Cosori vs Russell Hobbs: Wat is de beste olievrije friteuse?

07/03/2023 - Actualizado: 13/03/2023

Cosori vs Russell Hobbs

De keuze van een olievrije friteuse voor mensen die thuis geen oven hebben en om gezondheidsredenen niet zoveel gefrituurd voedsel willen eten, is zeer interessant. In feite is de acceptatie ervan op de markt zo groot geweest dat de verscheidenheid aan modellen die de afgelopen maanden zijn verschenen zeer groot is. In deze vergelijking vertellen we u de verschillen en overeenkomsten tussen Cosori vs Russell Hobbs, twee van de meest populaire op de markt. Wilt u weten welke voor u het meest geschikt is? Lees dan tot het einde!

inhoudsopgave

Cosori vs Russell Hobbs: laten we beginnen met hun overeenkomsten

Laten we beginnen met de gemeenschappelijke elementen die beide friteuses zonder olie gemeen hebben:

Hoeveel vermogen hebben ze?

Ze hebben niet precies hetzelfde vermogen, maar het verschil is zo minimaal dat je het niet echt merkt. Het Cosori model haalt 1700 watt, terwijl het Russell Hobbs model 1800 watt haalt. Maar, zoals we zeggen, het is een verschil dat in de praktijk onmerkbaar is.

Antikleefeigenschappen van de schaal

Het mandje van beide heteluchtfriteuses is antikleef, zodat het voedsel er tijdens het bakken niet aan blijft plakken. Bovendien zijn beide PFOA-vrij voor de voedselveiligheid.

Esthetische verschillen

Het is duidelijk dat het ontwerp niet identiek zal zijn, omdat elke friteuse van een ander merk is, maar ze hebben wel een zeer vergelijkbare esthetiek. Beide modellen zijn overwegend zwart, hoewel er enkele metalen details zijn. Bovendien zijn de twee friteuses van een vergelijkbaar formaat, en de kom is zeer vergelijkbaar, aangezien deze in beide gevallen een vierkante vorm heeft.

Ingebouwde timer

Beide friteuses hebben een timer waarmee u het apparaat maximaal één uur kunt laten draaien in het geval van Cosori en twee uur in het geval van Russell Hobbs. Dit betekent dat u de tijd tijdens het koken kunt gebruiken om andere dingen te doen.

Cosori vs Russell Hobbs_1

Luchtcirculatiesysteem

De Cosori olievrije friteuse heeft een 360º luchtcirculatiesysteem dat de hele ruimte warm houdt en de warmte gelijkmatig verdeelt. Het model van Russell Hobbs heeft ook een soortgelijke technologie, die het merk in dit geval Air Fry noemt.

Touch screen

Als je een temperatuurparameter, instelling of vooraf ingesteld programma wilt wijzigen, hoef je alleen maar op het bijbehorende pictogram te klikken, want beide modellen hebben een digitaal touchscreen.

Hoorbaar alarm

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van beide friteuses is dat ze een alarm hebben dat u bij bepaalde functies waarschuwt om het voedsel te roeren of te schudden zodat het gelijkmatig gaart. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Chips. Deze waarschuwing is echter hoorbaar, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over waakzaamheid, want het is de friteuse zelf die u waarschuwt wanneer dat nodig is.

Verkoopprijs

Ondanks het feit dat deze twee friteuses ook verschillen, is de prijs zeer vergelijkbaar en is het verschil minimaal. Dit is een bewijs van de goede prestaties die beide bieden, ongeacht hun verschillen.

Cosori vs Russell Hobbs: wat zijn de verschillen?

Vervolgens zullen we ons richten op de differentiële aspecten, die ons het meest zullen helpen bij het nemen van een beslissing.

Capaciteit van elke mand

De capaciteit van de mand bepaalt de hoeveelheid voedsel die we in één keer kunnen koken. In huishoudens met grotere gezinnen is dit een zeer belangrijke factor, want voor een gezin van 4 personen zijn er bepaalde modellen waarvan de capaciteit te klein is.

In dit geval heeft de Cosori een capaciteit van 5,5 liter, wat niet slecht is, hoewel hij de 8 liter van het Russell Hobbs-model niet haalt. U moet echter weten dat dit merk ook andere opties van 4 liter heeft, hoewel het door ons gekozen model een model van 8 liter is.

Minimum- en maximumtemperatuur

Een ander aspect waarin de twee friteuses verschillen is de maximale temperatuur die ze kunnen bereiken, namelijk 205º C bij Cosori en 220º C bij Russell Hobbs. Ook de minimumtemperatuur is lager bij deze laatste, die dankzij de dehydratatiefunctie kan worden ingesteld op 50ºC. De Cosori komt daarentegen niet onder de 75ºC, waardoor het temperatuurbereik bij de Russell Hobbs groter is.

Programma's om uit te kiezen

Olievrije friteuses hebben meestal verschillende functies waarvoor ze al tijd- en temperatuurparameters hebben geprogrammeerd, afhankelijk van het product dat wordt bereid. In dit geval komt de Cosori als beste uit de bus met een totaal van 11 programma's, vergeleken met de 10 programma's van de Russell Hobbs. En om u de exacte verschillen te laten zien, volgen hier de functies van elk programma:

 • Cosori: in dit geval vinden we de functies voor friet, groenten, biefstuk, kip, vis, zeevruchten, spek, groenten, desserts, brood en ontdooien. Daarnaast heeft het de functies voor het voorverwarmen en warmhouden van voedsel.
 • Russell Hobbs: met deze friteuse kunt u frietjes, groenten, gebak, vis, eieren, kip, grill, opnieuw opwarmen, ontdooien en ontdooien.

Cosori vs Russell Hobbs_2

Top 5: best verkochte friteuses zonder olie

Als je nog steeds twijfelt en niet weet welk model je moet kiezen, tonen we je de ranglijst van de best verkochte friteuses zonder olie op Amazon op dit moment:

16% korting
NINJA Foodi MAX olievrije friteuse met twee zones [AF400EU], inhoud 9,5 l, 2 laden, 6 kookmodi, zwart
 • 2 onafhankelijke kookvakken — verschillende gerechten, verschillende programma's maar twee gerechten tegelijk klaar!
 • 6 kookmodi: Air Fry, Max Crisp, Roaster, Oven, Opwarmen en Dehydrateren
 • Tot 75% sneller koken dan heteluchtovens (test uitgevoerd op gepaneerde vis en worst, met voorverwarming).
 • Air Fry — Tot 75% minder olie vergeleken met traditioneel frituren (getest en vergeleken met handgesneden frites bij conventioneel frituren.)
 • Een grote capaciteit waarmee u eten kunt bereiden voor meer dan 8 personen. Inclusief 2 kookladen van 4,75 l (totale capaciteit 9,5 l), 2 bakplaten voor chips en een kookboek, bereid door een chef-kok. Onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser.
NK 2uds Herbruikbaar bakpapier van siliconen voor luchtfriteuse, AirFryer Liner, anti-aanbaklaag, accessoires voor olievrije friteuse, vierkant, 18,6 cm
 • Geen papieren editie en hergebruik: met de 2 siliconen matten voor luchtfriteuse verspil je papier en geld dankzij het herbruikbare en ultra-duurzame materiaal.
 • Kwaliteit en BPA-vrij: de "papieren" van NK oven zijn alleen gemaakt van voedselveilige siliconen, zodat ze niet afhankelijk zijn van BPA of kunststof. Dit zorgt voor een hoge hittebestendigheid en garandeert tegelijkertijd duurzaamheid en flexibiliteit.
 • Effectieve bescherming voor je friteuse – dit accessoire maakt niet alleen het reinigen van de friteuse eenvoudig en snel mogelijk, maar beschermt door zijn materialen de mand tegen slijtage, zodat je friteuse veel langer meegaat.
 • Digitaal receptenboek voor AirFryers: elke verpakking wordt geleverd met 2 olievrije friteusementen en een flyer met QR-code waarmee je toegang hebt tot ons receptenboek, waar je ook bent.
 • ‍ Klantenservice in minder dan 24 uur – ons klantenserviceteam en technische ondersteuning zijn elke gebruiker 365 dagen per jaar beschikbaar.
MEDION friteuse, ca. 1500 watt, digitaal bedieningspaneel, totale inhoud 4 liter, olievrij frituren, 30 min timer, oververhittingsbeveiliging, MD17320 zwart
 • Heteluchtfriteuse voor vetvrij frituren met 1.500 watt vermogen, frituurmand van 2,8 liter, antiaanbaklaag en praktische veiligheidsfuncties
 • Hete lucht in plaats van olie: dankzij de nieuwe frituurtechnologie worden jouw snacks en gerechten krokant en vetarm gebakken met hete lucht
 • Intuïtief lekker: het digitale bedieningspaneel van de heteluchtfriteuse en de timer maken het bereiden van knapperige gerechten eenvoudiger dan ooit tevoren
 • Een kookboek is niet nodig: met de automatische programma's worden frietjes, kip, steak, groenten, garnalen, varkensvlees of vis kinderspel.
 • Leveringsomvang: MEDION heteluchtfriteuse MD17320, gebruiksaanwijzing
5% korting
COSORI Olievrije friteuse van 5,5 l, heteluchtfriteuse met 11 programma's, 100 recepten in het Spaans, met warmhoudfunctie, LED-touchscreen, timer, 1700 W, rood
 • 100 meertalige recepten inbegrepen: het receptenboek COSORI Begin met 100 meertalige recepten voor elk gezin; deel een gezond en romantisch diner met je geliefde op Valentijnsdag
 • 1700 W vermogen: het grote vermogen van 1700 W zorgt ervoor dat de lucht snel opwarmt; u kunt van uw maaltijd genieten zonder lang te hoeven wachten
 • Mand met antiaanbaklaag: verwijderbare mand met antiaanbaklaag die vrij is van PFOA en BPA, waardoor het veilig is om voedsel schoon te maken en plakkerig te vermijden; compatibel met de vaatwasser, productafmetingen zijn 30x30x32 cm
 • 11 vooraf opgestelde programma's: als winnaar van de Reddot Design Award 2018 voldoen ze aan meer kookbehoeften en verrijken ze uw familiemenu op een gezonde manier met 85% minder calorieën dan traditionele gefrituurde gerechten met 360°-luchtcirculatietechnologie; timer (1-60 min) en temperatuur (75 ℃ -205 ℃) instelbaar door de aanbevolen tijd en temperatuur weer te geven op het grote LED-touchscreen
 • Voorverwarmen en warmhouden: de unieke functie voorverwarmen/voorverwarmen zorgt ervoor dat het oppervlak van voedsel sneller opwarmt dan andere friteuses om waterverlies te verminderen en de oorspronkelijke smaak te behouden; met de knop Warm/Keep Warm kunt u optioneel de gewenste temperatuur en tijd aanpassen na de automatische uitschakeling van het programma
NEWLUX - Air Power V20 olievrije friteuse, 2 l (1200 W) met 8 programma's en led-touch-paneel, luchtfriteuse 2 l (tot 230 °C) voor 2 personen, gemakkelijk te reinigen en met recept-app, PFOA-vrij,
 • 360° Air Power-technologie: kook je favoriete eten knapperig, lekker en gezond zonder olie dankzij 360° heteluchttechnologie. De olievrije friteuse van 2 liter beschikt over een innovatief systeem dat de warmte gelijkmatig verdeelt door het eten in alle hoeken te omhulen.
 • Maximale capaciteit (2 l) en vermogen (1200 W): kook tot 2 porties tegelijkertijd met de 2 l luchtfriteuse. Het hoge vermogen van 1200 W laat de lucht direct verwarmen, zodat je van je maaltijden kunt genieten zonder te hoeven wachten.
 • 8 automatische programma's en led-display: geniet van het koken van eindeloze recepten met 8 automatische programma's: braden, ontdooien, vlees, kip, garnalen, groenten, vis en brood. Bovendien beschikt de luchtfriteuse van 2 liter over de nieuwe functies voor het verwarmen en opwarmen van je servies. Alles met eenvoudige, snelle en intuïtieve bediening.
 • Temperatuur- en tijdcontrole: met de olievrije friteuse van 2 l kun je niet alleen de gaartemperatuur nauwkeurig instellen, tot 230 °C, maar ook je kooktijd tot 60 minuten instellen. En het beste van alles is dat de technologie het mogelijk maakt om het apart te doen.
 • Gemakkelijk te reinigen en met een recept. Uitneembare houder met non-stick XL-anti-aanbaktechnologie, vrij van BPA, PFOA en PTFE, waardoor de reiniging van de friteuse na gebruik nog eenvoudiger wordt. Het bevat ook de beste recepten, zodat je het beste uit de friteuse zonder olie 2 l kunt halen. Geniet elke dag van heerlijke en verschillende gerechten. Gratis kookcursus met de beste koks ter wereld

Cosori vs Russell Hobbs: Onze conclusie

Tot slot rest ons alleen nog te beslissen welke van de twee heteluchtfriteuses het beste bij onze voorkeuren past. De waarheid is dat de keuze vooral zal afhangen van hoeveel mensen er in huis zijn, omdat de technische en prestatiekenmerken zeer evenwichtig zijn. Het belangrijkste verschil is de capaciteit, die zal bepalen welk model in elk geval het beste is.

Laten we het beter uitleggen. In een huishouden van twee personen heeft het geen zin om een friteuse zonder olie van 8 liter te kopen, omdat u altijd te veel zult bakken. Daarentegen hebben grote gezinnen deze capaciteit wel nodig om de porties niet te klein te maken en om niet in twee keer te hoeven koken.

De andere verschillen zijn in werkelijkheid nogal overbodig; het Cosori model heeft een paar extra functies, terwijl het Russell Hobbs model een groter thermisch bereik heeft. De resultaten zijn in beide gevallen uitstekend.

Denk daarom aan uw werkelijke behoeften om een logische en samenhangende beslissing te nemen, waarbij u geen onnodige verspilling of te weinig keuze maakt. En aangezien de prijs zeer vergelijkbaar is, zal dit geen grote rol spelen bij de beslissing.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Cosori vs Russell Hobbs: Wat is de beste olievrije friteuse? je kunt de categorie bezoeken olievrije friteuses.

gerelateerde berichten

Subir