Braun Series 9 Vs 7 - Welk elektrisch scheerapparaat is het beste?

28/10/2022

Braun Series 9 Vs 7

Het is altijd moeilijk om algemeenheden vast te stellen, dus we gaan proberen u de weg te wijzen, zodat u gemakkelijk de belangrijkste voor- en nadelen van elk elektrisch scheerapparaat kunt identificeren. Wat we u kunnen verzekeren is dat het resultaat in beide gevallen bevredigend zal zijn, aangezien we het hebben over een van de toonaangevende merken op de markt. We zullen ons dus concentreren op de verschillen en overeenkomsten tussen de Braun Series 9 vs 7, zodat u gemakkelijker kunt beslissen welke het beste bij uw prioriteiten past. Bent u er klaar voor? Laten we beginnen!

inhoudsopgave

Braun Series 9 Vs 7: Belangrijkste verschillen

Bij twijfel zijn het de verschillen die ons het meest helpen een van de twee modellen te kiezen of te verwerpen. Daarom beginnen we met ze te schetsen in onze vergelijking.

Welk model moet ik kiezen?

Allereerst is het belangrijk dat u bekijkt welk model u overweegt, want elke serie heeft er meerdere. In deze vergelijking zullen wij ze echter algemeen behandelen. U moet echter weten dat u kunt kiezen uit:

  • Braun Series 9: er zijn in totaal 11 scheerapparaten, variërend van de Braun 9410S tot de 9477cc.
  • Braun Series 7: in dit geval bestaat het assortiment uit 12 scheerapparaten, van Braun 7 71-B1000S tot Braun 7 71-B7850.

Er zij op gewezen dat beide series zowel natte als droge scheerapparaten omvatten, alsmede modellen die alleen droog zijn.

Scheerelementen

Het meest complete elektrische scheerapparaat in dit opzicht is de Braun Series 9, die in totaal 5 scheerelementen heeft, tegenover de 4 van de Braun Series 7.

Ze werken ook goed met een baard van 1, 3 of 5 dagen, dus de lengte van de baard heeft geen invloed op hun prestaties. Ook kan de Braun Series 9 tot 40.000 trimbewerkingen per minuut uitvoeren, wat bij de Braun Series 7 is teruggebracht tot 24.000.

Levensduur van de batterij

U weet al dat de twee hoofdrolspelers van onze review allebei snoerloze scheerapparaten zijn, zij het met een beperkte batterijduur. Hoewel het verschil niet groot is, is het interessant om op te merken dat de Braun Series 9 een looptijd van 60 minuten haalt, tegen 50 minuten voor de Braun Series 7. Beide scheerapparaten kunnen in een uur worden opgeladen en hebben een snelle lading in 5 minuten.

Technologische innovatie

Een andere innovatieve functie van de Braun Series 9 is de SyncroSonic technologie, een sonische technologie die 10.000 microtrillingen afgeeft om de baard preciezer, efficiënter en soepeler te trimmen. De Braun Series 7 heeft deze technologie niet.

Geavanceerd LED-scherm

Om eerlijk te zijn hebben beide scheerapparaten een LED-display, maar de Series 9 is geavanceerder en professioneler dan de Series 7. Het biedt ook een niveau van detail in de informatie die het biedt dat professioneler is, en daarom geven we het de overwinning in dit opzicht. Alleen de Braun Series 9 kan bijvoorbeeld een aftelklok bieden om aan te geven hoeveel batterij je nog hebt en hoe lang dat duurt.

Accessoireset

De accessoireset die bij elk scheerapparaat wordt geleverd kan ook een belangrijke rol spelen bij de keuze tussen de twee. Braun Series 9 is uitgerust met een reistasje en een oplaad- en reinigingsstation.

De Braun Series 7 wordt geleverd met twee baardtrimmers, de ene ideaal voor 3-daagse baarden en de andere voor kortere baarden.

Braun Series 9 vs 7_2
Braun Series 9 Vs 7: Belangrijkste overeenkomsten

Hier bekijken we de belangrijkste overeenkomsten tussen deze twee elektrische scheerapparaten:

Esthetiek en visuele lijn

Het ontwerp is het eerste wat we zien op elk scheerapparaat, en het is gemakkelijk te zien dat ze in dit geval niet veel verschillen.

Hoewel ze niet precies hetzelfde zijn, heeft Braun een zeer gelijkaardige look en feel tussen hun modellen, zonder elementen die onderscheidend genoeg zijn om apart vermeld te worden. Het is interessant om op te merken dat ze elk in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waarvan de beschikbaarheid varieert afhankelijk van de voorraad.

AutoSense-functionaliteit

In beide elektrische scheerapparaten vindt u de functionaliteit die het bedrijf AutoSense-technologie noemt. In werkelijkheid werkt het op dezelfde manier als veel recent ontwikkelde elektronische apparaten. Het is een sensor die de scheersnelheid kan aanpassen aan de hoeveelheid baard die hij detecteert en de dikte van de baard.

Op die manier is de optimalisatie veel groter, omdat het zich aanpast aan de intensiteit die voor elke persoon nodig is. Zozeer zelfs dat scheerapparaten met deze technologie volgens Braun ongeveer 30% meer knipbewegingen hebben.

Het doet dit door de hoeveelheid haren in uw baard in totaal 13 keer per seconde te analyseren, waardoor het de snelheid van elke streek in real time kan aanpassen. Stel je voor dat je twee keer over hetzelfde gebied gaat. Beide elektrische scheerapparaten verminderen de intensiteit van het scheren bij de tweede scheerbeurt, omdat er al minder baard is dan bij de eerste scheerbeurt.

Deze functie is ook perfect voor mensen die gemakkelijker last hebben van huidirritatie na het scheren, omdat alleen de noodzakelijke snelheid wordt gebruikt.

Schoonmaak- en oplaadstation

Een andere overeenkomst tussen beide scheerapparaten is de aanwezigheid van een reinigingsstation in de standaarduitrusting. In het geval van de Braun Series 7 is dat Smart Care, terwijl de Braun Series 9 is uitgerust met Clean&Charge.

Het doel is echter hetzelfde: het laad- en reinigingsstation dient niet alleen om de batterij van het scheerapparaat op te laden, maar ook om het juiste programma te selecteren en elk apparaat te reinigen en te smeren.

Dit zijn de best verkopende elektrische scheerapparaten

Soms kan het weten welke modellen andere gebruikers kiezen u helpen om eventuele resterende twijfels weg te nemen. Hier is een lijst van de best verkochte Braun elektrische scheerapparaten op Amazon:

Braun Series 9 vs 7_1
Braun Series 9 Vs 7: Het beste elektrische scheerapparaat is...

Vanuit het oogpunt van technologische en functionele kenmerken is de Braun Series 9 het meest complete scheerapparaat, niet alleen van Braun, maar van de markt in het algemeen. Het nadeel is dat de prijs hoger is dan die van zijn rivaal, die een aantrekkelijkere prijs-prestatieverhouding heeft.

De beslissing hangt dus af van wat uw zoekvoorkeuren zijn. Wie innovatie en scheeroptimalisatie hoog in het vaandel heeft staan, moet kiezen voor de Braun Series 9, die in dit opzicht een klasse hoger staat. Als dit echter niet zo belangrijk voor je is en de functies van de Braun Series 7 echt genoeg voor je zijn, is de prijs interessanter.

Wij zijn van mening dat het in dit geval raadzaam is een scheerapparaat te kiezen dat echt efficiënt is en waarmee u een taak die u met enige regelmaat moet uitvoeren, maximaal kunt automatiseren. Onze aanbeveling is daarom de Braun Series 9.

Maar, zoals u weet, kent alleen u uw meest dringende behoeften en uw beperkingen. In ieder geval, als Braun zijnde, weet je zeker dat het goed komt.

Als u andere soortgelijke artikelen wilt weten Braun Series 9 Vs 7 - Welk elektrisch scheerapparaat is het beste? je kunt de categorie bezoeken elektrisch scheerapparaat.

gerelateerde berichten

Subir