Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse

19/08/2022

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home

Als u op zoek bent naar een robotstofzuiger die efficiëntie, veelzijdigheid en kracht combineert, is Cecotec een van de merken die het best aan uw behoeften zal voldoen. Net als andere merken verdeelt Cecotec zijn producten in verschillende gamma's, elk in een economisch gamma. In dit artikel vergelijken we drie van zijn meest complete robotstofzuigers uit het middensegment, zodat u kunt kiezen welke het beste bij uw zoekvoorkeuren past. Concreet vergelijken we de Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home modellen. Neem een kijkje!

inhoudsopgave

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home - belangrijkste overeenkomsten

Allereerst kijken we naar wat onze drie protagonisten gemeen hebben:

Borstels voor huisdieren en voor meerdere oppervlakken

Cecotec is een van de bedrijven die zijn eigen borstels patenteert, wat het een uniek en persoonlijk karakter geeft. Daarom zijn alle robots uitgerust met de Jalisco-borstel voor harde vloeren. Deze borstel is gemaakt van twee materialen en is gemotoriseerd, zodat de microvezels alle soorten deeltjes en vuil beter opvangen. Alle drie de modellen zijn ook uitgerust met de BestFriend Care-borstel, gemaakt van siliconen en speciaal ontworpen om het haar van uw huisdier op te zuigen zonder dat het in de war raakt.

Drie schrobintensiteiten

Alle hoofdrolspelers in deze vergelijking zijn multifunctioneel, en naast stofzuigen, schrobben ze ook. In alle drie de gevallen vinden we het iWater-systeem, waarmee de robot het waterdebiet in drie niveaus kan aanpassen en zo het waterverbruik kan optimaliseren. In het geval van de Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra hebben ze ook een schrobmodus, een heen-en-weerbeweging die de schrobefficiëntie verhoogt.

Stil stofzuigen

Als u het type persoon bent dat de robotstofzuiger 's morgens vroeg of 's avonds laat activeert, zal het u interesseren te weten dat alle drie de Cecotec-modellen zijn uitgerust met de Only Silence-technologie. Dit betekent dat ze niet meer dan 64 decibel aan geluidsvermogen produceren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw buren last hebben van lawaai.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Dreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van DreameDreame Z10 Pro Vs Dreame W10 - Twee zeer verschillende robotstofzuigers van Dreame

App connectiviteit

Een van de belangrijkste voordelen van robotstofzuigers is de mogelijkheid om ze op afstand te configureren vanaf uw smartphone. Dit is te danken aan een mobiele app die, in dit geval, compatibel is met alle drie de modellen. Via de app kunt u de status van de robot op dat moment controleren, de reiniging programmeren, de geselecteerde modus wijzigen, de bijzonderheden in elke kamer beheren, het batterijniveau controleren, enz.

Virtuele assistenten

Een andere technologie die alle drie de robots gemeen hebben is Virtual Voice, waarmee je ze kunt synchroniseren met de virtuele assistenten Alexa en Google Assistant. Op die manier herkennen zij de opdracht die u hen rechtstreeks geeft door te spreken en sturen zij de opdracht naar de robot om deze uit te voeren.

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home_3

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: variabele elementen

Nu is het tijd om na te gaan welke aspecten van de drie Cecotec robots verschillend zijn om te zien welke de beste prestaties levert:

Zuigkracht

Een ander aspect waar we een evolutie zien in de Cecotec robots is de zuigkracht, wat verwijst naar het vermogen van de robot om afval op te zuigen. De Conga 4690 Home haalt 2700 Pascals, vergeleken met 2300 Pascals voor de Conga 3890 Ultra en 2100 Pascals voor de Conga 2290 Ultra Home. Bovendien hebben alle drie de robots de mogelijkheid om het vermogen naar behoefte aan te passen. Het verschil is dat de 4690 Ultra en 3890 Ultra modellen 4 snelheden hebben, vergeleken met de 2290 Ultra Home's 3 snelheden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?Roomba Combo j7 vs Dreame L10 Pro: Wat is de beste allround schoonmaakrobot?

Automatisch legen van de bodem

Zoals eerder vermeld, is de Conga 2290 Ultra Home de eerste Cecotec-robot met een ingebouwd zelfledigingsstation, waarbij de robot zelf automatisch het afval ledigt. Deze basis heeft een hygiënische zak met een inhoud van 2 liter, zodat u het wekenlang legen ervan kunt vergeten. De zelfledigende basis fungeert ook als oplaadbasis.

Levensduur batterij

De batterijlevensduur van de robots is een ander doorslaggevend criterium voor veel gebruikers, en hier onderscheidt de Conga 4690 Ultra zich duidelijk van zijn rivalen. Dit model kan 300 minuten werken, een verdubbeling van de 160 en 150 minuten autonomie van respectievelijk de Conga 3890 Ultra en 2290 Ultra Home. Het is niet overdreven te stellen dat het een van de langstlopende robots op de markt is.

Soort reis

Het navigatiesysteem is een van de fundamentele onderdelen van elke robotstofzuiger. In dit geval is de Conga 2290 Ultra Home gebaseerd op een gyroscopisch navigatiesysteem, de SmartGyro 4.0 technologie. Hoewel hij vrij nauwkeurig is, haalt hij niet de uitmuntendheid van de andere twee modellen, die zich voortbewegen door middel van een lasersysteem, iTech Laser 360. Dankzij deze technologie maken zij een laserscan van de ruimte die zij gaan bewerken, waardoor zij veel preciezer en nauwkeuriger te werk kunnen gaan.

Interactieve cartografie

Opmerkelijk is dat alle robots in dit overzicht kaarten kunnen maken, maar slechts twee kunnen ze opslaan. De Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra genereren interactieve kaarten en kunnen, dankzij het interactieve MultiMap-systeem, tot 5 verschillende kaarten opslaan. De Conga 2290 Ultra Home daarentegen is uitgerust met Virtual Map, en maakt telkens wanneer hij draait een nieuwe kaart. Deze kaart, die zal worden verfijnd naarmate de schoonmaak vordert en die u op de app kunt bekijken, is niet interactief.

Gepersonaliseerd kamerbeheer

In het verlengde van het vorige punt is het belangrijk te weten dat de modellen Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra zijn uitgerust met Room Plan 2.0, een intelligent ruimtemanagementsysteem. U kunt tot 50 verschillende en gepersonaliseerde schoonmaakplannen voor elke kamer beheren via de mobiele app. U kunt ook de schoonmaakvolgorde en een andere modus voor elke kamer instellen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Roborock S7 MaxV UltraRoborock S7 MaxV Ultra Vs Roomba s9+: Welke robotstofzuiger is meer waard?

Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home_1

Tankinhoud

De Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra hebben een gemengde tank van 570 ml voor vast afval en 270 ml voor de vloeistoftank in het geval van de 4690, wat wordt teruggebracht tot respectievelijk 500 ml en 200 ml in het geval van de 3890. De Conga 2290 Ultra Home daarentegen is uitgerust met twee afzonderlijke tanks, een 350 ml tank voor vaste stoffen en een 200 ml tank voor vloeistoffen. Daarbij komt nog de extra capaciteit dankzij de zelfledigende bodemzak van 2 liter.

Eindschoonmaak

Nu komen we bij een functie die alleen beschikbaar is op de Conga 4690 Ultra en 3890 Ultra. Dit is de eindreiniging, een reinigingsbeweging die de robot aan het einde van het proces uitvoert om te voorkomen dat de laadbasis wordt bereikt met stof op de borstel.

Waar voor je geld

Om eerlijk te zijn, geen van de drie robots is erg duur in vergelijking met andere robots met vergelijkbare functies. Bovendien is het vermeldenswaard dat de Conga 2290 Ultra Home wordt geleverd met een zelfledigend station, een functie die de twee rivalen missen. De Conga 3890 Ultra is de goedkopere robot, en waarschijnlijk de beste waar voor zijn geld. Toch raden wij u aan uit te kijken naar goedkope aanbiedingen op zowel Amazon als Cecotec.

Dit zijn de meest populaire Cecotec robotstofzuigers:

Als u weet voor welke robots andere gebruikers kiezen, kunt u de juiste robot voor u kiezen. Daarom tonen wij u de best verkochte Cecotec modellen op Amazon:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Kärcher RCV 5 vs RCV 3Kärcher RCV 5 vs RCV 3: welke Kärcher robotstofzuiger is interessanter?
Cecotec Conga 2299 Ultra Home Genesis robotstofzuiger met zelflediging, gyroscooptechnologie, 2100 Pa, app, multifunctionele borstel, Alexa, mixtank, inhoud 3 l
 • Robotstofzuiger met 4-in-1 reiniging: veegt, zuigt, veegt de mop af en schrobt het gehele gelegde oppervlak intelligent. 6 reinigingsmodi passen aan al je reinigingsbehoeften: auto, willekeurig, vegen, spiraal, randen en handmatig.
 • Zuigvermogen 2100 Pa, turbo-automatische modus voor het reinigen van tapijten en intelligent vegen met 3 waterstroomniveaus. Hij beschikt over een looptijd van maximaal 160 minuten en de Total Surface technologie, die de robot op zijn basis brengt als de accu niet overblijft om hem weer op te laden en weer te reinigen.
 • Inclusief zelfledigende basis, de robot leeg je tank automatisch, zodat je wekenlang het stof hebt vergeten. 3 liter inhoud van de tas BagDetect-technologie, herkent het systeem of het een tas heeft en waarschuwt je indien nodig.
 • iTech SmartGyro-technologie voor een nette reiniging van je huis. Dankzij de gyroscoop-, naderings-, stoot- en valsensoren reinig je het gehele gelegde oppervlak van je huis. App-bediening: app voor je smartphone, waarmee je reinigings-, programmeer-, zuig- of dweilmodi kunt selecteren en het reinigingsverloop kunt volgen.
 • Hij beschikt over een multifunctionele borstel, die is ontworpen met borstelharen en rubberen siliconen om alle soorten vuil te verwijderen die in je huis kunnen zijn. Bovendien wordt dankzij de twee zijborstels de veeg- en zuigbreedte verhoogd voor een effectievere reiniging.
Cecotec Robotstofzuiger Conga 999 Origin Genesis. Reactieve Navigatie, 1000 PA, 2 Zijborstels, Autonomie 120 minuten, 6 Programma's, Bediening met APP en Afstandsbediening
 • 5-in-1 robotstofzuiger: vegen, stofzuigen, vegen, schrobben en drogen. Beschikt over een zuigmond zonder centrale borstel om klitten te voorkomen. 2 zijborstels voor meer bereik.
 • Reactieve technologie voor zelfstandige navigatie past zich aan je huis aan, herkent obstakels, reinigt onder meubels en voorkomt vallen in gebieden met verschillende hoogteniveaus.
 • 5 reinigingsprogramma's en 2 dweilstanden voor je behoeften. Bovendien beschikt hij over de bodemdroging na het wassen.
 • Bedien de robot via de afstandsbediening of overal via de app. Selecteer gemakkelijk en snel de modi, de programmering, het zuigniveau of de dweilstand.
 • Tot 120 minuten batterijduur met Total Surface technologie voor een volledige reiniging.
Cecotec Conga 7490 Ultimate Home X-Treme robotstofzuiger, 2600 Pa, 120 minuten autonomie, lasernavigatie en zelfledigingsbasis, 4-in-1 reiniging, multifunctionele centrale borstel, app
 • Laserstofzuiger met zelfledigende basis, die intelligent veegt, zuigt, veegt en schrobt het hele oppervlak op intelligente wijze. 10 reinigingsmodi voor al je reinigingsbehoeften.
 • Inclusief zelflegende basis, de robot leegt zijn tank automatisch, zodat je het stof wekenlang vergeet. 2 liter inhoud van de tas. BagDetect-technologie herkent of de basis over een zak beschikt en goed gepositioneerd is.
 • De multifunctionele borstel is uitgerust met rubberen borstelharen en siliconen om alle soorten vuil in je huis te ontkalken.
 • Zuigvermogen 2600 Pa, automatische turbo-modus voor tapijtreiniging en intelligent schrobben met 3 waterdebietniveaus. Hij beschikt over een autonomie van maximaal 120 minuten en de Total Surface technologie, die de robot naar zijn basis brengt als hij geen accu meer heeft om zich op te laden en de reiniging voort te zetten waar hij bleef.
 • Bediening via de Cecotec app, waarmee je verschillende modi, programmering, zuigniveau of schuurstand kunt selecteren en het reinigingsverloop kunt observeren. Het ondersteunt virtuele assistenten.
Cecotec Conga 2299 Ultra Home X-Treme T. Robotstofzuiger met zelfledigingsbasis, gyroscooptechnologie, schone reiniging, schrobben, zuigen en vegen, 2100 Pa, app, multifunctionele borstel, 2 mopa's
 • 4-in-1 reinigingsrobot: veegt, zuigt, veegt en schrobt het hele oppervlak intelligent. 6 reinigingsmodi voor al je reinigingsbehoeften: auto, willekeurig, schrobben, spiraal, randen en handmatig.
 • Inclusief zelflegende basis, de robot leegt zijn tank automatisch, zodat je het stof wekenlang vergeet. 3 liter inhoud van de tas. BagDetect-technologie, het systeem detecteert of je een tas hebt en waarschuwt je bij fouten.
 • Zuigvermogen van 2100 Pa en automatische turbo-modus voor tapijtreiniging. Hij beschikt over een autonomie van maximaal 160 minuten en de Total Surface technologie, die de robot naar zijn basis brengt als hij geen accu meer heeft om zich op te laden en de reiniging voort te zetten waar hij bleef.
 • iTech SmartGyro-technologie voor een schone reiniging van je huis. Dankzij de gyroscopische sensoren, nabijheids-, anti-shock- en valbeveiligingssensoren reinigt het hele oppervlak van je huis. App-bediening: app voor je smartphone, waarmee je reinigingsmodi, programmering, zuigniveau of schrobben kunt selecteren en het reinigingsproces kunt volgen.
 • De multifunctionele borstel is ontworpen met rubberen borstelharen en siliconen en uitgerust met intelligente schrobben met 3 hoeveelheden water om alle soorten vuil in je huis te ontkalken. Bovendien wordt dankzij de twee zijborstels het bereik van het vegen en zuigen verhoogd voor een effectievere reiniging.
Cecotec Robotstofzuiger Conga 2290 Ultra. iTech SmartGyro, Dweilt, stofzuigt, veegt tegelijkertijd. 2100Pa. Mobiele app met plattegrond, Complete en geordende schoonmaak, Alexa & Google Assistant
 • 4 IN 1: robotstofzuiger die tegelijk stofzuigt, veegt, schrobt en dweilt. iTech SmartGyro 4.0: een gestructureerde navigatie voor een efficiënte schoonmaak dankzij de gyroscopische, nabijheids-, antibots- en antivalsensoren.
 • APP Control: volledige controle via uw smartphone: kies programma’s, regel de kracht, schrob, bekijk de geschiedenis, … Virtual Map: visualiseer de plattegrond van uw woning via de applicatie op uw smartphone. Total Surface: laadt op en keert terug naar het punt waar hij was gebleven, totdat het hele oppervlak is gereinigd.
 • Alexa & Google Assistant: compatibel met uw virtuele spraakassistent. iWater: slim schrobben met 3 niveaus van waterstroom (Hoog, Meduim en Laag). BestFriend Care: een rubberen verwisselbare borstel speciaal voor dierlijke haren.
 • Memory Control: onthoudt de route, definieert de snelste route, reinigt het hele beoogde oppervlak en keert daarna terug naar de oplaadsbasis. ForceClean 2100 Pa: een grote zuigkracht die grondig reinigt. 8 programmas: Auto, Random, Randen, Intensief dweilen, Kamer, Spiraal, Handmatig en back home.
 • Magnetic Strip: begrenst de reinigingszones met een magnetische wand. 3 vermogensstanden: Eco, Normaal en Turbo BrushPro: multifunctionele roterende borstel. Only Silence: een geluidsniveau van <64 dB.

Conga 4690 Ultra Vs 3890 Ultra Vs 2290 Ultra Home: de essentie

Het is tijd om er een te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Het eerste wat u moet doen is de prioriteit bepalen die elk criterium voor u zal hebben.

Vanuit technisch oogpunt is de Conga 4690 Ultra het meest geavanceerde model van de drie, hoewel het niet het meest geavanceerde is van het hele Cecotec-assortiment. Hij levert meer vermogen en een dubbel zo grote actieradius als zijn twee rivalen, hoewel zijn prijs hoger ligt.

Het is ook belangrijk op te merken dat de Conga 3890 Ultra de prestaties van de Conga 2290 Ultra Home verbetert, zowel wat zuigkracht als wat navigatie-intelligentie en interactiviteit betreft. Het is ook vermeldenswaard dat het de goedkoopste van de drie modellen is, wat een pluspunt is.

Indien u daarentegen op zoek bent naar een robot met een zelfledigend station, dan is de Conga 2290 Ultra Home uw keuze. De navigatie is echter gyroscopisch, wat minder nauwkeurig is dan de laser.

Hoe kies je de beste? Ons advies is dat u, als u van een voordelige aanbieding kunt profiteren, kiest voor de Conga 4690 Ultra, die qua prestaties en functionaliteiten de beste is. Voor de gebruikelijke prijs is de Conga 3890 Ultra de beste prijs-kwaliteitverhouding. In beide gevallen, zolang je geen prioriteit geeft aan de toevoeging van de zelfledigende basis.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:roborock s7 vs s8_1Roborock S8 vs Roborock S7: welke robotstofzuiger raad ik aan?

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Conga 4690 Ultra vs 3890 Ultra vs 2290 Ultra Home - Vergelijking en analyse je kunt de categorie bezoeken robotstofzuiger.

gerelateerde berichten

Subir