Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse

19/08/2022

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home

Als u op zoek bent naar een robotstofzuiger die efficiëntie, veelzijdigheid en kracht combineert, is Cecotec een van de merken die het best aan uw behoeften zal voldoen. Net als andere merken verdeelt Cecotec zijn producten in verschillende gamma's, elk in een economisch gamma. In dit artikel vergelijken we drie van zijn meest complete robotstofzuigers uit het middensegment, zodat u kunt kiezen welke het beste bij uw zoekvoorkeuren past. Concreet vergelijken we de Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home modellen. Neem een kijkje!

inhoudsopgave

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home - belangrijkste overeenkomsten

Allereerst kijken we naar wat onze drie protagonisten gemeen hebben:

Borstels voor huisdieren en voor meerdere oppervlakken

Cecotec is een van de bedrijven die zijn eigen borstels patenteert, wat het een uniek en persoonlijk karakter geeft. Daarom zijn alle robots uitgerust met de Jalisco-borstel voor harde vloeren. Deze borstel is gemaakt van twee materialen en is gemotoriseerd, zodat de microvezels alle soorten deeltjes en vuil beter opvangen. Alle drie de modellen zijn ook uitgerust met de BestFriend Care-borstel, gemaakt van siliconen en speciaal ontworpen om het haar van uw huisdier op te zuigen zonder dat het in de war raakt.

Drie schrobintensiteiten

Alle hoofdrolspelers in deze vergelijking zijn multifunctioneel, en naast stofzuigen, schrobben ze ook. In alle drie de gevallen vinden we het iWater-systeem, waarmee de robot het waterdebiet in drie niveaus kan aanpassen en zo het waterverbruik kan optimaliseren. In het geval van de Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra hebben ze ook een schrobmodus, een heen-en-weerbeweging die de schrobefficiëntie verhoogt.

Stil stofzuigen

Als u het type persoon bent dat de robotstofzuiger 's morgens vroeg of 's avonds laat activeert, zal het u interesseren te weten dat alle drie de Cecotec-modellen zijn uitgerust met de Only Silence-technologie. Dit betekent dat ze niet meer dan 64 decibel aan geluidsvermogen produceren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw buren last hebben van lawaai.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van DreameDreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame

App connectiviteit

Een van de belangrijkste voordelen van robotstofzuigers is de mogelijkheid om ze op afstand te configureren vanaf uw smartphone. Dit is te danken aan een mobiele app die, in dit geval, compatibel is met alle drie de modellen. Via de app kunt u de status van de robot op dat moment controleren, de reiniging programmeren, de geselecteerde modus wijzigen, de bijzonderheden in elke kamer beheren, het batterijniveau controleren, enz.

Virtuele assistenten

Een andere technologie die alle drie de robots gemeen hebben is Virtual Voice, waarmee je ze kunt synchroniseren met de virtuele assistenten Alexa en Google Assistant. Op die manier herkennen zij de opdracht die u hen rechtstreeks geeft door te spreken en sturen zij de opdracht naar de robot om deze uit te voeren.

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home_3

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: variabele elementen

Nu is het tijd om na te gaan welke aspecten van de drie Cecotec robots verschillend zijn om te zien welke de beste prestaties levert:

Zuigkracht

Een ander aspect waar we een evolutie zien in de Cecotec robots is de zuigkracht, wat verwijst naar het vermogen van de robot om afval op te zuigen. De Conga 4690 Home haalt 2700 Pascals, vergeleken met 2300 Pascals voor de Conga 3890 Ultra en 2100 Pascals voor de Conga 2290 Ultra Home. Bovendien hebben alle drie de robots de mogelijkheid om het vermogen naar behoefte aan te passen. Het verschil is dat de 4690 Ultra en 3890 Ultra modellen 4 snelheden hebben, vergeleken met de 2290 Ultra Home's 3 snelheden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

Automatisch legen van de bodem

Zoals eerder vermeld, is de Conga 2290 Ultra Home de eerste Cecotec-robot met een ingebouwd zelfledigingsstation, waarbij de robot zelf automatisch het afval ledigt. Deze basis heeft een hygiënische zak met een inhoud van 2 liter, zodat u het wekenlang legen ervan kunt vergeten. De zelfledigende basis fungeert ook als oplaadbasis.

Levensduur batterij

De batterijlevensduur van de robots is een ander doorslaggevend criterium voor veel gebruikers, en hier onderscheidt de Conga 4690 Ultra zich duidelijk van zijn rivalen. Dit model kan 300 minuten werken, een verdubbeling van de 160 en 150 minuten autonomie van respectievelijk de Conga 3890 Ultra en 2290 Ultra Home. Het is niet overdreven te stellen dat het een van de langstlopende robots op de markt is.

Soort reis

Het navigatiesysteem is een van de fundamentele onderdelen van elke robotstofzuiger. In dit geval is de Conga 2290 Ultra Home gebaseerd op een gyroscopisch navigatiesysteem, de SmartGyro 4.0 technologie. Hoewel hij vrij nauwkeurig is, haalt hij niet de uitmuntendheid van de andere twee modellen, die zich voortbewegen door middel van een lasersysteem, iTech Laser 360. Dankzij deze technologie maken zij een laserscan van de ruimte die zij gaan bewerken, waardoor zij veel preciezer en nauwkeuriger te werk kunnen gaan.

Interactieve cartografie

Opmerkelijk is dat alle robots in dit overzicht kaarten kunnen maken, maar slechts twee kunnen ze opslaan. De Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra genereren interactieve kaarten en kunnen, dankzij het interactieve MultiMap-systeem, tot 5 verschillende kaarten opslaan. De Conga 2290 Ultra Home daarentegen is uitgerust met Virtual Map, en maakt telkens wanneer hij draait een nieuwe kaart. Deze kaart, die zal worden verfijnd naarmate de schoonmaak vordert en die u op de app kunt bekijken, is niet interactief.

Gepersonaliseerd kamerbeheer

In het verlengde van het vorige punt is het belangrijk te weten dat de modellen Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra zijn uitgerust met Room Plan 2.0, een intelligent ruimtemanagementsysteem. U kunt tot 50 verschillende en gepersonaliseerde schoonmaakplannen voor elke kamer beheren via de mobiele app. U kunt ook de schoonmaakvolgorde en een andere modus voor elke kamer instellen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home_1

Tankinhoud

De Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra hebben een gemengde tank van 570 ml voor vast afval en 270 ml voor de vloeistoftank in het geval van de 4690, wat wordt teruggebracht tot respectievelijk 500 ml en 200 ml in het geval van de 3890. De Conga 2290 Ultra Home daarentegen is uitgerust met twee afzonderlijke tanks, een 350 ml tank voor vaste stoffen en een 200 ml tank voor vloeistoffen. Daarbij komt nog de extra capaciteit dankzij de zelfledigende bodemzak van 2 liter.

Eindschoonmaak

Nu komen we bij een functie die alleen beschikbaar is op de Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra. Dit is de eindreiniging, een reinigingsbeweging die de robot aan het einde van het proces uitvoert om te voorkomen dat de laadbasis wordt bereikt met stof op de borstel.

Waar voor je geld

Om eerlijk te zijn, geen van de drie robots is erg duur in vergelijking met andere robots met vergelijkbare functies. Bovendien is het vermeldenswaard dat de Conga 2290 Ultra Home wordt geleverd met een zelfledigend station, een functie die de twee rivalen missen. De Conga 3890 Ultra is de goedkopere robot, en waarschijnlijk de beste waar voor zijn geld. Toch raden wij u aan uit te kijken naar goedkope aanbiedingen op zowel Amazon als Cecotec.

Dit zijn de meest populaire Cecotec robotstofzuigers:

Als u weet voor welke robots andere gebruikers kiezen, kunt u de juiste robot voor u kiezen. Daarom tonen wij u de best verkochte Cecotec modellen op Amazon:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?
Cecotec Robotstofzuiger Conga 2499 Ultra X-Treme. 2200Pa, Gyroscopische Technologie, Multifunctionele Borstel, Gemengd Reservoir, 2 Zijborstels, 2 liter, WiFi 2,4 GHz, Bluetooth, Dweilfunctie
 • Robotstofzuiger met 2 dweilen, vegen, zuigt, veegt en schrobt het hele oppervlak met verschillende reinigingsmodi die aan je behoeften voldoen.
 • Bediening via de CECOTEC app: selecteer reinigingsmodi, zuig- of schuurstanden en plan de reiniging. Alles met slechts één aanraking van je mobiele telefoon.
 • Beschikt over een dweil en een multifunctionele borstel die is ontworpen met rubberen borstelharen en siliconen om alle soorten vuil in je huis te ontkalken. Bovendien wordt dankzij de twee zijborstels het bereik van het vegen en zuigen verhoogd voor een effectievere reiniging.
 • Zuigvermogen van 2200 Pa en automatische turbo-modus voor tapijtreiniging. Hij beschikt over een autonomie van maximaal 160 minuten en de Total Surface technologie, die de robot naar zijn basis brengt als hij geen accu meer heeft om zich op te laden en de reiniging voort te zetten waar hij bleef.
 • iTech SmartGyro-technologie voor een schone reiniging van je huis. Dankzij de gyroscopische sensoren, nabijheids-, anti-shock- en valbeveiligingssensoren reinigt het hele oppervlak van je huis.
Cecotec Robotstofzuiger Conga 8290 Immortal Ultra Power Home X-Treme. iTech Laser Eye, 7000 Pa, 280 m2, Room Plan, 10 Modussen, Beperkt Gebied, Schrobfunctie, 3 L Zak, App
 • Beschikt over een zijborstel en een multifunctionele borstel die is ontworpen met rubberen borstelharen en siliconen om alle soorten vuil in je huis te ontkalken. 4 standen (off, eco, normaal en turbo) en schrobben (off, laag, medium en hoog)
 • Zuigmotor 7000 Pa, automatische turbo-modus voor tapijtreiniging en intelligent schrobben met 3 waterdebietniveaus. Tas van 3 liter: vervang je tas slechts 4 keer per jaar en geniet dagelijks van je schone huis. Bovendien beschikt het over een veiligheidssysteem om te voorkomen dat de zak leeg wordt gelaten als de zak niet op de basis ligt.
 • Reikwijdte van maximaal 280 minuten om 280 m2 af te dekken en met de Total Surface technologie, die de robot naar zijn basis brengt als er geen batterij meer aanwezig is, om hem op te laden en de reiniging op de plaats waar hij bleef voort te zetten.
 • Bediening via de Cecotec app, waarmee je verschillende modi, programmering, zuigniveau of schuurstand kunt selecteren en het reinigingsverloop kunt observeren. Het ondersteunt virtuele assistenten.
 • Room Plan – maakt het definiëren, plannen en plannen van de reiniging van je hele huis of bepaalde verblijven mogelijk dankzij de gegenereerde kaart. 10 modi: kies degene die het beste op elk moment past en geniet van een op maat gemaakte reiniging op de meest comfortabele manier.
Cecotec Robotstofzuiger Conga 8290 Power Ultra Home Genesis, 280 min Batterijduur, 7000 Pa, Laser, Zelfledigende Basis, 3 L Zak, 4-in-1: Vegen, Stofzuigen, Dweilen en Moppen, App
 • Maak je huis in kaart voor een nauwkeurige reiniging van alle ruimtes die je wilt, in minimale tijd dankzij het lasernavigatiesysteem. Zuigmotor met 7000 Pa, zodat de robot niets te zuigen blijft. Room Plan functie waarmee je definieert, plan en plan je de reiniging van je hele huis of bepaalde verblijven dankzij de gegenereerde kaart.
 • 5200 mAh batterij biedt meer dan 280 minuten. Looptijd¹ voor meer dan 280 m². Vervang je tas van 3 liter slechts 4 keer per jaar² en geniet dagelijks van je schone huis. Het veiligheidssysteem van de zak voorkomt lekken als de zak niet in de tas zit. Onder optimale reinigingsomstandigheden: harde vloeren met lage wrijving en matig aantal obstakels. Het kan variëren afhankelijk van het aantal toepassingen en de weersomstandigheden in het huishouden.
 • Kies uit de 10 beschikbare reinigingsmodi die het beste bij jou en elk moment past, en geniet van een op maat gemaakte reiniging op de meest comfortabele manier. Beperk beperkte gebieden door in de app de delen van je huis te selecteren die je niet van de robot wilt reinigen en vergeet je zorgen.
 • Bediening via de Cecotec app, waarmee je verschillende modi, programmering, zuigniveau of schuurstand kunt selecteren en het reinigingsverloop kunt observeren. Het ondersteunt virtuele assistenten.
 • Dweilbeweging: de robot beschikt over intensief schrobben met elektronische waterdoseringscontrole om je vloer glanzend te maken. Totaal oppervlak: als de robot zonder accu loopt, keert hij automatisch terug naar het laadstation en gaat hij verder met de reiniging om de geplande reiniging te voltooien.
Cecotec Robotstofzuiger Conga 7490 Ultimate Home X-Treme, 3000 Pa, 120 min Batterijduur, Lasernavigatie en zelfreinigende basis, 4-in-1 Reiniging, Multifunctionele Centrale Borstel, CECOTEC APP
 • Laserstofzuiger met zelfledigende basis, die intelligent veegt, zuigt, veegt en schrobt het hele oppervlak op intelligente wijze. 10 reinigingsmodi voor al je reinigingsbehoeften.
 • Inclusief zelflegende basis, de robot leegt zijn tank automatisch, zodat je het stof wekenlang vergeet. 2 liter inhoud van de tas. BagDetect-technologie herkent of de basis over een zak beschikt en goed gepositioneerd is.
 • De multifunctionele borstel is uitgerust met rubberen borstelharen en siliconen om alle soorten vuil in je huis te ontkalken.
 • Zuigvermogen 2600 Pa, automatische turbo-modus voor tapijtreiniging en intelligent schrobben met 3 waterdebietniveaus. Hij beschikt over een autonomie van maximaal 120 minuten en de Total Surface technologie, die de robot naar zijn basis brengt als hij geen accu meer heeft om zich op te laden en de reiniging voort te zetten waar hij bleef.
 • Bediening via de Cecotec app, waarmee je verschillende modi, programmering, zuigniveau of schuurstand kunt selecteren en het reinigingsverloop kunt observeren. Het ondersteunt virtuele assistenten.
Cecotec Robotstofzuiger Conga 7490 Eternal Genesis. Laser Technologie, 4-in-1 Reiniging, Zuigkracht van 3000 Pa, 110 min Batterijduur, Multifunctionele Borstel, App Bediening, Dweilfunctie
 • 4-in-1 laserstofzuigerrobot: vegen, zuigt, wast en wrijft intelligent over het gehele oppervlak. 8 reinigingsmodi om aan al je reinigingsbehoeften te voldoen: automatisch, willekeurig, peeling, spiraal, rand en handmatig.
 • Hij beschikt over een multifunctionele borstel die is ontworpen met borstelharen en siliconenrubber om alle soorten vuil te verwijderen die in je huis aanwezig kunnen zijn.
 • Zuigvermogen van 3000 Pa (gemeten op de zuigmotor met maximaal zuigvermogen van 2500 Pa), automatische turbo-modus voor tapijtreiniging en intelligente dweilen met 3 waterdebietniveaus. Hij heeft een looptijd van maximaal 110 minuten en met Total Surface technologie, die de robot naar zijn basis brengt als hij geen accu meer heeft om op te laden en de reiniging daar voort te zetten waar hij is gebleven.
 • Bediening via de app, waarmee je verschillende modi, programmering, zuigniveau of wasniveau kunt selecteren en de reinigingsgeschiedenis kunt observeren. Het is compatibel met Alexa.
 • Met zijn nabijheidssensoren, schok- en valbeveiligingssensoren reinigt het het hele oppervlak van je huis.

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: de essentie

Het is tijd om er een te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Het eerste wat u moet doen is de prioriteit bepalen die elk criterium voor u zal hebben.

Vanuit technisch oogpunt is de Conga 4690 Ultra het meest geavanceerde model van de drie, hoewel het niet het meest geavanceerde is van het hele Cecotec-assortiment. Hij levert meer vermogen en een dubbel zo grote actieradius als zijn twee rivalen, hoewel zijn prijs hoger ligt.

Het is ook belangrijk op te merken dat de Conga 3890 Ultra de prestaties van de Conga 2290 Ultra Home verbetert, zowel wat zuigkracht als wat navigatie-intelligentie en interactiviteit betreft. Het is ook vermeldenswaard dat het de goedkoopste van de drie modellen is, wat een pluspunt is.

Indien u daarentegen op zoek bent naar een robot met een zelfledigend station, dan is de Conga 2290 Ultra Home uw keuze. De navigatie is echter gyroscopisch, wat minder nauwkeurig is dan de laser.

Hoe kies je de beste? Ons advies is dat u, als u van een voordelige aanbieding kunt profiteren, kiest voor de Conga 4690 Ultra, die qua prestaties en functionaliteiten de beste is. Voor de gebruikelijke prijs is de Conga 3890 Ultra de beste prijs-kwaliteitverhouding. In beide gevallen, zolang je geen prioriteit geeft aan de toevoeging van de zelfledigende basis.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:roborock s7 vs s8_1Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir