Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black - Cecotec presenteert een baanbrekende en avant-gardistische olievrije friteuse

16/05/2022 - Actualizado: 04/05/2022

Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black

Friteuses zonder olie, ook bekend als heteluchtfriteuses, zijn een van de grootste culinaire trends van het seizoen geworden. De combinatie van technologie, smaak en kwaliteit heeft ertoe geleid dat steeds meer gebruikers ze uitproberen. En in de meeste gevallen is de ervaring positief en verrassend. Maar weet u waar u op moet letten om de juiste te kiezen? In dit artikel vergelijken we twee zeer innovatieve Cecotec modellen: Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black. Lees verder!

No products found.

inhoudsopgave

Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black: Hoe zijn ze vergelijkbaar?

We beginnen met te wijzen op de overeenkomsten die beide heteluchtfriteuses gemeen hebben, wat logisch is als je bedenkt dat ze tot dezelfde serie en hetzelfde merk behoren:

Bescherming tegen oververhitting

Veiligheidsvoorzieningen zijn essentieel in elk elektrisch keukengerei, en in dit geval hebben beide friteuses een beveiliging om oververhitting te voorkomen.

Bak bijna zonder olie

Hoewel ze algemeen bekend staan als olievrije friteuses, is de waarheid dat u toch enige olie moet gebruiken om te koken. Het voordeel is dat je geen grote hoeveelheden olie nodig hebt zoals bij frituren, maar slechts een kleine lepel. Zo merkt u nauwelijks de aanwezigheid van olie, wat het grootste nadeel van frituren is.Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black_2

Aanraakbedieningspaneel

Een andere eigenschap die beide friteuses gemeen hebben, is het aanraakscherm waarop u alle parameters van de friteuses kunt instellen, van de temperatuur tot de tijd en het kookprogramma dat u kiest. Het geeft het ook een meer technologische en moderne look.

Temperatuur tussen 80º en 200º

Zoals u hieronder zult zien, heeft de Cecofry Advanced Double een dubbel temperatuursysteem. Het temperatuurbereik waaruit u kunt kiezen is echter hetzelfde als dat van de Cecofry Advanced 5000 Black, en ligt tussen 80º en 200º. In die zin zult u moeten letten op de ideale temperatuur voor elk recept.

Op dezelfde manier kunt u ook de werkingsduur instellen, die in beide modellen varieert van 0 tot maximaal 60 minuten, en beide hebben een specifieke timer. Er zijn dus geen verschillen in de instellingen van deze twee parameters.

PerfectCook: verwarmingstechniek

Bent u een trouwe Cecotec fan? Zo ja, dan weet u dat het merk de neiging heeft gepersonaliseerde namen te geven aan de verschillende besturingstechnologieën die het in zijn producten ontwikkelt, en in dit geval kan het niet ontbreken.

Zo zijn beide olievrije friteuses voorzien van PerfectCook technologie, dankzij welke de hete lucht gelijkmatig door de gehele binnenruimte circuleert en via de achterste gaten naar buiten komt. Deze werkingswijze voorkomt dat het voedsel aanbrandt of dat de geur van aanbranden in het voedsel doordringt.

Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black: Wat zijn de verschillen?

Nu u weet wat ze gemeen hebben, is het tijd om na te gaan wat de verschillen tussen hen zijn:

Dubbele temperatuur

Logisch dat de vraag rijst of in beide pannen dezelfde temperatuur wordt gebruikt, en het antwoord is nee. De Cecofry Advanced Double heeft een dubbele temperatuur. De Cecofry Advanced Double heeft een dubbele temperatuur, zodat u voor elk recept afzonderlijk de gewenste temperatuur kunt kiezen.

Tot 9 liter inhoud

Het eerste wat ons opvalt is de grote innovatie die Cecotec in zijn olieloze friteuses heeft doorgevoerd, en dat is dat het nieuwe model een dubbele tank heeft.

De mandjes zijn, net als bij de Cecofry Advanced 5000 Black, vaatwasmachinebestendig. Dit wordt aangegeven door zijn naam, Cecofry Advanced Double. Het apparaat heeft twee korven van elk 4,5 liter, wat een totale capaciteit van 9 liter geeft. Maar wat echt revolutionair is, is dat deze dubbele kom het mogelijk maakt om twee verschillende recepten tegelijk te bereiden.

Met andere woorden, het verdubbelt de doeltreffendheid van de friteuse en vermindert de tijd die u aan koken besteedt, waardoor deze dagelijkse taak veel eenvoudiger wordt. U kunt kiezen om slechts één van de twee trays te gebruiken, u hoeft niet noodzakelijk beide te gebruiken.Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black_4

Extra uitrusting

De waarheid is dat olieloze friteuses gewoonlijk niet veel apparatuur hebben, afgezien van het rek en de kom. De Cecofry Advanced 5000 Black is echter uitgerust met 6 siliconen mallen voor het maken van muffins, in tegenstelling tot zijn rivaal, die dat niet doet. Niet dat dit een groot voordeel is, maar het is een leuke bijkomstigheid.

6 of 8 kookstanden?

Als we kijken naar de standaard kookstanden, zien we dat het bedrijf de variatie in het nieuwste model heeft verminderd. De Cecofry Advanced 5000 Black heeft 8 voorgeprogrammeerde kookprogramma's, terwijl de Cecofry Advanced Double dit terugbrengt tot 6.

Vermogen: een duidelijke toename

Een ander belangrijk punt waarop Cecotec verbeteringen heeft aangebracht is het vermogen, dat is toegenomen van 1700 watt in de Cecofry Advanced 5000 Black tot 2850 watt in het nieuwe model. Deze toename van het vermogen is ook te danken aan de dubbele kom, die een hoger vermogen vereist om twee gerechten tegelijk te kunnen bereiden.

Waar voor je geld

De integratie van een dubbele kuip is een argument dat een prijsverhoging van het nieuwe Cecotec-model rechtvaardigt, die bovendien nog wordt versterkt door de toename van het vermogen met ongeveer 60%. Er moet rekening mee worden gehouden dat Cecotec gewoonlijk goede economische aanbiedingen lanceert, maar om het prijsverschil te vergelijken, hebben wij de prijs zonder kortingen als referentie genomen. En eerlijk gezegd verbaast het ons dat het prijsverschil nauwelijks 30 euro bedraagt.

Wat u moet weten voordat u een hetelucht friteuse koopt

Het grootste voordeel van dit type friteuse is dat het kookresultaat gezonder is, omdat er nauwelijks olie wordt gebruikt zoals bij frituren. En hoewel het resultaat niet precies hetzelfde is, komt het toch aardig overeen en is het meestal verrassend positief. Als u overweegt een friteuse van dit type aan te schaffen, laten wij u dan enkele aanbevelingen doen:

  • Gevarieerde functies: net als magnetronovens hebben frituurpannen zonder olie meestal verschillende kookstanden. In geval van twijfel kan dit een ander doorslaggevend criterium zijn.Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black
  • Capaciteit van de pan of kom: een ander criterium dat u kan helpen bij uw keuze is de capaciteit van de bak waarin u kookt, die rechtstreeks bepalend is voor de hoeveelheid voedsel die u gaat bereiden. Als u alleen woont, is dit waarschijnlijk geen doorslaggevende factor, maar voor een gezin met meerdere personen kan het dat wel zijn.
  • Thermische controle: u moet er rekening mee houden dat frituurpannen zonder olie niet zo'n groot temperatuurbereik hebben als een oven, maar meestal schommelen tussen een minimum- en een maximumtemperatuur. In sommige gevallen is het breder, variërend van 50º tot 250º, en in andere, zoals in het geval van Cecotec, is het lager.
  • Openingssysteem: olieloze friteuses kunnen van boven openend zijn, wat meer lijkt op traditionele friteuses, of van voren openend. Met andere woorden, er zijn modellen met toegang tot de kuip via de bovenkant, terwijl andere een lade hebben die via de voorkant kan worden uitgetrokken.

Conclusie: Wat is de beste Cecotec olievrije friteuse?

Nu u de verschillen en overeenkomsten tussen de twee kent, is het tijd om te kiezen welke van de twee olieloze friteuses completer is.

Het Spaanse bedrijf blijft zich richten op innovatie en avant-garde, niet alleen bij zijn eigen producten, maar ook om zich te positioneren als een benchmark in de markt. Cecotec is een van de eerste merken die een heteluchtfriteuse met een dubbele bak op de markt brengt, waarin u twee verschillende gerechten tegelijk kunt bereiden.

Dit voordeel alleen al zou voldoende zijn om de Cecofry Advanced Double te verkiezen boven het vorige model, de Cecofry Advanced 5000 Black. Het is echter niet de enige. De meest recente aanwinst in de Cecotec-catalogus is bovendien 60% krachtiger.

Weliswaar heeft hij twee voorgeprogrammeerde programma's minder, maar u kunt nog steeds kiezen uit 6 standen. Hij bevat ook niet de 6 siliconen vormpjes voor het bakken van muffins die de Advanced 5000 Black wel heeft, hoewel dit geen wezenlijk verschil is.

Zoals u ziet, wegen de voordelen van het nieuwe model op tegen de tekortkomingen. En, het beste van alles, de prijs is maar heel weinig gestegen, met slechts 30 euro. Dit verschil kan groter of kleiner worden naar gelang van de economische aanbiedingen die de onderneming doet.

In het algemeen is onze aanbeveling dan ook duidelijk: wij zouden voor de Cecofry Advanced Double gaan om tijd, efficiëntie en veelzijdigheid te besparen.

No products found.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Cecofry Advanced Double Vs Cecofry Advanced 5000 Black - Cecotec presenteert een baanbrekende en avant-gardistische olievrije friteuse je kunt de categorie bezoeken olievrije friteuses.

gerelateerde berichten

Subir