Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: de ultieme hetelucht friteuse

25/03/2022 - Actualizado: 17/03/2022

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer

Een van de culinaire apparaten die de laatste jaren steeds meer ingang heeft gevonden is de heteluchtfriteuse, beter bekend als de olievrije friteuse. Met het groeiende bewustzijn van een gezonde levensstijl, kiezen veel gebruikers ervoor geen gefrituurd voedsel te eten vanwege de grote hoeveelheid olie die wordt gebruikt. Met dit soort friteuses kan echter voedsel worden gekookt met een resultaat dat sterk lijkt op frituren, maar dan zonder gebruik van olie. In dit artikel vergelijken wij vier toonaangevende merken die u moet kennen: Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philips Airfryer - lees verder om meer te weten te komen!

inhoudsopgave

Wat zijn friteuses zonder olie?

In grote lijnen hebben wij u gezegd dat frituurpannen zonder olie de frituurtechniek nabootsen, maar dan zonder gebruik te maken van olie. De modellen die we hieronder zullen zien, verminderen het vet in voedsel met 80% tot 90% in vergelijking met frituren.

Hoewel ze meestal olievrije friteuses worden genoemd, is de correcte term heteluchtfriteuses. De techniek die zij gebruiken is eenvoudig: hete lucht circuleert op maximale temperatuur en met verschillende snelheden, waarbij de techniek wordt nagebootst die plaatsvindt bij het frituren van voedsel. Dit type friteuse is echter ook zeer handig in het gebruik.

Zoals u waarschijnlijk al dacht, is het resultaat weliswaar zeer vergelijkbaar, maar toch niet precies hetzelfde als wanneer u het voedsel bakt. Toch heeft het het voordeel dat het een veel gezondere en lichtere kooktechniek is, perfect om uw dieet in toom te houden. Hier is waarom.

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: Kenmerken en vergelijkende vergelijking

Hieronder worden de sterke punten van elk merk besproken, met de nadruk op een model in de prijsklasse 100-160 euro. U moet er echter rekening mee houden dat elk bedrijf een breder assortiment olievrije friteuses aanbiedt.

Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philis Airfryer_1

1) Proscenic - De friteuse die via WiFi verbinding maakt met een mobiele app

Eerst denken we na over de voordelen van het model Proscenic T21. De kom heeft een inhoud van 5,5 liter en een vermogen van 1700 watt. Hij weegt echter ongeveer 2,5 kilo, wat minder is dan de 4 en 5 kilo van de Cecofry en Cosori modellen. Het is dus gemakkelijker te hanteren en in uw keuken te plaatsen, zodat het niet zo veel plaats inneemt. Een ander belangrijk aspect is de verwarmingstechniek, in dit geval de 360º-technologie die de warmte gelijkmatig en circulair verdeelt.

Dit is het meest technologische model met de grootste capaciteit voor synchronisatie met andere toestellen. Hij is namelijk compatibel met Alexa en Google Assistant, zodat hij je stem herkent en de commando's die je hem geeft direct toepast. Bovendien maakt het via WiFi-connectiviteit verbinding met de Proscenic mobiele app. Hier kunt u de instellingen van de friteuse wijzigen, de timer aanpassen en toegang krijgen tot een grote verscheidenheid aan recepten die speciaal voor dit apparaat zijn ontworpen.

Het bevat andere functionaliteiten die het een moderner uiterlijk geven, zoals het LED-display. Bovendien kunt u kiezen uit 8 verschillende kookstanden. Tot slot is de mand voorzien van een antiaanbaklaag en vaatwasmachinebestendig.

2) Cosori - Het meer onbekende merk, maar met grote kracht

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van dit merk gehoord, maar je bent niet de enige. Cosori is een van de leidende merken in de verkoop van olievrije friteuses, maar de waarheid is dat dit type gebruiksvoorwerp niet in alle landen even wijdverbreid is. Het gaat om een merk van Vesync, een onderneming die gespecialiseerd is in elektrische apparaten en huishoudelijke producten. U kunt hun friteuses in twee opties vinden, met of zonder accessoires, hoewel de prijs varieert.

Sommige modellen, zoals de CS-158 AF, bieden WiFi-connectiviteit, maar in deze bespreking concentreren we ons op het CP158-AF model. Deze friteuse heeft een antiaanbak tank met een inhoud van ongeveer 5,5 liter. Het is het toestel met de meeste voorgeprogrammeerde programma's, met een keuze uit 11 voorgeprogrammeerde programma's.

De Cosori friteuse vermindert het spijsvet met 85% in vergelijking met traditioneel frituren. De 360º hete lucht circulatietechnologie maakt het voorverwarmen zeer snel, in 5 minuten, en sluit de vochtigheid binnen. Bovendien bevat het een boek met 100 zeer interessante recepten.

Cosori is een van de merken die door gebruikers het meest worden gewaardeerd, onder andere vanwege het hoge vermogen van zijn producten, die tot 1700 watt kunnen bereiken, zoals het exemplaar dat in deze review wordt besproken. U kunt ook het gekozen programma en de resterende kooktijd controleren op het LED-display.

3) Cecofry - Cecotec komt bij u thuis in de keuken

Voor degenen onder u die niet bekend zijn met deze Spaanse onderneming, zij wordt vooral gekenmerkt door haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een kwaliteit die zij ook in het geval van heteluchtfriteuses handhaaft. Ze hebben een grote verscheidenheid aan opties in alle prijsklassen; de zuinigste en eenvoudigste zijn te koop vanaf 50 euro, terwijl de meest geavanceerde oplopen tot 140 euro.

Als referentie gaan we ons richten op de Cecofry Advance 5000 Black, een van de best verkochte modellen op Amazon. Deze friteuse heeft een maximale inhoud van 5,5 liter en een vermogen van 1700 watt. In dit geval heeft het 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma's.

Met de thermostaat kunt u de temperatuur regelen tussen 80 en 200 graden. Bovendien zorgt de PerfectCook heteluchttechnologie ervoor dat de hete lucht in het fornuis circuleert en via de achterste ventilatieopeningen wordt afgevoerd, zodat verbranding of een aangebrand aroma wordt voorkomen. In dit verband is het van belang te wijzen op de oververhittingsbeveiliging waarmee de friteuse is uitgerust, een zeer belangrijke veiligheidsgarantie.

Het display is aanraakgevoelig, wat het een meer technologische en moderne look geeft. Bovendien is de mand vaatwasmachinebestendig. Ten slotte is dit model uitgerust met 6 siliconenvormen voor het bakken van muffins, een klein detail dat het verschil kan maken.

4) Philips Airfryer - 90% minder vet in voedsel

We eindigen deze bespreking met wat volgens ons de meest complete olievrije friteuse van allemaal is. Dit is de Airfryer XL, die een vermogen heeft van maximaal 2000 watt. Met 6,2 kilo doet hij het ook beter dan zijn rivalen op het vlak van mandgrootte, wat perfect is voor grotere gezinnen of grote maaltijden.

Maar hoewel het anders lijkt, is het de lichtste van allemaal, met een gewicht van minder dan 2 kilo. Dit betekent dat hij minder plaats inneemt in de keuken, wat veel handiger is voor de gebruiker. Bovendien vermindert het de hoeveelheid vet in voedsel met 90% in vergelijking met traditioneel frituren.

Connectiviteit is een ander groot pluspunt van de Philips Airfryer, die kan worden bediend via een mobiele app of via de Alexa-spraakassistent. En, als we ons richten op de verwarmingstechnologie, deze is voorzien van het Rapid Air systeem, dat de lucht verwarmt in stervorm.

Tot slot heeft deze friteuse ook een digitaal touchscreen om een van de 7 programma's te selecteren, waaronder een stand waarin de warmte een half uur lang wordt vastgehouden.

Tips voor het kiezen van de beste heteluchtfriteuse

Nu u een algemeen idee hebt van de werking van de vier merken die in dit overzicht aan bod komen, is het tijd om in te gaan op de begrippen die u moet kennen om hun prestaties te evalueren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Verwarmingsmethode: dit verwijst naar de manier waarop de friteuse de lucht verhit om het voedsel te koken. Dit kan door middel van 360º convectie, zoals in een oven, stervormig, enz. Tegenwoordig leveren bijna alle modellen in dit opzicht vergelijkbare prestaties.
 • Capaciteit van de mand: dit bepaalt de hoeveelheid voedsel die u per partij kunt bereiden. Om u een idee te geven, een mand van 5 tot 6 kilo is meestal meer dan genoeg voor een gemiddeld gezin van 2 tot 4 personen. In dit verband moet u weten dat de meest geavanceerde friteuses een kom hebben in plaats van een mandje.Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philis Airfryer_1
 • Maximumtemperatuurbereik: niet alle friteuses bereiken dezelfde maximumtemperatuur. In het algemeen hangt het temperatuurbereik af van het maximale vermogen dat wordt bereikt, hoewel de meeste tussen 50 en 200 graden liggen. Sommige modellen hebben zelfs een automatische temperatuurregelaar, afhankelijk van het voedsel dat u gaat koken.
 • Connectiviteit en digitaal display: in sommige gevallen kunnen friteuses via Wi-Fi worden gesynchroniseerd met een mobiele app, zodat ze op afstand kunnen worden bediend. Wat het display betreft, hebben de meeste huidige modellen een scherm waarop de temperatuur en de kooktijd worden aangegeven en waarop een van de voorgeprogrammeerde programma's kan worden gekozen.
 • Vermogen: dit houdt verband met de maximale capaciteit van de korf. De meeste friteuses van 5,5 liter halen bijvoorbeeld een vermogen van 1700 watt.
 • Vaatwasmachinebestendige materialen: na gebruik moet u weten of de mand van het model dat u kiest vaatwasmachinebestendig is of dat u hem met de hand moet afwassen. Fabrikanten zijn verplicht u hiervan op de hoogte te brengen, dus als dit het geval is, moet u dit zien bij de algemene kenmerken.
 • Timer: een andere functie die u kunt vinden in frituurpannen zonder olie is de timer, een echt nuttige functie voor het koken en om te voorkomen dat u het voedsel binnen vergeet.

 

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: de beste frituurpan zonder olie?

Degene die jij kiest. We weten dat het een cliché is, maar in dit geval biedt elk van de vier opties een zeer positieve prestatie, zoals gebruikers in hun beoordelingen aangeven. Wat het economische verschil betreft, behoren alle vier tot een prijsklasse tussen 100 en 160 euro, zodat het verschil niet erg uitgesproken zal zijn.

Er zijn bepaalde technische aspecten die meer verschil kunnen maken, zoals de luchtverwarmingstechniek, het aantal voorgedefinieerde kookprogramma's of de inhoud van het reservoir. In dit verband raden wij u aan na te denken over wat uw behoeften zijn. Als u bijvoorbeeld een groot gezin bent, zult u meer geïnteresseerd zijn in kommen met een grote capaciteit.

Naar onze mening is de Philips Airfryer de meest complete van de vier. Niet alleen omdat hij 6,2 liter voedsel kan bevatten, vergeleken met 5,5 liter voor de anderen, maar ook omdat hij de krachtigste is. Het vermindert ook de hoeveelheid ingenomen vet met 90%.

Minst positieve aspect is dat het de duurste is, en hoewel het verschil niet veel is, kan het voor sommige gebruikers een obstakel zijn. Het is daarom belangrijk te verduidelijken dat elk van de vier die we hier bespreken bevredigende resultaten zal opleveren. Wij verstrekken u de informatie, maar alleen u neemt de uiteindelijke beslissing.

De populairste heteluchtfriteuses op Amazon

Misschien twijfelt u nog over welke olievrije airfryer u moet kiezen. Als dit uw geval is, tonen wij u de lijst van de beste verkopers op Amazon, informatie die u kan helpen bij het nemen van de uiteindelijke beslissing.

16% korting
NINJA Foodi MAX olievrije friteuse met twee zones [AF400EU], inhoud 9,5 l, 2 laden, 6 kookmodi, zwart
 • 2 onafhankelijke kookvakken — verschillende gerechten, verschillende programma's maar twee gerechten tegelijk klaar!
 • 6 kookmodi: Air Fry, Max Crisp, Roaster, Oven, Opwarmen en Dehydrateren
 • Tot 75% sneller koken dan heteluchtovens (test uitgevoerd op gepaneerde vis en worst, met voorverwarming).
 • Air Fry — Tot 75% minder olie vergeleken met traditioneel frituren (getest en vergeleken met handgesneden frites bij conventioneel frituren.)
 • Een grote capaciteit waarmee u eten kunt bereiden voor meer dan 8 personen. Inclusief 2 kookladen van 4,75 l (totale capaciteit 9,5 l), 2 bakplaten voor chips en een kookboek, bereid door een chef-kok. Onderdelen die geschikt zijn voor de vaatwasser.
NK 2uds Herbruikbaar bakpapier van siliconen voor luchtfriteuse, AirFryer Liner, anti-aanbaklaag, accessoires voor olievrije friteuse, vierkant, 18,6 cm
 • Geen papieren editie en hergebruik: met de 2 siliconen matten voor luchtfriteuse verspil je papier en geld dankzij het herbruikbare en ultra-duurzame materiaal.
 • Kwaliteit en BPA-vrij: de "papieren" van NK oven zijn alleen gemaakt van voedselveilige siliconen, zodat ze niet afhankelijk zijn van BPA of kunststof. Dit zorgt voor een hoge hittebestendigheid en garandeert tegelijkertijd duurzaamheid en flexibiliteit.
 • Effectieve bescherming voor je friteuse – dit accessoire maakt niet alleen het reinigen van de friteuse eenvoudig en snel mogelijk, maar beschermt door zijn materialen de mand tegen slijtage, zodat je friteuse veel langer meegaat.
 • Digitaal receptenboek voor AirFryers: elke verpakking wordt geleverd met 2 olievrije friteusementen en een flyer met QR-code waarmee je toegang hebt tot ons receptenboek, waar je ook bent.
 • ‍ Klantenservice in minder dan 24 uur – ons klantenserviceteam en technische ondersteuning zijn elke gebruiker 365 dagen per jaar beschikbaar.
CASANOVA Friteuse, olievrij, 4 l, met hete lucht, digitaal, regelbaar, grote capaciteit, keukenaccessoires, snelle dieet-airfryer, voor thuis, aanbieding, friteuse, grill, roestvrij staal, intelligent
 • Dieetfriteuse maakt koken zonder olie mogelijk voor gezondere resultaten. Reservoir met 4 liter inhoud voor grote hoeveelheden levensmiddelen.
 • 1400 W vermogen voor snel koken van alle gerechten. Je kunt eindeloze recepten op de snelste manier maken.
 • Thermostaat van 80 °C tot 200 °C. Friteuse met elegant design en donkere roestvrijstalen afwerking, voor sterkte en duurzaamheid.
 • Modern en compact design met een multifunctioneel bedieningspaneel voor de bediening van de bediening.
 • 8 vooraf geconfigureerde modi voor het instellen van de tijd en temperatuur die nodig is voor het koken van verschillende soorten gerechten.
5% korting
COSORI Olievrije friteuse van 5,5 l, heteluchtfriteuse met 11 programma's, 100 recepten in het Spaans, met warmhoudfunctie, LED-touchscreen, timer, 1700 W, rood
 • 100 meertalige recepten inbegrepen: het receptenboek COSORI Begin met 100 meertalige recepten voor elk gezin; deel een gezond en romantisch diner met je geliefde op Valentijnsdag
 • 1700 W vermogen: het grote vermogen van 1700 W zorgt ervoor dat de lucht snel opwarmt; u kunt van uw maaltijd genieten zonder lang te hoeven wachten
 • Mand met antiaanbaklaag: verwijderbare mand met antiaanbaklaag die vrij is van PFOA en BPA, waardoor het veilig is om voedsel schoon te maken en plakkerig te vermijden; compatibel met de vaatwasser, productafmetingen zijn 30x30x32 cm
 • 11 vooraf opgestelde programma's: als winnaar van de Reddot Design Award 2018 voldoen ze aan meer kookbehoeften en verrijken ze uw familiemenu op een gezonde manier met 85% minder calorieën dan traditionele gefrituurde gerechten met 360°-luchtcirculatietechnologie; timer (1-60 min) en temperatuur (75 ℃ -205 ℃) instelbaar door de aanbevolen tijd en temperatuur weer te geven op het grote LED-touchscreen
 • Voorverwarmen en warmhouden: de unieke functie voorverwarmen/voorverwarmen zorgt ervoor dat het oppervlak van voedsel sneller opwarmt dan andere friteuses om waterverlies te verminderen en de oorspronkelijke smaak te behouden; met de knop Warm/Keep Warm kunt u optioneel de gewenste temperatuur en tijd aanpassen na de automatische uitschakeling van het programma
NEWLUX - Air Power V20 olievrije friteuse, 2 l (1200 W) met 8 programma's en led-touch-paneel, luchtfriteuse 2 l (tot 230 °C) voor 2 personen, gemakkelijk te reinigen en met recept-app, PFOA-vrij,
 • 360° Air Power-technologie: kook je favoriete eten knapperig, lekker en gezond zonder olie dankzij 360° heteluchttechnologie. De olievrije friteuse van 2 liter beschikt over een innovatief systeem dat de warmte gelijkmatig verdeelt door het eten in alle hoeken te omhulen.
 • Maximale capaciteit (2 l) en vermogen (1200 W): kook tot 2 porties tegelijkertijd met de 2 l luchtfriteuse. Het hoge vermogen van 1200 W laat de lucht direct verwarmen, zodat je van je maaltijden kunt genieten zonder te hoeven wachten.
 • 8 automatische programma's en led-display: geniet van het koken van eindeloze recepten met 8 automatische programma's: braden, ontdooien, vlees, kip, garnalen, groenten, vis en brood. Bovendien beschikt de luchtfriteuse van 2 liter over de nieuwe functies voor het verwarmen en opwarmen van je servies. Alles met eenvoudige, snelle en intuïtieve bediening.
 • Temperatuur- en tijdcontrole: met de olievrije friteuse van 2 l kun je niet alleen de gaartemperatuur nauwkeurig instellen, tot 230 °C, maar ook je kooktijd tot 60 minuten instellen. En het beste van alles is dat de technologie het mogelijk maakt om het apart te doen.
 • Gemakkelijk te reinigen en met een recept. Uitneembare houder met non-stick XL-anti-aanbaktechnologie, vrij van BPA, PFOA en PTFE, waardoor de reiniging van de friteuse na gebruik nog eenvoudiger wordt. Het bevat ook de beste recepten, zodat je het beste uit de friteuse zonder olie 2 l kunt halen. Geniet elke dag van heerlijke en verschillende gerechten. Gratis kookcursus met de beste koks ter wereld

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: de ultieme hetelucht friteuse je kunt de categorie bezoeken olievrije friteuses.

gerelateerde berichten

Subir