Saltar al contenido

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express: Gids voor het kopen van het meest professionele koffiezetapparaat

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express

Koffie is een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen ter wereld en wordt dagelijks gedronken. Je hoeft er maar aan te denken hoeveel kopjes koffie je per dag kunt drinken, of hoe vaak je je vrienden en kennissen ontmoet om alleen maar koffie te drinken. Merken ontwikkelen dan ook steeds meer complete en innovatieve koffiemachines, altijd op zoek naar verbetering van de kwaliteit van deze heilzame drank wanneer deze in de juiste mate wordt gedronken. Vandaag willen wij u twee modellen laten zien die u ongetwijfeld niet zullen teleurstellen: Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express. Wil je zien welke van de twee koffiemachines beter is? Laten we het doen!

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express: eerste aandachtspunt

Het is belangrijk om een kleine nuance te benadrukken voordat we beginnen. Technisch gezien zijn Breville en Sage hetzelfde merk.

Beide behoren tot de Australische Breville Group Limited, met dit verschil dat het merk Sage gericht is op de Europese en Britse markt, terwijl Breville in de rest van de wereld bekend staat als Breville.

In Europa kunt u echter ook Breville koffiemachines tegenkomen, die een zekere gelijkenis vertonen met Sage. Als dit het geval is, moet u niet verbaasd zijn, aangezien zij tot hetzelfde bedrijf behoren. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met de beoordeling!

Breville Barista Max Vs Sage De Barista Express: Op zoek naar het beste koffiezetapparaat

We weten dat het kiezen van een koffiemachine moeilijk kan zijn als je niet weet waar je op moet letten. Daarom gaan we een aantal belangrijke zaken uitleggen die je kunnen helpen. Laten we beginnen!

1) Ontwerp en visueel voorkomen

Het ontwerp van de koffiemachines lijkt echt op elkaar, en in beide is de bediening zeer vergelijkbaar, aangezien ze verschillende knoppen hebben om onder andere de gewenste grootte van het kopje, de hoeveelheid koffie en de maalkorrel te selecteren.

Bovendien zijn ze, zoals u kunt zien, esthetisch gezien echt gelijk, met een metallic grijze kleur die ze een elegantere uitstraling geeft.

2) Maximaal vermogen

Wat het vermogen betreft, is de situatie omgekeerd: de Barista Express levert de beste prestaties. Dit model heeft een maximaal vermogen van 1850 watt, tegenover 1550 watt voor de Barista Max. Zoals je ziet is het verschil niet groot, maar wel merkbaar.

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express_3

3) Druk

Een andere kwaliteit die ze delen is de pompdruk, die in beide gevallen Italiaans is en maximaal 15 bar bereikt.

4) Maalmachine en verwarmingssysteem

Beide koffiemachines hebben een roestvrijstalen conische molen, en in beide gevallen wordt hetzelfde type verwarming gebruikt, met behulp van een Thermo-Coil-systeem. Deze bestaat uit een roestvrijstalen buis die de temperatuur van het water regelt, dat wordt verwarmd tot ongeveer 93 ºC.

5) Inhoud van de watertank

De Breville Barista Max heeft een reservoir dat tot 2,8 liter water kan bevatten, terwijl de Sage Barista Express iets minder dan 2 liter kan bevatten. Dit is eigenlijk een verschil van bijna 50% dat merkbaar kan zijn als u veel koffie gebruikt, hoewel een tank van 2 liter meestal voldoende is voor een paar dagen.

6) Maalgraad

Een van de aspecten waar we een duidelijker verschil waarnemen is in de reeks maalinstellingen die elke machine heeft. Terwijl de Barista Max tot 30 maalstanden heeft, blijft de Barista Express steken op 16. Niet slecht, maar het is moeilijk om de 30 maalstanden van het Breville-model te overtreffen.

7) Filters onder druk

Een ander verschil tussen de twee machines is dat terwijl de Barista Max drukloze filters heeft, de Barista Express zowel drukloze als drukloze filters heeft, wat merkbaar is in de druk waarmee u uw koffie zet.

8) Volume koffiecompartiment

Zowel de Barista Max als de Barista Express zijn uitgerust met een koffiereservoir van 250 gram, wat het gebruikelijke gemiddelde is voor dit soort high-end koffiemachines. Dus in dit opzicht zul je niet veel verschil vinden.

9) Hoeveelheid koffie

Heb je liever een enkel of een dubbel schot? In beide gevallen kunt u kiezen, want beide machines hebben een capaciteit van 1 of 2 kopjes.

Breville Barista Max Vs Sage The Barista Express_2

10) Melk opschuimen

Ze delen ook de mogelijkheid om een glad melkschuim te creëren voor uw beste cappuccino’s. Zo hebben beide koffiemachines een roestvrijstalen staaf voor handmatig opschuimen. Een melkkaraf van 450 ml is ook inbegrepen.

11) Prijs

In dit verband mag niet uit het oog worden verloren dat zij, afhankelijk van de verschillende economische aanbiedingen, op elk moment een vergelijkbare prijs kunnen hebben. Vergelijken we echter hun oorspronkelijke prijs, dan is de Sage Barista Express duurder.

Breville Barista Max Vs Sage De Barista Express: De beste koffiemachine is…

Om eerlijk te zijn is het moeilijk kiezen tussen de twee hoofdrolspelers van onze recensie. Hoewel de Barista Express nieuwer is en meer vermogen heeft, heeft de Barista Max enkele zeer positieve aspecten. Dit is het geval met de 30 maalinstellingen, of het feit dat zijn waterreservoir bijna 50% meer capaciteit heeft.

Anderzijds zijn er andere aspecten waarin ze gelijkwaardig zijn, zoals het opschuimen van melk, de capaciteit van het koffiecompartiment of het druk- en verwarmingssysteem. Daarom kan de beslissing afhangen van de vraag of u een goede deal krijgt of van uw persoonlijke smaak.

Vanuit ons oogpunt, en rekening houdend met het feit dat de prijzen op het moment van schrijven van deze recensie zeer vergelijkbaar zijn, zouden wij kiezen voor Sage The Barista Express. Wat ons het meest overtuigt is de mogelijkheid om filters onder druk te gebruiken, in tegenstelling tot zijn rivaal, en het grotere vermogen.

De beslissing is echter geheel aan u, en omdat het twee merken van hetzelfde bedrijf zijn, zijn de prestaties in beide gevallen goed.

De populairste koffiemachines

Hier is een lijst van de best verkochte koffiemachines onder elke naam, maar vergeet niet dat ze van hetzelfde merk zijn:

Breville

Breville VCF045X Koffiezetapparaat, 1,5 Liter, Wit/Metallic
 • Italiaanse pomp met 15 bar
 • Afneembare melkreservoir met 300 ml inhoud
 • Afneembare watertank met 1,5 l inhoud, voldoende voor 8 capuccino's
 • Gebruik van de meest uiteenlopende melktypes, van volle melk tot sojamelk
 • Automatische selectie voor de voorbereiding van eenvoudige en dubbele espressos, cappucino's en lattes
Breville Prima Latte III koffiezetapparaat, espressomachine, cappuccino en melkkoffie, Italiaanse pomp, 19 bar, automatische melkopschuimer, compatibel met ESE Pod, enkele blikjes, rood [VCF147X]
 • Koffie en schuim met slechts één knop: voorgeprogrammeerd touch-bedieningspaneel voor een eenvoudige selectie van je favoriete koffiefilm, met verlichte voortgangsbalk die aangeeft dat de machine klaar is en een drankfunctie bereidt
 • Koffie op zijn manier: automatische en handmatige instellingen, eenvoudig of dubbel espressofilter voor de controle; compatibel met ESE Pod
 • Barista-kwaliteit thuis: Italiaanse 19 bar pomp brengt de perfecte druk uit om intensieve koffiesmaken te verwijderen
 • Bereid meerdere dranken: het grote 600 ml melkreservoir is uitneembaar voor het bewaren in de koelkast wanneer niet in gebruik en de verstelbare melkopschuimer is ideaal voor verschillende koffiemachines
 • Voor grote en kleine kopjes; de in hoogte verstelbare bekerhouder maakt het plaatsen van kopjes in verschillende maten voor espresso, koffie en cappuccino
54mm Roestvrijstalen Koffiefiltermand Drukloze Enkelwandige Filter Geschikt voor Breville Koffiezetapparaat
 • Filtermand zonder druk, kan het koffiedik van koffiebonen filteren, waardoor u zich beter voelt en goed proeft.
 • Het is een van de essentiële hulpmiddelen voor elke koffieliefhebber en voor het maken van koffie.
 • Geschikt voor huishouden, melktheewinkel, bar, koffieshop, etc.
 • Gemaakt van roestvrij staal, roestwerend, gezond, milieuvriendelijk, duurzaam en hebben een lange levensduur.
 • Klein formaat en lichtgewicht, draagbaar en gemakkelijk mee te nemen en gemakkelijk schoon te maken.
Breville Bijou Barista VCF149X Filtermachine, automatische en handmatige volautomaat, espressomachine/koffiezetapparaat voor cappuccino en koffiekoffie, pomp met 15 bar, stoomzuigmond, zilver
 • Lekkere koffie in een handomdraai: met deze intuïtief bedienbare espressomachine kun je genieten van heerlijke koffie die in niets onderdoet aan deze uit je favoriete café
 • Het perfecte brouwresultaat, elke keer: de pre-infusie-cyclus verbetert de koffieextractie; met handmatige shot-functie voor volledige controle en aanpassing van de sterkte van je drankje
 • Optimale druk: dankzij de pomp met 15 bar wordt een nauwkeurige druk geproduceerd voor de volledige extractie van oliën, vaste koffiebestanddelen en aroma's
 • Heerlijk schuimige crema: dubbelwandige filtermanden voor een eenvoudige of dubbele espresso produceren extra druk voor een subtiele ventilatie, zodat een fluweelzachte espresso met een gouden laag Crema ontstaat
 • Meer dan alleen espresso: stoommondstuk met Cool-Touch-siliconen afdekking produceert fluweelzachte microschuim-melk voor koffie, flat white, cappuccino en meer
Koffieverdeler & Sabotage 2-in-1 koffiestamper, koffiezetapparaat, geschikt voor Breville portafilter, professionele espresso verdeler, richtgereedschap, professioneel handmatige espressokoker (58 mm)
 • Verstelbare 58 mm verdeler en tamper: 58 mm basis voor gebruik met de conische 58 mm zeefmanden van Breville, inclusief Barista Express, Pro, Touch, Bambino Plus, Infuser en Duo-Temp Pro.
 • Gelijkmatig opbruien – krijg elke keer een gelijkmatige verdeling en een gelijkmatige druk, zodat je je perfecte schot direct thuis kunt trekken. Als je je vloer voor het stampen, ontstaat er een gelijkmatige en gelijkmatige druk.
 • Instelbare diepte: stel de gewenste stopdiepte in om elke keer een constante stopdruk te bereiken.
 • Dubbele kop verdeler/nivellerer en tamper zijn ontworpen in één, dubbelzijdig zijn verkrijgbaar.
 • Professionele tips: zorg ervoor dat je zeefdragermand volledig met koffiemeel is gedoseerd om de juiste druk van de stamper voor een dichtere verpakking en een rijkere smaak te krijgen. Voor het beste resultaat borstel je de bovenkant van de mand met een vinger of een platte rand voordat je hem egaliseert en vastdrukt. Met goed, gefilterd water branden.

Sage

9% korting
Sage Appliances Koffiezetapparaat, Roestvrij Staal
 • Wereldprimeur: wereldwijd het eerste filterkoffiezetapparaat met een inhoud van 1,8 liter, met de nodige technologie en precisie om automatisch filterkoffie in craft-kwaliteit te zetten; geniet van je favoriete koffie van zijn beste kant; onafhankelijk van herkomst, leeftijd of rooster vindt de Sage Precision Brewer de juiste temperatuur en brouwtijd
 • Voorinstellingen: Verwen jezelf dankzij 6 unieke koffiemodi met een perfecte, harmonieuze koffie; standaard heb je de keuze uit de modi Gold, Fast, Strong, Iced en Cold Brew; koffieproevers kunnen de smaak door het veranderen van de bronduur, de doorstromingssnelheid en de brouwtemperatuur geheel naar je persoonlijke Gusto verder aanpassen of met een adapter en de koffiefilterhouder naar keuze een klassiek pourover bereiden
 • Temperatuurregeling: geweldige koffie met nauwkeurige regeling van temperatuur, doorstroomsnelheid en inwerktijd; door PID-besturing komen aromastoffen volledig tot hun recht en maken van je koffie een openbaring door volledig aanpasbare, zeer nauwkeurige temperatuurinstellingen; je hebt de keuze uit 3 verschillende doorloopsnelheden voor optimale resultaten; de thermospoel levert zuiverer water dan conventionele brouwsystemen met aluminium
 • Gold Cup standaard: in de voorinstelling Gold Cup past de Sage Precision Brewer de watertemperatuur en de brouwtijd automatisch aan de normen van de Specialty Coffee Association (SCA) aan
 • Complete Cup-details: het door Sage als octrooi aangevraagde, steep & release-spuitventiel zorgt ervoor dat het water in contact blijft met de koffie, wanneer kleine hoeveelheden koffie zonder inzetpot worden gezet
SOKANA 4 Waterfilter voor Koffiezetapparaten Sage Claro Swiss BES008 Barista Express SES875 Pro SES878 Touch Breville BES500 BES810 BES870 BES875 BES920 Oracle Precision Brewer, TÜV SÜD
 • [ Vers en smakelijk water ] Sokana-filters verwijderen chloor, geurtjes, vluchtige organische stoffen en trihalomethanen dankzij actieve kool uit kokosnoot
 • [ Water zonder Na+ ionen ] Natriumvrij hars maakt het water zachter en vermindert het ontstaan van kalkaanslag
 • [ Standaardeisen ] BPA-vrij, TÜV-certificaat en certificaten volgens NSF 42 en NSF/ANSI 372 garanderen dat het water veilig is om te drinken
 • [ Eenvoudige installatie en hoge compatibiliteit ] Sokana-filters zijn simpel te vervangen en compatibel met Sage Breville Bambino Plus SES500, SES500, Barista Express SES875, SES875, Barista Pro SES878, SES878, Barista Touch SES800, BES500, BES810, BES870, BES875, BES920, Dual Boiler SES920, Duo-Temp Pro, SES810, SES810, Oracle SES980, Touch SES990, SES980, Precision Brewer BDC400, BDC450, SDC400, SES800, SOLIS Type 1011, 115, 117, 118
 • [ Duurzaam ] Het wordt aangeraden om het filter elke 3 maanden
11% korting
Sage Appliances SES875 the Barista Express, Espresso machine, standaard, Brushed Stainless Steel
 • Malen met de perfecte dosering: De molen met geïntegreerde kegelvormige maalelementen maalt precies de juiste hoeveelheid verse koffie, rechtstreeks in het portafilter, wanneer u dat wilt. Zo krijgt u met alle soorten koffiebonen de perfecte smaak.
 • Nauwkeurige espresso-extractie: Digitale temperatuurregeling (PID) zorgt dat het water precies de juiste temperatuur heeft voor optimale espresso-extractie.
 • Melktexturering met microschuim: Met het geavanceerde stoompijpje kunt u handmatig melk textureren tot microschuim om de smaak van koffie te bevorderen en zelfs latte art te maken.
 • Draaiknop voor maalgraad: Eenvoudig en infinitief, voor de perfecte maalgraad bij alle soorten koffiebonen.
 • Handsfree bediening: Dankzij de innovatieve molenhouder kunnen thuis-barista's koffie rechtstreeks in het portafilter malen
WANGCL 2 stuks waterfilters van Happy Filters, voor Sage koffiezetapparaten, Barista, Bambino, Oracle, Dual Boiler, Duo Temp, SES BES modellen
 • Onze waterfilters verminderen de ophoping van kalk in de gebruikelijke hardere wateren.
 • Het juiste gebruik draagt bij aan de bescherming en verlengt de levensduur van de machine.
 • Hij is stevig geïnstalleerd in de waterfilterhouder, die in de meeste koffiezetapparaten wordt gebruikt om lekkage en de nodige aansluitingen voor een perfecte waterstroom onder druk te garanderen.
 • Gemaakt van natuurlijke kokosnootschaal en actieve kool. Eersteklas filtermaterialen worden gebruikt om verontreinigingen uit leidingwater te verwijderen en helpen geweldige smaak en aroma in je espresso-koffie te creëren.
 • Materialen met een uniek microporeus rooster dat zelfs de kleinste deeltjes uit je watervoorziening verwijdert. Levert perfect gefilterd water, dat essentieel is voor de bereiding van hoogwaardige espressokoffie.
Sage waterfilter, koffiezetapparaat, waterfilter, cartridge, sage, filter, koffie, waterfilter, Sage Barista, voor BES008 filter SES 990/980/500/878/875/880/920/810, TÜV NSF gecertificeerd
 • Compatibele modellen: dit waterfilteraccessoire voor koffiezetapparaten is compatibel met Breville Claro Swiss vervangingswaterfilters, geschikt voor Oracle, Barista, Bambino. Geschikt voor SES 990/980/500/878/875/880/920/810 koffiezetapparaten, geschikt voor de meeste koffiezetapparaten, controleer je filter- of machine-laadcode om ervoor te zorgen dat het filter compatibel is.
 • TÜV & NSF-gecertificeerd: het filter maakt gebruik van NSF-gecertificeerde natuurlijke kokosnootschaal-actieve kooladsorptie en ionenuitwisseling, de European TÜV-gecertificeerde Na+ vrije hars van levensmiddelenkwaliteit, voorkomt de ophoping van mineralen, vermindert vuil, voorkomt vuil verbetert de watersmaak aanzienlijk en beschermt je koffiezetapparaat terwijl de koffiesmaak verbetert.
 • De koffiesmaak verbeteren: ons microporeuze waterfilter kan kleine stofdeeltjes verwijderen, het binnendringen van verontreinigingen in het koffiezetapparaat voorkomen, 9% van de schadelijke stoffen zoals chloor, zware metalen enz. filteren om ervoor te zorgen dat je schoon water en perfecte koffiesmaak en een evenwichtige voeding en gezondheid creëert.
 • Eenvoudig te gebruiken: slechts drie stappen, geen gereedschap nodig: week het waterfilter voor koffiezetapparaten eerst 5 minuten lang in vers water in; plaats het vervolgens in de zeefhouder van de espressomachine. Vervolgens kun je hem in het waterreservoir plaatsen en je kunt je favoriete espresso proberen.
 • Set voor het half jaar: je ontvangt 2 hoogwaardige koffiefilters die je altijd kunt vervangen en nog meer lekkere koffie smaken. Wij raden aan om het filter elke 3 maanden te vervangen om schoon water en de smaak van de koffie te garanderen, en om je koffiezetapparaat te beschermen en de prestaties en efficiëntie van de machine te verbeteren.