Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart - Wat is de beste wandkachel?

28/01/2023 - Actualizado: 27/01/2023

Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart

Als u op een koude plek woont en er genoeg van hebt om het thuis niet warm te hebben, dan hebt u het juiste apparaat nog niet gevonden. Wij willen u helpen door u de verschillen en overeenkomsten te laten zien tussen twee zeer interessante wandverwarmers: Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart. Hoewel ze beide enkele overeenkomsten hebben, zijn de verschillen zeer belangrijk, en kunnen ze uw beslissing volledig veranderen. Bent u klaar om dat te ontdekken? Lees dan verder!

No products found.

inhoudsopgave

Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart: wat ze gemeen hebben

In dit deel concentreren wij ons op de meest relevante overeenkomsten, die niet gering zijn:

Programmeerbaar

Beide kachels kunnen vooraf worden geprogrammeerd, zodat ze bijvoorbeeld kunnen worden ingeschakeld voordat u thuiskomt. Zo kunt u het tijdslot of de dag kiezen waarop u de verwarming wilt programmeren.

Ingebouwd LED display

Een andere overeenkomst tussen de twee kachels die we analyseren is dat ze een LED-display hebben, in overeenstemming met hun moderne en technologische uiterlijk. Op dit display ziet u de huidige temperatuur van de kamer.

Hoe machtig zijn ze?

Macht is altijd een van de aspecten waar we het eerst naar kijken, en in dit geval is het een zeer duidelijke overeenkomst. Beide kachels bereiken een maximaal vermogen van 2000 watt, genoeg om een kamer van ongeveer 20 vierkante meter te verwarmen.

Afstandsbediening

Als u de verwarmingen wilt programmeren of de temperatuur wilt controleren en u bent niet thuis, kunt u dat doen via de bijbehorende mobiele app. Beide modellen kunnen worden bediend via een smartphone, en hebben wifi-connectiviteit voor het geval u belangrijke updates moet installeren.

Montagekit inbegrepen

Aangezien het allebei muurverwarmers zijn, kunnen ze allebei op dit oppervlak worden geplaatst. En daarvoor behoort de noodzakelijke montageset tot de standaarduitrusting.

Cecotec vs Klarstein_3

Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart: belangrijkste verschillen

Nu gaan we verder met de belangrijkste verschillen tussen de twee wandverwarmers:

Vorm en ontwerp

Op het eerste gezicht lijken de twee kachels nogal op elkaar, want ze zijn allebei rechthoekig van vorm en wit. Op het eerste gezicht is het model van Klarstein echter niet alleen groter en neemt daardoor meer muurruimte in beslag, maar heeft het ook een licht gebogen ontwerp. Dit geeft het een veel technologischer uiterlijk.

Thermische oscillatie

Een ander verschil is het temperatuurbereik. De Cecotec heater verwarmt tussen 5 en 35 graden Celsius, terwijl de Klarstein heater verwarmt tot maximaal 45 graden Celsius.

Weerstandsniveau

Als u een wandkachel koopt, die meestal in de badkamer wordt geïnstalleerd, is het belangrijk te kijken naar de mate van vochtbestendigheid. Dit wordt gemeten door de IP-waarde, gevolgd door twee cijfers.

In dit geval heeft de Cotec-verwarmer een IP22-classificatie, terwijl de Klarstein-verwarmer een IP24-classificatie heeft. In dit opzicht is de Klarstein kachel toleranter, omdat hij bestand is tegen grotere spatten water zonder beschadigd te raken.

Intensiteit instelbaar

Wandverwarmers kunnen, net als andere convectiekachels, de intensiteit van de lucht die zij uitstralen aanpassen, afhankelijk van hoe koud of kil het is. Dit heeft ook gevolgen voor de efficiëntie, want hoe meer lucht ze uitstoten, hoe minder efficiënt ze zijn en hoe meer energie ze verbruiken.

Bij de Cecotec-verwarmer kunt u kiezen uit drie standen (Low, Medium en High), terwijl de Klarstein-verwarmer in twee standen kan worden gezet. Het mooie is dat een van deze instellingen de Eco-stand is, die nog meer energie bespaart.

Geavanceerde functionaliteiten

Een aspect waarin de Klarstein kachel voorloopt op de Cecotec kachel is de intelligente sensortechnologie. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste:

 • Open raam: een sensor detecteert wanneer een raam openstaat en de temperatuur te drastisch daalt. In dat geval wordt het automatisch gedeactiveerd.
 • Knopvergrendeling, een belangrijk veiligheidsmechanisme als er kinderen thuis zijn.
 • Bescherming tegen oververhitting. In de wintermaanden is het gebruikelijk om dit apparaat langere tijd te gebruiken. Het geïntegreerde beveiligingssysteem voorkomt oververhitting van de motor.

Waar voor je geld

Het is duidelijk dat de prijs van de Klarstein-wandkachel hoger is, omdat hij meer functies, meer sensoren en betere prestaties heeft.

Cecotec vs Klarstein_2
Wat zijn de best verkochte wandkachels op Amazon?

Voordat we eindigen, en voor het geval u nog twijfelt, willen we u de ranglijst van de best verkochte wandverwarmers op Amazon laten zien:

25% korting
PURLINE HOTI M90 Keramische wandkachel 2000W. Digitaal display. Afstandsbediening. 24-uurs timer. Bescherming tegen oververhitting
 • Keramische wandkachel met 2000 W met digitaal display, afstandsbediening en 24-uurs programmeerbare timer. Regelbare thermostaat met twee vermogensniveaus: minimaal vermogen van 1000 W en maximaal vermogen van 2000 W.
 • Het heeft een speciale bescherming voor het gebruik van de verwarming in badkamers. Zorgt voor een grotere efficiëntie en veiligheid van de zelfregulering van het uitgangsvermogen in overeenstemming met de stijging van de temperatuur.
 • Bovendien verspreidt de warmte zich snel tot het gewenste punt. In staat om 20 m2 efficiënt te verwarmen.
 • Het is een stil apparaat, zeer gemakkelijk op te hangen aan de muur. Het heeft 3 verschillende functies: ventilatie, warme lucht of warme lucht, die kunnen worden geselecteerd op het bedieningspaneel van de verwarming of comfortabel met de afstandsbediening.
 • Met de programmer kunt u de bedieningstijd tijdens de door u gewenste uren van elk van de zeven dagen van de week onafhankelijk van elkaar instellen. Het biedt meer veiligheid dankzij het oververhittingsbeveiligingssysteem.
HOMCOM elektrische kachel kachel open haardkachel elektrische wandkachel (model 5)
 • Chique ontwerp: Een kleine kachel die gewoon overal past! Het zwarte design is eenvoudig en modern en past perfect in jouw kamer. De haard is erg handig en ook geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Het betere en goedkopere alternatief: Bespaar uzelf het gedoe van gesleep met hout! Met een druk op de knop tover je een bedrieglijk echte vuuranimatie tevoorschijn en geef je je huis een gezellige sfeer. Zoals je dat kent van een echte haardkachel, alleen zonder roet en onaangename rooklucht. Voor het plaatsen van de elektrische kachel is geen vergunning nodig.
 • Comfortabele warmte: De geïntegreerde ventilatorkachel levert 600 W of 1200 W. Tijdens de koudere maanden van het jaar brengt ons kleine verwarmingswonder jouw woning snel op een behaaglijke temperatuur.
 • Handige bediening: Zodat je naar keuze gebruik kunt maken van het haardvuur of de verwarming, kun je beide functies afzonderlijk inschakelen. Het effect van knetterend hout zorgt het hele jaar door voor een aangename sfeer.
 • Eenvoudig op te bouwen: De open haard is vrijstaand. Gewoon uitpakken, aansluiten en heel flexibel overal plaatsen!
bimar AMA05 Keramische wandkachel met laag stroomverbruik 2000 W met afstandsbediening en weekprogrammeerder, ideaal voor de badkamer
 • Wandverwarming met maximaal 2000 W vermogen voor intensieve warmte
 • Twee standen (1000/2000 W) en alleen ventilatiemodus naar keuze
 • Geïntegreerde dag- en weekprogrammering programmeer je warmte.
 • Automatische oscillatie van de klep voor oriëntatie en optimalisatie van de warme luchtstroom en voor hoog comfort
 • Raam-/deurfunctie: maakt het detecteren van een abnormale toevoer van koude lucht in de ruimte mogelijk
HOMCOM LED Elektrische kachel wandkachel vrijstaande kachel met vlameffect 900/1800 W 41 x 41 x 64.5 cm
 • Modern design: De combinatie van gehard glas en ijzer is een echte blikvanger. Deze eenvoudige en eigentijdse haard past in vrijwel elke woonkamer en waar hij zorgt voor een stijlvolle beleving.
 • Comfortabele warmte: De geïntegreerde ventilatorkachel levert naar keuze 900 W of 1800 W. Tijdens de koudere maanden van het jaar brengt ons kleine verwarmingswonder jouw woning snel op een behaaglijke temperatuur.
 • Romantische verlichting: De vuuranimatie kan onafhankelijk van de warmte worden ingeschakeld. Zo is het altijd lekker knus in huis.
 • TÜV-certificaat: De elektrische kachel is door de TÜV gecertificeerd en kan langdurig en veilig gebruikt worden.
 • Gegevens: Afmetingen: 41 L x 41 B x 64,5 H cm, Materiaal: IJzer, kunststof, gehard glas, Kleur: Zwart, Vermogen: 900 / 1800 W, Gewicht: 14,7 kg.
Enders Oxeo Black - Elektrische wandkachel
 • 3 vermogensstanden mogelijk: 750 W, 1.500 W en 2.000 W
 • met afstandsbediening en muurbevestiging
 • verstelbare hellingsgraad
 • veilige en aangename infrarood stralingswarmte
 • IP 55

Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart: onze eindconclusie

Nu u weet wat de overeenkomsten en verschillen tussen de twee modellen zijn, is het tijd om te beslissen welke wij aanbevelen. De Klarstein kachel is zonder twijfel krachtiger, veelzijdiger en efficiënter, dankzij de vele sensoren die hem helpen het energieverbruik te optimaliseren en de ideale temperatuur in uw huis te handhaven.

Bovendien is het gebogen ontwerp een echte blikvanger. Het Cecotec-model is kleiner, waardoor het langer duurt om de ruimte te verwarmen. Maar beide hebben dezelfde kracht.

De Klarstein-wandverwarming heeft echter een hogere graad van bescherming tegen spatwater, wat essentieel is als u van plan bent de verwarming in de badkamer te plaatsen, waar vocht geconcentreerd is.

Maar zoals we altijd zeggen, de uiteindelijke beslissing is altijd aan u. Bedenk wat uw behoeften zijn en kies degene die daar het beste bij past.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Cecotec Ready Warm 5350 Power Box vs Klarstein Bornholm Curved Smart - Wat is de beste wandkachel? je kunt de categorie bezoeken wandkachel.

Subir