Saltar al contenido

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: de ultieme hetelucht friteuse

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer

Een van de culinaire apparaten die de laatste jaren steeds meer ingang heeft gevonden is de heteluchtfriteuse, beter bekend als de olievrije friteuse. Met het groeiende bewustzijn van een gezonde levensstijl, kiezen veel gebruikers ervoor geen gefrituurd voedsel te eten vanwege de grote hoeveelheid olie die wordt gebruikt. Met dit soort friteuses kan echter voedsel worden gekookt met een resultaat dat sterk lijkt op frituren, maar dan zonder gebruik van olie. In dit artikel vergelijken wij vier toonaangevende merken die u moet kennen: Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philips Airfryer – lees verder om meer te weten te komen!

Wat zijn friteuses zonder olie?

In grote lijnen hebben wij u gezegd dat frituurpannen zonder olie de frituurtechniek nabootsen, maar dan zonder gebruik te maken van olie. De modellen die we hieronder zullen zien, verminderen het vet in voedsel met 80% tot 90% in vergelijking met frituren.

Hoewel ze meestal olievrije friteuses worden genoemd, is de correcte term heteluchtfriteuses. De techniek die zij gebruiken is eenvoudig: hete lucht circuleert op maximale temperatuur en met verschillende snelheden, waarbij de techniek wordt nagebootst die plaatsvindt bij het frituren van voedsel. Dit type friteuse is echter ook zeer handig in het gebruik.

Zoals u waarschijnlijk al dacht, is het resultaat weliswaar zeer vergelijkbaar, maar toch niet precies hetzelfde als wanneer u het voedsel bakt. Toch heeft het het voordeel dat het een veel gezondere en lichtere kooktechniek is, perfect om uw dieet in toom te houden. Hier is waarom.

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: Kenmerken en vergelijkende vergelijking

Hieronder worden de sterke punten van elk merk besproken, met de nadruk op een model in de prijsklasse 100-160 euro. U moet er echter rekening mee houden dat elk bedrijf een breder assortiment olievrije friteuses aanbiedt.

Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philis Airfryer_1

1) Proscenic – De friteuse die via WiFi verbinding maakt met een mobiele app

Eerst denken we na over de voordelen van het model Proscenic T21. De kom heeft een inhoud van 5,5 liter en een vermogen van 1700 watt. Hij weegt echter ongeveer 2,5 kilo, wat minder is dan de 4 en 5 kilo van de Cecofry en Cosori modellen. Het is dus gemakkelijker te hanteren en in uw keuken te plaatsen, zodat het niet zo veel plaats inneemt. Een ander belangrijk aspect is de verwarmingstechniek, in dit geval de 360º-technologie die de warmte gelijkmatig en circulair verdeelt.

Dit is het meest technologische model met de grootste capaciteit voor synchronisatie met andere toestellen. Hij is namelijk compatibel met Alexa en Google Assistant, zodat hij je stem herkent en de commando’s die je hem geeft direct toepast. Bovendien maakt het via WiFi-connectiviteit verbinding met de Proscenic mobiele app. Hier kunt u de instellingen van de friteuse wijzigen, de timer aanpassen en toegang krijgen tot een grote verscheidenheid aan recepten die speciaal voor dit apparaat zijn ontworpen.

Het bevat andere functionaliteiten die het een moderner uiterlijk geven, zoals het LED-display. Bovendien kunt u kiezen uit 8 verschillende kookstanden. Tot slot is de mand voorzien van een antiaanbaklaag en vaatwasmachinebestendig.

2) Cosori – Het meer onbekende merk, maar met grote kracht

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van dit merk gehoord, maar je bent niet de enige. Cosori is een van de leidende merken in de verkoop van olievrije friteuses, maar de waarheid is dat dit type gebruiksvoorwerp niet in alle landen even wijdverbreid is. Het gaat om een merk van Vesync, een onderneming die gespecialiseerd is in elektrische apparaten en huishoudelijke producten. U kunt hun friteuses in twee opties vinden, met of zonder accessoires, hoewel de prijs varieert.

Sommige modellen, zoals de CS-158 AF, bieden WiFi-connectiviteit, maar in deze bespreking concentreren we ons op het CP158-AF model. Deze friteuse heeft een antiaanbak tank met een inhoud van ongeveer 5,5 liter. Het is het toestel met de meeste voorgeprogrammeerde programma’s, met een keuze uit 11 voorgeprogrammeerde programma’s.

De Cosori friteuse vermindert het spijsvet met 85% in vergelijking met traditioneel frituren. De 360º hete lucht circulatietechnologie maakt het voorverwarmen zeer snel, in 5 minuten, en sluit de vochtigheid binnen. Bovendien bevat het een boek met 100 zeer interessante recepten.

Cosori is een van de merken die door gebruikers het meest worden gewaardeerd, onder andere vanwege het hoge vermogen van zijn producten, die tot 1700 watt kunnen bereiken, zoals het exemplaar dat in deze review wordt besproken. U kunt ook het gekozen programma en de resterende kooktijd controleren op het LED-display.

3) Cecofry – Cecotec komt bij u thuis in de keuken

Voor degenen onder u die niet bekend zijn met deze Spaanse onderneming, zij wordt vooral gekenmerkt door haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, een kwaliteit die zij ook in het geval van heteluchtfriteuses handhaaft. Ze hebben een grote verscheidenheid aan opties in alle prijsklassen; de zuinigste en eenvoudigste zijn te koop vanaf 50 euro, terwijl de meest geavanceerde oplopen tot 140 euro.

Als referentie gaan we ons richten op de Cecofry Advance 5000 Black, een van de best verkochte modellen op Amazon. Deze friteuse heeft een maximale inhoud van 5,5 liter en een vermogen van 1700 watt. In dit geval heeft het 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma’s.

Met de thermostaat kunt u de temperatuur regelen tussen 80 en 200 graden. Bovendien zorgt de PerfectCook heteluchttechnologie ervoor dat de hete lucht in het fornuis circuleert en via de achterste ventilatieopeningen wordt afgevoerd, zodat verbranding of een aangebrand aroma wordt voorkomen. In dit verband is het van belang te wijzen op de oververhittingsbeveiliging waarmee de friteuse is uitgerust, een zeer belangrijke veiligheidsgarantie.

Het display is aanraakgevoelig, wat het een meer technologische en moderne look geeft. Bovendien is de mand vaatwasmachinebestendig. Ten slotte is dit model uitgerust met 6 siliconenvormen voor het bakken van muffins, een klein detail dat het verschil kan maken.

4) Philips Airfryer – 90% minder vet in voedsel

We eindigen deze bespreking met wat volgens ons de meest complete olievrije friteuse van allemaal is. Dit is de Airfryer XL, die een vermogen heeft van maximaal 2000 watt. Met 6,2 kilo doet hij het ook beter dan zijn rivalen op het vlak van mandgrootte, wat perfect is voor grotere gezinnen of grote maaltijden.

Maar hoewel het anders lijkt, is het de lichtste van allemaal, met een gewicht van minder dan 2 kilo. Dit betekent dat hij minder plaats inneemt in de keuken, wat veel handiger is voor de gebruiker. Bovendien vermindert het de hoeveelheid vet in voedsel met 90% in vergelijking met traditioneel frituren.

Connectiviteit is een ander groot pluspunt van de Philips Airfryer, die kan worden bediend via een mobiele app of via de Alexa-spraakassistent. En, als we ons richten op de verwarmingstechnologie, deze is voorzien van het Rapid Air systeem, dat de lucht verwarmt in stervorm.

Tot slot heeft deze friteuse ook een digitaal touchscreen om een van de 7 programma’s te selecteren, waaronder een stand waarin de warmte een half uur lang wordt vastgehouden.

Tips voor het kiezen van de beste heteluchtfriteuse

Nu u een algemeen idee hebt van de werking van de vier merken die in dit overzicht aan bod komen, is het tijd om in te gaan op de begrippen die u moet kennen om hun prestaties te evalueren. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Verwarmingsmethode: dit verwijst naar de manier waarop de friteuse de lucht verhit om het voedsel te koken. Dit kan door middel van 360º convectie, zoals in een oven, stervormig, enz. Tegenwoordig leveren bijna alle modellen in dit opzicht vergelijkbare prestaties.
 • Capaciteit van de mand: dit bepaalt de hoeveelheid voedsel die u per partij kunt bereiden. Om u een idee te geven, een mand van 5 tot 6 kilo is meestal meer dan genoeg voor een gemiddeld gezin van 2 tot 4 personen. In dit verband moet u weten dat de meest geavanceerde friteuses een kom hebben in plaats van een mandje.Cosori Vs Cecofry Vs Proscenic Vs Philis Airfryer_1
 • Maximumtemperatuurbereik: niet alle friteuses bereiken dezelfde maximumtemperatuur. In het algemeen hangt het temperatuurbereik af van het maximale vermogen dat wordt bereikt, hoewel de meeste tussen 50 en 200 graden liggen. Sommige modellen hebben zelfs een automatische temperatuurregelaar, afhankelijk van het voedsel dat u gaat koken.
 • Connectiviteit en digitaal display: in sommige gevallen kunnen friteuses via Wi-Fi worden gesynchroniseerd met een mobiele app, zodat ze op afstand kunnen worden bediend. Wat het display betreft, hebben de meeste huidige modellen een scherm waarop de temperatuur en de kooktijd worden aangegeven en waarop een van de voorgeprogrammeerde programma’s kan worden gekozen.
 • Vermogen: dit houdt verband met de maximale capaciteit van de korf. De meeste friteuses van 5,5 liter halen bijvoorbeeld een vermogen van 1700 watt.
 • Vaatwasmachinebestendige materialen: na gebruik moet u weten of de mand van het model dat u kiest vaatwasmachinebestendig is of dat u hem met de hand moet afwassen. Fabrikanten zijn verplicht u hiervan op de hoogte te brengen, dus als dit het geval is, moet u dit zien bij de algemene kenmerken.
 • Timer: een andere functie die u kunt vinden in frituurpannen zonder olie is de timer, een echt nuttige functie voor het koken en om te voorkomen dat u het voedsel binnen vergeet.

 

Cosori vs Cecofry vs Proscenic vs Philips Airfryer: de beste frituurpan zonder olie?

Degene die jij kiest. We weten dat het een cliché is, maar in dit geval biedt elk van de vier opties een zeer positieve prestatie, zoals gebruikers in hun beoordelingen aangeven. Wat het economische verschil betreft, behoren alle vier tot een prijsklasse tussen 100 en 160 euro, zodat het verschil niet erg uitgesproken zal zijn.

Er zijn bepaalde technische aspecten die meer verschil kunnen maken, zoals de luchtverwarmingstechniek, het aantal voorgedefinieerde kookprogramma’s of de inhoud van het reservoir. In dit verband raden wij u aan na te denken over wat uw behoeften zijn. Als u bijvoorbeeld een groot gezin bent, zult u meer geïnteresseerd zijn in kommen met een grote capaciteit.

Naar onze mening is de Philips Airfryer de meest complete van de vier. Niet alleen omdat hij 6,2 liter voedsel kan bevatten, vergeleken met 5,5 liter voor de anderen, maar ook omdat hij de krachtigste is. Het vermindert ook de hoeveelheid ingenomen vet met 90%.

Minst positieve aspect is dat het de duurste is, en hoewel het verschil niet veel is, kan het voor sommige gebruikers een obstakel zijn. Het is daarom belangrijk te verduidelijken dat elk van de vier die we hier bespreken bevredigende resultaten zal opleveren. Wij verstrekken u de informatie, maar alleen u neemt de uiteindelijke beslissing.

De populairste heteluchtfriteuses op Amazon

Misschien twijfelt u nog over welke olievrije airfryer u moet kiezen. Als dit uw geval is, tonen wij u de lijst van de beste verkopers op Amazon, informatie die u kan helpen bij het nemen van de uiteindelijke beslissing.

CREATE IKOHS FRYER AIR- olievrije friteuse, 900 W, olievrij, bijzonder gezond frituren, temperatuurinstellingen 80-200 °C, timer en temperatuurregeling" (wit)
 • Een designfriteuse die geschikt is voor frituren zonder olie. 900 W vermogen waarmee je dagelijks aan je culinaire behoeften kunt voldoen. Instelbare temperatuur van 80 tot 200 °C.
 • Met elegant design, compact, praktisch bij het koken en in gebruik, omdat de bediening en reiniging eenvoudig zijn. Ovenfunctie dankzij zijn heteluchttechnologie en de uitneembare mand.
 • Olievrije friteuse, die eenvoudig programmeerbaar is. Met digitaal display om de tijd en temperatuur van het kookproces te controleren.
 • Zonder olie of met een theelepel, naar wens krijg je lekkere en knapperige gerechten, en dat alles gezond
 • 1,5 l container en mand voor olievrij frituren tot 300 g aardappelen of andere levensmiddelen. Deze multifunctionele friteuse is niet alleen praktisch en functioneel, maar ook veelzijdig bruikbaar.
IKOHS FRYER AIR PRO - Olievrije friteuse (Chroom)
 • Gezond en schoon koken:De heteluchttechnologie maakt het mogelijk te bakken zonder de keuken met walm te vullen. Bakken zonder olie of met slechts een kwaststreekje olie en toch een lekker krokant resultaat.
 • Met reservoir van 3,5 L:Voor olievrij bakken van maximaal 500 g aardappel of andere etenswaren (het equivalent van circa 3 tot 4 porties). Kan gepauzeerd worden om de ingrediënten te verplaatsen, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
 • Frituurpan en oven:Door gebruik te maken van heteluchttechnologie werkt dit apparaat niet alleen als een frituurpan, maar ook als oven.
 • 8 vooraf ingestelde programma's:Intuïtief en eenvoudig in gebruik. Met digitale display voor het programmeren van tijd en temperatuur en acht voorgeïnstalleerde programma's voor het bereiden van frites, spareribs, vis, garnalen, kip, gebak, kippenpoten en brood.
 • Programmeer de kooktemperatuur en -tijd op uw LCD-scherm of gebruik een van de acht vooraf geïnstalleerde programma's om aardappelen, ribben, vis, garnalen, kip, cakes, kippendijen en brood te koken.
Cecotec hetelucht olievrije friteuse Cecofry Essential Rapid SunTouch 1200 W, Dieet, 2,5L, digitaal, instelbaar 80ºC - 200ºC, wit
 • Friteuse waarmee u kunt koken met slechts één eetlepel olie, voor gezondere resultaten.
 • Kom met een inhoud van 2,5 liter om grote hoeveelheden voedsel te bereiden. 1200 W vermogen voor het snel koken van alle gerechten. Uitzonderlijke resultaten bij alle recepten dankzij de PerfectCook technologie waarbij de hete lucht binnenin circuleert en via de achterste ventilatieopeningen wordt afgevoerd.
 • Elegante en compacte airfryer met een multifunctioneel digitaal display aan de bovenkant om de bediening te regelen
 • 8 vooraf ingestelde modi die de tijd en temperatuur instellen die nodig zijn om verschillende soorten voedsel te koken Het heeft een thermostaat om de temperatuur te regelen van 80ºC tot 200ºC. Regelbare tijd tussen 0 en 30 minuten.
 • Met bescherming tegen oververhitting. Bedieningsindicatielampje. De onderkant van het apparaat heeft een antisliplaag om het gebruik te vergemakkelijken. Behuizing en handvat met Cool-touch.
Zelmer ZAF3500 uFry - Heteluchtfriteuse XL, olievrije friteuse, capaciteit 3,5 l, zwart
 • Heteluchtgebruik: 1.300 W met snelle luchtcirculatietechnologie, die het mogelijk maakt om zonder toevoeging van olie te koken, waardoor je gerechten minder calorieën en gezonder worden.
 • Grote capaciteit: met een inhoud van 3,5 l kun je grote hoeveelheden gerechten bereiden. En dat alles in een praktische friteuse.
 • Eenvoudig en eenvoudig te gebruiken: met een timer tot 60 minuten met akoestische waarschuwing en een temperatuurregeling van 90 °C tot 200 °C. Stel gewoon de gewenste temperatuur en tijd in en de friteuse schakelt na afloop van de ingestelde tijd automatisch uit.
 • Veilig: de behuizing en het handvat voelen koel aan en de antislip bodem zorgt voor een veilige hantering bij het koken en frituren.
 • Eenvoudig te reinigen en te verwijderen: de afneembare kom met antiaanbaklaag en het dienblad kunnen gemakkelijk worden verwijderd en snel en gemakkelijk worden gereinigd.
KLAMER Heteluchtfriteuse XL 5,5 l, multifunctionele heteluchtfriteuse, olievrije friteuse, 1700 W airfryer
 • Gezond: In de heteluchtfriteuse kunnen gerechten vetverminderd en voorzichtig worden bereid. De 1700 W krachtige friteuse met de circulerende hetelucht smoort, grillt, gart en friteert snel en eenvoudig
 • Eenvoudig: De eenvoudige bediening maakt de friteuse bijzonder aantrekkelijk. Tijd- en temperatuurfuncties kunnen op het elegante digitale led-display via touchscreen worden ingesteld. Vooraf ingestelde kookprogramma's maken het ontdooien, voorverwarmen en warm houden van gerechten mogelijk
 • Familieplezier: Met zijn 5,5 L XL capaciteit blijkt de heteluchtfriteuse een familievriendelijk model. Probleemloos kunnen favoriete gerechten in porties voor maximaal 6 personen met maximaal 500 g - 600 g inhoud worden bereid
 • SCHOON - Om het plezier van het koken niet te verliezen, is een eenvoudige reiniging van de friteuse belangrijk. De gecoate mand heeft een antiaanbakeffect, is uitneembaar en vaatwasmachinebestendig
 • 100% TEVREDENHEIDSGARANTIE: Onze service staat voor 100% tevredenheid. Of het nu gaat om vervanging, ruilen of retourneren. Wij bieden je ook verder dan de standaardtermijnen en staan als langetermijnpartner bij de hand