Braun Silk Expert vs Tria Beauty vs Ulike: Welke epilator is de moeite waard?

26/04/2023 - Actualizado: 29/04/2023

Braun Silk Expert vs Tria Beauty vs Ulike

Het is die tijd van het jaar waarin we niet kunnen wachten tot het mooi weer wordt, zodat we op vakantie kunnen gaan en naar het strand en het zwembad kunnen gaan, maar we weten dat dit een zekere mate van opoffering en consistentie vereist als het gaat om ontharen. De ontharingstechnieken zijn echter zo ver gevorderd dat een effectieve ontharing tegenwoordig niet meer dan tien minuten in beslag neemt. Tenminste, met een epileerapparaat waarvan de technologie innovatief en geavanceerd is.

Vandaag wil ik je vertellen over de verschillen tussen Braun Silk Expert vs Tria Beauty vs Ulike, drie merken waarvan je er waarschijnlijk maar één kent. Betekent dat dat de andere twee slechter of minder interessant zijn? Integendeel! Laten we eens kijken.

inhoudsopgave

Wat zijn Ulike en Tria Beauty

Ulike is een Chinees merk dat een reeks IPL ontharingsapparaten aanbiedt voor thuisgebruik. Deze apparaten gebruiken intense gepulseerde lichttechnologie om de haarzakjes aan te pakken en de haargroei na verloop van tijd te verminderen. De IPL-epilators van Ulike zijn ontworpen voor gebruik op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de armen, de benen en de bikinilijn.

Tria Beauty is een bedrijf dat gevestigd is in Dublin, Californië, VS. Het bedrijf werd in 2003 opgericht met als doel professionele huidverzorgingsbehandelingen met laser en licht op de binnenlandse markt te introduceren. Sindsdien is Tria uitgegroeid tot een leider op de markt voor schoonheidsapparaten voor thuisgebruik, met een reeks huidverzorgingsapparaten waaronder ontharing, acnebehandeling en antiverouderingsproducten.

De IPL-apparaten van Tria maken gebruik van een technologie genaamd "diodelaser" die de haarzakjes aanpakt en de haargroei na verloop van tijd vermindert. De apparaten zijn ontworpen voor gebruik op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de armen, de benen en de bikinilijn.

Braun Silk Expert vs Tria Beauty vs Ulike: Aanbevolen epileerapparaten

Ik weet zeker dat alles wat ik je tot nu toe heb verteld behoorlijk goed klinkt. Maar, zodat je in detail kunt nagaan hoe de twee merken verschillen en welke je moet kiezen, gaan we de meest opvallende modellen van elk analyseren.

Braun Silk Expert Pro 5 - De meest gewilde IPL epilator

Als eerste geven we je een overzicht van de Braun Silk Expert Pro 5, waarvan we zelfs zeggen dat het de IPL epilatorrevelatie van dit moment is. Het Braun Silk Expert Pro 5 IPL ontharingsapparaat heeft een hoog aantal lichtpulsen, 400.000 flitsen om precies te zijn. Dit betekent dat het apparaat ontworpen is voor het equivalent van ongeveer 20 jaar behandelingen en meerdere jaren gebruikt kan worden zonder dat de lamp vervangen hoeft te worden.

Het heeft ook een intelligente huidtintsensor om ervoor te zorgen dat het veilig op de huid kan worden gebruikt. Het apparaat beschikt over een SensoAdapt™ huidtintsensor die tijdens het gebruik van het apparaat voortdurend uw huidtint leest en automatisch de lichtintensiteit aanpast voor een optimale werkzaamheid en veiligheid.

Deze functie helpt ervoor te zorgen dat het apparaat veilig en effectief is voor gebruik op verschillende huidtinten, van zeer licht tot donker. De huidtintsensor helpt ook voorkomen dat het apparaat te veel licht uitstraalt, wat de huid zou kunnen beschadigen.

Bovendien kan de Braun Silk Expert Pro 5 IPL verbonden worden met een mobiele app genaamd Braun Silk-expert Pro. De app is gratis te downloaden op iOS- en Android-toestellen.

De app biedt een gepersonaliseerd behandelplan op basis van je huidskleur en haarkleur, waarmee je de best mogelijke resultaten kunt bereiken. U kunt de app ook gebruiken om uw behandelingen bij te houden en herinneringen te ontvangen voor uw volgende sessie.

Daarnaast bevat de app ook een interactieve gebruikershandleiding, met stapsgewijze instructies voor het gebruik van het apparaat en handige tips en trucs. Bovendien kunt u met de app de instellingen van het apparaat aanpassen, zoals de lichtintensiteit, om de behandeling aan te passen aan uw individuele behoeften.

Braun Silk·expert Pro 5 Nieuwste Generatie IPL Ontharing, Alternatief Voor Laserontharing, Ontharingsapparaat, Zichtbare Ontharing, IPL PL5137MN, Wit/Goud
 • Nieuwste Generatie IPL ontharing van Braun. De veiligste, snelste en meest efficiënte IPL*. Zichtbare haarvermindering tot 6 maanden**
 • De veiligste IPL-technologie Klinisch getest en dermatologisch goedgekeurd als veilig voor de huid door een internationale huidgezondheidsorganisatie (Skin Health Alliance)
 • SMART IPL ontharing met SensoAdaptTM huidsensor (met UV-bescherming): de enige IPL-technologie die zich automatisch en voortdurend aanpast aan je huidtint*
 • De snelste IPL-behandeling: behandel beide benen binnen 5 minuten op het laagste energieniveau 2 keer sneller IPL-ontharen dan met de vorige Silk·expert 5 Met precisiehoofd, premium etui en Venus scheermesje
 • Nieuw compact design, 15% kleiner en 25% lichter, voor gebruiksgemak en moeiteloze behandeling 400.000 flitsen, 30% meer dan bij de vorige Silk·expert 5

Ulike Air+ - Meer geavanceerde functies dan verwacht

Als je op zoek bent naar een IPL-epilator die zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt, dan is dit het model voor jou. Het apparaat heeft twee standen: Glide Mode en Stamp Mode. De Glide Mode is geschikt voor grotere gebieden zoals de armen en benen, terwijl de Stamp Mode is ontworpen voor kleinere, meer gevoelige gebieden zoals de bikinilijn en oksels.

En om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van ongemak, heeft deze epilator een koelfunctie, zodat je tijdens het gebruik niet te veel last hebt van een brandend gevoel. Wat betreft het aantal lichtpulsen, Ulike geeft deze informatie niet als zodanig, maar geeft wel aan dat hij een automatische lichtuitstraling heeft van 0,7 s per keer.

Het heeft ook 5 intensiteitsniveaus om uit te kiezen, afhankelijk van welk gebied je epileert of hoe gevoelig je huid in elk van hen is. En volgens de informatie van het merk zelf beweert het 90% effectief te zijn in het verminderen van haartjes in slechts één maand.

No products found.

Tria Beauty HRL4X F: Een high-tech laserepilator

Het verbaasde me dat de prijs van de Tria Beauty epilator aanzienlijk hoger ligt dan die van de Braun Silk Expert Pro 5, een merk dat bij ons op de markt wat onbekender is. Daarom wilde ik hem grondig analyseren om te zien of hij het echt waard is of niet.

Het eerste wat ik je zal vertellen is dat het een laserepilator is die 5 vermogensniveaus heeft, en interessante functies heeft zoals de huidsensor, de veiligheidsvergrendeling en het ergonomische handvat.

Hij heeft een LED-display waarop je kunt zien hoeveel lichtpulsen er nog zijn, evenals de batterijstatus (die ongeveer 30 minuten meegaat) en of er foutmeldingen of onderhoudsalarmen zijn.

Eigenlijk is de kracht van deze epilator, zoals het merk zelf beweert, de technologie die het gebruikt, een type licht dat de haarfollikel permanent uitschakelt om haargroei op het gezicht en lichaam te voorkomen met permanente resultaten. Waarom? Omdat het twee soorten ontharing combineert: Intense Pulsed Light (IPL) en Radio Frequency (RF) energieën om snelle, permanente en klinisch bewezen resultaten te leveren.

Tria Beauty hrl4 x f - laser epilator
 • 5 standen, ergonomische handgreep, huidsensor/veiligheidsvergrendeling
 • Impulsmeter met led-display, 4 x een interactief led-display, dat je door de behandeling op een veilige en effectieve manier leidt. Batterij-indicator: 30 minuten lange batterij, Tria Laser 4x is ideaal voor werken op vele delen van het gezicht en het lichaam tijdens een behandeling
 • Na slechts enkele vergaderingen hebben deze op weg een soepelere huid voor altijd. Tria Hair Removal Laser is FDA gecertificeerd voor ontharing
 • Tria Hair Removal Laser heeft drie keer meer behandelingsprestaties dan elke andere haarverwijderaar voor duurzame resultaten. en het is ook veilig en effectief, wat je zelf kunt doen

Waarin verschilt IPL ontharen van laser ontharen?

Op dit punt in de review vraag je je waarschijnlijk af wat de belangrijkste verschillen zijn tussen epileerapparaten met gepulseerd licht, beter bekend als IPL, en laserepileerapparaten.

Zowel IPL als laserepilatoren zijn op licht gebaseerde ontharingsmethoden die inwerken op het pigment in de haarzakjes, dat het licht absorbeert en omzet in warmte, waardoor het haarzakje wordt beschadigd en toekomstige haargroei wordt geremd. De resultaten zijn vergelijkbaar, maar de technologie kent enkele belangrijke verschillen.

 • Intensiteit: laserepilatoren gebruiken doorgaans licht met een hogere intensiteit en kunnen dieper in de huid doordringen, waardoor ze effectiever zijn voor donkere huidtinten en grovere haren. IPL-apparaten zijn minder intens en werken beter voor lichtere huidtinten en fijnere haren.
 • Golflengte: Laser epilators gebruiken een enkele geconcentreerde lichtstraal met een specifieke golflengte, terwijl IPL epilators een breed spectrum van licht met meerdere golflengten gebruiken. Laserlicht is preciezer en selectiever, wat betekent dat het effectiever is in het verwijderen van haar en minder snel de omliggende huid beschadigt.
 • Behandelingsgebied: laserepilatoren hebben meestal een kleiner behandelingsgebied en zijn meer geschikt voor precieze gebieden zoals het gezicht, terwijl IPL-apparaten een groter behandelingsgebied hebben en meer geschikt zijn voor grotere gebieden zoals de benen.
 • Veiligheid: Zowel epilatoren met gepulseerd licht als laserepilatoren worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar er is een iets hoger risico op brandwonden en huidbeschadiging met gepulseerde lichtapparaten vanwege hun bredere lichtspectrum.
 • Kosten: laserepilatoren zijn over het algemeen duurder dan apparaten met gepulseerd licht, zowel wat betreft de initiële kosten als de onderhouds- en vervangingskosten.

Braun vs ulike vs Tria 2

Braun Silk Expert vs Tria Beauty vs Ulike: Welke epilator is beter?

En hoe meer epilators ik probeer, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat dit op dit moment de beste epilator op de markt is qua prijs-prestatieverhouding. Geen van de twee rivalen die ik in dit artikel heb geanalyseerd heeft een lagere prijs, integendeel. Anderzijds is de Braun IPL epilator efficiënter dan zowel de Tria als de Ulike.

Aan de andere kant is hij uitgerust met meer verschillende koppen en opzetstukken, wat zijn veelzijdigheid vergroot, en hij is echt licht om hem overal mee naartoe te nemen. In feite heeft het een reiskoffer (prachtig, trouwens), om het gemakkelijker mee te nemen. Ik ben aangenaam verrast door de epilator van Tria Beauty, moet ik toegeven, al gaat het in dit geval niet om IPL ontharen, maar om laserontharen. Maar als je meer van laser houdt, is het geen slechte optie. Tenminste, wat huidverzorging betreft. Maar wees bereid meer geld uit te geven.

In elk geval hebben alle drie de epileerapparaten die we hebben bekeken goede recensies op Amazon, wat aangeeft dat hun prestaties niet slecht zijn. Denk echter na over wat uw percepties zijn en ga daarmee aan de slag. Met de informatie die ik u heb gegeven, zult u waarschijnlijk gemakkelijker kunnen kiezen, maar u moet altijd in gedachten houden welk van de drie modellen het beste voldoet aan uw behoeften, die anders zullen zijn dan de mijne.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Braun Silk Expert vs Tria Beauty vs Ulike: Welke epilator is de moeite waard? je kunt de categorie bezoeken epileerapparaat.

gerelateerde berichten

Subir