Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity: Hoe kies je de beste IPL epilator?

20/12/2022 - Actualizado: 21/12/2022

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity

Er zijn bepaalde taken die we bijna uit verplichting moeten doen, maar waarvoor we met moeite de tijd en de zin vinden. Ontharen is er één van. Daarom is het zeer positief dat er steeds meer superkrachtige en efficiënte elektrische epilators zijn waarmee u uw tijd kunt optimaliseren en de doeltreffendheid van de resultaten kunt vermenigvuldigen. Dit is de focus van deze review, waarin we je de overeenkomsten en verschillen laten zien tussen de Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity. Mis het niet!

inhoudsopgave

Voordat we beginnen, weet u wat IPL ontharen is?

Laten we duidelijk maken wat IPL of gepulseerd licht epileren inhoudt. IPL epilatoren zorgen voor permanente ontharing op elk deel van ons lichaam, door met hoge snelheid "pulsen" polychromatisch licht uit te zenden, zodat de haargroei vanuit de follikel wordt geremd.

Op zijn beurt absorbeert de melanine de lichtpulsen en "beveelt" de follikel om de haargroei niet voort te zetten.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity: Hoe verschillen de twee epilators?

De verschillen helpen ons het meest wanneer we twijfelen tussen twee schijnbaar gelijksoortige alternatieven. Daarom beginnen we onze vergelijking met de meest relevante variaties van beide epileerapparaten:

Aantal hoofden

Het model van Braun is uitgerust met een hoofdepileerkop en een precisie-epileerkop, die bijzonder geschikt is voor gevoelige zones zoals de oksels of de bikinilijn. De Silk'n epilator daarentegen heeft geen extra koppen, maar gebruikt hetzelfde hoofd voor alle lichaamsdelen.

Type lichttechnologie

Beide modellen zijn epileerapparaten met gepulseerde lichttechnologie, maar het Silk'n-model heeft een technologie die nog een stap verder gaat. Dit is eHPL, een combinatie van galvanische en optische energie. Zo worden de voordelen van beide technologieën benut: galvanisch wordt het haar beter bereikt, terwijl optisch de follikel verwarmt.

Betekent dit dat de eHPL-technologie beter is dan IPL? Niet noodzakelijkerwijs. Het Intense Pulsed Light in het apparaat van Braun heeft een effectiviteit die niet onderdoet voor die van Silk'n. Ze werken dus met verschillende technologieën, maar beide bieden zeer bevredigende en pijnloze resultaten.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silkn Infinity 400_4

Doeltreffendheidspercentage

Om eerlijk te zijn moet dit aspect in de juiste context worden geplaatst. Merken bepalen op basis van door hen uitgevoerde studies een percentage van de doeltreffendheid na enkele weken gebruik. Dit percentage is echter niet voor iedereen gelijk, omdat het afhangt van factoren als huidskleur, grofheid van het haar en gevoeligheid van de huid.

Braun beweert dat Silk Expert Pro 5 in 12 weken tot 75% van het haar kan verminderen, terwijl Silk'n dit percentage naar 92% tilt. In werkelijkheid hangt dit af van het individu, dus wij raden u niet aan dit als enige maatstaf te nemen.

Instelbare intensiteit

Beide epileerapparaten hebben een sensor om de huidtint te meten, maar hebben niet dezelfde energieniveaus. De Braun Silk Expert Pro 5 heeft 10 niveaus beschikbaar, twee keer zoveel als de 5 niveaus van de Silk'n.

Mobiele app

In dit geval kan alleen de Silk'n epilator worden gesynchroniseerd met een gelijknamige mobiele app. U kunt het vinden in zowel de App Store als Google Play, en via het programma kunt u een kalender met specifieke behandelingen raadplegen, om te controleren wanneer uw volgende sessie moet plaatsvinden.

Prijs

Een ander belangrijk verschil voor veel gebruikers is de verkoopprijs van elke epilator, die vrij hoog is. Ongeacht de goedkope aanbiedingen is de Braun ongeveer 70% duurder dan zijn rivaal, een vrij groot verschil.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity: Gemeenschappelijke punten

Vervolgens is het tijd om na te gaan welke punten onze twee protagonisten gemeen hebben:

Lichaamsdelen waar ze gebruikt kunnen worden

U kunt de epilator gebruiken voor uw benen, oksels, gezicht of bikinilijn. De koppen zijn ontworpen om lichte schoten op deze gebieden te geven, hoewel ze voor gebruik droog moeten zijn.

Huidtint sensor

Een ander accessoire dat beide epileerapparaten gemeen hebben, is een intelligente sensor die de huidskleur van elke persoon kan meten en de lichtintensiteit aan elke persoon kan aanpassen.

Het doel van deze sensor is te controleren of de huid compatibel is met de epilator op basis van de huidskleur. In het geval van Braun vinden we de SensoAdapt-technologie, terwijl Silk'n er geen specifieke naam aan heeft gegeven.

Totaal aantal lichtpulsen

Beide elektrische epileerapparaten bieden tot 400.000 lichtpulsen, wat overeenkomt met ongeveer 20 jaar behandeling. Zoals hierboven vermeld, is de technologie niet precies hetzelfde, maar het aantal lichtemissies dat elk kan bieden wel.

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silkn Infinity 400_2

Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity: Welke IPL epilator is meer waard?

Nu je weet hoe ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn, is het tijd om te beslissen welke IPL epilator je moet kiezen. Wij gaan ervan uit dat beide zeer goede resultaten bieden en slimme technologieën bevatten, zoals de automatische huidtintdetectiesensor of de mogelijkheid om tot 400.000 pulsen te geven.

Wij neigen echter meer naar de Braun Silk Expert Pro 5. Na het testen vinden we dat de IPL-technologie van Braun iets effectiever is dan de eHPL van Silk'n, hoewel ze behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Daarnaast heeft de Braun Silk Expert Pro 5 een precisiekop, een accessoire dat we erg handig vinden voor bepaalde delen van het lichaam.

Anderzijds heeft het de kwaliteitsgarantie van Braun, een van de toonaangevende merken in het segment persoonlijke verzorging. Hoewel de Silk'n Infinity, zoals gezegd, een zeer interessant alternatief is, vooral wat betreft prijs-kwaliteitverhouding, omdat de prijs veel lager is en de ontharing die hij biedt, hoewel hij de uitmuntendheid van Braun niet bereikt, echt goed is.

Kortom, denk na over wat uw voorkeuren en prioriteiten zijn en u zult gemakkelijker kunnen kiezen. Als u budgetbewust bent, past de Silk'N Infinity waarschijnlijk beter bij u. Gaat u daarentegen voor technische uitmuntendheid, dan is de Braun Silk Expert Pro 5 de winnaar.

Dit zijn de populairste elektrische epilators op Amazon

Voordat we eindigen, laten we u de lijst zien van de best verkopende IPL epilators op Amazon, het grootste verkoop- en distributieplatform van dit moment:

EUXCLXCL Huishoudelijke 500000 IPL Epilator, Elektrische Gehele Lichaam Epilator, Pijnloos en Snel Epileren.
 • [Eenvoudig en handig] Het IPL-fotonontharingsinstrument maakt rechtstreeks contact met de huid om de haarverwijdering van flitsen te ontwikkelen, zonder het gebruik van gel.
 • [Liquid crystal display] 500.000 digitale weergave, het werkelijke aantal opnamen, één opname en één schot, geruststellend zichtbaar.
 • [Pijnloze ontharing] Comfortabel en pijnloos, tijdens het ontharen voel je slechts een lichte pijn, wat normaal is.
 • [Zesversnellingsinstelling] Eentoetsaanpassing van het lichtniveau, gezicht/oksel/bikini/handen en benen kunnen aan verschillende delen worden ingesteld, zodat meerdere delen van het lichaam gemakkelijk kunnen worden aangebracht.
 • [Full Body Hair Removal] Het hele lichaam wordt in 10 minuten verwijderd en knippert snel zonder te wachten. Het is geschikt voor alle lichaamsdelen.
EUXCLXCL Het nieuwe Huishouden 500.000 Epilator, Pijnloze IPL Epilator, Elektrisch Schoonheidsinstrument voor Pijnloze Epilator.
 • [Eenvoudig en handig] Het IPL-fotonontharingsinstrument maakt rechtstreeks contact met de huid om de haarverwijdering van flitsen te ontwikkelen, zonder het gebruik van gel.
 • [Liquid crystal display] 500.000 digitale weergave, het werkelijke aantal opnamen, één opname en één schot, geruststellend zichtbaar.
 • [Pijnloze ontharing] Comfortabel en pijnloos, tijdens het ontharen voel je slechts een lichte pijn, wat normaal is.
 • [Full Body Hair Removal] Het hele lichaam wordt in 10 minuten verwijderd en knippert snel zonder te wachten. Het is geschikt voor alle lichaamsdelen.
 • [Vijf versnellingsinstellingen] Eentoetsaanpassing van het lichtniveau, gezicht/oksel/bikini/handen en benen kunnen aan verschillende delen worden ingesteld, zodat meerdere delen van het lichaam gemakkelijk kunnen worden aangebracht.
Philips Lumea epilator met pulst licht, IPL-serie 7000, 3 accessoires voor lichaam, gezicht en bikinizone, compacte trimpen van satijn, bedraad (model BRI923/00)
 • Bewezen effectiviteit: Philips Lumea IPL voorkomt dat haar groeit en geniet gedurende 12 maanden lang van een gladde, haarloze huid* en tot 92% haarreductie in slechts 3 sessies**
 • Snelle behandeling: aan het begin, sessies elke 2 weken en daarna slechts eenmaal per maand, de helft behandelingen dan andere merken; het epileren van beide benen vereist slechts 15 minuten
 • Geen bril nodig: huidcontactsensoren voor oogbescherming voorkomen onbedoeld knipperen, terwijl de accessoires ontworpen zijn voor optimaal huidcontact
 • 3 accessoires: lichaams-, gezichts- en bikinizone-accessoires werken snel en nauwkeurig. Daarnaast beschikt het gezichtsaccessoire over een geïntegreerd lichtfilter voor optimale veiligheid
 • Van professionele salons: Philips Lumea IPL is ontwikkeld in samenwerking met professionele wetenschappers en dermatologen en getest op meer dan 3000 vrouwen
EUXCLXCL Nieuwe Full Body Epilator, Huishoudelijke Elektrische 500000 Knipperende Epilator, IPL Epilator, Groen
 • [Liquid crystal display] 500.000 digitale weergave, het werkelijke aantal opnamen, één opname en één schot, geruststellend zichtbaar.
 • [Relief Care] kalmeert de huid, vermindert huidirritatie en verkleint de poriën.
 • [Pijnloze ontharing] Comfortabel en pijnloos, tijdens het ontharen, voel je slechts een lichte pijn, wat normaal is.
 • [Full Body Hair Removal] Met 18 minuten ontharing knippert het lichaam snel zonder te wachten. Het is geschikt voor alle lichaamsdelen.
 • Vijf versnellingsaanpassingen: aanpassing met één toets van het lichtniveau, gezicht/oksel/bikini/handen en benen kunnen aan verschillende delen worden aangepast, zodat meerdere delen van het lichaam gemakkelijk kunnen worden aangebracht.
EUXCLXCL Nieuwe Full Body Epilator, Huishoudelijke Elektrische 500000 Knipperende Epilator, IPL Epilator, Groen
 • [Relief Care] kalmeert de huid, vermindert huidirritatie en verkleint de poriën.
 • [Liquid crystal display] 500.000 digitale weergave, het werkelijke aantal opnamen, één opname en één schot, geruststellend zichtbaar.
 • [Pijnloze ontharing] Comfortabel en pijnloos, tijdens het ontharen, voel je slechts een lichte pijn, wat normaal is.
 • Vijf versnellingsaanpassingen: aanpassing met één toets van het lichtniveau, gezicht/oksel/bikini/handen en benen kunnen aan verschillende delen worden aangepast, zodat meerdere delen van het lichaam gemakkelijk kunnen worden aangebracht.
 • [Full Body Hair Removal] Met 18 minuten ontharing knippert het lichaam snel zonder te wachten. Het is geschikt voor alle lichaamsdelen.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Braun Silk Expert Pro 5 vs Silk'n Infinity: Hoe kies je de beste IPL epilator? je kunt de categorie bezoeken epileerapparaat.

gerelateerde berichten

Subir