CHiQ vs Klarstein vs Hisense: welke minikoelkast is interessanter?

12/06/2023

CHiQ vs Klarsteinvs Hisense 3

Minikoelkasten zijn een must-have geworden tijdens de zomermaanden, want het gemak van een verfrissend koud drankje binnen handbereik is een echte luxe. Bovendien kunnen we deze koelkasten dankzij hun compacte formaat in elke ruimte plaatsen, of het nu in de woonkamer, op kantoor of zelfs in de slaapkamer is. Maar heb je de knowhow om de beste minikoelkast op de markt te kiezen? Om je hierbij te helpen, presenteren we een uitgebreide vergelijking van drie intrigerende modellen: CHiQ, Klarstein en Hisense. Kom meer te weten over elk van hen en neem een weloverwogen beslissing.

inhoudsopgave

Kwaliteiten die een minikoelkast moet hebben

Het eerste wat we gaan doen, is aangeven welke eigenschappen een minikoelkast moet hebben om als minikoelkast te worden beschouwd.

  • Grootte: Minikoelkasten zijn compact van formaat, ontworpen om kleiner en draagbaarder te zijn dan normale koelkasten. Ze zijn meestal ontworpen om in kleine ruimtes te passen, zoals slaapkamers, kantoren, slaapzalen of kleine flats. De grootte kan variëren, maar minikoelkasten hebben meestal een inhoud van minder dan 5 kubieke meter.
  • Koelmechanisme: Minikoelkasten gebruiken verschillende koelmechanismen, zoals compressorkoeling of thermo-elektrische koeling. Minikoelkasten met compressorkoeling koelen meestal efficiënter en kunnen lagere temperaturen bereiken, terwijl thermo-elektrische koelkasten stiller zijn, maar mogelijk een beperkte koelcapaciteit hebben.
  • Capaciteit: Minikoelkasten hebben een beperkte opslagcapaciteit in vergelijking met grote koelkasten. Ze zijn bedoeld om een kleine hoeveelheid voedsel en dranken in op te slaan. De capaciteit van een minikoelkast varieert meestal van 1 tot 5 kubieke meter, hoewel er variaties kunnen zijn.
  • Functies: Hoewel minikoelkasten niet alle functies van een grote koelkast hebben, beschikken ze vaak wel over de basisfuncties. Dit kan verstelbare temperatuur zijn, schappen of rekken voor organisatie, een kleine vriezer (in sommige modellen) en binnenverlichting. Sommige minikoelkasten hebben ook extra functies zoals blikhouders, deuropslag of omkeerbare deuren voor flexibele plaatsing.
  • Draagbaarheid: Minikoelkasten zijn ontworpen om draagbaar te zijn, zodat je ze gemakkelijk van plaats naar plaats kunt verplaatsen. Ze zijn vaak licht van gewicht en voor het gemak voorzien van handgrepen of wieltjes.
  • Stroombron: Minikoelkasten kunnen worden aangedreven door elektriciteit, meestal met een standaard netsnoer dat je in een stopcontact steekt. Sommige modellen hebben ook opties voor alternatieve voedingsbronnen, zoals een autoadapter of USB-voeding, waardoor ze geschikt zijn voor reizen of gebruik buitenshuis.

Samen definiëren deze kenmerken wat over het algemeen wordt beschouwd als een minikoelkast. Houd er echter rekening mee dat er variaties kunnen zijn in specifieke functies en ontwerpen tussen verschillende modellen en merken.

CHiQ vs. Klarstein vs. Hisense: belangrijke verschillen

Hieronder laten we je de belangrijkste verschillen zien tussen de modellen die we van de drie merken hebben gekozen. Zoals je je kunt voorstellen, zijn er verschillende modellen, maar we hebben de modellen geselecteerd die volgens ons de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Mis niets!

Hoe is de ruimte verdeeld?

Eigenlijk is de meeste ruimte tussen de drie minikoelkasten op dezelfde manier verdeeld, behalve de ruimte die we op de deur zien. De CHiQ en Hisense minikoelkasten hebben twee opbergvakken, terwijl de Klarstein minikoelkast maar één schap heeft voor flessen. Daarom maken CHiQ en Hisense veel beter gebruik van de beschikbare ruimte, omdat ze ook een opbergvak voor flessen hebben.

Maximaal volume

Een ander verschil is de capaciteit van de drie minikoelkasten, en ook hier zijn er significante verschillen. De Klarstein minikoelkast heeft een grotere inhoud dan zijn twee concurrenten. Deze minikoelkast heeft een volume van 17 liter, ver verwijderd van de 46 en 45 liter van respectievelijk de CHiQ en Hisense.

Temperatuurregeling

Bij alle minikoelkasten in deze review kan de temperatuur op verschillende niveaus worden ingesteld, hoewel er enkele belangrijke veranderingen zijn waar je op moet letten. De CHiQ minikoelkast heeft 7 temperatuurniveaus in een bereik tussen 0ºC en 10ºC. De Klarstein minikoelkast kan daarentegen in 5 standen worden ingesteld, maar heeft een groter temperatuurbereik tot 15 graden Celsius.

De Hisense minikoelkast daarentegen geeft geen maximaal temperatuurbereik aan, maar kan handmatig worden ingesteld met een wieltje.

Automatische ontdooifunctie

Alleen de Hisense minikoelkast heeft de Auto Defrost-functie, waarbij het ontdooiproces automatisch kan worden uitgevoerd. Bij de andere twee koelkasten kan dit handmatig, d.w.z. door de stekker uit het stopcontact te halen en de ijslaag te laten ontdooien.

Interieurverlichting

We zijn eraan gewend dat de meeste minikoelkasten op de markt tegenwoordig een binnenverlichting hebben. Dit is echter niet het geval bij de CHiQ, die als enige van de drie geen lampje heeft om het interieur te verlichten. Normaal gesproken is dit niet nodig, maar als je 's nachts zin hebt in een drankje en niemand wakker wilt maken, is het een welkome aanvulling.

CHiQ vs Klarstein vs Hisense 1

CHiQ vs Klarstein vs Hisense: Belangrijkste overeenkomsten

In dit gedeelte laten we je de overeenkomsten zien tussen de drie minikoelkasten die we hebben gekozen:

Afmetingen

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een minibar is de grootte, want waar we naar op zoek zijn is juist dat hij compact is, gemakkelijk te hanteren en bijna overal past. In die zin hebben de drie die we hebben gekozen zeer vergelijkbare afmetingen; in feite is geen van hen hoger dan 50 centimeter, dus je zult ze in vrijwel elke ruimte kunnen gebruiken.

Wat het ontwerp betreft, is het de moeite waard om op te merken dat ze allemaal een vrij gelijkaardige esthetiek hebben, waarbij de kleur het visuele element is dat het meest verandert. De vorm is echter in alle drie de gevallen vergelijkbaar, afgezien van de kleine verschillen in de ruimteverdeling die we hebben gezien.

Ze zijn stil

Een ander belangrijk aspect is het geluidsniveau van deze minikoelkasten, vooral 's nachts. Ze zijn echter alle drie behoorlijk stil, want geen van de drie overschrijdt de 40 decibel. De Klarstein ligt echter voor op zijn twee rivalen, met slechts 26 decibel, vergeleken met 36 decibel voor de andere twee.

Omkeerbare deur

Bij alle drie de minikoelkasten kun je kiezen hoe je de deur wilt openen, want ze hebben alle drie een omkeerbare deur. Je kunt ze dus overal neerzetten, zonder dat dit een bepalende factor is voor hun locatie.

Flessenrek

Minibars worden meestal gebruikt om flessen en drankjes in te bewaren. Daarom is het interessant om te weten dat de drie die we hebben geanalyseerd een flessenhouder in de deur hebben. De Klarstein heeft echter meer opslagruimte voor flessen tot 2 liter, omdat hij geen tweede compartiment in de deur heeft, zoals de andere twee koelkasten.

Prijsklasse

Last but not least weten we dat de prijs vaak een doorslaggevende factor is bij het kiezen tussen verschillende producten, maar in dit geval is dat niet zo. Hoewel er verschillen zijn, zijn er drie minikoelkasten met een zeer vergelijkbare prijsklasse, dus je kunt het je veroorloven om alleen te kiezen op basis van hun functies.

CHiQ vs Klarstein vs Hisense 2

CHiQ vs Klarstein vs Hisense: wat is mijn keuze?

Tot slot vertellen we je de conclusie die we trekken uit onze analyse van de drie modellen, om met je te delen wat onze keuze zou zijn. Natuurlijk weet je dat dit heel persoonlijk is, dus denk eerst na over wat jouw behoeften en prioriteiten zijn, want die zullen je beslissing bepalen.

In gedachten houdend dat ze alle drie ongeveer even duur zijn, gaan we alleen kijken naar hun functionaliteit. En dat gezegd hebbende, vinden we de Hisense het interessantst. Hij heeft een grote capaciteit, evenals binnenverlichting en een beter systeem voor ruimtegebruik. In feite is dit de enige die alle functies heeft, want de andere twee hebben sommige functies wel, maar andere niet.

De CHiQ heeft bijvoorbeeld een goede capaciteit en een dubbel compartiment, maar geen binnenverlichting. De Klarstein daarentegen heeft wel een binnenverlichting, maar zijn capaciteit is kleiner. Hij is echter wel de stilste van de drie.

Dat gezegd hebbende, de keuze is geheel aan jou, dus denk goed na en kies, afhankelijk van de ruimte die je thuis hebt, degene die het beste bij je past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten CHiQ vs Klarstein vs Hisense: welke minikoelkast is interessanter? je kunt de categorie bezoeken minibar.

Subir