Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express: Gids voor het kopen van het meest professionele koffiezetapparaat

23/09/2022

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express

Koffie is een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld en wordt dagelijks gedronken. Je hoeft er maar aan te denken hoeveel kopjes koffie je per dag kunt drinken, of hoe vaak je je vrienden en kennissen ontmoet om alleen maar koffie te drinken. Merken ontwikkelen dan ook steeds meer complete en innovatieve koffiemachines, altijd op zoek naar verbetering van de kwaliteit van deze heilzame drank wanneer deze in de juiste mate wordt gedronken. Vandaag willen wij u twee modellen laten zien die u ongetwijfeld niet zullen teleurstellen: Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express. Wil je zien welke van de twee koffiemachines beter is? Laten we het doen!

inhoudsopgave

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express: eerste aandachtspunt

Het is belangrijk om een kleine nuance te benadrukken voordat we beginnen. Technisch gezien zijn Breville en Sage hetzelfde merk.

Beide behoren tot de Australische Breville Group Limited, met dit verschil dat het merk Sage gericht is op de Europese en Britse markt, terwijl Breville in de rest van de wereld bekend staat als Breville.

In Europa kunt u echter ook Breville koffiemachines tegenkomen, die een zekere gelijkenis vertonen met Sage. Als dit het geval is, moet u niet verbaasd zijn, aangezien zij tot hetzelfde bedrijf behoren. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met de beoordeling!

Breville Barista Max Vs Sage De Barista Express: Op zoek naar het beste koffiezetapparaat

We weten dat het kiezen van een koffiemachine moeilijk kan zijn als je niet weet waar je op moet letten. Daarom gaan we een aantal belangrijke zaken uitleggen die je kunnen helpen. Laten we beginnen!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: op zoek naar de krachtigste koffiemachineDe'Longhi Magnifica S vs Philips 2200: op zoek naar de krachtigste koffiemachine

1) Ontwerp en visueel voorkomen

Het ontwerp van de koffiemachines lijkt echt op elkaar, en in beide is de bediening zeer vergelijkbaar, aangezien ze verschillende knoppen hebben om onder andere de gewenste grootte van het kopje, de hoeveelheid koffie en de maalkorrel te selecteren.

Bovendien zijn ze, zoals u kunt zien, esthetisch gezien echt gelijk, met een metallic grijze kleur die ze een elegantere uitstraling geeft.

2) Maximaal vermogen

Wat het vermogen betreft, is de situatie omgekeerd: de Barista Express levert de beste prestaties. Dit model heeft een maximaal vermogen van 1850 watt, tegenover 1550 watt voor de Barista Max. Zoals je ziet is het verschil niet groot, maar wel merkbaar.

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express_3

3) Druk

Een andere kwaliteit die ze delen is de pompdruk, die in beide gevallen Italiaans is en maximaal 15 bar bereikt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Dinamica vs Krups EspresseriaDe'Longhi Dinamica vs Krups Espresseria - Waarom kiezen voor een van deze koffiemachines?

4) Maalmachine en verwarmingssysteem

Beide koffiemachines hebben een roestvrijstalen conische molen, en in beide gevallen wordt hetzelfde type verwarming gebruikt, met behulp van een Thermo-Coil-systeem. Deze bestaat uit een roestvrijstalen buis die de temperatuur van het water regelt, dat wordt verwarmd tot ongeveer 93 ºC.

5) Inhoud van de watertank

De Breville Barista Max heeft een reservoir dat tot 2,8 liter water kan bevatten, terwijl de Sage Barista Express iets minder dan 2 liter kan bevatten. Dit is eigenlijk een verschil van bijna 50% dat merkbaar kan zijn als u veel koffie gebruikt, hoewel een tank van 2 liter meestal voldoende is voor een paar dagen.

6) Maalgraad

Een van de aspecten waar we een duidelijker verschil waarnemen is in de reeks maalinstellingen die elke machine heeft. Terwijl de Barista Max tot 30 maalstanden heeft, blijft de Barista Express steken op 16. Niet slecht, maar het is moeilijk om de 30 maalstanden van het Breville-model te overtreffen.

7) Filters onder druk

Een ander verschil tussen de twee machines is dat terwijl de Barista Max drukloze filters heeft, de Barista Express zowel drukloze als drukloze filters heeft, wat merkbaar is in de druk waarmee u uw koffie zet.

8) Volume koffiecompartiment

Zowel de Barista Max als de Barista Express zijn uitgerust met een koffiereservoir van 250 gram, wat het gebruikelijke gemiddelde is voor dit soort high-end koffiemachines. Dus in dit opzicht zul je niet veel verschil vinden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Siemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachinesSiemens EQ9 Plus vs De'Longhi Perfetto Primadonna Soul - Twee topklasse koffiemachines

9) Hoeveelheid koffie

Heb je liever een enkel of een dubbel schot? In beide gevallen kunt u kiezen, want beide machines hebben een capaciteit van 1 of 2 kopjes.

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express_2

10) Melk opschuimen

Ze delen ook de mogelijkheid om een glad melkschuim te creëren voor uw beste cappuccino's. Zo hebben beide koffiemachines een roestvrijstalen staaf voor handmatig opschuimen. Een melkkaraf van 450 ml is ook inbegrepen.

11) Prijs

In dit verband mag niet uit het oog worden verloren dat zij, afhankelijk van de verschillende economische aanbiedingen, op elk moment een vergelijkbare prijs kunnen hebben. Vergelijken we echter hun oorspronkelijke prijs, dan is de Sage Barista Express duurder.

Breville Barista Max Vs Sage De Barista Express: De beste koffiemachine is...

Om eerlijk te zijn is het moeilijk kiezen tussen de twee hoofdrolspelers van onze recensie. Hoewel de Barista Express nieuwer is en meer vermogen heeft, heeft de Barista Max enkele zeer positieve aspecten. Dit is het geval met de 30 maalinstellingen, of het feit dat zijn waterreservoir bijna 50% meer capaciteit heeft.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Philips 2200 vs 3200Philips 2200 vs 3200 - Een serie koffieautomaten die steeds beter wordt

Anderzijds zijn er andere aspecten waarin ze gelijkwaardig zijn, zoals het opschuimen van melk, de capaciteit van het koffiecompartiment of het druk- en verwarmingssysteem. Daarom kan de beslissing afhangen van de vraag of u een goede deal krijgt of van uw persoonlijke smaak.

Vanuit ons oogpunt, en rekening houdend met het feit dat de prijzen op het moment van schrijven van deze recensie zeer vergelijkbaar zijn, zouden wij kiezen voor Sage The Barista Express. Wat ons het meest overtuigt is de mogelijkheid om filters onder druk te gebruiken, in tegenstelling tot zijn rivaal, en het grotere vermogen.

De beslissing is echter geheel aan u, en omdat het twee merken van hetzelfde bedrijf zijn, zijn de prestaties in beide gevallen goed.

De populairste koffiemachines

Hier is een lijst van de best verkochte koffiemachines onder elke naam, maar vergeet niet dat ze van hetzelfde merk zijn:

Breville

7% korting
Breville VCF045X Koffiezetapparaat, 1,5 Liter, Wit/Metallic
 • Italiaanse pomp met 15 bar
 • Afneembare melkreservoir met 300 ml inhoud
 • Afneembare watertank met 1,5 l inhoud, voldoende voor 8 capuccino's
 • Gebruik van de meest uiteenlopende melktypes, van volle melk tot sojamelk
 • Automatische selectie voor de voorbereiding van eenvoudige en dubbele espressos, cappucino's en lattes
Breville Prima Latte III zeefdragermachine, volautomatische espressomachine/koffiezetapparaat met melkopschuimer en Italiaanse pomp met 19 bar, compatibel met ESE-pads, grijs [VCF146X]
 • Koffie en melkschuim met slechts één aanraking: voorgeprogrammeerd touchpaneel voor eenvoudige selectie van je favoriete koffie, met een verlichte voortgangsbalk die aangeeft wanneer de machine klaar is en de drank klaar is
 • Uw koffie, uw bereidingswijze: automatische en handmatige instellingen, filters voor eenvoudige en dubbele espresso geven u de controle; compatibel met ESE-pads
 • Koffie in barista-kwaliteit binnen je eigen vier muren: Italiaanse pomp met 19 bar zorgt voor de perfecte druk om heerlijke koffiearoma's te extraheren
 • Meerdere dranken bereiden: grote melkreservoir met een inhoud van 600 ml is uitneembaar en kan in de koelkast worden bewaard; de verstelbare melkopschuimer is ideaal voor verschillende soorten koffiedranken
 • Voor grote en kleine kopjes: verstelbare bekerhouder biedt ruimte voor kopjes van verschillende grootte voor espresso, koffie en cappuccino
51mm Rvs Koffie Filter Mand Herbruikbare Koffiezeefje Drukloze Filter Mand Fit voor Breville Koffiezetapparaat Home Office GEBRUIK
 • ▼ Gemakkelijk te gebruiken - 1. Drukloos filterscherm, kleinere gatdiameter, gemakkelijk te gebruiken en te bedienen.
 • ▼ Op grote schaal GEBRUIK - 2. Geschikt voor Breville-koffiemachine, geschikt voor huishouden, melktheewinkel, bar, koffieshop, etc.
 • ▼ DIY koffieaccessoire maken - 3. In je vrije tijd genieten van een kopje heerlijke koffie, je verdient het, praktische koffieaccessoires.
 • ▼ Roestvrijstalen koffiefilter - 4. Professioneel roestvrijstalen filter, ultrafijn filter, om de delicate smaak van koffie te garanderen. Gemaakt van roestvrij staal, antiroest, slijtvast, duurzaam en heeft een lange levensduur.
 • ▼ Klantenservice - 5. We hebben professionele klantenservice, als je een probleem hebt, kun je gerust contact met ons opnemen, we kunnen 60 dagen terugsturen voor terugbetaling
54mm Roestvrijstalen Koffiefiltermand Drukloze Enkelwandige Filter Geschikt voor Breville Koffiezetapparaat
 • Filtermand zonder druk, kan het koffiedik van koffiebonen filteren, waardoor u zich beter voelt en goed proeft.
 • Het is een van de essentiële hulpmiddelen voor elke koffieliefhebber en voor het maken van koffie.
 • Geschikt voor huishouden, melktheewinkel, bar, koffieshop, etc.
 • Gemaakt van roestvrij staal, roestwerend, gezond, milieuvriendelijk, duurzaam en hebben een lange levensduur.
 • Klein formaat en lichtgewicht, draagbaar en gemakkelijk mee te nemen en gemakkelijk schoon te maken.
Koffiezetapparaat Stoommondstuk Tip Uitloop voor Breville 8-serie Koffiemachine Onderdelen Accessoires, 4 Gat Roestvrijstalen Vervanging Koffiezetapparaat Mondstuk
 • 【Superieur materiaal】 Gemaakt van 304 roestvrij staal, gezondheid en veiligheid, corrosiebestendig, robuust, duurzaam, veilig en betrouwbaar en zal niet vervormen.
 • 【Zacht schuim maken】 Het mondstuk van het koffiezetapparaat vermindert ook het watergehalte van de stoom, waardoor het melkschuim zachter en perfecter wordt.
 • 【4 Gaten】De stoomkop van het mondstuk zorgt ervoor dat stoom in meerdere richtingen kan ontsnappen, waardoor het probleem van overmatige stoomconcentratie wordt verminderd.
 • 【Goede prestaties】 Door professionele productie en uitstekend vakmanschap bevordert het melkschuimmondstuk de beste en meest stabiele prestaties.
 • 【VeelzijdigHet mondstuk is geschikt voor de Breville 8-serie koffiemachines. De perfecte oplossing voor het probleem voldoet aan de behoeften van gebruikers.

Sage

Sage the Barista Express™ Impress, koffiezetapparaat met melkopschuimer, SES876BSS, koffiemachine met koffiekop
 • De Sage Barista Express levert dankzij de 4-sleutel-formule Third Wave-koffiespecialiteiten voor thuis, met het Impress Puck System dat de handmatige espresso-bereiding eenvoudiger dan ooit maakt
9% korting
SAGE SDC450 the Precision Brewer Thermal, Koffiezetapparaten, Brushed Stainless Steel
 • AUTOMATISCHE VOORINSTELLUNGEN MET AANPASBARE OPTIES: Dankzij 6 unieke bereidingsmodi geniet u van perfecte, uitgebalanceerde koffie, precies zoals u die graag drinkt. Enkele vooraf ingestelde modi zijn Gold, Fast, Strong, Pour over en Cold Brew.
 • NAUWKEURIGE EN AANPASBARE TEMPERATUURREGELING
 • SMALL CUP-DETECTIE EN AUTOMATISCHE STEEP & RELEASE-TECHNOLOGIE
 • INSTELLING MY BREW. Hiermee kunt u alle parameters, zoals ontwikkelingstijd, temperatuur en doorstroomsnelheid, afstemmen op de specifieke koffie die u gebruikt, of deze nu een bloemig, fruitig of aards karakter heeft.
 • DUALTWEE FILTERBAKJES: Zet elke hoeveelheid koffie precies naar uw smaak met de platte of kegelvormige filterbakjes, beide inbegrepen.
4% korting
Sage Appliances SES875 the Barista Express, Espresso machine, standaard, Brushed Stainless Steel
 • Malen met de perfecte dosering: De molen met geïntegreerde kegelvormige maalelementen maalt precies de juiste hoeveelheid verse koffie, rechtstreeks in het portafilter, wanneer u dat wilt. Zo krijgt u met alle soorten koffiebonen de perfecte smaak.
 • Nauwkeurige espresso-extractie: Digitale temperatuurregeling (PID) zorgt dat het water precies de juiste temperatuur heeft voor optimale espresso-extractie.
 • Melktexturering met microschuim: Met het geavanceerde stoompijpje kunt u handmatig melk textureren tot microschuim om de smaak van koffie te bevorderen en zelfs latte art te maken.
 • Draaiknop voor maalgraad: Eenvoudig en infinitief, voor de perfecte maalgraad bij alle soorten koffiebonen.
 • Handsfree bediening: Dankzij de innovatieve molenhouder kunnen thuis-barista's koffie rechtstreeks in het portafilter malen.
Sage Barista Pro SES878BTR truffel, roestvrij staal, 1680 W
 • Intuïtieve interface: LCD-display met slijp- en extra-vooruitgang animatie. Het scherm biedt je alle nauwkeurige informatie die je nodig hebt om koffie precies zoals je het wilt.
 • Snellere opwarmtijd: innovatief ThermoJet verwarmingssysteem bereikt in 3 seconden de optimale afzuigtemperatuur bij onmiddellijke overgang van espresso naar stoom. Klaar om je beste koffie te maken zonder wachttijd.
 • Geïntegreerde conische grinder: met één aanraking levert de geïntegreerde conische grindermolen met dosering de juiste hoeveelheid koffie op aanvraag, voor maximale smaak. Instelbare maalgrootte en dosering
 • 19-22 gram dosering voor volle smaak: bereik een gelijkmatige en evenwichtige espresso met de juiste hoeveelheid gemalen koffie. De 54 mm zeefdrager met 19-22 gram is de sleutel voor volle smaak en koffie in café-kwaliteit.
 • Nauwkeurige espresso-extractie: digitale temperatuurregeling (PID) levert water bij de juiste temperatuur +/- 2 °C en zorgt voor een optimale espresso-extractie. Voorinfusie met lage druk verhoogt geleidelijk de druk aan het begin en zorgt ervoor dat alle aroma's tijdens de extractie gelijkmatig worden verwijderd, voor een evenwichtige proeversmok.
22% korting
Sage Barista Express, Espresso Machine à Café, Du Grain à la Tasse, SES875BTR, Truffe Noire
 • De Sage Barista Express zorgt voor Third Wave koffiespecialiteiten bij u thuis dankzij de 4-key formule Zoals alle machines in het 'Barista' assortiment heeft deze machine een geïntegreerde molen, - van boon tot kopje in minder dan een minuut
 • Optimaal Malen: de geïntegreerelmolen maalt op verzoek en levert de juiste hoeveelheid versgemalen koffie rechtstreeks in het filter voor de gewenste smaak bij elke bonenbranding
 • Optimale Waterdruk: Preinfusie verhoogt geleidelijk de druk aan het begin, zodat alle smaken gelijkmatig worden geëxtraheerd - voor een uitgebalanceerde koffie
 • Precise Espresso Extractie: Digitale temperatuurregeling (PID) levert water op precies de juiste temperatuur voor een optimale espresso extractie.
 • Handmatige Micro-Foam Melk Textureren: met de krachtige prestaties van het stoompijpje kun je microschuimmelk met de hand textureren, wat de smaak verbetert en waarmee je latte art kunt creëren.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150De'Longhi Magnifica S vs Krups EA8150: twee zeer veelzijdige superautomatische koffiemachines

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express: Gids voor het kopen van het meest professionele koffiezetapparaat je kunt de categorie bezoeken koffiemachine.

gerelateerde berichten

Subir