan de prijs varieert. Ze bieden echter allemaal een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding, omdat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan hun rivalen.

In plaats van een meer digitaal ontwerp heeft het dus analoge details, zoals een drukmeter in bar die elke fan van dit type toestel zal bekoren. Toch is hij geschikt voor zowel gemalen koffie als Easy Serving Espresso pods. Hij heeft een tank van 1,25 liter, een drukpomp van 15 bar en een vermogen van 1100 W. Bovendien kunt u twee kopjes koffie tegelijk zetten, dus perfect voor een ontbijt met een partner.

Hoewel hij niet kan concurreren met het smaakaanbod in koffiehuizen, of wat dat betreft met de Smeg-modellen, is hij heerlijk, het crema is wat elke koffieliefhebber zoekt en hij is heel gemakkelijk te gebruiken. Dit alles met een beperkte omvang, zodat u het koffiezetapparaat in elke hoek van uw keuken kunt plaatsen zonder aan ruimte te denken, en met een aantrekkelijke esthetiek die perfect past bij elk type meubilair.

2) Smeg: koffie van professionele kwaliteit

We weten zeker dat u dit merk koffiezetapparaat beter kent, en dat verbaast ons niet. Het eerste wat wij over dit bedrijf willen opmerken, is dat het zeer verschillende productlijnen heeft. Het meest retro is de Smeg ECF01 serie, die u kunt vinden in verschillende pasteltinten (rood, blauw, groen, roze, wit en zwart). Ondanks zijn onaantrekkelijke naam is het het best verkochte model van het merk.

Het verwarmingssysteem van het verwarmingsblok maakt een zeer snelle opstart en een nauwkeurige regeling van de graden mogelijk. U kunt dus altijd kiezen op welke temperatuur u uw koffie wilt drinken. En hoe wordt gegarandeerd dat het een goede espresso is? Dankzij de 15 bar drukpomp. En net als de vorige rivaal geldt hij zowel voor gemalen koffie als voor koffie in één dosering. De bediening is heel eenvoudig, met slechts 3 knoppen om de instellingen naar uw wens te wijzigen.

Aan de andere kant heeft Smeg de BCC01 serie, met een moderner en avant-garde ontwerp, ver verwijderd van de vintage esthetiek van de vorige serie. Afgezien van het elegante ontwerp (met een aluminium plaat en verkrijgbaar in verschillende kleuren), hebben we te maken met een apparaat waarvan de waterpomp een capaciteit heeft van 1,4 liter (hij is vrij groot), dat zonder veel moeite kwaliteitskoffie zet en een vermogen heeft van 1350 W om in allerlei situaties te kunnen reageren. Er zij op gewezen dat deze reeks superautomatische koffiezetapparaten duurder is dan de vorige reeks, hoewel ze tot 7 verschillende functies heeft, afhankelijk van hoe u uw koffie graag hebt.

3) Russell Hobbs: een praktisch koffiezetapparaat dat uw kopje warm houdt

De derde hoofdrolspeler in onze bespreking is het merk Russell Hobbs, dat u wellicht beter kent van zijn druppelzetapparaten, hoewel het ook een zeer interessante lijn espressomachines heeft: Retro Ribbon.

In feite gelden ze zowel voor gemalen koffie als voor capsules, zodat er in dit opzicht geen verschil is met zijn concurrenten. Hij bereikt een druk van 15 bar, en heeft een zeer persoonlijke eigenschap waar we bijzonder van houden.Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_1

Dit is de optie "kopjeswarmer", die uw kopjes warm houdt terwijl u wacht tot de koffie gezet is. Qua design is het meer een traditionele retro-lijn, met een vierkantere esthetiek dan de retro Smeg en de Create Ikohs. De controle-indicator is een naaldindicator, wat bijdraagt aan het jaren '50 koffiemachinegevoel.

Anderzijds beschikt hij over een thermoblokverwarming die het brouwproces versnelt en het water snel verwarmt tot de optimale espressotemperatuur. Het houdt ook de temperatuur op peil. En als u de voorkeur geeft aan een cappuccino, kunt u het speciale roterende stoompijpje gebruiken om melkschuim te maken. Wat de prijs betreft, moet worden gewezen op de goede prijs-kwaliteitverhouding, die meer in de lijn ligt van die van de Create Ikohs.

Alles wat u moet weten voor u een espressomachine koopt

Als u besloten hebt een espressomachine in uw keuken op te nemen, is het belangrijk dat u weet wat enkele belangrijke begrippen betekenen bij de evaluatie van verschillende opties. Hieronder lichten wij enkele van de meest relevante toe:

  • Gemalen koffie of capsules: er zijn koffiezetapparaten die zowel voor gemalen koffie als voor capsules geschikt zijn, zoals het geval is met de drie die we in ons overzicht hebben opgenomen. Er zijn er echter ook die deze dubbele compatibiliteit niet bieden, dus u zult goed moeten opletten als u er een wilt die dat wel doet.
  • Stoompijpje: zoals u hebt gezien, zijn sommige modellen voorzien van een extra stoompijpje om uw koffie te completeren met melkschuim, maar dit is niet bij alle modellen gebruikelijk. In geval van twijfel kan het echter een onderscheidende factor zijn om rekening mee te houden.
  • Design: het is gebruikelijk dat merken espressomachines in de handel brengen met een meer vintage-esthetiek, en in felle kleuren zoals rood of pasteltinten. Daarom is het visuele aspect een kenmerk dat ook een verschil kan maken, vooral als u een keuken hebt met een meer traditioneel algemeen ontwerp.
  • Manueel of automatisch: espressomachines kunnen manueel of automatisch zijn. Binnen deze laatste categorie zijn er halfautomatische, automatische en superautomatische. Halfautomatische espressomachines geven op georganiseerde wijze water af, maar malen de koffie niet en regelen het water niet. Superautomaten daarentegen zorgen voor het hele proces, inclusief het malen, het meten van de hoeveelheid en het tampen van de koffie.

Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs_4

Creëer Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs: welke kiezen we?

U hebt al gezien dat alle drie de merken espressomachines van hoge kwaliteit bieden, hoewel ze niet allemaal hetzelfde zijn, afhankelijk van waar u naar op zoek bent. Het eerste grote onderscheid dat we kunnen maken ligt voor de hand, en heeft te maken met de prijs. De koffiezetapparaten van Smeg staan qua automatisering boven die van Create Ikohs en Russell Hobbs, omdat ze meer lijken op wat u in een koffiehuis zou aantreffen. Als u dus op zoek bent naar een professioneel koffiezetapparaat, raden wij u zeker Smeg aan, ook al is het een duurder merk.

Als u daarentegen de voorkeur geeft aan een betaalbaarder koffiezetapparaat, kunt u kiezen tussen Create Ikohs en Russell Hobbs. Het prijsverschil is niet veel, om eerlijk te zijn. In dit geval, maken ze allebei geweldige koffie. Ze delen een maximale druk van 15 bar en hebben een automatische stoomstaaf om perfect schuim te maken. Bovendien zijn ze geschikt voor zowel gemalen koffie als losse koffie, en kunt u kiezen uit verschillende soorten koffiebrouwsels.

De Create Ikohs heeft een dubbele koffie-uitloop, hoewel dit verschil niet relevant is als het gaat om het drinken van goede koffie. Daarom spelen meer subjectieve factoren een rol, zoals het ontwerp dat u het mooist vindt of het ontwerp dat het best in uw keuken past.

Elk van de drie koffiezetapparaten is perfect om de dag goed te beginnen, en dat blijkt uit de goede beoordelingen van gebruikers die ze al hebben geprobeerd op Amazon.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Create Ikohs vs Smeg vs Russell Hobbs - Welk koffiezetapparaat maakt de beste espresso? je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir