Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire | Hoe kies je de beste haardroger?

14/04/2023 - Actualizado: 23/04/2023

Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire

Als je nadenkt over welke haardroger je moet kiezen, kan ik je vertellen dat ik misschien de oplossing heb. In dit artikel vertel ik je mijn mening over twee van de laatste ontdekkingen die ik heb gedaan: Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire. Dit zijn twee verschillende versies van Cecotec's Rockstar 6000 model, en ik moet zeggen dat ik zeer aangenaam verrast was.

Ik kan je nu al vertellen dat de beslissing tussen de twee moeilijk is omdat ze veel overeenkomsten hebben. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van hun verschillen om te weten welke van de twee beter is voor u. Hier gaan we!

inhoudsopgave

Redenen om voor Cotec-drogers te kiezen

Voordat ik inga op de verschillen en overeenkomsten van elk, zal ik de belangrijkste voordelen van elk samenvatten:

Positieven van de Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice

 • Het heeft een cool shot functie, waardoor kapsels langer meegaan.
 • Het blauw getinte ontwerp is meer Cecotec corporate.
 • Goed vermogen.
 • Instelbare temperatuur en snelheid.
 • Functies die de haarbehandeling verbeteren.
 • Magnetische hulpstukken.
Cecotec Bamba Ionicare 6000 RockStar Ice Ionic Föhn Digitale motor, 1800 W vermogen, 6 temperatuurinstellingen, intelligente warmteregeling
 • Met Air Repair technologie om je haar te hydrateren terwijl je het gebruikt, het uiterlijk te verbeteren en schade te voorkomen die wordt veroorzaakt door het aanbrengen van warmte op je haar
 • Inclusief accessoires met magnetische aansluiting om het wisselen gemakkelijker te maken
 • Het bevat een diffuser die is ontworpen om krullen natuurlijk en kroesvrij te maken
 • NULLL

Voordelen van de Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Fire

 • De luchtstroomsnelheid is iets hoger, hoewel dit in de praktijk moeilijk is waar te nemen.
 • Turbo Ion functie.
 • Vermogen is goed.
 • 3 niveaus van temperatuur en snelheid.
 • Inclusief Air Repair en Extreme Protect functies.
 • Magnetische accessoires.
 • Het koperkleurige ontwerp is origineler, hoewel minder corporate.
Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Fire Ionic Föhn Digitale motor, 2000 W vermogen, met LCD-display, echt ion, 5 temperatuurinstellingen, koude luchtfunctie
 • Ionische droger met digitale borstelloze motor om de droger efficiënter, krachtiger en lichter te maken. Bovendien is de digitale motor dankzij de 17 messen veel stiller.
 • Met Air Repair-technologie om je haar te hydrateren terwijl je het gebruikt, waardoor het uiterlijk wordt verbeterd en schade wordt voorkomen die wordt veroorzaakt door het aanbrengen van warmte op je haar. Het beschikt ook over de Extreme Protect-functie die zorgt voor je haar dankzij de automatische oscillerende temperatuur.
 • De droger bevat accessoires met magnetische hechting, een diffuser die is ontworpen om krullen natuurlijker en kroesvrij te maken, en twee professionele concentratorsproeiers die helpen bij het definiëren en rechttrekken van het haar.
 • Met de 6 temperatuur- en snelheidsinstellingen kunt u de luchtstroom en temperatuur regelen, voor volledige controle tijdens het drogen van elk haartype.
 • Intelligente warmteregeling Het bevat een state-of-the-art thermostaat die de luchttemperatuur meet en informatie naar een microprocessor stuurt om de temperatuur op intelligente wijze te regelen en schade veroorzaakt door ongecontroleerde extreme hitte te voorkomen.

Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire: hun verschillen

Laat me je eigenlijk vertellen dat de verschillen tussen de twee haardrogers echt minimaal zijn. Qua design is het enige dat verandert het kleurenschema. Het RockStar Ice-model heeft een blauw getint ontwerp, terwijl het RockStar Fire-model een meer koperkleurig ontwerp heeft. Je hoeft geen expert te zijn om te zien waarom... Een ander verschil, hoewel moeilijk op te merken, heeft te maken met de luchtstroomsnelheid, die bij het Fire-model iets hoger ligt (140 km/u versus 130 km/u).

Zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen, zijn beide haardrogers ionisch, maar de Rockstar Fire heeft een "Turbo Ion" functie die een krachtigere stoot ionen afgeeft om het haar gladder te maken. Eerlijk gezegd vind ik het net zo glad met het Ice model. Daarnaast heeft het Ice model een cool shot functie, waardoor de styling er veel beter uitziet. En in de zomer wordt dat gewaardeerd.

Tot slot is het vermeldenswaard dat de Rockstar Fire een specifiek opzetstuk heeft voor het zwaaien van haar, hoewel de Ice ook in dit opzicht goede resultaten geeft.

Cecotec Ionic Bamba

Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire: overeenkomsten

Zoals je je kunt voorstellen, zijn er veel meer overeenkomsten tussen de twee Bamba Ionic's dan verschillen. Ten eerste het vermogen, dat in beide gevallen 1800 watt bedraagt. Daarnaast beschikken beide modellen over ionisatietechnologie waarbij negatieve ionen vrijkomen om pluis en statische elektriciteit in het haar te helpen verminderen. Ze bieden ook de mogelijkheid tot snel drogen, met een krachtige luchtstroom.

Beide drogers bieden keuze uit 3 temperatuurinstellingen en 3 snelheden, en zijn voorzien van een digitale borstelloze motor voor een langere levensduur. Ze delen ook de Air Repair functie om het haar te hydrateren en de Extreme Protect functie, die de temperatuur wisselt tussen warm en koud zodat de stijl beter blijft zitten.

Tot slot zijn beide modellen uitgerust met magnetische opzetstukken: een diffuser voor krullend haar, een smal mondstuk en een breder mondstuk. En omdat ze magnetisch zijn, zijn ze gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen.

Oh, en ik ben het belangrijkste vergeten, wat vrij logisch is, en dat is dat ze qua prijs erg op elkaar lijken.

Wat zijn de verschillen tussen de Cecotec Bamba IoniCare Rockstar en de Bamba IoniCare Power&Go?

De Bamba IoniCare Rockstar serie is een van de alternatieven waaruit we kunnen kiezen onder de Cecotec haardrogers, maar het is niet de enige. We vroegen ons af wat de verschillen zijn met de Power&Go serie, en dit zijn de verschillen:

 • Vermogen: De Bamba IoniCare 6000 Rockstar heeft een krachtigere motor met 2200W vermogen, terwijl de Bamba IoniCare Power&Go een motor heeft met 1800W vermogen.
 • Technologie: Beide drogers maken gebruik van ionische technologie om pluis en statische elektriciteit in het haar te verminderen. De Bamba IoniCare 6000 Rockstar beschikt echter ook over keramische en tourmaline technologie, die het haar helpen beschermen tegen hitteschade en een gezondere look bevorderen.
 • Design: De Bamba IoniCare 6000 Rockstar heeft een strak en modern design, terwijl de Bamba IoniCare Power&Go een compacter en draagbaarder design heeft.
 • Accessoires: De Bamba IoniCare 6000 Rockstar wordt geleverd met diffuser en concentrator mondstuk, terwijl het Power&Go model alleen wordt geleverd met concentrator mondstuk.
 • Kabellengte: De Bamba IoniCare 6000 Rockstar heeft een langere kabel van 2,5 meter, terwijl de Bamba IoniCare Power&Go een kabel van 1,8 meter heeft.
 • Prijs: De IoniCare Rockstar is een veel hoger geprijsde droger, hoewel de droogtechnologie en accessoireset niet hetzelfde is.

Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire: Welke haardroger is beter?

De belangrijkste conclusie die we uit deze analyse tussen de twee Cecotec haardrogers trekken, is dat we naar hetzelfde model kijken, alleen met kleine details die verschillen.

Voor mij is de belangrijkste dat het Ice-model een functie heeft waarmee je koude lucht kunt blazen, wat geweldig is om mijn kapsel langer mooi te houden. Vooral als ik mijn haar krul of golf. Voor de rest is het ontwerp anders, maar dat is een subjectieve kwestie die de prestaties niet beïnvloedt. Ik verkies ook vooral de blauwe kleur boven de koperkleur.

Wat de andere kenmerken betreft, zijn er zeker geen grote verschillen. U kunt dus het beste bedenken of u de koude lucht functie gaat gebruiken en op basis daarvan beslissen. Vanuit economisch oogpunt is er misschien een minimale variatie, maar die is niet substantieel.

In feite is dit een van de weinige vergelijkingen waarbij de esthetische voorkeur relevant is, aangezien de kleur en de functionaliteit waar we het al over hadden de enige verschillen zijn die opvallen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Cecotec Bamba IoniCare 6000 RockStar Ice vs Fire | Hoe kies je de beste haardroger? je kunt de categorie bezoeken haardroger.

gerelateerde berichten

Subir